Φεβρουαρίου 27, 2020

KOYZINA

Υπέροχες Κρέπες με νιφάδες βρώμης, Απλά τέλειες
Υλικά

250gr νιφάδες βρώμης
500ml γάλα αμυγδάλου(χωρίς ζάχαρη)
½ κουταλάκι αλάτι
1 αυγό (φρέσκο)
2κ.γ ζάχαρη καρύδας
1κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

Βάζεις τα υλικά σε ένα μπολάκι (τη βρώμη το γάλα , το αλάτι και το λάδι) τα ανακατεύεις με τον αυγοδάρτη και προσθέτεις κα το αυγό , ζάχαρη και τα χτυπάς όλα μαζί. Αφήνεις το χυλό στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Και την επόμενη μέρα κατα προτίμηση ξεσκεπάζεις το μίγμα , παίρνεις ένα τηγάνι και προσθέτεις λάδι ή βούτυρο και έπειτα το μίγμα σου. Έτοιμη…!!! Μπορείς να την γεμίσεις είτε με αλμυρά είτε με γλυκά υλικά. Εγω πρόσθεσα τυρί κίτρινο , ντοματίνια και σπόρους chia..(μια άλλη ωραία ιδέα είναι να γεμίσεις χρώμα το πιάτο σου προσθέτοντας αβοκάντο , ψητά ή ωμά λαχανικά κλπ) . Στην γλυκιά πρόσθεσα μέλι-κακάο , σπόρους chia , αμύγδαλα και gojji berries (φυσικά μπορείς να βάλεις ταχίνι ή φυστικοβούτυρο με φρέσκα φρούτα μπανάνα ή κεράσια και ξηρούς καρπούς της επιλογής σου ή μπισκότα χωρίς ζάχαρη). Ιδανικό για πρωινό αλλά και για ελαφρύ βραδινό . Η συνταγή είναι για 5-6 κρέπες μικρές. Αν την επόμενη μέρα ο χυλός σου φανεί πολύ σφιχτός αραιώνεις με λίγο γάλα αμυγδάλου.

Γράφτηκε απο Νεφέλη Πασιάκου Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

diatrofi.gr

KOYZINA

Νόστιμα και υγιεινά μπιφτέκια από σπανάκι

Υλικά
1 κιλό φρέσκο σπανάκι

5 φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί

1 ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

2 αβγά (το ένα ολόκληρο και από το άλλο μόνο το ασπράδι)

1 κ.σ. άνηθος

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίστε, πλύντε, ψιλοκόψτε και στραγγίστε καλά το σπανάκι. Μουλιάστε το ψωμί σε λίγο νερό και έπειτα στύψτε το με τα χέρια σας ώστε να απομακρύνετε τα υγρά. Ψιλοκόψτε τον άνηθο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάλτε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά και ζυμώστε το καλά με τα χέρια σας. Αφήστε το στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα μεταξύ τους. Έπειτα πλάστε το σε λεπτά μπιφτεκάκια και ψήστε τα σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά.

Τιπς - Μπορείτε να το συνοδεύσετε με γιαούρτι επιλογής σας!

https://www.vita.gr

KOYZINA

Υλικά
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
340 γρ. τυρί τσένταρ τριµµένο
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
λίγο πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 200°C
Σε ένα µπολ ανακατεύετε όλα µαζί τα υλικά, µε τα χέρια, ώσπου να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.
Απλώνετε τη ζύμη στον πάγκο και την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 0,5 εκ.
Στη συνέχεια, κόβετε µε κουπ πατ τα μπισκότα.
Στρώνετε στο ταψί χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε τα μπισκότα.
Ψήνετε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

KOYZINA

 Αυτά τα εύκολα κεκάκια σοκολάτας γίνονται σε ένα μπολ και φτιάχνονται με ελαιόλαδο και κακάο. Η γκανάς με κουβερτούρα και μασκαρπόνε τα κάνει πραγματικά ανάρπαστα!

Συστατικά
Για τα cupcakes:
3/4 κούπας (100 γραμ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 κούπας (60 γραμ.) κακάο, κοσκινισμένο
1 1/2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κούπα (200 γραμ.) καστανή ζάχαρη
1/3 κούπα (80 γραμ.) ελαιόλαδο
1 μεγάλο αυγό (60 γραμ.)
1/2 κούπα (125 γραμ.) δυνατό καφέ
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά κονιάκ ή καλούα ή ουίσκι

Για την επικάλυψη γκανάς:
2 κουταλιές 15 γραμ. ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές (20 γραμ.) κακάο, κοσκινισμένο
2 κουταλιές (30 γραμ.) γάλα
1/2 κούπα (125 γραμ.) μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
6.7 oz (190 γραμ.) κουβερτούρα 50% κακάο, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά (15 γραμ.) κονιάκ, ή καλούα ή ουίσκι (ή βανίλια)
Λίγη τρούφα για τη διακόσμιση

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C και βάλτε 11 χαρτάκια για cupcake στα θηκάκια του ταψιού.
Φτιάξτε τα cupcake: Βάλτε το αλεύρι, το κακάο. Το αλάτι, το μπέικιν, και τη ζάχαρη σε ένα μπολκαι ανακατέψτε τα. Κάντε μία λακούβα στο κέντρο και προσθέστε το ελαιόλαδο, το αυγό, τον καφέ, το κονιάκ, και τη βανίλια. Χτυπήστε λίγο τα υγρά και ανακατέψτε με μία σπάτουλα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Μποιράστε το μίγμα στα 11 θηκάκια και ψήστε για 20-22 λεπτά ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγεί στεγνή με λίγα ψίχουλα από το κέντρο ενός cupcake.

Μην τα παραψήσετε. Μεταφέρετε τα κεκάκια σε σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

Κάντε την επικάλυψη από μασκαρπόνε: Προσθέστε το κακάο, την άχνη ζάχαρη και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το μασκαρπόνε και ζεστάνετε μέχρι να λιώσει. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέσετ τη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.

Αν έχουν μείνει μερικά κομματάκια σοκολάτας που δεν έχουν λιώσει, ξαναζεστάνετε το μίγμα απαλά, ανακατεύοντας μέχρι αυτά να λιώσουν. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και φυλάξτε το στο ψυγείο μέχρι να πήξει και να γίνει σαν σφιχτή μερέντα. Αν σφίξει πάρα πολύ, αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Συναρμολόγηση: Βάλτε την επικάλυψη σε ένα κορνέ και κάντε ροζέτες πάνω από τα κεκάκια. Πασπαλίστε με τρούφα και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!

https://www.thehungrybites.com

KOYZINA

Δοκιμάσαμε διάφορες συνταγές και καταλήξαμε σε ένα cheesecake, όχι όμως το κλασσικό που ήδη γνωρίζουμε. Ονομάζεται «Fiadone» και μάς έρχεται από την Κορσική.

Το ιδιαίτερο αυτό cheesecake από το γαλλικό νησί δεν έχει κρούστα αλλά κρεμώδη υφή και απίστευτη γεύση.

Η συνταγή είναι εύκολη και δεν θα σου πάρει πολύ ώρα για να την φτιάξεις.

Πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωσε τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. τυρί ricotta

4 αυγά

120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

ξύσμα από λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού

Βούτυρο (για το ταψί)

Μαρμελάδα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.

Ρίχνουμε στο μπολ τη ricotta, το ξύσμα και τον χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα.

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκ. και στρώνουμε 2 φύλλα λαδόκολλας σε σχήμα σταυρού, για να ξεφορμάρουμε αργότερα το γλυκό πιο εύκολα.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα για 25-30 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με μαρμελάδα από πάνω.

Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή διαβάσαμε στο giorgostsoulis.com.

https://www.bovary.gr

KOYZINA

Αυτή η σαλάτα με φασόλια γίγαντες μπορεί να γίνει ένα υγιεινό συνοδευτικό για το κυρίως πιάτο σας ή ακόμα και ένα πλήρες γεύμα ιδανικό για να το πάρετε μαζί σας στο γραφείο

Συστατικά
Για τη σαλάτα:
Μισό κιλό φασόλια γίγαντες ξερά
1 μάτσο μαιντανό ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κούπες ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 2 κούπες ντομάτα σε κύβους
Μισή κούπα ελιές σε ροδέλες
2 κουταλιές κάπαρη

Για τη σάλτσα:
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Το χυμό από μισό λεμόνι ή παραπάνω ανάλογα με τη γεύση σας
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μία πρέζα αλάτι
1-2 κουταλιές μουστάρδα προαιρετικά

Οδηγίες
Μουλιάστε τα φασόλια για 24-48 ώρες σε μπολ με μία κουταλιά αλάτι και νερό τουλάχιστον διπλάσιο σε ύψος από το ύψος των φασολιών.

Βράστε: Ξεπλύντε τα καλά και βάλτε τα σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Φέρτε την κατσαρόλα σε σημείο βρασμού και ελαττώστε τη θερμοκρασία τόσο ώστε να έχετε έναν πολύ ήπιο βρασμό. Βράστε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 45 – 60 λεπτά. Αν στην αρχή του βρασμού βγάλουν αφρό, ξαφρίστε με ένα κουτάλι ή με τρυπητή κουτάλα. Όταν τα φασόλια είναι έτοιμα, βγάλτε την κατσαρόλα από το μάτι και γεμίστε την με νερό βρύσης. Σουρώστε και ξαναγεμίστε με νερό (με αυτόν τον τρόπο τα φασόλια δεν θα ξεφλουδίσουν)

Κάντε τη σαλάτα: Ανακατέψτε απαλά όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ.

Κάντε τη σάλτσα: Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα καλά κλειστό βάζο και περιχύστε τη σαλάτα. Εναλλακτικά, προσθέστε τα υλικά για τη σάλτσα πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε απαλά.

Καλή σας όρεξη!
Σημειώσεις
Αντί φρέσκο κρεμμυδάκι χρησιμοποιήστε σχοινόπρασο ή ακόμα και λίγο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο.https://www.thehungrybites.com/

KOYZINA

Τιραμισού με γιαούρτι
Θεϊκό τιραμισού χωρίς αυγά που σίγουρα θα λατρέψετε!

#tsoulotip: Μουλιάζουμε πολύ καλά τα μπισκότα για να μαλακώσουν.
ΥΛΙΚΑ
130 ml καφέ εσπρέσσο

60 γρ. κακάο, σε σκόνη + extra για το πασπάλισμα

200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

530 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

450 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

24 μπισκότα τύπου σαβαγιάρ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αδειάζουμε τον καφέ, το κακάο, τα 45 γρ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Έπειτα, στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται σαντιγί. Μόλις ξεκινά να σχηματίζεται, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε στον κάδο το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Στη συνέχεια βουτάμε τα μπισκότα στο μπολ με τον καφέ και τοποθετούμε τα μισά από αυτά σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 25Χ20εκ. Ακριβώς από πάνω καλύπτουμε με τη μισή κρέμα, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και περιχύνουμε ομοιόμορφα με την κρέμα που περίσσεψε.
Ύστερα, μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε το γλυκό να σφίξει για 2 ώρες.
Τέλος, πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με κακάο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

https://www.giorgostsoulis.com

KOYZINA

#tsoulotip: Πρέπει να έχει παγώσει αρκετά η σοκολάτα πριν τοποθετήσουμε το φυστικοβούτυρο.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

150 γρ. φυστικοβούτυρο

3 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό σκεύος με τη μέθοδο μπεν μαρί. Μόλις είναι έτοιμη, τη μεταφέρουμε σε ένα δοσομετρικό δοχείο και το αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε 10 φόρμες για cupcakes και γεμίζουμε το 1/3 της κάθε φόρμας με σοκολάτα. Αφήνουμε τις φόρμες στην άκρη να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Παράλληλα βάζουμε την άχνη με το φυστικόβουτυρο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα με το φυστικοβούτυρο μέσα στις φόρμες για cupcakes καλύπτοντας έτσι τα 2/3 της φόρμας.
Στη συνέχεια γεμίζουμε με την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά ακόμη.
Τέλος, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

giorgostsoulis.com

KOYZINA

Συστατικά
Για το παντεσπάνι

6 αυγά
225 γρ. ζαχαρη άχνη
75 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη
70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα σε σκόνη
7 ασπράδια αυγού
35 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το βουτύρωμα των ταψιών
Για τη γκανάς

100 γρ. γάλα
8 λοβοί κάρδαμο, ελαφρά σπασμένοι
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
20 γρ. βούτυρο 
Για το σιρόπι

60 γρ. ζαχαρη
60 γρ. νερό
4 λοβούς κάρδαμο, ελαφρά σπασμένοι
100 γρ. χυμός πορτοκάλι
Για την κρέμα

75 γρ. βούτυρο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. χυμό πορτοκαλιού
Για το γλάσο σοκολάτας

1 φύλλο ζελατίνης
120 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. νερό
1 κ.σ. μέλι
75 γρ. κακάο
60 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το παντεσπάνι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Χτυπάμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη άχνη, τα αμύγδαλα, το αλεύρι και τα φιστίκια μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Σε ένα άλλο μπολ και πάλι στο μίξερ χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν ελαφριά μαρέγκα αλλά όχι πολύ σφιχτή.
Προσθέτουμε τα 35 γρ. ζάχαρη και χτυπάμε στην ίδια ταχύτητα μέχρι να απορροφηθεί από τη μαρέγκα.
Αδειάζουμε το μείγμα της μαρέγκας μέσα στο μπολ με τα αυγά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα και το βούτυρο στο μείγμα με τα αυγά με μια μαρίζ προσέχοντας να μη χάσουμε τον όγκο από τη μαρέγκα. Το μείγμα είναι αρκετά νερουλό.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 ταψάκια 20x30 εκ. τα οποία τα έχουμε βουτυρώσει καλά και έχουμε καλύψει τον πάτο τους με βουτυρωμένη λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρες. 
Για τη γκανάς

Καθώς ψήνεται το μείγμα ετοιμάζουμε τη γκανάς. 
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τους λοβούς του κάρδαμου που τους έχουμε σπάσει λίγο. Θερμαίνουμε και φέρνουμε σε βρασμό. 
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
Σουρώνουμε και πετάμε τους σπόρους του κάρδαμου.
Φέρνουμε ξανά το γάλα σε βρασμό.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε στο μπολ που έχουμε βάλει τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα στο μπολ.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Για το σιρόπι

Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το κάρδαμο σε ένα κατσαρολάκι.
Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι και το αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα

Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, στην αρχή, και έπειτα στη μεσαία το βούτυρο με το ξύσμα από το πορτοκάλι μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού.
Για το γλάσο σοκολάτας

Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά. 
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι.
Φέρνουμε σε βρασμό, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. 
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. 
Μεταφέρουμε ξανά στη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς.
Βγάζουμε από τη φωτιά και αφού πάρουμε τη ζελατίνη από το μπολ και τη στίψουμε καλά, τη ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε καλά και όταν διαλυθεί περνάμε το μείγμα από σίτα και το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε. 
Όταν θα το χρειαστούμε, το ζεσταίνουμε στα μικροκύματα στα 800 watt για 1 λεπτό περίπου μέχρι να λιώσει.
Συναρμολόγηση

Κόβουμε το κάθε παντεσπάνι σε ένα τετράγωνο κομμάτι 20x20 εκ. και μένει και από ένα κομμάτι 10x20 εκ.
Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι σε μια βάση και με ένα πινέλο το βρέχουμε με το σιρόπι.
Από πάνω βάζουμε τα 2/3 από την γκανάς. 
Από πάνω βάζουμε τα δύο μικρά κομμάτια από το παντεσπάνι και τα βρέχουμε και αυτά με σιρόπι.
Πάνω τους απλώνουμε την κρέμα. 
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να πήξει καλά, να αποκτήσει σταθερότητα το μείγμα και να μην πέσει ο όγκος όταν θα τοποθετήσουμε και το τελευταίο παντεσπάνι.
Βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι το οποίο και αυτό το βρέχουμε με το σιρόπι. Το τοποθετούμε όμως με την βρεγμένη μεριά προς τα κάτω.
Από πάνω απλώνουμε το 1/3 της γκανάς. 
Βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από την κατάψυξη και ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας.
Καταψύχουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Με ένα μαχαίρι, που το βάζουμε σε βραστό νερό και το σκουπίζουμε καλά κάθε φορά, κόβουμε γύρω γύρω 5 χιλ. από το γλυκό μας. Κάθε φορά που κόβουμε μια πλευρά, βουτάμε το μαχαίρι στο καυτό νερό, το σκουπίζουμε και κόβουμε την επόμενη πλευρά.
Το γλυκό που μένει το κόβουμε στα 8 με τον ίδιο τρόπο.

KOYZINA

Υλικά

1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά
1 κ. γλ. βανίλια
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
1/2 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
2 φλ. τσαγιού μήλα ψιλοκομμένα
Για την επικάλυψη

1/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1/4 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
Μια πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/4 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείψτε με λίγο βούτυρο ένα ταψί και εν συνεχεία αλευρώστε το.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγερική σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και αφήστε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ τοποθετείστε τη μαργαρίνη, την ζάχαρη (κρυσταλλική και καστανή) και ανακατέψτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Χτυπάτε ένα ένα τα αυγά και προσθέτετε τη βανίλια.
Στο μείγμα με το αλεύρι προσθέτετε τα αυγά, εναλλάξ με το γάλα, και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε και τα κομμένα μήλα και ανακατεύετε.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει.
Για την επικάλυψη

Σε ένα μπολ ρίξτε τη μαργαρίνη, την άχνη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Προσθέστε το γάλα εβαπορέ (ένα ένα κουταλάκι τη φορά) έως ότου επιτευχθεί η επιθυμητή υφή.
Καλύψτε το κέικ με το γλάσο, αφού βεβαιωθείτε ότι έχει κρυώσει.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή