Μαΐου 27, 2020

KOYZINA

Υπέροχα τριγωνάκια και πανέυκα

Συνταγή
Περνούμε φύλλο που κάνουμε μπακλαβά το κόβουμε στην μέση και το κάθε μισό στα δύο βουτυρώνουμε καλά και ενώνουμε τις δύο λωρίδες και τις τυλίγουμε σαν τρίγωνο.
Βάζουμε στην τρύπα λίγη λαδόκολλα που την έχουμε κάνει σαν μπάλα και τα ψήνουμε.

Αφού γίνουν έχουμε ετοιμάσει σιρόπι 2 φλιτζάνια Ζάχαρη 2 νερό συν φλούδα λεμόνι και τα βουτάμε.

Κρέμα
2 λίτρα γάλα

1 αυγό

1 ποτήρι Ζάχαρη

4 κουταλιά άνθος αραβοσίτου

συν 7 κουταλιά αλεύρι συν

1 κουτάλι βούτυρο στο τέλος!

https://mageirikhkaisuntages.blogspot.com/

KOYZINA

Λίγο η ακρίβεια, λίγο περισσότερο οι influencers που έκαναν μόδα τον πλάστη και τις φωτογραφίες με αλεύρια κάπως παραπάνω η στροφή στην διατροφική συμπεριφορά μεγάλου μέρους του κοινού παγκοσμίως προς το χειροποίητο, έκαναν το ψωμί πρωταγωνιστή στις περισσότερες κουζίνες σήμερα. Η νέα τάση θέλει ακόμα και τους νέους να φτιάχνουν ψωμί στο σπίτι.

Βρήκαμε την πιο βασική και ταυτόχρονα απλή συνταγή για να μπορέσεις να ανταποκριθείς ακόμα και αν είσαι αρχάριος αλλά και μία λαχταριστή εκδοχή χειροποίητου ψωμιού με ελιές και λιαστή ντομάτα.

Η αλήθεια είναι, πως πέραν της μόδας, κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε ένα ζεστό ξεροψημένο μυρωδάτο ψωμί που βγαίνει αχνίζοντας από τον φούρνο της κουζίνας του.

Δείτε το video της παρασκευής λευκού απλού ψωμιού:

Θα χρειαστείτε: 3 κούπες ζεστό νερό, 4 κσ. ελαιόλαδο, 3 κσ. ενεργή ξερή μαγιά, 1/2 κούπα ζάχαρη, 3 κσ. αλάτι, 8 κούπες αλεύρι για ψωμί

Δείτε το video για μια ιδέα ελιόψωμου με λιαστή ντομάτα:

 

Θα χρειαστείτε: 500γρ. σκληρό λευκό αλεύρι, 7γρ. ξερή μαγιά, 2 κσ. αλάτι, 2 κσ. ελαιόλαδο, 300ml νερό, 75γρ. μαύρες ελιές, 50γρ. λιαστές ντομάτες

Read more at: https://parallaximag>

KOYZINA

Μιλφέιγ απίθανο γρήγορο πανεύκολο

Υλικά εκτέλεση
Στρώνω κριμ κράκερς στο πυρεξ .
Χτυπάω δυο κρέμες ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ με το ανάλογο γάλα .
Στρώνω τη μισή κρέμα και ξανά κράκερ.
Με την υπόλοιπη κρεμα ..
Χτυπάω μετά μία κρύα σαντιγί Μόρφατ με ενα ζαχαρούχο και τελειώνω έτσι το γλυκό μου.
Τριβω κράκερς και πασπαλίζω με άχνη!!!

KOYZINA

Τώρα ποιος λέει όχι σε ένα κομμάτι σοκολατόπιτας;

Υλικά
250γρ βούτυρο
1 κούπα βραστό νερό
11/2 φλ ζάχαρη
3/4φλ. Κακάο
1/4φλ. Κονιάκ
2κ.γ. βανίλια
1 1/2 φλ. φαρινα
2κ.γ. μπεικιν
5 αυγά
1 πρέζα αλάτι
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
200γρ κρέμα γάλακτος

Για να γίνει ποιο ζουμερή η σοκολατόπιτα μας, όταν την βγάλουμε από το φούρνο και την κόψουμε μπορούμε να τις ρίξουμε 1 1/2κούπα σιρόπι απλό (δηλαδή 1/2 κούπα νερό, 1 κούπα ζάχαρη, 2κτσ. μέλι) και μετά να τις ρίξουμε το σιρόπι σοκολάτας που έχουμε κρατήσει. Θα γίνει τέλεια!!! 

