Δεκεμβρίου 15, 2018

KOYZINA

Υλικά

4 μεγάλες πιπεριές κέρατο

2 μέτρια κολοκυθάκια

60 γρ. τριμμένη φρυγανιά

50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

1 αυγό

1 σκελίδα σκόρδο

1 μικρό λευκό κρεμμύδι

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο, το συνθλίβουμε με το χέρι και το σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι που το έχουμε ψιλοκόψει σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Παίρνουμε τις πιπεριές τις πλένουμε και αφαιρούμε τα σπόρια και το καπάκι. Εν τω μεταξύ χτυπάμε σε ένα μίξερ τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το αυγό και τα κολοκυθάκια. Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές γεμίζουμε τις πιπεριές, πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.


Πηγή: quantumnaut

KOYZINA

Ζουμερά, κόκκινα, λαχταριστά και όχι μόνο, τα μήλα είναι σύμμαχοι υγείας, δεν είναι τυχαία η παροιμία «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα» . Ο πρωταγωνιστής του φθινοπώρου είναι πλούσιος σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες καθώς και μεταλλικά στοιχεία. Επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό, διεγείρει το μεταβολισμό μας, δεν περιέχει λιπαρά κι έχει λίγες θερμίδες. Η φλούδα είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος γι αυτό το λόγο καλό είναι να μην αφαιρείται. συνταγές με μήλο

Επιπλέον θεωρείται μια υγιεινή επιλογή για την καταπολέμηση της λιγούρας. Αλλά το υγιεινό δε σημαίνει πάντα κι άνοστο. Μπορούν να καταναλωθούν σκέτα, με συνοδεία μιας μικρής ποσότητας κανέλας (για μια light εκδοχή) ή ακόμη πιο ΄΄αμαρτωλά΄΄, ως γέμιση κάποιας τάρτας… κι αυτοί είναι μόνο λίγοι από τους συνδυασμούς που μπορούν να αναστατώσουν ευχάριστα τους γευστικούς μας κάλυκες. συνταγές με μήλο

 

Συστατικά:

1 φύλλο σφολιάτας

3 μεγάλα μήλα

5-6 κουταλιές ζάχαρη

½ κούπας σταφίδες

½ κούπας καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια (προαιρετικά)

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

λίγο νερό

κανέλα

 

Εκτέλεση:

Αρχικά βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι με το νερό να γίνει καραμέλα και μόλις γίνει ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο. συνταγές με μήλο

Στη συνέχεια κόβουμε τα μήλα σε κύβους και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την καραμέλα. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά.

Πριν βάλουμε την σφολιάτα στο ταψί το έχουμε βουτυρώσει.

Όταν η γέμισή μας είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς που έχουμε επιλέξει κι έπειτα την απλώνουμε στην σφολιάτα και την κλείνουμε.

Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε το στρουντελ.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 200.

KOYZINA

Χυλοπίτες γκρατιναρισμένες με ντομάτα και ρίγανη
ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ
΄

Υλικά (για 4 - 5 άτομα)

1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες
1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, χτυπημένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
50 ml ελαιόλαδο
200 γρ. ανθότυρο, κομματιασμένο (ή κατίκι Δομοκού)
200 γρ. γραβιέρα, κατά προτίμηση Αμφιλοχίας, τριμμένη
1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη χοντροκομμένη ή 1/2 κουτ. σούπας ξερή
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και όταν ζεσταθεί και αρχίσει να βγάζει το άρωμά του, ρίχνουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε, αφήνουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτά και προσθέτουμε 2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, έτσι ώστε να αρχίσει να βράζει, αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για να ελέγχουμε τα υγρά και προσθέτουμε λίγο - λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται, ώστε να βράσουν οι χυλοπίτες και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.

Ρίχνουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί. Σκορπάμε από πάνω τα τυριά και ψήνουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά, ίσα να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σαλάτα.

Τι πίνουμε: Βάλτε στα ποτήρια σας μια Νεμέα, τόσο στην ερυθρή όσο και στην ερυθρωπή εκδοχή της, και θα ’ναι όλοι ευχαριστημένοι.

Μυστικό: Μια άλλη παραλλαγή είναι να ανακατέψουμε 400 γρ. γιαούρτι με τη γραβιέρα και τις χυλοπίτες, να τα αδειάσουμε στο ταψί και να τα ψήσουμε για 15 λεπτά.

KOYZINA

Το γνωστό σε όλους carrot cake στην ωμοφαγική και πιο υγιεινή του βερσιόν!

Για τη βάση:
200γρ καρότα

200γρ μουλιασμένα καρύδια ( 150γρ στεγνά)

100γρ αποξηραμένα σύκα

1 κουταλάκι κανέλα Κεϋλάνης

μια πρέζα αλάτι

μια πρέζα κάρδαμο

μια πρέζα ξύσμα πορτοκαλιού

Για την κρέμα καρύδας:

50γρ μουλιασμένα κάσιους

50γρ τρμμένη καρύδα

50ml παρθένο λάδι καρύδας

2 αποξηραμένα σύκα

1 πρέζα αλάτι

1​​​​​​ κουταλάκι σκόνη βανίλιας ή υγρή βανίλια

 

Εκτέλεση
Μουλιάστε τα καρύδια σε άφθονο νερό για περίπου 8 – 12 ώρες. Ξεπλύνετε καλά, σουρώστε και αφήστε στην άκρη να στεγνώσουν.

Σε μπλεντερ με λεπίδα σχήματος S χτυπήστε τα καρότα με τα καρύδια, τα σύκα και τα μπαχαρικά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.

Σιγουρευτείτε ότι το στρώμα της ζύμης δεν ξεπερνά τα 2 εκατοστά και τοποθετήστε στο ψυγείο ώσπου να ετοιμαστεί η κρέμα.

Μουλιάστε τα κάσιους για 4 ώρες και ξεπλύνετε.

Μουλιάστε τα σύκα φια 2 ώρες και κρατήστε το νερό.

Σε μπλέντερ χτυπήστε τα υλικά της κρέμας μέχρι να πετύχετε βελούδινη υφή και αν έχετε δυσκολίες απλά προσθέστε λίγο από το νερό των σύκων.

Βγάλτε τις βάσεις από το ψυγείο και προσέστε την κρέμα.

Ξανατοποθετείστε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και σερβίρετε.

T i p: Μπορείτε να στολίσετε τα cup cakes με τριμμένη καρύδα ή καρότα ή σκόνη βανίλια.

Πηγή: Plant Kingdom

KOYZINA

Υλικά (για 10 - 12 μερίδες)

λίγο βούτυρο για τη φόρμα
225 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο, πολύ ψιλοκομμένη + επιπλέον για γαρνίρισμα, τριμμένη
225 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
1 φακελάκι στιγμιαίος εσπρέσο
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
2 γρ. αλάτι (στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού)

Διαδικασία

Βουτυρώνουμε ελαφρά μια φόρμα με διαστάσεις 15x4 εκ. Ντύνουμε το εσωτερικό της φόρμας με λαδόκολλα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ως εξής: Βάζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.

Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα ανοξείδωτο μπολ και το στερεώνουμε στο στόμιο της κατσαρόλας αφού αρχίσει να κοχλάζει το νερό (το νερό δεν πρέπει να ακουμπάει καθόλου το μπολ).

Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, τον εσπρέσο και την κανέλα και τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά και, όταν ζεσταθεί αρκετά το μείγμα (60° C), προσθέτουμε το αλάτι και τη λιωμένη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε απαλά και σταθερά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Οταν θέλουμε να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε το γλυκό βουτώντας στιγμιαία τη φόρμα σε καυτό νερό και αναποδογυρίζοντάς την πάνω σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με κουβερτούρα την οποία τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.

Το αφήνουμε να σταθεί για περίπου 10 λεπτά πριν το κόψουμε. Αν θέλουμε, το σερβίρουμε με μία κουταλιά χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

KOYZINA

Και κέικ και μπράουνι. Νομίζουμε ότι δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα.

Προετοιμασία: 30΄ / Ψήσιμο: 40΄ / Αναμονή: 1 ωρα και 15΄

Yλικά (για 8-10 μερίδες)

Μπράουνι
140 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη
3 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό

Κέικ

120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1/2 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο, πλήρες
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
Ντύνουμε εσωτερικά με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διαστάσεις περίπου 10x20 εκ.

Φτιάχνουμε πρώτα το μπράουνι: Βάζουμε τη σπασμένη κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκ. Προσθέτουμε το βούτυρο. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα δύο υλικά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτή. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε μερικές φορές, ίσα να ενσωματωθεί. Χτυπάμε ελαφρά το αυγό χωριστά. Προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.

Ρίχνουμε το μείγμα του μπράουνι στη φόρμα και το ψήνουμε για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, φτιάχνουμε το κέικ: Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε πολύ καλά, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.

Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα. Προσθέτουμε σταδιακά λίγο-λίγο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και το ξύσμα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Βγάζουμε το μισοψημένο μπράουνι από τον φούρνο. Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα του κέικ.

Ξαναβάζουμε τη φόρμα στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε τρυπώντας το κέντρο του γλυκού με ένα μαχαίρι (ή καλαμάκι). Αν βγει χωρίς υπολείμματα ζύμης κολλημένα επάνω του, είναι έτοιμο.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει μέσα στη φόρμα για περίπου 15 λεπτά. Μετά το ξεφορμάρουμε, τουμπάροντας τη φόρμα σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για περίπου 1 ώρα.

 

KOYZINA

 

Υλικά για ένα μπολάκι:

200 γρ. βρασμένα ρεβύθια
60 γρ. σιρόπι αγαύης
2 κ.σ. λάδι καρύδας
5 κ.σ. νερό
18 γρ. κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού/βανίλιας


Εκτέλεση:

Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα ρεβύθια ώσπου να γίνουν κρέμα. Μετά προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και ξαναχτυπώ. Αδειάζω σε αεροστεγές δοχείο και φυλάσσω στο ψυγείο. Καλοφάγωτο!

Υ.Γ. μην παραλείψετε το εκχύλισμα. Επειδή τα ρεβύθια είναι άγευστα με επίπεδη γεύση, το χρειαζόμαστε για ένταση!

KOYZINA

Ένα παραδοσιακό Ελληνικό γλυκό. Μια συνταγή για να την απολαύσετε σκέτη, ή με φιλέ αμυγδάλου, ή με σαντιγί ή με παγωτό.

Υλικά
•3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
•1/2 κ.γ. σόδα
•1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
•1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•1 φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες
•4 αυγά
•1 καψουλίτσα βανίλια
•ελάχιστο αλάτι

Για το σιρόπι:
•2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•1 φλ. τσαγιού νερό
•1/2 κ.σ. χυμός λεμονιού ή φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση
1.Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέϊκιν πάουντέρ και τη σόδα και βάζετε το βούτυρο σε μεγάλο μπολ του μίξερ.
2.Χτυπάτε το βούτυρο μόνο του σε μεγάλη ταχύτητα για 2′. Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη, τη βανίλια, ελάχιστο αλάτι, ένα ένα τα κροκάδια των αυγών και τα χτυπάτε για 3-4′.
3.Κατεβάζετε τη ταχύτητα του μίξερ στο 1 και ρίχνετε διαδοχικά λίγο αλεύρι, λόγο γιαούρτι και επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν. Όταν ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά και το μείγμα γίνει λείο, σταματάτε το μίξερ και βάζετε σε άλλο μπολ τα ασπράδια των αυγών. Τα χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα.
4.Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μείγμα της γιαουρτόπιτας και το ανακατεύετε πολύ απαλά από κάτω προς τα πάνω με το χέρι με τη βοήθεια μιας μαρίζ ή με μια σπάτουλα.
5.Το βάζετε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι Νο. 28, βάζετε το γλυκό σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο και το ψήνετε για 45 λεπτά.

6.Για το σιρόπι: Βράζετε τα 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη στο 1 φλ. τσαγιού νερό με το λεμόνι και όταν το γλυκό κρυώσει το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι 

KOYZINA

Μια συνταγή για να μεταμορφώστε ένα απλό τσουρέκι, ίσως αυτό που σας περίσσεψε, ίσως όχι, σε ένα γλυκό και απίστευτα σοκολατένιο και πλούσιο σε γεύση τοστ. Το υγρό μείγμα μέσα στο οποίο βυθίζονται οι φέτες τσουρεκιού, έχει ενισχυθεί με εκχύλισμα πορτοκαλιού, για μια νότα δροσιάς και φρεσκάδας.


Υλικά συνταγής
Για τη γκανάς:
250 γρ. σοκολάτας κουβερτούρας ψιλοκομμένη
120 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 
40 γρ. βούτυρο
2 κ.γ. εσπρέσο σε σκόνη

Για το τόστ:
12 φέτες τσουρέκι
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
600 ml φρέσκο γάλα (πλήρες ή ελαφρύ)
6-8 κ.σ. έτοιμο ρόφημα σοκολάτας
1 κ.σ.εκχύλισμα πορτοκαλιού


Εκτέλεση συνταγής
Για τη γκανάς: Τοποθετείτε όλα τα υλικά για τη γκανάς σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενσωματωθούν τα υλικά. Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά. 
Για το τόστ: Σε ένα ορθογώνιο πυρέξ με διάσταση βάσης 20×30 εκ, στρώνετε ομοιόμορφα τις μισές φέτες τσουρεκιού. Αλείφετε όλες τις φέτες με γκανάς και τις σκεπάζετε με τις υπόλοιπες φέτες τσουρεκιού. 
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το γάλα, το ρόφημα σοκολάτας και το εκχύλισμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Περιχύνετε με το μείγμα αυτό το τσουρέκι και πιέζετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού. 
Σκεπάζετε το πυρέξ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 10-12 ώρες. Το βγάζετε από το ψυγείο 30 λ πριν το ψήσιμο και προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο το τσουρέκι για 30 λ, το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε με λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και περιχυμένο με λίγη επιπλέον γκανάς

KOYZINA

Υλικά
5-6 μήλα μεγάλα
4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ.σόδα
1 κ.σ. κανέλα
2 δόσεις βανιλίνη
1 ½ φλ. ζάχαρη
1 ⅓ φλ.ελαιόλαδο
4 αβγά
1 φλ. αμύγδαλα με τη φλούδα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
Μια γερή πρέζα αλάτι

Για τη σάλτσα καραμέλας
2 φλ. ζάχαρη
12 κ.σ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κύβους
1 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. ανθό αλατιού-fleur de sel (π.χ. Μεσολογγίου ή Μάνης)

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον σκληρό πυρήνα. Τα ψιλοκόβουμε και τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Δουλεύουμε με το μίξερ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα αβγά και τις βανίλιες μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στη λεκάνη με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε πάλι απαλά. Μεταφέρουμε τον χυλό στη φόρμα και ψήνουμε 45-50 λεπτά. Μεταφέρουμε το γλυκό σε σχάρα να κρυώσει και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα καραμέλας: ρίχνουμε τη ζάχαρη σε χαμηλή κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Μόλις αρχίσει να λιώνει ανακατεύουμε σταθερά με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακινώντας πού και πού την κατσαρόλα. Μόλις η καραμέλα πάρει έντονο πορτοκαλί χρώμα, προσθέτουμε όλο μαζί το βούτυρο (αφού πρώτα φορέσουμε γάντια διότι πιτσιλάει πολύ). Ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο. Ρίχνουμε όλη την κρέμα στο μείγμα. Και εδώ φοράμε γάντια διότι πιτσιλάει πολύ. Ανακατεύουμε πάλι γρήγορα μέχρι να ενσωματωθεί η κρέμα στο μείγμα. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε πάλι ζωηρά. Ρίχνουμε όση σάλτσα θέλουμε επάνω στη μηλόπιτα και όση περισσέψει την φυλάμε σε αποστειρωμένο βαζάκι στο ψυγείο. Διατηρείται για 1 μήνα περίπου.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή