Ιανουαρίου 20, 2019

KOYZINA

Υλικά
- 450 γραμμάρια ταχίνι
- 200 γραμμάρια μέλι
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 80 γραμμάρια cranberries
- 200 γραμμάρια βρώμης
- 150 γραμμάρια δημητριακά ολικής αλέσεως
- 100 γραμμάρια καρύδια
- 50 γραμμάρια αμύγδαλα
- 50 γραμμάρια φουντούκια

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ταχίνι με το μέλι. Ακολούθως λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο μείγμα με το ταχίνι και το μέλι. Ομογενοποιούμε και στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τα δημητριακά. Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ανακατευτεί καλά το μείγμα μας. Προσθέτουμε τα δημητριακά αφήνοντας λίγα για το τέλος. Ζυμώνουμε όλο μας το μείγμα. Ακολούθως παίρνουμε ένα ταψί διαστάσεων 20x30 και βάζουμε μεμβράνη να καλύψει όλο το ταψί. Τοποθετούμε το μείγμα μας στο ταψί. Του δίνουμε το σχήμα του ταψιού και βάζουμε από πάνω τα δημητριακά που έχουν περισσέψει.

Κλείνουμε τη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Μετά βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο αφαιρούμε το μείγμα μας από την μεμβράνη και το κόβουμε σε μερίδες.


Θρεπτικά στοιχεία ολόκληρης της συνταγής:
Θερμίδες: 6562
Λιπαρά: 480 γραμμάρια εκ των οποίων κορεσμένα 94,5 γραμμάρια
Πρωτεΐνη: 169 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 536 γραμμάρια
Σάκχαρα: 275 γραμμάρια
Φυτικές ίνες: 114 γραμμάρια

KOYZINA

Ταρανδάκια Ρούντολφ από Caprice ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ

5 Caprice Παπαδοπούλου σε κομμάτια
50 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
20 γρ άχνη ζάχαρη
40 γρ φουντούκια, θρυμματισμένα
40 γρ κουβερτούρα, λιωμένη
100 γρ κουβερτούρα, λιωμένη για επικάλυψη
Για τη διακόσμηση:

5 Caprice Παπαδοπούλου
10 pretzel, για γαρνίρισμα (κερατάκια)
5 σοκολατάκια – κουφετάκια σε κόκκινο χρώμα, για γαρνίρισμα (μύτη)
10 σοκολατάκια – κουφετάκια σε άσπρο χρώμα, για γαρνίρισμα (μάτια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αλέθουμε τα φουντούκια στο μούλτι να γίνουν σκόνη.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να μαλακώσει. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, τα φουντούκια και τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας.

Κόβουμε τα Caprice σε μικρά κομμάτια.

Τέλος ρίχνουμε τα τεμαχισμένα Caprice τα οποία ενσωματώνουμε στο μίγμα με τη βοήθεια μιας μαρίζ.

Αφού προετοιμάσουμε τα καλούπια με μια μεμβράνη από πάνω τους, βάζουμε 2 κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα σε κάθε καλούπι. Πιέζουμε ένα πουράκι από πίσω για να κολλήσει σαν ξυλάκι (από εκεί θα το πιάνουμε).

Τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βγάζουμε τα γλυκά από το ψυγείο και αφαιρούμε τα καλούπια και τις μεμβράνες.

Λιώνουμε την κουβερτούρα και με τη βοήθεια του κουταλιού τα καλύπτουμε με σοκολάτα.

Τοποθετούμε από δύο pretzel στην πίσω όψη τους, δεξιά και αριστερά για να δημιουργηθούν τα κερατάκια των ταράνδων και τα αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα σε επίπεδη επιφάνεια.

Όσο η σοκολάτα είναι υγρή βάζουμε στην μπροστινή πλευρά τους κολλητά τα δύο λευκά σοκολατάκια- κουφετάκια σαν μάτια και από κάτω ένα κόκκινο για την μύτη των Ρούντολφ.

Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας που βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα ζωγραφίζουμε δυο τελίτσες στα λευκά σοκολατάκια – κουφετάκια σαν να είναι οι κόρες των ματιών τους.

Τα βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Έτοιμα για κέρασμα!

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ

Για την ψημένη μαρέγκα

4 ασπράδια αυγών
240 γραμ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 πακέτο Πτι Μπερ Παπαδοπούλου (καλά σπασμένα)
Για την κρέμα

1 λίτρο φρέσκο γάλα
250 γραμ. ζάχαρη
3 αυγά
100 γραμ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα λεμόνι και από ένα λάιμ
Για τη sauce σοκολάτας

240 γραμ. λευκή σοκολάτα
120 γραμ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βάζουμε σε έναν μεταλλικό κάδο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας επάνω σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό. Συμπληρώνουμε το λεμόνι και το λάιμ και χτυπάμε μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε λίγο και κατεβάζουμε. Ανακατεύουμε μέσα στη μαρέγκα τα κομμένα Πτι Μπερ και απλώνουμε σε λαδόχαρτα, σχηματίζοντας δυο δίσκους 24 εκ. Ψήνουμε για 70’ στους 130⁰C.

Βράζουμε το γάλα και παράλληλα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν. Συμπληρώνουμε στα αυγά το κορν φλάουρ και λίγο λίγο μέρος από το καυτό γάλα, μέχρι να γίνει χυλός. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και φέρνουμε σε βρασμό για 3’. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε τα αρωματικά μας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Σπάμε μέσα σε μια κατσαρόλα τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και λιώνουμε μαζί με την κρέμα γάλακτος επάνω σε καυτό νερό (μπεν μαρί), σχηματίζοντας μια βελούδινη πηχτή σάλτσα σοκολάτας.

Για το χτίσιμο της τούρτας

Απλώνουμε στη μια βάση της μαρέγκας τη μισή κρέμα, καπακώνουμε με το δεύτερο δίσκο ψημένης μαρέγκας και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Περιχύνουμε τη σάλτσα λευκής σοκολάτας και στολίζουμε την επιφάνεια με μπισκότα.

syntages.papadopoulou.gr/

KOYZINA

Αυτά τα γιουβαρλάκια από ρεβύθια είναι το κάτι άλλο! Η συνταγή δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα παραδοσιακά γιουβαρλάκια με τον ζωικό κιμά. Υπέροχη γεύση, άρωμα και πεντανόστιμα!

Υλικά

300 γρ ξερά ρεβύθια
100 γρ ρύζι Καρολίνα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.γ. βεγκέτα – μείγμα λαχανικών ή 2κ.γ. τριμμένο κύβο λαχανικών
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεσμένο σε μύλο καφέ λιναρόσπορο
5 κ.σ. ψιλή βρώμη
70 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι

Υλικά για το ζωμό:

2 λίτρο νερό
1/3 κούπα ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
3 κύβους λαχανικών
1 κ.σ. μαργαρίνη – προαιρετικό
Αλάτι, πιπέρι

Για το “αυγολέμονο”

2 κ.σ. ταχίνι
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
Ζωμό από το φαγητό

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από βραδύς, τα στραγγίζουμε καλά να μην έχουν πολλά νερά και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να λιώσουν καλά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα λιωμένα ρεβύθια, το ρύζι ωμό και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα γιουβαρλάκια και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί 15 λεπτά. Ανακατεύουμε πάλι και δοκιμάζουμε λίγο μήπως θέλει κι άλλο αλάτι.
Ανακατεύουμε το μείγμα λίγο ακόμα, και δοκιμάζουμε αν πλάθεται. Αν δεν πλάθεται, προσθέτουμε ρυζάλευρο μέχρι να μπορούμε να τα πλάσουμε σε αρκετά σταθερά μπαλάκια. Η διάμετρος να είναι περίπου 2-2,5 εκατοστά.

Με ελαφρώς βρεγμένες παλάμες για να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια μας, πλάθουμε σφιχτά μπαλάκια – σφίγγουμε καλά το μείγμα στις παλάμες μας. Το μείγμα μπορεί να μας φαίνεται λίγο μαλακό και υγρό αλλά τα κεφτεδάκια θα στέκονται αρκετά καλά όταν τα πλάθουμε και στο αλεύρωμα θα κρατάνε και δεν θα χάνουν το σχήμα τους. Δεν θέλουμε ένα μείγμα σαν ζύμη ή σφιχτό. Αν, όμως, δεν πλάθονται ή διαλύονται στο πλάσιμο ή στο αλεύρωμα προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι στο μείγμα.

Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι, να ροδοκοκκινίσουν και να ξεροψηθούν καλά από όλες τις πλευρές, ώστε να θωρακιστούν και να σφίξουν. Στο τηγάνισμα θα πρέπει αμέσως να σφίγγουν και να μην διαλύονται. Όταν τα βγάζουμε από το τηγάνι θα πρέπει να είναι σφιχτά σαν κανονικά κεφτεδάκια κι όχι μαλακά. Αν θέλουμε μπορούμε να δοκιμάσουμε να τηγανίσουμε πρώτα ένα κεφτεδάκι κι αν είναι πολύ μαλακό ή διαλύεται προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι στο μείγμα.

Ετοιμάζουμε τον ζωμό βράζοντας σε μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά το νερό με τους τριμμένους κύβους λαχανικών, το δαφνόφυλλο και το ελαιόλαδο. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μεσαία σκάλα, περιμένουμε λίγο να πέσει η βράση και προσθέτουμε τα τηγανισμένα γιουβαρλάκια. Τα σιγοβράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά για να μην διαλυθούν και για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν τα γιουβαρλάκια και το ρύζι ανάλογα το μέγεθος τους.
Λίγο πριν κατεβάσουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την μαργαρίνη αν θέλουμε, δοκιμάζουμε τον ζωμό κι αν χρειάζεται προσθέτουμε αν θέλουμε κι άλλο λάδι, αλάτι και πιπέρι ανάλογα τις γευστικές μας προτιμήσεις.

Για το αυγολέμονο, ανακατεύουμε με σύρμα το ταχίνι με το λεμόνι, βάζουμε 2-3 κουτάλες από το ζωμό του φαγητού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και με δυνατές κυκλικές κινήσεις κουνάμε την κατσαρόλα για να ανακατευτεί.
Αν θέλουμε το ζουμί πιο πηχτό, προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ. Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις την κατσαρόλα για να ανακατευτεί το ταχινολέμονο.

KOYZINA

Περσικό ρύζι

Υλικά για 2-3 άτομα:
1 1/4 φλ. ρύζι μπασμάτι
600 γρ. νερό
1 καρότο
1 κολοκύθι
1 κρεμμύδι
2 σκόρδα
2 κ.σ. μαϊντανός
2 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ. σταφίδες ξανθιές
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού κ λίγο ξύσμα
4+1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλέθω στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τον μαϊντανό, το καρότο και το κολοκύθι. Σε μια κατσαρόλα βάζω τις 4 κ.σ. λάδι και σοτάρω για λίγα λεπτά τα λαχανικά και το ρύζι. Ρίχνω το νερό και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά ώσπου να εξατμιστεί εντελώς. Προς το τέλος ρίχνω τις σταφίδες, τον χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού κι αλατοπιπερώνω. Αποσύρω από τη φωτιά. Σε ένα τηγανάκι βάζω 1 κ.σ λάδι και προσθέτω το κουκουνάρι να καβουρδιστεί μαζί με την σκόνη σκόρδου. Όταν πάρει χρώμα, αποσύρω από την φωτιά. Πρόταση σερβιρίσματος: βάζω το ρύζι σε μια φόρμα του κέικ. Την αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα, ρίχνω πάνω και γύρω το κουκουνάρι. Γαρνίρω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες πορτοκαλιού.

Καλή σας απόλαυση!

http://theveggiesisters.gr

KOYZINA


ια το κέικ
250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος
250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη Fytro
6 αυγά
250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
10 γρ. (2 κουτ. σούπας) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
30 γρ. (6 κουτ. σούπας) ρούμι
250 γρ. κάστανα βρασμένα
Για το μίγμα του κάστανου
300 γρ. κάστανα βρασμένα
200 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη Fytro
10 γρ. (2 κουτ. σούπας) ρούμι
250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
Για το γλάσο
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
1 πλάκα Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ

Ετοιμάζετε το μίγμα του κάστανου: βράζετε τα κάστανα με τη Μαύρη Ζάχαρη Fytro και το νερό για 15 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ρούμι, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο φτερό του μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε ελαφρά. Αδειάζετε τα 3/4 του μίγματος σε στρογγυλή βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διάμετρο 24 εκατοστά και ψήνετε στους 180°C (αέρας) για μισή ώρα. Έπειτα, χαμηλώνετε το φούρνο στους 150°C και ψήνετε 10 λεπτά ακόμα. Απλώνετε λίγη ζύμη από αυτή που έχετε κρατήσει γύρω-γύρω στη φόρμα του κέικ, ώστε να σχηματιστεί ένας δακτύλιος στο κέντρο του οποίου απλώνετε το μίγμα κάστανου. Καλύπτετε με την υπόλοιπη ζύμη και ψήνετε στους 150°C για ακόμα 30 λεπτά. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζετε το γλάσο: ζεσταίνετε το γάλα, προσθέτετε την Κουβερτούρα, αφού την έχετε κόψει σε κομμάτια και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αλείφετε το κρύο κέικ γύρω-γύρω και γαρνίρετε με κάστανα πασπαλισμένα με Ζάχαρη Άχνη.

KOYZINA

Φτιάχνουμε τον πιο κολασμένο κορμό χωρίς γλουτένη, χωρίς δημητριακά, χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη, χωρίς λιπαρα, μόνο με αγνή μαγεία φρούτων και καρπών της φύσης.

Υλικά
350γρ. κάστανα βρασμένα
8 χουρμάδες ψιλοκομμένοι
200γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
130γρ. λάδι καρύδας
2 κουτ. σούπας αμυγδαλοβούτυρο
2 κουτ. σούπας χαρουπόμελο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων
1 χούφτα αμύγδαλα ή φουντούκια ή 1 κ.σούπας μπράντι (προεραιτικά)

Σε μπεν μαρί λιώνετε την σοκολάτα με το χαρουπόμελο.

Σε βαθύ μπολ αναμιγνύετε τα κάστανα σπασμένα σε κομμάτια, και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε την σοκολάτα και ανακατεύετε καλά.

Αδειάζετε το μίγμα σε αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζετε τον κορμό κλείνοντας τις δύο άκρες πάνω από τον κορμό σφίγγοντας ελαφρά.

Αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.

olivemagazine.gr

KOYZINA

Κουλουράκια για τα Χριστούγεννα, αλλά λίγα τραβούν το μάτι όσο τα springerle, τα χριστουγεννιάτικα κουλουράκια που από τον 14ο αιώνα συνοδεύουν τη γιορτή του ερχομού του Χριστούλη στη Βαυαρία (ίσως κι από πιο παλιά).

Το όνομα τους – springerle – σημαίνει «μικρός ιππότης» ή «μικρός άλτης». Υποστηρίζουν ότι αναφέρεται είτε στα σχέδια πηδηχτών αλόγων που σαν στάμπες κοσμούν κάποια από αυτά τα κουλουράκια είτε στο «πηδηχτό» φούσκωμα της ζύμης του springerle.

Μάλιστα, πριν την έλευση του μπέικιν-πάουντερ στην κουζίνα, χρησιμοποιούσαν κέρατα ελαφιού, τριμμένα σε σκόνη, για να φουσκώσει η ζύμη.

Αλεύρι, αυγά και ζάχαρη για να ετοιμαστεί η μαλακή ζύμη. Την αφήνουν να κρυώσει, μετά αναλαμβάνει ο μπλάστρης. Και, στη συνέχεια, έρχεται η ώρα για τη στάμπα.

Οι παλιές σφραγίδες ήταν συνήθως πέτρινες ή κεραμικές, κάποιες από τις πιο πολύτιμες ήταν από σκληρό ξύλο αχλαδιάς. Τα μέλη της οικογένειας και οι γείτονες σκάλιζαν τα δικά τους σχέδια: λουλούδια, ζωάκια, οικόσημα κι άλλα. Στην πιο παλιά ξύλινη σφραγίδα φιγουράρει ένα πασχαλινό αρνάκι.

Τον 17ο αιώνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ, συνηθίζονταν θέματα από τη Βίβλο. Συχνά, τα χώριζαν στα τέσσερα ώστε κάθε ένα μπισκοτένιο «παραθυράκι» ν' αφηγείται μέρος μιας ιστορίας.

Μετά τη στάμπα, τα αφήνουν όλο το βράδυ να στεγνώσουν και τα βάζουν σε ταψί, πασπαλισμένο με γλυκάνισο. Βγάζοντάς τα απ' τον φούρνο, το σχέδιο της στάμπας είναι κρουστό, ενώ το κάτω μέρος, το πιο υγρό, φουσκώνει

Σήμερα, που όλοι κυνηγούν την ευκολία, πολλοί προτιμούν να χρησιμοποιούν έναν ειδικό για springerle κύλινδρο. Τον ρολάρουν πάνω στη ζύμη, αφήνοντας στην πάνω επιφάνειά της τα σχέδια που είναι λαξευμένα στον κύλινδρο. Αρκετοί είναι όμως αυτοί που επιμένουν να διατηρούν την παράδοση. Επιτρέπει άλλωστε μια φιλική, χριστουγεννιάτικη άμιλλα μεταξύ καλών γειτόνων.

Μετά, έρχεται η στιγμή της ανταλλαγής δώρων, μια από τις πιο ανακουφιστικές και εξυψωτικές στιγμές της ζωής μας.

iefimerida.gr

KOYZINA

Χριστούγεννα χωρίς egg nog δεν γίνονται στις πέραν του Ατλαντικού ακτές. Ένα μήνα πριν τη μεγάλη γιορτή και για να υποδεχτούν το πνεύμα των Χριστουγέννων, οι αμερικάνες οικοδέσποινες ετοιμάζουν στα σπίτια το υπέροχο αυτό ποτό που δεν λείπει από καμία συγκέντρωση, από κανένα τραπέζι. Tο eggnog είναι πολύ νόστιμο και αξίζει να το δοκιμάσετε. Συνταγές υπάρχουν πολλές και αν θέλετε μπορείτε να το φτιάξετε και χωρίς αλκοόλ.

Υλικά

6 αυγά

1/2 λίτρο γάλα

250 γραμμάρια ζάχαρη

1 φακελάκι βανίλια

1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

200 ml μπράντι

100 ml ρούμι

1/2 λίτρο φρέσκια κρέμα

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα μίξερ μέχρι να γίνουν αφράτα. Ύστερα προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε το ρούμι, το μπράντι και τη κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να παγώσει και το eggnog είναι έτοιμο.

KOYZINA

Ένα υγιεινό πιάτο με βάση τη σόγια που χαρίζει ευεξία. Εύπεπτο με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για μια ισορροπημένη διατροφή. Όπως θα δείτε στη συνταγή δεν υπάρχει καθόλου αλάτι.

Υλικά
Κριθαράκι σόγιας
Μανιτάρια ψιλοκομμένα
τοματίνια
Μαιντανός
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Λάδι, Βαλσάμικο

Εκτέλεση

Σε ένα τεφάλ σωτάρουμε τα μανιτάρια. Στη συνέχεια αφού έχουν μαλακώσει ρίχνουμε το μαιντανό λάδι και βαλσάμικο. Όλο αυτό διαρκεί 12 με 15 λεπτά. Το σερβίρουμε στο πιάτο ρίχνοντας πιπεράκι και ξανά μαιντανό.

Βράζουμε σε νερό το κριθαράκι σόγιας με λίγο πιπέρι και μια κουταλιά της σούπας λάδι. Ολοκληρώνεται περίπου σύμφωνα με την συνταγή σε 12 λεπτά. Αν θέλετε ρίχνετε στο νερό λίγη ντομάτα πολτό.

Σερβίρουμε στο πιάτο, το κριθαράκι με τα μανιτάρια πασπαλίζοντας με τυρί κατά προτίμηση οργανικό.

 

Γράφει Μίκα Καππάτου

 

forwoman.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή