Μαΐου 27, 2020

KOYZINA

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τηγανίζουμε σε λίγο λάδι και έχουμε ένα πεντανόστιμο γεύμα ή κολατσιό

ΥΛΙΚΑ (για 10 μερίδες)

1 κιλό σέσκουλα ή σπανάκι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1/3 ματσάκι (1/3 φλ.) άνηθος

1 ματσάκι (1 φλ.) μάραθος

Λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού

100 ml νερό

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όσο «πάρει»

2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Χοντρό αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Αν έχουμε σπανάκι με μεγάλα φύλλα, το κόβουμε με το μαχαίρι σε πιο μικρά κομμάτια. Αν είναι μικρότερα, τρυφερά τα φύλλα τα σπάμε απλώς λίγο με τα χέρια. Τους ρίχνουμε χοντρό αλάτι. Αν έχουμε σέσκουλα τα ζεματάμε σε βραστό νερό (για 3 – 5 λεπτά), για να μαραθούν, επειδή είναι πιο σκληρά. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε κατευθείαν σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Τα στραγγίζουμε.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε με το σπανάκι ή τα σέσκουλα. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, λίγο πιπέρι και το νερό.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλεύρι – όσο πάρει – ώστε να σχηματιστεί ένα χυλός που να μπορεί να «κόβεται» με το κουτάλι και να έχουμε μια «ψωμένια» υφή στην τηγανίτα.

Αφήνουμε 5-10 λεπτά να «δέσουν» τα υλικά.

Ρίχνουμε 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ίσα ίσα να καλυφθεί ο πάτος. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

«Κόβουμε» με το κουτάλι της σούπας τηγανίτες και τις ρίχνουμε τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

KOYZINA

Υλικά
1 μελιτζάνα
4 πολύχρωμες πιπεριές
1 πακέτο φύλλο κρούστας
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
50 γρ. παρμεζάνα
50 γρ. κουκουνάρια
100 γρ. γραβιέρα
βασιλικός
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις σοτάρουμε. Σοτάρουμε τις πιπεριές και στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις καλύπτουμε με μεμβράνη για 5 λεπτά και μετά τις ξεφλουδίζουμε. Σε μια λαδόκολλα βάζουμε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και στο τελευταίο φύλλο ρίχνουμε την παρμεζάνα και τα μισά κουκουνάρια.

Προσθέτουμε σε επίπεδα τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τα υπόλοιπα κουκουνάρια, τη γραβιέρα και τον βασιλικό. Διπλώνουμε σε ρολό. Αλείφουμε από πάνω με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με γραβιέρα.

Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.

KOYZINA

Τραγανή απόλαυση από τα χεράκια σας

4-5 μεγάλες μελιτζάνες
4 φέτες μπαγιάτικο (άσπρο ψωμί χωρίς κόρα)
1 αυγό
½ φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι + 2 κουταλιές επιπλέον
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη (ή 1 κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου)
2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλ. τριμμένη φρυγανιά
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά με μπόλικο νερό και 1 κουταλιά αλάτι να βράσει.
Ξεφλουδίζετε τις μελιτζάνες (όχι ολότελα, αφήνετε και μερικές λωρίδες φλούδας πάνω) και μόλις το νερό κοχλάσει, τις ρίχνετε μέσα.
Τις αφήνετε να βράσουν για 10 περίπου λεπτά. Τις βγάζετε σε σουρωτήρι και όταν κρυώσουν αρκετά για να τις πιάνετε, τις στύβετε για να στραγγίσουν καλά. Τις τεμαχίζετε.
Μουλιάζετε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό και το στύβετε επίσης για να στραγγίσει καλά.
Βάζετε τις τεμαχισμένες μελιτζάνες στο πολυμίξερ μαζί με το ψωμί και το αυγό και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Αν είναι πολύ σφικτό, χτυπάτε ελαφρά ένα δεύτερο αυγό και προσθέτετε όσο χρειαστεί για να γίνει ένας τραχύς πουρές.
Προσθέτετε το ½ φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι, το σκόρδο και το μαϊντανό και συνεχίζετε το χτύπημα για μερικά δευτερόλεπτα, με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ για να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Δοκιμάζετε λίγο για να ελέγξετε το αλατοπίπερο.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και βάζετε σε ένα πιάτο τη γαλέτα. Πλάθετε στα γρήγορα κεφτεδάκια από το μείγμα και τα τυλίγετε στη γαλέτα.
Τα απλώνετε πάνω σε πιατέλα ή δίσκο και τα κρατάτε στο ψυγείο για 20 περίπου λεπτά.
Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα βαρύ τηγάνι και τηγανίζετε μέσα τμηματικά τους μελιτζανοκεφτέδες, 5-6 κάθε φορά, γυρίζοντάς τους προσεχτικά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Τους βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν και τους σερβίρετε πασπαλισμένους με το υπόλοιπο τριμμένο κεφαλοτύρι.

https://www.newsbeast.gr/

KOYZINA

Μια γρήγορη συνταγή με 4 μόνο υλικά για να απολαύσετε, μικροί και μεγάλοι, την αγαπημένη σας nutella.

Υλικά

•1 φλιτζάνι Nutella (280γρ.)
•2 αυγά
•10 κουταλιές της σούπας αλεύρι
•½ φλιτζάνι κομματάκια λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C , λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 20 Χ 20 εκ. περίπου. 
2.Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την Nutella και τα αυγά με αυγογδάρτη ή με μίξερ χειρός.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και τα κομμάτια λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. 
3.Απλώνουμε το ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψάκι, το βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.

KOYZINA

 

Νόστιμη και εύκολη συνταγή για τις ανοιξιάτικες λιγούρες

Υλικά
1 κατεψυγμένη ζύμη για πίτα
1/4 κιλού φρέσκες φράουλες
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ. σ. κορν φλάουρ
3/4 φλ. τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσαγιού σαντιγί
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, ανοίξτε το φύλλο της ζύμης για πίτα σε ένα τσέρκι ή ταψί και ψήστε για 18 λεπτά περίπου. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Κόψτε σε κομματάκια τις μισές φράουλες και τοποθετήστε τες μέσα στην έτοιμη ζύμη για πίτα.
Βάλτε τις υπόλοιπες φράουλες σε μία κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη και βράστε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας καλά.
Σε ένα μπολ χτυπήστε το κορν φλάουρ με το νερό και ρίξτε το μείγμα σιγά σιγά στην κατσαρόλα με τις φράουλες ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να πήξει το μείγμα για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Απλώστε το μείγμα πάνω από τις φράουλες στο φύλλο ζύμης και τοποθετήστε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
Σερβίρετε κάθε φέτα της πίτας με ένα σκουπ σαντιγί.

https://www.newsbeast.gr/

KOYZINA

Αυθεντικά chocolate chip cookies που θα λατρέψουν όλοι! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι η παραδοσιακή!

Υλικά:

110 γραμμάρια βούτυρο

170 γραμμάρια λευκή ζάχαρη

85 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

1 αβγό

190 γραμμάρια αλέυρι που φουσκώνει μόνο του

3 γραμμάρια αλάτι

120 γραμμάρια σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Θέλουμε να λιώσει, αλλά να μην είναι καυτό. Στο μίξερ, χτυπάτε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το αβγό και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Τέλος, βάζετε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε με μία σπάτουλα. Μόλις ενσωματωθούν, βάζετε και τις σταγόνες σοκολάτας. Με ένα κουτάλι παγωτού δημιουργείτε 8 μπάλες από την ζύμη , τις πιέζετε λίγο με ένα κουτάλι και τις ψήνετε για 10- 12 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν λίγο και απολαμβάνετε.

KOYZINA

Αντικαταστήστε το παντεσπάνι με μπαγιάτικο τσουρέκι

Υλικά
Για την κρέμα

2 κιλά γάλα (πλήρες)
1 κάστερ πάουντερ
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
Λίγη κανέλα τριμμένη
Για το σιρόπι

2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 1/2 φλ. σταγιού νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 βανίλια
Εκτέλεση
Για το σιρόπι

Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζετε το νερό με την ζάχαρη, το χυμό μισού λεμονιού και τη βανίλια για περίπου πέντε λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Σε ένα ταψί στρώνετε το τσουρέκι πάχους περίπου 2,5 εκατοστά και περιχύνετε με το σιρόπι.
Για την κρέμα

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη και το κάστερ και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Κατεβάζετε από την φωτιά, αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει, περιχύνετε πάνω στο σιροπιασμένο τσουρέκι και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.
Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα και σερβίρετε.

KOYZINA

Κέικ σοκολάτας με μπισκότα
Συστατικά
250γρ. Βούτυρο

250γρ. Σοκολάτα ψιλοκομμένη

250γρ. Ζάχαρη

250γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μονο του

5 αυγά

2 βανίλιες

1 πρεζα αλάτι

12 λευκά γέμισμα μπισκότα

Εκτέλεση

 

Ειναι μια πολυ εύκολη συνταγή και μια πρόκληση για τους αρχάριους. Προθερμανουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς κελσίου και θα τον αφήσουμε μέχρι να σβήσει το κόκκινο λαμπάκι. Σε μια κατσαρόλα βάζω την ψιλοκομμένη σοκολάτα, με το βούτυρο και την πρεζα αλάτι μέχρι να λιώσουν.

Βάζουμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το μίγμα με την λιωμένη σοκολάτα σταδιακά στο μίξερ και ανακατεύουμε. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατευοντας με μια κουτάλα. Ρίχνουμε τα μπισκότα και ομογενοποιούμε.

Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε μια φόρμα και τοποθετούμε το μίγμα. Εφόσον εχει σβήσει το κόκκινο λαμπάκι τοποθετούμε την φόρμα στο φούρνο και ψηνουμε για 15 λεπτά. Μόλις γίνει, αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια ξεφορμάρουμε. Το γλυκό μας είναι έτοιμο!

https://akispetretzikis.com/

KOYZINA

Σοκολατένιο κέικ με κομμάτια τραγανού μπισκότου oreo.

Υλικά

2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζ. άγλυκο κακάό
1½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
3/4 φλυτζ. βούτυρο
1 φλυτζ. καστανή ζάχαρη
1 φλυτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1½ φλυτζ. ξινόγαλο
10 μπισκότα oreo σπασμένα σε κομμάτια

Για το γλάσο

100 γρ. κουβερτούρα
50 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία φόρμα για κέικ. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ανακατευτούν καλά. Αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ σε υψηλή και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.

Χαμηλώνουμε την ένταση σε μεσαία ή χαμηλή και προσθέτουμε τα αυγά -ένα τη φορά- και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι εναλλάξ με το ξινόγαλο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να είναι μαλακό. Προσθέτουμε τα μισά από τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για 22-25 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και το αφαιρούμε προσεκτικά από τη φόρμα. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά για ακόμα 45 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Την κατεβάζουμε από την φωτιά για 3 λεπτά για να μην είναι πολύ ζεστή. Ρίχνουμε μία πρώτη δόση πάνω από το κέικ μαζί με τα υπόλοιπα μισά μπισκότα. Καλύπτουμε από πάνω με το υπόλοιπο της δόσης του γλάσου.

KOYZINA

Φανταστικό και εύκολο cheesecake, με γιαούρτι, ζαχαρούχο γάλα και τυρί κρέμα! Απολαύστε το, χωρίς ψήσιμο, παγωμένο και λαχταριστό!

Υλικά Συνταγής
Για το μπισκότο
150 γραμ. μπισκότα digestive (αλεσμένα σε τρίμματα)
2 κ.σ. γεμάτες λιωμένο βούτυρο
λίγο ξύσμα λάιμ
6 κ.σ. χυμό φράουλας
Για τη γέμιση
1 κιλό φράουλες (κατακόκκινες-ώριμες και σφιχτές)
100 γραμ. ζάχαρη
χυμό από μισό λάιμ
2 κ.σ. νερό
2 κ.σ. κορν φλαόυρ (διαλυμένο σε λίγο νερό)
Για την κρέμα τυριού
2 φύλλα ζελατίνα
1 κ.γλ. χυμό λάιμ
2 κ.γλ. νερό
400 γραμ. τυρί κρέμα
250 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γλ υγρή βανίλια
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση
Για το εύκολο τσιζκέικ φράουλα χωρίς ψήσιμο, ανακατεύουμε πρώτα όλα τα υλικά για το μπισκότο. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες στη μέση. Κρατάμε τα 2/3 από τις φράουλες χωριστά. Βάζουμε σε μπολ το 1/3 από τις φράουλες και προσθέτουμε το χυμό, ο κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το νερό.

Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να δέσει η σάλτσα. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τις φράουλες να κρυώσουν καλά.

Για την κρέμα τυριού
Μουλιάζουμε τη ζελατίνα για 5΄σε κρύο νερό να φουσκώσει.

Ζεσταίνουμε το νερό με το χυμό. Στύβουμε τη ζελατίνα και τη διαλύουμε στο καυτό νερό.

Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο σε μίξερ χειρός μεσαίας ταχύτητας, να αφρατέψουν και προσθέτουμε το γιαούρτι. Τέλος, ρίχνουμε τη λιωμένη ζελατίνα και τη βανίλια ανακατεύοντας ώστε να πάει παντού.

Σε ένα διάφανο μπολ, στενό και ψηλό, κάνουμε στρώση το μπισκότο, μετά βάζουμε την κρέμα τυριού και τέλος κάνουμε στρώση τη φράουλα.

Παγώνουμε για μερικές ώρες.

Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.https://www.argiro.gr/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή