Σεπτεμβρίου 25, 2020

KOYZINA

Σούπερ μαλακό αποτέλεσμα χωρίς παγωτομηχανή

Υλικά
2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
7 κρόκους αβγών
2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. στέβια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας και βράστε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Ρίξτε τους κρόκους αβγών σε ένα μπολ, προσθέστε τη στέβια (προαιρετικά) και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το μείγμα των αβγών σιγά σιγά σε εκείνο του γάλακτος όση ώρα είναι στη φωτιά και ανακατέψτε.
Μόλις το μείγμα γίνει όσο παχύρευστο θέλετε βγάλτε το από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα σακουλάκι τροφίμων και βάλτε στο στην κατάψυξη για 3- 4 ώρες.
Ανά μισή ώρα βγάζετε από την κατάψυξη και πλάθετε με τα χέρια σας.

newsbeast.gr

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ:
2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ παπαδοπουλου,
250/ γραμμαρια βιταμ μαλακο,
100 γραμμαρια αχνη ζαχαρη,
1 βανιλια,
60 γραμμαρια κακαο,
1 φλυντζανακι του καφε ελληνκου κονιακ,
200 ml γαλα φρεσκο χλιαρο,
250 γραμμαρια κρεμα γαλακτος πληρες(35%),
250 γραμμαρια κουβερτουρα,
2 κουταλιες της σουπας βιταμ,
1 φλυντζανι τσαγιου καρυδια ψιλοκομμενα,
50 γραμμαρια ψιλοκομμενη σοκολατα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το βιταμ-αχνη-βανιλια-κακαο-κονιακ και τα ανακατευουμε με το χερι 5 λεπτα

Ριχνουμε τα καρυδια και ανακατευουμε 1 λεπτο!Προσθετουμε τα μπισκοτα βουτωντας τα δευτερολεπτα στο γαλα σπαζοντας τα μεσα στο μιγμα

Ανακατευουμε 2 λεπτα!Τοποθετουμε το μιγμα σε λαδοκολα το κλεινουμε του δινουμε το σχημα το σφιγγουμε καλα και το τοποθετουμε στην καταψυξη ολη νυχτα

Την επομενη το βγαζουμε βγαζουμε την λαδοκολα το τοποθετουμε πανω σε σχαρα και φτιαχνουμε το ΓΛΑΣΣΟ:Βαζουμε την κρεμα γαλακτος με την κουβερτουρα σε μπεν μαρι ανακατευοντας την να γινει λεια

Την κατεβαζουμε και βαζουμε μεσα το βουτυρο ανακατευουμε την αφηνουμε 2 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια την ριχνουμε πανω στον κορμο!Και φυσικα διακοσμουμε με την τριμμενη σοκολατα

Τον τοποθετουμε στην καταψυξη εαν τον θελουμε πολυ παγωμενο!Εαν τον θελουμε μαλακο τον τοποθετουμε στην συντήρηση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”https://www.xrysessyntages.gr/

KOYZINA

Υλικά
20-25 μερίδες
500 γρ κολοκυθάκια τριμμένα
1/4 φλ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 φλ άνιθο ψιλοκομμένο
1/4 φλ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό στον τρίφτη
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
μερικά παξιμάδια χαρουπιού ελαφριά βρεγμένα
1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κτσ ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Συγκεντρώνω όλα τα υλικά, πλαθω τους κεφτέδες και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Άλλη πρόταση στο φούρνο με ροδέλες κολοκυθιών για όσους αποφεύγουν το τηγάνισμα

KOYZINA

Υλικά :
50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
100 γρ. ζαμπόν
150 γρ. τυρί emmental (έμενταλ)
100 ml γάλα φρέσκο πλήρες
70 γρ. ντομάτες φρέσκιες (1 μέτρια)
50 γρ. πατάτες (1 μικρή)
100 ml ηλιέλαιο
3 αυγά
180 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση
Με το φτερό του μίξερ χτυπάμε το λάδι με τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και συμπληρώνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει. Ρίχνουμε και το μπέικιν πάουντερ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε το μείγμα.

Προσθέτουμε τo ζαμπόν, το τυρί, την ντομάτα κομμένη σε φέτες, την πατάτα κομμένη julienne και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα σε ό,τι φόρμα διαθέτουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175°C για 40 λεπτά.

Μόλις ψηθεί, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε φέτες. Για να το διατηρήσουμε μαλακό και αφράτο, το τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και το φυλάμε στο ψυγείο.

KOYZINA

Το απόλυτο γλυκό ψυγείου! Τρως όλο το ταψί χωρίς να το καταλάβεις!

Υλικά Συνταγής
Για την κρέμα βανίλια
1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
1/2 φλ. ζάχαρη
6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
1 βανίλια (μπαστουνάκι)
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτα
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1/3 φλ. ζάχαρη
4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ (80 γραμ.)
1 κ.σ. κακάο
1/2 φλ. ξύσμα κουβερτούρα
1 πρέζα αλάτι

Για το στήσιμο
1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 φλ. φρέσκο γάλα
2 κ.σ. κονιάκ
90 γραμ. τρούφα

Εκτέλεση
Για την κρέμα βανίλιας
Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη. Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους. Τους ρίχνουμε στο γάλα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί και αλατίζουμε ελαφρώς. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για την κρέμα σοκολάτας
Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το κακάο στο γάλα που κρατήσαμε. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς. Αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε. Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο του γλυκού
Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι 24×30 εκ. Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στο ταψάκι. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω στα μπισκότα. Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.

Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα. Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας. Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.

https://www.argiro.gr/

KOYZINA

Υπέροχο δροσερό, ελαφρύ οικονομικό γλύκισμα για όλες τις ώρες.. Μόνο σε 10 λεπτά… 

Υλικά

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο η το κλασικό
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (Εγώ βάζω 1 πακέτο κλασικό και 1 με σοκολάτα)
Γλυκό του κουταλιού κεράσι
Μαρμελάδα βύσσινο η όποια προτιμάτε

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάω τα μπισκότα με το χέρι, σε ένα άλλο μπολ βάζω το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και ανακατεύω καλά,κόβω κερασάκια από το γλυκό του κουταλιού και λίγο από το σιρόπι και τα προσθέτω στο γιαούρτι βάζω και τα μπισκότα και ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν όλα μαζί.

Σε μία στρογγυλή πιατέλα βάζω το δαχτυλίδι από το τσέρκι μου (μπορείτε να το βάλετε σε ταψάκι η πιρεξ) και προσθέτω το μίγμα. Βάζω μαρμελάδα βύσσινο και κομμένα κερασάκια από το γλυκό του κουταλιού.. Βάζω στο ψυγείο να παγώσει καλά 4 ώρες..https://www.xrysessyntages.gr/

KOYZINA

Μια αρωματική τάρτα με κολοκυθάκια, ωραία τυριά και άφθονα μυρωδικά

Υλικά
1 έτοιμο φύλλο για τάρτα
800 γρ. κολοκυθάκια
2 πράσα ψιλοκομμένα
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
200 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το πράσο με το κρεμμυδάκι για 3-4′ μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τη γεύση μας και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και να πιουν τα υγρά τους.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τον άνηθο, το δυόσμο, τα τυριά (κρατάμε λίγη γραβιέρα για το πασπάλισμα της επιφάνειας) και ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το γάλα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίγμα με τα κολοκυθάκια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και απλώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψουμε τόσο τον πάτο όσο και τα τοιχώματα του σκεύους.
Ρίχνουμε τη γέμιση και ισιώνουμε λίγο την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε την τάρτα για 50′ περίπου, ή μέχρι να ροδίσει όμορφα.

KOYZINA

Buddha bowl με Πλιγούρι Fytro, Λαχανικά και Σάλτσα Βαλσάμικου

150 γρ. Πλιγούρι Fytro

3 τομάτες

30 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 αγγούρι κομμένο σε sticks

1 κρεμμύδι άσπρο ξερό κομμένο σε ροδέλες

για τη Σάλτσα Βαλσάμικου:

50 ml (1/4 φλιτζ.τσαγιού) ξίδι βαλσάμικο

150 ml( ¾ φλιτζ.τσαγιού) ελαιόλαδο

1 κουτ.σούπας μέλι

Αλάτι

Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ και τα χτυπάτε λίγο.

Βράζετε το Πλιγούρι Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ζεματίζετε τις τομάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε λωρίδες.

Σε τέσσερα μπολ τοποθετείτε στο κέντρο το βρασμένο πλιγούρι. Περιχύνετε με 3 κουτ. σούπας σάλτσα, προσθέτετε λίγο αλάτι και ανακατεύετε. Γύρω γύρω σε κάθε μπολ μοιράζετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τις τομάτες και τα αγγούρια. Εάν θέλετε περιχύνετε με λίγη ακόμα σάλτσα. Σερβίρετε.

https://fytro.com.gr/

KOYZINA

Μηλόπιτα με Νιφάδες Βρώμης Fytro
Υλικά
80 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης Fytro
100 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
1 κιλό (7-8 τεμάχια) μήλα σε φέτες
200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα σε κομματάκια
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
1 φάκελος Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ (προαιρετικά)
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
10 γαρύφαλλα

Εκτέλεση
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, τις Νιφάδες Βρώμης Fytro, τα αμύγδαλα, την κανέλα και ανακατεύετε με το χέρι.

Βουτυρώνετε μία φόρμα με σούστα που ανοίγει, διαμέτρου 26-28 εκ. και απλώνετε τα μήλα. Αδειάζετε από πάνω τη ζύμη και διακοσμείτε με τα γαρύφαλλα. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
Αφήνετε τη μηλόπιτα να κρυώσει και ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντάς την.
Ετοιμάζετε το Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και γαρνίρετε τη μηλόπιτα.

https://fytro.com.gr/

KOYZINA

Η συνταγή αυτή της Μαρκέλας Χαζάν είναι ένα… ποίημα. Βασίζεται σε απλά υλικά και πραγματικά αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φάτε μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα.

Υλικά 
1 κιλό φρέσκες ώριμες ντομάτες
5 κουταλιές βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ξεφλουδισμένο και κομμένο στη μέση
αλάτι

Εκτέλεση 
Ξεκινάμε τη συνταγή μας με την προετοιμασία για τις φρέσκες ντομάτες. Βάζετε τις ντομάτες σε βραστό νερό για ένα λεπτό.
Τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
Στη συνέχεια της συνταγής, βάλτε τις ντομάτες σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το βούτυρο, το κρεμμύδι και το αλάτι και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Οταν φθάσει στο σημείο που θέλετε από άποψη αλατιού και υγρών ρίχνετε μέσα τα βρασμένα μακαρόνια, ανακατεύετε, αφήνετε για ένα λεπτό και σερβίρετε αμέσως με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή