Μαΐου 27, 2020

KOYZINA

Εύκολα, γρήγορα και υγιεινά brownies ψυγείου με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο, το γλυκάκι που κανείς δεν χρειάζεται να αντισταθεί

Υλικά Συνταγής
1 φλ. φιστικοβούτυρο (ή ταχίνι ολικής άλεσης)
4 κσ. κακάο
4-6 κ.σ μέλι
1/2 φλ. γάλα καρύδας παχύρευστο (από κονσέρβα)
3 κ.σ. βούτυρο καρύδας λιωμένο και κρύο
2 πρέζες αλάτι
λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
1/2 φλ. ξύσμα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση
Για τα εύκολα, γρήγορα και υγιεινά brownies ψυγείου με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο, βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα στο μπλέντερ ή στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες τα πολτοποιούμε.

Σε μικρό σκεύος ή μπολ στρώνουμε λαδόκολλα.

Αδειάζουμε το μείγμα και το παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.

Αναποδογυρίζουμε το παγωμένο γλυκό και το κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.

Πασπαλίζουμε με τρίμμα σοκολάτας. Αφήνουμε λίγο να ξεπαγώσει και σερβίρουμε

KOYZINA

Εύκολη νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας με σοκολατένιο παντεσπάνι χωρίς αυγά και βούτυρο και βελούδινη vegan κρέμα σοκολάτας. Απολαύστε τη φρέσκια και θα εκπλαγείτε από την υφή και την γεύση της

Υλικά Συνταγής
Υγρά υλικά
300 γραµ. γάλα αμυγδάλου (ή σόγιας ή καρύδας ή σοκολατένιο γάλα σόγιας)
1 κ.σ ξύδι από κρασί
150 γραµ. νηστίσιμο βούτυρο λιωμένο και χλιαρό (καρύδας
μαργαρίνη ή άλλο)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Στερεά υλικά
300 γραµ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραµ. ζάχαρη καρύδας
4 κ.σ κοφτές άγλυκο κακάο
3 κ.γλ κοφτά μπέικιν
1 κ.γλ κοφτό σόδα μαγειρική
2 πρέζες κανέλα
2 πρέζες αλάτι
Για την κρέμα
4 πολύ ώριμα και μαλακά αβοκάντο (κομμένα σε κομμάτια)
1 φλ. κακάο σκόνη
2/3-1 σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλ. γάλα καρύδας (αυτό που βρίσκουμε στο ράφι σε κονσέρβα που είναι πυκνότερο)

Εκτέλεση
Για τη νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας, πρώτα βάζουμε το γάλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύδι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά.

Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά, αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, μπέικιν σόδα, κανέλα και αλάτι σε ένα μπολ. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 μικρές φόρμες 20 ή 22 εκατοστά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

Βάζουμε το γάλα, το ξύσμα, το λιωμένο κρύο βούτυρο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά. Με μια μαλακή σπάτουλα απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Ισομοιράζουμε το μείγμα του κέικ στα δυο ταψάκια. Ψήνουμε για περίπου 35′. Ελέγχουμε αν ψήθηκαν με την λάμα του μαχαιριού.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10′ και μετά τα ξεφορμάρουμε από τις φόρμες. Τα αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Κόβουμε κάθε παντεσπάνι οριζόντια. Θα κάνουμε τούρτα με 4 στρώσεις παντεσπάνι και 3 στρώσεις vegan κρέμα σοκολάτας ενδιάμεσα. Ή θα αφήσετε τα δυο παντεσπάνια πιο χοντρά και θα κάνετε μια στρώση κρέμας ενδιάμεσα.

Για την κρέμα
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα καρύδας στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας μέχρι να σχηματιστεί μία ελαφριά μους. Μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο από 1/2 φλ.

Βάζουμε την κρέμα ενδιάμεσα από τα παντεσπάνια και αλείφουμε την επιφάνεια της νηστίσιμης τούρτας με την υπόλοιπη κρέμα.

Παγώνουμε για λίγο στο ψυγείο.

Μυστικά για τη νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας
-Για τη νηστίσιμη vegan κρέμα σοκολάτας με αβοκάντο, είναι πολύ βασικό, τα αβοκάντο να είναι πολύ ώριμα και πολύ μαλακά, ώστε η κρέμα να αποκτήσει βελούδινη υφή. Αν είναι πιο σκληρά δεν θα λιώσει το αβοκάντο και δεν θα γίνει η μους λεία και ομοιόμορφη.

-Η vegan κρέμα σοκολάτα όταν είναι σε θερμοκρασία δωματίου είναι πιο μαλακιά και δουλεύεται πιο εύκολα. Όταν παγώσει σφίγγει.

-Το νηστίσιμο παντεσπάνι πρέπει να κρυώσει καλά πριν το κόψετε οριζόντια σε φέτες.

-Η νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας είναι καλό να καταναλώνεται φρέσκια, την ίδια ημέρα που τη φτιάχνετε. Όση περισσέψει πρέπει να μπει στο ψυγείο.

KOYZINA

Υλικά

120 γρ ζάχαρη
4 αυγά
500 γρ. μασκαρπόνε
200 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ πάστα φιστικιού
250 γρ σαβουαγιάρ
4 φλυτζάνια καφέ φίλτρου
400 γρ πραλίνα φουντουκιού nutella

ψιλοκομμένα φιστίκια

Εκτέλεση

Χτυπήστε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο, προσθέστε το μασκαρπόνε και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Προσθέτουμε την πάστα φιστικιών, την κτυπημένη κρέμα, τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

Βυθίστε τα μπισκότα στον καφέ, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και στρώστε ομοιόμορφα τη μισή Nutella.

Ρίξτε το μισό από την κρέμα φιστικιών, απλώστε καλά και προσθέστε το δεύτερο στρώμα σαβουαγιάρ και Nutella.

Ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα φιστικιών, ισιώστε καλά και αφήνετε στο ψυγείο για πέντε ώρες.
Διακοσμήστε με τη Nutella και τα κομμένα φιστίκια.

https://www.xrysessyntages.gr

KOYZINA

Τάρτα μπρόκολο είναι ένα χορτοφαγικό κυρίως πιάτο, πολύ νόστιμο, ιδανικό για ένα γεύμα ή ένα οικογενειακό δείπνο

Υλικά

1 κιλό μπρόκολο

2 αυγά

250 ml μπεσαμέλ

50 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Αλάτι, πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Πλένουμε το μπρόκολο, το κόβουμε και το βράζουμε σε αλατισμένο βραστό νερό μέχρι να γίνει τρυφερό. Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τη μπεσαμέλ, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να αποκτήστουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

KOYZINA

Το κέικ είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα γλυκά στο σπίτι. Πολλές φορές όμως, είναι και από τις παρασκευές που μένουν και τελικά πετιούνται. Υπάρχει πάντοτε η λύση των cake pops, όμως μπορείτε να μεταμορφώσετε το νοστιμότατο κέικ σε απολαυστικό κορμό με γέμιση τυριού κρέμα.

Υλικά
1 κέικ σοκολάτας (γύρο στα 200γρ)
1 φλιτζάνι γάλα
90 γρ (1/2 φλιτζάνι) σοκολάτα 70% λιωμένη
Για τη γέμιση: 300 γρ τυρί κρέμα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
Για την επικάλυψη: 180 γρ σοκολάτα 70% λιωμένη
50 γρ βούτυρο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το κέικ. Ζεσταίνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε με το κέικ και πλάθουμε να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα
Στρώνουμε το μείγμα ανάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνης και με τον πλάστη ανοίγουμε σε ένα λεπτό στρώμα πάχους 3 εκατοστών και διαστάσεων περίπου 15x30 εκατοστά
Χτυπάμε σε μπολ το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο, τη βανίλια και το λεμόνι σε μια κρέμα. Αφαιρούμε την άνω μεμβράνη από το μείγμα του κέικ και στρώνουμε την κρέμα
Κρατώντας την μία άκρη της μεμβράνης, στο πλάτος του κορμού, τυλίγουμε σφιχτά σε κορμό. Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για τουλάχιστον 1 ώρα
Λιώνουμε τη σοκολάτα για την επικάλυψη σε μπεν-μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο να γυαλίσει
Περιχύνουμε τον κορμό με τη ζεστή σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει πριν κόψουμε σε φέτες
Πηγή: iefimerida.gr

KOYZINA

Σπιτική πίτσα με σπανάκι

Υλικά για 4 άτομα
Για τη ζύμη

400 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
20 γραμμάρια μαγιά νωπή
1 κουταλάκι αλάτι
200 γραμμάρια νερό
Για τη γέμιση

350 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο
350 γραμμάρια ντομάτες σε ροδέλες
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζετε το αλεύρι, φτιάχνετε μια λακκούβα στο κέντρο και μέσα εκεί ρίχνετε τη μαγιά, διαλυμένη σε λίγο νερό με λίγο αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι η ζύμη να γίνει πολύ μαλακή.
Ζυμώνετε για 10 λεπτά ώσπου η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή.
Σχηματίζετε με τη ζύμη μία μπάλα, τη χαράζετε στα 4 για να φουσκώσει πιο εύκολα, τη σκεπάζετε με μία πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει, την ξαναζυμώνετε, την ανοίγετε και την απλώνετε σε ταψί.
Για τη γέμιση, βράζετε το σπανάκι, το στραγγίζετε και το κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
Ρίχνετε στην ανοιγμένη ζύμη τις ντομάτες, το μείγμα σπανακιού, το μοσχοκάρυδο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με το λάδι
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

KOYZINA

Τα πιο εύκολα και  γίνονται και στο φούρνο σου.

Υλικά

600 γρ. αλεύρι

2 αυγά

70 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

100 γρ. βούτυρο

1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

150 γρ. γιαούρτι

50 γρ. γάλα

100 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο πιο χλιαρό


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά και την μαγιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια ανακατεύοντας με το μίξερ.

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 2 ώρες να ξεκουραστεί. Όταν περάσει η ώρα ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη και την κόβουμε σε δίσκους 8 cm με πάχος 1 cm. Βάζουμε τα ντόνατς σε ένα ταψί και τα αφήνουμε για 40 λεπτά να ξαναφουσκώσουν. Στη συνέχεια τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα βουρτσίζουμε με βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

KOYZINA

Τα σημερινά τρουφάκια είναι τα πιο νόστιμα που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Υλικά

350 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

2 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη

½ φλυτζανιού νιφάδες βρώμης

Χυμός από 2 πορτοκάλια

2 φλούδες πορτοκαλιού

1 φλυτζάνι καρυδόψιχα

¼ κ.γλ. κανέλα

2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Βάζουμε τους χουρμάδες σε μια κατσαρόλα μαζί με το χυμό και τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε για 6 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια χτυπάμε καλά το μίγμα στο μίξερ και όταν είναι έτοιμο το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κακάο, τη βρώμη, την κανέλα, το λικέρ και τη καρυδόψιχα και ανακατεύουμε.

Ύστερα βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μια ώρα. Όταν περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα τρουφάκια. Εάν θέλουμε τα καλύπτουμε με ξηρούς καρπούς, καρύδα, κακάο ή ό,τι άλλο θέλουμε.

www.thecookierookie.com

KOYZINA

Υλικά

1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά
1 κ. γλ. βανίλια
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
1/2 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
2 φλ. τσαγιού μήλα ψιλοκομμένα
Για την επικάλυψη

1/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1/4 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
Μια πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/4 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείψτε με λίγο βούτυρο ένα ταψί και εν συνεχεία αλευρώστε το.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγερική σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και αφήστε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ τοποθετείστε τη μαργαρίνη, την ζάχαρη (κρυσταλλική και καστανή) και ανακατέψτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Χτυπάτε ένα ένα τα αυγά και προσθέτετε τη βανίλια.
Στο μείγμα με το αλεύρι προσθέτετε τα αυγά, εναλλάξ με το γάλα, και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε και τα κομμένα μήλα και ανακατεύετε.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει.
Για την επικάλυψη

Σε ένα μπολ ρίξτε τη μαργαρίνη, την άχνη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Προσθέστε το γάλα εβαπορέ (ένα ένα κουταλάκι τη φορά) έως ότου επιτευχθεί η επιθυμητή υφή.
Καλύψτε το κέικ με το γλάσο, αφού βεβαιωθείτε ότι έχει κρυώσει.

KOYZINA

Ρολό σοκολάτας με φυστικοβούτυρο για όλες τις ώρες αλλά και για τα επίσημα τραπέζια σας! 


Υλικά 

60γρ. αλεύρι (60gr. plain flour)
35γρ. κακάο (35gr. cocoa)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ( tsp. baking powder)
1 βανιλίνη ( vanillin)
4 αυγά (4 eggs)
140γρ. ζάχαρη (140gr. sugar)
30ml ηλιέλαιο (30ml sunflower oil)

Για τη γέμιση (For the filling):

100γρ. τυρί κρέμα (100gr. cream cheese)
200γρ. φυστικοβούτυρο (200gr. peanut butter)
30γρ. βούτυρο (30gr. butter)
135γρ. άχνη (135gr. powdered sugar)
45ml γάλα (45ml milk)

Για την επικάλυψη (For the Frosting):


καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (dulce de leche)

https://www.daddy-cool.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή