Δεκεμβρίου 15, 2018

KOYZINA

Υλικά για το παντεσπάνι
200 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. κακάο
¾ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¾ κ.γ. μαγειρική σόδα
¼ κ.γ. αλάτι
1 αυγό
120 ml ζεστό νερό
120 ml γάλα
60 ml σπορέλαιο
¾ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για τη σοκολατένια κρέμα
400 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
200 ml γάλα πλήρες
400 ml κρέμα γάλακτος

Υλικά για την επικάλυψη σοκολάτας
200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
200 ml κρέμα γάλακτος

Υλικά για το στόλισμα
κεράσια μαρασκίνο (προαιρετικά)

Υλικά για το Zacapa neat
60 ml ρούμι Zacapa 23

Εκτέλεση
1) Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι. Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

2) Σε άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα το αυγό, το νερό, το γάλα, το σπορέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας.

3) Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα.

4) Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη στρογγυλή φόρμα, περασμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για 30-35 λεπτά.

5) Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς, ακάλυπτο, για τουλάχιστον 4-6 ώρες.

6) Ετοιμάζουμε τη σοκολατένια κρέμα. Βάζουμε σε μπολ την κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν βράσει περιχύνουμε με αυτό την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να σχηματιστεί λεία σοκολατένια κρέμα. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

6) Χτυπάμε τη σαντιγύ σε μίξερ ή με μίξερ χειρός και την ενσωματώνουμε στο σοκολατένιο μείγμα, με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Θα έχουμε μια αφράτη σοκολατένια κρέμα. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και φυλάμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-1,5 ώρα.

7) Για να στήσουμε την σοκολατίνα, κόβουμε προσεκτικά το παντεσπάνι σε 2 δίσκους. Βάζουμε το κάτω παντεσπάνι σε επίπεδο, στρογγυλό, χάρτινο δίσκο.

8) Καλύπτουμε ομοιόμορφα με το ⅓ της σοκολατένιας κρέμας και καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι.

9) Καλύπτουμε με άλλο ⅓ της σοκολατένιας κρέμας, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφη η επιφάνεια και τα πλάγια της τούρτας. Όση σοκολατένια κρέμα περισσέψει την περνάμε σε κορνέ και τη βάζουμε στο ψυγείο.

10) Βάζουμε την τούρτα ακάλυπτη στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ½ ώρα ή στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

11) Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας. Βάζουμε σε μπολ την κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και περιχύνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει λείο, σοκολατένιο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

12) Βγάζουμε τη σοκολατίνα από το ψυγείο ή την κατάψυξη και περιχύνουμε προσεκτικά με την επικάλυψη, ισιώνοντάς τη με σπάτουλα.

13) Ξαναβάζουμε στο ψυγείο την σοκολατίνα και αφήνουμε να κρυώσει η επικάλυψη για 15-20 λεπτά.

14) Στολίζουμε τη σοκολατίνα με ροζέτες της σοκολατένιας κρέμας που φυλάξαμε στο κορνέ και τοποθετούμε περιμετρικά τα κεράσια μαρασκίνο.

15) Φυλάμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

16) Ετοιμάζουμε το Zacapa neat: γεμίζουμε ένα χαμηλό ποτήρι με το ρούμι Zacapa 23 και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδεύοντας με ένα κομμάτι σπιτικής σοκολατίνας.

KOYZINA

Επειδή μας αρέσει η κολοκύθα αποφασίσαμε να φτιάξουμε λαζάνια με μια λαχταριστή κρέμα κολοκύθας. Απολαύστε τα.

Υλικά

300 γραμμάρια φρέσκια λαζάνια

500 ml γάλα

50 γραμμάρια βούτυρο

 αλεύρι

200 γρ. ημίσκληρο κίτρινο τυρί

4 φέτες μπέικον

100 γρ. παρμεζάνα

1 εσπεριδοειδές

5 καρύδια

Αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τη μπεσαμέλ. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το βούτυρο και το αλεύρι και πριν ανάψουμε τη φωτιά ανακατεύουμε καλά. Ξεκινάμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάζει. Το μαγείρεμα θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά ώστε η κρέμα να διογκωθεί. Μετά σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους, τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τη μαγειρεύομε με λίγο λάδι για 20 λεπτά. Στη συνέχεια χτυπάμε με ένα μπλέντερ την κολοκύθα με τη μπεσαμέλ μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα. Απλώνουμε ένα μέρος από την κρέμα κολοκύθας σε κάτω μέρος του ταψιού και βάζουμε ένα στρώμα από λαζάνια. Από πάνω ρίχνουμε παρμεζάνα, ένα κομμάτι από το κίτρινο τυρί, το μπέικον και λίγα καρύδια αφού τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και τελειώνουμε με μια κουταλιά από την κρέμα κολοκύθας. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Όταν τα ζυμαρικά τελειώσουν στο τελευταίο στρώμα, απλώνουμε λίγη κρέμα κολοκύθας, τριμμένη παρμεζάνα και καρύδια. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.

KOYZINA

Μελομακάρονα με καστανή ζάχαρη: Η παράδοση συναντάει τη νέα γεύση
Το γλυκό των γιορτών ελαφρώς πειραγμένο.

 

Υλικά
Για τη ζύμη

Για το σιρόπι

Για το γαρνίρισμα

1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

4½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

¼ φλιτζανιού κονιάκ

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουτ. γλυκού σόδα

½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού κανέλα

¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο

Για το σιρόπι
2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

1 ξυλάκι κανέλας

5 γαρίφαλα ολόκληρα

φλούδα από ½ πορτοκάλι

1½ φλιτζάνι μέλι

Για το γαρνίρισμα
½ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα

Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζετε το λάδι και τη ζάχαρη και χτυπάτε με σύρμα ζαχαροπλαστικής για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια μαλακιά ζύμη (μην παραζυμώσετε και σκληρύνει). Αν σας φαίνεται πολύ μαλακή και δοκιμάσετε να την πλάσετε και δεν πλάθεται, μην της προσθέσετε επιπλέον αλεύρι γιατί θα αναρωτιέστε γιατί βγήκαν σφιχτά τα μελομακάρονά σας. Αφήστε την να ξεκουραστεί 10 λεπτά και θα είναι έτοιμη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθετε με τα δάκτυλα μελομακάρονα σε οβάλ σχήμα. Όχι πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν. Τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, τα κεντάτε με ένα πιρούνι και τα ψήνετε στο φούρνο για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Στο μεταξύ βάζετε σε πλατύ και βαθύ τηγάνι το νερό με το ξύλο της κανέλας, τα γαρίφαλα και τη φλούδα του πορτοκαλιού να πάρουν μια δυο βράσεις. Προσθέτετε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύετε να διαλυθεί. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο και κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά. Ανακατεύετε μέσα το μέλι και διατηρείτε το σιρόπι ζεστό (όχι καυτό) στη χαμηλή φωτιά χωρίς να το αφήσετε να ξαναπάρει βράση.

Βγάζετε τα μελομακάρονα από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν. Τα βουτάτε ανά 10 περίπου στο τηγάνι με το σιρόπι για μισό λεπτό. Τα αναποδογυρίζετε για να σιροπιαστούν και από την άλλη πλευρά και ύστερα τα βγάζετε στο ταψί και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα.
Μεταφέρετε τα μελομακάρονα σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με τα καρύδια. Περιχύνετε με όσο σιρόπι έχει περισσέψει στο τηγάνι (αν έχει περισσέψει).

KOYZINA

Συνταγή πανεύκολη για να φτιάξουμε τα τέλεια κεφτεδάκια απο φρέσκο κιμά γαλοπούλας

Θερμίδες: 215/ μερίδα

Υλικά
500γρ. κιμά  άπαχο κοτόπουλο ή γαλοπούλα
1 αυγό
1/2φλ. τριμμένη φρυγανιά
1φλ. τριμμένη παρμεζάνα
2κ. σούπας ελαιόλαδο
1/2κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1/2κ. γλυκού αλάτι
Πιπέρι για τη γεύση

Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάλε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά.
Πλάσε 30 μπαλάκια και τοποθέτησέ τα στο ταψί.
Ψήσε για 25-30 λεπτα

KOYZINA

Υλικά
1 κούπα σπορέλαιο
½ κούπα ζάχαρη
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 φακελάκι βανιλέτα (μπορείς κι 1 κ γλ βανίλια σε υγρή μορφή)
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι baking powder
αλεύρι κοσκινισμένο (περίπου 1 κιλό)

Σε ένα αρκετά βαθύ μπολ ρίξε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το πορτοκάλι κι ανακάτεψε πολύ καλά. Στη συνέχεια κι ενώ συνεχίζεις το ανακάτεμα, πρόσθεσε τη βανιλέτα, το αλάτι και το baking. Ξεκίνα να προσθέτεις το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας με το χέρι σου. Η ζύμη θα πρέπει να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
Στρώσε μια λαδόκολλα στο ταψί σου και χρησιμοποίησε κουπ πατ με χριστουγεννιάτικες φιγούρες.

Πάμε όμως τώρα να φτιάξουμε το «αστεράτο» Χριστουγεννιάτικο δεντράκι!
Εύκολο!!! Το μόνο που θα χρειαστείς είναι κουπ πατ σε σχήμα αστεριού και σε διάφορα μεγέθη.
Κόψε και ψήσε πρώτα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι να δεις τις άκρες να ροδίζουν, τα μεγάλα αστέρια. Κατόπιν συνέχισε με το αμέσως μικρότερο μέγεθος, μειώνοντας ανάλογα και τον χρόνο ψησίματος.
Μόλις τ’ αστέρια είναι έτοιμα, άφησε τα σε μια σχάρα να κρυώσουν.

Ξεκίνα σχηματίζοντας το δεντράκι, τοποθετώντας στην βάση του πιάτου που θα χρησιμοποιήσεις, πρώτα τα μεγαλύτερα και συνέχισε με τα επόμενα φτάνοντας ως την κορυφή. Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρισε με πολύχρωμα τρουφάκια .

KOYZINA

Υλικά
90 γρ. πλιγούρι
175 ml ζεστό νερό
4-5 παντζάρια ωμά τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
2-3 καρότα ωμά τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι – πιπέρι
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
4 κ.σ ελαιόλαδο
φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
ξύσμα λεμονιού
100 γρ. τυρί φέτα (προαιρετικά)

Βάζω το πλιγούρι σε ένα βαθύ μπολ, το σκεπάζω με το νερό και το καλύπτω με διάφανη μεμβράνη.
Αφήνω το πλιγούρι να απορροφήσει το νερό. Αυτό θα πάρει γύρω στα 10 με 15 λεπτά.
Αφρατεύω το πλιγούρι, ανακατεύοντας το με ένα πιρούνι.
Προσθέτω τα τριμμένα παντζάρια και καρότα, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το αλατοπίπερο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά.
Διορθώνω αν χρειάζεται το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Σερβίρω προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού, τον δυόσμο και την φέτα θρυμματισμένη.

KOYZINA

Κρέμα Γιαουρτιού

Συστατικά:

400 γρ. γιαούρτι σακούλας
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
70 γρ. ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια αβγών
μερικά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 κομμάτι τουλπάνι

Για το σερβίρισμα
ζάχαρη τριαντάφυλλου
φράουλες
Οδηγίες:

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος, την άχνη και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
Χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα γιαουρτιού.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα που την έχουμε στρώσει με τουλπάνι, που θα μας βοηθήσει να την ξεφορμάρουμε και θα της δώσει σχήμα στην επιφάνειά της.
Αφήνουμε το γλυκό για τουλάχιστον 8 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε με ζάχαρη τριαντάφυλλου και φράουλες.

KOYZINA

Χειροποίητα, γευστικά ραβιόλια με ελληνική γέμιση μυζήθρας και αρώματα φρέσκιας ντομάτας και βασιλικού.
gourmed author

Συστατικά:
Ζύμη για ραβιόλια
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
1 κ.σ. λάδι
1 κ.γλ. νερό

Γέμιση
500 γρ. μυζήθρα
125 γρ. προσούτο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ.πλατύφυλλο μαϊντανό
1 κρόκος αβγού

Σάλτσα
1 κ.σ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 καρότο κομμένο
1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
45 γρ. πελτέ ντομάτας
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
½ φλ. ζωμό κότας
1 κ.γλ.γουστερσάϊρ σος
½ φλ. ψιλοκομμένο βασιλικό

Οδηγίες:
Για τη ζύμη

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σ’ ένα μπολ. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το αβγό, το λάδι και το νερό, ανακατεύοντας τα.
Βάζουμε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει λεία και ελαστική. Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.

Για τη γέμιση

Ανακατεύουμε τη μυζήθρα, το προσούτο, το μαϊντανό και τον κρόκο του αβγού.

Για τη σάλτσα

Βάζουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο να σοταριστουν σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το ζωμό κότας, τη γουστερσάιρ σος και το βασιλικό.
Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 30 λεπτά.
Κάνουμε πουρέ το μείγμα στο μπλέντερ και το διατηρούμε ζεστό.

1. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο και φτιάχνουμε δυο μπάλες. Απλώνουμε κάθε μπάλα σε ένα λεπτό τετράγωνο.
2. Βάζουμε μικρές κουταλιές από τη γέμιση σε απόσταση 5 εκ. τη μια από την άλλη στη σειρά, στο ένα φύλλο της ζύμης.
3. Βάζουμε προσεκτικά το άλλο φύλλο από πάνω.
4. ΠΙέζουμε ελαφρά τα φύλλα της ζύμης γύρω από τη γέμιση να κολλήσουν.
5. Με μια ροδέλα ή κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τετράγωνα.
6. Βάζουμε τα ραβιόλια σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και βράζουμε για 8-10 λεπτά.
7. Βγάλτε τα από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μια ζεσταμένη πιατέλα.
Καλύπτουμε με σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα.

KOYZINA

Λαχταριστό γλυκό με ακαταμάχητη γεύση

Υλικά για 4 άτομα

Για τη βάση

120 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. ‏πεκάν
40 γρ. ‏ζάχαρη
1/2 κ.γ. ‏αλάτι
1/2 κ.γ. ‏κανέλα
113 γρ. ‏φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

Για τη γέμιση

750 γρ. ‏τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ. ‏καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γ. ‏αλάτι
4 μεγάλα ‏αβγά
150 γρ. ‏σάλτσα καραμέλας
120 γρ. ‏κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Λαδώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψάκι.
Ανακατέψτε τα υλικά για την βάση. Πατήστε επάνω στο ταψάκι και στις πλευρές γύρω-γύρω.
Τρυπήστε με ένα πιρούνι. Ψήστε την βάση για 10 έως 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
Αφαιρέστε από το φούρνο. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160° C.
Ανακατεύετε το τυρί κρέμα, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, και το άρωμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει, ξύνοντας τον πυθμένα και τις πλευρές του μπολ.
Προσθέστε τα αβγά, ένα κάθε φορά, ξύνοντας το μπολ μεταξύ των προσθηκών.
Ανακατέψτε τη σάλτσα καραμέλας και κρέμα γάλακτος. Βάλτε τη γέμιση στη βάση και ψήνετε για 40 λεπτά.
Μειώστε τη θερμοκρασία στους 150° C και ψήνετε 15 λεπτά περισσότερο, μέχρις ότου ροδίσουν οι άκρες.
Κλείστε το φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει στο μισάνοιχτο φούρνο για 1 ώρα.
Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και αφήστε κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
Το βάζετε στο ψυγείο για 8 ώρες (ή νύχτα) πριν από το σερβίρισμα.

KOYZINA

Από μόνη της αυτή η σαλάτα μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες κυρίως γεύμα καθώς τα μανιτάρια είναι πλούσια σε πηγή πρωτεΐνης (και χωρίς καθόλου λιπαρά).

Υλικά
250 γρ ρεβίθια βρασμένα
500 γρ μανιτάρια φρέσκα
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
2 κ σ κρέμα βαλσάμικο
αλάτι -πιπέρι
φρέσκια κλωναράκια ρίγανη
φρέσκο θυμάρι

Eκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ βάζω τα ρεβίθια με μια κουταλιά αλάτι να μουλιάσουν.
Την επόμενη μέρα τα βράζω και μόλις είναι μαλακά κι έτοιμα (δεν τ΄αφήνω να λιώσουν) τα σουρώνω και τα βάζω στην σαλατιέρα.
Στο μεταξύ κόβω τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και τα σοτάρω σ’ ένα φαρδύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τη σκελίδα σκόρδο μέχρι να καραμελώσουν.
Στη συνέχεια πρόσθετω τις 2 κ σ κρέμα βαλσάμικο, αλάτι –πιπέρι και τα φρέσκα μυρωδικά.
{Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ξερά μυρωδικά.}
Προσθέτω αυτό το μίγμα στα ρεβίθια, ανακατεύω και σερβίρω προσθέτοντας έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
ρεβιθοσαλάτα με μανιτάρια

mamatsita.com

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή