Σεπτεμβρίου 20, 2019

KOYZINA

#tsoulotip: Πρέπει να έχει παγώσει αρκετά η σοκολάτα πριν τοποθετήσουμε το φυστικοβούτυρο.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

150 γρ. φυστικοβούτυρο

3 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό σκεύος με τη μέθοδο μπεν μαρί. Μόλις είναι έτοιμη, τη μεταφέρουμε σε ένα δοσομετρικό δοχείο και το αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε 10 φόρμες για cupcakes και γεμίζουμε το 1/3 της κάθε φόρμας με σοκολάτα. Αφήνουμε τις φόρμες στην άκρη να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Παράλληλα βάζουμε την άχνη με το φυστικόβουτυρο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα με το φυστικοβούτυρο μέσα στις φόρμες για cupcakes καλύπτοντας έτσι τα 2/3 της φόρμας.
Στη συνέχεια γεμίζουμε με την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά ακόμη.
Τέλος, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

giorgostsoulis.com

KOYZINA

Σήμερα φτιάχνουμε μια νόστιμη και καλοκαιρινή συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Υλικά

300 γρ. κανελόνια

2 μελιτζάνες

300 γρ. μοτσαρέλα

700 ml πελτέ ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδα

Βασιλικός

4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Τέλος αφαιρούμε το σκόρδο και αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μαζί με το δεύτερο σκόρδο, αφού το ψιλοκόψουμε, και τους κύβους μελιτζάνες και σοτάρουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν.

Στη συνέχεια χτυπάμε τις μελιτζάνες στο μίξερ , προσθέτοντας μερικά φύλλα βασιλικού, και στη συνέχεια τοποθετούμε τον πουρέ σε ένα μπολ. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια και την προσθέτουμε στον πουρέ μελιτζάνας μαζί με δύο κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα.

Μαγειρεύουμε τα κανελόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και στη συνέχεια τα γεμίζουμε με τον πουρέ μελιτζάνας. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε τη σάλτσα, την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνοστους 180 ° C για περίπου 15 λεπτά.

Πηγή φωτογραφίας: blog.giallozafferano.it

KOYZINA

Cobbler με βατόμουρα
Φρουτένια τάρτα με ιδιαίτερη γεύση

Υλικά για 4 άτομα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι παγωμένο νερό
12 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2-3 φλιτζάνια βατόμουρα, καθαρισμένα
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση
Για τη ζύμη

Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το βούτυρο και με ένα πιρούνι ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
Σιγά- σιγά προσθέτετε το παγωμένο νερό μέχρι η ζύμη να αρχίζει να σχηματίζεται.
Βάλτε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα, χωρίζοντας τη σε μπάλες. Τυλίξτε σφιχτά και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τα βατόμουρα

Βάλτε τα βατόμουρα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και νερό σε μια κατσαρόλα με βαθύ πάτο. Μαγειρέψτε τα βατόμουρα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Αφαιρέστε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγετε σε φύλλο 2 εκ. πάχος. Κόβετε την ζύμη σε λεπτές λωρίδες και μετά σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνετε την μισή ποσότητα της ζύμης μέσα στα βατόμουρα και ανακατεύετε απαλά. Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψί και ρίχνετε από πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια της ζύμης διάσπαρτα.
Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να κάνει μια κρούστα και να ροδίσει ελαφρά.
Βγάζετε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.

 

KOYZINA

Υλικά για 4 άτομα

200γρ. καβούρι κονσέρβας
300γρ. σπαράγγια
500γρ. ρύζι ταϊλανδέζικο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 καυτερή πιπεριά (τσίλι)
1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά
3 κουταλιές σούπας τσάιβ ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
100γρ. φύτρα σόγιας πλυμένα και στραγγισμένα
4-5 ντοματάκια κομμένα στη μέση
Αλάτι
πιπέρι πράσινο

Εκτέλεση
Βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά και στη συνέχεια κόβετε το 1/3 περίπου από το σκληρό κοτσάνι των σπαραγγιών και τα βράζετε 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζετε, κρατάτε μερικά για τη διακόσμηση και ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα. Ψιλοκόβετε επίσης την καυτερή πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την κόκκινη πιπεριά.
Ζεσταίνετε τη μαργαρίνη, και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές.
Προσθέτετε τα σπαράγγια, τα τσάιβ και τα φύτρα της σόγιας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη.
Κατόπιν ρίχνετε το ρύζι και τη σάλτσα της σόγιας και τέλος το καβούρι στραγγισμένο και κομματιασμένο, το αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά συγχρόνως ανακατεύετε καλά.
Πασπαλίζετε το ρύζι με πράσινο πιπέρι και το σερβίρετε. Γαρνίρετε με τα σπαράγγια και τα ντοματάκια κομμένα στη μέση.

KOYZINA

Υπέροχα, λαχταριστά κουλουράκια με Nutella. Μια εύκολη συνταγή με 5 μόνο υλικά έτοιμα σε 10 λεπτά για το φούρνο για να απολαύσετε λαχταριστά κουλουράκια με το πρωϊνό γάλα τα παιδιά και το καφέ οι μεγάλοι.

Υλικά συνταγής

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 αυγό

110 γρ. ζάχαρη άχνη

1 φλιτζάνι Nutella

2 κ.σ. βούτυρο [φυτική μαργαρίνη]

Εκτέλεση 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και στρώστε στο ταψί του φούρνο μια λαδόκολλα.

Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν . Προσθέστε σταδιακά και το αλεύρι και συνεχίζετε να χτυπάτε με το “γάντζο” του μίξερ για 2-3′ ακόμα.

Επειδή η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολώδης, βρέξτε τα χέρια σας και πλάστε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα πιέζετε ελαφρά και τα τοποθετείτε στη λαδόκολα στο ταψί με 2,5 εκ. διάστημα μεταξύ τους.

Ψήστε για 10-12 λεπτά. Βγάζετε από φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο ταψί για 5′, μετά τα βγάζετε και τα απολαμβάνετε.

Λαχταριστά κουλουράκια Νουτέλας με 5 υλικά ετοιμα σε μόλις 10 λεπτά - Εικόνα 2

newside.gr

KOYZINA

Ταιριάζουν σε κάθε εποχή, είναι γευστικές και μπορείτε να τις φτιάξετε με πολλούς τρόπους. Αρκεί να δώσετε προσοχή στα βασικά σημεία τους.
Επιλέξτε το σωστό ψωμί
Το ψωμί αποτελεί είναι η βάση της μπρουσκέτας και είναι σημαντικό στοιχείο της. Στην Ιταλία χρησιμοποιούν ψωμί Τοσκάνης που παρασκευάζεται χωρίς αλάτι, αλλά στην Ελλάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωριάτικο ψωμί με μαγιά, κόβοντάς το σε φέτες 1,5 εκατοστού και φρυγανίζοντάς το. Η καλύτερη μπρουσκέτα, λένε, πρέπει να έχει στο βάθος γεύση καπνού και γραμμές σχάρας αποτυπωμένες πάνω στο ψωμί.

Αξιοποιήστε το σκόρδο
Το σκόρδο δίνει άρωμα και έξτρα γεύση και είναι σημαντικό να το χρησιμοποιήσετε. Το ιδανικό είναι να τρίψετε μισή σκελίδα ανά ψωμάκι, έτσι ώστε να δώσει ένταση στις υπόλοιπες γεύσεις, χωρίς να τις καλύψει.

Προσέξτε την ντομάτα
Προτιμήστε τις μεγάλες και βαθυκόκκινες ντομάτες, οι οποίες ξεφλουδισμένες κάνουν ακόμη πιο ζουμερή την μπρουσκέτα (για καλύτερα αποτελέσματα, μάλιστα, τις κόβουν στα 4 και τις βάζουν για λίγο σε νερό που βράζει, έτσι ώστε η φλούδα τους να φύγει εύκολα). Υπάρχει επίσης και η εναλλακτική που προσφέρουν τα ντοματίνια, τα οποία απλώς κόβονται στη μέση χωρίς ξεφλούδισμα. Κόψτε την ντομάτα σας, μαρινάρετε για 10 λεπτά σε ελαιόλαδο με βασιλικό και καρυκεύματα και τοποθετήστε την πάνω στη σκορδάτη φέτα ψωμιού, με την προσθήκη λίγου αλατιού και ελαιόλαδου.
Αν θέλετε να συνοδεύσετε την μπρουσκέτα σας με το κατάλληλο κρασί, επιλέξτε ελαφριά λευκά, φρέσκα και φρουτώδη. Τα ροζέ και τα ελαφριά κόκκινα επίσης ταιριάζουν.

 

KOYZINA

Μπουκίτσες Σιμιγδαλένιου Χαλβά, περασμένες από λιωμένη κουβερτούρα και λευκή, πασπαλισμενα με καβουρδισμένα αμύγδαλα

Η Συνταγή είναι της κ. Eirini Syrianou -“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ο κλασσικός Σιμιγδαλένιος χαλβάς που φτιάχνει κάθε νοικοκυρά στο σπίτι,
Έγιναν μικρές μπουκιτσες, περασμένες από λιωμένη κουβερτούρα και λευκή, πασπαλισμένα με καβουρδισμένα αμύγδαλα 

Σιρόπι, 4 φλυτζάνια νερό , 2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη, ξύλο κανέλας,φλούδα λεμονιού. Βράζουμε όλα μαζί, 8 λεπτά από την ώρα του βρασμού.

Χαλβάς, 1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο, 2 φλυτζάνια χοντρό σιμιγδάλι, 1 κουτάλια της σουπας κανέλα, λίγο γαρύφαλλο, 1/ 2 κούπα τριμμένα αμύγδαλα καβουρδισμένα, ξύσμα από 1 λεμόνι .

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 8 λεπτά .

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και την κανέλα, σοτάρουμε για 8 με 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά, αφήνουμε για 20 λεπτά το χαλβά σκεπασμένο με πετσέτα βρεγμένη, εκτός φωτιάς.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Μετά κάνουμε μικρές μπουκιές τον χαλβά και τον περνάμε από την λιωμένη κουβερτούρα, που έχουμε λιώσει σε Μπεν Μαρί με 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα, τα πασπαλίζουμε με αμύγδαλα τριμμένα και καβουρδισμένα και τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.

Η Συνταγή είναι της κ. Eirini Syrianou -“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

KOYZINA

Υλικά

3 καρότα ωμά
3 αυγά
3/4 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη -εγώ έβαλα 1,5 –
2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

Επικάλυψη
1 κουταλιά βούτυρο
1 ζαχαρούχο
6 κουταλιές καουτόνικ

Ζεστάνετε σε κατσαρόλα το βιτάμ προσθέστε το ζαχαρούχο ρίξτε το καουτόνικ και ανακατέψτε καλά.

Εκτέλεση κέικ

Βάλτε στο μίξερ τα 4 πρώτα υλικά να χτυπηθούν καλά και ρίξτε και τα υπόλοιπα να χτυπηθούν για 5 λεπτά.

Λαδώστε και αλευρώστε ένα μέτριο ταψάκι -εγώ το έφτιαξα σε φόρμα στρογγυλή –
Ρίξτε το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.

Μόλις ψηθεί τρυπήστε το παντού με ένα ξυλάκι από σουβλάκι και ρίξτε από πάνω την επικάλυψη.

Η Συνταγή είναι της κ. Μαρία Ροβιθάκη – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !

xrysessyntages.gr

KOYZINA

Υλικά Συνταγής

250 γρ. βούτυρο
440 γρ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
70 γρ. κακάο
2 βανίλιες
50γρ. αλεύρι
2 πρέζες αλάτι
150γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
80γρ. πικρή σοκολάτα σε κομματάκια
100 γρ. καρύδια
2 συσκευασίες γεμιστά μπισκότα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα μικρό μακρόστενο ή τετράγωνο ταψάκι. Σπάμε την μια συσκευασία μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και τα στρώνουμε στο ταψάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170΄βαθμούς.
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσέχοντας να μην κάψει πολύ. Προσθέτουμε την ζάχαρη & ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια και χτυπημένα τα αυγά. Τέλος, προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά.

Βάζουμε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας μαζί με τα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μίγμα στο ταψάκι.
Στην επιφάνεια τοποθετούμε μια στρώση με τα υπόλοιπα μπισκότα & ψήνουμε για 25′ – 30′ λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε το brownie σε κομμάτια.
Σερβίρουμε με παγωτό. 

argiro.gr

KOYZINA

Υλικά

3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
γάλα, όσο αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου
ζάχαρη, όσο αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου
1 διπλό πακέτο μπισκότα τύπου μιράντα
1 φακελάκι έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής
γάλα, όσο αναγράφεται στη συσκευασία της κρέμας ζαχαροπλατικής

Διαδικασία
Φτιάχνουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στη συσκευασία. Την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Μόλις κρυώσει η κρέμα, την αφρατεύουμε λίγο με ένα πιρούνι και ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα, κρατώντας λίγα για διακόσμηση. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο (ή σε τσέρκι που ακουμπάμε σε μια πιατέλα).

Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της. Αδειάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής μέσα στη φόρμα, πάνω από το προηγούμενο μείγμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα παντού.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σπασμένο μπισκότο ή με τρούφα και τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο ώστε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε.

Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος

gastronomos.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή