Σεπτεμβρίου 20, 2019

KOYZINA

Σήμερα μαγειρεύουμε γεμιστά κολοκυθάκια με μοτσαρέλα και παρμεζάνα

Υλικά

8 μέτρια κολοκυθάκια

350 γρ. μοτσαρέλα

1 αυγό

3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

Πιπέρι, αλάτι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα χωρίζουμε στη μέση. Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε το περιεχόμενο από τα κολοκυθάκια και το κρατάμε στην άκρη. Μαγειρεύουμε τα κολοκυθάκια στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λιγάκι.

Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ προσθέστε τον πολτό κολοκυθιάς που έχει μαγειρευτεί, τη μοτσαρέλα ψιλοκομμένη, το αυγό, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μίγμα και τα μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 25 λεπτά.

KOYZINA

Πώς θα φτιάξουμε το θαυματουργό γάλα αμυγδάλου στο σπίτι

Το σπιτικό γάλα αμυγδάλου είναι πεντανόστιμο, απίστευτα κρεμώδες, εξαιρετικά θρεπτικό, και πολύ ανώτερο από οποιοδήποτε εμπορικό. Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξουμε αλλά δεν διατηρείται όσο το αγοραστό, γι’αυτό είναι καλό να φτιάχνουμε κάθε φορά όσο χρειαζόμαστε για μερικές ημέρες.

Το γάλα αμυγδάλου είναι υπέροχο σκέτο αλλά και στον καφέ και στις συνταγές μας σε αντικατάσταση του γάλακτος.

Συστατικά
1 φλιτζάνι ωμά βιολογικά αμύγδαλα με τη φλούδα – που έχουν μουλιάσει σε νερό από βραδίς.
4 φλιτζάνια καθαρό φιλτραρισμένο νερό

Προαιρετικά:
1 στικ φυσικής βανίλιας
κάποιο φυσικό γλυκαντικό όπως 1-2 χουρμάδες, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα για τουλάχιστον 12 ώρες σε καθαρό νερό με ½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι. Αυτό το βήμα είναι ένα σημαντικό γιατί έτσι διασπάται το φυτικό οξύ και οι αναστολείς ενζύμων και καλλιεργούνται ευεργετικά ένζυμα στα αμύγδαλα.
Ξεπλένουμε τα αμύγδαλα καλά. Τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ μαζί με το νερό (και τους χουρμάδες αν το θέλουμε ελαφρώς γλυκό) και αναμιγνύουμε για μερικά λεπτά μέχρι το γάλα να γίνει κρεμώδες (προσοχή: το μίγμα θα διογκωθεί κάπως, οπότε πρέπει να προσέχουμε ώστε το μπλέντερ να μην είναι εντελώς γεμάτο πριν ξεκινήσουμε).
Στραγγίζουμε το μίγμα σε ένα μπωλ χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, ένα τουλπάνι ή μία καθαρή πετσέτα κουζίνας ανάλογα με το πόσο υγρό το θέλουμε.
Βάζουμε στο μίγμα τους κόκκους από τη φυσική βανίλια (προαιρετικό). Προσθέτουμε κάποιο φυσικό γλυκαντικό αν θέλουμε.
Τοποθετούμε το γάλα σε γυάλινο μπουκάλι και στο ψυγείο. Θα διατηρηθεί καλά για 3-6 ημέρες.
Μπορούμε να ρυθμίσουμε την πυκνότητα του γάλακτος ανάλογα με το πόσο νερό θα βάλουμε. Αν βάλουμε λιγότερο νερό θα γίνει πιο κρεμώδες.

Tip

Ο πολτός αμυγδάλων που θα προκύψει μπορεί να χρησιμεύσει σαν συστατικό στα δημητριακά μας, σε σούπες ή σαλάτες.

Επίσης, μπορούμε να τον απλώσουμε σε ένα ταψί και να τον αφυδατώσουμε στον φούρνο τοποθετώντας στη χαμηλότερη θερμοκρασία για αρκετή ώρα μέχρι να στεγνώσει. Αν στη συνέχεια τον περάσουμε από το μπέλντερ, μπορούμε να φτιάξουμε αλεύρι αμυγδάλου που χρησιμεύει σε συνταγές αντί για αλεύρι.

https://www.govastileto.gr

KOYZINA

Υλικά για 4 άτομα

4 λεπτές φέτες ψωμιού ολικής άλεσης
6-7 ντοματίνια

2 κ.σ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγη κάππαρη
αλάτι
πιπέρι
λίγο γλάσο βαλσάμικου

Εκτέλεση

Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά.

Φρυγανίζετε το ψωμί και το κόβετε στη μέση.

Αλείφετε τυρί κρέμα στις φέτες, βάζετε λίγα σοταρισμένα ντοματίνια, κάππαρη και γαρνίρετε με το γλάσο βαλσάμικου.

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ

120 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική η 1/2 Κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις η 1,1/2 κούπες αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια η τρούφα
150 γρ. μερεντα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει καλά το μείγμα.

Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτετε στο μπολ σταδιακά, λίγη ποσότητα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως.

Τέλος μέσα σε μικρο ταψάκι βάλτε λαδόκολλα προσθέστε το μισό μείγμα στο ταψάκι ρίχνετε μερεντα από πάνω και το άλλο μισό μείγμα.... και τέλος σπάστε μια κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια από πάνω η ακόμα και σταγόνες σοκολάτας και ψήνετε για 20 λεπτά.

http://mageirikhkaisuntages.blogspot.com/

KOYZINA

Κολασμένα κεκάκια με πλούσια σοκολάτα πλαρίνας φουντουκιού (Μερέντα ή Νουτέλα), τα οποία μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας μόνο 3 υλικά. Ναι, φυσικά και γίνεται και το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει. Μια συνταγή που (βρήκαμε εδώ) και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια.

Υλικά 
1 φλ. τσαγιού πραλίνα φουντουκιού (Μερέντα ή Νουτέλα)
2 αυγά μεγάλα
10 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Προαιρετικά πολύχρωμη τρούφα ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς για γαρνίρισμα
Θα χρειαστείτε: 20-24 μεγάλες χάρτινες “θήκες” για muffins / cupcakes

Εκτέλεση 
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη πραλίνα και μόλις ενωθούν ρίχνετε το αλεύρι, μία-μία κουταλιά κάθε φορά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αν έχετε ταψί με εγκοπές για muffins τοποθετείτε μέσα τις αντίστοιχες χάρτινες θήκες. Μοιράζετε ισομερώς το μείγμα στις θήκες, φροντίζοντας να τις γεμίζετε κατά τα 3/4. Προαιρετικά, πασπαλίζετε από πάνω τρούφα ή ξηρούς καρπούς και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-16 λ (ανάλογα με το μέγεθός τους). Τα αφαιρείτε από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και τα σερβίρετε.

KOYZINA

Brownies με φιστικοβούτυρο. Άλλη μία λιχουδιά που χαρακτηριστικό της είναι ο συνδυασμός αλμυρού/γλυκού που τόσο λατρεύουμε. Τα brownies μαλακά όπως πρέπει αναδεικνύουν το φιστικοβούτυρο ενώ οι σταγόνες σοκολάτας δίνουν έναν επιπλέον σοκολατένιο τόνο.

Υλικά:

1 φλ. καστανή ζάχαρη
1 φλ. φιστικοβούτυρο χωρίς προσθήκη ζάχαρης
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 φλ. νιφάδες βρώμης
1,5 κ.γ. μπέικιν
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 και 2 επιπλέον κ.γ. πλήρες γάλα

1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350F. Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα τετράγωνο ταψί μεγέθους 8×8 ιντσών με χαρτί περγαμηνής.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το φιστικοβούτυρο και τη βανίλια σε υψηλό για 1 λεπτό, χρησιμοποιώντας μίξερ χειρός.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, το μπέικιν και το αλάτι. Αφήνετε στην άκρη για αργότερα.
Σβήνετε το μίξερ και προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι βρώμης. Στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα από πάνω και χτυπάτε και πάλι σε μεσαία ταχύτητα. Χτυπάτε για 15 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Η ζύμη πρέπει να παραμείνει σχετιά υγρή και να κολλάει στο μπολ ελαφρώς. Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.
Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να πιέσετε ομοιόμορφα προς τα κάτω. Αν θέλετε προσθέστε περισσότερες σταγόνες σοκολάτας από πάνω.
Ψήνετε για 22-26′ ή έως ότου οι άκρες να δείχνουν χρυσαφένιες και σπασμένες. Ελέγχετε αν το γλυκό έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή και στεγνή έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει εντελώς και στην συνέχεια πιάνετε το χαρτί ψησίματος από τις άκρες του και μεταφέρετε το γλυκό σε μια άλλη επιφάνεια πριν κόψετε σε 12 ίσα κομμάτια.
Μπορείτε να τα φυλάξετε σε θερμοκρασία δωματίου στο ψυγείο για μερικές μέρες.

https://www.govastileto.gr

KOYZINA

Δίχως αυγά και βούτυρο. Γεμάτα σοκολατένια απόλαυση που με έκανε να γυρνώ ξανά και ξανά στο ταψί. Η βασική συνταγή είναι απλώς ένας καμβάς. Μπορείς να ξεσαλώσεις με τα toppings. Ο νέος λοιπόν καλύτερος φίλος των εδώ κοριτσιών, τυχαίνει να είναι vegan.


Μερίδες: 12
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 20 λεπτά

Υλικά για τα brownies
230 γρ. μαύρη κουβερτούρα σε κομμάτια
290 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
20 γρ. κακάο
270 γρ. καστανή ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
120 ml ηλιέλαιο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
330 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
70 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Υλικά για την επικάλυψη
φυστικοβούτυρο
vegan πραλίνα φουντουκιού
φουντούκια κοπανισμένα
vegan σοκολατένια μπισκότα σπασμένα

Εκτέλεση
1) Βάζουμε σε ανοξείδωτο μπολ την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή την ακουμπάμε πάνω από κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει και την λιώνουμε, προσέχοντας να μην ακουμπάει το μπολ στο νερό).

2) Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας, το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε.

3) Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και τις σταγόνες ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε πηχτό μείγμα.

4) Λαδώνουμε και περνάμε με λαδόκολλα ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Φροντίζουμε η επιφάνειά του να είναι ομοιόμορφη.

5) Μπορούμε να ψήσουμε τα brownies ως έχουν, ή να τα εμπλουτίσουμε με λίγες κουταλιές φυστικοβούτυρο ή vegan πραλίνα φουντουκιού που θα ανακατέψουμε με ένα κουτάλι στην επιφάνειά τους, να πασπαλίσουμε με σπασμένα φουντούκια (ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας) και θρυμματισμένα vegan μπισκότα σοκολάτας.

6) Ψήνουμε τα brownies σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180°C, για περίπου 35 λεπτά.

7) Αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 20 λεπτά και τα βγάζουμε από το ταψί με τη λαδόκολλα, σε ξύλο κοπής. Τα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Madame Ginger

https://www.madameginger.com/

KOYZINA

Τούρτα παγωτό σοκολάτα και στρατσιατέλα μαύρης σοκολάτας σε μπράουνι
ΤΑΣΟΣ ΤΥΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτογραφία: ΆΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

 

Υλικά (για 8 -10 μερίδες ή για 1 φόρμα διαμέτρου 20 εκ.)

Για το μπράουνι
35 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο 65 γρ. βούτυρο αγελάδος + επιπλέον για τη φόρμα
1 αυγό μεγάλο 75 γρ. ζάχαρη 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
40 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα Για το παγωτό στρατσιατέλα
10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα 580 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες 170 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά
40 γρ. γάλα άπαχο, σκόνη
30 γρ. κρόκοι αυγών (από περίπου 2 αυγά)
180 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο, λιωμένη

Για το παγωτό σοκολάτα

600 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
190 γρ. ζάχαρη
20 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά
35 γρ. γάλα άπαχο, σκόνη
85 γρ. κρόκοι αυγών (από περίπου 4 αυγά)
20 γρ. κακάο δυνατό 22% - 24%
50 γρ. κουβερτούρα 70% λιπαρά, ψιλοκομμένη

Διαδικασία

Μπράουνι: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C και βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει στο στόμιο μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που βράζει, φροντίζοντας να μην ακουμπάει το μπολ στο νερό). Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει στους 45° C (να την αισθανόμαστε χλιαρή στα χείλη).

Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ το αυγό με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας προσεκτικά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ), μέχρι να προκύψει ένα σοκολατένιο μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε στο μείγμα μαζί με τα καρύδια, ανακατεύοντας απαλά. Το αδειάζουμε στη φόρμα και το ψήνουμε για 12 - 15 λεπτά (όταν βγαίνει από το φούρνο είναι ακόμα υγρό, αλλά δεν θα το ψήσουμε περισσότερο γιατί θα σφίξει στη συνέχεια).

Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξουμε το παγωτό.

Παγωτό στρατσιατέλα: Μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε πολύ κρύο νερό για να μαλακώσουν και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη λιωμένη κουβερτούρα, σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φτάσει τους 87° C.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα της ζελατίνης, αφού τα στύψουμε με τα χέρια για να στραγγίξουν από το περιττό νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες και στη συνέχεια ομογενοποιούμε με μπλέντερ χειρός (ραβδομπλέντερ), αν θέλουμε να γίνει πιο λεία η κρέμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια το μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, να παγώσει. Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή της για να φτιάξουμε το παγωτό.

Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας γρήγορα και πολύ καλά. Το αδειάζουμε στη φόρμα πάνω από το μπράουνι που έχουμε βάλει στην κατάψυξη. Το στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και ξαναβάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 1 - 2 ώρες.

Παγωτό σοκολάτα: Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από την κουβερτούρα, σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά, ανακατεύοντας. Οταν η θερμοκρασία του μείγματος φτάσει στους 87° C, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να λιώσει και ομογενοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός (ραβδομπλέντερ), αν έχουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να παγώσει. Στη συνέχεια το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα πάνω από το άλλο παγωτό και το στρώνουμε με μια σπάτουλα, να γίνει ομοιόμορφο. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 1 - 2 ώρες, να παγώσει. Διακοσμούμε με λίγη τριμμένη ή λιωμένη κουβερτούρα ή με φλούδες σοκολάτας, που έχουμε φτιάξει γδέρνοντας μια σοκολάτα με το εργαλείο της παρμεζάνας.

gastronomos.gr

KOYZINA

Υλικά
Για το ζυμάρι:

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
6 κ.σ. λευκή ζάχαρη
1 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
1 μεγάλο αυγό
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
6 μπισκότα Oreo θρυμματισμένα

Για την κρέμα:

2 φλιτζάνια κρύα κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
2 μπισκότα Oreo θρυμματισμένα
σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέστε το αυγό, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε με το σύρμα αλλά μην το παρακάνετε! Προσθέστε τα μπισκότα και συνεχίστε απαλά το ανακάτεμα. Αφήστε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για λίγα λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

Βουτυρώστε ελαφρώς ένα τηγάνι και ανάψτε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Γεμίστε το 1/4 ενός φλιτζανιού με ζύμη. Ρίξτε το μείγμα στο κέντρο της επιφάνειας και ψήστε το pancake μέχρι να ξεκολλήσουν οι άκρες από την επιφάνεια. Στη συνέχεια γυρίστε το από την άλλη πλευρά για λίγα ακόμα λεπτά. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα. Πρέπει να έχετε αρκετό μείγμα για περίπου 10 pancakes.

Για να φτιάξετε την κρέμα, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα στο μίξερ, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Ξεκινήστε με ένα pancake και απλώστε από πάνω την κρέμα, ξεκινώντας από τις άκρες προς το κέντρο.

Πασπαλίστε με θρυμματισμένα μπισκότα Oreo και τοποθετήστε απαλά άλλο ένα pancake από πάνω. Επαναλάβετε με την κρέμα, το θρυμματισμένο μπισκότο κ.ο.κ. Μπορείτε να συνεχίσετε με όσα pancakes θέλετε. Γαρνίρετε με το σιρόπι σοκολάτας και σερβίρετε.

KOYZINA

Θρεπτική και νόστιμη επιλογή για το μεσημεριανό γεύμα

 

Υλικά για 4-6 άτομα
500 γραμμάρια λαζάνια
840 γραμμάρια κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι
450 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
2 φλυτζάνια σάλτσα ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αχνίζετε το σπανάκι σε μία κατσαρόλα (χωρίς λάδι ή νερό).
Σε ένα ταψάκι που έχετε προηγουμένως βουτυρώσει, τοποθετείτε μια στρώση σάλτσας και από πάνω στρώνετε τα λαζάνια.
Προσθέτετε λίγη ποσότητα από το σπανάκι, το κίτρινο τριμμένο τυρί και τη σάλτσα ντομάτας.
Απλώνετε ακόμη μία στρώση με λαζάνια, σπανάκι, κίτρινο τριμμένο τυρί και σάλτσα ντομάτας.
Επαναλαμβάνετε ακόμη μία φορά την ίδια διαδικασία με την ίδια σειρά και, τέλος, ραντίζετε με λίγη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί τόφου.
Ψήνετε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή