Σεπτεμβρίου 20, 2019

KOYZINA

Μια εύκολο κέικ Black forest, όπου ο απόλυτος γλυκόξινος συνδυασμός του βύσσινου, της σαντιγί και της σοκολάτας του δίνει μια φανταστική γεύση που σίγουρα θα λατρέψετε. Μια συνταγή (βασική ιδέα, προσαρμοσμένη από εδώ) για τη διάσημη γερμανική συνταγή με βύσσινα παίρνει το όνομά της από το ομώνυμο οροπέδιο στα νοτιοδυτικά της χώρας και που έγινε πασίγνωστη για την υπέροχη γεύση της. 

Υλικά 
Για το παντεσπάνι:
180 γρ. βούτυρο, καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
1/2 φλ. (110 γρ.) ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
2 αυγά
100 γρ. κουβερτούρα (Nestle Dessert), ψιλοκομμένη, λιωμένη σε μπεν μαρί
1¼ φλ. (185 γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1/2 φλ. (125 ml) γάλα πλήρες

Για τη γέμιση σαντιγί-βύσσινο:
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα, χτυπημένη σε σαντιγί
1 κονσέρβα (425 γρ.) κομπόστα βύσσινα, στραγγισμένα και κομμένα στα 2

Για την επικάλυψη:
150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη (Nestle Dessert)
150 γρ. βούτυρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. και το αφήνετε στην άκρη.
Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, φροντίζοντας το νερό που σιγοβράζει να μην ακουμπά στο σκεύος με τη σοκολάτα. Όταν λιώσει καλά η σοκολάτα την αφαιρείτε από το μπεν μαρί. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο και τα αναμιγνύετε καλά.
Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το καλά μαλακωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, και συνεχίζετε το χτύπημα φροντίζοντας να ενσωματώνονται πλήρως μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνετε στο μείγμα τη λιωμένη σοκολάτα και το κοσκινισμένο μείγμα αλευριού εναλλάξ με το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα στη χαμηλότερη ταχύτητα, για λίγη ώρα απλά μέχρι να ενσωματωθούν.[*]

Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί, το απλώνετε ομοιόμορφα και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι ένα ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνό και καθαρό. Ο ακριβής χρόνος ψησίματος ποικίλει ανάλογα με το φούρνο. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 5-8 λ να “σταθεί” και μετά το αναποδογυρίζετε σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Για τη γέμιση σαντιγί-βύσσινα: Εν τω μεταξύ μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι στραγγίζετε τα βύσσινα και κρατάτε το σιρόπι τους και απλώνετε τα βύσσινα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Όταν στεγνώσουν από τα υγρά τους τα βύσσινα τα ρίχνετε μέσα στη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς.
Όταν κρυώσει τελείως το παντεσπάνι το κόβετε οριζόντια σε 3 στρώματα. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα ένα πάτο παντεσπάνι και ραντίζετε με 2-3 κ.σ. από το σιρόπι βύσσινου. Από πάνω στρώνετε ομοιόμορφα το μισό μείγμα σαντιγί-βύσσινα. Καλύπτετε με το μεσαίο στρώμα παντεσπάνι, το ραντίζετε και αυτό με 2-3 κ.σ από το σιρόπι βύσσινο.[**]
Το καλύπτετε με το τρίτο, επάνω μέρος, παντεσπάνι και το ραντίζετε με άλλες 2 κ.σ. σιρόπι. Αν δεν θέλετε να σερβίρετε αμέσως το γλυκό σας το βάζετε στο ψυγείο και πριν το σερβίρετε φτιάχνετε τη σοκολατένια επικάλυψη.
Για την επικάλυψη: Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και το ψιλοκομμένο βούτυρο και ανακατεύετε διαρκώς σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και έχετε ένα λείο σοκολατένια μείγμα. Το αποσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια καλύπτετε το γλυκό σας στη κορυφή και στα τοιχώματά του και το σερβίρετε.

[*] Για να διαπιστώσετε αν η υφή του μείγματος για το παντεσπάνι είναι η ιδανική, πάρτε 1 κ.σ. απ’ το μείγμα, χτυπήστε το κουτάλι στο χείλος του μπολ και δείτε αν η ζύμη παντεσπάνι πέφτει μέσα εύκολα. Αν είναι κάπως στέρεα, προσθέστε 1-2 κ.σ. νερό τη φορά και αναμείξτε πάλι για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι η ζύμη να είναι πιο ρευστή, ώστε να φεύγει πάνω απ’ το κουτάλι στη δοκιμή.

KOYZINA

Μια συνταγή vegan, αλλά και raw, δηλαδή δεν έχει υποστεί θερμική επεξεργασία. Ένα νόστιμο σνακ, υγιεινό και πλούσιο σε ενέργεια, χωρίς ζάχαρη, αφού όλη του τη γλύκα την παίρνει από τα δαμάσκηνα.

Η συνταγή είναι προδημοσίευση από το τεύχος του Γαστρονόμου που κυκλοφορεί την Κυριακή, 11/08, με την Καθημερινή.

Υλικά
500 γρ. δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσια, όσο το δυνατόν πιο μαλακά
50 γρ. ηλιόσποροι
50 γρ. κολοκυθόσποροι
50 γρ. σουσάμι για το μείγμα + μπόλικο επιπλέον για το πασπάλισμα του σκεύους και της επιφάνειας

Διαδικασία

Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα δαμάσκηνα και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Ανακατεύουμε τον πολτό με τους ηλιόσπορους, τους κολοκυθόσποροους και το σουσάμι.

Σε ένα τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο τσέρκι μικρού μεγέθους (ή σε ταψάκι ή σε πλαστικό δοχείο αποθήκευσης) στρώνουμε στο κάτω μέρος αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι (θα βοηθήσει να μην κολλήσουν οι μπάρες).

Αδειάζουμε μέσα το μείγμα, το απλώνουμε με το χέρι μας και το πιέζουμε προς τα κάτω, να γίνει σχετικά συμπαγές και να έχει παντού ίδιο πάχος (δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 4 εκ.).

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι και αφήνουμε για 2-3 ώρες στην άκρη (εκτός ψυγείου), να στεγνώσει και να σταθεροποιηθεί. Το κόβουμε σε ράβδους.

https://www.kathimerini.gr/

KOYZINA

Μια ξεχωριστή συνταγή για τσιζκέικ με ξεχωριστή αφράτη υφή και απολαυστική γεύση. Μια ιδέα που θα απογειώσει το γλυκό.

Το τσιζκέικ είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκίσματα για το καλοκαίρι. Δροσερό και απολαυστικό, ταιριάζει σε κάθε περίσταση. 

Υλικά
4 φλιτζάνια κρύο νερό
5 φύλλα ζελατίνης
6 κ.σ. νισεστέ
2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
400γρ τυρί κρέμα
150 γρ. μπισκότα digestive

Εκτέλεση
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό, προσθέτοντάς τα χωριστά προκειμένου να μην κολλήσουν να μουλιάσουν για 10' λεπτά
Σε ένα μπολ βάζουμε μισό φλιτζάνι γάλα και λιώνουμε τον νισεστέ και το αφήνουμε στην άκρη
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση συμπληρώνουμε το νισεστέ. Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά ζωηρά ώσπου να αρχίζει να πήζει το μείγμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα στραγγίξουμε καλά να φύγουν τα περιττά υγρά.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια μακρόστενη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Το αφήνουμε να παγώσει καλά για περισσότερες από 8 ώρες.
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Ξεφορμάρουμε το γλυκό σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κόσκινο το μπισκότο στην επιφάνεια του γλυκού.
Πηγή: iefimerida.gr

KOYZINA

Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτα
2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. φυτικό λάδι
12 μέτρια κρεμμύδια
1 δοχείο ξινή κρέμα
4 αυγά
4 φέτες μπέικον
Μισό κ.γ αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε όλα τα υλικά μας τα απλώνουμε στο κάτω μέρος της σφολιάτας. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 180 βαθμούς

KOYZINA

Φανταστικό λεμονογλυκό με μπισκότα και γιαούρτι σε 10′. Για σας που σας αρέσει η λεμονόπιτα, αυτή είναι μία διαφορετική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!!

Υλικά:

400γρ μπισκότα τύπου digestive
150γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 γάλα ζαχαρούχο
χυμό ενός λεμονιού
Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:
Τριβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια μάζα
Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ενα μέτριο ταψάκι και τα πατάμε καλά με τα χέρια μας. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και το χυμό λεμονιού και στρώνουμε την κρέμα πάνω απο τα μπισκότα. Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε

Πηγή: igastronomie

https://www.womanoclock.gr

KOYZINA

Εύκολη και δροσιστική συνταγή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Υλικά για 6 άτομα
500 γρ. γάλα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
3 αβγά μόνο τους κρόκους
1 κουταλιά σούπας κοφτή κορν φλάουρ
250 γρ. ζάχαρη
1/2 ματσάκι φύλλα μέντας
4 κουταλάκια γλυκού λικέρ μέντα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ με το μίξερ χτυπάτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ασπρίσουν καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Μόλις ζεσταθούν τα προσθέτετε μέσα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύετε καλά.

Κατόπιν, βάζετε το μείγμα αυτό μέσα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς. Πριν πήξει, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αδειάζετε σε ένα μπολ. Το αφήνετε να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό και προσθέτετε τα φύλλα μέντας χωρίς τα κοτσάνια. Τα ζεματάτε για 2 λεπτά και με λίγο γάλα τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

Αδειάζετε το μείγμα στο μπολ με το άλλο μείγμα που έχετε αφήσει να κρυώσει και προσθέτετε το λικέρ.
Ανακατεύετε καλά και το αφήνετε να παγώσει στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Σερβίρετε σε μπολάκια.

KOYZINA

Αυτή η πανεύκολη συνταγή γίνεται μέσα σε 30 λεπτά – ιδανική για τις πολυάσχολες καθημερινές σου. Η απίστευτα κρεμώδης αυτή σάλτσα είναι τόσο νόστιμη, που θα νιώθεις σαν να είσαι σε φανταχτερό εστιατόριο, κάνοντας αυτό το πιάτο τέλειο για να το σερβίρεις σε καλεσμένους και φίλους. Φύγαμε.

Υλικά
1/2 με 1 πακέτο Πέννες (ή όποιο άλλο ζυμαρικό θες) Barilla – αναλόγως τα άτομα
1-2 στήθη κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κομμάτια
Κρέμα γάλακτος
Βούτυρο
Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Σκόρδο
Παρμεζάνα

Συνταγή
Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σου σε αλατισμένο νερό έως ότου τα ζυμαρικά να είναι al dente – δηλαδή όσο χρόνο λέει πάνω στο πακέτο μείον 2 λεπτά. Κράτα περίπου 1/2 φλιτζάνι με το νερό που τα μαγείρεψες, και στράγγιξε τα ζυμαρικά.
Όσο μαγειρεύεις τα ζυμαρικά, αλάτισε καλά το κοτόπουλο (μαζί με όποια άλλα μυρωδικά θες) και αλεύρωσέ το, χρησιμοποιώντας 1 κουταλιά αλευριού.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγείρεψε το κοτόπουλο μέχρι να είναι χρυσό απ’ έξω και καλά μαγειρεμένο μέσα. Μετά αφαίρεσέ το από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι, λιώσε το βούτυρο και σώταρε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή. Πρόσθεσε 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο και άφησέ τα για 1 λεπτό.
Πρόσθεσε 1 – 1 1/2 κουταλιά πέστο, κρέμα γάλακτος, λίγο σκόρδο σε σκόνη και άστο να σιγοβράσει. Η σάλτσα θα αρχίζει να «δένει» σιγά σιγά.
Ξαναβάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι, και άστο να σιγοβράσει λίγα λεπτά.
Πρόσθεσε όση παρμεζάνα θες και ανακάτεψε καλά, για να πάει παντού και να λιώσει σωστά.
Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και ανακάτεψέ τα απαλά. Εάν θες η σάλτα να είναι πιο κρεμώδης, πρόσθεσε λίγο από το νερό που κράτησες όσο έβραζες τα μακαρόνια και ανακάτεψε καλά.

KOYZINA

Εντάξτε στο μενού σας την ντοματόπιτα. Εύκολη και εξαιρετικά νόστιμη, απόλυτα υγιεινή 

Υλικά

1 ζύμη χωριάτικη
5-6 μεσαίες ντομάτες ώριμες
1 φλυτζάνι κατσικίσιο τυρί και μασκαρπόνε μαζί
Φρέσκο δενδρολίβανο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Απλώστε τη ζύμη στο ταψάκι σας -Τρυπήστε με πηρούνι τη ζύμη στον πάτο
Αφήστε την ζύμη λίγο να ξεχειλίσει στις άκρες, δίνει μια πιο ρουστίκ όψη
Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το κατσικίσιο τυρί με το μασκαρπόνε, κομμένο δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι -Καλύψτε με αυτό το μείγμα τον πάτο του ταψιού
Κόψτε τις ντομάτες σε ροδέλες και απλώστε τις στην επιφάνεια
Ρίξτε μια κουταλιά ελαιόλαδο από πάνω, παντού
Ψήστε για 35-40 λεπτά, ώσπου να ροδίσει η πίτα σας -Βάλτε αλουμινόχαρτο αν κινδυνεύει να καεί
Ετοιμη!

Αυτή η τάρτα είναι ευέλικτη. Αντί για ντομάτες βάλτε ντοματίνια ή και τα δύο, αντί για τυριά βάλτε σάλτσα ντομάτας στον πάτο, αντί για δενδρολίβανο βάλτε ρίγανη. Προσθέστε κρεμμύδια στον πάτο της τάρτας ή βάλτε σκόρδο. Δοκιμάστε και απολαύστε!

Πηγή: iefimerida.gr

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ

3/4 φλυτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου
1 κουτ. Μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
1/2 φλιτζάνι φρέσκο καφέ 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 10ml εκχύλισμα βανίλιας 1 ζαχαρούχο γάλα Σάλτσα καραμέλας 2 φλιτζάνια κρέμα σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160ºC . Αλείψτε ένα ταψί 11×7 με βούτυρο και τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλας.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατέψτε το αυγό,το γάλα,το λάδι και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν.Προσθέστε τον καφέ και ανακατέψτε απαλά για να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Ενώ το κέικ ψήνεται, φτιάξτε το παγωτό. Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
Όταν ψηθεί το κέικ, αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός ξύλινου κουταλιού, κάντε τρύπες στο κέικ. Ρίξτε το παγωτό πάνω από κέικ και απλώστε ομοιόμορφα.
Βάλτε το στην κατάψυξη για 4 ώρες για να παγώσει.
Τοποθετήστε τη χτυπημένη κρέμα πάνω από το παγωτό και προσθέστε τσε ροζέτες για ντεκόρ. Ψεκάστε με καραμέλα και τριμμένη σοκολάτα.

xrysessyntages.gr

KOYZINA

Υλικά για τη ζύμη:

1) 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2) 225 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο από το ψυγείο και κομμένο σε μικρά κυβάκια

3) 120 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

Υλικά για τα μήλα:

1) 5 μεγάλα μήλα (βάρος περίπου 1.200 γραμμάρια)

2) 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή

3) 1 χούφτα σταφίδα σουλτανίνα (όχι μαύρη)

4) ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Επιπλέον υλικά:

1) Ζάχαρη άχνη

2) Κανέλα

Μέθοδος:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια, κατευθείαν από το ψυγείο.

Με τα χέρια μας δουλεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ψίχουλα.

Τρίβουμε δηλαδή τα υλικά μεταξύ τους. Δεν τα ζυμώνουμε. Αυτό θα πάρει περίπου στο δεκάλεπτο μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ψιχουλιαστή μάζα.

Τότε μαζεύουμε όλα τα ψίχουλα της ζύμης σε μια μπάλα και την τοποθετούμε σκεπασμένη στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.

Φτιάχνουμε τα μήλα:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα.

Τα κόβουμε σε 8 κομμάτια το καθένα.

Τα βάζουμε μέσα σε μια απλωτή κατσαρόλα με τις 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη, τη σταφίδα, το ½ κουταλάκι κανέλα και 3 σφηνάκια νερό.

Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά τα μήλα για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να δούμε ότι όταν τα τσιμπάμε με το πιρούνι έχουν μαλακώσει! Κατά τη διάρκεια που τα βράζουμε τα ανακατεύουμε κατά διαστήματα απαλά με μια κουτάλα έτσι ώστε να βράσουν όλα τα κομμάτια ομοιόμορφα.

Μόλις είναι έτοιμα τα μήλα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε μέσα στο σιροπάκι τους να κρυώσουν.

Τελευταίο στάδιο, το ψήσιμο στο φούρνο:

Βουτυρώνουμε καλά ένα βαθύ πιρέξ ή ταψάκι διαμέτρου 20 εκατοστών. Τοποθετούμε μέσα τα μήλα, τις σταφίδες και περίπου 8-10 κουταλιές της σούπας από το σιρόπι που έχουν βράσει.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τρίβουμε με τα χέρια μας σε μέτρια ψίχουλα πάνω από τα μήλα έτσι ώστε αυτά να καλυφθούν εντελώς.

Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να δούμε οτι η επιφάνειά του έχει χρυσίσει και είναι όμορφα ψημένη.

Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε λίγη ώρα να πέσει ελάχιστα η θερμοκρασία του και το σερβίρουμε πασπαλίζοντάς το με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Τρώγεται πολύ ευχάριστα και σε θερμοκρασία δωματίου!

http://laxtaristessyntages.blogspot.com

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή