Σεπτεμβρίου 25, 2020

KOYZINA

Μια υγιεινή επιλογή είναι οι μπάρες βρώμης με κεράσι και καρύδια.

Υλικά

1 κούπα αλεύρι βρώμης
1 κούπα βρώμη
1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο (μουλιασμένο για 5 λεπτά σε 3 κουταλιές νερό)
4 χουρμάδες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ κούπα βούτυρο αμυγδάλου (ή άλλου καρπού)
2/3 της κούπας αποξηραμένα κεράσια
2/3 της κούπας καρύδια
1/4 της κούπας νερό

Εκτέλεση

Βάλε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και προθέρμανε τον φούρνο σου στους 175 βαθμούς. Βάλε τα κεράσια και τα καρύδια στο μούλτι μέχρι να κοπούν σε χοντρά κομμάτια. Έπειτα, τοποθέτησέ τα σε ένα μεγάλο μπολ. Βάλε το μείγμα του λιναρόσπορου, τους χουρμάδες, το αλάτι, τη βανίλια και το βούτυρο στο μούλτι μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη. Στη συνέχεια, ένωσε το μείγμα με τα κεράσια και τα καρύδια στο μεγάλο μπολ. Άπλωσε το μείγμα όσο μπορείς πιο ομοιόμορφα στο ταψί και ψήσε για 20’. Μόλις κρυώσει, κόψε σε κομμάτια.

KOYZINA

 Ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα καλό γεύμα, τέλειο κέρασμα για τα γενέθλια, την γιορτή ή οποιαδήποτε άλλη σημαντική στιγμή σας!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη μους:

200ml γάλα
400gr. σοκολάτα υγείας
600gr. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Για τη βάση:

60gr. σοκολάτα γάλακτος
100gr. πραλίνα φουντουκιού
100gr. μπισκότα της αρεσκείας σας
Για το γλάσο:

250gr. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
250gr. σοκολάτα υγείας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μους: Βράζουμε το γάλα,αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε για να λιώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, ώστε να φτιάξουμε μια αφράτη σαντιγύ και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε τη σοκολάτα σιγά σιγά για να μη πέσει ο όγκος της σαντιγύς. Αφήνουμε στην άκρη και παράλληλα κάνουμε τη βάση.
Για τη βάση: Σπάμε σε κομμάτια τη σοκολάτα,θρυμματίζουμε το μπισκότο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με την πραλίνα έτσι ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στρώνουμε σε τσέρκι και προσθέτουμε τη μους στη βάση μας. Βάζουμε στην κατάψυξη.
Για το γλάσο: Βράζουμε τηn κρέμα γάλακτος, με προσοχή να μην φουσκώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Βγάζουμε το τσέρκι με τη βάση και τη μους ενώ έχει παγώσει καλά.
Για το στήσιμο: Βάζουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο μας και βάζουμε ένα μπολ στο κέντρο και πάνω του ακουμπάμε την τούρτα. Ρίχνουμε το γλάσο από πάνω και αφήνουμε τη σοκολάτα να πέσει στη λαδόκολλα,την κρατάμε για να τη χρησιμοποιήσουμε και αλλού αν θέλουμε,κρατάει 5 μέρες στο ψυγείο. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και σερβίρουμε μετά από 1 με 1 ½ ώρα.

https://petros-syrigos.com/

KOYZINA

Τι θα χρειαστούμε στη συνταγή για παγωτό σύκο;
1/4 της κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
Μία κουταλιά της σούπας βανίλια
Μία κούπα κρέμα γάλακτος
Μία κούπα ζαχαρούχο γάλα
15 σύκα
Τα βήματα για τη συνταγή του παγωτού είναι:
Καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε και τα κόβουμε στη μέση. Αφού τα κόψουμε, τα λιώνουμε, πιέζοντας τα με ένα κουτάλι.
Έπειτα τα προσθέτουμε μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα γάλακτος μέσα σ’ ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε καλά!
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά – σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά που ρίξαμε στο μπολ προσθέτουμε τα λιωμένα σύκα και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να πάρει το χρώμα των σύκων.
Βάζουμε στον κατάψυξη το μείγμα μας για περίπου μιάμιση ώρα για να παγώσει.
Μετά το πέρας της μιάμισης ώρα, βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη και ξαναχτυπάμε για περίπου πέντε λεπτά το μείγμα μας για να πάρει κρεμώδη υφή.
Έχοντας πάρει κρεμώδη υφή το μείγμα μας, το μεταφέρουμε από το μπολ σε ένα σκεύος της προτίμησης μας.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.
Το παγωτό μας είναι έτοιμο! Σερβίρουμε συνοδεύοντας το με ό,τι σιρόπι θέλουμε. Μπορούμε να το φάμε και σκέτο, αλλά γούστα είναι αυτά.

KOYZINA

Σπιτική Τούρτα Ψυγείου
Συστατικά:
200 γρ. μπισκότα σαβαγιαρ
500 ml. κρέμα γάλακτος
2 Νες Καφέ φακελάκια
400 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά
100 ml. κρέμα γάλακτος
200 γρ. σοκολάτα
2 ώρες στον καταψύκτη

Εκτέλεση
Στρώστε μία στρογγυλή φόρμα(με δαχτυλίδι) 24 εκ με τα σαβαγιαρ αφού πρώτα τα μουλιάσετε σε 1 Nescafe. φακ διαλυμένο σε μία κούπα νερο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, 1 νες καφέ, φακ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε σαντιγί σταθερή να μην πέφτει από το κουτάλι.
Προσθέτουμε τα μπισκότα σοκολατας τριμμένα με το χερι σε κοματάκια μέσα στην σαντιγί και τα ανακατεύουμε με την σαντιγί. Στρώνουμε το μείγμα πάνω από τα σαβαγιαρ

Αδειάζουμε και βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι 100ml κρέμα γάλακτος , προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το γλάσσο.
Αφήστε το να κρυώσει και απλώστε το πάνω από την σαντιγί.
Βάλτε στο ψυγείο για 2 ωρες και βγάζετε και σερβίρετε

https://xrysoskoufaki.gr/

KOYZINA

Αυτή η συνταγή πρέπει να υπάρχει στα κιτάπια κάθε κουζίνας, για τις ημέρες που θέλουμε κάτι γλυκό, αλλά δεν έχουμε χρόνο να αφιερώσουμε ώρα στην παρασκευή ενός γλυκίσματος.

Οπως φαίνεται, πρόκειται για την πιο απλή, αλλά και ακαταμάχητα νόστιμη παρασκευή, αφού η κρέμα δεν περιέχει παρά γάλα και αυγά, ενώ για τη βάση αρκεί ένα φύλλο σφολιάτας. Ακούγεται σκανδαλωδώς απλοϊκό, όμως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Μερικά μυστικά της συνταγής
Καλό είναι να έχετε ένα κουπάτ ή ένα πιατάκι του καφέ για να κόψετε τη σφολιάτα σε ομοιόμορφα στρογγυλά. Αν δεν θέλετε να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία, υπάρχουν στα ψυγεία έτοιμα φύλλα σφολιάτας κομμένα 

Το μείγμα με το αυγό και το γάλα δεν περιλαμβάνει, στην παραδοσιακή εκτέλεση της συνταγής, κάποια αρωματική ύλη. Ωστόσο, εμείς κρίναμε φρόνιμο να προσθέσουμε λίγο ξύσμα λεμόνι. Μπορείτε φυσικά να το παραλείψετε ή να το αντικαταστήσετε με βανιλίνη.

Η κρέμα φουσκώνει αρκετά στο ψήσιμο, γι’ αυτό σκεφτείτε να τοποθετήσετε τη φόρμα με τα ταρτάκια μέσα σε ένα ταψί (μπορείτε να βάλετε και δυο δάχτυλα νερό), ώστε να μη λερώσετε το φούρνο. Επίσης, φροντίστε να μην παραγεμίσετε τα ταρτάκια.

Τέλος, σκεφτείτε να γυρίσετε την κρέμα σε μια κανάτα, για να γεμίσετε πιο εύκολα τις σφολιάτες πριν τις βάλετε στο φούρνο.

Υλικά
85ml γάλα
85ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά
Το ξύσμα από 1 λεμόνι
90 γρ. καστανή ζάχαρη
2 φύλλα σφολιάτας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Κόβουμε τη σφολιάτα σε ομοιόμορφους κύκλους. Στρώνουμε σε φόρμα για μάφιν στρωμένα με καραμελόχαρτο ή σε ατομικά μεταλλικά δοχεία για ατομικά ταρτάκια. Καλό είναι να μην παιδέψουμε πολύ τη ζύμη, ούτε να την αφήσουμε για ώρα εκτός ψυγείου, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί θα δυσκολευτούμε στη συνέχεια της συνταγής.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας ώστε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε, τέλος, και το ξύσμα λεμονιού.
Γεμίζουμε τα ταρτάκια, αφήνοντας περιθώριο από την επιφάνεια, και ψήνουμε στον φούρνο για 8-9 λεπτά ώστε να σταθεί η γέμιση και να ψηθεί η σφολιάτα.
Πηγή: iefimerida.gr 

KOYZINA

Εύκολη ζύμη τάρτας χωρίς αυγό (για αλμυρές τάρτες)

Υλικά Συνταγής
1½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (200 γραμ)
1 πρέζα αλάτι
9 κ.σ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε καρεδάκια (135 γραμ.)
4-5 κ.σ. παγωμένο νερό
Προαιρετικά
διάφορα μυρωδικά

Εκτέλεση
Η εύκολη ζύμη χωρίς αυγό για αλμυρή τάρτα, είναι για εσάς που δεν σας αρέσει να ζυγίζετε υλικά και θέλετε εύκολες λύσεις. Θα δουλέψουµε τη ζύµη στον κάδο του µίξερ µε τους κόφτες.

Τοποθετούµε στον κάδο το αλεύρι κοσκινισµένο, το αλάτι και το βούτυρο. Χρησιµοποιούµε τη διακοπτόµενη λειτουργία του µίξερ για λίγα δευτερόλεπτα, µέχρι τα υλικά να µοιάζουν σαν βρεγµένη άµµος. Προσθέτουµε το κρύο νερό, µε διακοπτόµενη λειτουργία του µίξερ (όχι συνεχές χτύπηµα).

Μόλις αρχίσει να οµογενοποιείται το µείγµα, το βγάζουµε σε αλευρωµένη επιφάνεια και το ενώνουµε µε τα χέρια σε µπάλα. Προσοχή, δεν ζυµώνουµε πολύ γιατί το αλεύρι θα απορροφήσει πολύ βούτυρο και θα γίνει σκληρή και τραχιά η ζύµη όταν ψηθεί.

Ελαφρά πατάµε την µπάλα ζύµης να πλατύνει σε δίσκο πάχους 3 εκ. Την τυλίγουµε µε µεµβράνη και την αφήνουµε στο ψυγείο τουλάχιστον για 45΄. Ψήνουµε όπως στη βασική ζύμη για τάρτες.

Γίνεται 1 φύλλο για ταρτιέρα 26 ή 28 εκ.

https://www.argiro.gr/

KOYZINA

Αγαπάς τη σάλτσα κάρυ με λαχανικά και πλούσιο άρωμα καρύδας; Αυτή την εύκολη συνταγή να τη φτιάξεις οπωσδήποτε και να την απολαύσεις με ρεβίθια και ρύζι. Ρεβίθια με κάρυ και ρύζι είναι καταπληκτικός συνδυασμός

Υλικά Συνταγής
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
2 χρωματιστές πιπεριές (κομμένες σε φέτες)
5-6 ασπρομανίταρα (κομμένα σε χοντρές φέτες)
250 γραμ. κίτρινη κολοκύθα (σε καρέ)
1 γλυκοπατάτα (σε καρέ)
1 κεφάλι μπρόκολο
1 κεφάλι κουνουπίδι
1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
λίγο φρέσκο τζίντζερ
400 γραμ. γάλα καρύδας (παχύρευστο σε κονσέρβα)
1/2 φλ. ζωμό λαχανικών ή νερό
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ρεβίθια μαγειρεμένα
καστανό ρύζι βρασμένο
λίγος ψιλοκομμένος φρέσκο κόλιανδρο
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους
λίγο χυμό και ξύσμα από lime

Εκτέλεση
Για το κάρυ λαχανικών, κόβουμε όλα τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε φέτες. Την κολοκύθα και την γλυκοπατάτα σε καρέ. Κόβουμε Το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε φουντίτσες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη γλυκοπατάτα και τις πιπεριές και σοτάρουμε να μαραθούν για 3′. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε την κολοκύθα, το κουνουπίδι και το μπρόκολο.

Προσθέτουμε την πάστα κάρυ το φρέσκο τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα καρύδας. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά περίπου 5′ να δέσει η σάλτσα να πυκνώσει και τα αρώματα της να μοσχοβολήσουν.

Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το κόλιανδρο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με βρασμένα ρεβίθια, καστανό ρύζι και στύβουμε λίγες σταγόνες λάιμ. Λίγο ξύσμα από λάιμ απογειώνει την συνταγή.

Με αυτή τη σάλτσα κάρυ λαχανικών μπορούμε επίσης να απογειώσουμε ένα απλό ρεβυθόρυζο, δίνοντάς του γεύση μοναδική.

https://www.argiro.gr/

KOYZINA

Γρήγορο, γευστικό και εύκολο πιάτο.

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

½ κιλό βλίτα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια μέτρια, ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)

½ μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα

1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Τα φυλλαράκια από 5 κλαδάκια φρέσκο λεμονοθύμαρο ή 1 κοφτή κ.γλ. ξερό

4-5 φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα, ή μία πρέζα ξερή (προαιρετικά)

180 ml ελαιόλαδο

120 γρ. φέτα σκληρή, σπασμένη με το χέρι

4 φέτες ψωμί της αρεσκείας μας

4 αβγά

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

8 σταγόνες τρουφέλαιο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε πολύ καλά τα βλίτα. Σε αλατισμένο βραστό νερό ρίχνουμε τα βλίτα και τα βράζουμε 1′-1,5′. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια. Μόλις κρυώσουν, τα ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά – αν χρειαστεί, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, μαλακώνουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και στη συνέχεια το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε τα στεγνά πλέον χόρτα και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για 1′-2′. Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και τέλος τη φέτα.

Δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο.

Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμί και αφήνουμε στην άκρη.

Τηγανίζουμε τα αβγά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μελάτα κατά προτίμηση. Εναλλακτικά, τα κάνουμε ποσέ.

Σε κάθε πιάτο ή σε μια πιατέλα βάζουμε με τη σειρά το ψωμί, τα χόρτα και πάνω από ένα αβγό. Τρίβουμε πιπέρι και ραντίζουμε κάθε αβγό με 2 σταγόνες τρουφέλαιο.

KOYZINA

Bonet: Το ιταλικό γλυκό με μπισκότα amaretti που θα μιλήσει στην καρδιά σας -Η αυθεντική συνταγή
Κάθε περιοχή στην Ιταλία, όπως και κάθε πόλη, έχει τα δικά της εμβληματικά πιάτα και τις σπεσιαλιτέ οι οποίες φτιάχνονται με τοπικά υλικά.

Στο Πιεμόντε, στη βορειοδυτική Ιταλία, το οποίο είναι διάσημο για τα μπισκότα amaretti, οι ντόπιοι απολαμβάνουν ένα μοναδικό γλυκό που ακούει στο όνομα Bonet. Στο παρελθόν, το Πιεμόντε κυβερνούσαν οι Γάλλοι και η λέξη Bonet προέρχεται από το γαλλικό «bonnet», που σημαίνει καπέλο. Υπάρχουν δύο εξηγήσεις για αυτή του την ονομασία. Η πρώτη και θα λέγαμε πιο πειστική, είναι αυτή που υποστηρίζει ότι το γλυκό πήρε το όνομά του από το χάλκινο σκεύος όπου μαγειρεύτηκε, του οποίου το σχήμα ήταν σαν καπέλο του σεφ. Αλλά στις μέρες μας, αν ρωτήσετε τους κατοίκους του Πιεμόντε υποστηρίζουν ότι, όπως το καπέλο είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να φορέσει κάποιος για να επιστρέψει στο σπίτι (πιθανότατα μετά από ένα Κυριακάτικο γεύμα), αυτό το επιδόρπιο είναι το τελευταίο που πρέπει να φάει κάποιος στο τέλος ενός γεύματος.

Η συνταγή Bonet ακολούθησε αρχικά την κλασική συνταγή μιας κρέμας καραμελέ, όπου δεν υπήρχε ίχνος σοκολάτας. Αυτή η εκδοχή ονομαζόταν "bonet alla monferrina" και χρειαζόταν μόνο αυγά, γάλα, ζάχαρη και μπισκότα amaretti. Σήμερα, η μοντέρνα εκδοχή έχει κακάο και ρούμι, και υπάρχει από την εποχή που αυτά τα δύο προϊόντα, ανακαλύφθηκαν στην Αμερική και μεταφέρθηκαν στην Ευρώπη.

Συστατικά
750 ml γάλα
4 αυγά
100 γραμμάρια θρυμματισμένα amaretti
150 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
1 φλιτζάνι καφέ εσπρέσο
1 σφηνάκι ρούμι
Για τη σος καραμέλας
100 γραμμάρια ζάχαρη
Μια κουταλιά της σούπας βραστό νερό

Ζεστό νερό για το ταψί που θα μπει η φόρμα

Εκτέλεση
Βάλτε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήστε τη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας βραστό νερό όταν θα έχει λιώσει η ζάχαρη. Διατηρήστε σε χαμηλή φωτιά έως ότου η καραμέλα πάρει βαθύ καφέ χρώμα.

Απλώστε σε μια φόρμα την καραμέλα και αφήστε τη να κρυώσει.

Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη, προσθέστε το κακάο, τα θρυμματισμένα amaretti, το ρούμι και τον εσπρέσο. Μόλις αναμειχθεί καλά, προσθέστε το γάλα και συνεχίστε το χτύπημα.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίξτε το στη φόρμα όπου είχατε βάλει την καραμέλα.

Τοποθετήστε τη φόρμα σε ένα δίσκο ψησίματος με 2/3 με ζεστό νερό και βάλτε το στους 180 βαθμούς στο φούρνο, για 40-45 λεπτά.

Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Σε θερμοκρασία δωματίου, βγάλτε τη φόρμα από το ταψί και τοποθετήστε τη στο ψυγείο. Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον τρεις ώρες.

Ξεφορμάρετε το Bonet και βάλτε το σε πιάτο σερβιρίσματος από την ανάποδη πλευρά. Διακοσμήστε με amaretti. Καλή απόλαυση!

bovary.gr

KOYZINA

Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη
Γράφτηκε από την Τίνα Αντωνίου 

Υλικά 

3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα ενός λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλο

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, τη κανέλα και το γαρύφαλλο και στο τέλος το αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας, προκειμένου να γίνει ομοιογενές χυλός.
Ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο ή ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180° C για 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το φούρνο), μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο της.
Καλή σας όρεξη!!!

 

Tips: Το πορτοκάλι έχει γλυκιά ή γλυκόξινη γεύση και είναι λιγότερο ή περισσότερο αρωματικό ανάλογα με την ποικιλία και την ποιότητα. Κάποια ελαφριά πικρή γεύση που παρατηρείται μερικές φορές οφείλεται σε ποσότητα αιθέριου ελαίου που έχει εισχωρήσει στη σάρκα. 

Πηγή: http://www.mydiatrofi.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή