Μαΐου 27, 2020

KOYZINA

Σοκολατένια τάρτα παγωτό, με τραγανή μπισκοτένια βάση, πλούσια σε σοκολατένια γεύση γέμιση, γαρνιρισμένη με σαντιγί και φλούδες σοκολάτας. 

Υλικά

Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα digestive
120 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση:
1 κ.γ. κόκκους στιγμιαίου καφέ
2 κ.γ. ζεστό νερό
1 φλ. τσαγιού (170 γρ.) σταγόνες κουβερτούρας
1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
1 φλ. τσαγιού κρύα κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%

Εκτέλεση συνταγής
_
Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο μούλτι, τα μπισκότα σε σκόνη. Σε ένα κατσαρόλι λιώνετε το βούτυρο, το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε και το θρυμματισμένο μπισκότο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα 23 εκ. και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματά της, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο.
Για τη γέμιση: Λιώνετε σε μπεν μαρί τις σταγόνες σοκολάτας. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τους κόκκους καφέ και το ζεστό νερό και ανακατεύετε να διαλυθεί ο καφές. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη να “σταθεί” για 10 λ.
Εν τω μεταξύ, σε άλλο μπολ βάζετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για 4-6 λ ή μέχρι να δημιουργηθούν πτυχές και έχετε μια πηχτή σαντιγί. Ρίχνετε τη σαντιγί μέσα στο σοκολατένιο μείγμα ζαχαρούχου και ανακατεύετε απαλά, για να μη ξεφουσκώσει, με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.

Μεταφέρετε το μείγμα στη ταρτιέρα, πάνω από τη μπισκοτένια βάση, τη στρώνετε ομοιόμορφα και ισιώνετε την επιφάνειά της. Σκεπάζετε τη ταρτιέρα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει.
Δέκα λεπτά πριν σερβίρετε βγάζετε τη τάρτα παγωτό από τη κατάψυξη. Τη γαρνίρετε με σαντιγί και φλούδες σοκολάτας, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

KOYZINA

Υλικά για 4 άτομα

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
2 φλ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Αρχικά κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Τη βάζετε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί.
Αποσύρετε το μπολ με τη σοκολάτα από το μπεν μαρί και ανακατεύετε μέσα το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει σε μαλακή σαντιγί που να κρατά το σχήμα της.
Την αδειάζετε στο κρύο μπολ με τη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα και την ενσωματώνετε ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι ή σπάτουλα, παίρνοντας υλικό από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Το βάζετε σε ένα μεγάλο πλαστικό κουτί με καπάκι (χωρητικότητας 2 λίτρων περίπου) και το αφήνετε στην κατάψυξη για 3 ώρες ή μέχρι να πήξει.

KOYZINA

Για τους λάτρεις της σοκολάτας, το νηστίσιμο brownie, είναι πεντανόστιμη ιδέα για να κατευνάσεις την επιθυμία σου για γλυκό.

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. δαμάσκηνα ψιλοκομμένα

300 γρ. ζάχαρη

80 γρ. κακάο

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γλ. αλάτι

250 γρ. νερό

180 γρ. σπορέλαιο

200 γρ. δάκρυα μαύρης σοκολάτας

1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το νερό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να ενωθούν και να γίνουν σαν μείγμα για κέικ.

Προσθέτουμε τα δάκρυα μαύρης σοκολάτας, τα δαμάσκηνα, τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου μέχρι να σφίξει. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για να το κόψουμε σε κομμάτια.

KOYZINA

Υλικά

Για τους κολοκυθοκεφτέδες

– 300 γρ. κολοκυθάκια

– 150 γρ. ντομάτες
– 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
– 3 κουταλιές της σούπας μυρωδικά (ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο, μαϊντανό)
– ¼ κουταλάκι του γλυκού ματζουράνα ή θρούμπι
– 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι
– Λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ταχίνι με μυρωδικά

– 40 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
– 1 λιαστή ντομάτα
– 4-5 κλωναράκια μαϊντανό
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 20 ml. ελαιόλαδο
– 50 ml. χλιαρό νερό
– 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
– ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
– ¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
– ¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
– Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα πιέζουμε με τα χέρια ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε και τρίβουμε τις ντομάτες. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους κολοκυθοκεφτέδες και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά. Πολτοποιούμε τη λιαστή ντομάτα στο μπλέντερ με όλα τα υλικά εκτός από το ταχίνι, το οποίο και προσθέτουμε στο τέλος.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι.

Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ρίχνοντας κουταλιές από το μείγμα σε ζεστό λάδι (θα πρέπει να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα και να ψηθούν μέχρι το εσωτερικό τους). Κατόπιν τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες με τη σάλτσα από ταχίνι.

https://www.govastileto.gr/

KOYZINA

Απολαύστε τη το βράδυ της Ανάστασης στο γιορτινό τραπέζι!

Υλικά:

90 ml ελαιόλαδο

5 σαφράν
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μαραθόριζες
4 αγκινάρες
1 μαρούλι
750 mlζωμός λαχανικών
40 γρ. ρύζι
6 κ.σ. δυόσμο
2 ml ταχίνι
40 ml χυμό από λεμόνι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σαφράν, τα κρεμμύδια, τις αγκινάρες και την μαραθόριζα. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τα μαρούλια και, όταν μαραθούν και αυτά, ρίχνουμε τον ζωμό και αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση. Χαμηλώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε, παίρνουμε μια κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα και το χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το ταχίνι και το λεμόνι. Περιχύνουμε τη μαγειρίτσα, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και βελτιώνουμε σε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και σερβίρουμε.https://www.govastileto.gr/

KOYZINA

Μωσαϊκό με βρώμη: Το υγιεινό γλυκό του Χρήστου Βέργαδου συνοδεύει τέλεια τον καφέ -Με λίγες θερμίδες

Yλικά (για 8 μερίδες)

-240 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

-120 γρ ζάχαρη άχνη

-50 γρ κακάο

-40 ml κονιάκ

-360 γρ μπισκότα βρώμης θρυμματισμένα

-120 γρ νιφάδες βρώμης

για το γαρνίρισμα:

κακάο

Εκτέλεση:

1)Σε ένα μπωλ ανακατεύετε με το χέρι το βούτυρο μαζί με την άχνη και το κακάο, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2) Κατόπιν προσθέτετε τις νιφάδες βρώμης, τα θρυμματισμένα μπισκότα, το κονιάκ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

3) Σε μία φόρμα κέικ 25x10 cm στρώνεται αντικολλητικό χαρτί καλύπτωντας και τα τοιχώματα της και αδειάζεται στο εσωτερικό της το μίγμα.

4) Πιέζετε με τα δάχτυλά σας και βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

5)Σερβίρετε πασπαλίζοντας την επιφάνεια με κακάο.

Το βιβλίο του Χρήστου Βέργαδου, "Γλυκά χωρίς" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.https://www.bovary.gr/

KOYZINA

Ενα γλυκάκι, τώρα που είμαστε και όλοι κλεισμένοι σστα σπίτια μας, είναι ότι πρέπει! Μια εύκολη συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου.

Υλικά συνταγής 

1 πακέτο φρυγανιές
2 ποτήρια νερό
6 κουταλιές κακάο
6 κουταλιές ζάχαρη
500 γρ. νηστίσιμη κρέμα γάλακτος
5 κουταλιές άχνη ζάχαρη
Αμύγδαλο καβουρντισμένο και ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε σαντιγί με τη φυτική κρέμα. Την χτυπάμε στο μίξερ με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Μόλις ετοιμαστεί την βάζουμε στο ψυγείο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Στο μείγμα μας βουτάμε μία μία τις φρυγανιές, με προσοχή για να μην σπάσουν και τις τοποθετούμε στο ταψί μας.
Αφού φτιάξουμε την πρώτη στρώση, βάζουμε τη σαντιγί που έχουμε ετοιμάσει και έχουμε στο ψυγείο.
Στη συνέχεια στρώνουμε άλλη μια στρώση με φρυγανιές που έχουμε βουτήξει στο μείγμα σοκολάτας.
Βάζουμε ακόμη μια στρώση σαντιγί.
Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο καβουρντισμένο και ψιλοκομμένο.
Πηγή: iefimerida.gr -

KOYZINA

 Μαγειρίτσα με μανιτάρια: vegan και πεντανόστιμη

Άννα Χαλικιά
Η μαγειρίτσα, η ταπεινή, η εορταστική, είναι και θα είναι η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία της ελληνικής κουζίνας. Βλέπεις, αυτά που με κάνουν να την τρώω με μεταμεσονύχτια -κάθε φορά- ευδαιμονία, δεν είναι ούτε τα συκωτάκια, ούτε τα εντεράκια και τα λοιπά εντόσθια. Η πεμπτουσία της μαγειρίτσας είναι τα χορταρικά -ο άνηθος, το μάραθο, τα μυρώνια, τα μαρούλια και ότι άλλο βάζουν οι νοικοκυρές- και η αρωματική, πηχτή υφή της από το ταχινολέμονο.

Η χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάρια, ήταν η απάντηση που αναζητούσα. Τα μυρωδικά και οι πρασινάδες, το ταχινολέμονο και το μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπεράκι, έκαναν την κουζίνα μας να μυρίσει Πάσχα. Ούτε ξύδι, ούτε πολύωρα πλυσίματα. Σε κάτι λιγότερο από 40 λεπτά, είχαμε στα πιάτα μας ζεστή, λαχταριστή μαγειρίτσα.

Μερίδες: 4-6

Υλικά για τη μαγειρίτσα
120 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
400 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
400 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, σε φέτες
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, σε φέτες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. ρύζι γλασέ
φύλλα από 1 μαρούλι, κομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
1 λίτρο νερό ή σπιτικό ζωμό λαχανικών

Υλικά για το αυγολέμονο
3 κ.σ. ταχίνι
χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση
1) Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

2) Προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια και σοτάρουμε να μαραθούν, για 6-7 λεπτά.

3) Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Όταν εξατμιστούν τα πολλά υγρά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

4) Προσθέτουμε το μαρούλι, τον άνηθο, το μάραθο και τα μυρώνια, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το νερό ή το ζωμό.

5) Αφήνουμε ακάλυπτη την κατσαρόλα να βράσει για περίπου 20-25 λεπτά.

6) Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό απ’ τη φωτιά, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

7) Σε μπολ, με σύρμα ή ένα πιρούνι, χτυπάμε καλά το ταχίνι, και προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού, χτυπώντας συνεχώς.

8) Με μία κουτάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά 2-3 κουταλιές καυτό ζωμό από τη μαγειρίτσα μέσα στο μείγμα του ταχινιού, ανακατεύοντας ζωηρά.

9) Ρίχνουμε αργά το ταχινολέμονο στη μαγειρίτσα, ανακατεύοντας συνεχώς.

10) Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να “κάτσει” για 10 λεπτά και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

#LoveOnly,
Madame Ginger

KOYZINA

Vegan / νηστίσιμες εξαιρετικές τρούφες σοκολάτας με raspberries πολύ εύκολες

Απολαύστε σοκολατένιες τρούφες με υφή brownie και άρωμα σμέουρου! Εύκολη και γρήγορη συνταγή για περίπου 20-25 κομμάτια (χωρίς γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά).

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

2 φλιτζάνια ακατέργαστα κάσιους,
1 πρέζα αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια χουρμάδες (απύρηνους)
1/2 φλιτζάνι γάλα (καρύδας ή αμυγδάλου)
1 φλιτζάνι σκόνη κακάου
300 γρ. περίπου μαύρη σοκολάτα (72%), σπασμένη σε μικρά κομμάτια
1-2 κουταλιές της σούπας παγωμένα αποξηραμένα raspberries (σμέουρα)

ΟΔΗΓΙΕΣ:


1. Τοποθετήστε χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα) σε ταψί.

2. Σε μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, ρίχνετε τα κάσιους ώστε να θρυμματιστούν. Προσθέστε το αλάτι, τους χουρμάδες, το γάλα και τη σκόνη κακάου – συνεχίστε το ανακάτεμα για να ‘δέσουν’ τα συστατικά.

3. Πλάθετε τρούφες με τα χέρια σε ομοιόμορφο μέγεθος – περίπου στο μέγεθος μπάλας γκολφ – και τις τοποθετείτε στο ταψί με τη λαδόκολλα και στη συνέχεια στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

4. Εν τω μεταξύ, τοποθετείτε τα αποξηραμένα σμέουρα σε σακουλάκι που κλείνει και με έναν πλάστη ή μια πλευρά από ένα ποτήρι, τα σπάζετε μέχρι να γίνουν σκόνη. Αφήστε τα στην άκρη για γαρνιτούρα.

5. Σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνετε τη σοκολάτα.

6. Καρφώνοντας με ένα πιρούνι, βυθίζετε κάθε τρούφα στη λιωμένη σοκολάτα, μετά την τοποθετείτε στη λαδόκολλα και την πασπαλίζετε αμέσως με τη σκόνη σμέουρου.

7. Αφήνετε τις τρούφες να στεγνώσουν και βάζετε στο ψυγείο. Για να τις σερβίρετε αφήστε τες τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σε θερμοκρασία δωματίου.

Λία Μαλλίδου – Μαλέσσα

https://www.thessalonikiartsandculture.gr

KOYZINA

Τα ψητά ντολμαδάκια δεν λυώνουν όσο στην κατσαρόλα, τα φύλλα τους δεν ανοίγουν ούτε βράζουν.
Καρολίνα Δωρίτη

Προετοιμασία 1 ώρα, Αναμονή 1 ώρα, Ψήσιμο περίπου 40′

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 80 ντολμαδάκια)

400 γρ. ρύζι καρολίνα

80-100 αμπελόφυλλα φρέσκα ή σε βάζο

90 ml ελαιόλαδο + 4 κ.σ. επιπλέον

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

11 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 μεγάλη, ώριμη ντομάτα, τριμμένη

75 ml χυμός λεμονιού

1 ματσάκι (1 φλ.) φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

1 ματσάκι (3/4 φλ.) φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

1 ματσάκι (1 φλ.) μάραθος, ψιλοκομμένος

1 ματσάκι (1 φλ.) άνηθος, ψιλοκομμένος

2-3 ακέρωτα λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες (ροδέλες με τη φλούδα)

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ξεπλένουμε το ρύζι και το μουλιάζουμε σε μπόλικο νερό για περίπου 1 ώρα. Αυτό κάνει το ρύζι να μη λασπώνει. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα αμπελόφυλλα, τα πλένουμε και τα βράζουμε σε νερό που κοχλάζει, για 3-4 λεπτά, μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους και να μαλακώσουν. Αμέσως τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Σουρώνουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε. Σοτάρουμε, σε μέτρια φωτιά, σε μια φαρδιά κατσαρόλα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 300 ml νερό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ντομάτα, τον χυμό λεμονιού, τα 90 ml ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Η ντομάτα και το λεμόνι επίσης κάνουν το ρύζι να μη λασπώνει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε τα μικρότερα ή σκισμένα αμπελόφυλλα στον πάτο μιας πήλινης γάστρας ή ενός στρογγυλού ταψιού (σχετικά βαθιού). Παίρνουμε ένα φύλλο, αν χρειάζεται κόβουμε το κοτσανάκι, και το βάζουμε στην παλάμη μας ή στην επιφάνεια εργασίας μας, με τη γυαλιστερή μεριά προς τα κάτω. Βάζουμε πάνω του ένα γεμάτο κ.γ. γέμιση και αρχίζουμε να τυλίγουμε. Διπλώνουμε πρώτα τα πλαϊνά μέρη και στη συνέχεια τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, προσέχοντας να μη σκιστεί.

Τα βάζουμε στη γάστρα σε σπιράλ (όπως θα κάναμε σε μια κατσαρόλα), το ένα δίπλα στο άλλο, ξεκινώντας από τα τοιχώματα της γάστρας και καταλήγοντας στο κέντρο. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε και με επόμενες στρώσεις μέχρι να τυλίξουμε όλα τα φύλλα. Ρίχνουμε από πάνω 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 180 ml νερό, λίγο ακόμη αλάτι και ακουμπάμε πάνω στους ντολμάδες τις φέτες λεμονιού.

Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της ή το ταψί με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο (για να μην ξεροψηθούν τα φύλλα). Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C και ψήνουμε τους ντολμάδες για περίπου 40 λεπτά. Βγάζουμε τους ντολμάδες από τον φούρνο, τους ξεσκεπάζουμε και τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή