Σεπτεμβρίου 20, 2019

KOYZINA

Προφιτερόλ με κρέμα, Μπισκότα ολικής, καρύδια & μπανάνα

Υλικά
1250 ml γάλα
1/2 κιλού ζάχαρη
70 γραμ κακάο
70 γραμ αλεύρι
1 βανίλια
2 αυγά
80 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
μπισκότα πτι μπερ ολικής αλέσεως
μπανάνες κομένες σε λεπτές ροδέλες
καρύδια ψιλοκομένα

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρέμα για προφιτερολ,ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα.τα
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε και τα χτυπάμε όλα μαζι την ζάχαρη,το κακάο, το αλεύρι,μια βανίλια και δυο αυγά .
Τα ανακατεύουμε και όταν το γάλα μας πάρει βράσει παίρνουμε λίγο λίγο και αρχίζουμε να το ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά αυγών.
Μόλις ομογενοποιηθεί το επιστρέφουμε μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα,συμπληρώνουμε και 80 γρ κουβερτούρα και έτοιμη η κρέμα μας προφιτερολ.
Αρχίζουμε το στρώσιμο στο ταψί χρησιμοποιώντας μπτι μπερ Ολικής πρώτα ,μετά μείγμα προφιτερόλ πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια ,μετά μπανάνες ψιλοκομμένες,καρύδια με την σειρά το ένα πάνω από το άλλο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά .
Ξανά μια σειρά μπισκότα τέλος ,την υπόλοιπη κρέμα και φυσικά τελειώνουμε με καρύδια.
Το γλυκάκι μας διατηρείται στο ψυγείο.Καλή όρεξη!!!

Συνταγή
Μαρία Χατζηφωτίου -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

http://mageirikikaisintages.blogspot.com

KOYZINA

Για την κυπριακή καρυδόπιτα θα χρειαστείτε
Υλικά για το κέικ

1 φλιτζ. ‏καρύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. ‏ζάχαρη
1 κοφτή κ.γ. ‏κανέλα
2 κ.σ. ‏ρόφημα σοκολάτας
1 1/2 φλιτζ. ‏φρυγανιά
1 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
5 ‏αβγά
1 φακελάκι ‏βανίλια
Υλικά για την κρέμα

1 κουτί (397γρ.) ‏γάλα ζαχαρούχο
4 φλιτζ. ‏νερό
1 φλιτζ. ‏φρέσκο γάλα
6 κ.γ. ‏κορν φλάουερ ή νισεστέ
3 ‏αβγά
1 φακελάκι ‏βανίλια
Υλικά για την επικάλυψη

33 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ. ‏γάλα
1/2 φλιτζ. ‏καρύδια χοντροκομμένα.

Εκτέλεση
Για το κέικ

1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ακολούθως, βάζετε τα αβγά στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε τη ζάχαρη και ακολούθως όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει το κέικ. Βάζετε αντικολλητική λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκ. Αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο μικρό ταψί. Λαδώνετε τα πλευρά του ταψιού και ρίχνετε μέσα το κέικ. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Παράλληλα, φτιάχνετε την κρέμα

2
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, το νερό και τα βάζετε στη φωτιά να βράσουν. Σε ένα μπολ βάζετε τη βανίλια, το κορν φλάουερ και το φρέσκο γάλα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν. Ρίχνετε το μίγμα στο ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, ρίχνετε ένα – ένα στην κρέμα. Ανακατεύετε και όταν η κρέμα αρχίσει να βγάζει φουσκάλες την κατεβάζετε από τη φωτιά. Σπάζετε το κέικ σε ένα μπολ και ρίχνετε μέσα τη μισή κρέμα. Ανακατεύετε καλά για να ενωθεί η κρέμα με το κέικ.

3
Ακολούθως, ρίχνετε το κέικ σε ένα ωραίο γυάλινο σκεύος (34Χ26) και βάζετε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα απλώνοντάς την να πάει παντού. Αφήνετε την καρυδόκρεμα να κρυώσει εντελώς.

4
Βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε την κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Απλώνετε το Dream Topping πάνω από την κρέμα και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Στολίζετε με τα χοντροκομμένα καρύδια και σερβίρετε.

 foodmaniacs.gr

KOYZINA

tsoulotip: Βάζουμε βάρος πάνω από το κάθε φύλλο σφολιάτας ώστε να μη φουσκώσει. Πασπαλίζουμε τα φύλλα με άχνη για να καραμελώσουν τα φύλλα σφολιάτας.
ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα σφολιάτας

500 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

500 ml. κρέμα γάλακτος, πλήρης

200 γρ. λευκή σοκολάτα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Αχνή ζάχαρη

Για το σερβίρισμα:

Φράουλες, κομμένες κυδωνάτες

Φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Παίρνουμε ένα ταψί φούρνου, στρώνουμε λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με ζάχαρη άχνη, τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας από πάνω και ένα ταψί ίδιου μεγέθους για βάρος.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε το φύλλο να κρυώσει.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο φύλλο.
Εκτέλεση για την κρέμα: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό σκεύος με τη μέθοδο μπεν μαρί. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας, το ζαχαρούχο γάλα και με ένα σύρμα χειρός τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
Στη συνέχεια χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντίγι.
Αδειάζουμε τη σαντιγί και τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μπολ με το ζαχαρούχο γάλα και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας στο σκεύος που θα σερβίρουμε και πιέζοντας τη σακούλα ζαχαροπλαστικής αδειάζουμε κρέμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Ακριβώς από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο και αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα στην επιφάνεια του.
Τέλος στολίζουμε με κομμένα φρούτα, φύλλα δυόσμου, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

giorgostsoulis.com

KOYZINA

Αυτό το κέικ είναι ένα ποίημα και μπορείτε να το καταναλώσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Με τέλειο χρώμα και υφή, θα το φτιάχνετε συνέχεια.

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη

½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

250 γρ. φέτα χοντροτριμμένη

150 γρ. κασέρι τριμμένο

4 αυγά

2/3 φλιτζανιού του τσαγιού κρέμα γάλακτος

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη ρίχνετε τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο και αλατίζετε. Τα τρίβετε όλα πολύ καλά μεταξύ τους.

Κατόπιν προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε τη φέτα, το κασέρι, το υπόλοιπο αλάτι και το πιπέρι.

Χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέστε τα στο μίγμα. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια ή μια κουτάλα.

Αδειάστε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ την οποία έχετε βουτυρώσει. Ψήστε για περίπου 50′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Όποιος προλάβει να φάει θα είναι ο τυχερός!

KOYZINA

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα
Δροσερό και αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων

Υλικά για 4 άτομα
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
2 φλ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Αρχικά κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Τη βάζετε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί.
Αποσύρετε το μπολ με τη σοκολάτα από το μπεν μαρί και ανακατεύετε μέσα το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει σε μαλακή σαντιγί που να κρατά το σχήμα της.
Την αδειάζετε στο κρύο μπολ με τη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα και την ενσωματώνετε ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι ή σπάτουλα, παίρνοντας υλικό από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Το βάζετε σε ένα μεγάλο πλαστικό κουτί με καπάκι (χωρητικότητας 2 λίτρων περίπου) και το αφήνετε στην κατάψυξη για 3 ώρες ή μέχρι να πήξει.

KOYZINA

Θέλεις να φτιάξεις ένα νόστιμο γλυκό χωρίς να περάσεις όλο το απόγευμα στην κουζίνα; Τι θα έλεγες να ετοιμάσεις μπισκότα λεμόνι; Μπορείς να ακολουθήσεις μία εύκολη συνταγή που θα ενθουσιάσει οικογένεια και φίλους. 5 υλικά στο μίξερ, 12 λεπτά στον φούρνο και τα μπισκότα σου είναι έτοιμα!

Υλικά που θα χρειαστείς:

1 φλ. βούτυρο

3/4 φλ. ζάχαρη

1 αυγό

1 κ.γλ. εσάνς βανίλιας

ξύσμα 1 λεμονιού

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:

Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το ξύσμα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ενωθούν. Πλάθουμε τη ζύμη, χρησιμοποιούμε κουπ-πατ αν θέλουμε και στη συνέχεια, ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 12 λεπτά.

KOYZINA

Σοκολατένιο κέικ με μήλο

Γλυκιά λιχουδιά για τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο. Για ένα δημιουργικό ξεκίνημα με χορταστικό πρωινό και ένα δεκατιανό σκέτη απόλαυση στο διάλειμμα.

Υλικά

400 γρ. ζάχαρη

220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

4 αυγά μέτρια

120 ml νερό

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 κουτ. σούπας κακάο, σε σκόνη

1/2 κουτ. γλυκού μείγμα από κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο, όλα σε σκόνη

3 μήλα της αρεσκείας μας, καθαρισμένα, σε κύβους

125 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια

λίγο βούτυρο + λίγο αλεύρι για τη φόρμα

Μερίδες 12

Προετοιμασία 20′ Ψήσιμο 70′

Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 5 – 6 λεπτά, να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Χτυπάμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το νερό, το αλεύρι με το κακάο και τα μπαχαρικά. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα μήλα και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μέτρια φόρμα κέικ, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 60 – 70 λεπτά στις αντιστάσεις. Δοκιμάζουμε αν έγινε με το κόλπο με το μαχαίρι.

KOYZINA

Υλικά για 2-4 άτομα
3 μελιτζάνες φλάσκες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4 κουταλιές του γλυκού ταχίνι
Χυμός από 2 λεμόνια
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
Αλατοπίπερο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο
Ελιές για γαρνίρισμα
Πιτούλες ψημένες για σερβίρισμα

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τρυπάτε τις μελιτζάνες με το πιρούνι και τις βάζετε σε ταψάκι, να ψηθούν για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Τις βγάζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά και τις ξεφλουδίζετε. Βάζετε τη σάρκα της μελιτζάνας σε μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα και το αλατοπίπερο.
Χτυπάτε για λίγα λεπτά, να γίνουν πουρές. Προσθέτετε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό, αν δείτε ότι το μείγμα είναι πολύ πηχτό.
Κατόπιν αδειάζετε σε μπολ, πασπαλίζετε με πάπρικα, ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο λάδι και γαρνίρετε με ελιές και πιτούλες.

KOYZINA

Σήμερα μαγειρεύουμε γεμιστά κολοκυθάκια με μοτσαρέλα και παρμεζάνα

Υλικά

8 μέτρια κολοκυθάκια

350 γρ. μοτσαρέλα

1 αυγό

3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

Πιπέρι, αλάτι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα χωρίζουμε στη μέση. Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε το περιεχόμενο από τα κολοκυθάκια και το κρατάμε στην άκρη. Μαγειρεύουμε τα κολοκυθάκια στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λιγάκι.

Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ προσθέστε τον πολτό κολοκυθιάς που έχει μαγειρευτεί, τη μοτσαρέλα ψιλοκομμένη, το αυγό, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μίγμα και τα μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 25 λεπτά.

Πηγή φωτογαφίας :blog.giallozafferano.it

KOYZINA

Η σαλάτα ζυμαρικών μας λύνει στην κυριολεξία τα χέρια, αφού μπορούμε να την πάρουμε οπουδήποτε μαζί μας.

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

2 φλιτζάνια ιταλική σάλτσα

200 γραμμάρια μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους

2 φλιτζάνια ντοματίνια

2 φλιτζάνια αγγούρι, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ξίδι

1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό,

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και αλατοπιπερώνετε. Ύστερα σε ένα μεγαλύτερο μπολ ανακατεύετε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, το τυρί, τα ντοματίνια και το αγγούρι. Ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα, σκεπάζετε και αφήνετε 4 ώρες στο ψυγείο.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή