Σεπτεμβρίου 25, 2020

KOYZINA

Yλικά για 15 μερίδες:

3 ½ φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
3 φλιτζ. ζάχαρη
3 κουτ. γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 ½ φλιτζ. νερό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το σιρόπι

1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
¾ φλιτζ. γλυκόζη ή χυμό από λεμόνι
1 ½ φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

Βάζετε σε λεκάνη το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε το μείγμα και ρίχνετε το νερό και το ξύσμα λεμονιού. Αλείφετε με λίγο λάδι ένα ταψί ορθογώνιο 22x36 περίπου εκατοστών ή ένα στρογγυλό Νο 30.
Απλώνετε μέσα το μείγμα του σιμιγδαλιού και το στρώνετε στην επιφάνεια με υγρό μαχαίρι ή με σπάτουλα. Βάζετε το «σάμαλι», σε μέτριο φούρνο.
Σε 20 λεπτά θα έχει σφίξει, το βγάζετε από το φούρνο και το χωρίζετε σε τετράγωνα κομμάτια.
Το ξαναβάζετε στο φούρνο για να ολοκληρωθεί το ψήσιμό του και για να ροδίσει, επί ½ περίπου ώρα.
Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε επί 5 λεπτά τη ζάχαρη, τη γλυκόζη ή το χυμό λεμονιού και το νερό. Προσθέτετε, αν θέλετε και φλούδα λεμονιού (το κίτρινο μέρος).
Ρίχνετε με μια κουτάλα το σιρόπι βραστό στο «σάμαλι» και το αφήνετε να πιάσει θερμοκρασία δωματίου.

Tips: Σκορπάτε, αν θέλετε, στην επιφάνεια του γλυκίσματος, πριν να το ψήσετε, μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση. Συνταγή σάμαλι πολίτικο νηστίσιμο, παραδοσιακό και αυθεντικό με 402 θερμίδες ανά μερίδα.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 150 γρ.
Ενέργεια 402 kcal
Πρωτεΐνες 4,9 γρ.
Υδατάνθρακες 94,9 γρ.
Λιπαρά 0,4 γρ.
Χοληστερίνη 0 mg
Νάτριο 24 mg

Πηγή: http://www.mydiatrofi.gr

KOYZINA

Λαζάνια ολικής με μελιτζάνα σάλτσα, τομάτα και σκόρδο

Υλικά

Μία μέτρια μελιτζάνα κομμένη κυβάκια

Μία ντομάτα

Ένα φλυτζάνι του τζαγιού ντοματάκια βιολογικά (για την σάλτσα μας)

Κρεμμύδι

Κόκκινη πιπεριά

Μία χούφτα λαζάνια ολικής 

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Πως τα φτιάχνουμε

Κόβουμε κύβους τη μελιτζάνα και την ντομάτα. Βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν ρίχνοντας πολύ λίγο λάδι και αλάτι, περίπου 7 με 10 λεπτά, ανακατευόντας συχνά. Παράλληλα σε μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι πιπέρι και τα ντοματάκια για πέντε λεπτά. Τοποθετούμε μέσα τη μελιτζάνα με την ντοματούλα με 3 ποτήρια νερού. Μόλις αρχίζουν να βράζουν ρίχνουμε τα λαζάνια και σβήνουμε τη φωτιά..Ανακατεύουμε κατα διαστήματα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τρίβουμε πιπέρι και απλώνουμε λίγη φέτα ή ότι τυρί μας ταιριάζει. Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά όπως μανιτάρια, κολοκυθάκια, πιπεριές αρκεί να ψηθούν πριν.

Να ξέρετε ότι η μελιτζάνα είναι πλούσια σε μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο και σίδηρο, το οποίο μάλιστα είναι αυτό που κάνει το χρώμα της να αλλάζει όταν εκτίθεται στον αέρα. Είναι, επίσης, πλούσια σε νάτριο, πρωτεΐνη, βιταμίνη Α και διαιτητικές φυτικές ίνες, που την καθιστούν μια πολύ υγιεινή τροφή. Εκτός από όλα τα απαραίτητα μέταλλα και βιταμίνες, η μελιτζάνα περιέχει επίσης θρεπτικά συστατικά που ανήκουν στην οικογένεια των φαινολών, όπως καφεϊκό και χλωρογενικό οξύ. Ακόμη, περιέχει φλαβονοειδή, όπως τη νασουνίνη.

Όσο για τα ζυμαρικά ολικής άλεσης μας βοηθούν γιατί:

# Χορταίνουν και προσφέρουν ενέργεια για μεγάλο χρονικό διάστημα
# Συμβάλλουν στον έλεγχο του σωματικού βάρους
# Βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου
# Τονώνουν τον οργανισμό
# Ενισχύουν με πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία

 

 

Γράφει  Μίκα καππάτου

https://forwoman.gr/

KOYZINA

Μια ανάμνηση από τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα της παιδικής ηλικίας.

Η βανίλια υποβρύχιο κατέχει περίοπτη θέση ανάμεσα στα ελληνικά παραδοσιακά γλυκά. Αποκτά δε, ακόμη μεγαλύτερη αξία ως βίωμα, καθώς εν πολλοίς παραμένει ταυτισμένη με το σπίτι του παππού και της γιαγιάς, με το ευωδιαστό τρατάρισμα στους επισκέπτες - στους μεγαλύτερους μαζί με ελληνικό καφέ- αλλά και με τα καφενεία των μικρών νησιών (των λιγότερο τουριστικών, εννοείται), πριν από μερικές δεκαετίες.

Η λευκή και κυρίως, ανθεκτική στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, ζαχαρόπαστα - σε μία εποχή που δεν υπήρχαν ψυγεία για να διατηρηθούν τα ευαίσθητα κρεμώδη γλυκά - ήταν επίσημο κέρασμα του Πατριαρχείου.

Στις μέρες μας, το «υποβρύχιο» (πόσο ταιριαστό όνομα για το κουταλάκι του γλυκού που σερβίρεται με την τυλιγμένη βανίλια βυθισμένο στο νερό του ψηλού ποτηριού) εκτός από τη μαστίχα, κυκλοφορεί σε διάφορες γεύσεις και αρώματα -τριαντάφυλλο, μανταρίνι, περγαμόντο- όπως και σε νέες εκδοχές, πιο προωθημένες και συμβατές με τις σύγχρονες καταναλωτικές απαιτήσεις, για παράδειγμα, στο ίδιο βαζάκι με γλυκό του κουταλιού.

Η προφορική παράδοση θέλει η χρήση της ζαχαρόπαστας στη μορφή που την ξέρουμε, να ξεκίνησε από τη συνοικία του Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη από Χιώτες ζαχαροπλάστες.

Το «άσπρο γλυκό», όπως ήταν γνωστό, το έφτιαχναν οι Κωνσταντινοπολίτισσες (με ζάχαρη, νερό, λεμόνι, βανίλια ή μαστίχα) και ήταν το κέρασμα που σέρβιραν σε όλα τα ελληνικά σπίτια.

Η πρώτη, η αρχική ονομασία του υποβρυχίου δε, ήταν ζαχαροκάντιο ζυμωτή -η φράση που λέμε στα κάλαντα και δεν ξέρουμε τι σημαίνει.

Στο βιβλίο της με τίτλο «Η Πολίτικη Κουζίνα των 4 Εποχών. Μνήμες και Γεύσεις της Πόλης» (εκδόσεις Πατάκη), η συγγραφέας και ερευνήτρια Σούλα Μπόζη, γράφει:

«... Ανάμεσα στα γλυκά του κουταλιού πρωτιά είχε το «άσπρο γλυκό», η γνωστή μας βανίλια. Ως τις μέρες μας παραμένει επίσημο κέρασμα του Πατριαρχείου. Διαδόθηκε στην Πόλη από τους Χιώτες ζαχαροπλάστες όταν άνοιξαν τα πρώτα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία στον Γαλατά τον 17ο αιώνα. Δείγμα επιτηδειότητας και τελετουργίας ως προς τον τρόπο σερβιρίσματος – στο κέντρο ασημένιου δίσκου, ασημένια κουταλοθήκη με τα ειδικά ασημένια κουταλάκια του γλυκού, συνήθως δώρο αρραβώνα ή γάμου, επίσης κρυστάλλινη κούπα με καπάκι για να φυλάσσεται το άσπρο γλυκό και ολόγυρα κρυσταλλένια ποτήρια του νερού. Στις απλές καθημερινές επισκέψεις σερβιριζόταν με ασημένιο κουτάλι μια υπερχειλισμένη ποσότητα «άσπρου γλυκού» μέσα σε ποτήρι με κρύο νερό. Όπως μας πληροφορεί η Τακουί Τοβμασιάν στο βιβλίο της Ευλογημένο το τραπέζι σας, που μεταφράστηκε στα ελληνικά από τη γράφουσα, και οι Αρμένισες νοικοκυρές στην Πόλη συνήθιζαν να προσφέρουν «άσπρο γλυκό» στις ονομαστικές τους γιορτές...»

Συνταγή
Υλικά

2 φλυτζάνια νερό

2 κουταλιές μέλι

1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας ή μαστίχας

1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε το μέλι. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε το μείγμα για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Το χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια, ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα.

Όταν το λευκό μείγμα πήξει σημαίνει ότι είναι έτοιμο και το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι.

https://www.huffingtonpost.gr/

KOYZINA

Υλικά:
• 1 1/2 φλ αλεύρι για κέικ, κοσκινισμένο • 1 1/2 κ.γλ. baking powder, κοσκινισμένο • 1 1/2 κ.γλ. baking soda, κοσκινισμένη • 1/2 κ.σ.αλάτι • 1/4 φλ. φυτικό λάδι • 1/2 φλ.κρέμα καρύδας • 1/3 φλ.γάλα καρύδας • 1 κ.σ. βανίλια • 2 μεγάλα αυγά • 1 κρόκος αυγού • 1 1/2 φλ.καστανή ζάχαρη • 1 1/2 φλ.τριμμένα καρότα • 1 φλ. τρίμμα καρύδας • Φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί για γαρνίρισμα • flakes καρύδας, φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί για διακόσμηση
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη baking soda και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το λάδι με τη κρέμα και το γάλα καρύδας και τη βανίλια. Στο μπολ με τα στερεά υλικά ρίχνουμε τα αυγά το κρόκο τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ για 5΄περίπου μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και λείο.

3. Χτυπάμε τα υγρά υλικά με το μίξερ να ομογενοποιηθούν καλά, ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τα καρότα και τη καρύδα.

4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 35-40'. Μόλις το κέικ κρυώσει τελείως το βγάζουμε από τη φόρμα. Διακοσμούμε με τη σαντιγί, flakes καρύδας, ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα κλπ. fepicurious.com

KOYZINA

Υλικά
4 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 φλ. τσαγιού νερό
3 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κ. γλ. αλάτι
3 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και λιπάνετε ένα ταψί 23 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το αλεύρι, την σκόνη κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε.
Προσθέστε την ζάχαρη, το λάδι, το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα.

KOYZINA

Υλικά
Για τη ζύμη:
380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
90 γρ. ζάχαρη άχνη
2 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση:
500 γρ. τυρί ρικότα
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
150 γρ. ζάχαρη άχνη
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση
Για τη βάση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάντζο. Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης που θα κολλάει στα τοιχώματα του κάδου.
Τη μεταφέρουμε σε μπολ, τη σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30′.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά μια ταρτιέρα με διάμετρο 30 εκ.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με πάχος 3-4 χιλ. και τη στρώνουμε στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψουμε τόσο τον πάτο όσο και τα τοιχώματα του σκεύους. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τυχόν περισσεύματα ζύμης.
Για τη γέμιση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ρικότα μαζί με την άχνη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα καθώς και το ξύσμα λεμονιού.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και αδειάζουμε την κρέμα (θα είναι αρκετά υδαρής) πάνω από τη βάση.
Ψήνουμε την τάρτα για 1 ώρα περίπου στο κατώτερο 1/3 του φούρνου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προτού τη σερβίρουμε.

https://theonewithallthetastes.com/

KOYZINA

Για το παγωτό παρφέ με πραλίνα θα χρειαστείτε
200 γρ. ‏γάλα
50 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
100 γρ. ‏ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
150 γρ. ‏κρόκοι αυγών
2 κάψουλες ‏βανιλλίνη
50 γρ. ‏ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
10 γρ. ‏φύλλα ζελατίνας
100 γρ. ‏πραλίνα της αρεσκείας σας
450 γρ. ‏σαντιγί (κρέμα γάλακτος μισοχτυπημένη)
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα 100 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να ζεσταθούν ελαφρώς.
Προσθέτετε μέσα στην λεκάνη τους κρόκους των αυγών, τα 50 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και την βανιλλίνη και ανακατεύετε επίσης με το σύρμα μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
Μόλις τα υλικά της κατσαρόλας φτάσουν περίπου τους 50 C (μετράμε την θερμοκρασία με το θερμόμετρο για τα τρόφιμα) τα ρίχνετε μέσα στα υλικά που βρίσκονται μέσα στην λεκάνη και ανακατεύετε με το σύρμα.
Επανατοποθετείτεε όλα τα υλικά της λεκάνης μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά με μια μαρίζ συνεχώς.

Τοποθετείτε το θερμόμετρο για τα τρόφιμα μέσα στην κατσαρόλα και μόλις η θερμοκρασία φτάσει τους 82 C , αφαιρείτε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας (που τα έχετε από πριν μαλακώσει σε κρύο νερό και τα έχουμε στραγγίσει πολύ καλά). Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να λιώσουν. Σουρώνετε όλο το μείγμα και προσθέτετε την πραλίνα. Ανακατεύετε με το σύρμα και το αφήνετε να κρυώσει.
Τέλος προσθέτετε την μισοχτυπημένη σαντιγί και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλου του μίγματος. Τοποθετείτε για 5 ώρες στην κατάψυξη.
Σερβίρετε σε σκεύος της αρεσκείας μας.

https://www.foodmaniacs.gr/

KOYZINA

Υλικά

3 αβγά
3/4 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
1/4 κ. γλ. αλάτι
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρότα
1 φλ. τσαγιού φλέικς καρύδας
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
225 γρ. ψιλοκομμένο ανανά με το χυμό του
1 φλ. τσαγιού σταφίδες
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και λιπάνετε μία φόρμα 20x30 εκ.
Σε ένα μπολ συνδυάστε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε τα αβγά, το βουτυρόγαλα, το λάδι, την ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίξτε τα καρότα, τα φλέικς καρύδας, τα καρύδια, τον ανανά και τις σταφίδες σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
Με μία κουτάλα προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα των καρότων σε εκείνο με το βουτυρόγαλα και συνεχίστε το ανακάτεμα.
Τοποθετήστε το τελικό μείγμα στην φόρμα και ψήστε στους 175 βαθμούς για μία ώρα.
Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν σερβίρετε.

KOYZINA

Για το γλυκό ψυγείου σοκολάτα - μπισκότο θα χρειαστείτε
200 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
120 γρ. ‏βούτυρο
5 κ.σ. ‏κορν-φλάουρ
1 κουτί ‏γάλα εβαπορέ
1 ποτήρι ‏νερό
3-4 κ.σ. ‏ζάχαρη
1 πακέτο ‏μπισκότα πτι - μπερ
300 γρ. ‏κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί (ή 1 μόρφατ)
1/2 κουτί ‏ζαχαρούχο γάλα
‏τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο χέρι ή στο multi, προσέχοντας να μη γίνουν σκόνη.

Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζετε το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας να λιώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς. Διαλύετε σε λίγο γάλα το κορν φλάουερ και το προσθέτετε ανακατεύοντας για 1΄ ακόμα. Προσθέτετε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύετε έως ότου πήξει το μείγμα.
Μόλις πήξει κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τοποθετείτε το μείγμα μας σε τσέρκι πάνω σε λαδόκολλα ή σε ταψάκι 24 εκ. περίπου, το ισιώνετε και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε και το 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζετε το χτύπημα για 1΄ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βάζετε τη σαντιγί μας πάνω στο σοκολατένιο μείγμα ,το ισιώνετε με μια μαρίζ ή με την ανάποδη ενός κουταλιού.

KOYZINA

Ένα δροσερό, ζουμερό, γρήγορο και νόστιμο γλυκό με ινδοκάρυδο! Είναι οικονομικό και θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους!


Γρήγορο και ζουμερό γλυκό με ινδοκάρυδο
Για το γλυκό με ινδοκάρυδο θα χρειαστείτε
Υλικά για το παντεσπάνι

2 ‏αβγά
200 ml ‏γάλα
100 ml ‏λάδι
100 γρ. ‏ζάχαρη
200 γρ. ‏αλεύρι
1 κ.γ. ‏baking powder
2 κ.σ. ‏κακάο
Υλικά για την κρέμα

1 λίτρο ‏γάλα
1 ποτήρι ‏ζάχαρη
6 κ.σ. ‏σιμιγδάλι λεπτό
200 γρ. ‏ινδοκάρυδο
40 γρ. προαιρετικά ‏λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
Βράζετε το γάλα και στην συνέχεια προσθέτετε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη,τα βράζετε ακόμα 10 λεπτά μέχρι να τα πήξουν .

Αφαιρείτε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε το ινδοκάρυδο.

Αφήνετε το σιμιγδάλι να κρυώσει.

Βάζετε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε ένα μπολ για να τα ανακατέψετε με το χέρι ή με το μίξερ.

Βουτυρώνετε και βάζετε αλεύρι σε ένα ταψί διαστάσεων 25*34 εκ.περίπου.

Βάζετε το μισό μείγμα για το παντεσπάνι και το ψήνετε στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου (δεν χρειάζεται να είναι πολύ ψημένο(τόσο όσο να μην βουλιάζει η κρέμα στο παντεσπάνι).

Βάζετε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και στην συνέχεια βάζετε το υπόλοιπο μείγμα από το παντεσπάνι και τα ψήνετε όλα μαζί για ακόμα 15-20 λεπτά περίπου.

https://www.foodmaniacs.gr/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή