Οκτωβρίου 22, 2020

Ομορφιά

Η βιταμίνη Ε πέρα από ιδιαίτερα ωφέλιμη στον οργανισμό μας γενικότερα, είναι πολύ δημοφιλής και για τις καλλυντικές της ιδιότητες που πολλούς ειδικούς να εξυμνούν τα οφέλη της στο δέρμα μας. Τι κάνει όμως την βιταμίνη Ε τόσο ξεχωριστή;

Τα οφέλη της Βιταμίνης Ε στο δέρμα μας
Ενυδατώνει το δέρμα
Η βιταμίνη Ε βρίσκεται σε πολλές ενυδατικές ουσίες και το λάδι της μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατική κρέμα για την πρόληψη ή τη θεραπεία ξηρού, ξεφλουδισμένου δέρματος.

Την επούλωση των πληγών
Μερικές έρευνες δείχνουν ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης Ε μπορούν να προάγουν την επούλωση των πληγών. Είναι πιθανό το τοπικό έλαιο βιταμίνης Ε να προσφέρει παρόμοια οφέλη, αλλά ωστόσο χρειάζονται περισσότερες έρευνες για την επιβεβαίωση του.

Ενδέχεται να βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου στο δέρμα
Μια μελέτη του 2013 ανακάλυψε ότι τα ποντίκια που έλαβαν συμπληρώματα που περιείχαν βιταμίνη Ε είχαν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος, ακόμη και όταν εκτίθενται σε μεγάλες ποσότητες υπεριώδους φωτός.

Ωστόσο, μελέτες σε ανθρώπους δεν έχουν βρει οφέλη πρόληψης του καρκίνου του δέρματος που σχετίζονται με τη βιταμίνη Ε.

Μείωση του κνησμού του δέρματος
Η βιταμίνη Ε μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κνησμού του δέρματος και στην ανακούφιση του εκζέματος. Η βιταμίνη Ε ωστόσο δεν μπορεί να θεραπεύσει αλλεργικές αντιδράσεις, λοιμώξεις και άλλα ζητήματα που προκαλούν φαγούρα στο δέρμα. Επειδή ενυδατώνει το δέρμα, ωστόσο, μπορεί να προσφέρει προσωρινή ανακούφιση από κνησμό που προκαλείται από ξηρό δέρμα.

Έκζεμα
Η βιταμίνη Ε μπορεί να ανακουφίσει την ξηρότητα, τον κνησμό και την απολέπιση που σχετίζεται με έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης Ε όταν αυτά λαμβάνονται από το στόμα θα μπορούσαν να φανερώσουν σημαντικές βελτιώσεις στα συμπτώματα του εκζέματος. Αν και το έλαιο βιταμίνης Ε δεν έχει μελετηθεί καλά στη θεραπεία του εκζέματος, μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των τοπικών ενυδατικών.

Έγκαυμα από τον ήλιο
Περιορισμένη έρευνα δείχνει ότι η βιταμίνη Ε μπορεί να αποτρέψει ή να μειώσει τον σχηματισμό ηλιακών εγκαυμάτων.

Επειδή το λάδι βιταμίνης Ε μπορεί να ενυδατώσει και να καταπραΰνει το ξηρό δέρμα, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το κάψιμο και τον κνησμό που προκύπτουν από ηλιακό έγκαυμα.

Ωστόσο, η χρήση αντηλιακού και η αποφυγή άμεσης έκθεσης στον ήλιο παραμένουν οι καλύτερες στρατηγικές για την προστασία του δέρματος.

Πηγή:

www.medicalnewstoday.com/articles/318168#Ten-potential-benefits

https://enallaktikidrasi.com/

Ομορφιά

Ο πλαστικός χειρουργός Γεώργιος Τσακώνης μας μιλάει για την μεσοθεραπεία, μία αισθητική επέμβαση που δεν απαιτεί νυστέρι και γίνεται σε πρόσωπο αλλά και σώμα. Ανήκει στις αποτελεσματικότερες και ασφαλέστερες διαδικασίες στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής. Τα αποτελέσματα που μας προσφέρει είναι απόλυτα φυσικά! Κατά τη διαδικασία αυτή εγχύονται ουσίες στο δέρμα μας, και συγκεκριμένα στο μεσαίο στρώμα, που τονώνουν άμεσα την επιδερμίδα και χαρίζουν νεανική λάμψη.

Μεσοθεραπεία στο πρόσωπο

Με γνώμονα τις ανάγκες του προσώπου σας, γίνεται επιλογή των ουσιών που θα εισάγουμε στο δέρμα και φτιάχνουμε το "προσωπικό" σας κοκτέιλ. Ο στόχος της μεσοθεραπείας προσώπου είναι να ενυδατωθεί βαθιά το δέρμα καθώς και να μειωθούν σημαντικά οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες. Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης συνεδρίας, τα αποτελέσματα θα είναι ορατά.
Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι για να κάνει κανείς μεσοθεραπεία προσώπου. Στην πρώτη αλλά και πιο απλή περίπτωση, βιταμίνες, αμινοξέα και μέταλλα εισάγονται στο δέρμα. Στη δεύτερη περίπτωση προστίθεται στο απλό διάλυμα με τις βιταμίνες και τα αμινοξέα, υαλουρονικό οξύ.

Η τρίτη και τελευταία περίπτωση μεσοθεραπείας προσώπου, θεωρείται η πιο αποτελεσματική μορφή της και ονομάζεται PRP. Κατά τη διαδικασία αυτή, παίρνουμε πλάσμα από τον ασθενή κι έπειτα του το χορηγούμε με λεπτές βελόνες στο δέρμα του προσώπου. Το πλάσμα έχει την ιδιότητα να πολλαπλασιάζει τους ινοβλάστες στην επιδερμίδα, καθώς και να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη.
Συνδιαστικά με το πρόσωπο σε ηλικίες άνω των 40 ετών μπορούμε να εφαρμόσουμε τη θεραπεία σε λαιμό και ντεκολτέ.

Μεσοθεραπεία στο σώμα

Η Μεσοθεραπεία σώματος εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε σημείο εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε σημείο αντιμετωπίζει πρόβλημα με κυτταρίτιδα ή τοπικό λίπος. Πολλά προβλήματα του δέρματος και μικρές ατέλειες στο σώμα αντιμετωπίζονται με τη διαδικασία αυτή. Η θεραπεία είναι ενέσιμη όπως και στο πρόσωπο. Στόχος της είναι να ρευστοποιηθεί το λίπος και στη συνέχεια το σώμα να το αποβάλλει.

Πώς μας οφελεί η μεσοθεραπεία στο σώμα;

Μειώνεται σημαντικά το λίπος στο σημείο που εφαρμόζεται, καθώς ρευστοποιείται και αποβάλλεται από τον οργανισμό
Η κυτταρίτιδα μειώνεται σε τέτοιο βαθμό που αποτελεί σχεδόν παρελθόν
Οι ιστοί του δέρματος οξυγονώνονται καλύτερα
Βελτιώνεται σημαντικά η υφή του δέρματος

Τι ουσίες περιέχει το διάλυμα της θεραπείας;

Βιταμίνη Ε, η οποία προστατεύει την μεμβράνη των κυττάρων και βοήθα την μικροκυκλοφορία
Βιταμίνη Β, η οποία ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου
Βιταμίνη C που ενυδατώνει, βοηθά στην προστασία των ινών του κολλαγόνου και κάνει τον έλεγχο στην παραγωγή της μελανίνης
Βιταμίνη Α που βοηθά τα κύτταρα της επιδερμίδας να παραχθούν γρηγορότερα και έχει αντιγηραντική ιδιότητα
Βιταμίνη D που είναι πολύ σημαντική για να συνθέσει ο οργανισμός ασβέστιο
Υαλουρονικό οξύ που ενυδατώνει βαθιά, δεσμεύοντας χιλιαπλάσια ποσότητα νερού από το βάρος του
Αμινοξέα που αποτελούν σημαντικό συστατικό για τη σύνθεση της ελαστίνης και του κολλαγόνου
Ιχνοστοιχεία και μέταλλα τα οποία είναι σημαντικά για να λειτουργούν σωστά τα ένζυμα

Πότε πρέπει να αποφύγεις τη μεσοθεραπεία;
Εάν γνωρίζεις ότι έχεις ευαισθησία στα υλικά που εισάγονται κατά τη μεσοθεραπεία
Εάν νοσείς από ασθένεια μεταδιδόμενη όπως ηπατίτιδα ή το AIDS
Εάν διανύεις τους μήνες της εγκυμοσύνης ή ακόμα κι αν θηλάζεις

Τι είναι οι ινοβλάστες, τι οι ινοκλάστες και ποια είναι η σχέση τους με τη μεσοθεραπεία;

Οι ινοβλάστες και οι ινοκλάστες είναι οι υπεύθυνοι μηχανισμοί για την ανάπλαση και τη διάσπαση του δέρματος αντίστοιχα. Βρίσκονται στο χόριο, το μεσαίο στρώμα δηλαδή του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα οι ινοβλάστες παράγουν το κολλαγόνο, το υαλουρονικό οξύ και την ελαστίνη, και αυτά με τη σειρά τους δημιουργούν μία πρωτεϊνική αλυσίδα που έχει ως τελικό αποτέλεσμα το δέρμα μας. Από την άλλη μεριά, οι ινοκλάστες αποσυνθέτουν τα μόρια του δέρματος. Ινοκλάστες και ινοβλάστες λοιπόν δουλεύουν σαν ζευγάρια και η αλληλεπίδρασή τους έχει ως αποτέλεσμα την ανανέωση του δέρματος. Μεγαλώνοντας όμως, η μείωση του αριθμού των ινοβλαστών κάνει την ανάπλαση του δέρματος πιο αργή κι έτσι γίνεται πιο λεπτό και χάνεται η σφριγηλότητα του.
Με τη μεσοθεραπεία λοιπόν τοποθετούμε στο χόριο ειδικά στοιχεία που δεν προλαβαίνουν οι ινοβλάστες να παράξουν Με τον τρόπο αυτό εξισορροπούμε τη δράση των ινοκλαστών και κάνουμε το δέρμα να δείχνει λαμπερό και νέο.

Συχνές ερωτήσεις – FAQS

Είναι ακριβή η μεσοθεραπεία προσώπου και σώματος;
Το κόστος της θεραπείας ποικίλλει, όμως ανήκει σίγουρα στις πιο προσιτές αισθητικές επεμβάσεις. Η τιμή διαμορφώνεται πάντα ανάλογα με το πρόβλημα του ασθενή αλλά και το διάλυμα που θα χρησιμοποιηθεί.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Για να έχετε τη μέγιστη διάρκεια στα αποτελέσματά σας είναι καλό να ολοκληρώσετε τον κύκλο των 3 συνεδριών που συνήθως προτείνουμε. Οι θεραπείες πρέπει να απέχουν χρονικά 15 ημέρες έως και 1 μήνα. Μετά τον πρώτο κύκλο θα χρειάζεται να επαναλάβετε τη θεραπεία κάθε 3 μήνες. Από ασθενή σε ασθενή βέβαια η συχνότητα αυτή διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος ή την εικόνα που θέλει να έχει.

Υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου;
Η μεσοθεραπεία δεν αποτελεί τεχνική που αλλάζει το σχήμα ή το μέγεθος των χαρακτηριστικών μας. Ακόμη και όταν αποφασίσεις να μην εφαρμόσεις ξανά τη θεραπεία, το δέρμα σου δεν θα έχει κανένα άλλο πρόβλημα εκτός του ότι θα χάσει τις ευεργετικές ιδιότητες της.

Υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να προβώ στη θεραπεία αυτή;
Η ηλικία δεν αποτελεί κριτήριο για να επιλέξει κάποιος τη μεσοθεραπεία, αφού προβλήματα όπως η κυτταρίτιδα φαίνονται αμέσως μετά την εφηβεία. Επομένως, η θεραπεία είναι κατάλληλη ανεξαρτήτως ηλικίας.

Είναι κάποια εποχή καταλληλότερη;
Οι πρώτες θεραπείες που διαρκούν περίπου 2 μήνες, είναι προτιμότερο να μη γίνονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Αυτό προτείνεται συνήθως λόγω του ότι οι μικρές μελανίες που θα υπάρξουν θα φαίνονται στην παραλία με το μαγιό σας. Πέραν αυτού, αν χρησιμοποιείτε σωστά την αντηλιακή προστασία όπως το σύστησε ο γιατρός δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Θα πονέσω κατά την ενέσιμη θεραπεία;
Στην περιοχή που θα επιλέξουμε να θεραπεύσουμε, τοποθετείται τοπική αναισθησία σε μορφή κρέμας πριν ξεκινήσει η θεραπεία. Η βελόνα επιπλέον που χρησιμοποιείται είναι πολύ λεπτή. Όταν όμως η θεραπεία εφαρμόζεται σε μεγάλο μέρος και εξαιτίας του βάθους που εγχύεται το υλικό θα αισθανθείτε μικρά τσιμπήματα σε ανεκτό βαθμό πόνου.

Υπάρχουν παρενέργειες που πρέπει να γνωρίζω;
Όλες οι παρενέργειες σχετίζονται με την εισαγωγή της βελόνας και είναι η μελανιά, ο κνησμός ή καποιο οίδημα τοπικά. Όλες οι παρενέργειες που αναφέρθηκαν εξαφανίζονται λίγες ώρες μέτα τη θεραπεία. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την μεσοθεραπεία θα βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους.

https://www.tsakonis.gr/enesimes-therapies/mesotherapia-prosopou-somatos

https://plastikos-xeirourgos.com/mesotherapeia


Ομορφιά

ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟ 1911
Γιατί γιορτάζουμε τη μέρα της γυναίκας - Τι έγινε στις 8 Μαρτίου 1857

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, αφού σήμερα 8 Μαρτίου είναι η διεθνής Ημέρα της Γυναίκας. Ωστόσο πέρα από τα λουλούδια και τα δώρα, λίγοι είναι εκείνοι που ξέρουν τι πραγματικά γιορτάζουμε τη συγκεκριμένη μέρα.

Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως μέρα της γυναίκας σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ηταν μία από τις πρώτες κινήσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων από γυναίκες.

Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και το 1911 υιοθετήθηκε και από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Στη Ρωσία μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση ο Λένιν πείστηκε από τη φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι και καθιέρωσε την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία στη χώρα, ωστόσο σύντομα το πολιτικό υπόβαθρο της γιορτής ξεθώριασε και πλέον η μέρα της γυναίκας γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως έκφραση αγάπης και εκτίμησης προς το ωραίο φύλο.

Από το 1975 η μέρα της γυναίκας διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την ανάδειξη των γυναικείων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr

Ομορφιά

Τα τελευταία χρόνια η αισθητική ιατρική έχει κάνει άλματα προόδου, προσφέροντας μας νέες, αποτελεσματικές θεραπείες και μεθόδους αναζωογόνησης.

 

Μια από αυτές είναι και η μεσοθεραπεία προσώπου ή σώματος, η οποία έχει γίνει εξαιρετικά περιζήτητη στις γυναίκες που θέλουν να διατηρήσουν τη φρεσκάδα της επιδερμίδας τους και να προλάβουν τα σημάδια της γήρανσης.

Τι είναι η μεσοθεραπεία και πόσο κοστίζει;
Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία με πολλαπλά οφέλη για το δέρμα, που εφαρμόζεται με ενέσιμο ή μη τρόπο. Η μεσοθεραπεία προσώπου και ματιών αναζωογονεί το δέρμα, επαναφέρει την ελαστικότητα του, προσφέρει ενυδάτωση και κάνει την επιδερμίδα πιο λαμπερή χωρίς σημάδια γήρανσης όπως ρυτίδες. Από την άλλη μεριά, η εφαρμογή της στο σώμα ή τα μαλλιά, μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και καταπολεμά την τριχόπτωση – αλωπεκία, αντίστοιχα.

Η ενέσιμη μορφή της μεσοθεραπείας γίνεται με μικροενέσεις που περιέχουν ένα μείγμα από μέταλλα, βιταμίνες, αμινοξέα και φαρμακευτικές ουσίες. Κάποιες φορές μάλιστα το μείγμα περιέχει οργανικό πυρίτιο και υαλουρονικό οξύ, το οποίο είναι πιο λεπτόρρευστο από αυτό που χρησιμοποιείται στην ομώνυμη θεραπεία.

Η χρήση του υαλουρονικού οξέος στο σκεύασμα της μεσοθεραπείας δεν βοηθά στην πλήρωση και την εξάλειψη των ρυτίδων, αλλά έλκει περισσότερο τα μόρια του νερού ππροσφέροντας βαθύτερη ενυδάτωση και αναζωογόνηση στο δέρμα.

Πέρα όμως από τις ευεργετικές ουσίες που περιέχει το κοκτέιλ το οποίο εκχύνεται στο μεσόδερμα (χόριο), δηλαδή ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα, τα μικρά αυτά τσιμπήματα διεγείρουν και αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου, σύμφωνα με το beautetinkyriaki.gr.

Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι αναίμακτη και δεν έχει χρόνο αποθεραπείας, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Μάλιστα, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει από την ίδια ή την επόμενη κιόλας μέρα στην καθημερινότητα του χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το μόνο που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι η χρήση αντιηλιακής κρέμας για κάποιες ημέρες μετά την εφαρμογή.
Βέβαια, υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις.

Ενδέχεται λοιπόν να εμφανιστούν μικρές εκχυμώσεις λόγω της εισχώρησης της βελόνας. Αυτό ωστόσο είναι προσωρινό, συμβαίνει σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα και μπορεί να καλυφθεί πολύ εύκολα με λίγο makeup.

Κατά τη διάρκεια της μεσοθεραπείας ο πόνος που θα νιώσετε είναι ανεπαίσθητος, καθώς πριν την εφαρμογή της χρησιμοποιείται μια αναισθητική κρέμα.

Από την άλλη μεριά, η μη ενέσιμη μέθοδος είναι η μεσοθεραπεία με ρόλερ και η Dermapen. Στην πρώτη, η έκχυση του ειδικού μείγματος γίνεται μέσω ειδικών καναλιών που δημιουργούνται με τη χρήση ενός ρόλερ (μικρός κύλινδρος με λεπτές ακίδες). Ενώ στη δεύτερη με μια ειδική συσκευή micro-needling (κεφαλή με 12 μικροσκοπικές λεπτές βελόνες).

Το κόστος της μεσοθεραπείας έχει να κάνει με τα σημεία εφαρμογής, την έκταση του προβλήματος, αλλά και την μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί. Επίσης, η τιμή ενδέχεται να διαφέρει από γιατρό σε γιατρό, αν και δε λείπουν οι προσφορές με πακέτα συνεδριών από μεγάλα ινστιτούτα. Ενδεικτικά, η τιμή για το πρόσωπο ξεκινάει από τα 50 ευρώ ανά συνεδρία και φτάνει τα 120. Αντίστοιχα για το σώμα, κυμαίνεται από 50 ευρώ ανά συνεδρία μέχρι και 150.

Ποια η διαφορά της απλής με την αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου ή σώματος (PRP);
Πέρα από την κλασσική μεσοθεραπεία με το μείγμα των σκευασμάτων υπάρχει και η αυτόλογη. Η εν λόγω θεραπεία αξιοποιεί το πλάσμα που υπάρχει στο αίμα του ενδιαφερόμενου, χρησιμοποιώντας το αντί για το κοκτέιλ ουσιών. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, πριν ξεκινήσει η εφαρμογή γίνεται αιμοληψία περίπου 10 ml αίματος από τον ιατρό.

Πιο συγκεκριμένα, η μέθοδος αυτή εκμεταλλεύεται τους αυξητικούς παράγοντες των ενεργοποιημένων αιμοπεταλίων, για να ενεργοποιήσει την παραγωγή κολλαγόνου και την κυτταρική αναγέννηση.

Ποιο ρόλο έχει το οργανικό πυρίτιο στη μεσοθεραπεία;
Μετά το υαλουρονικό οξύ, το οργανικό πυρίτιο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αντιγηραντικά συστατικά στη μέθοδο της μεσοθεραπείας. Πρόκειται για μια ουσία που υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά με το πέρας του χρόνου μειώνεται σε ποσότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την χαλάρωση του δέρματος, την μείωση του συνδετικού ιστού, αλλά και την λέπτυνση των τριχών.

Ο βασικός του ρόλος είναι η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστικών ινών, η αντιοξειδωτική του δράση, αλλά και η ενυδάτωση της επιδερμίδας, δεσμεύοντας τα μόρια του νερού. Αυξάνοντας λοιπόν την ποσότητα του στο δέρμα, αυτό συσφίγγεται, διεγείρονται τα κύτταρα, αδρανοποιούνται οι ελεύθερες ρίζες και μειώνονται οι ρυτίδες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το οργανικό πυρίτιο που χρησιμοποιείται στον τομέα της ομορφιάς (καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής περιποίησης) θεωρείται ασφαλές για χρήση. Ωστόσο η μακροχρόνια χρήση του ενδέχεται να μειώσει την βιταμίνη Β1.

Επίσης, η χρήση του οργανικού πυριτίου θα πρέπει να αποφεύγεται από διαβητικούς, νεφροπαθείς, εγκυμονούσες ή γυναίκες που θηλάζουν. Όπως επίσης και από άτομα που έχουν οιδήματα παθολογικής φύσης.

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία;
Όπως ήδη αναφέραμε η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει σχεδόν σε κάθε μέρος του σώματος.

Περιοχές εφαρμογής:

πρόσωπο
μάτια
λαιμός
μαλλιά (τριχωτό κεφαλής)
ντεκολτέ
χέρια
πόδια (μηροί, γλουτοί)
κοιλιά
Πόσο διαρκεί μια συνεδρία της μεσοθεραπείας προσώπου ή σώματος και πόσο το αποτέλεσμα της;
Η κάθε συνεδρία προσώπου διαρκεί περίπου 15 λεπτά, ενώ για το σώμα γύρω στα 20 λεπτά. Για την ολοκλήρωση της αρχικής θεραπείας θα χρειαστεί να γίνει ένας κύκλος εφαρμογών της μεθόδου που θα διαλέξετε προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για τη μεσοθεραπεία προσώπου συνήθως χρειάζονται 3-4 συνεδρίες σε διάστημα 2-4 εβδομάδων. Στη συνέχεια γίνεται μια συντήρηση κάθε 2 με 4 μήνες. Η συχνότητα εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος, την ανταπόκριση της επιδερμίδας και το κοκτέιλ ουσιών που θα χρησιμοποιηθεί.

Η λάμψη, η σύσφιξη και η εξάλειψη – πρόληψη των ρυτίδων με αυτή τη μέθοδο είναι εμφανής από την πρώτη συνεδρία, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μετά από μερικές ημέρες. Επίσης, η μέθοδος αυτή βοηθά στην ενυδάτωση και την αναζωογόνηση του δέρματος, την βελτίωση των δυσχρωμιών και την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Μάλιστα, η μεσοθεραπεία προσώπου μπορεί να συνδυαστεί εξαιρετικά με ενέσιμο υαλουρονικό ή botox.

Από την άλλη μεριά, η μεσοθεραπεία σώματος απαιτεί 6-8 συνεδρίες κάθε 15 μέρες. Ο ακριβής αριθμός εφαρμογών έχει να κάνει με το μέγεθος και το εύρος του προβλήματος, καθώς και με το αν συνδυάζεται με συστηματική άσκηση και σωστή διατροφή.

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από την πρώτη εβδομάδα και με την πάροδο του χρόνου γίνονται ακόμη πιο αισθητά. Μετά την ολοκλήρωση του αρχικού σχήματος, οι ειδικοί συνιστούν μια συντήρηση κάθε 4 μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση και να διατηρηθεί η σφριγηλότητα του σώματος, μειώνοντας αισθητά το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα.

Τέλος, υπάρχει και η μεσοθεραπεία μαλλιών κυρίως για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της αλωπεκίας. Μπορεί βέβαια να εφαρμοστεί και για την αναδόμηση της αδύναμης τρίχας, την ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής και την μείωση της πιτυρίδας. Η συχνότητα των εφαρμογών είναι κάθε 4-6 εβδομάδες τους 6 πρώτους μήνες και το αποτέλεσμα συντηρείται με 1 συνεδρία ανά εξάμηνο.

Τι πρέπει να κάνετε πριν την εφαρμογή της μεσοθεραπείας
Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να βρείτε τον κατάλληλο γιατρό. Αυτόν που σας εμπνέει εμπιστοσύνη και για τον οποίο έχετε μάθει καλές κριτικές. Κανονίστε ένα ραντεβού μαζί του και συζητήστε εκτενώς τι θέλετε να κάνετε. Μην παραλείψετε να τον ενημερώσετε για τυχόν αλλεργίες, ευαισθησίες στο δέρμα ή λήψη φαρμάκων. Ο γιατρός θα σας προτείνει τις εναλλακτικές μεθόδους που είναι ιδανικές γι’ αυτό που σας ενδιαφέρει και θα σας πληροφορήσει για τους σχετικούς κινδύνους ή περιορισμούς που υπάρχουν. Έτσι, θα μπορέσετε μαζί να καταλήξετε στην κατάλληλη μορφή μεσοθεραπείας που σας ταιριάζει και να πληροφορηθείτε για το κόστος της.

Από εκεί και πέρα, θα σας δώσει κάποιες συμβουλές, προκειμένου να προετοιμαστείτε σωστά για να είναι ασφαλής και επιτυχημένη η θεραπεία. Μερικές εξ αυτών είναι η αποφυγή της κατανάλωσης ασπιρίνης για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, αλλά και η μη χρήση μακιγιάζ ή αρώματος πριν την εφαρμογή. Επίσης, για να κάνετε την προγραμματισμένη μεσοθεραπεία σας, θα πρέπει να είστε υγιής, για παράδειγμα να μην έχετε βήχα, πονοκέφαλο, γρίπη.

Κατά την αποθεραπεία
Σε περίπτωση που το δέρμα σας παρουσιάσει πρήξιμο ή εκχυμώσεις (κοκκινίλες και μώλωπες) θα πρέπει να τις αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο. Χρησιμοποιήστε πάγο, παγωμένα σακουλάκια τσαγιού ή ξύδι και κάντε κομπρέσες. Το οίδημα θα υποχωρήσει πολύ πιο γρήγορα.

Αν πάλι νιώσετε έντονο και μη ανεκτό πόνο, τότε πάρτε κάποιο αναλγητικό.

Κίνδυνοι και παρενέργειες της μεσοθεραπείας προσώπου
Σε γενικές γραμμές η μεσοθεραπεία είναι μια αισθητική μέθοδος χωρίς κινδύνους και πόνο. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων με ευαίσθητο δέρμα που εμφανίζουν ελαφρύ πόνο, ήπιο οίδημα, κνησμό και εκχυμώσεις. Όλα αυτά όμως είναι παροδικά και φεύγουν μετά από μερικές ώρες ή την επόμενη ημέρα.

Προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα και μολύνσεις, θα πρέπει να φροντίσετε την υγιεινή της περιοχής διατηρώντας την πλήρως καθαρή. Σε περίπτωση πάντως που προκύψει ένα τέτοιο πρόβλημα, μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβίωση κατόπιν υπόδειξης του γιατρού σας.

https://www.eirinika.gr/

Ομορφιά

Προσοχή με το eyeliner: Τι μπορεί να πάθουν τα μάτια σας!
Μιχάλης Θερμόπουλος
Το eyeliner είναι ένα πολύ βασικό μέρος του μακιγιάζ προσώπου μιας γυναίκας, αλλά λίγες εξ αυτών γνωρίζουν τους κινδύνους που μπορεί να ενέχει η χρήση του eyeliner για την υγεία των ματιών τους.


Σχετική έρευνα για το eyeliner έγινε από το πανεπιστήμιο του Waterloo στον Καναδά, με επικεφαλής την δρ Alison Ng. Η έρευνα έδειξε ότι πάρα πολύ συχνά το eyeliner διαρρέεται από τις βλεφαρίδες προς το μάτι και προκαλεί προβλήματα.

Οι οφθαλμίατροι επισημαίνουν ότι ολοένα και περισσότερες γυναίκες τους επισκέπτονται με υπολείμματα eyeliner μέσα στα μάτια τους. Αυτά τα υπολείμματα προκαλούν ερεθισμούς και προβλήματα όρασης. Ιδιαίτερα μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για εκείνες τις γυναίκες που φορούν φακούς επαφής. Αυτά τα υπολείμματα εγκλωβίζονται ανάμεσα στον φακό και την επιφάνεια του ματιού.

Προσοχή με τα βακτήρια που μπορεί να μπουν στα μάτια

Η εφαρμογή του κοντά στο μάτι σημαίνει επίσης ότι το eyeliner μπορεί να γεμίσει με βακτήρια. Η δρ Ng προσθέτει πως αυτή η έρευνα είναι η πρώτη, που αποδεικνύει ότι σωματίδια από το μολύβι φτάνουν και μέσα στο μάτι. Συγκεκριμένα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μέσα σε 5-10 λεπτά αφότου μια γυναίκα βάλει eyeliner, παρατηρείται μια αύξηση της τάξης του 15-30% στα σωματίδια που εισέρχονται στο μάτι. Το φαινόμενο αυξάνεται ακόμα περισσότερο, όταν το eyeliner εφαρμόζεται στην εσωτερική πλευρά της γραμμής των βλεφαρίδων.

Συνήθως, τα περισσότερα από αυτά τα σωματίδια ξεπλένονται με φυσικό τρόπο με τα δάκρυα του ματιού εντός δύο ωρών. Aλλά μπορεί να κολλήσουν στους φακούς επαφής και να προκαλέσουν μεγαλύτερη δυσφορία και ξηροφθαλμία. Αυτό επιδεινώνεται αν το εφαρμόζετε συνεχώς, επειδή αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια συσσωρεύονται το ένα πάνω στο άλλο. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά από τα συστατικά του, όπως λάδια, σιλικόνες και κερί έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν το προϊόν να προσκολλάται στα βλέφαρα.

Πώς να αποφεύγετε προβλήματα στα μάτια σας όταν βάζετε eyeliner

Μην βάζετε κανένα καλλυντικό προϊόν στο εσωτερικό των βλεφάρων
Εφαρμόστε το μόνο στην εξωτερική πλευρά των βλεφαρίδων κατά μήκος του βλεφάρου
Να ακονίζετε καλά το μολύβι του eyeliner πριν από κάθε εφαρμογή και να απομακρύνετε πρώτα τα όποια υπολείμματα που έχουν κολλήσει στην άκρη του
Στη συνέχεια σπάστε λίγο την κοφτερή μύτη του μολυβιού με ένα νυχοκόπτη πριν από κάθε χρήση
Πάντα σιγουρευτείτε ότι αφαιρείτε πλήρως το μακιγιάζ των ματιών πριν πέσετε για ύπνο
Πηγή: http://www.dailymail.co.uk

Ομορφιά

Συνιστούν οι μαύροι κύκλοι σοβαρό πρόβλημα υγείας; Όχι, αλλά φυσικά δεν είναι κάτι που θέλουμε να έχουμε και νιώθουμε ότι προδίδουν πόσο κουρασμένοι, μεγαλύτεροι ή μη υγιείς είμαστε.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι – τόσο φυσικοί όσο και φαρμακευτικοί – με τους οποίους μπορούμε να ξεφορτωθούμε ή έστω να μειώσουμε την εμφάνιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Αν και καμία από αυτές τις θεραπείες δεν είναι μόνιμη, με επανάληψη και συνέπεια, μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

Γιατί έχουμε μαύρους κύκλους
Αν και κυρίως προκαλούνται από την κούραση, υπάρχουν και άλλες αιτίες:

– Αλλεργίες

– Αλλεργική ρινίτιδα

– Έκζεμα

– Δερματίτιδα

– Κληρονομικότητα

– Αποχρωματισμός της επιδερμίδας

– Έντονη τριβή στην περιοχή των ματιών

Μια άλλη αιτία των μαύρων κύκλων είναι η φυσική διαδικασία της γήρανσης. Όταν μεγαλώνουμε, τείνουμε να χάνουμε λίπος και κολλαγόνο και η επιδερμίδα μας συχνά λεπταίνει. Αυτό κάνει πιο εμφανή τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια.

Πώς να ξεφορτωθούμε με φυσικό τρόπο τους μαύρους κύκλους
Ροδόνερο
Το ροδόνερο μπορείτε να το βρείτε στην αγορά, είναι αρκετά διαδεδομένο. Χρησιμοποιήστε βαμβάκι και βυθίστε το στο ροδόνερο. Τοποθετήστε τα πάνω στα μάτια σας με κλειστά βλέφαρα. Θα νιώσετε μια καταπραϋντική επίδραση και η επιδερμίδα σας θα ενυδατωθεί.

Αμυγδαλέλαιο και βιταμίνη Ε
Οι ειδικοί των φυσικών θεραπειών συστήνουν να φτιάχνουμε ένα μείγμα από αμυγδαλέλαιο και βιταμίνη Ε και στη συνέχεια κάντε απαλό μασάζ με το μείγμα πάνω στους μαύρους κύκλους. Το πρωί, πλύνετε την περιοχή με κρύο νερό.

Βιταμίνη Κ
Μια έρευνα του 2015 έδειξε ότι η τοποθέτηση ενός μείγματος που περιείχε συνδυασμό καφεΐνης και βιταμίνης Κ κάτω από τα μάτια είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ρυτίδων και των μαύρων κύκλων.

Χυμός από πατάτα
Η πατάτα έχει φυσικές λευκαντικές ιδιότητες και βοηθά την περιοχή εκείνη του δέρματος να αποχρωματιστεί. Επίσης βοηθά έως ένα βαθμό και με το οίδημα. Αφού τρίψετε 1 μαλακιά πατάτα, βυθίστε ένα κομμάτι βαμβάκι μέσα στο χυμό που υα βγάλει και τοποθετήστε το προσεκτικά πάνω σε κλειστά μάτια. Θέλουμε το βαμβάκι να φτάνει να καλύπτει τους μαύρους κύκλους. Αφήστε το για 10 λεπτά και μετά ξεβγάλτε.

https://enallaktikidrasi.com/

Ομορφιά

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα λίγα συστατικά που σίγουρα έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και οι Έλληνες το προσθέτουμε παντού. Έχει πολλά διατροφικά οφέλη όταν καταναλώνεται, αλλά συχνά χρησιμοποιείται και ως βασικό συστατικό καλλυντικών για την επιδερμίδα και τα μαλλιά.

Εμείς δεν χρειάζεται να αναζητήσουμε τα αντίστοιχα προϊόντα που μπορεί να είναι και αρκετά ακριβά. Μπορούμε να ενσωματώσουμε το ελαιόλαδο στην καθημερινή περιποίηση του σώματός μας απευθείας, αρκεί να μην έχει γίνει πρόσμιξή του με άλλα λάδια αμφιβόλου ποιότητας.

Θεραπεία ενυδάτωσης και χρήση μετά την ηλιοθεραπεία
Είναι πολλοί εκείνοι που επιλέγουν το ελαιόλαδο ως ενυδατική λοσιόν, εφαρμόζοντάς τη απευθείας στην επιδερμίδα. Εναλλακτικά, το λάδι μπορεί να απλωθεί σε υγρό δέρμα για να αποφευχθεί η επιπλέον λιπαρότητα. Επίσης, βασισμένοι σε έρευνες για τις αντιοξειδωτικές επιδράσεις σε εργαστηριακό επίπεδο, το ελαιόλαδο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ευεργετικό μετά την έκθεση στον ήλιο.

Απολέπιση
Για την απολέπιση του προσώπου και του σώματος και για την αντιμετώπιση της ξηρότητας, μπορούμε να αναμίξουμε το ελαιόλαδο με λίγο αλάτι για να φτιάξουμε ένα scrub. Στο υπόλοιπο σώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πιο χοντρό αλάτι.

Αφαίρεση μακιγιάζ (ειδικά για τα μάτια)
Το ελαιόλαδο διασπά κάθε ουσία που αντιστέκεται στο νερό, ειδικά αν είναι μακιγιάζ, επιτρέποντάς του να καθαρίζει εύκολα την περιοχή. Για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ, απλά προσθέστε λίγες σταγόνες ελαιόλαδου σε λίγο βαμβάκι και σκουπίστε απαλά την περιοχή των ματιών.

Μάσκα προσώπου
Όσοι έχουν ξηροδερμία μπορούν να ωφεληθούν από τη χρήση του ελαιόλαδου ως μάσκα προσώπου. Το ελαιόλαδο μπορεί να αναμιχθεί με υλικά όπως το ασπράδι του αυγού, το μέλι ή λίγη βρώμη και απαλύνει, ενυδατώνοντας το πρόσωπο.

Θεραπεία των ρυτίδων
Χάρη στο αντιοξειδωτικό του περιεχόμενο, το ελαιόλαδο μειώνει τη γήρανση της επιδερμίδας και των ρυτίδων. Το έλαιο μπορεί να απλωθεί ταμποναριστά γύρω από την περιοχή των ματιών το βράδυ ή μετά από έκθεση στο ήλιο.

Έλαιο για τις ουλές
Οι βιταμίνες και τα άλλα αντιοξειδωτικά στο ελαιόλαδο μπορεί να απαλύνει τις ουλές, βοηθώντας τα δερματικά κύτταρα να αναγεννηθούν. Κάντε απλά μασάζ στις ουλές ή αναμίξετε το με λίγο χυμό λεμονιού για την αντιμετώπιση του αποχρωματισμού, όπου η επιδερμίδα έχει σκουρύνει. Το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπίσει ραγάδες, αν και εδώ λείπουν ακόμα οι απαιτούμενες έρευνες.

https://enallaktikidrasi.com

Ομορφιά

Χρήσιμα tips για σωστό «thrifting» ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚΑ έχει λάβει ιδιαίτερη προσοχή τελευταία, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος αποφασίζει να δώσει μία ακόμα ευκαιρία σε ρούχα από δεύτερο χέρι.
Το «thrifting» δεν είναι μόνο ένας καλός τρόπος για να αποκτήσει κανείς μοναδικά κομμάτια (πολλές φορές από γνωστούς σχεδιαστές και brands) σε χαμηλές τιμές, αλλά και μία εξαιρετικά φιλική προς το περιβάλλον συνήθεια.
Χρησιμοποιώντας μερικές εύκολες τεχνικές, μπορεί κανείς να δημιουργήσει μία κομψή γκαρνταρόμπα από second-hand ρούχα και αξεσουάρ, δίνοντάς τους νέα ζωή και αποτρέποντάς τα από τα να καταλήξουν σε κάποιον χώρο υγειονομικής ταφής.
Φορέστε μία απλή, στενή μπλούζα και κολάν, έτσι ώστε να μπορέσετε να δοκιμάσετε οποιοδήποτε ρούχο, γρήγορα και εύκολα. Μη δώσετε σημασία στα νούμερα, καθώς μπορεί οι ετικέτες τους να μην συμφωνούν με το πραγματικό τους μέγεθος – αν σας αρέσει κάτι, απλά δοκιμάστε το. Παρακάτω, μερικά χρήσιμα tips για το πώς να αγοράζετε vintage ή δεύτερο-χέρι:
1. Φτιάξτε μία λίστα Πριν βγείτε για τα ψώνια σας, φτιάξτε μία λίστα με αυτά που επιθυμείτε να φορέσετε, με βάση αυτά που έχετε ήδη στη ντουλάπα σας. Έτσι, θα βρείτε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε και δεν θα βγείτε εκτός budget. Μπορείτε, επίσης, να έχετε screenshots των ρούχων ή αξεσουάρ που θέλετε στο κινητό σας, είτε για έμπνευση, είτε για να βρείτε παρόμοια κομμάτια.
2. Επιλέξτε το είδος καταστήματος σύμφωνα με τις επιθυμίες σας Υπάρχουν διαφορετικά είδη καταστημάτων second-hand και vintage. Αναλόγως με το τι επιθυμείτε να αγοράσετε, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε καταστήματα που πουλούν κομμάτια από γνωστούς οίκους μόδας ή brands σε χαμηλότερες τιμές, καταστήματα που έχουν μία ποικιλία από vintage κομμάτια (στα οποία μπορείτε να βρείτε και δημιουργίες σχεδιαστών σε πολύ χαμηλές τιμές, με λίγη τύχη και αρκετό ψάξιμο) και καταστήματα με μεταχειρισμένα ρούχα, που έχουν ανταλλακτικό χαρακτήρα – δηλαδή, μπορεί κανείς να πάρει νέα ρούχα, δίνοντας αυτά που δε χρειάζεται πια.
3. Πουλήστε τα παλιά σας ρούχα Αν έχετε ρούχα στην γκαρνταρόμπα σας που δεν φοράτε και βρίσκονται σε καλή κατάσταση, τότε μπορείτε να τα πουλήσετε πριν αγοράσετε καινούρια. Έτσι, θα κάνετε χώρο για τις νέες σας προσθήκες και θα ενισχύσετε το budget σας. Ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι να τα πουλήσετε online.
4. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας Πολλά second-hand καταστήματα είναι αρκετά μεγάλα και γεμάτα με ρούχα και αξεσουάρ. Μερικές φορές, είναι ελαφρώς χαοτικά. Γι' αυτό, δώστε χρόνο στον εαυτό σας να ψάξει, χωρίς να βιάζεστε ή να απογοητευθείτε, αν δεν βρείτε αμέσως αυτό που ψάχνετε – χρειάζεται χρόνος και μεθοδικότητα. Extra tip: Πολλά καταστήματα οργανώνουν τα ρούχα ανάλογα με το χρώμα, οπότε μπορείτε να επικεντρωθείτε στα χρώματα που σας αρέσουν.

5. Ντυθείτε κατάλληλα Αναλόγως με το πού θα ψωνίσετε, κάποια second-hand καταστήματα έχουν λίγα δοκιμαστήρια ή περιορισμένο χώρο. Καλό θα ήταν να δοκιμάσετε πρώτα κάτι που πρόκειται να αγοράσετε, καθώς πολλά καταστήματα δεν κάνουν αλλαγές ή επιστροφές. Γι' αυτό, φορέστε μία απλή, στενή μπλούζα και κολάν, έτσι ώστε να μπορέσετε να δοκιμάσετε οποιοδήποτε ρούχο, γρήγορα και εύκολα. Τέλος, μη δώσετε σημασία στα νούμερα, καθώς μπορεί οι ετικέτες τους να μην συμφωνούν με το πραγματικό τους μέγεθος – αν σας αρέσει κάτι, απλά δοκιμάστε το.

6. Έχετε μαζί σας μόνο μετρητά Για να μη βγείτε εκτός προϋπολογισμού, έχετε μαζί σας μόνο μετρητά όταν βγείτε για second-hand και vintage shopping. Είναι εύκολο να πέσει κανείς στην παγίδα του «έχει τόσο χαμηλή τιμή», ωστόσο, καλύτερα να αγοράζετε κομμάτια που χρειάζεστε και που θα ταιριάξουν με αυτά που έχετε ήδη στη ντουλάπα σας. Ακόμα κι αν βρείτε κάτι που δείχνει πολύ όμορφο, αν δεν ταιριάζει με το στιλ σας, θα καταλήξετε να μην το φορέσετε ποτέ.

7. Η μοδίστρα είναι φίλη σας Η μοδίστρα είναι η καλύτερή σας φίλη. Είτε κάτι είναι καινούριο, δεύτερο-χέρι ή vintage, πρέπει να σας κάνει απόλυτα. Μερικά κομμάτια μπορεί να μην σας κάνουν πολύ καλά, ωστόσο, αν μία μικρή ραφή έχει φύγει, δεν σημαίνει πως το ρούχο είναι άχρηστο. Για απλές αλλαγές, όπως να ράψετε ένα σκίσιμο ή να στενέψετε ένα παντελόνι, μπορείτε να το πάτε σε μία μοδίστρα και να το επιδιορθώσετε ή να το προσαρμόσετε ανάλογα.

8. Διασκεδάστε Το πιο σημαντικό όταν κάνετε thrifting είναι να διασκεδάζετε. Έτσι θα ανακαλύψετε τους μεγαλύτερους «θησαυρούς».

Πηγή: www.lifo.gr

Ομορφιά

Πέρα από μυστικό ομορφιάς πολλών γυναικών, έχει θεραπευτική δράση ενάντια σε δερματικές παθήσεις, ενώ το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα παραμένει η προστασία του δέρματος από την αφυδάτωση και την ξηρότητα


Το χρώμα του πράσινου σαπουνιού, προέρχεται απο το χρώμα της ελιάς καθώς το ελαιόλαδο, του οποίου οι εξαιρετικά θεραπευτικές ιδιότητες είναι γνωστές και αξιοποιήσιμες από τα αρχαία χρόνια, είναι το βασικό και κύριο συστατικό του. …
Ωστόσο, πράσινο σαπούνι παράγεται και από άλλα φυτά, πέρα της ελιάς, διατηρώντας έτσι το μεγαλύτερο ποσοστό των πλεονεκτημάτων ενός φυσικά παρασκευασμένου προϊόντος.
Η ποικιλία των χρήσεων του ελαιόλαδου και οι μαλακτικές και απολυμαντικές του ιδιότητες, το καθιστούν κάτι πολύ παραπάνω από συστατικό καλής διατροφής, καθώς η χρήση του στη μορφή του σαπουνιού, αν και μοιάζει παλιομοδίτικη, σε πολλούς, παραμένει υπολογίσιμη δύναμη.
Πέρα λοιπόν από μυστικό ομορφιάς πολλών γυναικών, που δεν θα σας το αποκαλύψουν ποτέ, έχει θεραπευτική δράση ενάντια σε δερματικές παθήσεις, όπως είναι η ψωρίαση και η δερματίτιδα, ενώ το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα παραμένει η προστασία του δέρματος από την αφυδάτωση και την ξηρότητα, χωρίς βέβαια να είναι το μοναδικό.
Ακολουθούν, λοιπόν, οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να γίνετε, τουλάχιστον όσον αφορά στην καθαριότητα…οικολόγοι.
Άκρως ενυδατικό
Το πράσινο σαπούνι καθαρίζει το δέρμα, χωρίς να το στερεί από τα φυσικά του λιπαρά στοιχεία, που -κατά γενική ομολογία- καταφέρνουν άλλα σαπούνια καταλήγοντας έτσι σε ξηρό και στεγνό δέρμα. Η φυσική του σύσταση αφήνει ελεύθερους τους πόρους του δέρματος επιτρέποντας την εφίδρωση, προστατεύοντας, όμως ταυτόχρονα και με φυσικό τρόπο τα κύτταρα της επιδερμίδας.
Στο πράσινο σαπούνι ακόμη, παρατηρείται η ουσία γλυκερίνη, η οποία συντηρεί την ενυδάτωση του δέρματος, αντλώντας νερό, ακόμα και από τον αέρα, ενώ σε άλλα σαπούνια του εμπορίου έχει αφαιρεθεί, για να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς.
Λίγες παρενέργειες
Το πράσινο σαπούνι είναι υποαλλεργικό, δεδομένης προφανώς της φυσικής του προέλευσης, με αποτέλεσμα να είναι η ασφαλέστερη επιλογή για ευαίσθητες επιδερμίδες. Το ελαιόλαδο δε, σα συστατικό είναι ασφαλές ακόμα και για νεογέννητα βρέφη, λόγω της μαλακτικής του φύσης.

Τα περισσότερα είδη πράσινων σαπουνιών περιέχουν αποκλειστικά φυσικά συστατικά, φιλικά προς τον άνθρωπο, εν αντιθέσει με τα άλλα σαπούνια που περιέχουν ουσίες συχνά βαριές και ενδεχομένως τοξικές για την επιδερμίδα.
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία που καταπολεμούν τη δράση των ελεύθερων ριζών, με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά και διαρκώς ο ανθρώπινος οργανισμός. Οι βιταμίνες Ε και Α, που περιέχονται στο λάδι, και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες με όποιο τρόπο και αν χρησιμοποιήσετε ή καταναλώσετε το λάδι, είτε μέσω του φαγητού, είτε μέσω του σαπουνιού γίνονται εκμεταλλεύσιμες από τον οργανισμό και άκρως ωφέλιμες.
Επιπλέον, το ελαιόλαδο έχει αντιφλεγμονώδη δράση που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύει το δέρμα από παθήσεις και τον οργανισμό από προβλήματα στην καρδιά και την πεπτική λειτουργία, και όχι μόνο.
Διαρκεί και έχει διακριτικό άρωμα
Το πράσινο σαπούνι έχει ένα απαλό και φρουτώδες άρωμα, εν αντιθέσει με τα έντονα αρώματα που έχουν άλλα σαπούνια και συχνά προκαλούν ενοχλήσεις σε ευαίσθητες, και μη, επιδερμίδες. Η μπάρα του πράσινου σαπουνιού είναι σκληρή και δεν κάνει πολύ σαπουνάδα, με συνέπεια να κρατάει πολύ περισσότερο από αντίστοιχα προϊόντα.
Τέλος, τα περισσότερα σαπούνια του εμπορίου είναι φτιαγμένα από ζωικό λίπος, γι’ αυτό και το πράσινο σαπούνι, που είναι φτιαγμένο, αν όχι από ελαιόλαδο, από άλλα φυτικά προϊόντα είναι καλή επιλογή για όσους έχουν περιβαλλοντική συνείδηση και δεν επιθυμούν να χρησιμοποιούν ζωικά προϊόντα.
Λοιπές χρήσεις
Η αξία του πράσινου σαπουνιού δεν τελειώνει στην προσωπική υγιεινή, αλλά συνεχίζει και αφορά και την καθαριότητα ακόμα και του σπιτιού. Το πράσινο σαπούνι, αρχικά, είναι ιδανικό για την καθαριότητα των βρεφικών και παιδικών ρούχων, λόγω της απόλυτα φυσικής του σύστασης, ενώ έχει αποτελεσματική δράση και στην απολύμανση του σπιτιού, καθώς αν το διαλύσετε σε νερό, είναι ιδανικό για σφουγγάρισμα. Έχει ακόμα λευκαντικές ιδιότητες και ο συνδυασμός του με λίγο λευκό ξίδι, το κάνει ιδανικό καθαριστικό για μπάνιο και κουζίνα.


Τέλος, χρησιμοποιείται ακόμα και σαν φυτοφάρμακο, με το διάλυμα του οποίου μπορείτε να ψεκάσετε τα φυτά για να τα προστατεύσετε ήπια από έντομα και ασθένειες, πριν έστω καταφύγετε σε πιο δραστικές λύσεις

Πηγή: fumara.gr

Ομορφιά

Ξέχνα το microblading! Ήρθε το microshading φρυδιών και μάθαμε τα πάντα από τη Χαρά Κόλλια
Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Τι ακριβώς είναι; Ποιες μπορούν να το κάνουν; Τι αποτέλεσμα χαρίζει; Η Χαρά μας τα είπε όλα!

Για το microblading έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Είναι η τεχνική γεμίσματος των φρυδιών με την οποία ο brow artist ζωγραφίζει την κάθε τρίχα ξεχωριστά για ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Το καλύτερο και πιο φυσικό microblading της πόλης, το κάνει η λατρεμένη μας Χαρά Κόλλια και έτσι, όταν ακούσαμε για το microshading, μία ήταν η ειδικός που θέλαμε να πάρουμε τηλέφωνο! Μέσα σε λίγα λεπτά η φανταστική Χαρά μας εξήγησε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε, μας είπε σε ποιες ταιριάζει και ποιες μπορούν να το κάνουν!

«Το microshading είναι το παλιό tattoo σε πιο εξελιγμένη μορφή. Κάνει τα φρύδια να μοιάζουν σα να έχεις βάλει πολύ καλά και σωστά μολύβι» μας εξήγησε η Χαρά και συνέχισε: «Σε αντίθεση με το Microblading που ζωγραφίζεις την κάθε τρίχα ξεχωριστά και έχεις ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα, το Microshading έρχεται να γεμίσει τα κενά με μία… σκιά χρώματος και το αποτέλεσμα δεν είναι 100% φυσικό. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι καλό ή φαίνεται περίεργο. Η κάθε τεχνική έχει τη χρήση της και το κοινό της».

Πότε λοιπόν πρέπει να επιλέξουμε microblading και πότε microshading; «Το microblading είναι καλύτερη επιλογή για γυναίκες που έχουν αραιά φρύδια και θέλουν φυσικό γέμισμα. Το Microshading έρχεται να εξυπηρετήσει πιο extreme ανάγκες γυναικών που τους λείπει μεγάλο μέρος των φρυδιών ή γυναίκες που έχουν πολύ ανοιχτόχρωμα φρύδια. Δεν υπάρχει όμως ένας κανόνας για όλες. Μερικές γυναίκες μπορεί να χρειάζονται συνδυασμό των δύο τεχνικών» μας είπε η Χαρά και όπως αντιλαμβάνεσαι, ένα ραντεβού για να συζητήσεις με έναν ειδικό τις ανάγκες και τις επιλογές σου είναι απαραίτητο. Αν θέλεις τώρα να πας στη Χαρά τότε μπες στο http://www.harakollia.gr/ και τηλεφώνησε για το ραντεβού σου.

https://www.queen.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή