Δεκεμβρίου 15, 2018

KOYZINA

Υλικά

18 λεπτά φύλλα κρούστας για μπακλαβά
350 γρ. Flora Soft με βούτυρο
Ολόκληρα γαρίφαλα

Για τη γέμιση

400 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
400 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κανέλα
1 κουτ. του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
3 κουτ. σούπας φρυγανιά

Για το σιρόπι

4 ποτήρια νερό
4 ποτήρια του νερού ζάχαρη
200 γρ. γλυκόζη
½ κουτ. γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε σε βαθύ μπολ όλα τα υλικά της γέμισης.

Λιώνουμε το Flora Soft με βούτυρο και αλείφουμε ένα ταψί. Στρώνουμε μέσα τα πρώτα 4 φύλλα αλείφοντάς τα ένα-ένα με Flora Soft με βούτυρο. Στη συνέχεια, αρχίζουμε να πασπαλίζουμε με λίγη γέμιση και να στρώνουμε και να αλείφουμε με Flora Soft με βούτυρο τα φύλλα έως το 7ο φύλλο.
Από το 8ο μέχρι το 11ο φύλλο, που είναι το κέντρο του μπακλαβά, πασπαλίζουμε με περισσότερη γέμιση.
Από το 12ο και μέχρι το 14ο φύλλο, πασπαλίζουμε το καθένα με λίγη γέμιση. Γυρίζουμε τα φύλλα του μπακλαβά που εξέχουν προς τα μέσα και αλείφουμε με επιπλέον Flora Soft με βούτυρο τις άκρες.
Στρώνουμε τα τελευταία 4 φύλλα αλείφοντάς τα με Flora Soft με βούτυρο ένα-ένα και κόβουμε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί με ψαλίδι.
Χαράσσουμε τον μπακλαβά σε κομμάτια, μπήγουμε στο κέντρο κάθε κομματιού από ένα γαρίφαλο, ψεκάζουμε με λίγο νερό και τον ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 90 λεπτά περίπου στους 180°C.
Eτοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί. Περιχύνουμε τον ελαφρώς ζεστό μπακλαβά με βραστό σιρόπι λίγο-λίγο με μια κουτάλα (να φτάσει το σιρόπι έως την κόψη του φύλλου) και τον αφήνουμε να ηρεμήσει, μέχρι να το απορροφήσει όλο

KOYZINA

Υλικά Συνταγής

2 συσκευασίες (154 γραμ.) μπισκότα γεμιστά τριμμένα
125 γραμ. (1 μπαστουνάκι) βούτυρο λιωμένο
350 ml κρέμα γάλακτος 35%
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
2 συσκευασίες (300 γραμ.) τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1 λεμόνι
4 κ.σ. merenda

Για τη σάλτσα βύσσινο
1 συσκευασία βύσσινα σε χυμό
1 ½ κ.σ κορν φλαουρ
βύσσινα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για το cheesecake με merenda και βύσσινο, αλέθουμε πρώτα τα μπισκότα, προσθέτουμε το λιωμένο, αλλά χλιαρό βούτυρο και στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ.

Κάνουμε μια στρώση τη merenda στη βάση. Παγώνουμε και χτυπάμε την κρέμα με άχνη σε παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε το ξύσμα και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να ενωθούν. Αδειάζουμε στη βάση και παγώνουμε να σφίξει.

Στραγγίζουμε το βύσσινο, διαλύουμε το corn flour με το χυμό βύσσινο και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα βύσσινα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Όταν το cheesecake έχει παγώσει καλά, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα βύσσινο και παγώνουμε ξανά.
Μετά το cheesecake με merenda και βύσσινο, δείτε πώς θα φτιάξετε και καταπληκτικό γλυκό του κουταλιού με βύσσινο

KOYZINA

Τούρτα σοκολάτας με κάστανα

Υλικά Συνταγής

Για τη γέμιση
500 γραμ. προβρασμένα κάστανα (εμπορίου)
300 ml (1 ποτήρι) γάλα φρέσκο
1 φλ. αμυγδαλόψιχα
150 γραμ. κουβερτούρα
120 γραμ. βούτυρο
2½ φλ. ζάχαρη
5 αυγά χωρισμένα
1 πρέζα αλάτι
1 πορτοκάλι (ξύσμα)

Για το γλάσο σοκολάτας
150 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη
1 κ.σ. βούτυρο
σαντιγί για γαρνίρισμα
μαρόν γλασέ για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για την τούρτα με κάστανα και σοκολάτα, είτε αγοράζουμε προβρασμένα κάστανα για ευκολία, είτε βράζουμε εμείς και τα ξεφλουδίζουμε. Τα ξεφλουδισμένα κάστανα πρέπει να είναι 500 γραμ. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα βράζουμε με το γάλα για 10΄, να μαλακώσουν, και κατόπιν πετάμε το γάλα.

Χτυπάμε στον κόφτη του μίξερ (μαχαίρια) τα αμύγδαλα, τη σοκολάτα και τα κάστανα.

Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 7΄-8΄, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, να τους αφομοιώσει το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα με τη σοκολάτα και τα κάστανα, καθώς και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι σε μαρέγκα, μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορφές. Ρίχνουμε 2 κουταλιές μαρέγκα στο μείγμα και χτυπάμε απαλά να αραιώσει. Έπειτα, απαλά διπλώνουμε μέσα στο μείγμα την υπόλοιπη μαρέγκα με σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. και στρώνουμε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 45΄ στους 150οC, σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε να κρυώσει, έπειτα ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε το γλυκό σε τουρτιέρα.

Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και με προσοχή τη ρίχνουμε στο κέντρο της τούρτας και με σπάτουλα αλείφουμε γύρω γύρω. Αφήνουμε το γλάσο να σταθεροποιηθεί, γαρνίρουμε με σαντιγί και μαρόν γλασέ.

KOYZINA

Όλα τα είδη φασολιών µπορούν να χρησιµοποιηθούν σε αυτή τη συνταγή, είτε τα κονσερβοποιηµένα είτε αυτά που έχετε µαγειρέψει οι ίδιοι. Εµείς την προτείνουµε µε φασόλια άσπρα και κόκκινα.

Υλικά για 3 μερίδες

150 γρ. κόκκινα φασόλια

150 γραµµ. άσπρα φασόλια

3 φρέσκα κρεµµυδάκια λεπτά κοµµένα

1 κουταλιά φρέσκο µαϊντανό ψιλοκοµµένο

120-150 γραµµ. ανάµεικτα φύλλα για σαλάτα

1 κόκκινη πιπεριά (Φλωρίνης) χωρίς τα σπόρια

και ψιλοκοµµένη

1/2 αγγούρι ψιλοκοµµένο

2 ντοµάτες κοµµένες σε τρίγωνα

200 γραµµ. άπαχο βραστό ζαµπόν ή στήθος

γαλοπούλας ή κοτόπουλου, ή τυρί κότατζ

2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκοµµένο

Για τη σάλτσα:

1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλιά ξίδι κρασιού ή ξίδι µπαλσάµικο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκοµµένο

1 κουταλάκι µουστάρδα

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1) Χτυπήστε µε το σύρµα όλα τα υλικά της σάλτσας µαζί. Αναµείξτε τα φασόλια µε τα φρέσκα κρεµµύδια και το µαϊντανό και τη µισή σάλτσα.

2) Ψιλοκόψτε τα φύλλα της σαλάτας, αν είναι µε γάλα, και

ανακατέψτε τα µε την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι και τις ντοµάτες.

3) Μοιράστε τη στα πιάτα και από πάνω βάλτε το µείγµα µε τα φασόλια. Προσθέστε έπειτα το ζαµπόν και περιχύστε από πάνω µε το υπόλοιπο µισό της σάλτσας. Πασπαλίστε µε το φρέσκο βασιλικό.

Tips:

Αυτή η συνταγή περιέχει µεγάλη ποικιλία από νόστιµα και υγιεινά συστατικά και είναι πολύ εύκολη, αφού µπορείτε να χρησιµοποιήσετε φασόλια κονσέρβας.

Είναι πολύ σηµαντικό να ξαναβάλουµε περισσότερα όσπρια στην καθηµερινή µας διατροφή και να περιορίσουµε άλλες αµυλούχες τροφές, όπως ψωµιά, ζυµαρικά, ρύζια και πατάτες. Τα όσπρια έχουν πιο πολλές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και πολύ περισσότερα

ιχνοστοιχεία (βιταµίνες, µέταλλα). Αντίθετα, έχουν πολύ χαµηλό γλυκαιµικό φορτίο, που σηµαίνει πιο σταθερό σάκχαρο και ινσουλίνη αίµατος, που διευκολύνουν τις καύσεις και το αδυνάτισµα.

Ανά μερίδα: Γλυκαιμικό Φορτίο 10, Πρωτεΐνη 40 γραμμ. , Υδατάνθρακες 35 γραμμ. , Λιπαρά 11 γραμμ. (από τα οποία τα 2 G είναι κορεσμένα), Φυτικές Ίνες 12 γραμμ.

KOYZINA

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το παντεσπάνι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Χτυπάμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη άχνη, τα αμύγδαλα, το αλεύρι και τα φιστίκια μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Σε ένα άλλο μπολ και πάλι στο μίξερ χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν ελαφριά μαρέγκα αλλά όχι πολύ σφιχτή.
Προσθέτουμε τα 35 γρ. ζάχαρη και χτυπάμε στην ίδια ταχύτητα μέχρι να απορροφηθεί από τη μαρέγκα.
Αδειάζουμε το μείγμα της μαρέγκας μέσα στο μπολ με τα αυγά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα και το βούτυρο στο μείγμα με τα αυγά με μια μαρίζ προσέχοντας να μη χάσουμε τον όγκο από τη μαρέγκα. Το μείγμα είναι αρκετά νερουλό.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 ταψάκια 20x30 εκ. τα οποία τα έχουμε βουτυρώσει καλά και έχουμε καλύψει τον πάτο τους με βουτυρωμένη λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρες.
Για τη γκανάς

Καθώς ψήνεται το μείγμα ετοιμάζουμε τη γκανάς.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τους λοβούς του κάρδαμου που τους έχουμε σπάσει λίγο. Θερμαίνουμε και φέρνουμε σε βρασμό.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
Σουρώνουμε και πετάμε τους σπόρους του κάρδαμου.
Φέρνουμε ξανά το γάλα σε βρασμό.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε στο μπολ που έχουμε βάλει τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα στο μπολ.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Για το σιρόπι

Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το κάρδαμο σε ένα κατσαρολάκι.
Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι και το αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα

Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, στην αρχή, και έπειτα στη μεσαία το βούτυρο με το ξύσμα από το πορτοκάλι μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού.
Για το γλάσο σοκολάτας

Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι.
Φέρνουμε σε βρασμό, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε ξανά στη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς.
Βγάζουμε από τη φωτιά και αφού πάρουμε τη ζελατίνη από το μπολ και τη στίψουμε καλά, τη ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε καλά και όταν διαλυθεί περνάμε το μείγμα από σίτα και το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
Όταν θα το χρειαστούμε, το ζεσταίνουμε στα μικροκύματα στα 800 watt για 1 λεπτό περίπου μέχρι να λιώσει.
Συναρμολόγηση

Κόβουμε το κάθε παντεσπάνι σε ένα τετράγωνο κομμάτι 20x20 εκ. και μένει και από ένα κομμάτι 10x20 εκ.
Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι σε μια βάση και με ένα πινέλο το βρέχουμε με το σιρόπι.
Από πάνω βάζουμε τα 2/3 από την γκανάς.
Από πάνω βάζουμε τα δύο μικρά κομμάτια από το παντεσπάνι και τα βρέχουμε και αυτά με σιρόπι.
Πάνω τους απλώνουμε την κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να πήξει καλά, να αποκτήσει σταθερότητα το μείγμα και να μην πέσει ο όγκος όταν θα τοποθετήσουμε και το τελευταίο παντεσπάνι.
Βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι το οποίο και αυτό το βρέχουμε με το σιρόπι. Το τοποθετούμε όμως με την βρεγμένη μεριά προς τα κάτω.
Από πάνω απλώνουμε το 1/3 της γκανάς.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από την κατάψυξη και ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας.
Καταψύχουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Με ένα μαχαίρι, που το βάζουμε σε βραστό νερό και το σκουπίζουμε καλά κάθε φορά, κόβουμε γύρω γύρω 5 χιλ. από το γλυκό μας. Κάθε φορά που κόβουμε μια πλευρά, βουτάμε το μαχαίρι στο καυτό νερό, το σκουπίζουμε και κόβουμε την επόμενη πλευρά.
Το γλυκό που μένει το κόβουμε στα 8 με τον ίδιο τρόπο.

KOYZINA

Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύμη

200 γρ. (1,5 φλιτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. (1/4 φλιτζανιού) καστανή ζάχαρη
65 ml ελαιόλαδο και λίγο περισσότερο για την επάλειψη της ταρτιέρας
65 ml παγωμένο νερό
μια πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

8 ζουμερά κορόμηλα
3 κουταλιές της σούπας αλεσμένα αμύγδαλα
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. (1/4 φλιτζανιού) καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Ανακατεύετε αρχικά το ελαιόλαδο και το νερό, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός ή ένα σύρμα.
Σε ένα πυρίμαχο μπολ, ανακατεύετε 200 γρ. (1,5 φλιτζάνι) αλεύρι με το αλάτι. Χύνετε το μείγμα λαδιού/νερού σε αυτό.
Ζυμώστε τα υλικά χρησιμοποιώντας το μίξερ χειρός ή αν δεν έχετε ένα, τα χέρια σας. Η ζύμη θα είναι εύθρυπτη στην αρχή, αλλά θα πρέπει να ενώνεται μετά από δύο έως τρία λεπτά ζυμώματος.
Στην περίπτωση που η ζύμη είναι πολύ χαλαρή, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, αλλά να είσαστε προσεκτικοί ώστε η ζύμη να μην γίνει πολύ μαλακή.
Ανοίγετε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό σχήμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
Απαλά μεταφέρετε την επίπεδη ζύμη σε μία (ελαφρώς λαδωμένη) ταρτιέρα και την απλώνετε με τα δάχτυλά, ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές.
Τοποθετείτε την ταρτιέρα με τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνετε να κρυώσει για 20 λεπτά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε τη γέμιση. Βγάζετε τα κουκούτσια από τα κορόμηλα και κόβετε κάθε μισό σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα αλεσμένα αμύγδαλα με την υπόλοιπη (50γρ. ή 1/4 φλιτζανιού) ζάχαρη και την κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Βγάζετε την τάρτα από το ψυγείο και απλώνετε το μείγμα πάνω στη ζύμη. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τις φέτες κορόμηλων στην κορυφή.
Πασπαλίζετε την τάρτα με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο στους 200°C για 45 λεπτά. Την βγάζετε από τον φούρνο και την αφήνετε λίγο να κρυώσει πριν σερβίρετε.

KOYZINA

Συστατικά
50 γρ. κακάο
200 γρ. κουβερτούρα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
75 γρ. χυμό πορτοκάλι
150 γρ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. βρόμη
80 γρ. φουντούκια
80 γρ. καρύδια
100 γρ. αλατισμένα φιστίκια Αιγίνης
80 γρ. καρύδα τριμμένη
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
60 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
αλάτι

Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι, το μέλι, εκχύλισμα βανίλιας και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.

Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 ½ -3 λεπτά για να λιώσει η σοκολάτα.
Στο μπλέντερ χτυπάμε τη βρόμη μέχρι να γίνει σκόνη και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Χτυπάμε τους ξηρούς καρπούς και τους ρίχνουμε και αυτούς στο μπολ με τη βρόμη. Προσθέτουμε καρύδα τριμμένη, κανέλα σε σκόνη, κράνμπερις αποξηραμένα, κακάο σε σκόνη, αλάτι και ανακατεύουμε.

Αφαιρούμε το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα από τον φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας.
Σε μία φόρμα 10x30 εκ. στρώνουμε μία μεμβράνη και μεταφέρουμε το μείγμα. Το καλύπτουμε με τη μεμβράνη και πιέζουμε με τα χέρια μας για να απλωθεί ομοιόμορφα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε 3-4 ώρες για να κρυώσει και να σφίξει.
Όταν το μείγμα για τις σοκολατένιες μπάρες είναι έτοιμο αφαιρούμε από το ψυγείο.

Μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε σε ομοιόμορφες φέτες.

KOYZINA

Πίτα με κινόα και πιπεριές
Υλικά για ταρτιέρα 22cm:
175 γρ. κινόα
400 γρ. πιπεριές πολύχρωμες, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. λιναρόσπορος κοπανισμένος+3 κ.σ. ζεστό νερό
1 κρεμμύδι, πολτοποιημένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτποιημένες
7 φρυγανιές, αλεσμένες
2+2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
φρέσκια ρίγανη
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένω καλά την κινόα και τη βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο κατσαρολάκι προσθέτω αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και την σκόνη σκόρδου και πάπρικας.

Όταν είναι έτοιμη, αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει καλά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη φρέσκια ρίγανη να μαραθούν σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος ρίχνω 2 κ.σ. λάδι, αλάτι και πιπέρι. Αποσύρω από τη φωτιά και περιμένω να κρυώσουν κι αυτά τα υλικά. Σε ένα μπολάκι βάζω τον λιναρόσπορο με το νερό, ανακατεύω κι αφήνω στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω την κινόα, το μείγμα με τις πιπεριές κι αυτό του λιναρόσπορου κι ανακατεύω. Τέλος προσθέτω και τις φρυγανιές κι ανακατεύω για τελευταία φορά.

Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και βάζω το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες. Κατόπιν λαδώνω μια ταρτιέρα, αδειάζω την κινόα, με μια μαρίζ ισιώνω και πατικώνω, αλείφω με λίγο λάδι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C περίπου 45 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα. Βγάζω από τον φούρνο και περιμένω να κρυώσει για να κόβεται καλά.

Καλή σας απόλαυση!

https://theveggiesisters.gr

KOYZINA

Υπέροχη σοκολατόπιτα, χωρίς αυγά και βούτυρο. Ένα γλυκό πεντανόστιμο και διαίτης πλούσο σε σοκολάτα

Υλικά
•400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•200γρ καλαμποκέλαιο
•60γρ κακάο
•330γρ ζάχαρη
•1 κ.σ μαγειρική σόδα
•1 κ.γ εσάνς πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
•χυμό ενός λεμονιού και χυμό απο 2-3 πορτοκάλια(σύνολο και τα δυο 1 κούπα)
•1/2 κούπα αλεσμένο φουντούκι

Για το σιρόπι
•250γρ νερό
•220γρ ζάχαρη
•60γρ κακάο
•100γρ τριμμένη κουβερτούρα
•2 βανίλιες
•2 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)

Εκτέλεση:
•Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,το κακάο και την μαγειρική σόδα
•Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκέλαιο,τον χυμό του λεμονιου και του πορτοκαλιού,την ζάχαρη,το φουντούκι,το άρωμα και τα ρίχνουμε στο αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν
•Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 26εκ,αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά(πρέπει να βγει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε στην σοκολατόπιτα)
•Βγάζουμε απο τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει
•Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 10 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι εκτός απο την κουβερτούρα και το κονιάκ
•Κατεβαζουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και το κονιάκ,ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει,αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο,τρυπάμε την σοκολατόπιτα με μια οδοντογλυφίδα σε όλη την επιφάνεια και περιχύνουμε με το σιρόπι.

KOYZINA

Υλικά για 6 άτομα

500 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
1 κονσέρβα γάλα, ζαχαρούχο
χυμό και ξύσμα από 1-2 λάιμ (μοσχολέμονα), βιολογικά
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, βιολογικό
6 μπισκότα πτι-μπερ

Εκτέλεση

Χτυπήστε σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός το γιαούρτι, το γάλα, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και του λάιμ.

Σε ποτήρια του μαρτίνι ή σε χαμηλά ποτήρια μοιράστε την κρέμα και αφήστε τη στο ψυγείο να πήξει για 1 ώρα.

Σερβίρετε τη μους πασπαλισμένη με θρυμματισμένα μπισκότα.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή