Δεκεμβρίου 15, 2018

KOYZINA

Υλικά
36 κάστανα ξεφλουδισμένα
1 κλαράκι θυμάρι για το νερό που βράζουν τα κάστανα
1-2 μέτρια πράσα κομμένα
1 κρεμμύδι κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλαράκι σέλινο
2½ lt νερό ή ζωμός λαχανικών
100 ml κρέμα γάλακτος
Λίγο γάλα, όχι περισσότερο από 120 ml
2-3 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το νερό ή τον ζωμό και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα κάστανα, τα πράσα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα μας για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα. Στη συνέχεια, περνάμε τη σούπα από το μύλο των λαχανικών ή το μπλέντερ και τη ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Τη ζεσταίνουμε ξανά για ένα λεπτό, χωρίς να πάρει βράση και προσθέτουμε το Flora Soft με βούτυρο. Τη σερβίρουμε ζεστή.

KOYZINA

Μπανόφι με καραμέλα και μπισκότα ένα λαχταριστό γλυκό με ακαταμάχητη γεύση

Υλικά για 4 άτομα
250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi
230 γρ. βούτυρο (110 γρ. + 120 γρ. χωριστά)
100 γρ. ζάχαρη
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
3 μπανάνες κομμένες σε ροδελίτσες
200 ml κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
σοκολάτα σε νιφάδες
Εκτέλεση
Λιώνετε τα 110 γρ. βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και προσθέτετε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Στρώνετε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψάκι με αποσπώμενη βάση 22 εκ. περίπου.
Το στρώνετε ομοιόμορφα (πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας) στη βάση του ταψιού και το βάζετε το στο ψυγείο να κρυώνει.
Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο (120 γρ.) μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα βάση μπισκότου και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
Καλύπτετε με ένα στρώμα ροδέλες μπανάνας και στη συνέχεια με μια στρώση σαντιγί. Πασπαλίζετε με νιφάδες σοκολάτας και σερβίρετε.

KOYZINA

Υλικά

500 γραμμάρια μανιτάρια

1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό

1 πράσο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

3 κ.σούπας ελαιόλαδο

3 φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα

1 λίτρο ζωμός λαχανικών

Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε με ένα πανί τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το πράσο για ένα λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το κρασί και το ζωμό και βράζουμε για 10 λεπτά. Ύστερα σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ μέχρι η σούπα να γίνει βελουτέ. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό.

KOYZINA

Υλικά:

300 γρ. κινόα μαγειρεμένη
45 γρ. φρέσκος βασιλικός
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. κουκουνάρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:

Στο μπλέντερ βάζω όλα τα υλικά εκτός από την κινόα. Χτυπώ ώσπου να δημιουργήσουν μια σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζω την κινόα κ ρλιχνω το πέστο.

Ανακατεύω καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σερβίρω σε πιάτο ως σαλάτα ή σε σε ποτηράκια ως ορεκτικό. 

https://theveggiesisters.gr/

KOYZINA

Σήμερα μαγειρεύουμε ένα νόστιμο πιάτο που μπορεί να συνοδέψει το μεσημεριανό μας γεύμα.

Υλικά

3 μέτρια κολοκυθάκια

2 αυγά

Τριμμένη φρυγανιά

Θυμάρι

Μαϊντανός

Δενδρολίβανο

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

100 γρ. ρικότα

100 γρ. γιαούρτι

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λωρίδες όχι πολύ λεπτές. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τη φρυγανιά, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Στη συνέχεια πανάρουμε τα κολοκυθάκια περνώντας πρώτα από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά απέξω και μαλακά μέσα.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύουμε το γιαούρτι και τη ρίκοτα μέχρι να γίνει μια ομαλή κρέμα.

