Ιανουαρίου 17, 2021

KOYZINA

Η σοκολάτα είναι αγαπημένη σε όλες τις μορφές. Σε περίπτωση λοιπόν που βαρέθηκες να πίνεις καφέ ή τσάι, ετοιμάσου να δοκιμάσεις μια κούπα ζεστή σοκολάτα, μέσα από μια λαχταριστή συνταγή 

Υλικά

300 γρ. κουβερτούρα
800 γρ. γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μέλι
1 πορτοκάλι
5-6 σπόροι κάρδαμο
2 στικ κανέλας
20 γρ. φρέσκο τζίντζερ
Για το σερβίρισμα

φέτες από 1 πορτοκάλι
6 στικ κανέλας
Εκτέλεση

Σπάμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μέλι.
Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση και τρυπάμε τη σάρκα του πορτοκαλιού με το κάρδαμο, την κανέλα και το τζίντζερ. Τα προσθέτουμε στο μπολ.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 4-5 λεπτά στα 800 Watt.
Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο και γεμίζουμε τα ποτήρια μας.
Σερβίρουμε με τις φέτες από το πορτοκάλι και τα στικ κανέλας. https://www.talcmag.gr/

KOYZINA

400 γρ. Κολοκύθα πορτοκαλί τριμμένη
4 αυγά
1 ποτήρι λάδι (μισό καλό μισό καλαμποκέλαιο)
400 γρ.ζάχαρη
1 πορτοκάλι το χυμό και το ξύσμα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ κανέλλα
Στη μύτη απ’ το κουταλάκι γαρύφαλλο
2 βανίλλιες
1 πακέτο αλεύρι φαρίνα +1 κ.γ μπέικιν
Και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τ αυγά με τη ζάχαρη καλά ν ασπρίσουν !
Συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το λάδι .
Κατόπιν ρίχνουμε την κολοκύθα (όχι στημένη), το αλάτι ,το χυμό,το ξύσμα , κανέλλα , γαρίφαλο, βανίλλιες και τη φαρίνα με το μπέικιν.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ στενόμακρο η ταψάκι και ρίχνουμε το μίγμα
Ψήνουμε στους 170 περίπου μία ώρα
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με την άχνη !
Γίνετε νόστιμο και πολύ αφράτο !

Ευχαριστούμε την Βανα Ντελη.Ρεβ. https://xrysoskoufaki.gr/

 

KOYZINA

Η ψητή κολοκύθα φέρνει μια γεύση από καραμέλα που συνδυάζεται τέλεια με την οξύτητα της φέτας και το άρωμα της ελιάς. Πασπαλίζουμε με φρέσκo θυμάρι αλλά αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δενδρολίβανο ή ρίγανη.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 2 - 4

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο: 40 λεπτά

Υλικά

400 γρ κίτρινη κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους

3 - 5 κ.σ. ελαιόλαδο

8 φύλλα για πίτα

50 γρ. τυρί φέτα τριμμένη

θυμάρι

12 μαύρες ελιές της επιλογής μας χωρίς κουκούτσι, κομμένες στην μέση

1 κ.σ. μέλι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σ′ ένα ταψί βάζουμε την κολοκύθα.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

Αλλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ώστε τα υλικά μας να πάνε παντού.

Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.

Σ′ ένα δεύτερο ταψί απλώνουμε μια λαδόκολα.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε τα φύλλα της πίτας ακανόνιστα, το ένα πάνω από το άλλο, σε σχήμα αστεριού.

Αδειάζουμε την κολοκύθα που έχουμε ψήσει στο κέντρο. Θέλουμε να έχει απόσταση από τις άκρες περίπου 4cm (εκατοστά).

Τρίβουμε από πάνω την φέτα, θυμάρι, τις ελιές και το μέλι.

Διπλώνουμε γυρώ γύρω το φύλλο και μ′ ένα πινέλο το περνάμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Αφήνουμε την τάρτα μας για λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Tip

Συνοδεύουμε την τάρτα μας με πράσινη σαλάτα.

Σε περίπτωση που δεν μας αρέσει η κολοκύθα μπορούμε να μαγειρέψουμε την συνταγή μας με κολοκυθάκια, ντομάτα ή σπαράγγια.

Πηγή: Redonline https://www.huffingtonpost.gr/

KOYZINA

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Σπρέι μαγειρικής (ή βούτυρο ή λάδι για να απλώσεις στη φόρμα ή το ταψί)

1 φλ. βούτυρο, μαλακό

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 φλ. ζάχαρη άχνη, κι επιπλέον για γαρνιτούρα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 μεγάλα αυγά

3/4 φλ. χυμό λεμονιού

Ξύσμα από ένα λεμόνι

1 λεμόνι, κομμένο σε μικρές φέτες, για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200° και χρησιμοποιείς ένα ταψί 9x13 που έχεις καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.

Πώς θα φτιάξεις την κρούστα: Στην κουζινομηχανή MUM5 χτυπάς μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα πολύ αφράτο, ελαφρύ, αέρινο μείγμα και να αποκτήσει μια άσπρη όψη χιονιού. Προσθέτεις αλεύρι και ζάχαρη άχνη και χτυπάς ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Απλώνεις τη ζύμη στο ταψί και πιέζεις για να στρωθεί ομοιόμορφα. Ψήνεις μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς, 20 έως 25 λεπτά. Αφαιρείς από το φούρνο και αφήνεις στο ταψί να κρυώσει για 30 λεπτά.

Πώς θα φτιάξεις τη γέμιση: με τη βοήθεια της κουζινομηχανής MUM5, χτυπάς τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού. Τώρα, μπορείς να ζυγίζεις τα υλικά απευθείας μέσα στον κάδο της MUM5. Αυτό διευκολύνει ακόμα περισσότερο την εκτέλεση των συνταγών, καθώς δεν χρειάζεσαι ζυγαριά ή άλλο μπολ, για να μετρήσεις τις ποσότητες των υλικών που θα χρησιμοποιήσεις. Μπορείς, επίσης, να τα ζυγίζεις απευθείας μέσα στα διαθέσιμα δοχεία της, όπως -για παράδειγμα- στο μπλέντερ της, πέρα από μέσα στον κάδο. Κατόπιν, ρίχνεις τη γέμιση πάνω στην ψημένη βάση, ξαναβάζεις το ταψί στον φούρνο και ψήνεις μέχρι το μείγμα να γίνει σταθερό, περίπου 25 λεπτά.

Αφαιρείς από τον φούρνο και το βάζεις στο ψυγείο, 3 έως 4 ώρες (τουλάχιστον). Το κόβεις σε τετράγωνα κομμάτια και τα γαρνίρεις με ζάχαρη άχνη και φέτες λεμονιού..https://bakingstories.gr/

KOYZINA

Αυτά τα Χριστούγεννα, φτιάξετε υπέροχα, υγιεινά, vegan χριστουγεννιάτικα μπισκότα, χωρίς πολύ κόπο. Τα Vegan Χριστουγεννιάτικα μπισκότα ή μπισκότα gingerbread, τα ψήνετε και μοσχοβολάει το σπίτι σας την άκρως εθιστική μυρωδιά της κανέλας, του τζίντζερ, και του γαρίφαλου. Δεν υπάρχει καλύτερο για αυτή την εποχή!

Αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα δεν περιέχουν ζωικά, ούτε επεξεργασμένη ζάχαρη, μόνο ζάχαρη καρύδας και μελάσα. Περιέχουν βούτυρο αμυγδάλου, αλλά επίσης θα τους ταίριαζε και το βούτυρο κάσιους. Η διακόσμηση είναι προαιρετική, αν και άκρως εορταστική. Το γλάσο όμως περιέχει ζάχαρη. Εάν θελήσετε να το φτιάξετε, μπορείτε να το αρωματίσετε με λίγο μέλι (εάν δεν είστε vegan) ή λίγη βανίλια.

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά (συν 1 ώρα αναμονή)
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Μερίδες: 30-40 μπισκότα, ανάλογα με το μέγεθος των κουπ-πατ
Υλικά:
1 κουταλιά τριμμένο λιναρόσπορο
¼ κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές ζεστό νερό
80γρ. ζάχαρη καρύδας
130γρ. βούτυρο αμυγδάλου
1 κουταλιά μηλόξιδο
180γρ. μελάσα
1 ¼ κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
340γρ. αλεύρι ολικής από δίκοκκο σιτάρι (ζέας)
1 ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 ¼ κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλα
¼ κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
γλάσο (προαιρετικά):
140γρ. ζάχαρη άχνη
2-3 κουταλιές γάλα της επιλογής σας
1 κουταλιά μέλι (προαιρετικά), ή,
½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα ποτηράκι τον λιναρόσπορο και το ζεστό νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο στην άκρη μέχρι να πήξει λίγο. Ο χρόνος που θα χρειαστεί μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με τον λιναρόσπορο, από 10 λεπτά μέχρι 20.
Σε ένα μεγάλο μπωλ, ή στον κάδο του μίξερ, βάζουμε την ζάχαρη καρύδας, το βούτυρο αμυγδάλου, την μελάσα, το ξύδι, την βανίλια. Τα ανακατεύουμε με το μίξερ για 1 λεπτό περίπου.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Τα ρίχνουμε στο μπωλ με τα υγρά υλικά και ζυμώνουμε. Η ζύμη θα είναι αρκετά σφιχτή.
Τυλίγουμε την ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Μπορούμε να την αφήσουμε στο ψυγείο και όλη νύχτα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο Στρώνουμε 2-3 λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την κόβουμε στην μέση. Κρατάμε την μισή ζύμη να την δουλέψουμε και βάζουμε την υπόλοιπη στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.
Ανοίγουμε την ζύμη ανάμεσα σε δύο κομμάτια από αντικολλητικό χαρτί, έχοντας αλευρώσει ελαφρά το κάτω (αυτό για να μην κολλάνε τα μπισκότα στο χαρτί). Την ανοίγουμε σε πάχος 4 χιλιοστών περίπου. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα και πριν τα ψήσουμε τα βάζουμε για 10 λεπτά περίπου στο ψυγείο, για να διατηρήσουν το σχήμα τους.
Τα ψήνουμε για 9-11 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα διακοσμήσουμε.
Για το γλάσο απλά χτυπάμε με το σύρμα την ζάχαρη και το γάλα (και το μέλι ή την βανίλια εάν τα χρησιμοποιούμε) μέχρι να γίνει ένα σφιχτό γλάσο. Το μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με πολύ ψιλή μύτη και διακοσμούμε με σχέδια της αρεσκείας μας. Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο.
Καλή επιτυχία!

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές, με υγεία και αγάπη για εσάς και τους αγαπημένους σας!

Πηγή : https://www.thehealthycook.gr/

https://www.simplygreen.gr/

KOYZINA

Μία γευστική και υγιεινή συνταγή!

Υλικά
- 400 γρ. μήλα κομμένα σε τετραγωνάκια, με τη βοήθεια του εξαρτήματος της κουζινομηχανής MUM5 για κοπή φρούτων και λαχανικών σε κύβους.

Για τη ζύμη

- 2 αυγά

- 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου

- 100 γρ. αλεύρι

- 70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

- Ζεστ από 1 πορτοκάλι

- 100 γρ. ζάχαρη

- 1 φακελάκι μπέκιν

- 2 κ.σ. γάλα

Για το crumble

- 100 γρ. αλεύρι

- 80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

- 50 γρ. καστανή ζάχαρη

- 2 κ.σ. πούδρα αμυγδάλου

- 80 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

Κάνουμε το crumble. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και την πούδρα αμυγδάλου με τα δάχτυλά μας και το κάνουμε τρίμματα. Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Για να φτιάξουμε τη ζύμη με τέλεια υφή και συνοχή, έχουμε επιλέξει για βοηθό μας την κουζινομηχανή MUM5 που, χάρη στο μοναδικό Τρισδιάστατο Πλανητικό Σύστημα Ανάμειξης, το οποίο διαθέτει, όλα τα εργαλεία ανάμειξης κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις, ενώ παράλληλα η βάση του κάδου περιστρέφεται προς την αντίθετη φορά. Έτσι, τα υλικά αναμειγνύονται τέλεια από όλες τις πλευρές, στη βάση, στο κέντρο, αλλά το πιο δύσκολο, από τα τοιχώματα του κάδου.

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα δύο αυγά και μετά το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέκιν, το γάλα και το ζεστ από το πορτοκάλι. Όλα τα υλικά μπορούμε να τα βάλουμε στον κάδο της MUM5 και να τα ζυγίσουμε, έτσι ώστε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια στην εκτέλεση της συνταγής. Αν η ζύμη είναι λίγο πηχτή βάζουμε χυμό από ½ πορτοκάλι. Προσθέτουμε μέσα και τα μήλα και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τη φόρμα από μία τούρτα που έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε το μείγμα από τη ζύμη και το απλώνουμε. Βάζουμε επάνω τη μαρμελάδα και ύστερα προσθέτουμε το crumble.

https://bakingstories.gr/

KOYZINA

Παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό από τη Δρέσδη της Γερμανίας που αξίζει να ετοιμάσεις και να δοκιμάσεις!

Υλικά
130 ml γάλα πλήρες

50 γρ. ζάχαρη

40 γρ. μαγιά νωπή

½ κιλό αλεύρι σκληρό

150 γρ. σταφίδα (ξανθή και μαύρη)

5 κρόκοι αυγών

130 γρ. βούτυρο χλιαρό

50 γρ. αμύγδαλα άσπρα ωμά

20 ml κονιάκ

1 πρέζα αλάτι

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

1 κ.σ. ανακατεμένα μπαχαρικά (κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο)

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Οδηγίες
Βάζουμε τα υλικά στον κάδο της κουζινομηχανής MUM5, βλέπουμε το βάρος τους και ανακατεύουμε καλά το γάλα μαζί με πέντε κουταλιές αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι.

Σκεπάζουμε με μία υγρή πετσέτα και αφήνουμε το προζύμι σε ζεστό μέρος για 20-30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, πλένουμε καλά τις σταφίδες και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά. Έπειτα, ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με τους κρόκους, το έτοιμο προζύμι και το χλιαρό βούτυρο.

Ζυμώνουμε με το γάντζο έως ότου να δημιουργηθεί μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Χάρη στο επαγγελματικό ζύμωμα της MUM5, η ζύμη παίρνει αέρα από όλες τις μεριές και γίνεται αφράτη. Μάλιστα, στο ενσωματωμένο ψηφιακό χρονόμετρο της MUM5 βλέπουμε τη διάρκεια που λειτουργεί η κουζινομηχανή ώστε να είμαστε σίγουροι για το τέλειο αποτέλεσμα.

Σταματάμε την κουζινομηχανή και ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες και το κονιάκ και ανακατεύουμε απαλά. Σκεπάζουμε τη ζύμη του κέικ με μία υγρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Μόλις είναι έτοιμη ξαναζυμώνουμε με τα χέρια και πιέζουμε με τις παλάμες ώστε να γίνει επίπεδη με πάχος 3 εκ. περίπου. Έπειτα τη διπλώνουμε αφήνοντας την κάτω επιφάνειά της να προεξέχει κατά 1 εκατοστό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Μόλις βγάλουμε από το φούρνο αλείφουμε με πινέλο το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη που την έχουμε ανακατέψει πριν με διάφορα μπαχαρικά. https://bakingstories.gr/

KOYZINA

Γλυκιά επιλογή για την περίοδο των γιορτών

Υλικά
200 γραμμάρια βούτυρο
7 αυγά
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Σπόρους από 2 ρόδια

Εκτέλεση
Αρχικά, σε μια κατσαρόλα βάζετε την κουβερτούρα και 200 γραμμάρια βούτυρο και σε πολύ χαμηλή φωτιά τη λιώνετε
Μόλις λιώσει, προσθέτετε το κακάο και ανακατεύετε καλά.
Στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και συμπληρώνετε το μείγμα με 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ.
Το αφήνετε στην άκρη, να κρυώσει. Στο μπολ του μίξερ ρίχνετε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ζάχαρη και τους χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτετε το ξύσμα του πορτοκαλιού. Επίσης ρίχνετε στο μπολ το μείγμα σοκολάτας και τους κρόκους των αυγών και συνεχίζετε το χτύπημα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Στη συνέχεια, ρίχνετε σταδιακά τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και τη διπλώνετε απαλά με σπάτουλα. Αλείφετε με λάδι μια φόρμα και στρώνετε στη βάση της μια λαδόκολλα.
Κρατάτε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το μείγμα σοκολάτας και το υπόλοιπο το αδειάζετε στη φόρμα.
Ψήνετε τη σοκολατόπιτα στους 180 βαθμούς, για περίπου 35 λεπτά.
Μόλις τη βγάλετε από το φούρνο, την αφήνετε λίγη ώρα να κρυώσει και ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.
Τη βάζετε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμη.
Σερβίρετε με σπόρους ροδιού.

https://www.newsbeast.gr/

KOYZINA

Συστατικά

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

5 αβγά, μεσαία

1 πρέζα αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

σπορέλαιο, αρκετό για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

800 γρ. νερό

χυμό, από 1 λεμόνι

2 στικ κανέλα

50 γρ. μέλι

Για το σερβίρισμα

μέλι

κανέλα, τριμμένη

καρύδια, σπασμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά, αλάτι, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να σφίξει η ζύμη μας.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπαλάκια, τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο από 2-12 ώρες (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα).
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, αλευρώνουμε συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάγκο.

Εδώ θέλει αρκετή υπομονή καθώς το ζυμάρι μας στα πρώτα 2 λεπτά θα δυσκολεύεται πολύ να ανοίξει, αλλά όσο δουλεύουμε με τον πλάστη το ζυμάρι μας τόσο θα μαλακώνει και στο τέλος θα ανοίγει πολύ εύκολα. (αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μηχάνημα που ανοίγει τη ζύμη για τα σπιτικά ζυμαρικά.)

Mε τον πλάστη ανοίγουμε μια μεγάλη λωρίδα πλάτους 10-15 εκ. πολύ λεπτή και κόβουμε μετά σε μήκος 20-25 εκ. Δηλαδή (25×15 εκ.).
Αυτό το κομμάτι το βάζουμε όπως είναι σε τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι και με τη βοήθεια 2 κουταλιών το τυλίγουμε ρολό καθώς τηγανίζουμε.

Τηγανίζουμε σε αρκετό σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα για περίπου 2 λεπτά, προσέχοντας να βάζουμε λίγες κάθε φορά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Στην αρχή θα είναι δύσκολο να τους δίνουμε το κατάλληλο σχήμα αλλά σιγά σιγά θα το βρούμε.
Αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα και βάζουμε τις δίπλες μας σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Για το σιρόπι

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό και την κανέλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βράζουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Σιροπιάζουμε τις δίπλες στο καυτό σιρόπι για 2 λεπτά κάθε μια.

Σερβίρουμε με μέλι, κανέλα και καρύδια.

akispetretzikis.com

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.