KOYZINA

Μετράμε όλα τα υλικά με το ίδιο ποτήρι.

1 ποτηρι ζεστο νερο,
1 ποτηρι ζεστο σπορελαιο,
1 ποτηρι γαλα νηστισιμο ζεστο,
2 φακελακια ξερη μαγια,
7 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
λιγο αλατι,
μυρωδικα (κακουλε-μαχλεπι- μαστιχα σκονη),
900 γραμμαρια αλευρι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετουμε στο μπολ το γαλα -το νερο-το σπορελαιο- την μαγια και ανακατευουμε με συρμα 1 λεπτο!
Ριχνουμε την ζαχαρη-αλατι-μυρωδικα και ανακατευουμε 1 λεπτο!
Τελος προσθετουμε το αλευρι σιγα σιγα και ζυμωνουμε εαν χρειαστει λιγο ακομα προσθετουμε!
Σκεπαζουμε την ζυμη για 2 ωρες!
Στην συνεχεια βαζουμε την ζυμη στον παγκο κοβουμε κομματια αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες ισου μεγεθους!
Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!Στην συνεχεια κανουμε ολες τις μπαλες κορδονια και ανα.δυο φτιαχνουμε το τσουρεκακι και το τοποθετουμε στο ταψι!
Τα σκεπαζουμε για 20 λεπτα!
Τελος τα αλοιφουμε με γαλα νηστισιμο και τα ψηνουμε στους 180 βσθμους προθερμασμενο μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη για 5 λεπτα!
Σιροπιαζουμε κρυα τα τσουρεκάκια με καυτό σιρόπι

https://mageirikhkaisuntages.blogspot.com/

KOYZINA

Για να φτιάξουμε τη ζύμη του τσουρεκιού θα χρειαστούμε 

Συστατικά

Για να φτιάξουμε το προζύμι θα χρειαστούμε
30 γρ αλεύρι σκληρό για τσουρέκι
30 γρ νερό
1 γρ μαγιά ξηρή
Για να τα στερεά υλικά θα χρειαστούμε
290 γρ αλεύρι σκληρό για τσουρέκι
10 γρ ξηρή μαγιά
Για τα υπόλοιπα υλικά θα χρειαστούμε
100 γρ γάλα
50 γρ αυγά (ή 1 τεμάχιο αυγό)
20 γρ κρόκος (ή 1 τεμάχιο κρόκο)
40 γρ βούτυρο σε κομμάτια
90 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
6 γρ μαχλέπι τριμμένο
2 κόκκους μαστίχα τριμμένη (τη σπάμε μαζί με 20 γρ επιπλέον ζάχαρη κρυσταλλική λευκή)
1 κάψουλα βανιλλίνη
15 γρ βούτυρο λιωμένο

Για το ντεκόρ
200 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ

Θα χρειαστούμε επιπλέον: αντικολλητικό χαρτί, κατσαρόλα, λεκάνη, ταψί, θερμόμετρο για τρόφιμα.

Οδηγίες

1. Τοποθετούμε τα υλικά του προζυμιού δηλαδή το αλεύρι για τσουρέκι, το νερό και τη ξηρή μαγιά μέσα σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνουν ένας χυλός. Σκεπάζουμε με αντικολλητική μεμβράνη χωρίς να εφάπτεται στην επιφάνεια και το αφήνουμε για περίπου 3 ώρες να φουσκώσει.
2. Τοποθετούμε τα στερεά υλικά μέσα σε μια λεκάνη δηλαδή το αλεύρι για τσουρέκι και τη ξηρή μαγιά και τα ανακατεύουμε.
3. Μετά από τις 3 ώρες προσθέτουμε το προζύμι και τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται δηλαδή το γάλα, τα αυγά, τον κρόκο, το βούτυρο, τη κρυσταλλική λευκή ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι, το τριμμένο μαχλέπι, τους κόκκους μαστίχα και τη βανιλλίνη (όχι το λιωμένο βούτυρο), μέσα στη λεκάνη με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνουν όλα μια ομοιογενής ζύμη.
4. Προσθέτουμε σταδιακά και το λιωμένο βούτυρο λίγο-λίγο τη φορά συνεχίζοντας το πλάσιμο για περίπου 15 λεπτά ακόμα.
5. Στρογγυλοποιούμε τη ζύμη μέσα στη λεκάνη και σκεπάζουμε με μεμβράνη αντικολλητική. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί από τον αρχικό της όγκο.
6. Ξαναπλάθουμε τη ζύμη για 2-3 λεπτά περίπου και ξανά στρογγυλοποιούμε μέσα στη λεκάνη σκεπάζοντάς την πάλι με αντικολλητική μεβράνη.
7. Αφήνουμε ξανά να διπλασιαστεί σε όγκο.
8. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ισόποσα μέρη και πλάθουμε σε μακρόστενα φιτίλια. Πλάθουμε με αυτά πλεξούδα και την τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Σκεπάζουμε τη πλεξούδα με μια νοτισμένη πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
9. Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της πλεξούδας με χτυπημένο αυγό για να πάρει μετά το ψήσιμο χρώμα.
10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C για 40 λεπτά περίπου.
11. Με την έξοδο από τον φούρνο αφήνουμε το τσουρέκι να κρυώσει πολύ καλά. Στην συνέχεια το κόβουμε εγκάρσια στην μέση και το γεμίζουμε με Nucrema σε όλη την επιφάνεια. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό κομμάτι του τσουρεκιού και τοποθετούμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
12. Τέλος λιώνουμε σε μπεν μαρί σοκολάτα μαύρη ( ή γάλακτος ή λευκή) μέχρι την θερμοκρασία των 40 C και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει (περίπου 28 C) αλλά να παραμείνει λιωμένη. Τοποθετούμε το γεμιστό τσουρέκι με Nucrema πάνω σε μια σχάρα με ένα ταψάκι από κάτω και επικαλύπτουμε με την σοκολάτα της αρεσκείας μας σε όλη την επιφάνεια

KOYZINA

Ένα υπέροχο γλυκό, αφράτο, με γεύση που θα σε απογειώσει!

Υλικά

Για τη Βάση:
110 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη Μους σοκολάτα:
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη
150 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

Για τη Κρέμα καφέ:
750 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή Philadelphia
150 γρ. ζάχαρη άχνη
4 κοφτά κουτ. γλυκού στιγμιαίος καφές, διαλυμένος σε ελάχιστο ζεστό νερό

Εκτέλεση

Βάση

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη, μεταφέρουμε τη σκόνη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου σε ένα ψηλό * τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. Το απλώνουμε να πάει παντού, πιέζοντάς το, παράλληλα προς τα κάτω, ώστε να γίνει μια συμπαγής βάση.

Μους σοκολάτα:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Βράζουμε το γάλα σε ένα κατσαρόλι και το αδειάζουμε πάνω από την σοκολάτα κουβερτούρα που την έχουμε βάλει μέσα σε ένα γυάλινο μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να προκύψει ένα λείο, ομοιογενές μείγμα . Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Αδειάζουμε τη μους σοκολάτας πάνω από την μπισκοτένια βάση και βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο, όσο ετοιμάζουμε την

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να προκύψει ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα. Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο και αδειάζουμε μέσα την κρέμα. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε (για τουλάχιστον 2 ώρες).

*Αν το τσέρκι μας δεν είναι ψηλό, κάνουμε τη μισή δόση για κρέμα καφέ, αλλά θα βγει λίγο πιο κοντή η τούρτα μας. Εναλλακτικά, ντύνουμε περιφερειακά το τσέρκι με ένα φύλλο λαδόκολας που να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματά του, ώστε να του δίνει περισσότερο ύψος (η λαδόκολλα θα μπει μέσα από τα τοιχώματα).

Μπορείτε να φτιάξετε λίγη περισσότερη σαντιγί [χτυπημένη κρέμα γάλακτος] για γαρνίρισμα.

sintayes.gr

KOYZINA

Μετράμε με το ίδιο ποτήρι όλα τα Υλικά

Βάζουμε στο μπολ 1 ποτήρι λάδι με 1 ποτήρι ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ στο πολύ χαμηλό για 10 λεπτά!
Σταματάμε το μίξερ και μέσα σε 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα και το ρίχνουμε στο μείγμα λαδιού-ζάχαρη τα ανακατεύουμε με κουτάλι!
Προσθέτουμε ξύσμα 2 πορτοκαλιών,και 2 βανίλιες και ανακατεύουμε με κουτάλι!
Τέλος προσθέτουμε 300 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ σιγά σιγά και ζυμώνουμε!

Συνεχίζουμε ρίχνουμε περίπου 700 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις και 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε αλλά σιγά σιγά θέλουμε αφράτη ζύμη !
Εάν σας πέσει αλεύρι περισσότερο και βλέπετε ότι είναι σφιχτή,η σχίζετε τότε ρίχνετε λίγο χυμό φρέσκο πορτοκαλιού!
Οπότε συνεχίζουμε κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 20 λεπτά φυσικά τον φούρνο !!!!
Όταν τα βγάλουμε ζεστά όπως είναι εάν θέλετε τα.περνάτε με λάδι με το πινέλο να γυαλίζουν!

Συνταγή εκτέλεση φωτό Tzeni Tsanaktsidou, https://mageirikhkaisuntages.blogspot.com/

KOYZINA

Μηλόπιτα απλή κι αγαπημένη
ΑΝΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ
Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν επιμένουμε πολύ στο χτύπημα, η ωμή ζύμη βγαίνει ψιχουλιαστή, σαν τραχανάς.

Προετοιμασία: 25΄, Αναμονή: 30΄, Ψήσιμο: περίπου 50΄

Υλικά (για 8-10 μερίδες)
250 γρ. βούτυρο + λίγο ακόμη, για το ταψί
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. σούπας κονιάκ
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι, ακέρωτο
Γέμιση

5 μήλα
1 κουτ. γλυκού κανέλα
χυμός από 1/2 λεμόνι
1 κούπα ζάχαρη

Διαδικασία

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το κονιάκ και το ξύσμα και τα χτυπάμε ελαφρώς με το φτερό.

Βάζουμε το 1/3 της ζύμης, καλυμμένο με μεμβράνη, στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Καθαρίζουμε τα μήλα και τα χτυπάμε στο μούλτι μαζί με την κανέλα, τον χυμό και τη ζάχαρη. Επειδή δεν χωράνε όλα μαζί, τα χτυπάμε σε δόσεις.

Ρίχνουμε τα 2/3 της ζύμης που έχουμε αφήσει εκτός κατάψυξης μέσα στο βουτυρωμένο ταψί. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα των μήλων. Θρυμματίζουμε από πάνω τη ζύμη της κατάψυξης για να καλυφθούν τα μήλα.

Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Αφήνουμε τη μηλόπιτα να κρυώσει για λίγο προτού σερβίρουμε.

gastronomos.gr

KOYZINA

Δροσερό μπισκοτογλυκό με κρέμα σοκολάτας και φράουλες
Συνταγή: Φώτης Χρυσανθίδης
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

Υλικά
300 γρ. (1½ κούπα) γάλα φρέσκο, πλήρες + επιπλέον για το ράντισμα των μπισκότων
200 γρ. (1 κούπα) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
80 γρ. (2/5 κούπας) ζάχαρη
40 γρ. (1/3 κούπας) κορν φλάουρ
1 αυγό
3 κρόκοι αυγών
100 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, ψιλοκομμένη
1½ πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ ή Μιράντα
500 γρ. φρέσκες φράουλες, πλυμένες, κομμένες σε φέτες
4 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα

Διαδικασία

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, προσθέτουμε το αυγό και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας κάψει καλά και πάει να πάρει βράση, αποσύρουμε, ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύουμε με το σύρμα και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα. Την τοποθετούμε ξανά σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να δένει και να κοχλάζει το μείγμα.

Αποσύρουμε, ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, την οποία εφαρμόζουμε στην επιφάνεια της κρέμας για να μη σχηματιστεί κρούστα, και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη για περίπου 1 ώρα, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Συναρμολόγηση: Καλύπτουμε με μπισκότα τον πυθμένα ενός ταψιού ή πυρέξ με διαστάσεις περίπου 24 x 24 εκ. και τα βρέχουμε με λίγο γάλα με ένα πινέλο. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα που ετοιμάσαμε πάνω στα μπισκότα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Καλύπτουμε με μπισκότα, τα οποία βρέχουμε και αυτά με γάλα, και τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, μέχρι να σταθεί καλά η κρέμα και να σφίξει.

Επικάλυψη: Ανακατεύουμε τις φράουλες με τη μαρμελάδα και τις απλώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή