Απριλίου 23, 2021

KOYZINA

Φανταστικός Νηστίσιμος Αλάδωτος Χαλβας Πολυτελείας ιδανικός για περιόδους νηστείας και όχι μόνο!!!

Υλικά
200 γρ σιμιγδάλι χοντρό
170 γρ σιμιγδάλι ψιλό
600 γρ χυμό πορτοκάλι
230 γρ νερό
400 γρ ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
80 γρ κορν φλάουρ
150 γρ ζάχαρη
2 βανιλίνες
Kανέλα
25χ30 εκ.

Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λεπτό και το χοντρό σιμιγδάλι και τα καβουρδίζουμε για 3-5 λεπτά ανκατεύοντας συνεχώς.Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι,το νερό,την ζάχαρη,το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά ώσπου να ξεκολλάει από τα τοιχωματα της κατσαρόλας.
Σε ένα ταψάκι 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα παντού.
Το αφήνουμε στην ακρη.
Παιρνουμε μια αλλη κατσαρόλα και την βάζουμε πάνω στην φωτιά.Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη,τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
Μόλις πήξει την ρίχνουμε στο ταψάκι και αφού το αφήσουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Μέτα από 1/2 ώρα πασπαλίζουμε κανέλα και ο χαλβάς πολυτελείας είναι έτοιμος!!Πεντανόστιμος και νηστίσιμος που θα σας ξετρελανει!!


Καλή σας επιτυχία

KOYZINA

Πολλοί από εμάς έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν το φυστικοβούτυρο ως άλλειμα για τα σνακ τους ή ως ένα από τα υλικά του smoothy τους, επειδή είναι εξαιρετική τροφή πλούσια σε καλά λιπαρά και φυτικές ίνες! Τί θα λέγατε για μια διαφορετική χρήση του φυστικοβούτυρου, ως υλικό για μια απίθανη τούρτα με μους από φυστικοβούτυρο και γκανάζ σοκολάτας; Δοκιμάστε τη και περιμένω τις εντυπώσεις σας!

Για την τούρτα με μους από φυστικοβούτυρο θα χρειαστείτε:

Για τη βάση:

300γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας
110γρ. λιωμένο βούτυρο
Για τη μους:

530γρ. τυρί κρέμα
180γρ. ζάχαρη άχνη
250γρ. φυστικοβούτυρο
1 κτγ βανίλια υγρή
120 ml κρέμα γαλακτος 35%λιπαρα
Για τη γκανάζ:

160 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Τούρτα με μους από φυστικοβούτυρο – Συνταγή
Για τη βάση:

Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Τα στρώνουμε σε μια φόρμα κέικ αποσπώμενη 23 cm. Πατάμε τα μπισκότα με ένα κουτάλι και τα βάζουμε στο ψυγειο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Για τη μους:

Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπόλ βάζουμε την κρέμα τυρί με την ζαχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και κάνουμε το τελευταίο ανακάτεμα για 2 λεπτά μέχρι να γίνει κρεμώδης και αφράτη η μους.
Την ρίχνουμε πάνω απ’ τα μπισκότα στην φόρμα του κέικ, απλώνουμε ομοιόμορφα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες ή το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Για τη γκανάζ:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε, προσοχή μη φουσκώσει. Όταν ζεσταθεί καλά, αφαιρούμε το κατσαρολάκι απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε ψιλοκομμένακομματάκια. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Βγάζουμε το γλυκό απ’ το ψυγείο και στρώνουμε τη γκαναζ από πάνω ομοιόμορφα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και σερβίρουμε σε κομμάτια.


Tip: Η τούρτα δεν έχει ζελατίνη οπότε καλό θα είναι για τέλειο αποτέλεσμα να την βάλετε για 1 ώρα στην καταψυξη αφότου βάλετε την γκαναζ και μετά να την κόψετε σε κομμάτια.

https://petros-syrigos.com/

KOYZINA

Είτε νηστεύετε είτε είστε σε πρόγραμμα διατροφής, μη διστάσετε να ετοιμάσετε αυτές τις υγιεινές, σοκολατένιες μπουκιές με την απίστευτη γεύση, σε δυο μοναδικές παραλλαγές. Μπορείτε να τις απολαμβάνετε χωρίς τύψεις κάθε φορά που ανοίγετε το ψυγείο αναζητώντας κάτι γλυκό, μιας και όλα τα συστατικά τους, με πρωταγωνιστή το Μακεδονικό Ταχίνι, υπόσχονται να σας ανταμείψουν με ενέργεια και ασύγκριτη νοστιμιά.

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:
Αυτά είναι τα βασικά υλικά για να κάνεις τα καλύτερα υγιεινά σοκολατάκια με Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι!

100 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
50 γρ. καρύδια
20 γρ. νιφάδες βρώμης
20 γρ. διάφορα δημητριακά
25 γρ. μέλι
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Σοκολατάκια με ταχίνι και πορτοκάλι
Ακολούθησε προσεκτικά τα βήματα της συνταγής για υγιεινά σοκολατάκια με Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι και θα έχεις σίγουρα το πιο νόστιμο αποτέλεσμα!

Βάζουμε σε ένα μπολ το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, τα καρύδια που έχουμε κόψει με το μαχαίρι σε χοντρά κομμάτια, τη βρώμη, τα δημητριακά της επιλογής μας και το μέλι.
Ανακατεύουμε καλά, πλάθουμε σε μπαλάκια ή σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα μπολάκι τοποθετούμε ψιλοκομμένη την κουβερτούρα, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 360 watt για 2 λεπτά το πολύ, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Βουτάμε τα παγωμένα μπαλάκια στη σοκολάτα και γαρνίρουμε με λίγο τριμμένο καρύδι.https://petros-syrigos.com/

KOYZINA

Συνοδέψτε τον μπακαλιάρο σας με την πιο νόστιμη συνταγή για σκορδαλιά που υπάρχει. Είναι πανεύκολη και γίνεται με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας!

Συστατικά
750 γρ. πατάτες καθαρισμένες
νερό κρύο
1 κ.γ. αλάτι
100 γρ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
αλάτι
μαυροπίπερο
1 κ.σ. λευκό ξίδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο για γαρνίρισμα
μαϊντανό για γαρνίρισμα


Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε 1 κατσαρόλα βάζουμε τις καθαρισμένες κομμένες πατάτες, το κρύο νερό, το αλάτι και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ξεκινήσει να βράζει.
Μόλις ξεκινήσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε για περίπου 12 λεπτά και μετά οι πατάτες μας θα είναι έτοιμες.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά να φύγει όλη η υγρασία.
Με 1 σουρωτήρι τις λιώνουμε και τις ανακατεύουμε με λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη, τριμμένο σκόρδο, λευκό ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελαιόλαδο.

https://dimitrismichailidis.com/r

KOYZINA

Ποιος είπε ότι στη νηστεία θα πρέπει ν’ απαρνηθούμε τα γλυκά; Δείτε βημα βήμα πως θα φτιάξετε την πιο γευστική νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας που έχετε δοκιμάσει!

Η συνταγή για τη νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας είναι εύκολη, οικονομική και άκρως λαχταριστή! Να είστε σίγουροι ότι όποιος τη δοκιμάσε δε θα πιστεύει ότι είναι νηστίσιμη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τη νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας είναι:

Υλικά για το παντεσπάνι:
3,5 φλ. αλεύρι
2 φλ. ζάχαρη
6 κ.σ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 κ.γ. σόδα μαγειρική
2 κ.σ. ξύδι
3/4 φλ. σπορέλαιο
2 φλ. νερό

Υλικά για την κρέμα:
500γρ φυτική κρέμα γάλακτος
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
250 γρ κουβερτούρα
γλυκό κουταλιού της προτίμησής σου (προαιρετικά)
Υλικά για το σιρόπι:
2 φλυτζανάκια καφέ νερό
2 φλυτζανάκια καφέ ζάχαρη
1 βανίλια

Για την κρέμα:
Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα και την βάζετε σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε τη κρέμα σε σημείο βρασμού, αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτε τη ζάχαρη και ρίχνετε το μίγμα πάνω από τη κουβερτούρα.

Περιμένετε ένα λεπτό και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα σοκολατένιο υγρό. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Όταν κρυώσει απλά το χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ να γίνει σοκολατένια σαντυγί.

Πως να ετοιμάσετε το παντεσπάνι για την τούρτα σοκολάτας:

Προθερμένεται το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύετε με ένα σύρμα. Ανακατεύετε το ξύδι με τη σόδα να αφρίσει, το ρίχνετε στο μπολ και συνεχίζετε με το σπορέλαιο και το νερό.

Χτυπάτε δυνατά με το σύρμα μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.Βάζετε σε ταψί που έχετε καλύψει με μαργαρίνη και αλεύρι.

Ψήνετε για 40 λεπτά περίπου και δοκιμάζετε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο, αν βγεί καθαρό είναι έτοιμο, αν όχι ψήνετε λίγο ακόμη. Το αναποδογυρίζετε σε μια πετσέτα και το αφήνετε να κρυώσει καλά.

Για το μοντάρισμα:

Βράζετε για 3 λεπτά το σιρόπι. Κόβετε το παντεσπάνι σε 2 ή 3 πάτους ανάλογα πως το θέλετε. Βάζετε τον πρώτο πάτο, ραντίζετ με το 1/3 του σιροπιού και προσθέτε το 1/3 της κρέμας. Αν θέλετε βάζετε και κομματάκια από γλυκό κουταλιού.

Βάζετε τον δεύτερο πάτο και συνεχίζετε , το ίδιο και με τον τρίτο. Στολίζετε με ροδέλες κουβερτούρας, τρούφα, γλυκό κουταλιού ή φρούτα.

Πηγή: ediva.gr

KOYZINA

Εάν θέλετε κάτι εύκολο και νόστιμο δεν έχετε παρά να φτιάξετε τη σημερινή πίτα.

Υλικά

200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

500 γραμμάρια κολοκυθάκια

3 πατάτες

½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

200 γραμμάρια γιαούρτι

400 γραμμάρια τυρί φέτα

2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

3 αυγά

3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι

Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες με τη βοήθεια ενός τρίφτη. Στύβουμε τα κολοκυθάκια για να βγάλουν τα ζουμιά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τις πατάτες, το δυόσμο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το γιαούρτι, την φέτα τριμμένη, το ελαιόλαδο, τα αυγά, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε ένα ταψί απλώνουνε με ένα πινέλο λίγο λάδι και ρίχνουμε το μίγμα της και τέλος εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε την πίτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι μία ώρα ανάλογα με το φούρνο μας.

https://jenny.gr/

KOYZINA

Συστατικά για την αυθεντική σαλάτα ταμπουλέ

80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
120 γρ πλιγούρι ψιλό
120 ml νερό
2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι δυόσμου ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό με το πλιγούρι.
Αφού πάρει βράση, σκεπάζουμε και βγάζουμε από φωτιά.
Αφήνουμε 30 λεπτά για να πιεί τα υγρά του .
Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε, απλώνουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού μέχρι να
συνδυαστούν καλά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το πλιγούρι και αφήστε το να μουλιάσει μέχρι να μαλακώσει για περίπου 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προετοιμάστε τα λαχανικά πλένοντας τα, στεγνώνοντας καλά και ψιλοκόβοντας τα όλα.
Μπλανσαρετε τις ντομάτες σε νερό που χοχλάζει, και μετά κρυώσετε και αφαιρέστε την φλούδα, κόψετε τις ντομάτες στα δυο και με ένα κουτάλι αφαιρέσετε στους σπόρους
Μετά κόψετε τις ντομάτες Julien και τέλος κόψτε το Julien σε μικρά καβάκια.
Βάλετε τη ντομάτα σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα επιπλέον ζουμιά της.
Τοποθετήστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και αλατοπιπερώσετε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα του πλιγουριού με τον μαϊντανό και το λαδολέμονο.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μια ώρα.
Τέλος προσθέτουμε και την ντομάτα και ανακατεύουμε.
Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο, γαρνιρισμένο γύρω γύρω με φύλλα μαρουλιού και με μια ντομάτα τριαντάφυλλο στο κέντρο ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε και ένα λεμονί κομμένο στα 4 στις τέσσερις πλευρές του πιάτου.

https://petros-syrigos.com/

KOYZINA

Υλικά
6 φλ. τσαγιού τριμμένο καρότο
1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού σταφίδες
4 αυγά
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλ. τσαγιού φυτικό λάδι
2 κ. γλ. βανίλια
1 φλ. τσαγιού πολτοποιημένο ανανά
3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1 κ. γλ. αλάτι
4 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
Βήμα 1
Αρχικά, σε ένα μπολ τοποθετείτε τα καρότα και την καστανή ζάχαρη. Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη για μία ώρα περίπου και στη συνέχεια προσθέστε και τις σταφίδες.
Βήμα 2
Προθερμάνετε τον φούρνο στου 175 βαθμούς και αλείψτε την φόρμα του κέικ με λίγο βούτυρο και αλεύρι.
Βήμα 3
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη, το λάδι, τη βανίλια και τον ανανά και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Αναμείξτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα και ρίξτε στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν ομοιόμορφα.
Βήμα 5
Τέλος, προσθέστε το μείγμα με τα καρότα και τα ψιλοκομμένα καρύδια.
Βήμα 6
Ψήστε για περίπου 45-50 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και καλύψτε προαιρετικά με κρέμα τυριού.

KOYZINA

Για την γαλατόπιτα:
1 λίτρο γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
180 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κορν φλάορ
2 κρόκοι αυγών
55 γρ. βούτυρο, κρύο


Για το άλειμμα:
1 αυγό
2 κ.σ. ζάχαρη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη, το κορν φλάορ, τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την κρέμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 20 εκ. με λαδόκολλα.
Ανακατεύουμε το ολόκληρο αυγό με 2 κ.σ. ζάχαρη και αλείφουμε την κρέμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 για περίπου 20′-25′.
Αφήνουμε να κρυώσει 10′ και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.
Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα πριν σερβίρουμε.

KOYZINA

Υλικά:

200γρ. γιαούρτι
1 αβγό
50γρ. ηλιέλαιο
50γρ. γάλα
250γρ. βούτυρο μαλακό
800γρ. αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση:
350γρ. φέτα
100γρ. τριμμένο τυρί της επιλογής σας
1 αβγό
Αλατι, πιπέρι

Για το άλειμμα:
1 αβγό
2 κτς. νερό

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το αβγό, το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Τέλος αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ζυμώνουμε.
Μεταφέρουμε σε πάγκο που έχουμε αλευρώσει και ανοίγουμε με πλαστή. Χρησιμοποιούμε κάτι στρογγυλο για να κόψουμε τα σχέδια για τα τυροπιτάκια, πχ μπολάκι.

Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Θρυμματίζουμε τα τυριά.
Γεμίζουμε με τη γέμιση τα στρογγυλά που έχουμε κόψει με το μπολ, χτυπάμε το αβγό με το νερό και περνάμε με το πινέλο γύρω γύρω τη ζύμη ώστε όταν τη διπλώσουμε να κολλήσουν. Διπλώνουμε και με ένα πιρούνι πατάμε γύρω γύρω.
Αλείφουμε με αβγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο είτε στον αέρα είτε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

https://petros-syrigos.com/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.