Μαΐου 11, 2021

KOYZINA

Για την βάση
360 γρ μπισκότα digestive
150 γρ γάλα αμυγδάλου-150 g almond milk
Κομμάτια μπανάνας-Pieces of banana

Για την κρέμα
1300 μλ γάλα αμυγδάλου
200 γρ ζάχαρη
150 γρ κορν φλάουρ
2 βανίλιες
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ ινδοκάρυδο

Για το πασπάλισμα
25x30 cm

Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι 25χ30 στρώνουμε τα μπισκότα digestive αφού πρώτα τα βουτήξουμε ένα ένα σε γάλα αμυγδάλου.
Ανάμεσα στα κενά από τα μπισκότα βάζουμε κομμάτια από μπανάνα.

Συνεχίζουμε με την κρέμα και σε μια κατσαρόλα πάνω στην φωτιά προσθέτουμε την ζάχαρη,το κορν φλάουρ,το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά και ρίχνουμε και τις 2 βανίλιες.

Έπειτα χωρίζουμε την κρέμα στην μέση. Προσθέτουμε την κουβερτούρα στην μισή κρέμα και το ινδοκάρυδο στην άλλη μισή.

Στρώνουμε την κρεμα σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα και στρώνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα πάνω από την κρέμα σοκολάτας.Μετά προσθέτουμε και τα κομμάτια μπανάνας.

Ύστερα ρίχνουμε και την κρέμα με το ινδοκάρυδο.
Τέλος πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και βάζουμε το γλυκό μας για 2 ώρες στο ψυγείο.
Μετά από 2 ώρες το γλυκό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!Καλή σας επιτυχία!!

KOYZINA

Νηστίσιμο κέικ με σοκολάτα χωρίς μίξερ, έτοιμο σε λίγη ώρα

Υλικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σκόνη κακάο
2 βανίλιες
70 ml ηλιέλαιο
600 ml γάλα καρύδας
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 πρέζες αλάτι
Βούτυρο και σκόνη κακάο για τη φόρμα
Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Προετοιμάστε τη φόρμα βουτυρώνοντας ελαφρώς και πασπαλίζοντας με σκόνη κακάο.

Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα για κέικ και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

https://www.newsbeast.gr/

KOYZINA

Είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά. Μπορεί να είναι λίγο «μπελαλίδικο» για να το φτιάξεις, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Υλικά

-Μισό κιλό καταΐφι

-1 βιτάμ 250 γρ.

-Τριμμένο φιστίκι

Για το σιρόπι:

-2,5 ποτήρια του νερού ζάχαρη

-2 ποτήρια νερό

-Λίγο χυμό και ξύσμα από λεμόνι

Για την κρέμα:

-1,5 λίτρο γάλα

-8 κουτ.σούπας κορν φλάουρ

-10 κουτ.σούπας ζάχαρη

-2 βανίλιες

-2 αυγά

Για τη σαντιγί:

-2 κουτιά κρέμα γάλακτος

-1 φλιτζ. ζάχαρη

-1 βανίλια

Εκτέλεση:

Λαδώνουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο. Απλώνουμε το καταΐφι. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων και το περιχύνουμε πάνω από το φύλλο. Ψήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί.

Περιχύνουμε πάνω από το καταΐφι το σιρόπι και μετά απλώνουμε την κρέμα. Απλώνουμε τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι.

joytv.gr

KOYZINA

Ένα νόστιμο γλυκάκι για τη Σαρακοστή και όχι μόνο. Η κρέμα χαλβά ταιριάζει πολύ με τις τραγανές φωλιές κανταϊφιού.

Ηλίας Μαμαλάκης

Υλικά
1 πακέτο κανταΐφι
150γρ. μαργαρίνη
50 δαμάσκηνα αποξηραμένα, χωρίς κουκούτσια
1 ξυλάκι κανέλα
1 νεροπότηρο κρασί κόκκινο
1 κουτ. σούπας μέλι
Για την κρέμα
300γρ. κρέμα καρύδας
300γρ. χαλβά ταχινένιο με άρωμα βανίλιας
λίγη κανέλα σε σκόνη για το σερβίρισμα
1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα

Διαδικασία
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζετε τα δαμάσκηνα μαζί με το ξυλάκι κανέλας, το κόκκινο κρασί και το μέλι σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νεράκι μέχρι να σκεπαστούν τα δαμάσκηνα. Βράζετε για 15 λεπτά περίπου και μέχρι τα δαμάσκηνα να φουσκώσουν και να μαλακώσουν. Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα σουρώνετε σε ένα τρυπητό και κρατάτε το ζουμάκι από το βράσιμο.

Σε ένα μπολ βάζετε τον ταχινένιο χαλβά και τον λιώνετε με ένα πιρούνι να γίνει μικρά κομματάκια. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε καλά την κρέμα καρύδας. Την αδειάζετε μέσα στο μπολ με τα κομματάκια του χαλβά και ανακατεύετε. Δουλεύετε το μίγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Ανοίγετε το πακέτο με το κανταΐφι και το ξαίνετε με το χέρι σας να αφρατέψει. Δημιουργείτε δεκάξι φωλίτσες μικρές τυλίγοντας σαν σαλιγκάρι. Τις βάζετε σε ένα ταψί, λιώνετε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι και με ένα πινέλο αλείφετε τις φωλίτσες κανταϊφιού.

Τις ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Τοποθετείτε τις φωλίτσες σε πιατέλα και σε κάθε φωλίτσα βάζετε μία δύο κουταλιές της σούπας κρέμα χαλβά. Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα. Βάζετε από πάνω τρία δαμάσκηνα και στο κέντρο λίγο καβουρδισμένο αμύγδαλο και έχετε το τέλειο νηστίσιμο επιδόρπιο.

https://www.olivemagazine.gr/

KOYZINA

Mια πραγματική απόλαυση για τον ουρανίσκο που θα κατακτήσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους με την εκπληκτική γεύση της.

Υλικά

360 γρ. αλεύρι

180 γρ. βούτυρο

140 γρ. συμπυκνωμένο γάλα 140 g

Αλάτι

Για την κρέμα

600 γρ. ρικότα

150 γρ. συμπυκνωμένο γάλα

100 γρ. κομμάτια μαύρης σοκολάτας

Φλούδα 1 πορτοκαλιού

1 βανίλια


Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μπλέντερ το αλεύρι και το βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε στη μέση το γάλα και πλάθουμε με το χέρι. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο.

Για την κρέμα: σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το συμπυκνωμένο γάλα, τη βανίλια και τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Εν τω μεταξύ παίρνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί και αφαιρούμε το περίσσευμα. Τη ζύμη που απομένει, την κόβουμε σε λωρίδες. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και τελειώνουμε με τις λωρίδες της ζύμης. Ψήνουμε στον φούρνο 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Πηγή φωτογραφίας: https://www.giallozafferano.it/

https://jenny.gr/

KOYZINA

Χωρίς κρέας, χωρίς γαλακτοκομικά, τόσο ανάλαφρο και πεντανόστιμο που θα ξανασκεφτείς να φτιάξεις το “κανονικό”.
Δεν χρειάζεται να είσαι vegan για να τρως που και που ένα πεντανόστιμο πιάτο το οποίο δεν περιέχει κρέας ή γαλακτοκομικά προϊόντα. (Όπως δεν χρειάζεται να είσαι vegan food blogger για να πειραματίζεσαι με τέτοιου είδους συνταγές, να πανηγυρίζεις στην κουζίνα σου όταν τις πετυχαίνεις και να τις μοιράζεσαι με όσους σε ακολουθούν). Μπορεί απλά να νηστεύεις, να μην τρως κρέας αυτήν την περίοδο ή να θες απλά να φας το αγαπημένο σου πιάτο αλλά σε μία πιο ελαφριά και με λιγότερες θερμιδες και λιπαρά εκδοχή. Αυτό σκέφτηκα και έφτιαξα ένα παστίτσιο μούρλια! Χωρίς κρέας, χωρίς γαλακτοκομικά, τόσο ανάλαφρο και πεντανόστιμο που θα ξανασκεφτείς να φτιάξεις το “κανονικό”.

Δεν λείπει τίποτα από το vegan παστίτσιο μου. Βάζω για βάση το πιο κατάλληλο ζυμαρικό, το Παστίτσιο Νο2 της MISKO, χοντρό με τρύπα στη μέση για να κρατάει τις σάλτσες. Συνεχίζω από πάνω με έναν κιμά μανιταριού και με μία αφράτη, κρεμώδη και πανάλαφρη μπεσαμέλ που δένει τα πάντα μαγικά. Δες τη συνταγή βήμα-βημα και όλα τα μυστικά μου σε αυτό το video, δοκίμασε το και είμαι σίγουρη ότι θα μπει στις αγαπημένες σου συνταγές.


Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Χρόνος αναμονής: 20 λεπτά
Σκεύος: πυρίμαχο σκεύος (30Χ25εκ.)
Φυλάμε το παστίτσιο καλυμμένο στο ψυγείο για 3 μέρες.

Υλικά για τον κιμά μανιταριών
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
100 ml καυτό νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
250 γρ. μανιτάρια λευκά πολύ ψιλοκομμένα (στο μούλτι)
300 γρ. μανιτάρια Portobello πολύ ψιλοκομμένα (στο μούλτι)
100 ml κόκκινο κρασί
2 κ.σ. vegan σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για την vegan μπεσαμέλ
100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη ή πρόσθετο άρωμα (κατα προτίμηση αμυγδάλου ή κάσιους), σε θερμοκρασία δωματίου
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κ.σ. διατροφική μαγιά ή/και 3 κ.σ. τριμμένο φυτικό τυρί (προαιρετικά)
Υλικά για το παστίτσιο
500 γρ. Παστίτσιο Νο2 MISKO
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
4 κ.σ. τριμμένο φυτικό τυρί
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ετοιμάζουμε τον κιμά μανιταριών. Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια στο καυτό νερό για 5-10 λεπτά.

2) Ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ψιλοκόβουμε τα μουλιασμένα μανιτάρια.

3) Προσθέτουμε τα φρέσκα και τα αποξηραμένα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 6-7 λεπτά, μέχρι να σωθεί το πολύ νερό.

4) Σβήνουμε με το κρασί και την σάλτσα σόγιας και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, προσθέτουμε τον πελτέ, το ζωμό των μανιταριών, τις τριμμένες ντομάτες και την πάπρικα.

5) Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 15-18 λεπτά μέχρι να δέσει και να πήξει και αποσύρουμε από τη φωτιά.

6) Παράλληλα ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα, για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να ξανθύνει ελαφρώς.

7) Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, για να μην σβολιάσει.

8) Το ρίχνουμε όλο, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα για 7-8 λεπτά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αν θέλουμε, προσθέτουμε τη διατροφική μαγιά ή/και το φυτικό τυρί και ανακατεύουμε.

9) Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια Παστίτσιο Νο2 MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τινάζοντάς τα καλά να φύγουν τα νερά.

10) Λαδώνουμε ελαφρώς ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε 1-2 μεγάλες κουταλιές μπεσαμέλ και 1-2 κουταλιές κιμά μανιταριών και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ν’ αναμειχθούν με τον κιμά και τη μπεσαμέλ. Τα πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τον κιμά μανιταριών. Απλώνουμε την μπεσαμέλ ομοιόμορφα πάνω από τον κιμά. Πασπαλίζουμε με το φυτικό τυρί και την φρυγανιά.

11) Ψήνουμε το παστίτσιο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στο γκριλ, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της μπεσαμέλ. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 20 λεπτά και σερβίρουμε.

https://www.madameginger.com/

KOYZINA

Γύρος μανιταριών. Είναι ένα πλούσιο, χορταστικό γεύμα, vegan και ελαφρύ, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην λατρέψουν όλοι.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μανιτάρια Portobello, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

500 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

Για τη μαρινάδα:

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

50 ml. σάλτσα σόγιας

½ κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη

½ κ.σ. πάπρικα καπνιστή σε σκόνη

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα

100 ml. Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

Πίτες

Ντομάτα, κομμένη στη μέση και ροδέλες

Κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα τρία είδη μανιταριών στον πάγκο εργασίας και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ.

Αδειάζουμε στο μπολ πάνω από τα μανιτάρια όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και φορώντας γάντια μίας χρήσης ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε όλα τα υλικά της μαρινάδας να καλύψουν τα μανιτάρια.

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει πολύ καλά.

Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια σε δόσεις και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη την ποσότητα των μανιταριών.

Παίρνουμε μία πίτα, την κόβουμε στη μέση και τοποθετούμε όποιο υλικό για το σερβίρισμα επιθυμούμε. Προσθέτουμε στο τελείωμα το γύρο μανιταριών και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από το giorgostsoulis.com https://www.bovary.gr/

KOYZINA

Αυτό είναι το πιο εύκολο νηστίσιμο carrot cake! Δε χρειάζεται ούτε μίξερ και πραγματικά είναι το πιο νόστιμο που υπάρχει! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και δε θα χάσετε..

Υλικά (Ingredients):

-200 γρ. ζάχαρη (200 g sugar)
-80 γρ. ηλιέλαιο (80 g vegetable oil)
-200 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι (200 g fresh oramge juice)
-300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (300 g plain flour)
-1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (1 tsp. baking powder)
-1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα (1/2 tsp. baking soda)
-1 πρέζα αλάτι (1 pinch of salt)
-1/2 κ.γ. κανέλα (1/2 tsp. cinnamon)
-150 γρ. καρότα, τριμμένα (150 g carrots. grated)
-80 γρ. σταφίδες (80 g raisins)
-100 γρ. καρύδια, χοντροσπαμένα (100 g walnuts, grated)
-άχνη για πασπάλισμα (powdered sugar for dusting)

Υ. Γ. Η φόρμα που χρησιμοποίησα είναι 22 εκ.

KOYZINA


Ό,τι λέει ο τίτλος. Αυτό το κέικ σοκολάτας δεν είναι καθόλου δύσκολο. Θα ψήσεις δύο μικρά κέικ, θα φτιάξεις δύο frosting και τα κάνεις τη συναρμολόγηση. Τα υλικά είναι συνηθισμένα και εύκολα και σε μία ώρα σχεδόν θα έχεις το πιο Instagram worthy κέικ που θα έχεις φτιάξει ποτέ.

Τι θα χρειαστείς:
3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι + 2 κουταλιές buttermilk, σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές γιαούρτι

3/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας ή σπορέλαιο

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

2 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη

1 1/2 φλιτζάνια κακάο

2 1/4 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα

2 1/4 κουταλάκια του γλυκού baking powder

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι + 2 κουταλιές ζεστό γαλλικό/εσπρέσο καφέ

~~~~~~~~~~~~

frosting με φυστικοβούτυρο:

1 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο

1/2 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

frosting με σοκολάτα:

1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/4 φλιτζάνι κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

Πώς θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτύρωσε δύο στρογγυλά ταψιά των 8 ιντσών. Στρώσε ένα αντικολλητικό χαρτί στον πάτο τους.

Στο μπολ ενός μίξερ χτύπησε μαζί τα αυγά, το buttermilk, το γιαούρτι, το λάδι και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν καλά. Πρόσθεσε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι. Ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν καλά. Στη συνέχεια ρίξε αργά τον ζεστό καφέ, ανακατεύοντας.

Βάλε στα ταψάκια και ψήσε για 20 έως 25 λεπτά. Άφησε να κρυώσουν και στη συνέχεια βγάλε τα από το ταψάκι. Για να δημιουργήσετε την εμφάνιση της "βρωμιάς" στο "έμπλαστρο κολοκύθας", απλώς πάρτε ένα οδοντωτό μαχαίρι ψωμιού και κόψτε το πάνω στρογγυλεμένο τμήμα κάθε στρώματος κέικ. Εάν προτιμάτε να μην έχετε επιπλέον βήμα - παραλείψτε.

Για να κάνεις το frosting με το φυστικοβούτυρο βάλε το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε ένα μπολ και χτύπησε καλά.

Για να κάνεις το frosting με τη σοκολάτας πρόσθεσε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη κακάο και τη βανίλια σ ένα μπολ. Χτύπησε και στη συνέχεια πρόσθεσε την κρέμα και χτύπησε για άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.

Για τη συναρμολόγηση, βάλε ένα στρώμα κέικ σε μια βάση για κέικ. Άπλωσε το μισό φυστικοβούτυρο πάνω στο κέικ. Πρόσθεσε το 2ο στρώμα κέικ και άπλωσε με το υπόλοιπο φυστικοβούτυρο. Πρόσθεσε το τελικό στρώμα κέικ και κάλυψε με το frosting σοκολάτας. Διακόσμησε όπως θέλεις με ψίχουλα κέικ ή macarons. Βάλε για μία 1 ώρα στο ψυγείο και μετά σέρβιρε.

featured photo: www.halfbakedharvest.com https://www.savoirville.gr/

 

KOYZINA

Σ αυτό το βίντεο σας έφτιαξα ένα αγαπημένο μου γλυκό ! Eκτός που το κάνω για τις μέρες που Νηστεύω το κάνω και σε φίλους που δεν τρώνε γαλακτοκομικά και ζωικά προϊόντα !!

300 γρ νερό
300 γρ ζάχαρη
30 γρ κακάο σκόνη
1 κτγ κανέλα
150 γρ κουβερτούρα
70 γρ καρύδια
250 γρ φρυγανιά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
150 γρ ζάχαρη
2 βανιλίνες
100 γρ κορν φλάουρ
Γλυκό του κουταλιού βύσσινο
25χ30 εκ.(ταψί)

Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και ζάχαρη και την βάζουμε πάνω στην φωτιά.Μόλις αρχιζει να ζεσταίνεται ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε να λιώσει.Συνεχίζουμε προσθέτοντας την κανέλα σε σκόνη τα καρύδια και την φρυγανιά.Ανακατεύουμε για λίγο πάνω στην φωτιά και έπειτα αποσύρουμε την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκάλι και στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 25χ30 και το βάζουμε στην άκρη.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου,την ζάχαρη,τις βανιλίνες και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει.Αποσύρουμε από την φωτιά μόλις πήξει και στρώνουμε την κρέμα στο ταψί.Αφήνουμε 1/2 ώρα να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου και ακόμα 1/2 ώρα μέσα στο ψυγείο.Το γλυκό μας είναι έτοιμο σερβ'ιρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή με ότι άλλο μας αρέσει.Είναι πεντανόστιμο και πολύ εύκολο χωρίς λάδι και αυγά μια υπέροχη πρόταση για όλη την περίοδο της νηστείας!!!Καλή σας επιτυχία

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.