Ιουνίου 27, 2019

KOYZINA

Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

ΥΛΙΚΑ:

4 πακέτα σαβαγιάρ,
2 κουτιά φυτική κρέμα,
1 ζαχαρούχο γάλα,
2 βανίλιες
1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ,
300 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος,
2 κουβερτούρες και λίγη ακόμα.δηλαδή (300) γραμμάρια,
2 άνθος Αραβοσίτου Γιώτης κακάο,που γίνεται με.κρύο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε.τα σαβαγιάρ τα βουτάμε.ελαφρώς στο λικέρ και τα τοποθετούμε στην πιατέλα.
Βάζουμε από πάνω την κρέμα.σοκολάτας.την οποία έχουμε.χτυπήσει.

Ξανά σαβαγιάρ και από πάνω κρέμα η οποία γίνεται ως εξής–:(χτυπάμε την φυτική κρέμα σαντιγί με το ζαχαρούχο γάλα) ξανά σαβαγιάρ και τέλος το γλάσο (το οποίο το φτιάχνουμε χτυπώντας της κουβερτουρες με την κρέμα.γάλακτος)

Τελειώνουμε με.σαντιγί που έχουμε χτυπημένη και κρατήσει στο ψυγείο και τέλος διακόσμηση γλυκό.κουταλιού περγαμόντο και φιστίκι καβουρδισμένο!

xrysessyntages.gr

KOYZINA

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα και φράουλες της στιγμής
Το τέλειο καλοκαιρινό επιδόρπιο. Πλούσιο με αφράτη και δροσερή κρέμα και φράουλες για να απολαύσετε ένα υπέροχο ανάλαφρο γλύκισμα για όλες τις ώρες. Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους (από εδώ) ένα γλύκισμα έτοιμο σε 20 λ για το ψυγείο.

Υλικά συνταγής
2 κρέμες στιγμής με άρωμα βανίλιας
700 ml γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
25 μπισκότα με γέμιση φράουλας ή βανίλιας
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης (35-36% λιπαρά)
3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1/2 κιλό φράουλες

Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί και την αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε τις κρέμες στιγμής βανίλιας με το γάλα και τη βανίλια. Μόλις είναι έτοιμη, προσθέτετε τη μισή σαντιγί και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθεί η σαντιγί στη κρέμα. Την αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε τα μπισκότα σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων και τα θρυμματίζετε σε μέτρια κομματάκια με τη βοήθεια ενός πλάστη. Βγάζετε από τη σακούλα τη μισή ποσότητα μπισκότων και τα κρατάτε σε μπολ στην άκρη.
Λιώνετε το βούτυρο το προσθέτετε μέσα στη σακούλα με τα μισά μπισκότα. Ανακινείτε πάνω κάτω τη σακούλα ώστε να βουτυρωθεί και η σκόνη μπισκότων που δημιουργήθηκε με το θρυμμάτισμα. Ρίχνετε τα βουτυρωμένα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα πυρέξ 23 εκ. ταψί. Μη τα πιέσετε απλώς απλώστε τα στη βάση του ταψιού όπως είναι αφράτα.
Καθαρίζετε τις φράουλες και τις κόβετε στα 2 ή στα 3 ανάλογα με το μέγεθος. Τις αφήνετε στην άκρη πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Απλώνετε πάνω από τα μπισκότα με ένα μεγάλο κουτάλι το μισό μείγμα κρέμας-σαντιγί. Από πάνω απλώνετε τις φράουλες σε ενιαίο στρώμα. Καλύπτετε τις φράουλες με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας σαντιγί και τελειώνετε με στρώση από πάνω της υπόλοιπης σαντιγί που κρατήσατε στην άκρη. Πασπαλίζεται με τα υπόλοιπα μπισκότα που τα κρατήσατε και αυτά στην άκρη. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο και το αφήνετε για 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά και σερβίρετε.

Σημείωση: Τη ποσότητα της ζάχαρης άχνης στη σαντιγί, μπορείτε να τη παραλείψετε ή να την αυξομειώσετε ανάλογα με το πόσο γλυκό προτιμάτε το γλύκισμα.

KOYZINA

Τα biscotti τα κόβουμε σε λεπτές κάθετες φέτες γιατί θέλουμε κατά το ψήσιμο να ξεραθούν. Επίσης μειώνουμε και το χρόνο ψησίματος.

Υλικά
280 γρ. αλεύρι γοχ
2 κ.σ. λιναρόσπορο
1/2 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
70 γρ. ζάχαρη καστανή
2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
1 μεγάλο αυγό
1 1/2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
90 γρ. δάκρυα σοκολάτας
100 γρ. αμύγδαλα άψητα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τις ζάχαρες, τα ασπράδια και το ολόκληρο αυγό. Στη συνέχεια χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το λιναρόσπορο, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μόλις αφρατέψουν τα αυγά προσθέτουμε τη βανίλια και σιγά-σιγά ρίχνουμε το μείγμα αλευριού. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε τα δάκρυα σοκολάτας και τα αμύγδαλα ανακατεύοντάς τα με μια σπάτουλα.
Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και αφού χωρίσουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη, πλάθουμε σε ρολά 15 εκ. το καθένα. Τοποθετούμε τα ζυμάρια στο ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Αν δεν έχουμε μεγάλο ταψί, τα βάζουμε σε 2 ταψιά. Ψήνουμε για 30' μέχρι να σφίξουν και έπειτα τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10' σε μια σχάρα.
Παίρνουμε ένα πριονωτό μαχαίρι και αρχίζουμε να κόβουμε κάθετες διαγώνιες φέτες πάχους 1,5 εκ. Βάζουμε ξανά τα biscotti στο ταψί, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 7'. Στη συνέχεια τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 7'.
Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.

giorgostsoulis.com/

KOYZINA

Υπέροχες Κρέπες με νιφάδες βρώμης, Απλά τέλειες
Υλικά

250gr νιφάδες βρώμης
500ml γάλα αμυγδάλου(χωρίς ζάχαρη)
½ κουταλάκι αλάτι
1 αυγό (φρέσκο)
2κ.γ ζάχαρη καρύδας
1κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

Βάζεις τα υλικά σε ένα μπολάκι (τη βρώμη το γάλα , το αλάτι και το λάδι) τα ανακατεύεις με τον αυγοδάρτη και προσθέτεις κα το αυγό , ζάχαρη και τα χτυπάς όλα μαζί. Αφήνεις το χυλό στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Και την επόμενη μέρα κατα προτίμηση ξεσκεπάζεις το μίγμα , παίρνεις ένα τηγάνι και προσθέτεις λάδι ή βούτυρο και έπειτα το μίγμα σου. Έτοιμη…!!! Μπορείς να την γεμίσεις είτε με αλμυρά είτε με γλυκά υλικά. Εγω πρόσθεσα τυρί κίτρινο , ντοματίνια και σπόρους chia..(μια άλλη ωραία ιδέα είναι να γεμίσεις χρώμα το πιάτο σου προσθέτοντας αβοκάντο , ψητά ή ωμά λαχανικά κλπ) . Στην γλυκιά πρόσθεσα μέλι-κακάο , σπόρους chia , αμύγδαλα και gojji berries (φυσικά μπορείς να βάλεις ταχίνι ή φυστικοβούτυρο με φρέσκα φρούτα μπανάνα ή κεράσια και ξηρούς καρπούς της επιλογής σου ή μπισκότα χωρίς ζάχαρη). Ιδανικό για πρωινό αλλά και για ελαφρύ βραδινό . Η συνταγή είναι για 5-6 κρέπες μικρές. Αν την επόμενη μέρα ο χυλός σου φανεί πολύ σφιχτός αραιώνεις με λίγο γάλα αμυγδάλου.

Γράφτηκε απο Νεφέλη Πασιάκου Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

diatrofi.gr

KOYZINA

Υλικά για 9-10 κοκ :

Μπισκότα:
3 αυγά χωρισμένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού στέβια κρυσταλλική με αναλογία με την ζάχαρη 1:1,
δηλαδή 1 κουταλιά στέβια αντιστοιχεί σε 1 κουταλιά ζάχαρη.
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
40 γρ. νερό
63 γρ. αλεύρι ζέας ( Τι είναι η Ζέα; )
( αλεύρι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη )
25 γρ. κορν φλάουερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγη εσάνς βανίλιας.

Κρέμα:

250 γρ. φρέσκο γάλα με 2% λιπαρά
30 γρ. αλεύρι ζέας
1 αυγό
75 γρ. νωπή γλυκιά μυζήθρα
50 σταγόνες υγρή στέβια
με αναλογία 4 σταγόνες στέβια=1 κ.γ ζάχαρη.


Για το γλάσο σοκολάτας αλά Sofeto:

1 φλιτζάνι του τσαγιού (60 γρ. ) κακάο σκόνη με 20 % λιπαρά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ( 170 γρ.) γάλα εβαπορέ με 2% λιπαρά
λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας
40 – 45 σταγόνες υγρή στέβια
με αναλογία 4 σταγόνες στέβια=1 κ.γ ζάχαρη.

Η πρώτη μας δουλειά είναι να ετοιμάσουμε το γλάσο σοκολάτας.
Ρίχνουμε μέσα στον μπολ μας όλα τα υλικά
και με ένα κουταλάκι αρχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν ,
μετά θα πάρουμε το μπλέντερ χειρός
και θα κτυπήσουμε το γλάσο για να γίνει λείο και πλήρως ομογενοποιημένο.
Αν δείτε ότι είναι πολύ σφικτό μπορείτε να ρίξετε λίγο γάλα παραπάνω,
ανάλογα πόσο ρευστό το θέλετε ,
αυτό εξαρτάται από το κακάο που χρησιμοποιείτε,
δεν είναι όλα ίδια.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.


Συνεχίζουμε με την κρέμα.

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα,
σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αυγό και το αλεύρι ,
ανακατεύουμε καλά με το σύρμα
και προσθέτουμε λίγο κρύο γάλα για να διαλυθεί καλύτερα το αλεύρι.
Προσθέτουμε την στέβια και την βανίλια.
Ανάβουμε την φωτιά και όταν ζεσταθεί το γάλα ,
ΟΧΙ να βράσει,
ρίχνουμε το μισό μέσα στο μείγμα με τα αυγά και το αλεύρι,
ανακατεύουμε καλά
και προσθέτουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει
και να γίνει κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την μυζήθρα και κτυπάμε με το μίξερ χειρός ,
ώστε να ενωθούν και να γίνουν μια τέλεια κρέμα!
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά στο ψυγείο.

Για τα μπισκότα:

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους .
Τα ασπράδια τα βάζουμε σ’ ένα μεταλλικό μπολ
και τους προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Αρχίζουμε να κτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ,
για να γίνουν μαρέγκα.

Παράλληλα σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι θα ρίξουμε το νερό και την στέβια,
( χρησιμοποιούμε μόνο κρυσταλλική στέβια 1:1 ,
ειδικά γι’ αυτή την συνταγή , γιατί βοηθάει να γίνει σωστή η μαρέγκα μας,
έχει παρόμοια συμπεριφορά με την ζάχαρη.)
Ανάβουμε την φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθούν ,
ΟΧΙ να βράσουν,
ίσα ίσα να λιώσει η στέβια.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς,
προσοχή να μην κρυώσει πολύ γιατί θα αρχίσει να κρυσταλλώνει.
Όταν η μαρέγκα μας έχει σφίξει αρκετά,
προσθέτουμε το σιρόπι της στέβιας
και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.
Τώρα έχει σφίξει για τα καλά η μαρέγκα μας,
την αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ έχουμε ρίξει τους κρόκους των αυγών,
τους κτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρίσουν.
Προσθέτουμε την μισή μαρέγκα μας
και ανακατεύουμε ελαφρώς για να ενωθούν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ζέας ,
το κορν φλάουερ και το μπέικιν πάουντερ,
ανακατεμένα όλα μαζί και κοσκινισμένα.
Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα μαζί.
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα
και ανακατεύουμε ελαφρώς πάντα,
μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.

Παίρνουμε ένα στρογγυλό μικρό τσέρκι,
διαμέτρου 5 εκατοστών
και αφού στρώσουμε λαδόκολλα στο ταψί μας,
αρχίζουμε να βάζουμε 1,5 κουταλιές της σούπας
μέσα στο τσέρκι μας και να σχηματίζουμε έτσι ομοιόμορφα μπισκότα,
αφαιρούμε το τσέρκι και συνεχίζουμε για το επόμενο…

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις
και ψήνουμε για 10 – 13 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Θα τα δείτε να φουσκώνουν και να ροδίζουν .
Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Τώρα ήρθε η ώρα της συναρμολόγησης.

Τα δύο μπισκότα μας έχουν περίπου 24 – 25 γρ. βάρος.
Βγάζουμε την κρέμα απ’ το ψυγείο και την ανακατεύουμε καλά,
με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε περίπου 20 – 22 γρ. κρέμα ,
ανάμεσα στα δύο μπισκότα και τα πιέζουμε ελαφρώς.
Μετά απλώνουμε προσεκτικά στο πάνω μπισκότο
10 γρ. περίπου γλάσου σοκολάτας.
Έτοιμο το πρώτο μας κοκ!
Συνεχίζουμε με τα επόμενα…
Αφού τα φτιάξουμε όλα τα βάζουμε μέσα σε ένα πλατύ μπολ με καπάκι
και στο ψυγείο για να κρυώσουν.

Σημείωση: Δεν τους έβαλα σιρόπι γιατί είναι αρκετά αφράτα τα μπισκότα
και το θεώρησα περιττό.

Απολαύστε τα!
Υδατάνθρακες : 18,35 γρ. / τεμάχιο
Λιπαρά: 2,72 γρ./ τεμάχιο.

sofeto.gr

KOYZINA

Τα αγιορείτικα εδέσματα ξεχωρίζουν τόσο για την υγιεινή επιλογή των υλικών τους, όσο φυσικά και για τη γεύση τους, καθώς τα απλά τους υλικά συνδυάζονται με ιδιαίτερη έμπνευση.


Τα αγιορείτικα κολοκυθολούλουδα με αυγά είναι μια εύκολη, γρήγορη συνταγή, ιδανική για μια ισορροπημένη διατροφή, η οποία θα σας προσφέρει την απαραίτητη πρωτεΐνη για να συνεχίσετε την ημέρα σας.

Για να φτιάξετε τα αγιορείτικα κολοκυθολούλουδα θα χρειαστείτε:

20-30 λουλούδια,

3-4 αυγά

2 κουταλιές βούτυρο,

5-6 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα,

¾ φλυτζάνια του τσαγιού τυρί τριμμένο, κατά προτίμηση κεφαλοτύρι,

πιπέρι-αλάτι.

Πώς θα τα φτιάξετε:

Καθαρίζουμε τα λουλούδια από τα κοτσάνια και τα πλένουμε. Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό με λίγο αλάτι, τα βγάζουμε αμέσως και τα στραγγίζουμε καλά. Καίμε το βούτυρο στο τηγάνι και τα ρίχνουμε μέσα με τον δυόσμο ψιλοκομμένο και σωτάρουμε. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με λίγο πιπέρι και αλάτι. Κατόπιν ρίχνουμε και το τυρί. Όταν ψηθούν τα αυγά, αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.

.dogma.gr

KOYZINA

Βγάζουμε με τα υλικά αυτά 4 λίτρα χωρίς ανακάτεμα -χωρίς κρυσταλλάκια-μία κι έξω παγωτάκι σπέσιαλ !!!

Υλικά
500 γραμ σοκολάτα υγείας
1 +1/2 ζαχαρούχο γάλα
700 γραμ κρέμα γάλακτος
200 γραμ φρέσκο γάλα
2 βανίλιες μασουράκια

Σε αντικολλητικό σκεύος και σε πολύ χαμηλή φωτιά βάζουμε το ζαχαρούχο μαζί με την σοκολάτα να γίνουν ομοιογενές μείγμα χωρίς να ζεσταθούν πολύ μην κάψουν .
Προσθέτουμε και το φρέσκο γάλα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες σε σαντιγί λίγο πιο σφιχτή από γιαούρτι.
Ανακατεύουμε με μαριζ τα δυό μείγματα απαλά να γίνει ομοιογενή κρέμα.
Αν θέλουμε προσθέτουμε αμύγδαλα καβουρντισμένα ,ή σταγόνες σοκολάτας ή μπισκότα oreo κομμένα σε κομματάκια.
Το βάζουμε στην κατάψυξη
5 με 6 ώρες και σερβίρουμε !!!

http://mageirikikaisintages.blogspot.com

KOYZINA

Η συνταγή είναι τόσο εύκολη, δεδομένου ότι θα σας πάρει μόνο 5 λεπτά για να την φτιάξετε. Μερικοί ψήνουν την πίτα μαζί με τα κουκούτσια για καλύτερο άρωμα, ωστόσο, εσείς μπορείτε να τα αφαιρέσετε. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα, όπως φράουλες, βερίκοκα ή και μούρα.

Τα υλικά

600 γρ. φρέσκα κεράσια (αφού πρώτα βγάλετε τα κουκούτσια)
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
3/4 φλιτζάνια (100 γρ.) αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλυτζάνι (100 γρ.) ζάχαρη
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Και λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα της κερασόπιτας
Η εκτέλεση

Αρχικά, τοποθετείτε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσι) σ’ένα πυρέξ, αφού προηγούμενως το έχει αλείψει με βούτυρο και ρίξετε λίγη ζάχαρη. Στη συνέχεια, ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Ύστερα, περιχύνετε το μείγμα πάνω από τα κεράσια. Ψήνετε την κερασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 40- 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και στο τέλος ρίχνετε από πάνω την ζάχαρη άχνη. Η κερασόπιτα σας είναι έτοιμη για να την απολαύσετε με την παρέα σας!

KOYZINA

Φτιάχνουμε μια σαλάτα με λεπτή και πολύ αρωματική γεύση ιδανική για όσους θέλουν κάτι χορταστικό και με λίγες θερμίδες.

Υλικά

250 γρ. αποφλοιωμένες γαρίδες

200 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

Σχοινόπρασο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το σχοινόπρασο κομμένο σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε μαζί με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για ένα λεπτό ή δύο, ανακατεύοντας περιστασιακά. Ύστερα προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και σερβίρουμε.

Πηγή εικόνας: www.ricettedellanonna.net

jenny.gr

KOYZINA

Από το ωραιότερο αφράτο υπέροχο καλοκαιρινό γλυκάκι που θα έχετε φτιάξει και δοκιμάσει!!

Συνταγή:
Βάζουμε στο μπολ 6 ασπράδια και με λίγο αλάτι τα χτυπάμε σε πολύ σφιχτή μαρέγκα.
Βάζουμε σε άλλο μπολ 70 ml σπορέλαιο,100 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,20 γραμμάρια κακάο,2 βανίλιες και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε 80 ml γάλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε 6 κρόκους 1 βανίλια και ανακατεύουμε.
Οπότε παίρνουμε 2 κουταλιές γεμάτες μαρέγκα και ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύουμε.
Ξαναρίχνομε 2 κουταλιές μαρέγκα και ξανά ανακατευουμε πολύ απαλά με μαρίζ.
Η ίδια διαδικασία για όλη την μαρέγκα.
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα σε μέτριο ταψί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και τοποθετούμε μέσα το ταψί της κουζίνας γεμάτο έως την μέση νερό.
Βάζουμε μέσα το ταψί με το μείγμα μας και το ψήνουμε για 70 λεπτά.
Όταν το βγάλουμε επειδή είναι πολύ αφράτο το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το κόβουμε στην μέση με προσοχή.

Κρέμα:
Βάζουμε 1 λίτρο γάλα με μια κούπα ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 2 κουταλιές.γεμάτες της σούπας αλεύρι αφού προηγουμένως τα διαλύσαμε σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε,1 βανίλια,2 κρόκους αυγών,4 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει την χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε μέσα 1 κούπα σαντιγί χτυπημένη ανακατεύοντας την απαλά.
Οπότε τοποθετούμε τον ένα πάτο στην πιατέλα,βάζουμε κρέμα κλείνουμε με τον άλλο πάτο ξανά κρέμα και πάνω τριμμένη σοκολάτα!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou

http://mageirikikaisintages.blogspot.com

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή