Ιανουαρίου 20, 2019

KOYZINA

Υλικά για 6 άτομα
225 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή σοκολατένιο κέικ, θρυμματισμένα
100 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
25 γρ. κακάο σκόνη
2 κ. σ. άχνη ζάχαρη
75 γρ. βούτυρο
100 γρ. υποβρύχιο βανίλια
½ σφηνάκι μπράντι
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
60 ml γάλα χλιαρό
350 γρ. κουβερτούρα, για επικάλυψη
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τα χοντροκομμένα καρύδια, το κακάο και την άχνη ζάχαρη.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο μαζί με τη βανίλια υποβρύχιο. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μπράντι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ρίχνετε το υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά, μαζί με το γάλα και ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζετε το μείγμα κατά μήκος σε μια λαδόκολλα και το τυλίγετε σφιχτά σα λουκάνικο.
Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.
Το βγάζετε από το ψυγείο και με κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε ροδέλες πάχους 1 εκ περίπου.
Λιώνετε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα την κουβερτούρα, κι όσο είναι ακόμα πολύ ζεστή βουτάτε ένα ένα τα κομμάτια του γλυκού και τα αφήνετε έπειτα πάνω στη λαδόκολλα.
Τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα μια μια.

KOYZINA

 

Υλικά για 6 άτομα
4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γρ. γιαούρτι
180 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
4 αβγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
½ ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
½ φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
Για το γλάσο

1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι αβγού
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Χτυπάτε αρχικά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτετε τους κρόκους των αβγών έναν-έναν, το κονιάκ, τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και τις βανίλιες, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε λεκανίτσα και το αναμειγνύετε με το μπέικιν πάουντερ.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και αρχίζετε να ρίχνετε το αλεύρι σε δόσεις, εναλλάξ με το γιαούρτι, μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και χτυπάτε τα ασπράδια σε ξεχωριστό μπολ μέχρι να γίνουν αφράτη μαρέγκα.
Αρχίζετε να προσθέτετε τη μαρέγκα στο αρχικό μίγμα σε δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενοποιηθεί.
Αδειάζετε το μίγμα σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο, αλευρωμένο ελαφρά και τοποθετείτε σε τυχαίο σημείο το φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 60 λεπτά περίπου. Βυθίζετε ένα μαχαίρι στο κέντρο της πίτας και αν βγει καθαρό είναι έτοιμη.
Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο και μετά από λίγο την ξεφορμάρετε σε σχάρα και την αφήνετε να κρυώσει.
Για το γλάσο

Χτυπάτε το ασπράδι σε μαρέγκα και αρχίζετε να προσθέτετε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη σε δόσεις μέχρι να πάρετε ένα πηχτό γλάσο, με το οποίο διακοσμείτε αμέσως τη βασιλόπιτα.

KOYZINA

Yπέροχος, ελαφρύς χαλβάς με μπαχαρικά και μέλι θυμαρίσιο. Αρώματα που τον κάνουν ξεχωριστό και πεντανόστιμο!

Υλικά
2 Φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1, 5 Φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
4 ποτήρια νερό
2 κ.γ. κανελογαρύφαλα
μισό φλυτζάνι ζάχαρη, ίσως και πιο λίγο
2 κ.σ. (γεμάτες) μέλι θυμαρίσιο
ένα ρόδι
μια χούφτα σταφίδες

Εκτέλεση

Καίμε πρώτα το λάδι με το σιμιγδάλι να ξανθίνει και να βγάλει τα αρώματα του.
Ενώνουμε σε μια κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά και μόλις βράσουν ρίχνουμε το μέλι..Μέσα στο σιρόπι τρίβουμε μισό πορτοκάλι και μισό λεμόνι.
Ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ρίχνουμε στο καυτό σιμιγάλι λίγο λίγο το σιρόπι. - ( xρειάζεται προσοχή όταν ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι). Μόλις ολοκληρώσουμε ρίχνουμε λίγες σταφίδες ξανθές και μετα το αδειάζουμε σε μία φόρμα να κρυώσει. Το γυρίζουμε σε πιατέλα μετά από 2 ώρες και στολίζουμε με ρόδια, ζάχαρη και λίγη κανέλα

Καλή επιτυχία!

Γράφει Μίκα Καππάτου
forwoman.gr

KOYZINA

 

Γιαουρτόπιτα παραδοσιακή σιροπιασμένη. Μια εύκολη συνταγή, για ένα κλασικό και γευστικότατο γλύκισμα με το γιαούρτι να του δίνει μια υπέροχη μοναδική και ανάλαφρη γεύση. Μια συνταγή του Νικ. Τσελεμεντέ με σίγουρη επιτυχία. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής
Για τη γιαουρτόπιτα:
150 γρ. βούτυρο μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
250 γρ. γιαούρτι πλήρες
4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για πασπάλισμα ταψιού
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι:
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 ¾ φλ. τσαγιού νερό
ξύσμα και χυμό 1/2 λεμονιού
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής
Για τη γιουρτόπιτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ. Χωρίζετε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Σε μπολ τοποθετείτε τα ασπράδια αυγών, τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε πηχτή μαρέγκα και τα αφήνετε στην άκρη.
Χτυπάτε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 7-10 λ ή μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε τους κρόκους, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε, το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά, λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με τη μαρέγκα. Τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του να βγει στεγνή.
Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρολίτσα τοποθετείτε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζετε για 4-5 λ περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι. Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λ να “σταθεί”, το κόβετε σε κομμάτια και το περιχύνετε με το καυτό σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει και απορροφήσει καλά όλο το σιρόπι του, το πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

KOYZINA

Το τέλειο τιραμισού της Martha Stewart έτοιμο σε 15 λ για το ψυγείο
Ένα υπέροχο, αφράτο και πεντανόστιμο τιραμισού χωρίς αυγά έτοιμο σε 15 λ για να το απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας. Μια πολύ εύκολη συνταγή της Martha Stewart, μια παραλλαγή του αγαπημένου μας κλασικού γλυκού το οποίο θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του.

Υλικά συνταγής
200 γρ. μαλακό τυρί μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κοφτό κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3-4 κ.σ. κρασί μαρσάλα ή μαυροδάφνη (προαιρετικά)
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα (σχεδόν παγωμένη)
1 κέικ, έτοιμο ψημένο, εμπορίου ή σπιτικό, σε μακρόστενη φόρμα, σοκολάτας ή ανάμεικτο σοκολάτας βανίλιας, κομμένο σε φέτες 1,3 εκ. περίπου
1/2 – 3/4 φλ. τσαγιού δυνατό καφέ εσπρέσο (ή πολύ δυνατό καφέ φίλτρου) σε θερμοκρασία δωματίου [*]
3-4 κ.σ. σκούρο ρούμι ή κονιάκ
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη στο τρίφτη ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζετε το μασκαρπόνε (ή τυρί κρέμα), τη ζάχαρη άχνη, προαιρετικά το κρασί και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια προσθέτετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει και πήξει ελαφρώς το μείγμα.
Σε άλλο μικρό μπολ αναμιγνύετε το καφέ με το ρούμι ή κονιάκ και το αφήνετε στην άκρη. Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος με διάσταση βάσης 20×20 εκ. ή αντίστοιχο οβάλ και απλώνετε στη βάση του, σε μια στρώση, τις μισές φέτες κέικ, κόβοντάς τες στις άκρες αν χρειαστεί για να χωρέσουν ακριβώς στη βάση.
Με τη βοήθεια ενός πινέλου, βουρτσίζετε τις φέτες κέικ με το μισό μείγμα καφέ-ρούμι. Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα το μισό μείγμα τυριού και το πασπαλίζετε με τη μισή τριμμένη σοκολάτα. Από πάνω επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, δηλ. 1 στρώση φέτες κέικ βουρτσισμένες με το υπόλοιπο καφέ-ρούμι, 1 στρώση την υπόλοιπη κρέμα τυριού και τελειώνετε με την υπόλοιπη τριμμένη σοκολάτα. Στη τελευταία στρώση επιφάνειας μαζί με τη σοκολάτα πασπαλίζετε και με σκόνη κακάο.
Το καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε.

[*] Σημείωση: Αυξήστε ελαφρώς (όχι πολύ και μουλιάσει τελείως) τη ποσότητα του καφέ ανάλογα πόσο υγρές προτιμάτε τις στρώσεις του κέικ.

KOYZINA

Δίπλες το γλυκό των Χριστουγέννων
Μια υπέροχη συνταγή για δίπλες. Ένα από τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων. Δίπλες σιροπιασμένες με μπόλικο σιρόπι γαρνιρισμένες με καρύδι και κανέλα. Μια ακόμα συνταγή από το τετράδιο της γιαγιάς της Χρ. Παραδείση.

Υλικά συνταγής
Για τις δίπλες:
4 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κοφτό αλάτι
2 αυγά και 4 κροκάδια
4 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
2 κ.σ. λάδι
ξύσμα λεμονιού
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
καρύδια ψιλοκομμένα και κανέλα για πασπάλισμα
Για το σιρόπι:
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού μέλι
1 φλ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση 
Για τις δίπλες: Κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και το μπέϊκιν πάουντερ και τα ανακατεύετε. Χτυπάτε τα αυγά, τα κροκάδια, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το λάδι και το ξύσμα λεμονιού.
Ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Ζυμώνετε τη ζύμη με το ειδικό εξάρτημα “γάντζο” του μίξερ μέχρι να έχετε μια αφράτη, εύπλαστη ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
Ανοίγετε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο και το κόβετε σε μικρά τετράγωνα ή μακρόστενες λωρίδες με οδοντωτό ροδελάκι. Τηγανίζετε τις δίπλες σε μπόλικο ζεστό λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ξανθίνουν. Βγάζετε τις δίπλες με σουρωτή κουτάλα και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να “τραβήξει” το πολύ λάδι.

Για το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα για 5′ [αφαιρείτε τον αφρό]. Βουτάτε μέσα τις δίπλες, τις αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα, τις στραγγίζετε πάνω από τη κατσαρόλα και τις αφήνετε σε στρωμένη με καρυδόψυχα και κανέλα πιατέλα. Τις περιχύνετε με μείγμα καρυδόψυχας-κανέλας από πάνω. Απολαύστε τες.

KOYZINA

Το Χριστόψωμο δηλαδή το «ψωμί του Χριστού» το έφτιαχναν στα σπίτια όλης της Ελλάδας, την παραμονή των Χριστουγέννων. Είναι ένα ψωμάκι που φτιάχνεται με ευλάβεια και συνήθως με ειδική μαγιά από ξερό βασιλικό, και μυρωδικά όπως γλυκάνισο και μαχλέπι ή μαστίχα.

Στην Αρκαδία πάντως το φτιάχνουν με προζύμι. Γενικά, θεωρείται δύσκολο ψωμί γιατί θέλει αρκετό ζύμωμα και ξεκούραση για να φουσκώσει η ζύμη. Η κύρια διαφορά του Χριστόψωμου όμως από τα υπόλοιπα ψωμιά είναι η «διακόσμηση» της επιφάνειάς του με σταυρούς ή άλλα «πλουμίδια» όπως τα λένε...

Υλικά 
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΑΓΙΑ
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λίγο σουσάμι
λίγο βούτυρο και αλεύρι για το ταψί
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές γλυκάνισο
3-4 κομματάκια μαστίχα θρυμματισμένη
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι σκόνη

Εκτέλεση 
Βράζουμε το γλυκάνισο με δυο φλιτζάνια νερό και κρατάμε το ζουμί. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο.

Ρίχνουμε τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι και σιγά σιγά το νερό του γλυκάνισου.

Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική, να μην κολλάει στα χέρια.

Αν είναι πολύ σφιχτή ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμη.

Έπειτα, αφήνουμε τη ζύμη μας σε ένα ταψί σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και κυρίως να φουσκώσει!

Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και το αλευρώνουμε τινάζοντας να φύγει η περισσή ποσότητα.

Βάζουμε μέσα τη ζύμη μας και με λίγο ζυμάρι που έχουμε κρατήσει φτιάχνουμε δύο κορδόνια τα οποία τοποθετούμε πάνω στο ψωμί σε σχήμα Σταυρού. Στο πλάι μπορούμε να φτιάξουμε ό,τι άλλα σχέδια θέλουμε.

Στολίζουμε με καρύδια ή αμύγδαλα ή πασπαλίζουμε με σουσάμι και βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα......

Συμβουλές:

Αν θέλουμε να κάνουμε το Χριστόψωμο όπως παλιά, τότε κοσκινίζουμε το αλεύρι μας με την ψιλή σίτα.
Αν θέλουμε η γεύση του Χριστόψωμου να μοιάζει περισσότερο σε απλό ψωμί, απλά δεν βάζουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι.
Καλές γιορτές!

Πηγή: https://www.supersyntages.gr

KOYZINA

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς μελομακάρονα δεν γίνονται! Φτιάξτε τα πιο νόστιμα εορταστικά γλυκίσματα με την αυθεντική αγιορείτικη συνταγή!

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μελομακάρονα χρειάζεται μόλις μια ώρα για να εκτελεστεί ενώ συνδυάζεται άψογα με το γνήσιο μέλι.

Υλικά 
800 γρ. λάδι

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού

2 κουταλάκια μπέηκιν-πάουντερ

2 κουταλάκια σόδα

1 κρασοπότηρο κονιάκ

2 κουταλάκια κανέλα

2 κιλά περίπου αλεύρι

καρυδόψιχα (για πασπάλισμα)

Για το σιρόπι

750 γρ.ζάχαρη

500 γρ. νερό

200 γρ. μέλι.

Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν στο κονιάκ και τα ρίχνουμε στο λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μετά λίγο- λίγο το αλεύρι (ίσως να μην το πάρει όλο) και ζυμώνουμε μέχρι που η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν βγάλουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο, τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βάζουμε σε πιατέλα. Από πάνω ρίχνουμε τριμμένη καρυδόψιχα.

Πηγή: mountathos.gr

KOYZINA

 

Μερικά χτυπήματα με αυγοδάρτη και καλά υλικά θέλει η αυθεντική συνταγή για μους σοκολάτας, όπως την παραδίδει ένας από τους καλύτερους σεφ της Γαλλίας, ο Alain Ducasse.

Υλικά

180 γραμμάρια σοκολάτα με 70% κακάο
1 ποτηράκι κρέμα γάλακτος
1 ποτηράκι γάλα
20 γραμμάρια βούτυρο
3 αυγά
50 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόψτε την σοκολάτα σε κομμάτια, βάλτε την σε μπολ
Σε κατσαρολάκι βάλτε το γάλα με την κρέμα γάλακτος να βράζουν
Οταν κοχλάξει ελαφρά, βγάλτε το από τη φωτιά και ρίξτε το στο μπολ με την σοκολάτα
Ανακατέψτε καλά, να αναμειχθούν τα υλικά
Προσθέστε το βούτυρο και αναμείξτε καλά
Αφήστε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει
Σπάστε τα αυγά και χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους
Με αυγοδάρτη χτυπήστε πολύ καλά τα ασπράδια, ρίξτε και τη ζάχαρη να σφίξουν
Προσθέστε στα χτυπημένα ασπράδια και τους χτυπημένους (ξεχωριστά) κρόκους
Ρίξτε αυτό το μείγμα στην λιωμένη σοκολάτα
Τοποθετήστε την μους σε ξεχωριστά κολωνάτα ποτήρια και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβρίρετε

KOYZINA

Υλικά για 13 μελομακάρονα:
1 φλ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
1 1/2 φλ. (130 γρ.) νιφάδες βρώμης Bauckhof
1 1/4 (125 γρ.)καρύδι
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού κ λίγο ξύσμα
2 κ.γ. κανέλα Κευλάνης Cook
1 κ.γ. γαρίφαλο
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
50 γρ. vegan σοκολάτα Vivani

Εκτέλεση

Μουλιάζω τους χουρμάδες για 1 ώρα σε ζεστό νερό. Πολτοποιώ τα καρύδια κ τις νιφάδες στο μπλέντερ, Προσθέτω τα μπαχαρικά κ το ξύσμα. Τα βγάζω από το μπλέντερ κ ρίχνω μέσα τους στραγγισμένους χουρμάδες κ τον χυμό. Τους πολτοποιώ ώσπου να λιώσουν κ να γίνουν μια πάστα. Προσθέτω το μείγμα της βρώμης κ τα χτυπώ όλα μαζί ώσπου να ομογενοποιηθούν. Βγάζω το μείγμα κ το πλάθω σε 13 μελομακάρονα. Τα βάζω σε ένα μπολ. Λιώνω την σοκολάτα σε μπενμαρί κ την περιχύνω από πάνω. Πασπαλίζω με λίγο καρυδάκι. Κλείνω το μπολ αεροστεγώς κ φυλάσσω στο ψυγείο. Καλή σας απόλαυση!

http://theveggiesisters.gr/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή