Δεκεμβρίου 15, 2018

KOYZINA

Υλικά
•2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
•5 κρόκους από μεγάλα αβγά
•300 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
•450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ παγωμένη και χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
•1&1/2 φλ. δυνατό καφέ
•1/4 φλ. λικέρ καφέ η λικέρ σοκολάτα
•100 γρ. τρίμματα σοκολάτας
•κακάο

Εκτέλεση
Για να παστεριώσουμε τους ωμούς κρόκους, βάζουμε σε μπεν μαρί για 10' τους κρόκους με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τακτικά με σύρμα φροντίζοντας να μην ψηθεί το μίγμα και σφίξει ο κρόκος.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε το μίγμα να κρυώσει στην Κουζινομηχανή Kenwood προσαρμόζοντας το Χτυπητήρι, μέχρι να αφρατέψει καλά, να πυκνώσει και να διογκωθεί. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν, να ενωθούν τα υλικά σε μια λεία βελούδινη κρέμα.


Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή, ώσπου να εμφανιστούν κορυφές που στέκονται, οι γνωστές μύτες πουλιών (έτσι είναι το σχήμα τους) από το χτύπημα. Απαλά προσθέτουμε την κρέμα στην κρέμα αβγού και διπλώνουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.
Σε μπολ αναμιγνύουμε τον καφέ με το λικέρ. Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στον καφέ. Προσοχή, δεν τα μουλιάζουμε απλά τα βουτάμε. Αραδιάζουμε μια στρώση μπισκότα σε τετράγωνο πυρέξ. Απλώνουμε μισή κρέμα. Βάζουμε σε μια στρώση τρίμμα σοκολάτας .Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση βουτηγμένα μπισκότα σαβουαγιάρ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Παγώνουμε το γλυκό για 3-4 ώρες, να σφίξει ελαφρά. Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο όλη την επιφάνεια.
Με τα ίδια υλικά μπορούμε να φτιάξουμε σε ποτήρια ατομικά τιραμισού.

Aπό την αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!!!

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ

• 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (στήθος)

• 2 εκ. φρέσκο τζίντζερ

• 2-3 σκελίδες σκόρδο

• 2 κουταλιές του γλυκού άμυλο πατάτας

• 2 καρότα

• 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

• 50 γρ. ψημένα φιστίκια κάσιους

• 2 κουταλιές του γλυκού σάλτσα σόγιας

• 100 ml γλυκόξινη σάλτσα «χοϊσίν»

• 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

• φρέσκα φύλλα κολιάνδρου

• 125 γρ. βούτυρο Lurpak ανάλατο για το τηγάνισμα

• Ρύζι τύπου Γιασμίν

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ΠροετοιμασΙα για την τηγανιΑ κοτΟπουλο

Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα με νερό και βράζετε το ρύζι.

Τεμαχίζετε το κοτόπουλο σε κύβους 2x2εκ. και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβετε τζίντζερ και σκόρδο και τα ανακατεύετε με το κοτόπουλο. Προσθέτετε άμυλο πατάτας, καρυκεύετε με αλάτι και πιπέρι και το ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας για να επικαλυφθεί το κοτόπουλο.

Λιώνετε βούτυρο σε ένα ρηχό τηγάνι (γουόκ) σε υψηλή θερμοκρασία. Καίτε τα παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να πάρουν καφέ – χρυσό χρώμα.

Τεμαχίζετε τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τηγανίζετε στο τηγάνι γουόκ. Προσθέτετε σάλτσα σόγιας, γλυκόξινη σάλτσα και ζάχαρη και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για λίγη ώρα. Στη συνέχεια, προσθέτετε φιστίκια κάσιους και ραντίζετε λίγες φορές με νερό αν η σάλτσα είναι πολύ παχύρευστη.

Καρυκεύετε την τηγανιά κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι (ή τσίλι) γαρνίροντας με φρεσκοκομμένα φύλλα κόλλιανδρου.

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. βούτυρο Lurpak
250 γρ. αμύγδαλο
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα βανίλια
220 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. ρούμι μαύρο
1,200 γρ. αλεύρι
άχνη για το πασπάλισμα

Εκτελεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο Lurpak με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.)

Παράλληλα, χονδροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε απλώσει σε μία λαδόκολλα και ψήσει στους 160οC έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 χιλ. πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρώς την κορυφή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15-20 λεπτά.

Βγάζουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά, τους βουτάμε στην άχνη. Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πολλές φορές.

TIPS:

Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του βουτύρου, τόσο πιο αφράτος θα γίνει ο κουραμπιές.
Το αφράτεμα του βουτύρου με της ζάχαρης απαιτεί πολύ δυνατό χτύπημα. Όμως μόλις προστεθεί το αλεύρι, πρέπει το χτύπημα να γίνεται αργά, σε χαμηλή ταχύτητα για να μην καταστραφεί η αφράτη υφή που έχει αποκτήσει το μείγμα.
Να ψήνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, και όχι πάρα πολύ ώστε να μην αποκτά τραχιά και σκληρή υφή και να βγαίνει λευκός.
Απαραίτητο είναι να ζαχαρωθεί όταν είναι κρύος. Γιατί όταν είναι ζεστός η πρώτη στρώση ζάχαρης δημιουργεί ένα χονδρό υπόστρωμα που δεν είναι ευχάριστο όταν το τρώμε.
Πάντα να τον σκεπάζουμε καλά γιατί απορροφά πολύ εύκολα υγρασία και νοτίζει και δεν μένει τραγανός.

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 8 μερίδες:

Για τη μαρέγκα:
4 μεσαία αυγά
240 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κσ χυμό λεμονιού
1 σκ κορν φλάουρ
1 βανίλια

Για τη σαντιγί:
660ml Κρέμα Γάλακτος ΦΑΓΕ με 35% λιπαρά
80g ζάχαρη άχνη
1/2 κγ φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

Για το γαρνίρισμα:
100g ζαχαρωμένα τζίντζερ, κομμένα σε μικρά κυβάκια
375g ποικιλία βατόμουρων (μύρτιλα, raspberries, blackberries, φραγκοστάφυλα)
ΛΙΣΤΑ ΑΓΟΡΩΝ

Ξεκινάμε με την παρασκευή της μαρέγκας, ανακατεύοντας με αυγοδάρτη μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ τα ασπράδια με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Τοποθετούμε το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό (μπεν μαρί) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ζεσταθεί ελαφρώς το μίγμα μας.
Στη συνέχεια, χτυπάμε το μίγμα στο μίξερ μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα.
Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το χτύπημα, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη βανίλια.
Απλώνουμε το μίγμα επάνω σε χαρτί ψησίματος, σε σχήμα στρογγυλό και ψήνουμε για 1 ώρα στους 130°C, σε προθερμασμένο φούρνο.
Φτιάχνουμε τη σαντιγί, χτυπώντας στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να σφίξει το μίγμα. Για καλύτερο αποτέλεσμα η Κρέμα Γάλακτος πρέπει να είναι κρύα, απευθείας από το ψυγείο.
Αλείφουμε με μια σπάτουλα τη φρέσκια σαντιγί επάνω στην ψημένη μαρέγκα και γαρνίρουμε με τα βατόμουρα και τα ζαχαρωμένα τζίντζερ.

KOYZINA

Η κολοκύθα είναι ένα από τα λίγα λαχανικά που μπορεί να παίξει με αξιώσεις τόσο σε αλμυρές όσο και γλυκές συνταγές. Ταυτόχρονα με τη μαγειρική, υψηλή θεωρείται και η διατροφική της αξία, τόσο ώστε να κερδίζει χωρίς ενδοιασμούς μια θέση στον κατάλογο με τις υπερτροφές.

Tο ρόφημα κολοκύθας πίνεται κρύο ή ζεστό.

Συνταγή: ρόφημα κολοκύθας

Υλικά για 1 άτομο
1 κούπα γάλα φρέσκο
500 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια
1 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια (κάψουλα)
½ κούπα καφέ εσπρέσο (υγρό)
1 πρέζα κανέλα σκόνη 1 πρέζα γαρίφαλο σκόνη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη

Εκτέλεση για το ρόφημα κολοκύθας

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια, τον καφέ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο.

Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε την κολοκύθα που έχουμε καλύψει με νερό για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Την περνάμε από το μπλέντερ και τη σουρώνουμε.

Ρίχνουμε στο μπλέντερ την κολοκύθα, το γάλα και παγάκια και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι και γαρνίρουμε με σαντιγί, άχνη ζάχαρη και κανέλα.

KOYZINA

Υλικά

150 γρ κολοκυθάκια

1 αυγό

200 γρ. μαλακό τυρί

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό με το τυρί μέχρι να σχηματιστεί κρέμα. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί που το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και από πάνω προσθέτουμε την κρέμα. Ψήνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

KOYZINA

Συστατικά
4 Μερίδες
1/2 κιλό ρεβίθια βρασμένα
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
τσάιβς(σχοινόπρασο)
αλάτι (για τη σάλτσα)
3 κουταλιές σούπας horse-radish (Αγριοράπανο) (για τη σάλτσα)
2/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (για τη σάλτσα)
2,3 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
1 φλιτζάνι μουστάρδα τύπου Ντιζόν (για τη σάλτσα)
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
60 γρ. φιλέτα αντσούγιας
1 μέτριο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
1 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σεροδέλες
250 γρ. πέστροφα καπνιστή
2 κόκκινες πιπεριές σε λεπτές λωρίδες
2 πράσινες σε λεπτές λωρίδες
Θυμάρι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το ¼ του φλιτζανιού από το ελαιόλαδο με το μισό χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τα ρεβίθια. Τα ανακατεύουμε με τις πιπεριές και τα αφήνουμε στη σαλατιέρα. Φτιάχνουμε εν τω μεταξύ τη σάλτσα.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και πιπέρι, το μαϊντανό, λίγο θυμάρι και σχοινόπρασο. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε λίγο-λίγο ελαιόλαδο, εναλλάξ με το λεμόνι, ελέγχοντας ότι το απορροφά το μίγμα.

Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε στο μίγμα τη μουστάρδα και το horse-radish. Ανακατεύουμε ένα μέρος της σάλτσας με τη σαλάτα των ρεβιθιών και προσθέτουμε τις πέστροφες, τις αντζούγιες και τις ελιές. Σερβίρουμε την υπόλοιπη σάλτσα σε σαλτσιέρα.

Tip Μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο.

KOYZINA

Μπάρα Δημητριακών με αποξηραμένα φρούτα και λευκή σοκολάτα

Συστατικά
10 Μερίδες
2 κουταλιές σούπας AB δαμάσκηνα αποξηραμένα κομμένα σε μικρά κομματάκια
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη κανέλας
2 κουταλάκια γλυκού νερό
30 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
6 κουταλιές σούπας κουάκερ
2,5 κ.σούπας μέλι
1 κουταλάκι γλυκού σταφίδα μαύρη
1 κουταλάκι γλυκού σταφίδα ξανθιά
2 σύκα αποξηραμένα κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές σούπας AB κράνμπερις αποξηραμένα
2 κουταλιές σούπας AB βερίκοκα αποξηραμένα κομμένα σε μικρά κομματάκια
2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε αρχικά τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, τα κράνμπερις και τα σύκα με το κουάκερ, ανακατεύοντας καλά με τα δάχτυλά μας ώστε να ξεχωρίσουν τα κομματάκια μεταξύ τους και να διεισδύσει παντού το κουάκερ.Στη συνέχεια προσθέτουμε ανακατεύοντας καλά τις σταφίδες και το μέλι. Σε αυτό το σημείο ραντίζουμε τη μάζα που έχει σχηματισθεί με το νερό ώστε να γίνει το μίγμα συμπαγές.

Προσθέτουμε τα κομματάκια τής σοκολάτας, ρίχνουμε για άρωμα τη σκόνη κανέλας και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε την εσωτερική επιφάνεια ενός στενόμακρου πυρέξ ή φόρμας με αντικολλητική επένδυση με ηλιέλαιο και αδειάζουμε το μίγμα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα σε 180οC για 15 λεπτά.

Κόβουμε σε στενόμακρα κομμάτια πριν ακόμα κρυώσουν καλά με τη βρεγμένη λάμα ενός κοφτερού μαχαιριού. Η κάθε μπάρα πρέπει να είναι μέχρι 80 γρ.

TIP Οι μπάρες δημητριακών αποτελούν κατάλληλη τροφή για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

KOYZINA

Συστατικά

6 Μερίδες
700 γρ. γάλα φρέσκο (για την κρέμα)
20 γρ. Γλυκόζη (για το σιρόπι)
500 γρ. Ζάχαρη (για το σιρόπι)
250 γρ. βούτυρο (για το φύλλο)
250 γρ. καταΐφι (για το φύλλο)
1 κλωναράκι βανίλιας (για την κρέμα)
80 γρ. κορν φλάουρ (για την κρέμα)
6 κρόκοι αβγών (για την κρέμα)
2 ολόκληρα αβγά (για την κρέμα)
160 γρ. ζάχαρη (για την κρέμα)
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% (για την κρέμα)
300 γρ. νερό (για το σιρόπι)

Εκτέλεση
Εκτέλεση για την κρέμα :

Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αβγά (τα 2 ολόκληρα και τους 6 κρόκους).

Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε λίγο στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη μαλακώνουμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ για να πετύχουμε μία λεία υφή.Συναρμολόγηση : Σε ένα ταψί 20x30 εκ. απλώνουμε το μισό καταΐφι το οποίο έχουμε ανοίξει. Το βουτυρώνουμε πολύ καλά, αδειάζουμε την κρέμα πάνω από αυτό και απλώνουμε το υπόλοιπο καταΐφι ανοιγμένο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 1 ώρα τουλάχιστον.

Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι που έχουμε φτιάξει προηγουμένως, βράζοντας τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 4 λεπτά (4 λεπτά από το σημείο βρασμού).

KOYZINA

Υλικά
200 γρ (24 τμχ) μπισκότα τύπου πτι-μπερ
Για την κρέμα τυριού:

250 γρ μασκαρπόνε ή γλυκιά μυζήθρα
100 γρ άχνη ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος
Για την κρέμα πραλίνα:

200 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ πραλίνα φουντουκιού
Γαρνίρισμα:

Τριμμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση
Στρώνω τη βάση του πυρέξ 21x28 εκ (ή ταψιού) με μπισκότα να την καλύπτουν όλη (αν χρειαστεί κόβω κάποια μπισκότα).
Με το μίξερ χτυπάω το μασκαρπόνε, την άχνη και την κρέμα γάλακτος να αφρατέψουν.
Απλώνω το μισό μείγμα πάνω στα μπισκότα.
Σε άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (όχι πάνω από 7 λεπτά), προσθέτω την πραλίνα σε δύο δόσεις ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ (να μην χάσει το μείγμα τον όγκο του).
Ρίχνω κι από αυτό τη μισή δόση πάνω στην κρέμα τυριού να την καλύψει.
Επαναλαμβάνω τις στρώσεις άλλη μια φορά μπισκότα – κρέμα τυριού – κρέμα πραλίνας.
Γαρνίρω τριμμένη κουβερτούρα, σκεπάζω με μεμβράνη το σκεύος και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει.
Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

paxxi.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή