Μαΐου 27, 2020

KOYZINA

Πασχαλινά αυγά: χρώματα και σχήματα ανθέων
της Αμαλίας Λογαρά

Με κρεμμυδότσουφλα και σταμπαρισμένα λουλούδια. Εντυπωσιακά με σχήματα λουλουδιών, με χρώματα της φύσης. Δίνουν μιαν αίσθηση καλλιτεχνική πάνω στο τραπέζι σας.

Τα υλικά (της τέχνης σας)

20-30 αυγά
περίπου 150 γραμμάρια (και παραπάνω) κρεμμυδότσουφλα ξερά, ζυγισμένα πριν πλυθούν
μαργαρίτες (όσες και τα αυγά)
½ κούπα ξύδι
1 κουταλιά σούπας αλάτι χοντρό
ελάχιστο λάδι για το γυάλισμα
θα χρειαστείτε επίσης κομμάτι από καλσόν (το λεπτό μέρος του ποδιού, για να το διαπερνά το χρώμα)
Η τεχνική:

Φροντίστε να έχετε μαζέψει έγκαιρα τα κρεμμυδότσουφλα, απ’ αυτά που εσείς χρησιμοποιείτε ή μπορείτε να τα βρείτε εύκολα στη λαϊκή απ’ τους πάγκους όπου πουλάν κρεμμύδια. Πλύντε τα και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε νερό, ίσα που να σκεπαστούν. Στο μεταξύ ετοιμάστε τα αυγά σας σαπουνίζοντάς τα με οικολογικό υγρό πιάτων. Κόψτε, αν είστε σε εξοχή, ή αγοράστε μεγάλες χρωματιστές μαργαρίτες.

Θα δουλέψετε ένα-ένα τα αυγά και ένα-ένα τα λουλούδια ως εξής:
Με το ένα χέρι κρατήστε το αυγό και με το άλλο τοποθετήστε ανοιγμένη τη μαργαρίτα, προσαρμόζοντας την καλή της όψη πάνω στο κέλυφος του αυγού. Κρατώντας στο ένα χέρι το αυγό με τη μαργαρίτα, ανοίξτε με τα δάχτυλα του άλλου χεριού το καλσόν και βάλτε το αυγό με το λουλούδι μέσα. Πολύ προσεκτικά, ώστε να παραμείνει το λουλούδι ανοιχτό και προσαρμοσμένο πάντα πάνω στο κέλυφος. Σφίξτε γερά το καλσόν τεντώνοντάς το, για να μην υπάρχει το παραμικρό περιθώριο μετακίνησης του λουλουδιού κατά το βράσιμο.

Δέστε την ανοιχτή άκρη πολύ σφιχτά, είτε με το ίδιο το καλσόν, κάνοντάς το κόμπο, είτε με ένα βαμβακερό νήμα. Συνεχίστε με το επόμενο αυγό την ίδια διαδικασία. Κάθε πόδι του καλσόν θα γίνει σαν ένα διακεκομμένο λουκάνικο*. Τοποθετήστε το «λουκάνικο» μέσα στο νερό με τα κρεμμύδια, αφού έχετε προσθέσει το ξύδι και το αλάτι. (Αν χρειαστεί να καλυφθούν ακόμα περισσότερο τα αυγά με νερό, προσθέστε λίγο ακόμα.).

Έχοντας τελειώσει με όλα σας τα αυγά, βάλτε τα να βράσουν. Όταν αρχίσουν να κοχλάζουν, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε με καπάκι την κατσαρόλα και αφήστε τα να βράζουν για 15 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια βγάλτε τα απ’ τη φωτιά, βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι να κρυώσουν λιγάκι - αλλά για λίγο μόνο γιατί διαφορετικά θα κολλήσουν τα λουλούδια πάνω στο κέλυφος και δεν θα μπορέσετε να τα αφαιρέσετε. Κόψτε ένα-ένα το κομμάτι του καλσόν, βγάλτε το αυγό και αφαιρέστε το λουλούδι. Βάλτε τα σε μια πιατέλα, αφήστε τα να κρυώσουν και γυαλίστε την επιφάνεια με λίγο λάδι σε χαρτί κουζίνας.

Τους αξίζει περίοπτη θέση πάνω στο στολισμένο τραπέζι σας. Να έχετε υπόψη ότι το χρώμα των αυγών είναι μπορντό-καφέ (από τα κρεμμυδότσουφλα), όχι ακριβώς κόκκινο.

Δύο μυστικά:
Αν φροντίσετε ώστε τα αυγά που θα αγοράσετε να είναι κατάλευκα (κι όχι καφετιά), τότε τα σχήματα που προκύπτουν γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά γιατί αποτυπώνονται και τα χρώματα των λουλουδιών. Πολύ ωραία σχήματα, με μια εξαιρετική λεπτότητα, προκύπτουν και από τα φύλλα του μαϊντανού.

*Αν αυτό σας δυσκολεύει, κάντε ένα-ένα το αυγό, κόβοντας σε κομμάτια το καλσόν και δένοντάς τα κι απ’ τις δυο μεριές.

bostanistas.gr

KOYZINA

Μην βάφετε φρέσκα αυγά και αυτό γιατί τα φρέσκα αυγά δεν ξεφλουδίζουν εύκολα. Αγοράστε αυγά 7-10 ημερών.

Τα αυγά που θα βάψετε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τα έχετε στο ψυγείο, βγάλτε τα και δώστε τους χρόνο να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Έτσι, θα αποφύγουμε τις έντονες και απότομες αλλαγές θερμοκρασίας και δεν θα σπάσουν κατά το βράσιμο. Εξετάστε τα αυγά ένα ένα για τυχόν εξογκώματα και ρωγμές και καθαρίστετα με ένα νωπό πανί επιμελώς για να απομακρυνθεί οποιαδήποτε βρωμιά.

Για το βράσιμο
Βάλτε σε μια μεγάλη με χοντρό πάτο κατσαρόλα κρύο νερό, και στρώστε στον πάτο της ομοιόμορφα ένα μαλακό βαμβακερό πανάκι. Το πανί θα βοηθήσει στο να μην σπάσουν κάποια αυγά.

 Τοποθετήστε τα αυγά το ένα δίπλα στο άλλο, σε μία στρώση και όχι πολύ στριμωγμένα τα αυγά.

Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι, σε δυνατή φωτιά και σκεπάστε με το καπάκι.

Για το βάψιμο
 Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίξτε μέσα μία κουταλιά ξύδι και σβήστε το μάτι. Αφήστε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι σκεπασμένη για 20 λεπτά για να γίνουν τα αυγά σφιχτά.

 Βγάλτε ένα ένα τα βρασμένα αυγά από την κατσαρόλα και τοποθετήστε τα σε μία πετσέτα να στεγνώσουν καλά και να κρυώσουν.

 Αν χρησιμοποιείτε έτοιμη βαφή όπου στις οδηγίες της ζητάει να χρωματίσετε τα αυγά όσο αυτά βράζουν, τηρείστε τους χρόνους που σας ζητάει. Σε κάθε περίπτωση ανάλογα με τη βαφή που χρησιμοποιείτε αφήστε τα αυγά μέσα σε αυτή όσο χρειάζεται.

Για το γυάλισμα
 Στη συνέχεια βγάλτε προσεχτικά τα βαμμένα αβγά με ένα μεγάλο κουτάλι αφήνοντας τα να στεγνώσουν πάνω σε χαρτόνι ή εφημερίδα.

 Αφού στεγνώσουν καλά, γυαλίστε τα με ελαιόλαδο

argiro.gr

KOYZINA

Γιαούρτι Total σε ποτήρι με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και σιρόπι κομπόστας
Ένα λαχταριστό επιδόρπιο, με υλικά που υπάρχουν πάντα στην κουζίνα!


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Total

1 κ. σ. βερίκοκα αποξηραμένα

1 κ. σ. σταφίδες ξανθές

1 κ. σ. αποξηραμένα cranberries

2 κουταλιές αμύγδαλο φιλέ ψημένο ελαφριά

1 κουταλιά καρύδια pecan

1 κουταλιά φουντούκια σπασμένα

2 φέτες ανανά κονσέρβα κομμένο σε μικρά καρεδάκια

160 ml σιρόπι από τον ανανά

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τον ανανά και το σιρόπι.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 ποτήρια και γαρνίρουμε την κορυφή με ½ κουταλιά ανανά και 1-2 κουταλιές σιρόπι.

https://gr.fage/

KOYZINA

Πασχαλινά κουλούρια θα βρείτε και στη Σικελία -Η εύκολη και νόστιμη συνταγή με ελληνικές ρίζες και ενδιαφέρουσα ιστορία
Τα coddura ή cuddhura είναι , με την προέλευσή του να χρονολογείται την εποχή των ελληνικών αποικιών στην περιοχή.

Η λέξη προέρχεται από την αρχαιοελληνική, ζυμωτή “κουλούρα”, την οποία οι Αρχαίοι Έλληνες προσέφεραν ως δώρο στους θεούς και συμβόλιζε τη ζωή. Πρόκειται για ένα γλυκό που δε λείπει από τα πασχαλινά τραπέζια της Σικελίας. Μάλιστα, η παράδοση ήθελε τις νεαρές κοπέλες να δωρίζουν τα παροδοσιακά αυτά κουλούρια στους αγαπημένους τους την ημέρα της Ανάστασης.

Δοκιμάσαμε τη συνταγή που βρήκαμε στο Giallo Zafferano. Εύκολη, χωρίς πολλά-πολλά, ιδανική για τον πρωινό καφέ!

Υλικά:

200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
ξύσμα ενός λεμονιού
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
5 αβγά μεσαία
600 γρ. αλεύρι μαλακό

Παρασκευή:

Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι και ανακατέψτε το με τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ύστερα προσθέστε το βούτυρο (το οποίο θα έχετε βγάλει πιο νωρίς από το ψυγείο για να είναι μαλακό), το ξύσμα του λεμονιού και τα αβγά. Ξεκινήστε να ζυμώνετε!

Δουλέψτε καλά τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν. Η ζύμη σας πρέπει να βγει σχετικά μαλακή.

Ύστερα, ξεκινήσετε να πλάθετε τα κουλούρια. Κάντε πλεξίδες και ύστερα τυλίξτε τες σε σχήμα σπιράλ, ώστε να δημιουργήσετε μια «φωλιά». Από πάνω στερεώστε ένα βραστό αβγό και «κλείστε» το με δυο λεπτές λωρίδες ζύμης.

(Μπορείτε να ψήσετε τα κουλούρια και χωρίς αβγό ή να δοκιμάσετε διαφορετικά σχήματα, όπως την καμπάνα, τον κόκορα, την κούκλα και την καρδιά -όλα παραδοσιακά της σιτσιλιάνικης συνταγής, με ιδιαίτερο συμβολισμό.)

Τοποθετήστε τα κουλούρια σε ταψί, στο οποίο θα έχετε βάλει χαρτί φούρνου.

Αλείψτε τα από πάνω με λίγο αβγό. Μπορείτε να προσθέστε σουσάμι, παπαρουνόσπορο ή χρωματιστή τρούφα (αν θέλετε να προσθέσετε γλάσο, μόλις τα ξεφουρνίσετε, παραλείψτε αυτό το βήμα).

Βάλτε στο φούρνο και ψήστε τα στους 180-200 βαθμούς για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρουν μια χρυσαφένια απόχρωση.

Αν θέλετε να προσθέσετε γλάσο: Χτυπήστε το ασπράδι δυο αβγών μέχρι να γίνει μαρέγκα, προσθέστε 200 γραμμάρια ζάχαρη, σταδιακά, συνεχίζοντας να χτυπάτε τη μαρέγκα. Χωρίς να σταματήσετε προσθέστε δυο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Το μείγμα πρέπει να βγει αρκετά παχύρρευστο. Μόλις βγουν τα κουλούρια από το φούρνο αλείψτε τα με τα μείγμα και προσθέστε χρωματιστή τρούφα.https://www.bovary.gr/

KOYZINA

Τάρτα με σπανάκι α λα κρεμ


250 γρ αλεύρι

125 γρ βούτυρο

1 αυγό

1 κτγ ζάχαρη

½ κτγ αλάτι

40 ml νερό κρύο

3 συσκευασίες Κρέμα Γάλακτος

ΦΑΓΕ light 200ml

1 κιλό σπανάκι, πλυμμένο-καθαρισμένο

4 αυγά, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ τοποθετείστε τα υλικά επιλέγοντας ως εργαλείο το μπράτσο ή το φύλλο.
Δουλεύετε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μία σφιχτή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε λεπτό φύλλο με ένα πλάστη.
Σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό αχνίστε το σπανάκι για 3 λεπτά.
Σουρώστε, στραγγίστε καλά και αφήστε το σπανάκι να κρυώσει.
Προσθέστε το σε ένα μπολ, συμπληρώστε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά, καρυκεύστε κατά βούληση και ανακατέψτε καλά.
Τοποθετείστε το φύλλο σε μία βάση τάρτας, φροντίζοντας κάθε σημείο της να καλυφθεί καλά.
Αφαιρέστε με ένα μαχαίρι τα περισσεύματα.
Τρυπήστε την βάση της τάρτας με ένα πιρούνι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC για 25 λεπτά.
Μόλις η βάση της τάρτας ροδίσει, προσθέστε την γέμιση και ψήστε για 45 λεπτά.
Κόψτε σε κομμάτια των 8, μόλις η τάρτα κρυώσει και σερβίρετε χρησιμοποιώντας σπάτουλα.

https://gr.fage/

KOYZINA

 

Υγιεινά και νηστίσιμα τρουφάκια με αγαπημένα υλικά -φυστικοβούτυρο, μέλι, πορτοκάλι, καρύδα και κουβερτούρα! Μπουκίτσες ενέργειας που δεν χρειάζονται ψήσιμο!

Υλικά
200 γραμμ. νιφάδες βρόμης
260 γραμμ. φυστικοβούτυρο
4 κουταλιές μέλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
4 κουταλιές καρύδα τριμμένη
1 βανιλίνη
100 γραμμ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά εκτός από την κουβερτούρα και τα ζυμώνουμε με τα χέρια πολύ καλά.
Τα πλάθουμε σε μεγάλα τρουφάκια και τα αραδιάζουμε στον πάγκο εργασίας μας.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί και διακοσμούμε με αυτή τα τρουφάκια.
Τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος, στο ψυγείο.

KOYZINA

Τα μοναστηριακά πορτοκαλοπιτάκια είναι ένα εκπληκτικό γλύκισμα εύκολο στην παρασκευή του, μόλις με έξι υλικά, πλούσιο σε γεύση, ιδανική επιλογή για πρωινό ή ακόμα και για απογευματινό σνακ.


Αφράτα, ζουμερά, γεμάτα αρώματα πορτοκαλοπιτάκια. Είναι ένα από αυτά τα γλυκά που στην αρχή τα σνομπάρεις, ειδικά αν είσαι fan της σοκολάτας, σκεπτόμενος“πόσο ωραία μπορεί να είναι τα πορτοκαλοπιτάκια;” Κι όταν τα δοκιμάζεις τελικά κολλάς!

Τα υλικά που θα χρειστούμε για τα πορτοκαλοπιτάκια είναι:

2 κουταλιές μαργαρίνη
250 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
Τον χυμό από ένα πορτοκάλι
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές λικέρ Γκραν Μαρνιέ
1 κουτί σφολιατάκια
Λίγο φυτικό βούτυρο

Επί το έργον:

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τη μαρμελάδα, τον χυμό, το ξύσμα και το λικέρ, ανακατεύοντας τα καλά. Γεμίζουμε κάθε σφολιατάκι με 2 κουταλιές γέμιση και τα τυλίγουμε στα δύο, ώστε να σχηματιστούν τρίγωνα. Αλείφουμε τα πορτοκαλοπιτάκια με λίγο λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Πηγή: monastiriaka

KOYZINA

Την πίτσα αυτή τη λένε και λαδένια της Κιμώλου ή λαδόπιτα και πραγματικά η παρασκευή της είναι πανεύκολη και η γεύση της φανταστική. Είναι ουσιαστικά μια πίτσα χωρίς τα κασέρια και τα σαλάμια, εξαιρετική επιλογή και για την περίοδο της νηστείας. Επίσης το ζυμάρι είναι πάρα πολύ εύκολο και νόστιμο.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη νηστίσιμη πίτσα είναι:

για τη ζύμη:

750γρ. αλεύρι γ.ο.χ
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά στιγμής
2 πρέζες ζάχαρη
1 κ.γλ αλάτι
περίπου 2 κούπες χλιαρό νερό
για τη σάλτσα και την επικάλυψη:

3 μέτριες ντομάτες
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
χρωματιστές πιπεριές
λίγες ελιές ψιλοκομμένες
Σε μια λεκανίτσα κοσινίστε το αλεύρι και έπειτα ρίξτε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε με τα χέρια και έπειτα ρίξτε το αλάτι και σιγά σιγά το νερό. Όσο πάρει από το νερό περίπου 2 κούπες- μπορεί λίγο λιγότερο. Ανακατέψτε με τα χέρια μέχρι η ζύμη σας να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Αυτό ήταν έτοιμο το ζυμάρι. Λαδώστε ένα μπολ, βάλτε το ζυμάρι μέσα, σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε να φουσκώσει για 45 λεπτά.

Εντωμεταξύ ετοιμάστε τα λαχανικά . Κόψτε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις ελιές είτε σε λωρίδες, είτε σε κυβάκια.

Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, λαδώστε ένα ρηχό ταψί και απλώστε τη ζύμη. Ραντίστε την με λίγο λάδι και έπειτα απλώστε τα υλικά σας. Ρίξτε αλάτι και ρίγανη και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 στις αντιστάσεις και χαμηλά στη σχάρα του φούρνου. Ψήστε για περίπου 40 λεπτά την νηστίσιμη πίτσα, μέχρι να δείτε ότι το ζυμάρι έχει φουσκώσει και έχει πάρει χρώμα. Αυτό ήταν! Έτοιμη η νηστίσιμη πίτσα.

Ένα τελευταίο μυστικό!

Μπορείτε να προσθέσετε στο ζυμάρι ρίγανη ή θυμάρι όσο το ζυμώνετε για να το κάνετε πιο αρωματικό. Επίσης, αν θέλετε μπορείτε να βάλετε, αφού απλώσετε το ζυμάρι στο ταψί λίγο πελτέ ντομάτας, λίγη κέτσαπ και λίγη μουστάρδα για να μοιάζει ακόμα περισσότερο με πίτσα. Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε νηστίσιμα κασέρια ή φέτα.

Πηγή: ediva.gr

KOYZINA

Υλικά

1 κιλό αλεύρι

4 αυγά

1/2 φλιτζάνι γάλα

2 φλιτζάνια ζάχαρη

250 γραμμάρια βούτυρο

1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το χυμό με το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με όλα τα στερεά υλικά. Ύστερα προσθέτουμε το μίγμα στο βούτυρο και ζυμώνουμε με το μίξερ μέχρι η ζύμη να μην κολλάει. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Όταν περάσει η ώρα πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλουμε χτυπάμε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και αλείφουμε τα κουλουράκι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

KOYZINA

Για εκείνους που λατρεύουν τα ζυμαρικά και τα μανιτάρια, αυτή η συνταγή αποτελεί την επιτομή της γεύσης και της ευκολίας.

Χωρίς χρονοβόρα προετοιμασία, αυτό το ταψί με ζυμαρικά έχει υπέροχη γεύση και ελληνικό άρωμα θυμαριού, συνοδευόμενο από δύο εκλεκτά ελληνικά τυριά, όπως το ανθότυρο και η κεφαλογραβιέρα.

Υλικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
250 γρ μανιτάρια λευκά σε φέτες
1 κουταλάκι θυμάρι φρέσκο
200 γρ φρέσκο σπανάκι
300 γρ ανθότυρο
4 κουταλιές κεφαλογραβιέρα τριμμένη
6 φύλλα λαζάνια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια με το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το σπανάκι και ανακατεύουμε να μαραθεί. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το ανθότυρο τριμμένο, αλλά και μια κουταλιά κεφαλογραβιέρα. Αλατοπιπερώνουμε
Μουλιάζουμε τα λαζάνια σε χλιαρό νερό
Προσθέτουμε ένα τρίτο του μείγματος σε μέτριο πυρέξ, και στρώνουμε δύο φύλλα λαζάνια. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και τα λαζάνια και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Ψήνουμε στο φούρνο για 35’ λεπτά ώσπου να πάρει χρώμα και να μαλακώσουν τα ζυμαρικά
Πηγή: iefimerida.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή