Ιουνίου 27, 2019

KOYZINA

Σπανακόπιτα νηστίσιμη με χωριάτικο φύλλο κιχί (VIDEO)
Παραδοσιακή, λιτή κι απέριττη!
Άννα ΧαλικιA

Μερίδες: 10-12
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 15 λεπτά
Σκεύος: ορθογώνιο ταψί 25Χ30 εκ.

Υλικά

100 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κιλό σπανάκι, πλυμμένο και χοντροκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χυμός από 1 λεμόνι
50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο “κιχί” alfa

Άλλα υλικά

ελαιόλαδο για τα φύλλα


Εκτέλεση

Δύο ώρες πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα, μεταφέρουμε το χωριάτικο φύλλο “κιχί” alfa από την κατάψυξη σε θερμοκρασία δωματίου. Το αφήνουμε να ξεπαγώσει για δύο ώρες μέσα στην συσκευασία του ώστε να διατηρήσει την υγρασία του.

1) Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

2) Προσθέτουμε το σπανάκι σε δόσεις, ανακατεύοντας να χάσει τον όγκο του.

3) Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μπει όλο το σπανάκι στην κατσαρόλα.

4) Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να εξατμιστούν τα υγρά του, για περίπου 5-6 λεπτά.

5) Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

6) Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για 15-20 λεπτά.

7) Λαδώνουμε ορθογώνιο ταψί και τοποθετούμε στη βάση 3 χωριάτικα φύλλα “κιχί” alfa, λαδώνοντας το καθένα.

8) Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω στο τρίτο φύλλο και καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.

9) Κλείνουμε τα φύλλα στις άκρες, τις λαδώνουμε και αυτές και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.

10) Ψήνουμε τη σπανακόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180oC, για 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να χρυσίσει το φύλλο.

11) Σερβίρουμε τη σπανακόπιτα χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
madameginger.com

KOYZINA

Βγαίνουν περίπου 24 μπισκότα // Προετοιμασία 20’ // Ψύξη 30’ + 30’ // Ψήσιμο 10-12’

Υλικά:

180 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας, εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 3 ώρες
170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
¼ κ.γ. αλάτι
130 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκος αυγού
2 κ.σ. άγλυκο κακάο σκόνη
1 φακελάκι βανίλια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο σε μέτρια δύναμη στο μίξερ για 4-5’ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τον κρόκο, το αλάτι, και σταδιακά όλο το αλεύρι. Καταλήγουμε με μια ζύμη πολύ μαλακή, ίσα που δεν κολλάει στα χέρια. Τη βγάζουμε από το μίξερ και τη χωρίζουμε στη μέση.

Βάζουμε ξανά το ένα μισό στο μίξερ και το χτυπάμε προσθέτοντας τη βανίλια. Βγάζουμε τη ζύμη βανίλιας από το μίξερ και την τοποθετούμε μεταξύ 2 αντικολλητικών χαρτιών. Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη βανίλιας σε ένα φύλλο πάχους 3-4 χιλ. περίπου 25 εκ. x 40 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε την άλλη μισή ζύμη στο μίξερ και τη χτυπάμε προσθέτοντας το κακάο μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς. Βγάζουμε τη ζύμη σοκολάτας από το μίξερ και την τοποθετούμε μεταξύ 2 αντικολλητικών χαρτιών. Όπως κάναμε και για τη ζύμη βανίλιας, ανοίγουμε τη ζύμη σοκολάτας με τον πλάστη σε ένα φύλλο πάχους 3-4 χιλ. περίπου 25 εκ. x 40 εκ.

Παίρνουμε και τις 2 ζύμες και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30΄. Τις βγάζουμε από το ψυγείο. Βάζουμε τη μία ζύμη πάνω από την άλλη, αφού έχουμε βγάλει τα μεταξύ τους αντικολλητικά χαρτιά. Αφαιρούμε το επάνω χαρτί και χρησιμοποιούμε το κάτω για να τυλίξουμε τις ζύμες μαζί σε ένα όσο πιο σφιχτό ρολό μπορούμε. Τυλίγουμε τη μεγάλη πλευρά, θέλουμε δηλαδή να καταλήξουμε με ένα ρολό μακρύ και λεπτό. Ξαναψύχουμε το ρολό για ακόμα 30’. Κόβουμε το ρολό σε ροδέλες 1 εκ. και τις τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί προσέχοντας να έχουν μεταξύ τους απόσταση 3 εκ. περίπου.

Όλη η τεχνική της ένωσης των ζυμών στο βίντεο αυτό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180’ για 10-12’. Τα βγάζουμε αμέσως από το φούρνο και από τη λαμαρίνα. Αφήνουμε να κρυώσουν στο αντικολλητικό χαρτί.

a8inea.com

KOYZINA

Υλικά:
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
1 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
200 γρ. λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη
300 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
8 κουτ. σούπας βρώμη
1 αυγό
1 ποτήρι νερού γάλα
Αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού βρώμη για το πασπάλισμα πριν το φούρνισμα

Εκτέλεση:

Λάδωσε με ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί. Άπλωσε 1 φύλλο στον πάτο του ταψιού, λάδωσε το και σταυρωτά από πάνω του, άπλωσε ένα 2ο φύλλο και λάδωσε πάλι αυτά που περισσεύουν.

Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξε το σπανάκι, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο, τη λιαστή τομάτα και σώταρε ελαφρά. Βγάλε το σκεύος από την εστία και πρόσθεσε το λαδοτύρι.

Παράλληλα σε ένα μικρό σκεύος ρίξε το γάλα και τη βρώμη και βράσε τα μέχρι να γίνουν χυλός. Ρίξε το χυλό στο σπανάκι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε μέχρι να σφίξει η γέμιση. Άδειασε τη γέμιση στο ταψί. Άπλωσε 1 χωριάτικο φύλλο επάνω από τη γέμιση, λάδωσε το και σταυρωτά από πάνω του, άπλωσε ένα 2ο. Κόψε ό,τι περισσεύει, λάδωσε και πασπάλισε με βρώμη. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

KOYZINA

Οικονομικό και γρήγορο, έχει ωραία όψη στο σερβίρισμα και φυσικά η γλυκόξινη γεύση του μας θυμίζει την ουσία της ίδιας της ζωής. Ας δούμε όμως τη συνταγή!

Υλικά συνταγής

1 1/2 Κουτί μπισκότα DIGESTIVE
400gr τυρί Philadelphia
1 μικρό κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κονσέρβα βύσσινο
1 φακελάκι ζελέ φράουλας
λίγο βούτυρο και μέλΙ

Για τη βάση:

Τρίβουμε τα μπισκότα. Σε ένα μπρίκι λιώνουμε βούτυρο και μέλι. Αφού ρίξουμε τα μπισκότα στη φόρμα που θα φτιάξουμε το γλυκό, τα ανακατεύουμε καλά με το υγρό μίγμα και στρώνουμε ομοιόμορφα τη βάση του γλυκού μας. Εν συνεχεία βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί.

Για την κρέμα:

Ανακατεύουμε το Philadelphia με το ζαχαρούχο. Ρίχνουμε τμηματικά το ζαχαρούχο . Η ποσότητα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε το τυρί να διαλυθεί μα η κρέμα να μη γίνει πολύ ρευστή, γιατί δε θα στέκεται μετά στη φόρμα. Στρώνουμε εν συνεχεία την κρέμα πάνω από την μπισκοτένια βάση και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Για τη γαρνιτούρα:

Στραγγίζουμε την κονσέρβα με τα βύσσινα. Το ζωμό τους τον βράζουμε.

Σε ένα μπολ, διαλύουμε το ζελέ φράουλας στο ζωμό του βύσσινου.


Αφού διαλυθεί η σκόνη, προσθέτουμε κι ένα ποτήρι παγωμένο νερό κι ανακατεύουμε καλά με τον αναδευτήρα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.

Στρώνουμε τα βύσσινα ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα και σιγά σιγά ρίχνουμε και το ζελέ. Πρέπει να έχουμε «θωρακίσει» καλά με την κρέμα το ταψί, ώστε να μην περάσει το ζελέ κάτω από αυτή.

Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να στερεοποιηθεί το ζελέ.

Σερβίρουμε όσο μεγάλο κομμάτι τραβά η όρεξή μας!!!!

Tips & Tricks:

Η επιλογή του ζελέ φράουλας έχει γίνει ύστερα από αρκετούς πειραματισμούς. Είναι το μόνο που επιτρέπει στη γεύση του βύσσινου να αναδειχθεί όπως πρέπει. Μπορείτε βέβαια να βάλετε και ζελέ κεράσι.
Η ποσότητα του μπισκότου εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Το ίδιο ισχύει και για την ποσότητα της κρέμας που επιθυμείτε να φτιάξετε. Μπορεί η ζαχαροπλαστική να χρειάζεται τις ζυγαριές, αλλά μερικές φορές και το μάτι μας, βοηθάει!
Μπορείτε να αναμίξετε τα Digestive με λίγα μπισκότα κανέλλας. Δίνουν ωραίο άρωμα στη βάση του γλυκού.
Για πιο ελαφριά γεύση, χρησιμοποιήστε τα DIGESTIVE ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη (στο πράσινο κουτί), καθώς και τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά. Τώρα για το ζαχαρούχο γάλα δεν έχουμε πιο light εναλλακτική, αλλά υποσχόμαστε ότι θα το ψάξουμε για σας.

supersyntages.gr

KOYZINA

Υλικά (για στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 32 εκ.):

500 γρ. πένες (λευκές ή ολικής)
250 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
Για την μπολονέζ μανιταριών:

500 γρ. φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα, της αρεσκείας μας (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους, ό,τι θέλουμε), χωρίς κοτσάνια, σε φετάκια
15 γρ. πορτσίνι αποξηραμένα (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
2 μέτρια καρότα, σε κυβάκια
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
3 φέτες μπέικον, σε καρέ
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
2 κουτ. γλυκού εστραγκόν ξερό, τριμμένο
τα φύλλα από 1/3 μάτσο μαϊντανού, ψιλοκομμένα
το ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι
200 ml σπιτικός ζωμός κότας ή νερό
70 ml λευκό ξηρό κρασί
80 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το λάδωμα του ταψιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

100 γρ. βούτυρο αγελάδος
80 γρ. αλεύρι λευκό ή ολικής
4 κουτ. σούπας λάδι τρούφας (εναλλακτικά, αρωματίζουμε με 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
+ 2 κουτ. γλυκού εστραγκόν ξερό - με άλλο αποτέλεσμα)
1 λίτρο γάλα φρέσκο, χλιαρό
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Μουλιάζουμε τα πορτσίνι σε 250 ml χλιαρό νερό για 20 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη το νερό του μουλιάσματος. Παράλληλα, βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

«Σβήνουμε» με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το ζωμό κότας, το νερό όπου μουλιάσαμε τα μανιτάρια και τον πελτέ και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το εστραγκόν, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στη λειτουργία του αέρα και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί. Αδειάζουμε το μείγμα ζυμαρικών στο ταψί και τα στρώνουμε ομοιόμορφα.

Μπεσαμέλ: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο με το αλεύρι και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να σχηματίσει με το αλεύρι μια σφιχτή κρέμα. Ρίχνουμε το γάλα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με το σύρμα για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να «δέσει» η σάλτσα. Προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε έντονα, ώστε να αναμειχθούν με την υπόλοιπη σάλτσα, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το λάδι τρούφας, το υπόλοιπο τυρί και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας από την κρέμα στο μείγμα ζυμαρικών και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Απλώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 10 λεπτά να «σταθεί» και σερβίρουμε.

gastronomos.grΠαστίτσιo...Vegan
KOYZINA
28 Σεπτεμβρίου 2018 Εμφανίσεις: 136

Υλικά (για στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 32 εκ.):

500 γρ. πένες (λευκές ή ολικής)
250 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
Για την μπολονέζ μανιταριών:

500 γρ. φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα, της αρεσκείας μας (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους, ό,τι θέλουμε), χωρίς κοτσάνια, σε φετάκια
15 γρ. πορτσίνι αποξηραμένα (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
2 μέτρια καρότα, σε κυβάκια
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
3 φέτες μπέικον, σε καρέ
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
2 κουτ. γλυκού εστραγκόν ξερό, τριμμένο
τα φύλλα από 1/3 μάτσο μαϊντανού, ψιλοκομμένα
το ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι
200 ml σπιτικός ζωμός κότας ή νερό
70 ml λευκό ξηρό κρασί
80 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το λάδωμα του ταψιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

100 γρ. βούτυρο αγελάδος
80 γρ. αλεύρι λευκό ή ολικής
4 κουτ. σούπας λάδι τρούφας (εναλλακτικά, αρωματίζουμε με 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
+ 2 κουτ. γλυκού εστραγκόν ξερό - με άλλο αποτέλεσμα)
1 λίτρο γάλα φρέσκο, χλιαρό
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Μουλιάζουμε τα πορτσίνι σε 250 ml χλιαρό νερό για 20 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη το νερό του μουλιάσματος. Παράλληλα, βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

«Σβήνουμε» με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το ζωμό κότας, το νερό όπου μουλιάσαμε τα μανιτάρια και τον πελτέ και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το εστραγκόν, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στη λειτουργία του αέρα και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί. Αδειάζουμε το μείγμα ζυμαρικών στο ταψί και τα στρώνουμε ομοιόμορφα.

Μπεσαμέλ: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο με το αλεύρι και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να σχηματίσει με το αλεύρι μια σφιχτή κρέμα. Ρίχνουμε το γάλα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με το σύρμα για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να «δέσει» η σάλτσα. Προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε έντονα, ώστε να αναμειχθούν με την υπόλοιπη σάλτσα, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το λάδι τρούφας, το υπόλοιπο τυρί και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας από την κρέμα στο μείγμα ζυμαρικών και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Απλώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 10 λεπτά να «σταθεί» και σερβίρουμε.

gastronomos.gr

KOYZINA

Υλικά

250 γρ μπισκότα ολικής χωρίς ζάχαρη

8 γρ stevia Parana κρυσταλλική με αναλογία 1:1

120 γρ βούτυρο αγελάδος

1/2 κ.γλ. κανέλα

ΚΡΕΜΑ

250 γρ άγλυκη σαντιγί ( στο σιδερένιο κουτί )

170 γρ γάλα εβαπορέ λάιτ

40 γρ stevia Parana κρυσταλλική με αναλογία 1:1

220 γρ κρέμα τυρί λάιτ

50 γρ ζεστό νερό

5 γρ ζελατίνη ( φύλλο ή σκόνη)

100 γρ μαρμελάδα με stevia Parana “Κόκκινα φρούτα”

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τα μπισκότα μαζί με την stevia , κανέλα και ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο

Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε σε φόρμα πιέζοντας με το πίσω μέρος του κουταλιού

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 10 λεπτά

Στο κάδο του μιξερ ρίχνουμε την άγλυκη σαντιγί και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα ρίχνοντας κατά διαστήματα το εβαπορέ

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τη stevia και το τυρί κρέμα

Βράζουμε 50 γρ νερό και διαλύουμε μέσα την ζελατίνη ( αν βάλουμε φύλλο πρώτα το μουλιάζουμε σε κρύο νερό για 3 λεπτά , το στύβουμε και το διαλύουμε στο καυτό νερό)

Αφού διαλυθεί η ζελατίνη την ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα και σταματάμε την λειτουργία

Όταν η έχει κρυώσει η βάση που ψήσαμε ρίχνουμε στη φόρμα την κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες

Ανακατεύουμε την μαρμελάδα με λίγο ζεστό νερό ( 2 με 3 κ.σ.) και την ρίχνουμε από πάνω

Τσιζκεικ χωρίς ζάχαρη , με ελάχιστες θερμίδες

ΠΗΓΗ: www.xrysessyntages.gr

KOYZINA

Μοναδικό, ανεπανάληπτο, αγιορείτικο κανταΐφι , το πιο νόστιμο κανταΐφι που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Το κανταΐφι, άλλωστε, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά και παραδοσιακά δεν λείπει σχεδόν ποτέ από τα εορταστικά τραπέζια. Στην πραγματικότητα είναι ένα εύκολο γλυκό που μπορεί ο καθένας να το φτιάξει, αντί να το αγοράσει και αν δεν το έχετε τολμήσει μέχρι σήμερα, ίσως ήρθε η ώρα να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με αυτή την εκπληκτική αγιορείτικη εκδοχή του!


Για ένα ακόμα πιο γευστικό αποτέλεσμα το μυστικό είναι το εξής: Μαζί με τη γέμιση βάζουμε πάντα ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο. Και από πάνω το περιχύνουμε και πάλι με λιωμένο βούτυρο, το κανταΐφι δεν θέλει τσιγκουνιές!»

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το αγιορείτικο κανταΐφι είναι:

1 κιλό κανταΐφι
1/2 κιλό καρύδια ψίχα τριμμένη
1/2 κιλό αμύγδαλα ψίχα τριμμένη
2-3 φρυγανιές τριμμένες
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 μοσχοκάρυδα τριμμένα
7 ασπράδια αυγών
100 γρ. φουντούκι ψίχα προαιρετικώς
Λίγη κανέλα σκόνη
1/2 κιλό βούτυρο (περίπου)

Για το σιρόπι:

2 φλυτζάνια του τσαγιού μέλι
6 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
5 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
Κανέλλα ξύλο
Χυμό δύο λεμονιών

Επί το έργον:

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και ανακατεύουμε σ’αυτή όλα τα υλικά. Κατόπιν ξαίνουμε το κανταϊφι, τυλίγουμε με λίγη γέμιση και τα τοποθετούμε κοντά κοντά σε βουτυρωμένο ταψί. Ραντίζουμε με λίγο νερό, ζεματίζουμε με το βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο από 1/2 ώρα έως 3/4 προσέχοντας μόνο να ροδίσουν (χρησιμοποιούμε κατά περίπτωση λαδόκολλα). Όταν κρυώσουν λίγο περιχύνουμε με το σιρόπι που ήδη έχουμε βράσει (καυτό) και τα σκεπάζουμε.

Μπορεί να γίνει και στρωτό στο ταψί με μισό κανταϊφι από κάτω και μισό από πάνω και στη μέση η γέμιση.

Επίσης, μπορούμε να στρώσουμε από κάτω 2-3 φύλλα κρούστας στη μέση η γέμιση και από πάνω 2-3 φύλλα. Βρέχουμε με λίγο νερό ραντίζοντας και χαράζουμε βαθειά με κοφτερό μαχαίρι, σε τρίγωνα.

Από το βιβλίο ΚΑΛΟΓΗΡΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ, Αρχιμανδρίτου Δοσιθέου, Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Τατάρνης.

Πηγή:monastiriaka

KOYZINA

Πολίτικο με μαστίχα με υπέροχο σιρόπιασμα και αφράτη κρέμα!!!

Υλικά:
1 χονδρό σιμιγδάλι(πακέτο των 500γρ) 250ml γάλα (και λιγο παραπάνω)
1/2 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ.γλ μαστίχα κοπανισμένης(εγώ έβαλα 1)
1 κουτ.γλ σόδα μαγειρικής
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

Σιρόπι:
2 1/2φλυτζανια τσαγιού ζάχαρη 2 φλυτζάνια νερό.

Κρέμα:
600ml γάλα και 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής έτοιμο για μιλφειγ.

Εκτέλεση:
Σε μπολ βάζω όλα τα υλικά για το Ραβανί ανακατεύω με κουτάλι καλά .
Σε προθερμασμένο φούρνο 180° ,το ρίχνω σε βουτυρωμένο ταψάκι να ψηθεί για 30'!
Αφήνουμε να κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι να βράσει 5 με 8 λεπτά και με κουτάλι ρίχνουμε καυτό όπως είναι από πάνω.
Αφού κρυώσει κι αυτό χτυπάμε 5' την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα,ρίχνουμε από πάνω απλώνουμε,τέλος πασπαλίζουμε κανέλα καρύδι ή και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
1 ώρα στο ψυγείο και έτοιμο.Η συνταγή είναι από το Pinterest 🤗

Συνταγή από Karolina Mega

http://mageirikikaisintages.blogspot.com

KOYZINA

Προφιτερόλ με κρέμα,Μπισκότα ολικής,καρύδια & μπανάνα-Απλά φτιάξτε το!!

Υλικά
1250 ml γάλα
1/2 κιλού ζάχαρη
70 γραμ κακάο
70 γραμ αλεύρι
1 βανίλια
2 αυγά
80 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
μπισκότα πτι μπερ ολικής αλέσεως
μπανάνες κομένες σε λεπτές ροδέλες
καρύδια ψιλοκομένα

-Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την κρέμα για προφιτερολ,ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα.τα
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε και τα χτυπάμε όλα μαζι την ζάχαρη,το κακάο, το αλεύρι,μια βανίλια και δυο αυγά .
Τα ανακατεύουμε και όταν το γάλα μας πάρει βράσει παίρνουμε λίγο λίγο και αρχίζουμε να το ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά αυγών.
Μόλις ομογενοποιηθεί το επιστρέφουμε μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα,συμπληρώνουμε και 80 γρ κουβερτούρα και έτοιμη η κρέμα μας προφιτερολ.
Αρχίζουμε το στρώσιμο στο ταψί χρησιμοποιώντας μπτι μπερ Ολικής πρώτα ,μετά μείγμα προφιτερόλ πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια ,μετά μπανάνες ψιλοκομμένες,καρύδια με την σειρά το ένα πάνω από το άλλο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά .
Ξανά μια σειρά μπισκότα τέλος ,την υπόλοιπη κρέμα και φυσικά τελειώνουμε με καρύδια.
Το γλυκάκι μας διατηρείται στο ψυγείο.Καλή όρεξη!!!

Συνταγή
Μαρία Χατζηφωτίου -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

http://mageirikikaisintages.blogspot.com

KOYZINA

Aυτή η βίγκαν τάρτα φουντουκιών και σοκολάτας θα σας συναρπάσει. Αληθινά υλικά, χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς αυγά, χωρίς ψήσιμο! Μόνο αγνή γεύση που θα σας εκπλήξει!

Αγγελική Σπανού - Food Blogger

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα digestive
2-3 κουτ. της σούπας βίγκαν βούτυρο
1 κουτί κρέμα καρύδας
250γρ. μαύρη σοκολάτα
1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
1 φλιτζάνι φουντούκια
1/4 φλιτζάνι χαρουπάλευρο
2 κουτ. της σούπας λάδι καρύδας
2 κουτ. σούπας κακάο
1/4 φλιτζάνι νιφάδες φαγόπυρο
2 κουτ. σούπας ρυζάλευρο


Διαδικασία
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα καρύδας και την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύετε με σύρμα έως να ενωθούν τα υλικά καλά. Αφαιρείται από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μπορείτε αυτό το βήμα να το κάνετε και από την προηγούμενη μέρα.

Βάζετε στο μπλεντερ τα μπισκότα με το βίγκαν βούτυρο και χτυπάτε. Απλώνετε το μίγμα σε βάση τάρτας και πιέζετε κάτω και γύρω στα τοιχώματα.

Απλώνετε την παγωμένη σοκολατένια γέμιση πάνω στην τάρτα.

Για το κράμπλ βάζετε στο μπλέντερ τα φουντούκια, το χαρουπάλευρο, το λάδι καρύδας, το κακάο, τις νιφάδες φαγόπυρου και το ρυζάλευρο και χτυπάτε ίσα ίσα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Καλύπτετε την επιφάνεια της τάρτας και στολίζετε με φουντούκια ολόκληρα

 olivemagazine.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή