Μαρτίου 24, 2019

KOYZINA

H Chocotorta είναι ένα πραγματικά υπέροχο γλυκό που μας έρχεται από την Αργεντινή! Σοκολάτα, μπισκότα, τυρί κρέμα και υπέροχη κρέμα γάλακτος (dulce de leche) συνδυάζονται μοναδικά και το αποτέλεσμα είναι τέλειο!


Για τη chocotorta θα χρειαστείτε
500 γρ. ‏τυρί κρέμα
500 γρ. ‏dulce de leche (σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για σπιτική καραμέλα γάλακτος)
λίγο ‏σοκολατούχο γάλα
500 γρ. ‏σοκολατένια μπισκότα της επιλογής σας
Για τη γκανάς θα χρειαστείτε

300 γρ. ‏κουβερτούρα γάλακτος
300 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1
Χτυπήστε την καραμέλα γάλακτος με το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως (Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τη συνταγή μας για υπέροχη σπιτική καραμέλα γάλακτος dulce de leche). Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά καραμελωμένο ζαχαρούχο.

2
Βουτήξτε τα σοκολατένια μπισκότα στο σοκολατούχο γάλα και ετοιμάστε το 1ο στρώμα μπισκότων στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε.

3
Απλώστε πάνω από την πρώτη στρώση των μπισκότων μία στρώση από το μείγμα της καραμέλας γάλακτος με το τυρί κρέμα.

4
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 3 φορές.

5
Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο.

Για τη γκανάς σοκολάτας

6
Βράζετε την κρέμα γάλακτος.

7
Τη ρίχνετε ύστερα σε ένα μπολ με τα κομμάτια κουβερτούρας.

8
Περιμένετε 5 λεπτά και κατόπιν ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.

9
Ρίχνετε το μείγμα πάνω από το γλυκό σας και τοποθετήστε το στο ψυγείο για ακόμη 2 ώρες. Ύστερα είναι έτοιμο για απόλαυση!!

foodmaniacs.gr

KOYZINA

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται υπάρχει ο τρόπος να απολαύσουμε το αγαπημένο μας σνακ αποφεύγοντας την κατανάλωση ψωμιού, το οποίο στην παρακάτω συνταγή αντικαθίσταται από έναν άλλο νόστιμο και πολύ θρεπτικό υδατάνθρακα, τη γλυκοπατάτα.

Η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη Β5, B6, θειαμίνη, νιασίνη, ριβοφλάνη και καροτενοειδή που δικαιολογούν το πορτοκαλί της χρώμα. Μια μεγάλη γλυκοπατάτα περιέχει περισσότερο από 100% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης βιταμίνης Α, η οποία αποτελεί σπουδαίο αντιοξειδωτικό και σχετίζεται με την πρόληψη του καρκίνου, την αντιγήρανση και τη διατήρηση της καλής όρασης.

Επιπλέον, η γλυκοπατάτα δεν περιέχει λιπαρά, έχει σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο (άρα είναι κατάλληλη για υπερτασικά άτομα) και έχει λιγότερες θερμίδες από τις λευκές πατάτες παρόλο που έχει περισσότερα σάκχαρα.

cheeselovers.gr

KOYZINA

Η κρεατόπιτα είναι χαρακτηριστικό πιάτο της Κεφαλλονιάς. Πρόκειται για μια χορταστική πίτα με πλούσια γεύση που μπορείτε να το βρείτε στο Κεφαλονίτικο τραπέζι, γίνεται με διάφους τρόπους και βέβαια όποιος δεν θέλει το έτοιμο φύλο μπορεί να φτιάξει ο ίδιος

Υλικά

1κ.γ. ζάχαρη
2 μεγάλες τομάτες (χωρίς φλούδα και ψιλοκομμμένες)
1Kg μπούτι κατσικίσιο (χωρίς κόκκαλο και ψιλοκομμένο)
1Kg μοσχαρίσια σπάλα (ψιλοκομμένη)
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
1 σκελίδα σκόρδο
2 καρότα (τριμμένα)
1 πράσο (ψιλοκομμένο)
250g ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
3κ.σ πάστα λιαστής ντομάτας
100g οίνος λευκός
2 πορτοκάλια (ξύσμα)
500g ζωμό κότας
αλάτι
πιπέρι μαύρο τριμμένο
3κ.σ μαϊντανό
1/2 ματσάκι μαντζουράνα (ψιλοκομμένη)
1 ξύλο κανέλας
150g τραχανάς γλυκός
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο


Βήμα 1: Ετοιμάστε την γέμιση. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο μέσα σε μια χαμηλή κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτε το κατσικάκι, το μοσχάρι και σοτάρετε για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια προσθέστε τα κρεμμύδια, το πράσο, το σκόρδο, τα καρότα, τον τραχανά και συνεχίστε να σοτάρετε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 2: Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, τη ζάχαρη, την πάστα λιαστής ντομάτας, τον μαϊντανό, ανακατέψτε και αφήστε τα να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
Βήμα 3: Κατεβάστε από την φωτιά την κατσαρόλα, βγάλτε το ξύλο κανέλας, προσθέστε την ματζουράνα, το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατέψτε και κρατήστε την γέμιση στην άκρη.
Βήμα 4: Λαδώστε ένα στρογγυλό ταψί για πίτες. Στρώστε ένα φύλλο, λαδώστε το και στρώστε άλλο φύλλο από πάνω. Στρώστε κάτω τα μισά φύλλα με την ίδια διαδικασία.
Βήμα 5: Αδειάστε την γέμιση και απλώστε την ομοιόμορφα. Καλύψτε την γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα, κάνοντας την ίδια διαδικασία. Λαδώστε την πίτα από πάνω, χαράξτε την και ψήστε την στους 190C για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να γίνει τραγανό.
Βήμα 6: Βγάλτε από τον φούρνο την πίτα, αφήστε την να κρυώσει για 20 λεπτά, κόψτε την και σερβίρετε.
https://voutospress.gr/kefalonitiki-kreatopita/

KOYZINA

O αγαπημένος, παραδοσιακός κορμός με μια "πινελιά"...τυριού!

Θα χρειαστείτε:

Για τη βάση:
• 300 g. μπισκότα βουτύρου
• 125 g. βούτυρο
• 150 ml. γάλα
• 60 gr. ζάχαρη άχνη
• 3 κουταλιές της σούπας κακάο

Για τη μους:
• 100 g. κουβερτούρα
• 200 g. κρέμα γάλακτος
• 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα τυριού:
• 400 g. τυρί κρέμα
• 50 ml. κρέμα γάλακτος
• 4 φύλλα ζελατίνη
• 2 κουταλιές της σούπας άχνη
• 1 βανίλια

Βήμα-Βήμα

1. Ετοιμάζουμε τη μους: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, με τη ζάχαρη άχνη και την αναμειγνύουμε με την κουβερτούρα με μια μαρίζ.

2. Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

3. Ετοιμάζουμε τη βάση: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα υλικά για τη βάση εκτός από τα μπισκότα. Μόλις το μείγμα πάρει ρευστή μορφή, αποσύρουμε και προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα.

4. Στρώνουμε μια μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα της βάσης. Αφήνουμε την φόρμα στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού.

5. Αφήνουμε την φόρμα στην κατάψυξη για 1 ώρα.

6. Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού: Βάζουμε την ζελατίνη σε ένα μπωλ με παγωμένο νερό να μαλακώσει.

7. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια καλή βράση και προσθέτουμε την ζελατίνη, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

8. Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη, σταματάμε το χτύπημα και τέλος προσθέτουμε την ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.

9. Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στην φόρμα με την βάση την κρέμα τυριού και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

cheeselovers.gr

KOYZINA

Λεμονογλυκό με ινδοκάρυδο, μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα με 5 μόνο υλικά. Μια πανεύκολη συνταγή (από εδώ, αρχική πηγή εδώ) για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο, γλυκό που σε βάζει σε πειρασμό να το δοκιμάσεις όταν το φτιάχνεις και δεν έχεις την υπομονή να περιμένεις 2 ώρες μέχρι να κρυώσει στο ψυγείο.

Υλικά συνταγής
400 γρ. μπισκότα digestive
150 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο + 50 γρ. για πασπάλισμα 
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
200 γρ. βούτυρο
1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση συνταγής
Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τα 150 γρ. ινδοκάρυδου και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα δύο υλικά. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το μείγμα μέσα το μείγμα των μπισκότων.
Ανακατεύετε ζωηρά και αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και βάζετε το σκεύος στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, να σταθεροποιηθεί. Το κόβετε σε 32 μικρά κομμάτια και σερβίρετε.

Για πασπάλισμα μπορείτε να αναμίξετε το ινδοκάρυδο με λίγη ζάχαρη άχνη. Επίσης μπορείτε να πασπαλίσετε πάνω από το ινδοκάρυδο και λίγη πολύχρωμη τρούφα.

KOYZINA

Αφράτο, πεντανόστιμο παντεσπάνι με ξηρούς καρπούς, με κρέμα ζαχαρούχου γάλακτος, καλυμμένη με γκανάζ σοκολάτας. Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) για μια τούρτα που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη για τη κρεμώδη πλούσια γεύση της!!!

Υλικά συνταγής
Για το παντεσπάνι:
5 αυγά (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
200 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
1 ½ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια (ή φουντούκια)
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 ½ κ.σ. σκόνη κακάο, κοσκινισμένο
1 ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
2 πρέζες αλάτι

Για τη κρέμα ζαχαρούχου:
500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
200 ml ζαχαρούχο γάλα

Για τη ganache σοκολάτας:
175 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
¾ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά, κρύα

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος τη βάση ενός ταψιού/φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 ή 25 εκ.
Για το κέικ: Σε δυο μπολ χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Τοποθετείτε τα ασπράδια στο ψυγείο. Σε άλλο, μεγάλο μπολ βάζετε το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να μαλακώσει και αφρατέψει καλά. Προσθέτετε τους κρόκους, έναν τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να ενσωματώνονται πλήρως.
Σε μπολάκι, χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το λεμόνι, τη ρίχνετε στο μείγμα βουτύρου μαζί με τα ¾ φλ. ψιλοκομμένα καρύδια και τα ανακατεύετε με σπάτουλα να αναμειχθούν. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη κακάο και το αλεύρι τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη.

Χτυπάτε με το μίξερ τα κρύα ασπράδια με το αλάτι, μέχρι να κάνουν απαλές κορυφές. Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε 1 λ ακόμα να γυαλίσει καλά η μαρέγκα. Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μείγμα βουτύρου, προσθέτετε τα στερεά κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-340 λ περίπου ή μέχρι όταν βυθίσετε ένα καλαμάκι στο κέντρο του αυτό βγει στεγνό και καθαρό. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο ταψί να κρυώσει εντελώς. Μετά το ξεφορμάρετε και το κόβετε οριζόντια στη μέση σε 2 ίσα στρώματα/παντεσπάνια.
Για τη κρέμα ζαχαρούχου:

Σε ένα καθαρό μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τοποθετείτε το 1 παντεσπάνι (το κάτω μέρος) σε πιατέλα σερβιρίσματος και από πάνω απλώνετε τη μισή κρέμα ζαχαρούχου. Σκεπάζετε με το δεύτερο παντεσπάνι και από πάνω απλώνετε την υπόλοιπη μισή κρέμα ζαχαρούχου.
Για τη Ganache σοκολάτας:

Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τα ανακατεύετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτογραφία μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 15 λ, ανακατεύοντάς το ανά διαστήματα, μέχρι να κρυώσει και πήξει ελαφρώς η γκανάζ.
Ρίχνετε αργά τη γκανάζ στη μέση της επιφάνειας της τούρτας και την απλώνετε με μια μαρίζ σε όλη την επιφάνεια και στα πλάγια. Τη λειαίνετε καλά με τη μαρίζ, πασπαλίζετε από πάνω με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα φουντούκια (μπορείτε να βάλετε και περισσότερα) και βάζετε τη τούρτα σας στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες πριν τη σερβίρετε.

KOYZINA

Υλικά

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. κακάο
100 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
250 γρ. Flora Soft με βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
Λίγο Flora Soft με βούτυρο και αλεύρι για το άλειμμα της φόρμας

Για το γλάσο :

150 γρ. κουβερτούρα
½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα του κέικ με τρύπα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ρίχνουμε στο μίξερ το Flora Soft με βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα και τα δύο) μαζί με τις βανίλιες. Xτυπάμε για λίγο όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και κλείνουμε το μίξερ.
Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στους 180°C για 55- 60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10 λεπτά στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το γλάσο :

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το γλάσο. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, περιχύνουμε το κέικ και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί πριν το κόψουμε.

 

KOYZINA

Κανελόνια μελιτζάνας με σπανάκι και βασιλικό

Μια εναλλακτική συνταγή για κανελόνια με βάση τις μελιτζάνες! Αν σας αρέσει αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό, τότε αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Συστατικά
Για τις μελιτζάνες

2 μεγάλες μελιτζάνες
2 κ.σ. αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση

1 κρεμμύδι
σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. σπανάκι φρέσκο
450 γρ. ρικότα
1 αυγό μέτριο
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
¼ ματσάκι βασιλικού, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι + έξτρα για το σερβίρισμα
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κ.σ. πέστο βασιλικού
150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τις μελιτζάνες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC στον αέρα.
Κόβουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά μήκος πάχους 0,5 εκ.
Μεταφέρουμε τις φέτες σε ένα μπολ και αλατίζουμε. Αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεπικρίσουν οι μελιτζάνες.
Στη συνέχεια ξεπλένουμε και σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ρίχνουμε το 1/3 από το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε τις φέτες σε δόσεις για λίγα δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι για τις υπόλοιπες φέτες.

Για τη γέμιση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε τα λαχανικά για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά να μαραθεί και να χάσει τα υγρά του.
Μεταφέρουμε τα υλικά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ρικότα, το αυγό, το μοσχοκάρυδο, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, και ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους.
Απλώνουμε τις φέτες τις μελιτζάνας στον πάγκο εργασίας. Βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο κάθε φέτας και ρολάρουμε.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα ντομάτας με το πέστο.
Απλώνουμε 100 γρ. από τη σάλτσα σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 20 εκ.
Μοιράζουμε τα ρολάκια βάζοντας την ένωση προς τα κάτω. Περιχύνουμε και την υπόλοιπη σάλτσα, τη μοτσαρέλα, και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να λιώσει και να χρυσαφίσει η μοτσαρέλα.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

KOYZINA

Τοστ με αβοκάντο, τυρί και ζαμπόν

Υλικά
6 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
30 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
6 φέτες ζαμπόν πολύ καλής ποιότητας
1-2 ώριμα αβοκάντο
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. άγρια ρόκα, τα φύλλα
10 ντοματίνια

Εκτέλεση
Αλείφουμε με βούτυρο τις 3 φέτες ψωμιού και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, με τη μεριά του βουτύρου προς τα κάτω.

Επάνω στη μία φέτα απλώνουμε το τριμμένο τυρί και καπακώνουμε το τηγάνι για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί μας.

Αφαιρούμε τις φέτες από το τηγάνι.

Βάζουμε 3 φέτες από το αλλαντικό μας πάνω στη φέτα με το λιωμένο τυρί και τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη φέτα ψωμιού.

Κόβουμε σε φέτες το αβοκάντο και τις απλώνουμε πάνω από τη δεύτερη φέτα.

Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω και την τρίτη φέτα ψωμί.

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και το δεύτερο τοστ.

Σε δύο πιάτα μοιράζουμε τη ρόκα και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σερβίρουμε το κάθε τοστ πάνω από τη σαλάτα μας.

Πηγή: akispetretzikis.com

KOYZINA

Υλικά

250 γρ μπισκότα ολικής χωρίς ζάχαρη

8 γρ stevia Parana κρυσταλλική με αναλογία 1:1

120 γρ βούτυρο αγελάδος

1/2 κ.γλ. κανέλα

ΚΡΕΜΑ

250 γρ άγλυκη σαντιγί ( στο σιδερένιο κουτί )

170 γρ γάλα εβαπορέ λάιτ

40 γρ stevia Parana κρυσταλλική με αναλογία 1:1

220 γρ κρέμα τυρί λάιτ

50 γρ ζεστό νερό

5 γρ ζελατίνη ( φύλλο ή σκόνη)

100 γρ μαρμελάδα με stevia Parana “Κόκκινα φρούτα”

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τα μπισκότα μαζί με την stevia , κανέλα και ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο

Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε σε φόρμα πιέζοντας με το πίσω μέρος του κουταλιού

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 10 λεπτά

Στο κάδο του μιξερ ρίχνουμε την άγλυκη σαντιγί και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα ρίχνοντας κατά διαστήματα το εβαπορέ

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τη stevia και το τυρί κρέμα

Βράζουμε 50 γρ νερό και διαλύουμε μέσα την ζελατίνη ( αν βάλουμε φύλλο πρώτα το μουλιάζουμε σε κρύο νερό για 3 λεπτά , το στύβουμε και το διαλύουμε στο καυτό νερό)

Αφού διαλυθεί η ζελατίνη την ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα και σταματάμε την λειτουργία

Όταν η έχει κρυώσει η βάση που ψήσαμε ρίχνουμε στη φόρμα την κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες

Ανακατεύουμε την μαρμελάδα με λίγο ζεστό νερό ( 2 με 3 κ.σ.) και την ρίχνουμε από πάνω

Τσιζκεικ χωρίς ζάχαρη , με ελάχιστες θερμίδες

ΠΗΓΗ: www.xrysessyntages.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή