Απριλίου 23, 2021

KOYZINA

 

Υλικά για τα τσουρέκια
1 ½ φακελάκι ξηρή μαγιά (13,5-14 γρ.) ή 45 γρ. νωπή μαγιά
60 ml χλιαρό νερό
370 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
300 γρ. γάλα, χλιαρό
1.200 γρ. αλεύρι σκληρό & έξτρα για την επιφάνεια εργασίας
½ κ.γ. αλάτι
½ φακελάκι Μαστίχα Χίου, ψιλή ή μέτρια(5 γρ.), mastihashop
1 φακελάκι μαχλέπι (8 γρ.)
150 γρ. βούτυρο αγελάδος & άλλα 10 γρ. βούτυρο για τα χέρια
1 κ.σ. ούζο
Υλικά για την επικάλυψη
1 αυγό
2-3 κ.σ. νερό
φιλέ αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Σε μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό και 1 κ.γ. ζάχαρη και αφήνουμε να τραφεί η μαγιά (για περίπου 10 λεπτά).

2) Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την υπόλοιπη ζάχαρη με λίγες κουταλιές από το γάλα και τα χτυπάμε για 1 λεπτό με το σύρμα.

3) Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.

4) Βάζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ, κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών και το αλάτι, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

5) Σπάμε σε γουδί την Μαστίχα Χίου mastihashop και το μαχλέπι, μέχρι να γίνει ψιλοτριμμένο μείγμα.

6) Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι μαζί με την Μαστίχα Χίου mastihashop, το μαχλέπι και το ούζο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί το γάλα αλλά όχι να βράσει.

7) Περνάμε το μείγμα γάλακτος από σουρωτήρι στο μπολ με την μαγιά, πιέζοντας καλά τα υπολείμματα που έχουν μείνει στο σουρωτήρι. Ανακατεύουμε, μεταφέρουμε στο μπολ με το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε απαλά.

8) Βάζουμε 150 γρ. βούτυρο να λιώσει και μεταφέρουμε το όλο το μείγμα αλεύρου στον κάδο του μίξερ.

9) Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, βάζουμε τον κάδο στο μίξερ μας με προσαρμοσμένο τον γάτζο ζύμης και βάζουμε στην χαμηλότερη λειτουργία, να ζυμωθεί για περίπου 20 λεπτά.

10) Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε μια στόφα: ανάβουμε τον φούρνο στους 50-60°C στις αντιστάσεις και τοποθετούμε ένα γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολάκι με νερό στην βάση του φούρνου, για να δημιουργηθεί υγρασία. Η στόφα θα βοηθήσει τη ζύμη να φουσκώσει πιο γρήγορα.

11) Αλευρώνουμε ελαφρώς μια επιφάνεια εργασίας, μεταφέρουμε εκεί την ζύμη από τον κάδο (σε αυτό το σημείο θα είναι πολύ μαλακή και θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια), την δουλεύουμε λίγο στο αλεύρι για να μην κολλά και την μεταφέρουμε σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.

12) Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο με τη στόφα, για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Αφήνουμε ελάχιστα ανοιχτό τον φούρνο. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα στόφας, αφήνουμε σε ζεστό σημείο του σπιτιού για 2-3 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.

13) Λιώνουμε 20 γρ. βούτυρο και το βάζουμε σε μπολ. Βουτυρώνουμε τα χέρια μας, ζυμώνουμε λίγο την ζύμη και την πλάθουμε σε μακρόστενη λωρίδα. Κόβουμε την ζύμη σε 3-4 ισομεγέθη κομμάτια (αναλόγως πόσα τσουρέκια θα φτιάξουμε).

14) Χωρίζουμε το κάθε κομμάτι σε τέσσερα κομμάτια και τα πλάθουμε σε ίσες λωρίδες . Ενώνουμε πολύ τις άκρες και τις κολλάμε καλά.

15) Πλάθουμε σε πλεξούδα βάζοντας την πρώτη λωρίδα πλεξούδα πάνω από την τρίτη και την τέταρτη πάνω από τη δεύτερη. Πλέκουμε τις δύο πλεξούδες μεταξύ τους. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχουμε μια μεγάλη πλεξούδα και κλείνουμε καλά τις τέσσερις λωρίδες στο τέλος.

16) Τοποθετούμε τα τσουρέκια σε ταψιά φούρνου περασμένα με λαδόκολλα. Ξαναβάζουμε στον φούρνο με τη στόφα να φουσκώσουν, στην ίδια θερμοκρασία με πριν, για άλλη 1-1,5 ώρα περίπου.

17) Χτυπάμε ελαφρώς το αυγό της επικάλυψης με το νερό. Αλείφουμε πολύ προσεκτικά τα τσουρέκια μας δίχως να τα τρυπήσουμε και ξεφουσκώσουν και τα πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.

18) Ψήνουμε τα τσουρέκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, στη μεσαία θέση του φούρνου για: 25 λεπτά για τα μεσαία τσουρέκια και 30 λεπτά για τα λίγο πιο μεγάλα.

19) Βγάζουμε τα τσουρέκια από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.

 

Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.

#LoveOnly,
Madame Ginger

KOYZINA

Εύκολο & αρωματικό σταφιδοκέικ χωρίς μίξερ, νηστίσιμο & vegan

Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ. αλάτι
200 γρ. καστανή ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 ml ελαιόλαδο
100 ml ηλιέλαιο
230 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
2 κ.σ. μπράντι ή κονιάκ
80 γρ. ξανθές σταφίδες
80 γρ. μαύρες σταφίδες
2-3 κ.σ. σουσάμι για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.

2) Σε άλλο μεγαλύτερο μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με το ξύσμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού και το μπράντι (ή το κονιάκ) και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

3) Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, ίσα-ίσα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 μείγματα.

4) Προσθέτουμε τις σταφίδες και τις ενσωματώνουμε στο μείγμα.

5) Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε τετράγωνη φόρμα περασμένη με λαδόκολλα και ισιώνουμε την επιφάνειά του για να είναι ομοιόμορφη. Με πινελάκι ραντίζουμε ελαφρώς με νερό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

6) Ψήνουμε το σταφιδοκέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, για περίπου 35-40 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι στο κέντρο του.

7) Βγάζουμε το σταφιδοκέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε προσεκτικά.

8) Αφήνουμε το σταφιδοκέικ να κρυώσει για τουλάχιστον 1-1 ½ ώρα (να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου) και το σερβίρουμε.

Super Tip
Αντί για μισή ποσότητα ηλιέλαιο και μισή ελαιόλαδο, μπορείς να βάλεις μόνο ηλιέλαιο ή μόνο ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσεις να μην είναι πολύ έντονο στη γεύση και τη μυρωδιά (π.χ. όχι αγουρέλαιο).
Μπορείς να αντικαταστήσεις μέρος του αλευριού για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής, όμως προτείνω να μην υπερβείς την αναλογία μισό-μισό.
Αντί για σταφίδες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε αποξηραμένο φρούτο της αρεσκείας σου αρκεί να είναι ψιλοκομμένο, στο μέγεθος σταφίδας.
Αν δεν σου αρέσει το σουσάμι, παράλειψέ το εντελώς (και μη ραντίσεις την επιφάνεια της ζύμης με νερό).https://www.madameginger.com/

KOYZINA

Είναι τόσο νόστιμες που δεν θα θέλετε να τελειώσουν...

Υλικά

300 γραμμάρια ρικότα

100 γρ. ψωμί

40 γρ. παρμεζάνα

Μερικά κλαδάκια θυμάρι

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι, πιπέρι

Σπορέλαιο
Εκτέλεση

Χτυπάμε το ψωμί στο μπλέντερ και στη συνέχει το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ρικότα, την παρμεζάνα, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Σχηματίζουμε με τη ζύμη τις κροκέτες και τις πανάρουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε τις κροκέτες από όλες τις μεριές για 3 με 4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. https://jenny.gr/

KOYZINA

Υλικά
150 γρ φέτα θρυμματισμένη
30 γρ βούτυρο σε κυβάκια
Για τη ζύμη:
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ λιωμένο βούτυρο
400 ml νερό
1/8 κγ πιπέρι
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κγ αλάτι
150 γρ φέτα θρυμματισμένη
Οδηγίες
Για τη ζύμη σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν.
Ρίχνω το λιωμένο βούτυρο, το νερό, το πιπέρι και ανακατεύω.
Ενώνω το αλεύρι με το αλάτι και τα προσθέτω σταδιακά στο μείγμα δημιουργώντας ένα χυλό.
Τέλος βάζω 150 γρ φέτα θρυμματισμένη ενσωματώνοντας τη στο χυλό.
Τον ρίχνω σε βουτυρωμένο ταψί 30 x 36 εκ, φροντίζοντας να ισιώσω την επιφάνεια του ομοιόμορφα.
Πασπαλίζω πάνω του τα άλλα 150 γρ φέτας θρυμματισμένη και τοποθετώ διάσπαρτα τα κυβάκια του βουτύρου.
Προθερμαίνω το φούρνο στου 220°C στον αέρα και ψήνω στου 200°C στον αέρα για 30 λεπτά περίπου.
Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω!


ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία
Θερμίδες: 246kcal | Υδατάνθρακες: 27γρ | Πρωτεΐνη: 8γρ | Λιπαρά: 12γρ | Κορεσμένα λιπαρά: 7γρ | Trans Fat: 1γρ | Χοληστερόλη: 64mg | Νάτριο: 388mg | Κάλιο: 63mg | Φυτικές ίνες: 1γρ | Σάκχαρα: 1γρ | Βιταμίνη A: 312IU | Ασβέστιο: 135mg | Σίδηρο: 2mg

https://paxxi.gr/

KOYZINA

Υλικά
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
3 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.

Προσθέστε τη μαύρη ζάχαρη και το γάλα και αφήστε να πάρει μια βράση για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε το φυστικοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας.

Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τη ζάχαρη ζάχαρη άχνη.

Ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα και απλώστε σε ένα ταψάκι.

Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και κόψτε σε κύβους.

KOYZINA

Γαλατόπιτα µε μαρμελάδα πορτοκάλι

Υλικά για 1 µεσαίο ταψί φούρνου

1 συσκευασία σφολιάτα Χρυσή Ζύμη, σε θερμοκρασία δωματίου

1½ λίτρο πλήρες γάλα

200 γρ. ψιλό σιµιγδάλι

1 βανίλια, σκόνη

250 γρ. ζάχαρη

4 κρόκους αυγών

200 γρ. µαρµελάδα πορτοκάλι

30 ml νερό

λίγο σπορέλαιο για το άλειµµα του ταψιού

Εκτέλεση

Παίρνουµε ένα µεσαίο ταψί του φούρνου και το αλείφουµε µε σπορέλαιο µε ένα πινέλο. Στρώνουµε το φύλλο της σφολιάτας καλύπτοντας τη βάση και τα πλαϊνά. Με ένα πιρούνι τρυπάµε παντού για να µη φουσκώσει στο ψήσιµο και την ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180οC για 10΄. Αν η ζύµη έχει φουσκώσει, την τρυπάµε ξανά για να καθίσει.

Σε µια κατσαρόλα ρίχνουµε το γάλα και το σιµιγδάλι. Ανακατεύουµε καλά µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα. Προσθέτουµε τη βανίλια και τη ζάχαρη και µαγειρεύουµε ανακατεύοντας συνέχεια µέχρι το µείγµα να αρχίσει να πήζει.

Αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά και, µόλις γίνει χλιαρό, προσθέτουµε τους κρόκους έναν-έναν, ανακατεύοντας συνέχεια µε έναν αυγοδάρτη µέχρι να οµογενοποιηθούν.

Αδειάζουµε το µείγµα στην ψηµένη βάση και ψήνουµε στον φούρνο στους 180οC στον αέρα µέχρι να δηµιουργηθεί µια ωραία κρούστα.

Χτυπάµε στο µπλέντερ τη µαρµελάδα πορτοκάλι µαζί µε το νερό και περιχύνουµε τη γαλατόπιτα. Τη σερβίρουμε μόλις κρυώσει.

Ηλίας Μαμαλάκης

KOYZINA

Μια πανεύκολη συνταγή των πέντε λεπτών για να φτιάξεις το γλυκό που θα αλλάξει την άποψη σου για τα γλυκά. Ναι, το χούμους φτιάχνεται από ρεβύθια όμως το σοκολατένιο χούμους είναι ένα γευστικότατο γλυκό που θα σε γεμίσει ενέργεια, υγεία και απόλαυση.

Κι αν έχεις πιτσιρικάκια, είναι η καλύτερη λύση για να φάνε ρεβύθια!

Τι θα χρειαστούμε
425 γραμμάρια ρεβύθια βρασμένα και στραγγισμένα
4 κ.σ γάλα καρύδας
5 κ.σ κακάο σε σκόνη
3 κ.σ σιρόπι σφενδάμου/ αγαύης/ πετιμέζι/ sugavida
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
Λίγο αλάτι
Cocoa nibs, νιφάδες μαύρης σοκολάτας, αμύγδαλα για το γαρνίρισμα

-Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ, τα χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν και απολαμβάνεις.

 

KOYZINA

Ο Λάμπρος Βακιάρος φτιάχνει τα κουλουράκια του Πάσχα στην κλασική τους εκδοχή που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Μερίδες:για 60 κουλούριαΧρόνος προετοιμασίας:40'Χρόνος μαγειρέματος:20'Έτοιμο σε:60'

Υλικά
1 κιλό αλεύρι μαλακό
20γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
330γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
300γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 αβγά + 2 κρόκους (όλα μαζί χτυπημένα)
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
2 καψουλάκια βανίλα
100ml γάλα
1 αβγό χτυπημένο για την επάλειψη


Διαδικασία
Κοσκινίζετε 850γρ. από το αλεύρι και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύετε. Κρατάτε το υπόλοιπο αλεύρι στο σακουλάκι, γιατί μπορεί να χρειαστεί στη συνέχεια.

Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ. Μετά από περίπου 3 λεπτά ρίχνετε τη ζάχαρη λίγη-λίγη. Λίγο πριν τελειώσει, ρίχνετε και τα αβγά σε 3 δόσεις. Στη συνέχεια προσθέτετε το ξύσμα και τη βανίλια.

Χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα, βάζετε λίγο αλεύρι και μετά λίγο γάλα εναλλάξ. Συνεχίζετε ρίχνοντας αλεύρι σταδιακά. Όταν η ζύμη σφίξει το σταματάτε και αρχίζετε να ζυμώνετε με τα χέρια. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει και είναι μαλακή. Για να έχετε αυτό το αποτέλεσμα, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε αλεύρι από το σακουλάκι.

Για κάθε κουλούρι παίρνετε ζύμη όσο ένα καρύδι (30γρ.) και την πλάθετε στα χέρια σας καλά πριν το φτιάξετε. Όσο δουλεύετε ένα μέρος της ζύμης καλύπτετε το μπολ με την υπόλοιπη με μία πετσέτα, για να μην ξεραθεί.

Βουτυρώνετε ένα ταψί ή μια λαμαρίνα, τοποθετείτε τα κουλούρια, αφήνοντας κενό μεταξύ τους, τα αλείφετε με αβγό και ψήνετε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.

Tips
Αν δεν έχετε κόσκινο ανακατεύετε τα υλικά σας πολύ καλά.

Θα ήταν καλό να αφήσετε το βούτυρο εκτός ψυγείου από βραδύς.

https://www.olivemagazine.gr/

KOYZINA

Mπισκοτάκια βουτηγμένα στη σοκολάτα για το πρωϊνό καφέ σας, για τη δουλειά σας, για όλες τις ώρες

Υλικά
Για τα μπισκοτάκια

470 γρ. βούτυρο
175 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
650 γρ. αλεύρι 

Για την επικάλυψη σοκολάτας

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα [2 σοκολάτες] *
1 καψουλίτσα βανίλια
3 κ.σ. μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
ξηροί καρποί αμύγδαλα, φουντούκια ψιλοκκομένα στο multi προαιρετικά 

Εκτέλεση 

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο.

Επειδή η ζύμη είναι κολλώδης και δεν πλάθεται με τα χέρια, χρησιμοποιούμε το κορνέ ζαχαροπλαστικής και φτιάχνουμε τα μπισκότα μας σε απλό σχήμα ή άλλο της αρεσκείας μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς C για 15-20 λεπτά.

Τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας ως εξής:

Λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη ή το ελαιόλαδο, προσθέτουμε και τη βανίλια και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί .
Βουτάμε τα μέρος ή ολόκληρα τα μπισκότα μας μέσα στη ζεστή λιωμένη κουβερτούρα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Σε περίπτωση που θέλουμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς τα βουτάμε μέσα σ” αυτούς ή τα πασπαλίζουμε όσο ακόμα είναι ζεστή η σοκολάτα μας.

Τη ποσότητα για το γλάσο μπορείτε να την αυξήσετε ανάλογα άν θέλετε να γλασάρετε όλα τα μπισκότα σας σε όλη την επιφάνειά τους και όχι μερικώς.

Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε ανάμεσα και μαρμελάδα της αρεσκείας σας και να να τα πιέσετε ελαφρά να κολήσουν.

Για σοκολατένια κουλουράκια προσθέστε 30 γρ. κακάο στη ζύμη. Αν χρησιμοποιήσετε τη μισή ζύμη βάλτε το μισό κακάο.

KOYZINA

Tάρτα με κρέμα αμυγδάλου και βερίκοκα κομπόστα  είναι ότι πρέπει για να την απολαύσουμε.  Μια υπέροχη και εύκολη συνταγή από την Ελβετία!

Υλικά
για τη ζύμη:
100 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
350 γρ. αλεύρι
1 αβγό

για την κρέμα αμυγδάλου

125 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα
125 γρ. βούτυρο
125 γρ. άχνη ζάχαρη
2 μεγάλα αβγά
25 γρ. αλεύρι

για το γαρνίρισμα

1 κιλό βερίκοκα φρέσκα ή κομπόστα

για το πασπάλισμα

2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Στο μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ενιαία ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου, σκεπασμένη και ανοίγουμε φύλλο σε φόρμα τάρτας 20-22 εκ. Για την κρέμα αμυγδάλου αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ, να γίνουν σκόνη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια λευκή κρέμα. Ρίχνουμε σταδιακά τα αβγά. Κατεβάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες στο ψυγείο.

Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα αμυγδάλου και βάζουμε από πάνω τα βερίκοκα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση (αν είναι κονσέρβας τα στραγγίζουμε καλά και τα στεγνώνουμε από το σιρόπι τους, βάζοντάς τα πάνω σε χαρτί κουζίνας). Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30′.Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της τάρτας με τη ζάχαρη και ξαναψήνουμε για 30′ ακόμα στους 160°C.

infokids.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.