Φεβρουαρίου 27, 2020

KOYZINA

Ένας εξαίσιος καπνιστός, βουτυράτος μεζές που θέλει οπωσδήποτε ένα παλαιωμένο τσίπουρο ή κάποιο δυνατό απόσταγμα της Εσπερίας στα ποτήρια μας.

Υλικά
1 κιλό κάστανα (με τη φλούδα τους)
100 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε κυβάκια
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
1 κεφάλι σκόρδο, χωρισμένο στις σκελίδες του, ακαθάριστες
4-5 κλωνάρια θυμάρι ή δεντρολίβανο
3-4 φύλλα δάφνης
μπόλικο χοντρό αλάτι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Με κοφτερό μαχαιράκι (ιδανικό είναι το παπαγαλάκι) τα χαράσσουμε προσεκτικά χιαστί στη βάση ή στα πλαϊνά τους. Ζεματίζουμε τα κάστανα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει για μόλις 2 λεπτά (από τη στιγμή που ξεκινήσει ξανά ο βρασμός). Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε. Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Μεταφέρουμε εκεί τα κάστανα και προσθέτουμε το βούτυρο, τα σκόρδα και το θυμάρι. Περιχύνουμε με το λάδι και το ξίδι και τυλίγουμε σε σφιχτό πακέτο. Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά-1 ώρα ή μέχρι τα κάστανα να μαλακώσουν πολύ καλά.

Ανοίγουμε προσεκτικά το πακέτο και το αδειάζουμε εξίσου προσεκτικά σε ευρύχωρη και βαθιά πιατέλα, μαζί με τους χυμούς τους.

http://www.gastronomos.gr

KOYZINA

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα με γεύση σοκολάτας και νουτέλα. Ένα γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά

•2/3 φλιτζάνι γάλα πλήρες

•1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
•1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
•4 κρόκοι αβγών
•2 κ.σ. κορνφλαουερ
•200 γρ Nutella
•2 κουταλιές της σούπας λικέρ φουντούκι [ή άλλο της αρεσκείας σας]
•2 πακέτα μπισκότα [όσα πάρει] με γεύση σοκολάτα [ τύπου Αλλατίνη]

Εκτέλεση

1.Παίρνετε ένα ταψί 22-24 εκ. και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα με ένα λαδόχαρτο. [φροντίστε να προεξέχει από το ταψί γύρω γύρω για να ξεφορμάρετε το γλυκό σας εύκολα]. Αφήστε το στην άκρη.

2.Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.

filenades.gr

KOYZINA

Μια συνταγή για μια δροσερή και εύκολη τουρτίτσα με απλά υλικά για ένα δροσερό νόστιμο γλυκάκι για τα παιδιά σας, εσάς και τους καλεσμένους σας.

Υλικά

•2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα των 225γραμμ. [Αλλατίνη] ή πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας
•2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα (για να τα βουτήξουμε)

Για την κρέμα πατισερί
•4 φλ. τσαγιού γάλα
•1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•½ φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•1/3 φλ. του κορν-φλάουρ
•5 αβγά
•2 κ.σ.φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
•3 βανίλιες
•τρίμμα σοκολάτας

Εκτέλεση

1.Σε 1 φλιτζάνι κρύο γάλα διαλύουμε το αλεύρι με το κορν-φλάουρ.
2.Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη και την βανίλια και προσθέτουμε το αλεύρι.
3.Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρολίτσα να ζεσταθεί. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα των αβγών και τα ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξουν και να γίνουν μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε την κατσαρολίτσα από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε δυνατά και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει τελείως.
4.Στρώνουμε σε μια τετράγωνη φόρμα για τούρτες ή πυρεξάκι, 2 στρώσεις μπισκότα, αφού τα έχουμε βρέξει προηγουμένως στο γάλα. Απλώνουμε από πάνω μια στρώση κρέμα πατισερί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για μια φορά ακόμα. Το πασπαλίζουμε με το τρίμμα σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

athensmagazine.gr

KOYZINA

Ένα κλασικό γλυκό που μπορούμε να απολαύσουμε όλες τις ώρες με γεύση βανίλια. Μια συνταγή που έρχεται από την Γαλλία

ΥΛΙΚΑ

175 γρμ. άσπρο αλεύρι
αλάτι
75 γρμ. ζάχαρη
75 γρμ. βούτυρο
1 αβγό
1 κιλό μήλα (καλύτερα ξυνόμηλα)
3 μήλα μπελφορ
3-4 κουταλιές σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
2 κουταλιές σούπας νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το βούτυρο και ζυμώνετε με τις άκρες των δαχτύλων. Ακολουθεί το αβγό και συνεχίζετε ώσπου το μίγμα να γίνει μια σφιχτή ζύμη.

Αυτή τη ζύμη απλώνετε στην εσωτερική επιφάνεια ενός στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 20 εκ.
Καθαρίζετε τα ξυνόμηλα, αφαιρείτε τους σπόρους, τα κόβετε σε φέτες και τα βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέσα σε μια κουταλιά σούπας νερό, ώσπου να μαλακώσουν. Τα λιώνετε καλά με το πιρούνι και απλώνετε τον πουρέ τους επάνω στη ζύμη.

Καθαρίζετε και τα άλλα τρία μήλα, αφαιρείται τους σπόρους και κόβετε κι αυτά σε φέτες και τα τοποθετείτε επάνω στον πουρέ μήλων, έτσι που να καλύψουν όλη την επιφάνεια του.

Από πάνω, απλώνετε τη μαρμελάδα βερίκοκο, αφού πρώτα τη λιώσετε επάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, μαζί με λίγο νερό. Ανάβετε το φούρνο στους 200C και όταν ζεσταθεί καλά ψήνετε τη μηλόπιτα για 30 λεπτά.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 190C και συνεχίζετε το ψήσιμο, ώσπου η μηλόπιτα να πάρει ωραίο χρώμα.

flowmagazine.gr

KOYZINA

Πανεύκολη μακαρονάδα που θα σας λύσει τα χέρια.

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ταλιατέλες

200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

100 γρ. βρασμένα κάστανα, κομμένα στη μέση

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μία κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες και τις βράζουμε για 7-8 λεπτά.

Έπειτα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
Αφού κάψει, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε εκ νέου για 2-3 λεπτά.
Ύστερα, ρίχνουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια, τα κάστανα, την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα.
Σερβίρουμε τις ταλιατέλες ζεστές.

Δεν ανακατεύουμε τα μανιτάρια για να μην βγάλουν την υγρασία τους.

KOYZINA

Ένας νόστιμος τρόπος να απολαύσετε τα χόρτα της εποχής είναι και οι πίτες. Η «ξεσκέπαστη» πίτα που σας προτείνουμε με χόρτα, τυριά και σύγκλινο είναι πραγματικά εξαιρετική.

Υλικά

Για τη ζύμη
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160γρ. βούτυρο μαλακωμένο
1 κρόκο αβγού
50ml γάλα
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
150γρ. σύγκλινο κομμένο σε μικρές φετούλες (προαιρετικό)
½ κιλό χόρτα (καυκαλήθρες, ραδίκια, λάπατα, κλπ)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
1 ματσάκι φρέσκο μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια φέτα θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
2 αβγά
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
2 – 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
8-10 φετούλες σύγκλινο Μάνης για να γαρνίρετε την τάρτα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τη ζύμη: Κοσκινίζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα άλλο μπολ με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και το δουλεύετε μέχρι να αποκτήσει τη μορφή κρέμας. Προσθέτετε στη συνέχεια το αλάτι, τον κρόκο και το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Βήμα 2

Ρίχνετε σιγά-σιγά το αλεύρι, χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα, μέχρι να πάρετε μία ομοιογενή ζύμη. Ζυμώνετε για λίγο ακόμα με τα δάχτυλα, σχηματίζετε μια μπάλα και την τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Καθαρίζετε, πλένετε και στεγνώνετε τα χόρτα. Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνετε σε ένα βαθύ σκεύος μαζί με τα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρετε σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τα χόρτα να κρυώσουν.

Βήμα 4

Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάτε τα αβγά, προσθέτετε το γιαούρτι, τη φέτα, τη γραβιέρα και τα χόρτα, το μάραθο και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε το μίγμα στα χόρτα και ανακατεύετε.

Βήμα 5

Φτιάχνετε την πίτα: Στρώνετε σε λαδωμένο ταψί το φύλλο ζύμης και πάνω απλώνετε το μίγμα με τα χόρτα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο, στρώνετε πάνω τα κομματάκια σύγκλινο και ξαναβάζετε την πίτα στο φούρνο για 10 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή.

Tips

- Η παραπάνω ζύμη μπορεί να καταψυχθεί. Πριν τη χρησιμοποιήσετε όμως, πρέπει να την ξεπαγώσετε σιγά-σιγά στο ψυγείο. Δε χρειάζεται να τη δουλέψετε πάλι.

- Θα πρέπει να είστε τυπικοί με τους χρόνους «ξεκούρασης» της ζύμης γιατί έτσι θα ανοίγει πιο εύκολα και δεν θα συστέλλεται κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

- Το μίγμα δεν θέλει πολύ ζύμωμα. Απλώς το δουλεύετε ελαφρά με τα δάχτυλα. Αν το παρακάνετε με το ζύμωμα, θα γίνει ιδιαίτερα ελαστική η ζύμη και θα δυσκολευτείτε στο άνοιγμα του φύλλου.

-Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 φύλλο ζύμης παραδοσιακής για πίτες (έτοιμο) ή 1 φύλλο ζύμης για αλμυρές τάρτες.

olivemagazine.gr

KOYZINA

Ένας συνδυασμός σοκολάτας καραμέλας κάνει τη γεύση της τάρτας υπέροχη. Η βάση είναι τριφτή ζύμη τάρτας ή αλλιώς pâtée samblée και γίνεται με βούτυρο, ζάχαρη, αλεύρι και αυγό. Μοιάζει πολύ με μπισκότο γι'αυτό και ταιριάζει στην συγκεκριμένη συνταγή αφού η twix έχει τριφτό μπισκότο. 

Υλικά

Για την τάρτα (για μεγάλη ταρτιέρα 23 εκ. ή 6-8 ατομικές ταρτιέρες)
140 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι

Για την καραμέλα γάλακτος
115 γρ. κρέμα γάλακτος με 30-35% λιπαρά
200 γρ. ζάχαρη λευκή (ή καστανή)
6 κ.σ. νερό
1/3 κ.γ. αλάτι

Για την ganache σοκολάτας
375 γρ. κουβερτούρα με τουλ. 55% περιεκτικότητα σε κακάο
188 γρ. βούτυρο γάλακτος
188 γρ. γαλα πλήρες

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την βάση

Στο μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά κι έπειτα το αλεύρι με το αλάτι σε χαμηλή ταχύτητα ίσα να ενσωματωθεί.

Αδειάζουμε την ζύμη (που σίγουρα θα κολλάει) σε μεμβράνη και τυλίγουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον να ξεκουραστεί.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την ταρτιέρα ή τις μικρές ταρτιέρες.

Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και αλευρώνουμε γύρω γύρω το κομμάτι που θα στρώσουμε. Στρώνουμε τη ζύμη με τα δαχτυλα μας αλευρώνοντας τα συχνά, τόσο στον πάτο όσο και στα τοιχώματα μέχρι πάνω.

Απλώνουμε αλουμινόχαρτο σε όλη τη βάση και βάζουμε αρκετά φασόλια για να μην φουσκώσει η τάρτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά, επειτα βγάζουμε το βάρος και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Στα μικρά ταρτάκια ίσως να μην χρειαστεί τόσο. Η τάρτα πρεπει να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την καραμέλα

Φέρνουμε σε βρασμό την κρέμα.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την ζάχαρη με το νερό και το αλάτι μέχρι να καραμελώσει κ να πάρει καστανό χρώμα. Προσοχή όμως μην καεί και πικρίσει. Τότε κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα σιγά σιγά. Ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης. Η καραμέλα θα φουσκώσει αλλά σιγά σιγά θα πέσει. Είναι έτοιμη.

Πριν κρυώσει την αδειάζουμε πάνω από την τάρτα ώστε να καλυφθεί όλος ο πάτος.

Αφήνουμε να κρυώσει. Για να πέσει η σοκολάτα πρέπει η καραμέλα να μην γυαλίζει και να έχει κάνει κρούστα αν την ακουμπήσετε με το δάχτυλο σας.

Τελειώνουμε με την ganache

Τεμαχίζουμε καλά την κουβερτούρα. Βράζουμε το γάλα και λιώνουμε το βούτυρο.

Ρίχνουμε σε 3 δόσεις το γάλα πάνω στην σοκολάτα ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης καλά και υπομονετικά μέχρι να λιώσει τελείως.

Στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε για να γυαλίσει.

Αδειάζουμε πάνω από την τάρτα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Διατηρούμε εκτός ψυγείου για 2-3 μέρες. Διαφορετικά στο ψυγείο, αλλά να ξέρουμε πως θα σκληρύνει η τάρτα και θα σφίξει τόσο η καραμέλα όσο και η ganache.

KOYZINA

Υλικά για 4 άτομα
1 συσκευασία λαζάνια
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 κρεμμύδι τριμμένο
500 γρ. σπανάκι
500 γρ. τυρί τριμμένο
4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζετε λίγο νερό και ρίχνετε για 2 λεπτά ένα ένα τα λαζάνια.
Τα βγάζετε από την κατσαρόλα αλλά φροντίζετε να μην τα τοποθετήσετε το ένα πάνω στο άλλο γιατί θα κολλήσουν.
Σε ένα πυρέξ ρίχνετε λίγη από την κρέμα γάλακτος μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια ώστε να μην κολλήσουν τα λαζάνια στον πάτο με το ψήσιμο.
Απλώνετε δύο στρώσεις λαζάνια φροντίζοντας ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του πυρέξ.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σπανάκι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Μόλις το σπανάκι μαλακώσει απλώνετε την μισή ποσότητα στο πυρέξ.
Πασπαλίζετε με λίγο τυρί, απλώνετε το ζαμπόν και βάζετε άλλες δύο στρώσεις λαζάνια.
Απλώνετε την υπόλοιπη ποσότητα από το σπανάκι και πασπαλίζετε ξανά με λίγο τυρί.
Συνεχίζετε με δύο στρώσεις λαζάνια. Σε αυτό το σημείο το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο.
Περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με λίγο τυρί.
Στο τέλος πασπαλίζετε την τριμμένη φρυγανιά και ψήνετε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμενο φούρνο για περίπου 30 ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

KOYZINA

Γρήγορο αλλά ταυτόχρονα τόσο νόστιμο φαγητό! Μπορείς να το συνδυάσεις με πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σου και έτσι έχεις ένα πλήρες γεύμα!

Δοκιμάστε το! 

Yλικά

2 κιλά πατάτες
2 κούπες κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
1 σκελίδα σκόρδο
80 γραμμάρια βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις πατάτες για να τις βράσουμε ελαφρά για 5 λεπτά. Κόβουμε στη μέση το σκόρδο και τρίβουμε το ταψί που θα ψήσουμε τις πατάτες.

Βουτυρώνουμε την βάση και τα τοιχώματα με το βούτυρο.

Ανακατεύουμε την κρέμα με το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.

Στρώνουμε στο ταψί μια στρώση πατάτες και από πάνω βάζουμε κρέμα και πασπαλίζουμε με τυρί.

Αυτό το κάνουμε για 2-3 στρώσεις.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μία περίπου ώρα.

infokids.gr

KOYZINA

Μια ιδιαίτερα απλή τούρτα, ελαφριά με μπισκότα τύπου πτι-μπερ και κουβερτούρα σοκολάτας

Υλικά

Βάση
225 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
110 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
3 κουτ. σούπας κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας (π.χ. λικέρ, ρούμι, ουίσκι, κουαντρό, αμαρέτο)

Κρέμα σοκολάτα
500 γρ. κουβερτούρα 50 - 55% κακάο ή κουβερτούρα bitter (δηλαδή γύρω στο 65 - 70% κακάο)
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
700 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή

Προετοιμασία 50΄ Αναμονή 1 βράδυ ή 8 ώρες

Διαδικασία

Βάση: Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ποτό. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., το οποίο έχουμε ακουμπήσει σε μια πιατέλα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε κατά μέρος.

Κρέμα σοκολάτα: Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, λίγο πριν βράσει, την αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από την βάση του μπισκότου και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ, ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Για να σερβίρουμε ζεσταίνουμε τα τοιχώματα από το τσέρκι με ένα πιστολάκι μαλλιών και το αφαιρούμε τραβώντας το προς τα πάνω. Διακοσμούμε την επιφάνεια με κουφέτα ή καραμελάκια ή ζαχαρωμένα λουλούδια και σερβίρουμε.

Συμβουλές
Αν θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε ατομικά παστάκια, μοιράζοντας το μείγμα του μπισκότου και της κρέμας σε μικρά τσερκάκια με ψηλά τοιχώματα.

Μπορούμε να αρωματίσουμε την κρέμα γάλακτος με λίγο φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό, αν μας αρέσει το άρωμά τους. Βάζουμε 3 - 4 φύλλα στην κρέμα και την αφήνουμε 1 βράδυ στο ψυγείο να αρωματιστεί πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Την επομένη τη σουρώνουμε και συνεχίζουμε κανονικά τη διαδικασία, όπως ορίζει η συνταγή.

glykesistories.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή