Δεκεμβρίου 09, 2022

KOYZINA

Τηγανητές μελιτζάνες, γεμιστές με κιμά -Τραγανές και πεντανόστιμες, θα ξετρελαθείς
Είναι ευρέως γνωστό πως η μελιτζάνα είναι μία από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες της ελληνικής γαστρονομίας.

Στη χώρα μας συνηθίζουμε να απολαμβάνουμε το αγαπημένο ζαρζαβατικό σε διάφορες παραλλαγές, ωστόσο μπορεί να πει κανείς πως η τηγανητή εκδοχή τους είναι από τις πιο δημοφιλείς.

Παρ'όλο που η ελληνική μαγειρική έχει πειραματιστεί πολύ με το συγκεκριμένο λαχανικό, υπάρχουν ορισμένες συνταγές από άλλες κουζίνες που δεν είναι τόσο διαδεδομένες στην Ελλάδα.

Μία από τις νοστιμότερες είναι τα λεγόμενα κινέζικα «κουτάκια» μελιτζάνας, τα οποία συναντώνται και στην Ινδική κουζίνα. Το λαχταριστό πιάτο πρόκειται για τηγανητές ροδέλες μελιτζάνας γεμιστές με κιμά και υπόσχεται να σας συναρπάσει!

Υλικά
Για τη γέμιση:

1 φλιτζάνι χοιρινό κιμά
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Για το κουρκούτι:

½ φλιτζάνι αλεύρι, αλεύρι για κέικ ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις (70 γρ.)
⅓ φλιτζάνι κορν φλάουρ (50 γρ.)
2 αυγά
¼ φλιτζάνι μπύρα (προσθέστε αν χρειαστεί)
⅓ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίστε τις μελιτζάνες, αφαιρέστε τις δύο άκρες. Στη συνέχεια, κόψτε τις μελιτζάνες σε ροδέλες χωρίς όμως να κόβετε μέχρι κάτω.
Κάντε άλλο ένα κόψιμο ανά δύο ροδέλες ώστε οι δύο φέτες να είναι ακόμα συνδεδεμένες μεταξύ τους.
Προσθέστε όλα τα υλικά για τη γέμιση κρέατος σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το χοιρινό κιμά στο κέντρο από τις δύο ροδέλες για να δημιουργήσετε ένα «σάντουιτς» μελιτζάνας με κιμά.
Ρίξτε όλα τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Μην προσθέτετε όλη τη μπύρα με τη μία, ρυθμίστε την ποσότητα της σταδιακά για να δημιουργήσετε ένα μείγμα με πυκνότητα γιαουρτιού.
Τοποθετήστε τα σάντουιτς μελιτζάνας στο κουρκούτι ώστε να καλυφτούν πλήρως.
Τηγάνισμα:

Ζεσταίνετε ηλιέλαιο σε μια μικρή κατσαρόλα. Τοποθετήστε μια μικρή σταγόνα ζυμαριού στο λάδι και βεβαιωθείτε ότι επιπλέει αμέσως για να σιγουρευτείτε πως είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία για τηγάνισμα.
Τοποθετήστε τα σαντουιτσάκια μελιτζάνας μέσα και τηγανίστε τα μέχρι να χρυσαφίσουν.
Όταν είναι έτοιμα μεταφέρετε έξω σε ένα ταψάκι με χαρτί για να στραγγίξουν.
Καλή απόλαυση! https://www.bovary.gr/

KOYZINA

 Σαλάτα με κοτόπουλο, κρουτόν και σπιτικό ντρέσινγκ με στραγγιστό γιαούρτι για να φτιάξετε το πιο καλοκαιρινό πιάτο!

Συστατικά
1 φιλέτο κοτόπουλο
1 φέτα ζυμωτό ψωμί
1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 2%
1/2 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. ξύδι
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
15-20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη


Μέθοδος Εκτέλεσης
Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο κοτόπουλο και απο τις δύο πλευρές.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο.
Κόβουμε μία φέτα απο το ζυμωτό ψωμί και το τεμαχίζουμε σε κυβάκια.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και βάζουμε μέσα τα κομματάκια ψωμιού.
Αλατοπιπερώνουμε το ψωμί και προσθέτουμε λίγη ρίγανη.
Τα ψήνουμε μέχρι να γίνουν τραγανά.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ, τη μουστάρδα, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το iceberg και το ανακατεύουμε μαζί με το dressing που έχουμε έτοιμο στο μπολ.
Κόβουμε σε κομμάτια το τηγανητό κοτόπουλο και το προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με τα κομμάτια ψωμιού και λίγη έξτρα παρμεζάνα.

https://dimitrismichailidis.com/

KOYZINA

Δροσερό και νόστιμο γλυκό ψυγείου, με μπισκοτένια βάση, αφράτη κρέμα και επικάλυψη με ροδάκινα και ζελέ

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. τσαγιού χοντρο-θρυμματισμένα cookies σοκολάτας με σταγόνες σοκολάτας (ή πρέτζελ)

170 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για βουτύρωμα πυρέξ

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γ. κανέλα

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Για τη γέμιση και επικάλυψη:

230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική

230 γρ. σαντιγί έτοιμη ή 120 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, κρύα χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
3-4 ροδάκινα καθαρισμένα κομμένα σε φέτες (ή κομπόστα αν δεν είναι στην εποχή τους)
2 φακελάκια φρουί ζελέ βερίκοκο (100 γρ. το ένα)
400 ml βραστό νερό + 400 ml κρύο νερό ή χυμό ροδάκινου ή ζωμός κονσέρβας ροδάκινου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ 22×33 εκ. περίπου ορθογώνιο ή αντίστοιχο τετράγωνο. Καθαρίζετε τα ροδάκινα, τα κόβετε σε φέτες και τις τοποθετείτε σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα υγρά του. Αν έχετε κονσέρβα τα στραγγίζετε, ακολουθείτε τη πιο πάνω διαδικασία και βάζετε στο ψυγείο το χυμό τους για να τον χρησιμοποιήσετε στη παρασκευή του ζελέ.
Για τη βάση:

Χοντροθρυμματίζετε (περίπου σε μέγεθος ρεβυθιού) τα cookies ή χοντροκόβετε τα πρέτζελς και τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά. Στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα στη βάση του βουτυρωμένου πυρέξ, ισιώνετε την επιφάνειά του πιέζοντάς το ελαφρώς στη βάση και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Για τη γέμιση:

Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα ψημένη βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για 40-50 λ ή μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί καλά.
Εν τω μεταξύ, λίγο πριν σταθεροποιηθεί η κρέμα γέμισης φτιάχνετε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας 400 ml ζεστό νερό και 400 ml κρύο και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς όμως να σφίξει.

Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο και στρώνετε πάνω από τη κρέμα τυριού τις φέτες ροδάκινου. Στη συνέχεια ρίχνετε προσεκτικά από πάνω σε όλη την επιφάνεια το ζελέ. Προτιμήστε να ρίχνετε το ζελέ μέσα σε ένα μεγάλο κουτάλι που θα κρατάτε πάνω από γλυκό ώστε ο ζελές να πέφτει σαν συντριβάνι πάνω στο γλυκό. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2-3 ώρες περίπου ή μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά το ζελέ.

Πηγή: parosnewss.blogspot.com https://www.fanpage.gr/

KOYZINA

Αποτελεί μία από τις πιο φίνες και ντελικάτες συνταγές της γαλλικής γαστρονομίας, παρότι η προετοιμασία της δεν απαιτεί ικανότητες masterchef.

Τώρα που τα αχλάδια είναι στα καλύτερά τους, σας προτείνουμε μια συνταγή που θα κάνει τη διαφορά για επιδόρπιο σε ένα επίσημο γεύμα.

Τα τρυφερά αχλάδια σιγοβράζουν σε κόκκινο κρασί, αρωματισμένο με βανίλια και κανέλα.

Μερικά μυστικά της συνταγής
Διαβάζουμε πως το κρασί που ταιριάζει καλύτερα σε μια τέτοια συνταγή είναι ποικιλίας καμπερνέ σοβινιόν ή μερλό. Θα χρειαστείτε ένα ολόκληρο μπουκάλι κρασί για να ποσάρετε 6 μεγάλα αχλάδια.

Κρατήστε επίσης στις σημειώσεις σας πως το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι βαθύ, για να χωράνε τα αχλάδια, ει δυνατόν όρθια, αλλά όχι πολύ φαρδύ.

Μπορείτε φυσικά να σερβίρετε τα αχλάδια σας με σαντιγί ή κάποια άλλη βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Υλικά
1 φασόλι βανίλιας
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
225 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας κομμένο στη μέση
3-4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
6 αχλάδια κρυστάλλια, ώριμα
Εκτέλεση
Κόβουμε τη βανίλια στη μέση και ξύνουμε τα σποράκια. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα και ένα κλωνάρι θυμάρι. Ρίχνουμε και το περίβλημα της βανίλιας κομμένο σε τρεις λωρίδες
Βυθίζουμε στο σκεύος τα αχλάδια ξεφλουδισμένα, χωρίς να αφαιρέσουμε όμως το κοτσάνι
Σιγοβράζουμε με το καπάκι κλειστό για 20 με 30 λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάται από τον βαθμό ωρίμανσης του φρούτου
Αφαιρούμε τα αχλάδια προσεκτικά και δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς ώστε να μειωθεί το κρασί και να δέσει σε ένα ελαφρύ σιρόπι. Αφαιρούμε τη βανίλια και την κανέλα
Σερβίρουμε κάθε αχλάδι, περιχύνοντάς το με λίγο από το σιρόπι και λίγο επιπλέον φρέσκο θυμάριhttps://www.iefimerida.gr/

KOYZINA

Τα μακαρόνια είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων και η παρακάτω συνταγή συνδυάζει γευστικότατα τα λατρεμένα ζυμαρικά με τα κολοκυθάκια.

Υλικά

320 γρ. ζυμαρικά

3 κολοκυθάκια

4 - 5 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Φρέσκος βασιλικός

Ελαιόλαδο

60 γρ. μπέικον

Αλάτι


Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μια χούφτα φρέσκο βασιλικό, μια σταγόνα λάδι και 1 ποτήρι νερό. Στη συνέχεια σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 - 15 λεπτά. Φροντίζοντας να μένει πάντα λίγο νερό και να μην στεγνώσουν.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ύστερα ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με ένα μπλέντερ, αν χρειαστεί προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό και τα μεταφέρουμε σε ένα τηγάνι. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.

Ανακατεύουμε την παρμεζάνα μαζί 2 - 3 κουταλιές της σούπας βραστό νερό από τα μακαρόνια, μέχρι να γίνει μια κρέμα και την προσθέτουμε στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.

Σοτάρουμε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την κρέμα κολοκυθιού, προσθέτουμε το μπέικον και απολαμβάνουμε.

Photo credits://www.tavolartegusto.it/ricette/

KOYZINA

Για να φέρεις εις πέρας αυτή την εύκολη συνταγή θα πρέπει να έχεις κουβερτούρα, μπισκότα και βούτυρο, υλικά που πάντα υπάρχουν στο ντουλάπι της κουζίνας και το ψυγείο.

Υλικά
500 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
300 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα μας μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια μαριζ, μέχρι να γίνει μία γυαλιστερή γκανάζ. Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε τα μπισκότα μας σε μικρά κομμάτια.
Αδειάζουμε την γκαναζ μέσα στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού. Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ με μεμβράνη και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Δείτε το βίντεο:

Την συνταγή πήραμε από τον σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη.https://www.bovary.gr/

KOYZINA

Τη συνταγή βρήκαμε από το blog της Χρυσαυγής Μπόμπολα

Υλικά:

1 κιλό καθαρισμένες από τα κοτσάνια τους ρώγες σταφυλιού (ποικιλία ραζακιά, κίτρινες, χωρίς κουκούτσι)
800 γραμμάρια ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλιας
1 κλωναράκι αρμπαρόριζας
Χυμό μισού ζουμερού λεμονιού
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις ρώγες από το σταφύλι και τις αφήνουμε για 15 λεπτά στο σουρωτήρι να στεγνώσουν. Τις βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες και την αρμπαρόριζα. Ανακατεύουμε με προσοχή να μην λιώσει το σταφύλι. Ανάβουμε τον φούρνο της κουζίνας στους 150 βαθμούς στο αερόθερμο.

Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόχαρτου (τόσο ώστε να προεξέχει αρκετά από το σκεύος που έχουμε διαλέξει. Το βάζουμε κάτω από τη βρύση και το βρέχουμε καλά. Το στύβουμε μέσα στα χέρια μας να φύγουν τα νερά και σκεπάζουμε με αυτό το σκεύος με το σταφύλι.

Ψήνουμε έτσι σκεπασμένο για 30 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο και χωρίς να το πειράξουμε καθόλου. Στη μισή ώρα βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο και ανακατεύουμε καλά το γλυκό. Τοποθετούμε πάλι επάνω το λαδόχαρτο έτσι ώστε να το σκεπάζει πλήρως και ξαναβάζουμε το γλυκό στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά.

Το γλυκό σταφύλι είναι έτοιμο! Το μοιράζουμε σε γυάλινα βαζάκια αποστειρωμένα και το αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν το διατηρούμε στο ψυγείο.

Υ.Γ: Η αρμπαρόριζα είναι ένα μυρωδικό που το χρησιμοποιούμε στο γλυκό του κουταλιού σταφύλι και στο κυδώνι. Δίνει εκτός από άρωμα και πιο σκούρο χρώμα στο γλυκό μας. Αν θέλετε την παραλείπετε!

KOYZINA

Η πιο εύκολη μακαρονόπιτα με φύλλο και με την αγαπημένη σου φέτα, είναι τόσο εύκολη που μπορείς να την πεις και την μακαρονόπιτα της τεμπέλας!!

Συστατικά για την μακαρονόπιτα
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά με τρύπα
250 ml φρέσκο γάλα 3,5%
400 γρ φέτα
200 γρ Γραβιέρα τριμμένη
5 αυγά (4 για την γέμιση και 1 για τα φύλλα)
100 γρ βούτυρο γάλακτος
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
1 κ.τ.σ γιαούρτι
Αλάτι-πιπέρι

Βράζουμε πρώτα τα μακαρόνια για 12 λεπτά.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια αλλά δεν τα κρυώνουμε
Λιώνουμε τα 50 γρ βούτυρο γάλακτος και το ανακατεύουμε με τα μακαρόνια.
Προσθέτουμε το γάλα και τη φέτα τριμμένη την μισή και την άλλη μισή σε χοντρά κομμάτια και χτυπάμε την τριμμένη γραβιέρα.
Χτυπάμε 4 αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα με τα μακαρόνια.
Τα Ανακατεύουμε όλα μαζί και αλατοπιπερώνουμε.
Βουτυρώνουμε το ταψί.
Βάζουμε τα πέντε φύλλα κάτω βουτυρωμένα και τα υπόλοιπα 5 από πάνω πάντα αλείφουμε με το βούτυρο γάλακτος.
Χτυπάμε σε ένα πιάτο ένα αυγό με λίγο γιαούρτι και αλείφουμε την Μακαρονόπιτα από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40-45 λεπτά (μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα).
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με Μαυροκούκι

Tips!

Η ίδια γευστική, εύκολη και γρήγορη μακαρονόπιτα μπορεί να γίνει και με πέννες!

https://petros-syrigos.com/

KOYZINA

Υλικά
6 μεγάλα κολοκύθια, χοντρά, κομμένα στη μέση
400γρ. λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
2 λεμόνια
2 λίτρα ζωμό λαχανικών φρέσκο ή από κύβο βιολογικό
1½ κουτ. σούπας κορνφλάουρ
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
Μη νηστίσιμη παραλλαγή: Ελαττώνετε την ποσότητα των μανιταριών στα 250γρ. και του ρυζιού στο μισό και προσθέτετε 250γρ. κιμά από γαλοπούλα, κοτόπουλο ή και μοσχάρι αν το προτιμάτε.
Ένα υπέροχο πιάτο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει γευστικά από το αντίστοιχο με κρέας.

Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε καλά και σκουπίζετε τα κολοκύθια. Τα κόβετε στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε την ψίχα από την κομμένη πλευρά τους. Στύβετε με τα χέρια την ψίχα και την ψιλοκόβετε.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, την ψίχα από τα κολοκύθια, το ρύζι, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το τριμμένο μπαχάρι, τον κόλιανδρο, το χυμό και το ξύσμα από το 1 λεμόνι και το μισό ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Κόβετε με ένα μαχαίρι μια μικρή φετούλα από την άκοπη πλευρά του κάθε κολοκυθιού (ώστε να στέκονται όρθια) και με ένα κουτάλι τα γεμίζετε καλά με το μίγμα.
Βήμα 4
Βάζετε τα κολοκύθια, όρθια σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με το άνοιγμα προς τα πάνω. Γεμίζετε την κατσαρόλα μέχρι τη μέση της με όσο ζωμό λαχανικών χρειαστεί, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζετε με το καπάκι της. Βράζετε το φαγητό για 45 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 5
Με μια κουτάλα βγάζετε αρκετό από το ζουμί της κατσαρόλας και το βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα από το δεύτερο λεμόνι.
Βήμα 6
Σε ένα μικρό μπολ διαλύετε το κορνφλάουρ με δύο τρεις κουταλιές νερό και το προσθέτετε στο μπολ με το ζωμό. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα. Ανακινείτε καλά και με προσοχή για να απλώσει παντού η σάλτσα, αφήνετε στη φωτιά να πάρει το φαγητό μια βράση και σερβίρετε αμέσως. ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή https://www.olivemagazine.gr/

KOYZINA

Το πιο νόστιμο τιραμισού με λιμοντσέλο

https://www.misya.

Το τιραμισού με λιμοντσέλο θα μπορούσε να είναι το κατεξοχήν νέο μας αγαπημένο γλυκό.
Εύκολο στην παρασκευή, πολύ φρέσκο ​​... και όντας τιραμισού χωρίς αυγά διατηρείται ακόμα καλύτερα και περισσότερο. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε τη ντελικάτη γεύση του λεμονιού και του λιμοντσέλο σε συνδυασμό με το μασκαρπόνε. Είναι υπέροχο.

Υλικά

200 γρ. σαβαγιάρ

250 γρ. μασκαρπόνε

150 ml κρέμα γάλακτος

50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

4 κουταλιές της σούπας λιμοντσέλο

1 λεμόνι

Για το σιρόπι

100 ml γάλα

60 ml λιμοντσέλο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη, μετά προσθέουμε το λιμοντσέλο και το χυμό λεμονιού (κρατάμε τη φλούδα, για να τη χρησιμοποιήσουμε για διακόσμηση).

Ξεχωριστά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο και μετά την προσθέτουμε στο μασκαρπόνε ανακατεύοντας αργά με μια κίνηση από κάτω προς τα πάνω με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

Ύστερα ετοιμάζουμε το σιρόπι ανακατεύοντας απλά το γάλα και το λιμοντσέλο σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε στον πάτο μια ελαφριά στρώση κρέμας και από πάνω καλύπτουμε με τα σαβαγιάρ αφού τα περάσουμε πρώτα στο σιρόπι.

Συνεχίζουμε καλύπτοντας με τη μισή κρέμα, προσθέτουμε μια δεύτερη στρώση βρεγμένα σαβαγιάρ και συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα, διακοσμώντας με φλούδα λεμονιού. Τέλος αφήνουμε το τιραμισού να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2-3 ώρες (κατά προτίμηση 6-8 ώρες) στο ψυγείο.
Το τιραμισού με λιμοντσέλο είναι έτοιμο, δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.

https://jenny.gr/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.