Φεβρουαρίου 28, 2020

KOYZINA

Υλικά
1 φλ.
μανιτάρια, ψιλοκομμένα, ελαφρώς σοταρισμένα (portobello, shiitake κ.λπ.)
1
κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ, ελαφρώς σοταρισμένο
4
σέλινο (κλωνάρια), σε καρέ, ελαφρώς σοταρισμένα
1
πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, σε λεπτά καρέ
1
μέτρια γλυκοπατάτα, σε λεπτές φέτες, ψημένη, λιωμένη με το πιρούνι
3
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4
χουρμάδες, ψιλοκομμένοι στο μπλέντερ
3 κ.σ.
σάλτσα σόγιας tamari (ή σάλτσα σόγιας, χωρίς γλουτένη)
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
2 φλ.
άψητοι ξηροί καρποί, τριμμένοι στο μπλέντερ
1/2 φλ.
ψίχουλα ψωμιού
2 κ.γ.
φασκόμηλο
1¼ κ.γ.
φρέσκο θυμάρι
1 κ.γ.
μουστάρδα
1 κ.γ.
πελτές ντομάτας
1½ κ.γ.
θαλασσινό αλάτι
1/4 κ.γ.
μαύρο πιπέρι
1/2 φλ.
ξερά κράνμπερις (για την σάλτσα)
1 κ.σ.
ξίδι μπαλσάμικο (για την σάλτσα)
200 ml
χυμός ροδιού (για την σάλτσα)
2-3 κ.σ.
σπόροι ροδιού (για την σάλτσα)
50 ml
χυμός πορτοκαλιού (για την σάλτσα)
2 κ.γ.
χουρμάδες, σε κομμάτια (για την σάλτσα)
1/8 κ.γ.
γαρίφαλο (για την σάλτσα)
1/8 κ.γ.
μοσχοκάρυδο (για την σάλτσα)
1/4 κ.γ.
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε όσο γίνεται καλύτερα με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Τοποθετούμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί και πιέζουμε σταθερά. Κλείνουμε σε ορθογώνιο πακέτο που να χωράει μέσα σε μια μεταλλική στενόμακρη φόρμα για κέικ και πιέζουμε το μείγμα σταθερά και έντονα με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας, για να σταθεροποιηθεί καλά και να φτιάξουμε ένα συνεκτικό ρολό. Το ψήνουμε στους 190°C για 45 λεπτά, ξεσκέπαστο.

Σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10- 15 λεπτά, να ομογενοποιηθούν. Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε τη σάλτσα από το μπλέντερ για πιο φίνα, απαλή υφή. Αν είναι πολύ ρευστή τη δένουμε με λίγο κορν φλάουρ.

Αφαιρούμε το ρολό από τον φούρνο, περιχύνουμε με 1/2 φλ. σάλτσα, συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 10 λεπτά, μετά το βγάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά, ώστε να μη διαλυθεί όταν τεμαχιστεί. Το βγάζουμε προσεκτικά από τη φόρμα με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού και το σερβίρουμε σε φέτες σε πιατέλα, μαζί με την υπόλοιπη σάλτσα.”

https://allazoumesinithies.ab.gr/

KOYZINA

Ενα κέικ που η ιδανικότερη εποχή για να το φτιάξουμε είναι φυσικά τον χειμώνα, που τα μαναταρίνια είναι μούρλια.

Συστατικά:

425 γρ αλεύρι

4 αυγά

350 γρ ζάχαρη

300 ml σπορέλαιο

300 ml χυμό μανταρίνι

1 μπέικιν

Ξύσμα από 2 μανταρίνια

2 βανίλιες

Οδηγίες:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το σπορέλαιο, τον χυμό από μανταρίνια και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Στο μείγμα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες.
Βάζουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
Την βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.Προαιρετικά λιώνουμε 100 γρ σοκολάτα μαζί με 100 ml κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το γλυκό.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο με τη συνταγή βήμα-βήμα:

https://www.womantoc.gr/

KOYZINA

Υλικά για 3 άτομα
6 φέτες ψωμί
3 αυγά
1 κούπα γάλα
1/4 κούπας βούτυρο
2/3 κούπας ζάχαρη
1 βανίλια
1/8 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/8 κουταλάκι αλάτι
Κομπόστα μήλου
Σαντιγί προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί απλώνετε βούτυρο και ανακατεύετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια.
Ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στη συνέχεια βουτάτε τις φέτες ψωμιού μέσα στο μείγμα και τις μεταφέρετε στο ταψί τη μία δίπλα στην άλλη, περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα και αφήνετε 5 λεπτά πριν τις βάλετε στο φούρνο.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για ένα τέταρτο, μέχρι δηλαδή να φουσκώσουν στο κέντρο
Σερβίρετε με κομπόστα μήλου.

https://www.newsbeast.gr

KOYZINA

Μπορεί στην Ελλάδα η λέξη πίτα να είναι συνυφασμένη με το απολαυστικό και τραγανό φύλλο, ωστόσο φαίνεται πως στην Ευρώπη η πιο διάσημη πίτα είναι εκείνη του βοσκού. Ονομάζεται εναλλακτικά και εξοχική πίτα και στην ουσία αποτελείται από μια πεντανόστιμη σάλτσα κιμά που μοιάζει εξαιρετικά με την μπολονέζ που ψήνεται στο φούρνο,σκεπασμένη από απολαυστικό πουρέ πατάτας.

Η συνταγή διαδόθηκε ήδη από τα τέλη του 16ου αιώνα, όταν και η πατάτα έφτασε στην Ευρώπη από την Αμερική. Περίπου 60 χρόνια αργότερα, η «εξοχική πίτα», άρχισε να αναφέρεται και ως πίτα του βοσκού. Μια διαφοροποίηση στην πίτα του βοσκού, είναι πως η κλασική συνταγή θέλει κιμά από πρόβειο κρέας.

Υλικά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 καρότα ψιλοκομμένα
3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
3 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 λίτρο ζωμό βοδινού (ή ζεστό νερό με κύβο βοδινού)
2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
Για τον πουρέ πατάτας: 2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
225ml γάλα
25 γρ. βούτυρο
200 γρ. τριμμένο καπνιστό μετσοβόνε
Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά να πάρει χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να μαλακώσουν για περίπου 15’ λεπτά
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το αλεύρι και τον πελτέ, δυναμώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε τα λαχανικά για μερικά λεπτά, πριν επιστρέψουμε τον κιμά στο σκεύος
Σβήνουμε τον κιμά με κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ζωμό, το θυμάρι και τα δαφνόφυλλα.
Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει με ανοιχτό το σκεύος για 45’ λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε, αφαιρούμε τη δάφνη και το θυμάρι και αφήνουμε στην άκρη
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τον πουρέ. Βάζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό ώσπου να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και λιώνουμε μαζί με το γάλα και το βούτυρο. Προσθέτουμε το μετσοβόνε τριμμένο να λιώσει (κρατήστε 2-3 κουταλιές), το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.
Γυρίζουμε την σάλτσα κιμά σε πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε καλά. Απλώνουμε από πάνω τον πουρέ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί
Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25 με 30 λεπτά ώσπου να πάρει χρώμα.
Πηγή: iefimerida.gr

KOYZINA

Τα τηγανητά, ζαχαρωμένα ψωμάκια που θυμίζουν μακρόστενους λουκουμάδες, είναι δημοφιλές street food στο Μεξικό, το Περού και την Ισπανία.

Υλικά:

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 τεμ. Βανίλια σε σκόνη
4 αυγά
2 και ½ κ.σ. ζάχαρη καστανή
¼ κούπας βούτυρο
½ κ.γλ. αλάτι
1 κούπα νερό

Για τη σοκολάτα:

250 γρ. κρέμα γάλακτος
200γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. μέλι

Διαδικασία:

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο, το νερό και ανακατέψτε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε να ανακατεύετε γρήγορα μέχρι να σφίξει και έπειτα αποσύρεται από την φωτιά.

Βάλτε τις βανίλιες και τα αυγά ένα – ένα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα με γρήγορες κινήσεις για να μην ψηθεί το αυγό.

Μόλις το μείγμα σας σφίξει αρκετά, βάλτε το μέσα σε κορνέ με αστεροειδή μύτη για να πετύχετε το σχήμα τους.

Βάλτε σε ένα τηγάνι καλαμποκέλαιο και μόλις ζεσταθεί, τηγανίστε το μείγμα σας σε λωρίδες. Για να πετύχετε τις λωρίδες απλά πατήστε το κορνέ σας πάνω από το τηγάνι.

Μόλις οι λωρίδες πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα βγάλτε τις από το τηγάνι και τοποθετήστε τις σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σοκολάτα:

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος για να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέστε την κουβερτούρα, αφού την σπάσετε σε μικρά κομματάκια και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να λιώσει.

Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε.

Τοποθετήστε την σοκολάτα σας σε ένα μπολάκι για να βουτήξετε τα churros σας.https://www.govastileto.gr

KOYZINA

Μια συνταγή για μια υπέροχη σαλάτα με κοτόπουλο, ψητά λαχανικά και σως λαδολέμονου με μουστάρδα. Μια σαλάτα που από μόνη της είναι ένα πλήρες υγιεινό γεύμα.

Υλικά

•6-7 φύλλα μαρουλιού
•2 στήθη κοτόπουλου ψημένο και κομένο σε φέτες ή κύβους
•1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες ή κύβους
•1/2 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε φέτες ή κύβους
•1/2 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε φέτες ή κύβους
•3 μανιτάρια πλευρώτους στα τέσσερα
•1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
•2 κολοκύθια κομμένα σε φέτες
•2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
•200 γρ. γραβιέρα σε κύβους
•χυμό 1 λεμονιού
•ελαιόλαδο
•αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε το κοτόπουλο το λαδώνετε ελαφρώς και το αλατοπιπερώνετε.
Πλένετε, κόβετε ανάλογα και όλα τα λαχανικά τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνετε.
Σε μεγάλο λαδωμένο ταψί, βάζετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά και τα ψήνετε στο φούρνο. Βγάζετε τα λαχανικά και αφήνετε το κοτόπουλο να ψηθεί, μέχρι να μην είναι καθόλου “ρόζ” στο κέντρο του. Το βγάζετε από το φούρνο και το κόβετε σε φέτες ή σε κύβους.
Έν τω μεταξύ έχετε πλύνει και ψιλοκόψει το μαρούλι. Το τοποθετείτε σε μπόλ ή πιατέλα, το αλατίζετε και προσθέτετε από πάνω το κομμένο κοτόπουλο, όλα τα λαχανικά και τη γραβιέρα σε κύβους.
Σε μικρό μπολ βάζετε 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα, τα χτυπάτε να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε τη σαλάτα.

sintayes.gr

KOYZINA

Μια συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας για όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά 

8 αυγά κρύα
450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας θρυμματισμένη
230 γρ. βιτάμ κομμένο σε 16 κομμάτια
Ζάχαρη άχνη και / ή φρούτα της αρεσκείας σας για γαρνίρισμα ή σκέτη με σαντιγί ή παγωτό [προαιρετικά]

Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο 20 εκ. περίπου ή σε ένα κανονικό ταψάκι τοποθετείτε λαδόκολα περιμετρικά και στα τοιχώματα, τη στρώνετε καλά και τη βουτυρώνετε.

Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά τουλάχιστον για 5′ μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιασθούν σε όγκο.

Βράζετε σε μια κατσαρόλα ή στο βραστήρα αρκετό νερό μέχρι να κοχλάσει.

Λιώνετε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αρχίζετε να προσθέτετε τα χτυπημένα αβγά σταδιακά λίγο λίγο στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε το έτοιμο μείγμα στο ταψάκι σας και λειαίνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα.

Σκεπάζετε εξωτερικά περιμετρικά το ταψάκι με αλουμινόχαρτο.

Βάζετε μέσα στο μεγάλο ταψί το κοχλαστό νερό και το ταψί με το μείγμα. Το νερό πρέπει να είναι λίγο πιο πάνω από τη μέση των τοιχωμάτων του ταψιού με το μείγμα. Αν δεν φτάνει, προσθέστε ζεστό νερό.

Ψήστε για 40′-45′ περίπου, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.

Γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη και προαιρετικά με φρούτα της αρεσκείας σας.

KOYZINA

Αν για μια ακόμη φορά φέτος βρίσκεστε στο κρεβάτι, με χαρτομάντηλα αγκαλιά, τυλιγμένοι στην κουβέρτα σας και με το θερμόμετρο στο κομοδίνο σε ετοιμότητα, τότε αυτή η σούπα σίγουρα θα σας χρειαστεί.
Όταν αρρωσταίνετε συχνά τι χρειάζεστε; Ξεκούραση και τόνωση του ανοσοποιητικού σας μέσω της διατροφής και του καλύτερου ύπνου.

Αν, όμως, σας βρίσκουμε ήδη στο κρεβάτι του… πόνου, δοκιμάστε αυτή τη σούπα που εκτός από πεντανόστιμη, είναι πλούσια σε βιταμίνες για ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, καλά λιπαρά, αντιοξειδωτικά, αντιμικροβιακή δράση και βοηθητικό για το στομάχι τζίντζερ. Εντάξτε την στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής με πολλά φρούτα και λαχανικά και όλα θα περάσουν πιο γρήγορα και ήπια.

Θα χρειαστείτε
1 κιλό καρότα
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
5 ½ φλιτζάνια ζωμού λαχανικών
1 κ.γ. κόλιαντρο
λίγη κρέμα γάλακτος
φρέσκο δυόσμο για γαρνιτούρα (προαιρετικό)

Απλώστε τα καρότα σας, πλυμμένα και καθαρισμένα σε λαδόκολλα, πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο και ψήστε τα στον φούρνο για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν κι έπειτα χτυπήστε τα στο μπλέντερ, αφού τα κόψετε, με το σκόρδο και το τζίντζερ. Προσθέστε και λίγο ζωμό λαχανικών για να βοηθήσει στην πολτοποίηση.

Βάλτε το πολτοποιημένο μείγμα σε κατσαρολάκι με το ζωμό και προσθέστε κόλιαντρο και πιπέρι, ανακατεύοντας με το ειδικό εργαλείο και προσθέτοντας στο τέλος λίγη κρέμα γάλακτος. Δοκιμάστε για τις αναλογίες αλατιού και πιπεριού και είστε έτοιμοι!https://www.clickatlife.gr

KOYZINA

Yλικά
Για την βάση (-For the Base)
150 γρ μπισκότα πτι μπερ (-150 gr petit beurre)
150 γρ γάλα (-150 gr milk)
Για την κρέμα σοκολάτας (-For the chocolate cream)
800 γρ κρύο γάλα (-800 gr cold milk)
2 φακελάκια 200 γρ κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση σοκολάτα (-2 packs 200 gr instant chocolate pudding)
176 γρ μπισκότα oreo (-176 gr oreo)
Για την κρέμα βανίλια(-For the vanilla cream)
400 γρ κρύο γάλα(-400 gr cold milk)
1 φακελάκι 117 γρ κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση βανίλια (-1 pack 117 gr instant vanilla Pudding)
Για το πασπάλισμα (-For the spreading)
100 γρ τριμμένο μπισκότο oreo (-100 gr crushed oreo)
Φόρμα 25x25 (-Spring form 25x25 )

KOYZINA

Super θρεπτική σαλάτα με κινόα και αυγό
Υλικά:

2 φλιτζ, κινόα
1 χούφτα σπαράγγια με καθαρισμένες τις άκρες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
4 αυγά ποσέ
τσίλι σε νιφάδες
2 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το κινόα. Το στραγγίζετε.
Σωτάρετε τα σπαράγγια σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο για 1’. Τα αφαιρείτε από το σκεύος.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το κινόα, το σχοινόπρασο και το τσίλι. Μαγειρεύετε μέχρι να ζεσταθεί καλά το μείγμα και αλατοπιπερώνετε.
Μοιράζετε σε 4 μπολ και γαρνίρετε με τα σπαράγγια και το αυγό ποσέ.
Περιχύνετε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με λίγο τσίλι.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή