Ιανουαρίου 17, 2021

KOYZINA

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
160 γρ. αλεύρι όλων των χρήσεων

60 γρ. ζάχαρη άχνη για τη ζύμη

75 γρ. βούτυρο

2 αυγά

2 κρόκους αυγών

570 γρ. γιαούρτι Total της ΦΑΓΕ

Ξύσμα από 1 λεμόνι, τριμμένο

50 γρ. ζάχαρη

Φέτες λεμόνι για διακόσμηση

ΒΗΜΑΤΑ
Μέσα σε ένα μίξερ προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, 1 κρόκο αυγού και 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό. Θέστε σε λειτουργία τη συσκευή μέχρι να αποκτήσετε ένα θρυμματισμένο μείγμα και στη συνέχεια δουλέψτε το μείγμα με τα χέρια σας πάνω σε μία επιφάνεια. Δημιουργήστε μία μπάλα, πατήστε την λίγο με τα χέρια και αφήστε την στο ψυγείο, τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο, για μισή ώρα.
Ανοίξτε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, σχηματίζοντας ένα δίσκο και στη συνέχεια μεταφέρετέ τη με προσοχή σε ένα ταψί αλουμινίου 22 εκ. (κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο). Βεβαιωθείτε ότι η ζύμη κολλάει στις άκρες, αφαιρέστε οτιδήποτε περισσεύει και τρυπήστε με ένα πιρούνι.
Απλώστε στην βάση μία κόλλα βρεγμένου και στυμμένου χαρτιού ψησίματος γεμάτη με 200 γρ. ξερά φασόλια (το βάρος των φασολιών θα συγκρατήσει τη ζύμη από το να φουσκώσει όσο ψήνεται). Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ, ανακατέψτε 2 κεσέδες γιαούρτι Total της ΦΑΓΕ με δύο αυγά, τον κρόκο που απομένει, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
Αφαιρέστε προσεχτικά το χαρτί ψησίματος με τα φασόλια από τη βάση και περιχύστε από πάνω την κρέμα λεμονιού.
Ψήστε για 20-25 λεπτά ακόμα και στη συνέχεια αφήστε να κρυώσει. Αφαιρέστε από το καλούπι. Διακοσμήστε με λίγες φέτες λεμονιού και με το υπόλοιπο γιαούρτι που έχετε γλυκάνει με λίγη ζάχαρη άχνη. Πασπαλίστε ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια.

https://gr.fage/

KOYZINA

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
120 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ

500 γρ. γιαούρτι Total της ΦΑΓΕ

150 ml φρέσκια κρέμα

6 κούπες ντεκαφεϊνέ καφές

4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

2 κ.σ. κακάο

Νιφάδες αμυγδάλων για διακόσμηση

ΒΗΜΑΤΑ

Χτυπήστε την κρέμα ενσωματώνοντάς την σιγά σιγά στο γιαούρτι Total, μαζί με τη ζάχαρη.
Βουτήξτε κάθε μπισκότο σαβαγιάρ στον καφέ για μικρό χρονικό διάστημα, στρώνοντας τα μισά σε ένα μπολ για να δημιουργήσετε μία στρώση.
Απλώστε τη μισή ποσότητα γιαουρτιού πάνω στα μπισκότα και στη συνέχεια πασπαλίστε με λίγη σκόνη κακάο.
Δημιουργήστε άλλη μία στρώση μουλιασμένων μπισκότων, απλώστε την υπόλοιπη ποσότητα της κρέμας και τελειώστε πασπαλίζοντας σκόνη κακάο
Αφήστε το μία ώρα πριν σερβίρετε, διακοσμίζοντας με μερικές νιφάδες αμυγδάλων.https://gr.fage/

KOYZINA

Υλικά 

Για τα μπισκότα:
420 γρ. αλεύρι
100 γρ. αμυγδαλόψυχα θρυμματισμένη
250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη καστανή
80 γρ. ζάχαρη λευκή
1 αυγό
2 κ.σ. γάλα
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
1 πρέζα γαρύφαλο
Για το γλάσο ζάχαρης με αυγό Νο. 1: *
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι αυγού
1 βανίλια
Για το γλάσο ζάχαρης χωρίς αυγό Νο. 2:
250 γρ. ζάχαρη
1/3 φλ. τσαγιού νερό
1 κ.γ. χυμό λεμονιού


Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και στρώνουμε λαδόκολα στο ταψί του φούρνου.
Για τα μπισκότα: Θρυμματίζουμε την αμυγδαλόψιχα στο multi σχεδόν σε σκόνη. Βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπισκότα στο μίξερ, αρχίζοντας από το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, το γάλα, την αμυγδαλόψυχα, το αλεύρι σταδιακά [όσο πάρει, συν πλην 20-40 γρ,. για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη] και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Την αφήνουμε 10′ να “ξεκουραστεί”.

Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε φύλλο 5-6 εκ. και με τη βοήθεια ενός κουπ πατ “αστέρι” [ή άλλο αρεσκείας μας ], τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 30 “ -35′ περίπου[ανάλογα με το φούρνο και το πάχος που τα φτιάξαμε] μέχρι να ροδίσουν ελαφρά γύρω – γύρω. *

* Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το γλάσο ζάχαρης με ασπράδι αυγού Νο.1 : Χτυπάμε το ασπράδι με τη βανίλια, προσθέτοντας σταδιακά την άχνη. Μόλις ενσωματωθούν γλασάρουμε τα μπισκότα με ένα πινέλο.
Για το γλάσο ζάχαρης χωρίς ασπράδι αυγού: Βάζετε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη, προσθέτετε το νερό, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά. Ρίχνετε και το χυμό λεμονιού και αποσύρετε από τη φωτιά, βάζοντας τη κατσαρόλα αμέσως σε κρύο νερό για να σταματήσει το βράσιμο του σιροπιού. Μόλις χλιαρίνει, το “δουλεύετε” με ξύλινη κουτάλα, γυρίζοντας τις άκρες του προς το κέντρο, πάντα προς την ίδια κατεύθυνση μέχρι να έχετε ένα πηχτό γλάσο. Γλασάρετε τα μπισκοτάκια με τη βοήθεια ενός πινέλου.

* Το γλάσο ζάχαρης Νο. 1 είναι εξαιρετικά γρήγορο εύκολο και εύγευστο. Επειδή όμως περιέχει ωμό ασπράδι αυγού και κάποιοι δεν το προτιμούν, εναλλακτικά προτείνουμε και γλάσο ζάχαρης χωρίς ωμό αυγό. Φυσικά υπάρχει και η τρίτη λύση να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.

** Τα μπισκότα πάντα τα βγάζουμε όταν ακόμα είναι λίγο μαλακά και έχουν ροδίσει στις άκρες. Δεν περιμένουμε να γίνουν σκληρά στον φούρνο.

KOYZINA

Τα Χριστούγεννα ήρθαν και μαζί και οι προετοιμασίες και τα μαγειρέματα!

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά των Χριστουγέννων είναι οι δίπλες με κανέλα, σουσάμι, καρύδια και μέλι που μας προτείνει ο Σεφ Γιώργο Τσελεμεντέ.

ΥΛΙΚΑ
8 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

3 ΑΥΓΑ

4 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΙΚΕΡ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΜΕΛΙ

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ

1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ

ΚΑΝΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Χτυπάμε τα αυγά σε μια λεκάνη μέχρι να ασπρίσουν, ρίχνουμε το λικέρ το χυμό πορτοκαλιού και κατόπιν το αλεύρι σιγά σιγά, το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για ½ ώρα να ξεκουραστεί. Πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με αλεύρι και με το πλάστρη μας ανοίγουμε τα φύλλα μας σε λεπτό φύλλο. Τα κόβουμε σε λωρίδες 8 εκατοστών και μήκος 20 εκατοστών. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει και ρίχνουμε τις λωρίδες μας τυλιγμένες σε πιρούνι να τηγανιστούν για 2 λεπτά., μόλις πάρουν χρώμα ροδίσουν τις αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το μέλι το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 8 λεπτά , αφού κρυώσει λίγο το σιρόπι ρίχνουμε λίγε λίγες τις δίπλες τις αφήνουμε για 2 λεπτά και τις βγάζουμε, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και την κανέλλα.https://www.greekaffair.news/

KOYZINA

Μια διαφορετική πρόταση για ψωμί.

Υλικά
400 γρ. αλεύρι μαλακό

200 γρ. γάλα πλήρες ή νερό

25 γρ. μαγιά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

Για τη γαρνιτούρα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελιές πράσινες κομμένες σε φετούλες

20 ντοματίνια κομμένα στη μέση

Λίγο ελαιόλαδο

Οδηγίες
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα.

Βλέπουμε το βάρος των υλικών στον κάδο της κουζινομηχανής MUM5 και φτιάχνουμε παράλληλα τη ζύμη μας ανακατεύοντας το αλεύρι και τη λιωμένη στο γάλα μαγιά.

Τοποθετούμε τη ζύμη πάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα, τη βάζουμε σε μία λεκάνη και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα και να φουσκώσει.

Τη βγάζουμε ύστερα από τη λεκάνη και την πλάθουμε σε ρολό, το οποίο το κόβουμε σε 10 ομοιόμορφα κομμάτια.

Πλάθουμε τα κομμάτια σε λωρίδες ίδιου μεγέθους και τα γαρνίρουμε από πάνω με τις ελιές και τα ντοματίνια εναλλάξ.

Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν για 45 λεπτά.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200° για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

https://bakingstories.gr/

KOYZINA

Αν ψάχνετε μια συνταγή για ένα σιροπιαστό γλύκισμα, με αυτή εδώ σίγουρα θα ξετρελαθείτε. Ζουμερά τουλουμπάκια. Θα σας γλυκάνουν με την γεύση τους.

Υλικά 
1 μισή κούπα αλεύρι, δυνατό
2 κ.σ. σιμιγδάλι, ψιλό
Μισό κ.γλ. αλάτι
1 μισή κούπα (περίπου) νερό
1 κ.σ. ζάχαρη
Μισή κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
6 αυγά
Ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
Για το σιρόπι

2 κούπες νερό
2 μισή κούπες ζάχαρη
Μισή κούπα μέλι ή γλυκόζη
Για το γαρνίρισμα

1 κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση 
Αρχικά, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το σιμιγδάλι.

Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το λίπος σε μια μικρή βαθιά κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά.

Μόλις αρχίσει να βράζει δυνατά, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω σ' αυτή.

Ρίχνουμε μεμιάς το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα μ' ένα ξύλινο κουτάλι, έως ότου γίνει ζύμη σφιχτή, που θα ξεχωρίσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και θα μαζευτεί σαν μπάλα γύρω από το κουτάλι.

Έπειτα αδειάζουμε τη ζύμη στο μπολ του μίξερ και την αφήνουμε να κρυώσει 8 με 10 λεπτά.

Στο διάστημα αυτό, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά και τα βράζουμε για 5 λεπτά.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Στην συνέχεια χτυπάμε τη ζύμη με το γάντζο ζυμώματος και ρίχνουμε μέσα ένα-ένα τ' αυγά.

Αφήνουμε κάθε αυγό να ενσωματωθεί καλά με τη ζύμη, πριν ρίξουμε το επόμενο.

Ρίχνουνε τόσα αυγά, όσα χρειάζονται, για να γίνει μια ζύμη απαλή και γυαλιστερή, που να μην τρέχει.

Σε μια πλατιά και βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο ή σε φριτέζα, καίμε μπόλικο ελαιόλαδο (μισό ελαιόλαδο, μισό καλαμποκέλαιο).

Μετά, βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα με χοντρή μύτη σε σχήμα αστεριού και άνοιγμα 1 εκατοστό.

Πιέζοντας τη σακούλα, κόβουμε με υγρό μαχαίρι κορδόνια ζύμης με μήκος 5 εκατοστά μέσα στο καυτό ελαιόλαδο.

Βάζουμε τόσα, όσα χωράει η κατσαρόλα και πατώντας τα με τρυπητή κουτάλα, ώστε να καλύπτονται από το λάδι, τα αφήνουμε να ροδοψηθούν ολοτρόγυρα.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, μέχρι να φύγει η περίσσεια του λαδιού.

Μετά, τα ρίχνουμε στο σιρόπι, τα αφήνουμε για 5 λεπτά και ύστερα τα βγάζουμε σε πιατέλα.

Τα πασπαλίζουμε με καρύδια.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, έως ότου τελειώσει η ζύμη.

Τα σερβίρουμε την ίδια ημέρα.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές για τα τουλουμπάκια
Όσα τουλουμπάκια μας περισσέψουν από την συνταγή, μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο σκεπάζοντας τα με μια πλαστική μεμβράνη, ούτως ώστε να διατηρηθούν φρέσκα και να μην “ξεραθούν”.

KOYZINA

Στην Ελλάδα λένε κάποιοι ότι τα Χριστούγεννα τρώμε κατά παράδοση ψητό χοιρινό, αν και η ψητή γαλοπούλα είναι εξίσου παραδοσιακό πιάτο. Και μάλιστα η καλά ψημένη γαλοπούλα μπορεί να απογειώσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αρκεί να έχετε τη σωστή συνταγή. Αυτή εδώ ειναι μια πολύ απλή συνταγή για να μαγειρέψετε μια γευστικότατη γαλοπούλα χωρίς πολύπλοκη γέμιση αλλά με μπέικον, κάστανα και δαμάσκηνα στη γάστρα. Με το συνδυασμό αυτό, η γεύση της γαλοπούλας θα είναι μοναδική, γλυκιά και αλμυρή ταυτόχρονα. Τα κάστανα μπορείτε να τα βρείτε προβρασμένα από σούπερ μάρκετ.

Υλικά συνταγής
1 γαλοπούλα φρέσκια
2 σακουλάκια κάστανα
2 σακουλάκια δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
1 κιλό μικρές πατάτες
3 φέτες μπέικον φρεσκοκομμένο
1 κλωστή για να δέσετε τα πόδια της γαλοπούλας
5-6 ρόγες λευκό σταφύλι για τη γέμιση της κοιλιάς
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς

Τοποθετείτε τη γαλοπούλα σας στη γάστρα, αφού πρώτα την πλύνετε προσεκτικά

Αλατίστε, πιπερώστε το στομάχι της και βάλτε μέσα τις ρόγες του σταφυλιού. Το σταφύλι μαλακώνει τη γαλοπούλα!

Δέστε τα πόδια της γαλοπούλας με την κλωστή.

Καθαρίστε τις πατάτες και τοποθετήστε τις ολόκληρες γύρω από την γαλοπούλα

Επίσης, γύρω από τη γαλοπούλα βάλτε τα κάστανα και τα δαμάσκηνα ολόκληρα.

Κόψτε το μπέικον σε κομμάτια και προσθέστε το στο μείγμα

Περιχύστε με ελαιόλαδο παντού

Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και από πάνω 1 ποτήρι νερό

Κλείστε τη γάστρα και βάλτε την να ψηθεί στον προθερμασμένο φούρνο.

Αφήνετε να ψηθεί 1 ώρα για κάθε 1 κιλό γαλοπούλας. Αν η γαλοπούλα σας ειναι 2.5 κιλά, θα την ψήσετε 2.5 ώρες.

Κάθε μισή ώρα ανοίγετε τη γάστρα και με ένα πινέλο περνάτε τα υγρά πάνω στη γαλοπούλα.

Οταν η γαλοπούλα έχει ψηθεί, βγάλτε τη γάστρα από το φούρνο και αφαιρέστε την κλωστή από τα πόδια. Στη θέση της, αν θέλετε βάλτε ένα ωραίο κορδονάκι.

Τοποθετήστε τη γαλοπούλα σας σε μια μεγάλη πιατέλα και βάλτε γύρω της τις πατάτες.

Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τη γέμιση από κάστανα και δαμάσκηνα.

Καλή σας όρεξη! https://www.supersyntages.gr/

KOYZINA

Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα ελαφρύ και νόστιμο φαγητό για το μεσημεριανό σας τραπέζι που θα ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια.

Υλικά

500 γρ. στήθος κοτόπουλου

1 μπρόκολο

350 γρ. μανιτάρια

100 ml ελαιόλαδο

1 κλαδάκι μαϊντανό

Λίγο φρέσκο τσίλι

Εκτέλεση

Πλένουμε το μπρόκολο και κόβουμε τις άκρες. Βάζουμε το μπρόκολο σε ένα τηγάνι με λίγο νερό και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Εν τω μεταξύ κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και το κοτόπουλο σε λωρίδες ή σε μπουκιές.

Βάζουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι μαζί με λάδι και τσίλι και τα μαγειρεύουμε. Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρώμα προσθέτουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Ένα λεπτό πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά, στη συνέχεια σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Photo credit: www.silviaerosmarino.it/https://www.govastileto.gr/

KOYZINA

Μπισκότα φυστικοβούτυρου μόνο με 3 υλικά

Υλικά για 20 μπισκότα
1 μεγάλο αυγό
1 κούπα φυστικοβούτυρο
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση
Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάτε το αυγό με το σύρμα.
Προσθέτετε τη ζάχαρη και το φυστικοβούτυρο και χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένα μαλακό μείγμα.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε από το μείγμα και πλάθετε το μπισκότο. Τα τοποθετείτε στη λαμαρίνα, όπου έχετε στρώσει μια λαδόκολλα. Τα χαράζετε με ένα πιρούνι.
Τα βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 10 με 12 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.

KOYZINA

Το panettone είναι το αντίστοιχο γλύκισμα των ιταλών για τα δικά μας μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Το φρουτώδες και λαχταριστό panettone ξεπέρασε τα σύνορα του ιταλικού βορρά όπου και κατάγεται και πλέον λογίζεται ως ένα αντιπροσωπευτικό χριστουγεννιάτικο γλύκισμα σε όλο τον πλανήτη.

Η εμφάνισή του το κάνει ακόμα πιο δημοφιλές, αφού πέραν της ευχάριστης και γεμάτης γεύσης του, αυτό το λαχταριστό τσουρέκι έχει και μία επιβλητική εμφάνιση που το κάνει συχνά το επίκεντρο του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Αφού μάθατε μερικά ιστορικά στοιχεία του, ήρθε η ώρα να μάθετε και μία εύκολη συνταγή!

Υλικά:

350 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κύβο μαγιά (φρέσκια)
70 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
2 κρόκοι αυγών
100 γρ. βούτυρο
3 κ.σ χλιαρό νερό
βανίλια
20 γρ. κεράσι, φρουί γλασέ
20 γρ. πορτοκάλι, φρουί γλασέ
20 γρ. δαμάσκηνα, φρουί γλασέ
ξύσμα λεμονιού


Διαδικασία:
Διαλύετε στο χλιαρό νερό τη μαγιά και προσθέτετε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και τα τοποθετείτε στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο (για την παρασκευή ζύμης). Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη. Τοποθετείτε τη ζύμη σε σκεύος που έχετε αλείψει καλά με λάδι και την αναποδογυρίζετε αρκετές φορές για να λαδωθεί απ’ όλες τις πλευρές.

Τοποθετείστε τη ζύμη σας σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με μια πετσέτα. Μόλις φουσκώσει την ζυμώνετε πάλι και μετά την μοιράζετε σε 2 κομμάτια. Τοποθετείστε τη ζύμη σε 2 στρογγυλές ή μακρόστενες φόρμες για κέικ τις οποίες έχετε αλείψει καλά με βούτυρο. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50′-60′ περίπου.

 
© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.