KOYZINA

Υλικά

4 αυγά

1/2 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη

Ξύσμα και χυμό από 1 μανταρίνι

2 φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση

Κρατήστε 2 κρόκους και 4 ασπράδια από τα αυγά. Χτυπήστε σε ένα μπολ τους 2 κρόκους με τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα του μανταρινιού. Λιώστε σε λίγο χλιαρό νερό τις ζελατίνες και μετά μουσκέψτε τις με λίγο κρύο νερό. Προσθέστε τις στους κρόκους. Χτυπήστε τα ασπράδια και ρίξτε τη μαρέγκα στο μείγμα. Μοιράστε το μείγμα σε μπολάκια και αφήστε τα στο ψυγείο για μία ώρα.

KOYZINA

Τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά αποτελούν πάντα την καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις όσον αφορά την διατροφή σου. Είναι πλούσια σε γεύση και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, ενώ είναι πιο οικονομικά και με λιγότερες πιθανότητες να έχουν μεγαλώσει με πρόσθετα χημικά, όπως συμβαίνει συνήθως όταν είναι εκτός εποχής.

1. Μήλο

Το κατεξοχήν φθινοπωρινό φρούτο. Όπως λέει και ο σοφός ελληνικός λαός «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Ένα εξαιρετικά θρεπτικό και οικονομικό φρούτο, που περιέχει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως βιταμίνη C και κάλιο αντίστοιχα αλλά και διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης.

Οι γλυκιές συνταγές είναι αμέτρητες, ενώ μπορείς να το προσθέσεις σε σαλάτες ή βελουτέ σούπες. Απολαύσε το με γιαούρτι, βρώμη και κανέλα ή ψήστο στον φούρνο με τα ίδια υλικά!

2. Λαχανάκια Βρυξελλών

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά μεταξύ των οποίων είναι η βιταμίνη Κ, η οποία βοηθά στην καλή λειτουργία των αρτηριών και την υγεία των οστών. Είναι από τα λίγα λαχανικά που περιέχουν α-λινολεϊκό οξύ, το οποίο ο οργανισμός μετατρέπει σε Ω-3 λιπαρά οξέα, οπότε αν δεν τρως λιπαρά ψάρια, μπορείς να απολαύσεις τα λαχανάκια Βρυξελλών.

Μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και μυρωδικά.

3. Γλυκοπατάτα

Οι γλυκοπατάτες είναι πεντανόστιμες, ενώ έχουν παρόμοιες θερμίδες με την κανονική πατάτα αλλά υπερτερούν σε βιταμίνη Α. Είναι πολύ εύκολο να τις εντάξεις στις συνταγές σου.

Αντικατέστησε την κλασική πατάτα στα φαγητά φούρνου ή κατσαρόλας ή ακόμα χρησιμοποίησε την σε σούπες και γλυκά.

4. Πράσο

Ένα λαχανικό που μπορείς να το βρεις από τις αρχές του φθινοπώρου, με ελάχιστες θερμίδες και πάρα πολλά θρεπτικά στοιχεία. Πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε σούπες ή ομελέτα, ενώ θα προσθέσει μια ιδιαίτερη γλυκάδα στην μακαρονάδα με τα μανιτάρια σου.

5. Ρόδι

Το ρόδι είναι ένα φρούτο που επίσης αποτελεί πηγή για ισχυρά αντιοξειδωτικά, ενώ έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και τα συστατικά του επιδρούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

Μπορείς να το απολαύσεις μέσα σε χυμούς και smoothies , στις σαλάτες ή τα γλυκά σου.

missbloom.gr

KOYZINA

Σήμερα έχουμε όρεξη για σοκολάτα, γι αυτό και φτιάχνουμε λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας…

Υλικά

300γρ. κουβερτούρα

4 αυγά

10 κοφτές κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες της χρήσης

½ φλιτ. ζάχαρη

100γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάτε τους κρόκους καλά και προσθέτετε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αλεύρι. Έπειτα λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ και προσθέτετε όλα τα υλικά μαζί. Συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος χωρίζετε το μείγμα σε 6 πυρίμαχα μπολάκια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20’. Σερβίρετε ζεστά μαζί με κρέμα γάλακτος ή μία μπάλα παγωτό βανίλια ή ακόμα και πασπαλισμένα με λίγη ζάχαρη άχνh

KOYZINA

Μερίδες: 4
Χρόνος: 55 λεπτά
Υλικά:

900 γρ. πορτοκαλί κολοκύθα, καθαρή σάρκα, κομμένη σε κύβους των 2 εκ.
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι θαλασσινό
Mαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 φλ. ωμά αμύγδαλα χοντροσπασμένα
1 κ.γ. σπόροι μάραθου
1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/4 κ.γ. νιφάδες κόκκινες πιπεριές
1/2 φλ. νερό
340 γρ. παπαρδέλες, λιγκουίνι ή φετουτσίνι
1/2 φλ. χοντροκομμένος μαϊντανός ή κόλιαντρο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 160°C. Ανακάτεψε την κολοκύθα, το σκόρδο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο και άπλωσέ τη σε μια λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αλατοπιπέρωσε και ψήσε, ανακατεύοντας σποραδικά, μέχρι να μαλακώσει εντελώς η κολοκύθα και να χρυσίσει το σκόρδο, για 35-40 λεπτά.
Στο μεταξύ, ζέστανε τα αμύγδαλα και τις υπόλοιπες 3 κ.σ. λάδι σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σόταρέ τα, ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα τα αμύγδαλα, για 4-6 λεπτά. Πρόσθεσε στο τηγάνι τους σπόρους μάραθου, την πάπρικα και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και κατέβασε από τη φωτιά. Ρίξε λίγο αλάτι και άφησέ τα στην άκρη.
Μετάφερε στο μπλέντερ την ψητή κολοκύθα με το σκόρδο και, προσθέτοντας λίγο νερό, χτύπησέ τα μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Καρύκεψε με αλατοπίπερο και άφησέ τα στην άκρη.
Βράσε τα ζυμαρικά al dente σε αλατισμένο νερό. Στράγγιξέ τα, αλλά κράτησε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι τον πουρέ της κολοκύθας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να σιγοβράζει, πρόσθεσε τα βρασμένα ζυμαρικά και το νερό τους και βράσ’ τα για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να πάει παντού η σάλτσα. Μετάφερέ τα σε ένα μπολ σερβιρίσματος και γάρνιρε με τα πικάντικα αμύγδαλα και τα μυρωδικά, αν τα χρησιμοποιείς.

Διατροφική αξία ανά μερίδα: 760 θερμίδες, 36 γρ. λιπαρά (3,7 κορεσμένα), 11 γρ. φυτικές ίνες, 21 γρ. πρωτεΐνη

Έχεις όρεξη για μια κρεμώδη σάλτσα;
Πολτοποίησε ψητά ή βραστά βολβώδη λαχανικά, όπως κολοκύθα, καρότα και δαυκί με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά σου

shape.gr

KOYZINA

Υλικά για 4 άτομα
Για το ψωμί

1 φρατζόλα ψωμί του 1 κιλού, κατά προτίμηση με προζύμι
1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί που λιώνει (μοτσαρέλα ή τσένταρ)
Για το άλειμμα βουτύρου-σκόρδου

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνετε το βούτυρο και το αναμιγνύετε με το σκόρδο, το αλάτι και το μαϊντανό.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε στην επιφάνεια του ψωμιού κύβους, διαγωνίως, πλάτους 2,5 εκ. και βάθους 2,5-3 εκ. περίπου.
Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή ένα μαχαίρι, ανοίγετε κάθε κομμένο κύβο ψωμιού και με ένα κουταλάκι του γλυκού πασπαλίζετε μέσα με το μείγμα βουτύρου και προσθέτετε μια πρέζα τριμμένου τυριού.
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσετε όλους τους κομμένους κύβους απ’ όλες τις πλευρές.
Όταν τελειώσετε βουρτσίζετε από πάνω το τυχόν υπόλοιπο μείγμα βουτύρου-σκόρδου.
Τυλίγετε το ψωμί σε αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 15 λεπτά για να λιώσει καλά το τυρί.
Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 ακόμα.
Το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντάς το με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο μαϊντανό.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή