Σεπτεμβρίου 24, 2020

KOYZINA

Αυτή τη φορά, βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για μελιτζανοκεφτέδες φούρνου, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα τηγανητά «αδελφάκια» τους.

Οι κεφτέδες από διάφορα λαχανικά είναι μια πολύ καλή και υγιεινή επιλογή, πόσο μάλλον όταν γίνονται στον φούρνο, χωρίς τηγάνι.

ΥΛΙΚΑ

4 μελιτζάνες
2 κρεμμύδια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
6 φύλλα δυόσμου
λίγο μαϊντανό
1 αυγό
5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 κούπα φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας baking powder
100 γρ. κεφαλοτύρι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο ακόμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στους 250C για μισή ώρα.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον δυόσμο και τον μαϊντανό.

Βγάζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε και βγάζουμε το εσωτερικό τους, πετώντας το φλούδα.
Βάζουμε μαζί τα ψιλοκομμένα υλικά και τις μελιτζάνες.

Σε ένα μπλέντερ, ρίχνουμε το αυγό και το ψωμί και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, τα βάζουμε στο μείγμα και με ένα μαχαίρι κόβουμε και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε τη φρυγανιά, το baking powder και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε ξανά.

Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα. Παίρνουμε από το μείγμα και σχηματίζουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο ταψί.

Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 200C.

Σερβίρουμε με γιαούρτι αν το επιθυμούμε.

https://www.bovary.gr/

KOYZINA

Υλικά
1 λίτρο Ρόφημα Σόγιας Fytro
180 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
40 γρ. (2 κουτ. σούπας) ταχίνι
1 βανίλια
Λίγη κανέλα

Εκτέλεση
Σε ένα φλιτζάνι τσαγιού διαλύετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη. Σε μία κατσαρόλα βράζετε το υπόλοιπο Ρόφημα Σόγιας Fytro και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το διαλυμένο Κορν Φλάουρ και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτετε το ταχίνι, ανακατεύετε και σερβίρετε.

https://fytro.com.gr/

KOYZINA

Πένες ολικής άλεσης με ψητή μελιτζάνα 
Food styling Μάκης Γεωργιάδης/φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Εικονικές αερομαχίες και αναζήτηση… αόρατων υποβρυχίων
Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 45΄, Αναμονή: 15΄, Μαγείρεμα: 10΄

ΥΛΙΚΑ (για 5 μερίδες)

500 γρ. πένες ολικής αλέσεως

1250 γρ. φλάσκες μελιτζάνες

300 γρ. ντομάτες, κομμένες καρέ

1/2 κ.σ. ρίγανη

1/2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένα

8 κ.σ. ελαιόλαδο

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί

4 κ.σ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη

150 γρ. φέτα, τριμμένη και λίγη ακόμη για το γαρνίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240οC με αέρα και γκριλ, αν έχει αυτή την επιλογή, αλλιώς στο πιο δυνατό ψήσιμο. Με το πιρούνι τρυπάμε σε πολλά σημεία τις μελιτζάνες πολύ βαθιά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αραδιάζουμε τις μελιτζάνες ολόκληρες. Τις ψήνουμε από 45 λεπτά έως 1 ώρα (ανάλογα με το μέγεθος) ώσπου να γίνουν πολύ μαλακές. Το ψήσιμο μπορεί να γίνει και στα κάρβουνα ή σε γκαζάκι ή και απευθείας πάνω σε μαντεμένια εστία. Ετσι θα αποκτήσει καπνιστή γεύση, πρόκειται όμως για πιο δύσκολη διαδικασία.

Αφήνουμε τις μελιτζάνες για ένα δεκάλεπτο να κρυώσουν. Τις ανοίγουμε στα δύο. Με το κουτάλι της σούπας σκάβουμε και μαζεύουμε τη σάρκα της μελιτζάνας και πετάμε τη φλούδα. Δεν πειράζει αν μείνουν και λίγα κομματάκια φλούδας.

Βάζουμε τα καρέ της ντομάτας σε σουρωτήρι. Πιέζουμε ελαφρά να φύγουν τα πολλά υγρά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό, κάπαρη και ανακατεύουμε.

Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώσπου να γίνουν al dente.

Σουρώνουμε, περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Ξεπλένουμε την κατσαρόλα, τη στεγνώνουμε και την ξαναβάζουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει. Ρίχνουμε τη σάρκα της μελιτζάνας, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Μόλις αρχίσει να κολλάει ελαφρά ο πάτος της κατσαρόλας σβήνουμε με το κρασί. Με την κουτάλα τρίβουμε τον πάτο, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε τις ντομάτες με το βασιλικό και την κάπαρη. Με δύο κουτάλες ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού όλα τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε και τη φέτα. Ανακατεύουμε αρκετά να πάει παντού αλλά να μη διαλυθεί τελείως. Σερβίρουμε με επιπλέον τριμμένη φέτα.

https://www.tovima.gr/

KOYZINA

Υπέροχο, απλό δροσερό καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου.

Βαζουμε στο πυρεξ η ταψι 30χ28 μια σειρα φρυγανιες
Βραζουμε 2 ποτηρια νερου νερο με 2 ποτηρια νερου ζαχαρη για 5 λεπτα
Το αφηνουμε θερμοκρασια δωματιου 5 λεπτα και στην συνεχεια σιροπιαζουμε μια-μια τις φρυγανιες σιγα σιγα με κουταλι
ΚΡΕΜΑ
Βαζουμε 2 λιτρα γαλα.φρεσκο με 10 κ.σ ζαχαρη να ζεσταθει
Διαλυουμε προηγουμενως σε λιγο απο το κρυο γαλα 8 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ με 4 κ.σ γεματες αλευρι και τα ριχνουμε στο ζεστο γαλα
Ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και την ριχνουμε με προσοχη πανω στις φρυγανιες

Αφηνουμε να κρυωσει

ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Βαζουμε σε βαθυ τηγανι 2 κουπ.τσ.ζαχαρη να παρει ωραιο χρωμα χωρις ανακατεμα.
Ριχνουμε 2 κ.σ βουτυρο ανακατευουμε. 
Τελος προσθετουμε 2 μικρα κουτακια κρεμα γαλακτος πληρες ανακατευουμε να γινει λεια.

Την κατεβαζουμε απο την φωτια την αφηνουμε λιγα λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια την ριχνουμε πανω στην κρυα κρεμα. Ενναλακτικα γινεται και με ετοιμη καραμελα!

Πηγή - Γλυκα Απο Την Τζενη

KOYZINA

Συστατικά
Για τα κουλουράκια

160 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
110 γρ. τυρί κρέμα
1 αβγό
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση

μαρμελάδα, της αρεσκείας μας
ξηροί καρποί, ψιλοκομμένοι, προαιρετικά

Περνάμε από σίτα το αλεύρι με το μπέικιν και τα κρατάμε σε ένα μπολ.
Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ με το σύρμα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα.
Αφαιρούμε από το μίξερ και με μία πλαστική κουτάλα μαζεύουμε τα υπολείμματα που τυχόν υπάρχουν στα τοιχώματα. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμα και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για λίγο.
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Αφαιρούμε από το ψυγείο και απλώνουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη αφού την έχουμε βάλει ανάμεσα από 2 λαδόκολλες και αφού την πασπαλίσουμε με αρκετό αλεύρι για να μη μας κολλήσει.
Το φύλλο πρέπει να έχει πάχος 3-4 χιλιοστά.
Παίρνουμε 2 τσέρκια με διάμετρο 6 εκ. και 4 εκ. αντίστοιχα.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και κάνουμε με το τσέρκι των 6 εκ. δίσκους στη μισή ζύμη (οι οποίοι θα είναι οι πάτοι από τα μπισκότα μας ).
Με την άλλη μισή ζύμη κάνουμε δίσκους με το τσέρκι διαμέτρου 6 εκ. και σε κάθε δίσκο κάνουμε τρύπα με το τσέρκι διαμέτρου 4 εκ.
Απλώνουμε τα μπισκότα μας σε λαδόκολλα.
Στο τέλος τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C στον αέρα για 13-15 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά γεμίζουμε τα κουλουράκια με μαρμελάδα της αρεσκείας μας!
Tip
Το μυστικό για όλα τα κουλούρια που έχουν βούτυρο και ζάχαρη είναι να τα χτυπάμε καλά στην αρχή και να τα αφρατεύουμε.. Όσο καλύτερα τα χτυπάμε στο μίξερ τόσο πιο καλά γίνονται!

https://akispetretzikis.com/

KOYZINA

Για την βάση: Τρίβουμε στο MULTI δυο πακέτα μπισκότα γεμιστά σοκολάτας και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι 100γρ βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά να μαλακώσει το μείγμα (αν χρειαστεί λιώνουμε λίγο ακόμα βούτυρο). Αδειάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα

Για την βάση:
Τρίβουμε στο MULTI δυο πακέτα μπισκότα γεμιστά σοκολάτας και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι 100γρ βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα.

Ανακατεύουμε καλά να μαλακώσει το μείγμα (αν χρειαστεί λιώνουμε λίγο ακόμα βούτυρο).
Αδειάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και το απλώνουμε με τα χέρια μας να π;aει και στα τοιχώματα.

Για την γέμιση:

Ρίχνουμε σε ένα μπολ 500γρ γιαούρτι στραγγιστό,ένα κουτί ζαχαρούχο,125γρ λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αδειάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και το απλώνουμε. Τρίβουμε από πάνω κουβερτούρα και το βάζουμε ψυγείο για 3-4 ώρες!

https://www.xrysessyntages.gr/

KOYZINA

Προετοιμασία: 30’ , Μαγείρεμα: 10’

YΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

500 γρ. λινγκουίνι

1 κιλό γαρίδες, καθαρισμένες

50 ml ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

200 ml λευκό ξηρό κρασί

Χυμός από 1 λάιμ

25 γρ. μέλι (αν θέλουμε πιο ενισχυμένη τη γεύση του γλυκού διπλασιάζουμε την ποσότητα του μελιού)

15 φύλλα φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος

1 κ.σ. μπούκοβο

Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

Αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βράζουμε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν al dente.

Συγχρόνως σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις καθαρισμένες γαρίδες σε δυνατή φωτιά με μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές, για περίπου 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρεύουμε για ακόμη 1-2 λεπτά προσέχοντας να μην καεί. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες από τη φωτιά. Ρίχνουμε στο τηγάνι το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό από το 1 λάιμ, το μέλι και το μπούκοβο.

Δυναμώνουμε την φωτιά και μόλις εξατμιστεί η μισή ποσότητα των υγρών προσθέτουμε τα λινγκουίνι σουρωμένα, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο, βάζουμε τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.

KOYZINA

Το τιραμισού είναι ένα κλασσικό Ιταλικό γλυκό με ασαφή προέλευση από πλευράς περιοχής και χρόνου που πρωτοδημιουργήθηκε. Υπάρχουν θεωρίες γύρω απ’ αυτό, που φτάνουν από την Σιέννα του 17ου αιώνα, μέχρι και το εστιατόριο “Le Beccherie” στο Τρεβίζο το 1960.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι μάλλον σίγουρο ότι ενώ η προέλευση είναι παλιά, η συνταγή άρχισε να γίνεται δημοφιλής στη δεκαετία του 60 χωρίς κάποιος να έχει καταγράψει την ΜΙΑ αυθεντική εκδοχή της.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ ισορροπημένη από πλευράς γεύσης και υφής και αποτελεί ένα πρότυπο της αυθεντικής Ιταλικής γεύσης τιραμισού. Ελαφρύ με διακριτικές εντάσεις και εντέλει λαχταριστό.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1,1 κιλό μασκαρπόνε
7 κρόκους αυγών
7 κ.σ. ζάχαρη
1/3 ποτήρι νερού λικέρ αμαρέτο
5 – 6 εσπρεσσάκια
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
3 κ.σ. κακάο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και βάζουμε σε δόσεις το μασκαρπόνε. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε σιγά σιγά το λικέρ και χτυπάμε για λίγο ακόμα, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
Σε ένα ταψί απλώνουμε 2 κουταλιές της σούπας κρέμα.
Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα στον καφέ μέχρι τη μέση και στρώνουμε τα μισά μπισκότα στο ταψί πάνω στην κρέμα.
Ρίχνουμε την μισή κρέμα από πάνω και στρώνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και τέλος βάζουμε το κακάο.
Τρίβουμε την κουβερτούρα σε ένα τρίφτη και γαρνίρουμε πάνω από το γλυκό.

https://petros-syrigos.com/

KOYZINA

Γεμιστά κοχύλια με μελιτζάνα, προσούτο και προβολόνε σε σάλτσα ντομάτας

Προετοιμασία

15 min

Χρόνος ψησίματος

25 min

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 πακέτο Conchiglie Grandi
3 μελιτζάνες μεγάλες
1 κρεμμύδι
2σκ σκόρδο
10 φέτες μπέικον
10 φέτες προσούτο
200γρ παρμεζάνα
200 γρ προβολόνε-μετσοβόνε
250γρ κρέμα γάλακτος
Σάλτσα ντομάτας
Βασιλικό
Αλατι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφει το πακέτο. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε χοντρό καρεδάκι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μπέικον ,το σκόρδο και τη μελιτζάνα, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε καλά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο προσούτο και 2 κ.τ.σ σάλτσα ντομάτας . Αναμιγνύουμε τα δύο είδη τυριών μαζί και προσθέτουμε σιγά σιγά στο τηγάνι. Κρατάμε περίπου 2 χούφτες από το μείγμα τυριών στην άκρη, για να το προσθέσουμε στο τέλος (πριν τα βάλουμε στο φούρνο).
Αφού έχουμε βράσει τα ζυμαρικά, τα κρυώνουμε για να μπορέσουμε να τα πιάσουμε και με ένα κουτάλι αρχίζουμε να τα γεμίζουμε με τη φάρσα (γέμιση) που έχουμε φτιάξει στο τηγάνι.
Παίρνουμε ένα ταψί και προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας στη βάση, κατόπιν κάτω στρώνουμε με τη σειρά τα κοχύλια μας. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος τα ζυμαρικά (φροντίζουμε να πάει παντού) για να έχουν υγρασία και να μην στεγνώσουν στον φούρνο.
Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να μην μας καούν τα ζυμαρικά και ψήνουμε στους 190 για 15 λεπτά στον φούρνο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 6-7 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

https://petros-syrigos.com/

KOYZINA

Αυτά είναι τα βασικά υλικά για να κάνεις το καλύτερο Παγωτό Φιστίκι!

2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, πολύ παγωμένη
1 κουτί γάλα εβαπορέ, πολύ παγωμένο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, πολύ παγωμένο
3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 ½ φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, καβουρντισμένα
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκέλαιο
1 σταγόνα πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ 1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, το εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα και τη γλυκόζη, τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανεβάζετε την ταχύτητα στο δυνατό και συνεχίζετε το χτύπημα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να διπλασιαστεί σε όγκο. Βάζετε τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ρίχνετε το φιστίκι στον κάδο του μπλέντερ και το ψιλοκόβετε καλά.
Αδειάζετε τα 2/3 της ποσότητας του φιστικιού σε ένα μπολ και το υπόλοιπο το αφήνετε στο μπλέντερ.
Προσθέτετε το καλαμποκέλαιο και το κονιάκ και τα χτυπάτε μέχρι το φιστίκι να πολτοποιηθεί. Προσθέτετε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει μια λεία κρέμα.
Βγάζετε το μίγμα του παγωτού από την κατάψυξη και το χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα με το μίξερ για 2-3 λεπτά. Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για ακόμα 30 λεπτά.
Βγάζετε πάλι το παγωτό από την κατάψυξη, το χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά, προσθέτετε το φιστίκι και την κρέμα φιστικιού και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.

https://petros-syrigos.com/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή