Μαρτίου 24, 2019

KOYZINA

Υλικά
200 γρ. σπαγγετίνι
8 φέτες μπέικον
6 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
3 πράσα
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
150 γρ. έμενταλ τριμμένο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
2 αυγά
2 τομάτες σε ροδέλες
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Της Αντωνίας Κατή

Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τεμαχίζουμε το μπέικον. Λιώνουμε σε τηγάνι 3 κουταλιές σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και σοτάρουμε τα πράσα και το μπέικον, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
Βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα σπαγγετίνι, τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και ανακατεύουμε να πάει παντού (αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη ποσότητα από τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε).
Αλείφουμε με λίγο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο μία φόρμα για τάρτες με διάμετρο 24 εκατοστά περίπου. Στρώνουμε τα σπαγγετίνι στον πάτο της φόρμας, φροντίζοντας να ανεβαίνουν και στα πλαϊνά τοιχώματα και ρίχνουμε από πάνω τα πράσα και το μπέικον.
Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά σε μπολ μαζί με το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα πάνω από το μπέικον και τα πράσα. Καλύπτουμε την επιφάνεια του φαγητού με τις τομάτες.
Βάζουμε τη φλαν να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C για 20-25 λεπτά.

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ

Για την Bolognaise :

200 γρ. κινόα κόκκινη (ή άσπρη)

100 γρ. κιμάς σόγιας

50 γρ. φακές κόκκινες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κσ. πελτέ ντομάτας

1 κονσέρβα χυμό ντομάτας

2 κσ. πάπρικα γλυκιά

αλάτι /πιπέρι

1 κγ. μαύρη ζάχαρη

2 μπίλιες μπαχάρι (ή 1/4 κ.γ μπαχάρι σκόνη)

1/2 στίκ κανέλας (ή 1/4 κ.γ. κανέλα σκόνη)

1 φύλλο δαφνης

1 κσ. σόγια sauce

Για την Bechamel :

3 κσ. βούτυρο φυτικό ( ή λάδι)

3 κσ. αλεύρι (00) γενικής χρήσης

100~ 200 γρ γάλα φυτικό

αλάτι /πιπέρι

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ή (μοσχοκάρυδο σκόνη)

φυτικό τυρί τριμένο ή (τριμμένη φρυγανιά)

1 συσκευασία ζυμαρικά Νο 2 ( ελαφρώς βρασμένα, κρυωμένα , σουρωμένα ,ελαφρώς λαδωμένα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Bolognaise :

Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά με μια πρέζα αλάτι.

Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε την πάπρικα, τον πελτέ και τα μπαχαρικά. Μόλις αφήσουν τα αρώματά τους,προσθέτουμε την κινόα, τον κιμά σόγιας και τις φακές και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με τον χυμό ντομάτας (ίσως και λίγο νερό) και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Βράζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει όλα τα ζουμιά,

(όσο λιγότερα υγρά έχει η σάλτσα , τόσο λιγότερα θα έχουμε στο ταψί μετά).

Δεν ξεχνάμε να βγάλουμε ότι μπαχαρικό δεν έχουμε σε σκόνη.

Bechamel :

Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο (ή ζεσταίνουμε το λάδι , σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά).

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σίρμα.

Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά , ενώ ανακατεύουμε συνέχεια.

Μόλις δέσει αρκετά αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο στο πιο ψηλό μέρος του τρίφτη.

(Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και τριμένο -στο ψιλό του τρίφτη- φυτικό τυρί, όσο είναι ζεστή η σάλτσα, για να λιώσει).

Βράζουμε τα ζυμαρικά στο μισό χρόνο από αυτόν που προτείνει η συσκευασία και τα σουρώνουμε.

Στην κατσαρόλα με την Bolognaise, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατέυουμε.

Αλείφουμε λιπαρή ουσία σε ένα ταψί και απλώνουμε τα ζυμαρικά με τον κιμά σε ένα ταψί, όσο πιο επίπεδα γίνεται.

Στρώνουμε και την Bechamel από πάνω.

Προσθέτουμε τριμμένο φυτικό τυρί, (ή τυρί σκόνη, ή φρυγανιά τριμμένη).

Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 200°C, μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε.

ladypapaya.com

http://badassherbivorechef.wixsite.com

KOYZINA

Η μελένια, μέσα στην απλοϊκότητα των υλικών του, είναι μια εξαιρετική επιλογή για για πρωινό, αλλά και για να συνοδεύσει έναν απογευματινό καφέ.

Αν θέλετε ακόμα πιο γλυκιά γεύση, μπορείτε να αλείψετε τη φέτα σας με λίγο έξτρα μέλι ή ακόμα και με μαρμελάδα.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη μελένια είναι:

1 πακ. φαρίνα
1 φλιτζάνι καρύδια
1 φλ. μέλι
χυμό από 2 πορτοκάλια
1 φλ. λάδι
4 κουταλιές κονιάκ
1 κοφτό κουταλάκι σόδα & κανέλα

Επί το έργον:

Ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ τη φαρίνα και τα καρύδια.
Χτυπάμε στο μίξερ τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα καλά.
Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο επί ¾ με 1 ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αφαιρούμε από τη φόρμα.

Πηγή:coocpad

KOYZINA

Τα γλυκά είναι μια απόλαυση, την οποία δε χρειάζεται κάποιος να στερηθεί, καθώς υπάρχουν ορισμένες αρκετά πιο υγιεινές εκδοχές τους. Ένα από αυτα είναι και το αγιορείτικο εκμέκ. Μια μοναστηριακή γαστριμαργική απόλαυση, η οποία επιπλέον είναι και νηστίσιμη, οπότε μπορείτε να το παρασκευάσετε και σε περιόδους νηστείας.

Το νηστίσιμο εκμέκ που σας προτείνουμε σήμερα είναι μια καταπληκτική αγιορείτικη συνταγή την οποία αξίζει να δοκιμάσετε.Επιπλέον, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, δεν είναι καθόλου δύσκολο στην παρασκευή του, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο… θελκτικό!

Υλικά

½ κιλό καταϊφι,

1 βιτάμ,

1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλλια,

7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο,το οποίο μπορεί να είναι γάλα αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας, καρύδας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας,

10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,

3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη,

1 κουτί φυτική κρέμα

Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα

Για να φτιάξετε το σιρόπι θα χρειαστείτε: 5 ποτήρια νερό, 5 ποτήρια ζάχαρη.

Επί το έργον: Καταρχάς, ξαίνουμε καλά το καταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταϊφι με το λυωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Το αφήνουμε να κρυώσει και αμέσως μετά το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.

Για την παρασκευή της πρώτης κρέμας εκτελούμε τα ακόλουθα βήματα: Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστήσιμο. Όταν διαλυθούν προσθέτουμε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Στο τέλος, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές βιτάμ. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μετά την απλώνουμεμε μια σπάτουλα πάνω στο ψημμένο καταϊφι.

Για να παρασκευάσουμε την δεύτερη κρέμα: Χτυπάμε την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί. Μόλις είναι έτοιμη την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα.

Το αγιορείτικο, αλλά και νηστίσιμο εκμέκ μας είναι έτοιμο!

Πηγή:monastiriaka.gr

KOYZINA

Αυτό το vegan μπράουνις είναι απίθανο! Θέλει μόνο 4 υλικά, είναι πανεύκολο στην παρασκευή, είναι ωμοφαγικό, άρα γλιτώνουμε κ το ψήσιμο, είναι πολύ θρεπτικό, μα πάνω απ’όλα είναι πεντανόστιμο! 

Υλικά

1 φλ. (165 γρ.) αμύγδαλα ωμά
1 1/2 φλ. (180 γρ.) καρύδια
2 1/4 φλ. (400 γρ.) χουρμάδες
1/2 φλ. (45 γρ.) κακάο

Εκτέλεση

Μουλιάζω σε ζεστό νερό τους χουρμάδες για μια ώρα. Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με το 1 φλ. καρύδια να γίνουν σκόνη. Προσθέτω το κακάο, χτυπώ κ τα μεταφέρω σε ένα μπολ. Μετά πολτοποιώ τους χουρμάδες να γίνουν μια πάστα.

Ρίχνω σιγά σιγά κ τους καρπούς κ πολτοποιώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρω το μείγμα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, το πατικώνω με μια σπάτουλα/κουτάλι κ προσθέτω τα υπόλοιπα καρύδια χοντραλεσμένα. Σκεπάζω το σκεύος με αλουμινόχαρτο κ το βάζω στο ψυγείο να δέσει. Καλή σας απόλαυση!

 

https://theveggiesisters.gr

KOYZINA

Για το cheesecake με Ferrero Rocher θα χρειαστείτε:
Υλικά για την βάση

2 ½ κούπες μπισκότα
5 Ferrero Rocher
½ κούπα ανάλατο βούτυρο λιωμένο
Υλικά για τη γέμιση

1 κιλό τυρί κρέμα φιλάδελφια
3 μεγάλα αυγά
6 κρόκοι αυγών
1 1/4 της κούπας ζάχαρη άχνη
3/4 της κούπας γιαούρτι
1 κ. του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
6 Raffaello
6 Ferrero Rocher
Υλικά για την επικάλυψη

280 gr σοκολάτας γάλακτος
1 1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος
Υλικά για την διασκόσμηση


Εκτέλεση
Ξεκινήστε φτιάχνοντας την βάση

1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και καλύπτετε με λαδόκολλα την επιφάνεια ενός ταψιού 20 εκ. Στη συνέχεια θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη, έπειτα προσθέτετε τα Ferrero Rocher και θρυμματίζετε ξανά μέχρι το μείγμα να γίνει πούδρα. Τέλος, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε ώστε να πάει παντού. Τέλος, ρίχνετε το μείγμα σας στο ταψί που έχετε ετοιμάσει και το στρώνετε ομοιόμορφα με ένα ποτήρι ή με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού. Αφήστε την βάση σας στο ψυγείο όσο θα ετοιμάζετε την γέμιση.

2
Βάζετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τα αυγά, τους κρόκους αυγών, την ζάχαρη, το γιαούρτι και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ τα χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.

3
Προσθέτετε την γέμιση του cheesecake στην φόρμα με την βάση σας μαζί με ολόκληρα Ferrero Rocher και Raffaello. Καλύπτετε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο, το τοποθετείτε εντός του ταψιού με το βραστό νερό, και το βάζετε στον φούρνο να ψηθεί για 90 λεπτα.

4
Έπειτα, κλείνετε τον φούρνο και αφήνετε το cheesecake εντός αυτού για 1 ώρα ακόμα. Κατόπιν, αφαιρείτε το cheesecake από το μεγαλύτερο ταψί αφήνοντας το μέσα στην φόρμα του για να κρυώσει.

5
Τέλος, το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, εναλλακτικά για όλο το βράδυ. Όταν το cheesecake σας έχει παγώσει καλά, το ξεφορμάρετε προσεκτικά και το τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Το τελευταίο σας βήμα είναι να φτιάξετε την επικάλυψη σοκολάτας γκανάς

6
Προσθέστε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και αφήστε την ώσπου να πάρει 1 βράση. Αποσύρετε από την φωτιά και ενσωματώνετε την σοκολάτα διασφαλίζοντας ότι όλη καλύπτεται. Αφήνετε το μείγμα να «κάτσει» για 1 λεπτό κι έπειτα ανακατεύετε με αργές κινήσεις με έναν αυγοδάρτη. Αφήνετε να κρυώσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια, περιχύνετε το cheesecake σας με την σοκολάτα γκανάς.

7
Προαιρετικά, διακοσμήστε με Ferrero Rocher και με Rafaello. Τέλος, αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να στερεοποιηθεί πλήρως η γκανάς, και σερβίρετε.

foodmaniacs.gr

KOYZINA

Υλικά 
600 γρ. φύλλο παραδοσιακό
350 γρ. ανθότυρο
350 γρ. φέτα τριμμένη
5 αβγά
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας μάραθο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
500 γρ. γάλα

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 3 αυγά, προσθέτουμε το ανθότυρο, την φέτα και το μισό λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το μάραθο (αν δεν έχουμε, βάζουμε άνιθο!!!) και ανακατεύουμε καλά μέχρι η γέμιση να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, ένα ένα λαδωμένα. Απλώνουμε την γέμιση και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης λαδωμένα.

Χτυπάμε το γάλα, 2 αυγά και το υπόλοιπο λάδι, και περιχύνουμε με αυτό την πίτα.

Αφήνουμε την πίτα με το ανθότυρο για 10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το ζουμί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου να ροδίσει.

supersyntages.gr

KOYZINA

Η κοτόσουπα, όπως θα θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια, ήταν το γιατρικό της μαμάς όταν αρρωσταίναμε. Μια ζεστή σούπα δίνει στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα υγρά για να καταπολεμήσει τους ιούς, μαλακώνει το λαιμό και καταπραΰνει το στομάχι.

Ενισχύστε την φαρμακευτική δράση της κοτόσουπας προσθέτοντας στη συνταγή τζίντζερ, σκόρδο και κόκκινο πιπέρι. Το τζίντζερ συμβάλλει στη μείωση του πυρετού, ζεσταίνοντας το σώμα και αυξάνοντας την εφίδρωση. Το κόκκινο πιπέρι, πλούσια πηγή βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σας. Το σκόρδο βοηθά να ανοίξουν τα ιγμόρια και περιέχει αντισηπτικά για να αναρρώσετε γρηγορότερα. Πριν χειροτερέψουν τα συμπτώματά σας και χρειαστείτε γιατρό, μαγειρέψτε τη σουπίτσα αυτή. Επιπλέον ενημερωθείτε και αντιμετωπίστε με βότανα, αυτό το αληθινό φαρμακείο της μητέρας φύσης.

Υλικά
3 μπούτια κοτόπουλο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες ή κυβάκια
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
1 φλυτζανάκι ρύζι καρολίνα και λίγο φιδέ
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κύβο νοστιμιάς
περίπου 6 κούπες νερό
λεμόνι
αλάτι

Καψαλίζετε τα μπούτια για να απομακρυνθούν οι τριχούλες και τα πλένετε καλά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζετε το κοτόπουλο, το νερό, τον κύβο νοστιμιάς και το λάδι. Βράζετε σε δυνατή φωτιά και αφαιρείτε τον αφρό που δημιουργείται με τρυπητή κουτάλα

 Ρίχνετε τα καρότα, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το αλάτι και αφήνετε περίπου μία ώρα σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρείτε το κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζετε και το βάζετε ξανά στην κατσαρόλα. Συμπληρώνετε με το ρύζι και το φιδέ αφήνοντας ακόμη 15 λεπτά να βράσουν όλα μαζί. Σερβίρετε με φρεσκοστιμμένο λεμόνι ή με αυγολέμονο αν προτιμάτε. Καλή ανάρρωση!

Η κοτόσουπα ανακουφίζει πραγματικά τα συμπτώματα του κρυολογήματος όπως την κόπωση, τη ρινική συμφόρηση, και τον πυρετό

KOYZINA

Λαχταριστό μπανόφι
Εύκολο και γρήγορο γλυκό

Υλικά για 4 άτομα
2 κονσέρβες ζαχαρούχο γάλα
6 μπανάνες κομμένες στη μέση κατά μήκος
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
225 γρ. φρέσκο βούτυρο
500 γρ. φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα τις κονσέρβες με το γάλα κλειστές και σκεπάστε τις με κρύο νερό.
Μετρήστε 3 ώρες από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό και αφήστε τις να βράσουν σκεπάζοντας συνέχεια με νερό.
Μόλις περάσουν οι 3 ώρες βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα μπλέντερ λιώστε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και λιώστε σε ένα τηγάνι το βούτυρο.
Φτιάξτε ένα μείγμα με το βούτυρο και τη σκόνη των μπισκότων και απλώστε το σε ένα ταψί ομοιόμορφα.
Στρώστε τις μπανάνες στο ταψί, αδειάστε τις κονσέρβες με το ζαχαρούχο γάλα στο ταψί.
Χτυπήστε τη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γαρνίρετε με την κρέμα.

KOYZINA

Το κέικ είναι ένα γλύκισμα που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, ιδανικό για πρωινό, αλλά και για να συνοδεύσει έναν απογευματινό καφέ. Τη συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε να την φτιάξετε εύκολα στο μπλέντερ ή ακόμα και multi.


Το νηστίσιμο κέικ δεν είναι μόνο εύκολο στην παρασκευή του, αλλά έχει και πολύ απλά υλικά, από εκείνα που συνήθως υπάρχουν στο ντουλάπι μας, ενώ επιπλέον είναι ένας εύκολος τρόπος να καταναλώσουμε μήλα που έχουμε αρκετό καιρό.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

2 μεγάλα μήλα ή 3 μέτρια
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή , αλλά αν δεν έχουμε
καλή είναι και η λευκή)
1 κοφτό κουταλάκι
σόδα
2 κουταλιές σούπας ξύδι
1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα, ο χυμός ήταν 100ml)
1 και 2/3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι
μπέικιν
1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
Λίγη άχνη για πασμάλισμα.

Επί το έργον:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τα κανελογαρύφαλλα και το ξύσμα. Καθαρίζουμε το 1 μεγάλο (ή το 1,5 μεσαίο μήλο) και το κόβουμε σε φέτεςπου βάζουμε στο δοχείο του multi ή του μπλέντερ (μια απ’ όλες τις φορές που έφτιαξα το κέικ, μέτρησα τον πολτό και ήταν περίπου 1 κούπα). Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη σόδα , το χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι και αλέθουμε μέχρι να γίνει ένα γαλάκτωμα. Αδειάζουμε στο μπολ με το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν τα δυο μείγματα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης. Κόβουμε το υπόλοιπο μήλο σε πολύ λεπτές φετούλες και τις σπρώχνουμε μέσα στο
μείγμα να κρυφτούν όσο γίνεται (όχι τελείως).

Ψήνουμε λίγο πιο κάτω από τη μεσαία σχάρα για μια ώρα περίπου , μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού που βυθίζουμε στο κέντρο της φόρμας (μπορεί να έχει λίγη υγρασία λόγω των κομματιών του μήλου, αλλά δεν θα έχει ίχνος χυλού). Αφήνουμε να σταθεί κανένα δεκάλεπτο στη φόρμα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

dogma.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή