Ιουνίου 27, 2019

KOYZINA

Κορμός σοκολάτας χωρίς ψήσιμο
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ

Προετοιμασία - παρασκευή: 20΄, Αναμονή: 4 ώρες

Υλικά (για 10 - 12 μερίδες)
λίγο βούτυρο για τη φόρμα
225 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο, πολύ ψιλοκομμένη + επιπλέον για γαρνίρισμα, τριμμένη
225 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
1 φακελάκι στιγμιαίος εσπρέσο
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
2 γρ. αλάτι (στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού)
Διαδικασία

Βουτυρώνουμε ελαφρά μια φόρμα με διαστάσεις 15x4 εκ. Ντύνουμε το εσωτερικό της φόρμας με λαδόκολλα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ως εξής: Βάζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.

Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα ανοξείδωτο μπολ και το στερεώνουμε στο στόμιο της κατσαρόλας αφού αρχίσει να κοχλάζει το νερό (το νερό δεν πρέπει να ακουμπάει καθόλου το μπολ).

Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, τον εσπρέσο και την κανέλα και τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά και, όταν ζεσταθεί αρκετά το μείγμα (60° C), προσθέτουμε το αλάτι και τη λιωμένη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε απαλά και σταθερά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Οταν θέλουμε να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε το γλυκό βουτώντας στιγμιαία τη φόρμα σε καυτό νερό και αναποδογυρίζοντάς την πάνω σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με κουβερτούρα την οποία τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.

Το αφήνουμε να σταθεί για περίπου 10 λεπτά πριν το κόψουμε. Αν θέλουμε, το σερβίρουμε με μία κουταλιά χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

http://www.kathimerini.gr/881081/article/gastronomos/syntages/kormos-sokolatas-xwris-yhsimo

KOYZINA

Δροσερό, γευστικό αλλά και ελαφρύ! Τέλειο για το καλοκαίρι!

Έπεσα πάνω σε μία συνταγή της Αργυρώς, για μουχαλεμπία.

Η μουχαλεμπία, λοιπόν, ή μουχαλεμπί, είναι μια πουτίγκα γάλακτος, σαν κρέμα, που προέρχεται από την Περσία και είναι διαδεδομένη σε όλη την Μέση Ανατολή.

Τα βασικά συστατικά της είναι το ρύζι, η ζάχαρη, το ριζάλευρο και το γάλα.

Σήμερα συναντάται κυρίως στην Τουρκία ενώ θεωρείται ένα από τα γλυκά του Ραμαζανιού.

Υπάρχει σε δύο εκδοχές: Η μία είναι με κοτόπουλο και ονομάζεται «ταούκ γκιοσού» και η άλλη είναι με ροδόνερο.

Εμείς βρήκαμε την εύκολη και γρήγορη συνταγή της μουχαλεμπίας με ροδόνερο και σας την παρουσιάζουμε:

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μερίδες: 6

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο φρέσκο γάλα
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
λίγες σταγόνες ροδόνερο
ανάμεικτα φρέσκα φρούτα, ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
φιστίκια Αιγίνης, ολόκληρα για το γαρνίρισμα
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.

Ανακατεύουµε καλά με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.

Στη συνέχεια, βάζουµε την κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας και αφήνουµε το µείγµα να δέσει και να πήξει, για 8-10 λεπτά.

Ραντίζουµε ένα µακρόστενο ταψάκι με λίγες σταγόνες ροδόνερο. Αδειάζουµε την ελαφριά κρέµα και την αφήνουµε να κρυώσει καλά.

Αφού κρυώσει τη βάζουµε στο ψυγείο για να παγώσει.

Για να σερβίρουμε, βγάζουµε ένα τετράγωνο κοµµάτι σε ένα πιάτο, το ραντίζουµε με ροδόνερο, προσθέτουµε τα ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουµε με ζάχαρη αλλά με και τα φιστίκια Αιγίνης.

Καλή απόλαυση!

KOYZINA

Υπέροχη ζουμερή σοκολατόπιτα για όλες τις στιγμές που θέλουμε ένα γλυκό σοκολατένιο.

Υλικά

Χτυπαμε.1 κουπα.ζαχαρη,

1 κουπα.γαλα

1 κουπα.σπορελαιο

1 κουπα κακαο

 4 αυγα και χτυπαμε.2 λεπτα!

 1 κουπα.αλευρι φαριναπ και χτυπαμε 2 λεπτα

Προσθετουμε 4 κουταλιες της σουπας τριμμενη κουβερτουρα και χτυπαμε 2 λεπτα!

Ανακατευουμε το μιγμα απαλα με σπατουλα και το τοποθετουμε σε ταψακι βουτυρωμενο και μπολικο κοσκινισμενο αλευρι,κακαο!Ψηνουμε.στους 200 βαθμους για 10 με 15 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

ΓΛΑΣΣΟ:
Βαζουμε στην κατσαρολα κομματακια κουβερτουρας 200 γραμμαρια και 200 γραμμαρια κρεμα.γαλακτος πληρες ανακατευουμε στο χαμηλο να ομογενοποιηθουν!

Οταν την κατεβασουμε την αφηνουμε 10 λεπτα ανακατευοντας την και την ριχνουμε στην κρυα σοκολατοπιτα!!!!

Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!“

KOYZINA

 

Υλικά (για 4 άτομα):

6 μεγάλα λεμόνια-5 για στύψιμο και 1 κομμένο σε φέτες για διακόσμηση
5-6 κτλ. σούπας σιρόπι σφενδάμου (ή αγαύη, ή μέλι, ή στέβια ή ότι άλλο φυσικό γλυκαντικό έχετε)
2 χούφτες φρέσκο βασιλικό
1 πράσινο μήλο (προαιρετικό)
3 κούπες νερό
½ – 1 κτλ. γλυκού Matcha Ninja

Προετοιμασία:

Στύψτε τα λεμόνια σε στίφτη (και προαιρετικά: το μήλο σε αποχυμωτή).

Προσθέστε τα λεμόνια,(το πράσινο μήλο), το σιρόπι σφενδάμου, μια χούφτα βασιλικό και το Matcha Ninja μέσα σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε τα καλά.

Βάλτε σε μια μεγάλη κανάτα το χυμό λεμονιού, το χυμό του μήλου, το λεμόνι κομμένο σε φέτες, την άλλη μια χούφτα βασιλικού και τον πάγο και απολαύστε την πιο δροσιστική και detox λεμονάδα.

diatrofi.gr

KOYZINA

Εκμέκ σπέσιαλ Θεικό !!!!

Υλικά
Παίρνουμε μισό κιλό κανταΐφι και το ανοίγουμε πολύ καλά στο ταψί μας,ρίχνουμε πάνω 150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο το ανακατεύουμε καλά ,το ισιώνουμε και το ψήνουμε να ροδίσει.
Το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
2 νεροπότηρα νερό,2 νεροπότηρα ζάχαρη,μισό λεμόνι τον χυμό του.
Βράσιμο να δέσει.
Σιροπιάζομαι κρύο κανταΐφι χλιαρό σιρόπι.

ΚΡΕΜΑ:
Μισό κιλό γάλα,2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,1 βανίλια,2 κρόκους αυγών,2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Ζεσταίνουμε γάλα με την ζάχαρη,και ρίχνουμε διαλυμένα κορν φλάουρ,αλεύρι τα οποία διαλύσαμε σε λίγο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε ανακατεύοντας βούτυρο,κρόκους,βανίλια.
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την που και που.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Όπως είναι σιροπιασμένο το κανταΐφι προσθέτουμε.απαλά μέσα στο κανταΐφι την κρέμα και το ανακατεύουμε απαλά πολύ απαλά να μην λασπώσει.
Απάνω με προσοχή σαντιγί και μπόλικο καρύδι,η αμύγδαλο ψιλοκομμένο!!!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktidou -Aγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!

http://mageirikikaisintages.blogspot.com

 

KOYZINA

Μπισκότα ολικής,καρύδια & μπανάνα!!!

Υλικά
1250 ml γάλα
1/2 κιλού ζάχαρη
70 γραμ κακάο
70 γραμ αλεύρι
1 βανίλια
2 αυγά
80 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
μπισκότα πτι μπερ ολικής αλέσεως
μπανάνες κομένες σε λεπτές ροδέλες
καρύδια ψιλοκομένα

-Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την κρέμα για προφιτερολ,ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα.τα
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε και τα χτυπάμε όλα μαζι την ζάχαρη,το κακάο, το αλεύρι,μια βανίλια και δυο αυγά .
Τα ανακατεύουμε και όταν το γάλα μας πάρει βράσει παίρνουμε λίγο λίγο και αρχίζουμε να το ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά αυγών.
Μόλις ομογενοποιηθεί το επιστρέφουμε μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα,συμπληρώνουμε και 80 γρ κουβερτούρα και έτοιμη η κρέμα μας προφιτερολ.
Αρχίζουμε το στρώσιμο στο ταψί χρησιμοποιώντας μπτι μπερ Ολικής πρώτα ,μετά μείγμα προφιτερόλ πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια ,μετά μπανάνες ψιλοκομμένες,καρύδια με την σειρά το ένα πάνω από το άλλο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά .
Ξανά μια σειρά μπισκότα τέλος ,την υπόλοιπη κρέμα και φυσικά τελειώνουμε με καρύδια.
Το γλυκάκι μας διατηρείται στο ψυγείο.Καλή όρεξη!!!

Συνταγή
Μαρία Χατζηφωτίου -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

http://mageirikikaisintages.blogspot.com

KOYZINA

Μια φανταστική συνταγή για Μπρουσκέτες με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό.
Υλικά

2 μεγάλες μπαγκέτες, κομμένες σε φέτες
300 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
3 μέτριες ντομάτες
1 φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού GKIKAS FARM
4 κ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τις ανακατεύουμε με το βασιλικό, το ελαιόλαδο και 2 σκελίδες σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε τις φέτες της μπαγκέτας σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και τις φρυγανίζουμε στο φούρνο, για 3 λεπτά.
Τις βγάζουμε και τρίβουμε πάνω σε κάθε πλευρά τη σκελίδα του σκόρδου. Τοποθετούμε σε κάθε μία από μία φέτα μοτσαρέλα και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βγάζουμε τις φέτες από το φούρνο και απλώνουμε πάνω σε κάθε μια από μια κουταλιά από το μείγμα της ντομάτας με το βασιλικό και σερβίρουμε.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ TIP

Με την προσθήκη της μοτσαρέλας η συνταγή εμπλουτίζεται με πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και μια σειρά θρεπτικών συστατικών όπως ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, κάλιο, βιταμίνες Α και B12 ενώ δεν αποδίδει περισσότερα από 7 γραμμάρια λιπαρών ανά 100γραμμάρια.

Από την άλλη, χάρη στη φρέσκια ντομάτα η μπρουσκέτα περιέχει υψηλές ποσότητες της αντιοξειδωτικής ουσίας «λυκοπένιο», η οποία εμφανίζει ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση (ισχυρότερη και από το β-καροτένιο), καθώς και αντικαρκινική δράση.

Τέλος, ο βασιλικός είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτική προβιταμίνη Α, που βοηθάει στο άσθμα, στην οστεοαρθρίτιδα και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Είναι επίσης καλή πηγή μαγνησίου, που προάγει την καρδιαγγειακή υγεία, καλίου και βιταμίνης C και πολύ καλή πηγή σιδήρου και ασβεστίου. Eπιπλέον, διαθέτει κάποιες θεραπευτικές ιδιότητες, γνωστές από την αρχαιότητα, όπως μεταξύ άλλων ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζει από τις ημικρανίες.

logodiatrofis.gr

KOYZINA

Εύκολα και ελαφριά παγωτάκια, με λίγα υλικά και πλούσια υφή!

Μερίδες: 12-14
Υλικά
340 γραμμ. ξινόγαλα
200 γραμμ. ξινή κρέμα
60 γραμμ. κακάο
50 γραμμ. μέλι
120 γραμμ. φυστικοβούτυρο
2 βανιλίνες

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα δουλεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιόμορφο μίγμα.
Το αδειάζουμε στις φόρμες.
Τοποθετούμε τα παγωτάκια για 3-4 ώρες στην κατάψυξη να παγώσουν.
Σημειώσεις
Για τα παγωτάκια χρησιμοποίησα τη φόρμα mini chic της Silikomart.

http://theonewithallthetastes.com

KOYZINA

Ελαφριά τάρτα με μπανάνα και γιαούρτι
(προσαρμογή συνταγής από τα μπισκότα Παπαδοπούλου)

Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 23 εκ.
Για τη βάση
450 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα
250 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
400 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό (χρησιμοποίησα με 2% λιπαρά)
2 κουταλιές μέλι
50 ml κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
100 γραμμ. (1 φακελάκι) τρούφα σοκολάτας

 

Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει την υφή του μελιού.
Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι μαζί με το μέλι, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνουμε και το ζελέ και ανακατεύουμε με το σύρμα για λίγο ακόμα.
Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο.
Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 23 εκ. πάνω σε πιατέλα και στρώνουμε ομοιόμορφα τη μπισκοτένια βάση. Από πάνω αδειάζουμε την κρέμα μπανάνας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ).
Το ξεφορμάτουμε και το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με την τρούφα σοκολάτας.

KOYZINA

Ελαφριά και νόστιμη συνταγή!

Υλικά

500ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ημιαποβουτυρωμένο Γάλα 1,5% λιπαρά
100γρ Φρέσκια Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά
10γρ ( 20 κουτ. γλυκού) Sweet & Balance ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΣΟΥΚΡΑΛΟΖΗ ΓΙΩΤΗΣ
10γρ. (1 φακελάκι) Ζελατίνη Granule ΓΙΩΤΗΣ
1 κουτ. σούπας Ρούμι
70γρ. (3 ½ κουτ. σούπας) Μαρμελάδα Φράουλα με Φρουκτόζη Fytro

Εκτέλεση:

Βάζετε τη Ζελατίνη σε ένα μπολ με 4 κουτ. σούπας κρύο νερό και την αφήνετε να φουσκώσει για 4 λεπτά
Προσθέτετε σε μια κατσαρόλα το Γάλα, την Κρέμα Γάλακτος , το Sweet & Balance Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη και το Ρούμι
Μόλις το μίγμα ζεσταθεί αρκετά αποσύρετε από τη φωτιά , ρίχνετε περίπου το 1/3 στο μπολ με τη ζελατίνη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά
Ρίχνετε τη διαλυμένη ζελατίνη στην κατσαρόλα και βράζετε για 1 με 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς (μην περιμένετε να πήξει κατά το βράσιμο)
Μοιράζετε την Πανακότα σε 8 μικρά φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτετε τη Μαρμελάδα Φράουλα με Φρουκτόζη Fytro και 7 κουτ. γλυκού νερό
Τα ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να ζεσταθεί ελαφρώς και να γίνει ρευστό
Ξεφορμάρετε την Πανακότα και γαρνίρετε με τη Μαρμελάδα.

Χρήσιμες Πληροφορίες για το γλύκισμα Ανά Μερίδα 85γραμ

Ενέργεια 102 kcal
Πρωτεΐνες 3,5 g
Υδατάνθρακες 10,0 g
Σάκχαρα 8,8 g
Λιπαρά 5,4 g
Κορεσμένα 3,7 g
Εδώδιμες ίνες 0,2 g
Νάτριο 0,04 g

Μερίδες ανά γλύκισμα: 8

Βάρος μερίδας: 85 ΓΡ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 2/3 ισοδύναμα αμύλου, 1 ισοδύναμο λίπους

logodiatrofis.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή