Ιανουαρίου 20, 2019

KOYZINA

Ένα υπέροχο κέικ με χουρμάδες, περιχυμένο με ζεστή σάλτσα καραμέλας. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο κέικ για μικρούς και μεγάλους και σίγουρα για τους καλεσμένους σας.

Υλικά 
Για το κέϊκ με χουρμάδες:
250 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσια, σε μικρά κομματάκια
1 κ.γ. σόδα αναψυκτικό
1 1/2 φλ. τσαγιού βραστό νερό
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαλακό
3/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη σάλτσα καραμέλας:
1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
60 γρ. βούτυρο κρύο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο βάσης 22 εκ. και βάθος 7 εκ.
Για το κέικ με χουρμάδες: Σε μπολ αναμιγνύετε τους ψιλοκομμένους χουρμάδες με τo 1 κ.γ. αναψυκτικό σόδα. Βράζετε το 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό και μόλις κοχλάσει το ρίχνετε και αυτό στο μπολ. Το αφήνετε στην άκρη για 20 λ μέχρι να μαλακώσουν οι χουρμάδες.
Σε μεγάλο μπολ τοποθετείτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και γίνει κρεμώδες το μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μίξερ. Ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι εναλλάξ με τους χουρμάδες και ανακατεύετε με ένα μεγάλο κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε για 40-45 λ (κάντε το πείραμα με την οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο). Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε για 10 λ μέσα στο ταψί να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Για τη σάλτσα καραμέλας: Σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε τη ζάχαρη, τη κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά για 3 λ ή μέχρι να έλθει σε σημείο βρασμού. Χαμηλώνετε αμέσως τη φωτιά στο χαμηλό και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2 λ ακόμα. Περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα το κρύο κέικ, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

KOYZINA

Yλικά:

¾ κούπας ελαιόλαδο

½ κούπας χυμό πορτοκαλιού

1 σφηνάκι ρακή ή κονιάκ

1 σφηνάκι χαρουπόμελο

1 κούπα χαρουπάλευρο

1 κούπα αλεύρι ολικής

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

1 /2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σκόνη

¼ κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο σκόνη

¾ κούπας αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα

(1 κούπα μου είναι 250 ml , το κουταλάκι του γλυκού 5ml, και το σφηνάκι 50ml)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά (εκτός από το χυμό) σε μπολ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και προσθέτουμε στα υπόλοιπα. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το μπέικιν. Προσθέτουμε το μείγμα στα υγρά και ανακατεύουμε απαλά ώστε να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι.

koyloyrakia-xaroupi1

Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα περίπου . Με το χέρι απλώνουμε σε επίπεδη επιφάνεια κομματάκια ζύμης και κόβουμε με κουπ πατ μπισκότα σε σχήματα της επιλογής μας. Το πάχος πρέπει να είναι περίπου ένα εκατοστό.

koyloyrakia-xaroupi2

Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, στη μεσαία σχάρα για 30-35 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο μας.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε μπισκοτιέρα. Διατηρούνται αρκετές μέρες.

Παρατηρήσεις:

Μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή) για πιο γλυκά μπισκότα ή κάποια άλλη γλυκαντική ουσία (μέλι κλπ).
Τα αμύγδαλα τα έβαλα χωρίς να τα καβουρδίσω γιατί διαπίστωσα την τελευταία στιγμή την ύπαρξή τους στη συνταγή και δεν είχα χρόνο. Το άρωμά τους όμως ήταν αισθητό αφού ψήθηκαν ούτως ή άλλως.
Υποθέτω ότι και άλλοι ξηροί καρποί θα ταιριάζουν με τα υλικά της συγκεκριμένης συνταγής.
Το συνολικό αλεύρι της συνταγής ήταν 460 gr. Η κούπα μου βγαίνει 135-140 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Οπότε μάλλον κάποιο από τα άλλα αλεύρια είναι πιο βαρύ. Γράφω αυτή την παρατήρηση σε περίπτωση που κάποιοι θέλουν να κάνουν αυξομειώσεις στα είδη των αλευριών!

KOYZINA

Πώς θα φτιάξετε πάπια πορτοκάλι - Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Υλικά

1½ κιλό πάπια

6 πορτοκάλια (το χυμό τους)

1 λίτρο λευκό κρασί

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη

1 φλιτζάνι σπιτικό ζωμό κοτόπουλου

1 κουταλιά λευκό ξίδι

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Μαρινάρετε την πάπια για 12 ώρες στο κρασί, τη στραγγίζετε και τη βάζετε σε ένα βαθύ σκεύος. Διαλύετε στο χυμό 4 πορτοκαλιών τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Περιχύνετε την πάπια και την αφήνετε 3 ώρες να «ποτίσει». Στραγγίζετε, τη βάζετε σε ταψί, την αλείφετε με λάδι και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το χυμό 2 πορτοκαλιών, το ζωμό του κοτόπουλου και ξίδι και ψήνετε 1 1/2 ώρα στο φούρνο

KOYZINA

Υπέροχη σαλάτα  με ρόδι και μούρα, θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας

Υλικά για 4 άτομα

1 ματσάκι ρόκα

1 μαρούλι σγουρό σκούρο

8 ντοματίνια

1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού

1 φλιτζάνι μούρα ή βατόμουρα

1 αβοκάντο

2 κουταλιές χοντροτριμμένα αμύγδαλα

3 κουταλιές ελαιόλαδο

3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο

Αλάτι, πράσινο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και κόβετε τα ντοματίνια στη μέση, τη ρόκα και το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια, και τα βάζετε όλα μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτετε τους σπόρους ροδιού, τα μούρα και το αβοκάντο κομμένο σε φέτες και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα. Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο και περιχύνετε με το μείγμα τη σαλάτα. Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι.

KOYZINA

Μενού Πρωτοχρονιάς: το vegetarian
Γιατί δεν είναι το κρέας που κάνει το εορταστικό τραπέζι!
Άννα Χαλικιά
Οι εποχές άλλαξαν. Τώρα πια μπορεί να έχεις πολλούς φίλους που δηλώνουν vegetarian ή άλλους που -ενώ συνεχίζουν να τρώνε τα πάντα- αποφεύγουν τα πολλά κρεατικά και πουλερικά, γιατί πλέον υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές εκεί έξω. Μα πραγματικά, ένα εορταστικό τραπέζι δεν χρειάζεται ψητά κρέατα ή γαλοπούλες για να εντυπωσιάσει. 

Για την όρεξη και το κρασί
Όσο ακόμα έρχονται οι καλεσμένοι σου (υπάρχουν αυτοί που αργούν πάντα και παντού), μπορείς να ξεκινήσεις τη βραδιά με διάφορα “ψιψιψόνια” τα οποία θα συνοδεύσουν τα πρώτα ποτήρια κρασί που θα σερβίρεις. Μιας και το γεύμα που θα ακολουθήσει δεν θα έχει πολλή πρωτεΐνη, γιατί να μην ξεκινήσεις με πρωτότυπα όσπρια; Μπορείς να σερβίρεις ένα κλασικό, βελούδινο χούμους ή ένα πιο εξωτικό χούμους με αβοκάντο, συνοδευόμενο είτε από ψημένες αραβικές πίτες που θα έχεις κόψει σε τριγωνάκια ή από σπιτικά νάτσος που θα φτιάξεις από τορτίγιες του σουπερμάρκετ. Μόνο να μην βάλεις τεράστιες ποσότητες και χορτάσουν με αυτό!


Τα πρώτα
Τι άλλο από μια αρωματική, κρεμώδη σούπα λαχανικών; Η σούπα βελουτέ καρότο με καπνιστή πάπρικα είναι ιδανική για ορεκτικό πιάτο, γιατί ενώ έχει “γεμάτη” υφή είναι ελαφριά στο στομάχι, αφού δεν περιέχει ίχνος κρέμας γάλακτος, ενώ η πιο ιδιαίτερη σούπα σελινόριζας και κάστανο θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σας. Μπορείς να τη συνδυάσεις με μια λεπτή φέτα εύκολο ζυμωτό ψωμί (λεπτή γιατί θ’ ακολουθήσουν κι άλλα) ή αυτά τα τέλεια flatbreads.

Σε ότι αφορά τις σαλάτες θα σου πρότεινα να ξεφύγεις από τις κλασσικές μαρουλοσαλάτες με ρόδι και βαλσάμικο και να δοκιμάσεις φέτος κάτι διαφορετικό όπως αυτό το πικάντικο ψητό κουνουπίδι (να παραλείψεις τα σπαράγγια που είναι εκτός εποχής) που θα δελεάσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους σε αυτό το θαυμάσιο χειμωνιάτικο λαχανικό ή την υπέροχη σαλάτα με φακές beluga, γλυκοπατάτα και κατσικίσιο τυρί που είναι τέλεια και την επόμενη μέρα. Σε ποιο κλασσικά vegetarian πιάτα, θα λατρέψεις αυτό το εορταστικό πιλάφι με κάστανα, σταφίδες και ρόδι αλλά και τις πιο τέλειες πατάτες φούρνου που θα φτιάξεις ever!

Τα κυρίως
Α εδώ θέλουμε κάτι πλούσιο, χορταστικό, και λαχταριστό. Κάτι που να μπορεί να αναμετρηθεί με όλα τα πλούσια κρεατικά και πατάτες που στολίζουν όλα τα carnivore τραπέζια των εορτών. Μία λέξη: ζυμαρικά. Καθόλου δεν θα μου έλειπε το κρέας εάν έβλεπα στο πιάτο μου αυτά τα θεϊκά κανελόνια με σπανάκι και φέτα. Ή αυτό το κριθαράκι με κρέμα κολοκύθας, φέτα και μυρωδικά, αν και αυτό το προτείνω για ένα τραπέζι με λίγα άτομα.

Αν θέλεις κάτι μη ζυμαρικό, υπάρχει πάντα το στρούντελ μανιταριών που θα συνδυάσεις με μια πράσινη σαλάτα με μόλικα ρόδια και την πιο απλή βινεγκρέτ (ελαιόλαδο, μπαλσάμικο, λίγη μουστάρδα, λίγο μέλι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι).


Τα γλυκά
Αν είσαι απ’ αυτούς που θέλουν να φροντίσουν ΚΑΙ για το γλυκό πέρα από όλα τα υπόλοιπα, τότε -μέρες που είναι- θα πρέπει να ανταμείψεις τους καλεσμένους σου με σοκολάτα. Αυτή η κολασμένη τάρτα σοκολάτας με ταχίνι θα αρέσει σε όλους, στο εγγυώμαι. Απλώς να θυμάσαι δεν είναι για πολλά άτομα. Οπότε μήπως να φτιάξεις διπλή δόση;

Αλλά και τη σοκολάτα να μην αγαπάς, τότε αυτό το εύκολο σπιτικό μιλφέιγ θα αλλάξει τη ζωή ολονών. Ποτέ ξανά δεν θα ξαναγοράσουν πανιασμένο μιλφέιγ απ’ το ζαχαροπλαστείο.

#FeedYourDreams,madameginger.com

KOYZINA

Τάρτα σολομού με τυρί κρέμα
Μερίδες: 8-10
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50-60 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 20 λεπτά

Υλικά 
175 γρ αλεύρι σκληρό No1, Μύλοι Αγίου Γεωργίου
175 γρ αλέυρι μαλακό No2, Μύλοι Αγίου Γεωργίου
175 γρ βούτυρο αγελαδινό
2 κρόκους
75 γρ. νερό
7 γρ. Αλάτι
7 γρ. Ζάχαρη
Υλικά για τη γέμιση
200 γρ. σολομού
200 γρ τυρί κρέμα
150 γρ κρέμα γάλακτος
2 αυγά
⅓ μάτσο άνηθο
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
1) Ξεκινάμε με τη ζύμη κοσκινίζοντας τα αλεύρια. Στο κάδο του μιξέρ βάζουμε το βούτυρο και τα αλεύρια και τα χτυπάμε μέχρι να σβολιάσουν.

2) Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα.

3) Ανοίγουμε την ζύμη και την τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα. Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά και στην συνέχεια την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC μέχρι να ροδίσει και αφού έχουμε τρυπήσει την επιφάνεια παντού με ένα πηρούνι.

4) Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τον μισό σολομό ψιλοκομμένο,τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.

5) Ρίχνουμε το μείγμα στην προψημένη τάρτα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με τον υπόλοιπο σολομό στην επιφάνεια της τάρτας..


madameginger.com

KOYZINA

Η Βασιλόπιτα ως έθιμο ήρθε στην Ελλάδα από την Καισαρεία, όταν ο Μέγας Βασίλειος προσπαθώντας να σώσει τη φτωχή πόλη, η οποία αντιμετώπιζε μια σοβαρή απειλή, συγκέντρωσε από τους κατοίκους ό,τι τιμαλφή είχαν, προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια του εχθρού. Τελικά η πόλη σώθηκε και ο Μέγας Βασίλειος θέλησε να επιστρέψει τα τιμαλφή στους δικαιούχους, όμως μη γνωρίζοντας σε ποιόν ανήκει τι, σκέφτηκε να ζυμώσει γλυκά ψωμιά για να τους τα μοιράσει.

Αναμφίβολα, η Βασιλόπιτα είναι ένας από τους γευστικούς πρωταγωνιστές στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σε χιλιάδες φυσικά παραλλαγές. Η ακόλουθη συνταγή είναι μια μοναστηριακή εκδοχή της Βασιλόπιτας, με απλά υλικά και εύκολη στην παρασκευή της.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζάνια βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας μαγιά νωπή
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
6 αυγά
Αλάτι
Μαχλέπι

άχνη ζαχαρη
αμύγδαλα ασπρισμένα

Επί το έργον
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα χλιαρό και λίγο από το αλεύρι για να γίνει χυλός. Αφήνουμε το χυλό σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Βράζουμε το μαχλέπι με λίγο νερό και το σουρώνουμε. Πετάμε το μαχλέπι και κρατάμε το νερό. Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά χτυπημένα, τον χυλό της μαγιάς, το νερό από το μαχλέπι και λίγο αλάτι.Ζημώνουμε καλά ώσπου να σφίξει η ζύμη. Τη βάζουμε σε αλευρωμένη λεκάνη. Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Ξαναζυμώνουμε και πλάθουμε τη πίτα. Τη βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της με τα αμύγδαλα και αν θέλουμε γράφουμε με τα αμύγδαλα τον αριθμό του νέου έτους. Την αφήνουμε πάλι να φουσκώσει και την αλείφουμε προσεκτικά με χτυπημένο αυγό. Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μία ώρα περίπου. Όταν κρυώσει, την πασπαλίζουμε γύρω γύρω με άχνη ζάχαρη.

KOYZINA

Τα μοναστηριακά πορτοκαλοπιτάκια είναι ένα εκπληκτικό γλύκισμα εύκολο στην παρασκευή του, μόλις με έξι υλικά, πλούσιο σε γεύση, ιδανική επιλογή για πρωινό ή ακόμα και για απογευματινό σνακ.

Τα υλικά που θα χρειστούμε για τα πορτοκαλοπιτάκια είναι:

2 κουταλιές μαργαρίνη
250 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
Τον χυμό από ένα πορτοκάλι
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές λικέρ Γκραν Μαρνιέ
1 κουτί σφολιατάκια
Λίγο φυτικό βούτυρο

Επί το έργον:

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τη μαρμελάδα, τον χυμό, το ξύσμα και το λικέρ, ανακατεύοντας τα καλά. Γεμίζουμε κάθε σφολιατάκι με 2 κουταλιές γέμιση και τα τυλίγουμε στα δύο, ώστε να σχηματιστούν τρίγωνα.

Αλείφουμε τα πορτοκαλοπιτάκια με λίγο λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Πηγή: monastiriaka

KOYZINA

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. πένες
150 γρ. βρασμένος και στραγγισμένος αρακάς
80 γρ. βούτυρο
250 ml κρέμα γάλακτος
3 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
100 γρ. σελινόριζα ζεματισμένη, κομμένη σε μπαστουνάκια
100 ml κρασί λευκό
100 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
λίγος, ψιλοκομμένος μαϊντανός ή άνηθος (προαιρετικά)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε αρχικά τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Κρατάτε δύο κουταλιές της σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα στραγγίζετε.

Ζεσταίνετε το μισό από το βούτυρο μέχρι να λιώσει και σοτάρετε ελαφρά τον αρακά και τη σελινόριζα.
Κατόπιν αναμειγνύετε τα σοταρισμένα λαχανικά με τα ζυμαρικά.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε.

Σβήνετε με το κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε το ροκφόρ και την κρέμα γάλακτος, το νερό που κρατήσατε και ανακατεύετε καλά.

Σιγοβράζετε μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.

Περιχύνετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με μαϊντανό ή άνηθο (προαιρετικά) και ανακατεύετε.

KOYZINA

Υλικά
350 γρ. μικρά μανιτάρια
600 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας
¼ lt ζωμός κότας
4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
2-3 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο
2 πρεζούλες μοσχοκάρυδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
Αλάτι-πιπέρι
Σχοινόπρασο
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους των 2 εκατοστών και τους βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, με τόσο νερό που μόλις να τους σκεπάζει.
Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό της κότας στην κατσαρόλα που έβραζε η κολοκύθα, αφού βεβαιωθούμε ότι έχει μαλακώσει καλά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε.
Βάζουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το Flora Soft με βούτυρο, ανακατεύουμε και απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά. Μοιράζουμε τα μανιτάρια σε βαθιά πιάτα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το σύρμα μέχρι να πήξει λίγο.
Πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ ή με τον ηλεκτρικό πολτοποιητή, την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα της βελουτέ μας στα πιάτα πάνω από τα μανιτάρια.
Τη σερβίρουμε ζεστή διακοσμώντας κάθε πιάτο με λίγο σχοινόπρασο και πασπαλίζοντας εάν θέλουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή