Ιανουαρίου 17, 2021

KOYZINA

Συστατικά

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

5 αβγά, μεσαία

1 πρέζα αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

σπορέλαιο, αρκετό για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

800 γρ. νερό

χυμό, από 1 λεμόνι

2 στικ κανέλα

50 γρ. μέλι

Για το σερβίρισμα

μέλι

κανέλα, τριμμένη

καρύδια, σπασμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά, αλάτι, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να σφίξει η ζύμη μας.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπαλάκια, τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο από 2-12 ώρες (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα).
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, αλευρώνουμε συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάγκο.

Εδώ θέλει αρκετή υπομονή καθώς το ζυμάρι μας στα πρώτα 2 λεπτά θα δυσκολεύεται πολύ να ανοίξει, αλλά όσο δουλεύουμε με τον πλάστη το ζυμάρι μας τόσο θα μαλακώνει και στο τέλος θα ανοίγει πολύ εύκολα. (αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μηχάνημα που ανοίγει τη ζύμη για τα σπιτικά ζυμαρικά.)

Mε τον πλάστη ανοίγουμε μια μεγάλη λωρίδα πλάτους 10-15 εκ. πολύ λεπτή και κόβουμε μετά σε μήκος 20-25 εκ. Δηλαδή (25×15 εκ.).
Αυτό το κομμάτι το βάζουμε όπως είναι σε τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι και με τη βοήθεια 2 κουταλιών το τυλίγουμε ρολό καθώς τηγανίζουμε.

Τηγανίζουμε σε αρκετό σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα για περίπου 2 λεπτά, προσέχοντας να βάζουμε λίγες κάθε φορά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Στην αρχή θα είναι δύσκολο να τους δίνουμε το κατάλληλο σχήμα αλλά σιγά σιγά θα το βρούμε.
Αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα και βάζουμε τις δίπλες μας σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Για το σιρόπι

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό και την κανέλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βράζουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Σιροπιάζουμε τις δίπλες στο καυτό σιρόπι για 2 λεπτά κάθε μια.

Σερβίρουμε με μέλι, κανέλα και καρύδια.

akispetretzikis.com

KOYZINA

Γλυκά υπάρχουν πολλά που έχουν την τιμητική τους. Παραδοσιακά μελομακάρονα, κουραμπιέδες ή δίπλες αλλά και πιο «ευρωπαϊκά» κέικ, μπισκότα κ.α.

Ένα από τα αγαπημένα μας είναι το  Noël στα γαλλικά. Πρόκειται για τον γνωστό μας κορμό, στην χριστουγεννιάτικη εκδοχή του.

Πρόκειται για ένα λαχταριστό cake roll που είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του αλλά εμείς δοκιμάσαμε την πιο απλή. Είναι ιδανικό αν θέλεις φέτος κάτι διαφορετικό στο γιορτινό τραπέζι.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα αλεύρι

1 κούπα κακάο σε σκόνη

½ κ.γ. baking powder

4 αυγά

2 κούπες ζάχαρη

3 κ.σ. sour cream

500 γρ. λιωμένο βούτυρο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Λίγο αλάτι

1 κούπα + 300 ml κρέμα γάλακτος

250 γρ. κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C για 10 λεπτά. Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα για κέικ και το βάζουμε στον φούρνο.

Χτυπάμε το αλεύρι, το κακάο, το baking power και λίγο αλάτι σε ένα μπολ.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε την sour cream, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα ασπράδια και χτυπάμε. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Μόλις το κέικ ψηθεί, το βγάζουμε να κρυώσει και αρχίζουμε να ρολάρουμε.

Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, μια πρέζα αλάτι και 3 κ.σ. ζάχαρη μαζί και απλώνουμε πάνω στο κέικ.

Ρολάρουμε το κέικ ξανά, το καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε 250 γρ. λιωμένη σοκολάτα και 1 κούπα κρέμα γάλακτος μέχρι να συνδυαστούν και να γίνουν γκανάς. Καλύπτουμε το κέικ με τη γκανάς για να μοιάζει με κορμό.

Καλή απόλαυση! https://www.bovary.gr/

 

KOYZINA

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
1 κ. γλ. γαρίφαλο τριμμένο
1 κ. γλ. αλάτι
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 φλ. τσαγιού νερό
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Κομματάκια σοκολάτας υγείας ή σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175- 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ τοποθετήστε όλα τα υγρά υλικά και προσθέστε και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε για λίγο στην άκρη.
Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε όλα τα στέρεα υλικά ανακατεύοντας με μία κουτάλα.
Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα των στέρεων υλικών σε εκείνο των υγρών μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά.
Αδειάστε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ και από πάνω ρίξτε τα κομματάκια σοκολάτας.
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη./https://www.newsbeast.gr/

KOYZINA

Υλικά για 6 άτομα

6 μήλα (κατά προτίμηση κόκκινα)
230 γρ. κρεμώδες τυρί
1/4 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
1κ.γ. βανίλια
1 αβγό
1κ.γ. κανέλα
Για το σερβίρισμα:
σάλτα καραμέλας
πεκάν ή καρύδια (κομμένα στα δύο)
μπισκότα ή κράκερς θρυμματισμένα
Τρόπος Παρασκευής 

Αφού πλύνουμε καλά τα μήλα, με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τον πυρήνα, τους σπόρους και μέρος της ψίχας των μήλων.
Σε μπολ ρίχνουμε το κρεμώδες τυρί και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα και το αβγό και αναμειγνύουμε.
Γεμίζουμε με το μείγμα cheesecake κάθε μήλο, φροντίζοντας να καλύπτουμε περίπου τα 2/3.
Βάζουμε τα γεμιστά μήλα σε λαμαρίνα ή ταψί, προσέχοντας να μην ακουμπούν μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσουν (1-3 ώρες). Στη συνέχεια, μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Για το σερβίρισμα: Διακοσμούμε την επιφάνειά τους με πεκάν ή καρύδια, πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα μπισκότα ή γαρνίρουμε με σάλτσα καραμέλας. Όπως και να΄χει είναι σκέτη γλύκα!

https://www.womanidol.com/

KOYZINA

Υγειϊνά τρουφάκια σοκολάτας που θα σου δώσουν ενέργεια μέσα στη μέρα και θα σε γεμίσουν ευχαρίστηση σαν να είχες φάει το γλυκάκι σου. Ιδανικά για ένα σνακ που κρατάς στη τσάντα σου και καταναλώνεις όπου και αν βρίσκεσαι!
ΥΛΙΚΑ
•200γρ. σοκολάτα 65% περιεκτικότητα σε κακάο
•120γρ. ταχίνι ολικής
•1 κουτ.της σούπας μέλι
•1 1/2 κούπα βρώμη
•λίγο κακάο για πασπάλισμα
EΚΤΕΛΕΣΗ
•λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το ταχίνι και τη βρώμη.
•περιχύνουμε το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας
πάνω από τη βρώμη και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
•αφήνουμε λίγη ώρα στην άκρη να σταθεί και έπειτα πλάθουμε σε μπαλάκια και πασπαλίζουμε με μια σίτα με κακάο.

https://eatmefoodstories.wixsite.com/

KOYZINA

Σπιτικά μπισκότα αμυγδάλου
Υλικά 
2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι

1/2 φλ. βούτυρο σε κυβάκια

1 1/2 φλ. ακατέργαστη ξανθιά ζάχαρη

1/4 κ. γλυκού κανέλα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1/3 φλ. + 1 κ. σούπας νερό

1 φλ. αποφλοιωμένα και ζεματισμένα αμύγδαλα

Διαδικασία
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με την baking soda και το αλάτι. Λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά το μείγμα, ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει για 15′. Ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνουν ζύμη.

Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα ολόκληρα και ανακατεύουμε πάλι, μέχρι να ενσωματωθούν στο ζυμάρι. Αλείφουμε ελαφρώς με βούτυρο ένα ταψί με διαστάσεις 22×12 cm και μετά πιέζουμε τη ζύμη στο ταψί, ώστε να απλωθεί καλά και ομοιόμορφα. Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη, πιέζοντάς την πάνω στην ζύμη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βγάζουμε τη ζύμη από το ταψί. Την κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια και έπειτα κάθε κομμάτι σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε τα μπισκότα σε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί με απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για 10′ περίπου, τα γυρνάμε πλευρά και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 7-8΄. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μια σχάρα να κρυώσουν και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.

https://www.vita.gr/

KOYZINA

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για fudge σοκολάτας. Μπορείς να προσθέσεις ηλιόσπορο, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα σύκα αντί για χουρμάδες.
Τι θα χρειαστείς:
1/4 κούπας βούτυρο αμυγδάλου 1/6 κούπας λάδι καρύδας 6 κουταλάκια κακάο 1/4 κούπας χουρμάδες περασμένους από μπλέντερ 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα 1 κουταλάκι βανίλια
Πώς θα το φτιάξεις:
Ζέστανε το λάδι καρύδας σε χαμηλή θερμοκρασία.

Πρόσθεσε το βούτυρο και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν.

Πρόσθεσε το κακάο, τους χουρμάδες και τη βανίλια. Ανακάτεψε.

Πρόσθεσε την καρύδα και συνέχισε να ανακατεύεις.

Μόλις το μείγμα έχει ενωθεί καλά πίεσέ το σε ένα τετράγωνο ταψάκι και βάλε το στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Όταν περάσει ο χρόνος αναποδογύρισε το και κόψε κομμάτια

https://www.savoirville.gr/

KOYZINA

Είναι η εποχή του μανταρινιού, ενός φρούτου τόσο μυρωδάτου, ζουμερού και γευστικού που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε τον χειμώνα.

Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε τρουφάκια με μανταρίνι και αμύγδαλο, που είναι λευκά σαν μικρές χιονόμπαλες. Είναι πανεύκολες μπουκίτσες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

ΥΛΙΚΑ

Φλούδες από 4-5 μανταρίνια

1/3 του φλιτζανιού χυμός μανταρινιού

2 φλιτζάνια αμύγδαλα άσπρα

1 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη

2 κ.σ. κονιάκ

Τριμμένη καρύδα ή κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις φλούδες μανταρινιού για λίγα λεπτά, στραγγίζουμε και τις ξαναβράζουμε για 2-3 λεπτά σε άλλο νερό για να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον χυμό μανταρινιού, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και να μην κολλάει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τρίβουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με τις φλούδες μανταρινιού. Ρίχνουμε στο κατσαρολάκι και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί για 1 ώρα για να στεγνώσουν.

Πασπαλίζουμε τα μπαλάκια με καρύδα ή ζάχαρη και τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα σκεπάζουμε.

Καλή απόλαυση!

govastileto.gr/

KOYZINA

Μια απίθανη συνταγή, ιδανική για την εποχή είναι το κέικ κάστανο του Στέλιου Παρλιάρου. Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα και θα σας ξετρελάνει. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε.

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. κάστανα πουρές χωρίς ζάχαρη ή βρασμένα και πολτοποιημένα κάστανα

200 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη

240 γρ. άχνη ζάχαρη (και επιπλέον για πασπάλισμα)

2 αυγά

40 γρ. γάλα φρέσκο

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και επιπλέον για τη φόρμα)

βούτυρο αγελάδας λιωμένο για τη φόρμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τον πουρέ κάστανου με τη ζάχαρη και τη σκόνη αμυγδάλου μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και το γάλα και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 20 x 10 εκ.

Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα.

Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη (προαιρετικά).

Η συνταγή είναι από το steliosparliaros.gr

KOYZINA

Το γλυκό των Χριστουγέννων που μοσχομυρίζουν όλα τα σπίτια μέλι, κανέλα και πορτοκάλι.

Υλικά

8 φλιτζάνια αλεύρι

2 φλιτζάνια ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ζάχαρη

¾ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

¼ φλιτζάνι κονιάκ

2 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

1 κ. γλυκού κανέλα

2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κ. γλυκού σόδα

Για το σιρόπι:

2 φλιτζάνια μέλι

2 φλιτζάνια ζάχαρη

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, ζάχαρη, κονιάκ, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στο χυμό πορτοκαλιού βάζουμε τη σόδα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό στο μπολ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα και ζυμώνουμε καλά. Ύστερα πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Για το σιρόπι παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τέλος σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα και ιδανικά καλό θα είναι ένα από τα δυο να είναι ζεστό και το άλλο κρύο. https://jenny.gr/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.