Ιανουαρίου 17, 2021

KOYZINA

 

Τα πιο εύκολα και γρήγορα τρουφάκια σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για σοκολατένια τρουφάκια μέσα σε 10 λεπτά και θα με θυμηθείτε!

Υλικά
250 γρ. βούτυρο
125 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. κακάο
450 γρ. μπισκότα πτι μπερ 2 πακέτα
200 ml νερό
300 γρ. ζάχαρη
5 κ.σ. vinsanto ή κονιάκ
200 γρ. σοκολατένια τρούφα


Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ξεχωριστό κατσαρολάκι βράζουμε σε μέτρια φωτιά το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ετοιμαστεί το σιρόπι.
Με τα χέρια θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το μείγμα κουβερτούρας και το σιρόπι στα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνουν μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να δέσει το μείγμα.
Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια. Σε ξεχωριστά πιάτα βάζουμε το vinsanto, καρύδα, τη σοκολατένια τρούφα και το κακάο. Βουτάμε ένα ένα τα τρουφάκια στο vinsanto και κατόπιν τα κυλάμε στην επικάλυψη της επιλογής μας. Βάζουμε τα τρουφάκια μας στο ψυγείο για μια ώρα πριν τα σερβίρουμε.https://www.mamapeinao.gr/

KOYZINA

 Ασχολούμενοι με τη γαστρονομία, κάποια στιγμή καταλάβαμε πως το όνομα προερχόταν απ’ τη Ιταλική “πάστα φρόλα” και προφανώς εξελληνίστηκε και προσωποποιήθηκε ως κάποια γοητευτική κυρία Φλώρα μάλλον για να είναι πιο οικείο το όνομα στη γλώσσα μας, να μη τη στραμπουλάμε με το φρόλα!

Η πάστα φρόλα στην Ιταλία είναι εξαιρετικά διαδεδομένη, αλλά αναφέρεται στον τύπο της ζύμης που χρησιμοποιείται στο συγκεκριμένο γλυκό με μαρμελάδα, το οποίο ονομάζεται crostata απ’ το χαρακτηριστικό σχήμα σταυρού που κάνουν οι λωρίδες της ζύμης από πάνω. Η κροστάτα με πάστα φρόλα (που εμείς ονομάζουμε πάστα Φλώρα), είναι πολύ δημοφιλές σπιτικό γλυκό στην Ιταλία από τον 12ο αιώνα ως σήμερα και έχει και εκεί την ίδια νοσταλγική και οικεία αίσθηση λιχουδιάς που έχει και σε μας. Το ίδιο γλυκό, με το όνομα πάστα φρόλα όμως, είναι επίσης τρομερά δημοφιλές και στην νότια Αμερική, ειδικά στην Αργεντινή, αλλά περιέργως ελάχιστα γνωστό σε άλλες χώρες του κόσμου.

Η πάστα Φλώρα είναι για μας το απλό, νοσταλγικό γλυκό σπιτιού, η λιχουδιά που πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον κάθε Κυριακή, μπας και αντέξουμε το καταθλιπτικό απόγευμα που μας θυμίζει ότι από αύριο ξεκινά το σχολείο, η δουλειά, οι έγνοιες, το τρέξιμο. Ένα κομμάτι γλυκιάς ευτυχίας που τα απομακρύνει όλα αυτά.
Η λέξη πάστα φρόλα στα Ιταλικά παραπέμπει σε μια ζύμη μαλακή και εύθραυστη και όλη η τεχνική της συνταγής έχει να κάνει μ’ αυτό. Βασίζεται στην ένταξη κρύου βούτυρου στο αλεύρι, το οποίο διαλύεται σε μικρά κομμάτια ώστε όταν ψηθεί να δημιουργήσει αυτή την αίσθηση της ζύμης που θρυμματίζεται στη κάθε μπουκιά. Στην αγγλοσαξωνική κουλτούρα αυτές οι ζύμες ονομάζονται shortbread και είναι πολύ δημοφιλείς στη ζαχαροπλαστική αλλά και σε αλμυρές πίτες. Εννοείται ότι όταν μιλάμε για βούτυρο, μιλάμε μόνο για πραγματικό, φυσικό, αγελαδινό βούτυρο και όχι τα υποκατάστατα που μας πλασάρονται ως “βούτυρα” αλλά είναι μαργαρίνες.

Το μικρό μυστικό της συγκεκριμένης αυθεντικά Ιταλικής συνταγής για πάστα φρόλα, είναι η πρόσθεση ξύσματος λεμονιού στη ζύμη που της δίνει αρώματα και φρεσκάδα δένοντας με τη μαρμελάδα. Υπόψη ότι οι Ιταλοί για την κροστάτα (την πάστα Φλώρα δηλαδή) τείνουν να επιλέγουν μαρμελάδες που έχουν και κάποια οξύτητα και όχι μόνο γλύκα όπως οι φράουλες, με πιο συνηθισμένη επιλογή το βερίκοκο. Αλλά βέβαια αυτό είναι θέμα προσωπικού γούστου και του τι υπάρχει στο σπίτι όταν αποφασίσετε να κάνετε μια πάστα φρόλα γιατί θέλετε οπωσδήποτε κάτι γλυκό να υπάρχει.

Χαρακτηριστικά της συνταγής
Εύκολη συνταγή που σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε έτοιμο ένα λιχουδιαστό γλυκό να μοσχοβολάει σε 1:30’ ώρα περίπου, απ’ την οποία εσείς θα ασχοληθείτε ενεργά για 20’, προϋποθέτοντας βεβαίως ότι έχετε μαρμελάδα σπίτι. Μένει για μερικές μέρες, αλλά είναι τόσο νόστιμη, που δεν μπορώ να φανταστώ να φτάσετε ποτέ το όριό της.

Όλη η ουσία της συνταγής είναι η πάστα φρόλα, δηλαδή η ζύμη και όχι η μαρμελάδα που θα μπορούσε να είναι πρακτικά οτιδήποτε εσεις επιλέξετε. Ακόμη και μερέντα βάζουν στην Ιταλία ως σύγχρονη βερσιόν για τα παιδιά.

 

Υλικά για ένα ταψί διαμέτρου 25 εκ.
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+ επιπλέον για το πλάσιμο)
100 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο Lurpak, κρύο απ’ το ψυγείο
1 κάψουλα βανίλιας
1 ml. αλάτι
ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
400 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας (προτιμήστε βερίκοκο κατά τους Ιταλούς, εμείς βάλαμε σύκο-δαμάσκηνο)
1 αυγό + 1 κρόκο για τη ζύμη
1 αυγό χτυπημένο για
20-30 ml. κρύο νερό

Διαδικασία Παρασκευής:

1. Ετοιμάζετε τη ζύμη (πάστα φρόλα)

Θα χρησιμοποιήσετε ένα food processor ή μίξερ ή ακόμη και πολυκόφτη. Ρίχνετε μέσα στον κάδο το αλεύρι και προσθέτετε το αλάτι και στη συνέχεια τη ζάχαρη. Το δουλεύετε λίγο να ανακατευτούν. Κόβετε το κρύο βούτυρο σε κυβάκια και τα ρίχνετε μέσα στον κάδο. Δουλεύετε τον κάδο για ένα λεπτό περίπου, να ενσωματωθεί το βούτυρο στο αλεύρι. .

Στη συνέχεια ρίχνετε δυο κρόκους και ένα ασπράδι σε μπολ, προσθέτετε τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε. Τα ενσωματώνετε στο αλεύρι για να δημιουργηθεί η τελική ζύμη της πάστα φρόλα, δουλεύοντας για λίγο το μίξερ. Αν δείτε ότι είναι πολύ σφιχτή, προσθέστε ελάχιστο κρύο νερό.

Μαζεύετε τη ζύμη απ’ τον κάδο με τα χέρια σας και φτιάχνετε μια μπάλα. Την τυλίγεστε με διαφανή μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 30’.

2. Πλάθετε τη ζύμη (πάστα φρόλα) και φτιάχνετε τη βάση

Πρώτη σας δουλειά είναι να βουτυρώσετε το σκεύος που θα μπει η πάστα φρόλα. Με λίγο απ’ το αλουμινόχαρτο της συσκευασίας Lurpak, περνάτε τον πάτο και τις πλευρές της φόρμας με βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνετε αλεύρι ώστε να κολλήσει πάνω του. Το γυρνάτε να πάει παντού και το αλεύρι που περισσεύει το ρίχνετε στο πάγκο.

Βγάζετε τη ζύμη απ’ το ψυγείο, αφαιρείτε τη μεμβράνη και την κόβετε 2/3 προς 1/3 περίπου. Με το μεγάλο κομμάτι θα κάνετε τη βάση και με το μικρό τις λωρίδες της επιφάνειας. Ξαναφήστε το μικρό κομμάτι στο ψυγείο, όσο θα δουλέψετε στο μεγάλο, για να είναι κρύο και άρα πιο εύκολο στο χειρισμό.

Αλευρώνετε το μεγάλο κομμάτι, τον πλάστη σας και τον πάγκο και αρχίζετε να απλώνετε τη ζύμη ώστε να πάρει ένα στρογγυλό σχήμα, μεγαλύτερο σε επιφάνεια από τον πάτο της φόρμας που θα χρησιμοποιήσετε. Με μερικά απλώματα με τον πλάστη το πάχος θα μειωθεί. Θέλει πολλή προσοχή ώστε σε όλη αυτή τη διαδικασία να υπάρχει αρκετό αλεύρι από κάτω, ώστε να είναι εύκολο να ξεκολλήσει το φύλλο της ζύμης. Όταν απλώσει η ζύμη σε μέγεθος που θέλουμε, αρχίζετε να την τυλίγετε γύρω απ’ τον πλάστη. Στην αρχή βοηθά να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι που να την ξεκολλήσει απ’ τον πάγκο ώστε να την φέρετε ομαλά να αρχίσει να τυλίγεται στο πλάστη. Αφού όλη η ζύμη τυλιχτεί γύρω απ’ τον πλάστη, βάζετε από κάτω τη φόρμα και αρχίζετε να την ξετυλίγετε ώστε να ξαπλώσει μέσα της.

Με τα δάχτυλά σας φτιάχνετε τις πλάγιες πλευρές στη φόρμα και με ένα μαχαιράκι τις ισιώνετε να έχουν το ίδιο ύψος, περίπου ένα πόντο και κάτι. Αν υπάρχει κάπου κόψιμο, απλά το κολλάτε, δεν μας πολυνοιάζει.

3. Ολοκληρώνετε τη πάστα Φλώρα

Βάζετε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 190ºC πάνω-κάτω. Απλώνετε στη βάση της ζύμης την μαρμελάδα. Στη συνέχεια παίρνετε το μικρό κομμάτι της ζύμης και το απλώνετε όπως πριν σε ένα κυκλικό σχήμα, με μπόλικο αλεύρι απ κάτω. Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε ισοπαχείς λωρίδες και τις τοποθετείτε σταυρωτά πάνω στην επιφάνεια της μαρμελάδας να αγγίζουν τις πλαϊνές πλευρές της ζύμης, για να ολοκληρώσετε το γνωστό κυκλικό σχήμα με οριζόντιες και κάθετες λωρίδες (κροστάτα) που αφήνουν ανοιχτά τετράγωνα με μαρμελάδα.

Πριν βάλετε τη πάστα Φλώρα στο φούρνο χτυπήστε ένα αυγό και περάστε όλες τις λωρίδες για να πάρουν βαθύ χρώμα και στη συνέχεια ρίξτε με το χέρι σας ελάχιστη ζάχαρη να κρυσταλλώσει πάνω τους, αφού ψηθεί η ζύμη.

4. Ψήστε τη πάστα Φλώρα

Τώρα βάλτε τη πάστα Φλώρα στο φούρνο στους 190ºC και αφήστε τη για 25’-30’ να ψηθεί η ζύμη και να πάρει χρώμα. Η μυρωδιά θα σας φάει τη μύτη καθώς πλησιάζει η ώρα να βγει και όταν την αφήσετε στο πάγκο να κρυώσει, αλλά κρατήστε χαρακτήρα. Θέλει να μείνει περίπου μισή ώρα , να δέσει πάλι η μαρμελάδα ώστε να μπορεί να κοπεί χωρίς να ρέει η μαρμελάδα.

Σερβίρισμα:
Χλιαρή, λίγη ώρα μετά την παρασκευή της η πάστα Φλώρα είναι άπαιχτη καθώς τα αρώματα της ζύμης είναι ικανά να κάμψουν την εγκράτεια Αγιορείτη μοναχού (λέμε τώρα)! Αλλά και κρύα την επόμενη μέρα, μια χαρά λιχουδιά είναι. Θέλει καλό μαχαίρι όμως στο κόψιμο και βέβαια σπάτουλα τριγωνική στο σερβίρισμα. Εκτός κι αν είστε απ’ αυτούς που τσιμπολογάν απ’ τη πιατέλα και “προσπαθούν να ισιώσουν τα κομμάτια” με δικαιολογία ότι δεν το’ χουν στη Γεωμετρία.

Φωτογραφία - Αλίκη

https://caruso.gr/

KOYZINA

Από τα αγαπημένα μας λαδερά. Υγιεινό και χορταστικό.

Υλικά
1 λάχανο μικρό κομμένο σε μέτριες λωρίδες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα σε ροδέλες
ελάχιστος μαϊντανός ή άνηθος ψιλοκομμένος
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 3 κ. σ. πελτέ
Αλάτι - πιπέρι - κύμινο
1 φλ. ρύζι (καρολίνα ή γλασσέ) πλυμένο και στραγγισμένο
1 κύβο λαχανικών

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον πελτέ, το λάχανο, αρκετό νερό, τα καρότα, τον μαϊντανό, κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσουν 20' προσθέτουμε ζεστό νερό, (ανάλογα πόσα υγρά έχει η κατσαρόλα μας) τον κύβο και ρίχνουμε το ρύζι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15' περίπου, φροντίζοντας να ανακατεύουμε συχνά για να μην πιάσει. Αποσύρουμε από το μάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα. Έπειτα από 10' είναι έτοιμο. Το συνοδεύουμε με τυρί φέτα, με ψαράκια τηγανητά (αν δεν νηστεύουμε). Τρώγεται ευχάριστα χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου, παρέα με χωριάτικο ψωμί.http://kouzinomageiremata.blogspot.com/

KOYZINA

Υλικά για 30-40 κομμάτια

Για τη ζύμη
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χυμός και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
¼ φλιτζανιού κονιάκ
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. γλυκού σόδα
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
Για το σιρόπι:
2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 ξύλο κανέλας
5 γαρίφαλα ολόκληρα
φλούδα από ½ πορτοκάλι ή 1 στυμμένη πορτοκαλόκουπα
1 ½ φλιτζάνι μέλι
Για το γαρνίρισμα:
½ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ για 5 λεπτά περίπου, το λάδι και τη ζάχαρη. Ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια μαλακιά ζύμη (μην παραζυμώσετε και σκληρύνει). Αν σας φαίνεται πολύ μαλακή και δοκιμάσετε να την πλάσετε και δεν πλάθεται, μην της προσθέσετε επιπλέον αλεύρι γιατί μετά θα αναρωτιέστε γιατί βγήκαν σφιχτά τα μελομακάρονά σας. Αφήστε την να ξεκουραστεί 10 λεπτά και θα είναι έτοιμη.
Παίρνετε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθετε με τα δάκτυλα μελομακάρονα σε οβάλ σχήμα. Όχι πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν. Τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, τα κεντάτε με ένα πιρούνι και τα ψήνετε στους 180C για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα (όχι πολύ).
Στο μεταξύ βάζετε σε πλατύ και βαθύ τηγάνι το νερό με το ξύλο της κανέλας, τα γαρίφαλα και τη φλούδα του πορτοκαλιού να πάρουν μια δυο βράσεις. Προσθέτετε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύετε να διαλυθεί. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο και κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά. Ανακατεύετε μέσα το μέλι και διατηρείτε το σιρόπι ζεστό (όχι καυτό) στη χαμηλή φωτιά χωρίς να το αφήσετε να ξαναπάρει βράση.
Βγάζετε τα μελομακάρονα από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν. Τα βουτάτε ανά 10 περίπου στο τηγάνι με το σιρόπι για μισό λεπτό. Τα αναποδογυρίζετε για να σιροπιαστούν και από την άλλη πλευρά και ύστερα τα βγάζετε στο ταψί και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα.
Μεταφέρετε τα μελομακάρονα σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με τα καρύδια. Περιχύνετε με όσο σιρόπι έχει περισσέψει στο τηγάνι (αν έχει περισσέψει).https://sweetly.gr/

KOYZINA

Tα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, γι αυτό και σήμερα σας προτείνουμε τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

Υλικά

1 κιλό αλεύρι

2 αυγά

500 γραμμάρια βούτυρο

2/3 φλ. ζάχαρη

1 κ. γλυκού σόδα

200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα

1 γλ. Λικέρ

Για τη ζαχαρόπαστα

3 φλ. ζάχαρη άχνη

2 ασπράδια αυγού

1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο για δέκα λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Εν τω μεταξύ διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με την αμυγδαλόψιχα. Ύστερα προσθέτουμε το κονιά και το αλεύρι στο μίξερ μαζί με τα προηγούμενα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.

Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια και με τη βοήθεια μιας κούπας σχηματίζουμε τα μπισκότα. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα ταψί με και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο: χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά σιγά τη βανίλια και τη ζάχαρη χτυπώντας καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα πηχτό γλάσο

KOYZINA

Ένα υπέροχο σοκολατογλυκάκι με 3 ΜΟΝΟ υλικά! Χρησιμοποιώντας πραλίνα φουντουκιού, μπισκότα και γιαούρτι θα φτιάξετε αυτή την υπέροχη γλυκάρα!

Υλικά

-400 γρ. σοκολατένια πτι-μπερ, αλεσμένα (400 g chocolate biscuits, grated)
-200 γρ. γιαούρτι (200 g yogurt)
-300 γρ. πραλίνα (300 g praline)
-τριμμένα μπισκότα (grated biscuits)

Κάντε Εγγραφή στο κανάλι μας: https://bit.ly/34OqUSw

KOYZINA

Υλικά (Ingredients):

-200 γρ. ζάχαρη (200 g sugar)
-80 γρ. ηλιέλαιο (80 g vegetable oil)
-200 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι (200 g fresh oramge juice)
-300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (300 g plain flour)
-1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (1 tsp. baking powder)
-1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα (1/2 tsp. baking soda)
-1 πρέζα αλάτι (1 pinch of salt)
-1/2 κ.γ. κανέλα (1/2 tsp. cinnamon)
-150 γρ. καρότα, τριμμένα (150 g carrots. grated)
-80 γρ. σταφίδες (80 g raisins)
-100 γρ. καρύδια, χοντροσπαμένα (100 g walnuts, grated)
-άχνη για πασπάλισμα (powdered sugar for dusting)

Social Media:

Facebook: https://www.facebook.com/pastrydesign...
Instagram: https://www.instagram.com/jim__michai...

Κανάλι μου: https://bit.ly/34OqUSw


KOYZINA

Υλικά (Ingredients):

Για το σιρόπι (For the syrup):
560γρ. ζάχαρη (560gr. sugar)
475ml νερό (475ml water)

Για την κρέμα (For the cream):
70γρ. σιμιγδάλι ψιλό (70gr. fine semolina)
70γρ. ζάχαρη (70gr. sugar)
4 μικρά αυγά (4 small eggs)
1 λίτρο γάλα (1 litre of milk)
1 χοντρή φλούδα λεμονιού (1 thick lemon peel)
2 βανιλίνες (2 vanillins)

450γρ. φύλλο κρούστας (450gr. phyllo dough)
200γρ. λιωμένο βούτυρο (200gr. melted butter)

KOYZINA

Υλικά Συνταγής
Για τις μαρέγκες
3 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
½ φλ. ζάχαρη
½ φλ. άχνη
χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Για το trifle
1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35%
300 γραμ. τυρί κρέμα με γιαούρτι
1 διπλή συσκευασία (2x154 γρ.) γεμιστά μπισκότα
2 ρόδια καθαρισμένα
1 συσκευασία (115 γρ.) mini μπισκότα γεμιστά
Εκτέλεση
Για το trifle (τράιφλ) με γεμιστά μπισκότα χτυπάμε πρώτα τ’ ασπράδια στο μίξερ, μαζί με το αλάτι σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές. Βροχηδόν και πάντα χτυπώντας προσθέτουμε την ζάχαρη.

Κοσκινίζουμε την αχνή, διπλώνοντας απαλά την μαρέγκα με σπάτουλα. Προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) και τη βάζουμε σε κορνέ. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δυο λαμαρίνες και κόβουμε τις μαρέγκες σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Ψήνουμε στους 80-100 βαθμούς C για 1 ώρα να στεγνώσουν. Όταν ξεκολλάνε από την λαδόκολλα, είναι έτοιμες. Διατηρούνται πολλές ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα.

Σε μεγάλο διάφανο μπολ κάνουμε στρώσεις με κρέμα, μπισκότο, μαρέγκες και ξανά κρέμα, μπισκότο, μαρέγκα.

Τέλος προσθέτουμε τα mini μπισκότα και τα ρόδια.https://www.argiro.gr/

KOYZINA

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και εκτός από το να στολίσουμε το σπίτι αρχίζουμε να φτιάχνουμε και τις αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες συνταγές.

Τι πιο ωραίο από ένα υπέροχο, ευωδιαστό χριστουγεννιάτικο κέικ, το οποίο, μάλιστα, γίνεται πανεύκολα και μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας. Αφήστε στην άκρη λοιπόν τα κέικ μαρμπρέ και τα κέικ σοκολάτας και φτιάξτε ένα υπέροχο μυρωδάτο χριστουγεννιάτικο κέικ.

 

Υλικά 
1 κιλό αποξηραμένα φρούτα
600 ml (γάλα, ή γάλα αμυγδάλου, ή σοκολατούχο γάλα, ή καφέ, ή χυμό πορτοκάλι, ή χυμό μήλου, ή χυμό ανανά, ή τσάι)
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Προαιρετικά:

Ξηροί καρποί
Λίγο ποτό, ρούμι, μπράντι, σέρι ή ουίσκι
Λίγη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα (αν θέλουμε προσθέτουμε και ξηρούς καρπούς ή λίγη κανέλλα και γαρύφαλλο για έξτρα άρωμα)
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το χυμό ή όποιο άλλο υγρό έχουμε επιλέξει για τη συνταγή μας (αν θέλουμε σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και λίγο ποτό)
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα μας όλη νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη ημέρα, προσθέστε το αλεύρι, κοσκινίζοντάς το, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βάλτε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 23 εκατοστών που έχετε αλευροβουτυρώσει.
Ψήνετε στους 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για μια ώρα τουλάχιστον.
Αφού βγάλουμε το κέικ μας από το φούρνο ραντίζουμε με λίγο ποτό. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση στη συνταγή μας για χριστουγεννιάτικο κέικ στα φρούτα προσθέτουμε και ξηρούς καρπούς.
Πηγή: iefimerida.gr -

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.