Ο πλαστικός χειρουργός Γεώργιος Τσακώνης μας μιλάει για την μεσοθεραπεία, μία αισθητική επέμβαση που δεν απαιτεί νυστέρι και γίνεται σε πρόσωπο αλλά και σώμα. Ανήκει στις αποτελεσματικότερες και ασφαλέστερες διαδικασίες στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής. Τα αποτελέσματα που μας προσφέρει είναι απόλυτα φυσικά! Κατά τη διαδικασία αυτή εγχύονται ουσίες στο δέρμα μας, και συγκεκριμένα στο μεσαίο στρώμα, που τονώνουν άμεσα την επιδερμίδα και χαρίζουν νεανική λάμψη.

Μεσοθεραπεία στο πρόσωπο

Με γνώμονα τις ανάγκες του προσώπου σας, γίνεται επιλογή των ουσιών που θα εισάγουμε στο δέρμα και φτιάχνουμε το "προσωπικό" σας κοκτέιλ. Ο στόχος της μεσοθεραπείας προσώπου είναι να ενυδατωθεί βαθιά το δέρμα καθώς και να μειωθούν σημαντικά οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες. Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης συνεδρίας, τα αποτελέσματα θα είναι ορατά.
Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι για να κάνει κανείς μεσοθεραπεία προσώπου. Στην πρώτη αλλά και πιο απλή περίπτωση, βιταμίνες, αμινοξέα και μέταλλα εισάγονται στο δέρμα. Στη δεύτερη περίπτωση προστίθεται στο απλό διάλυμα με τις βιταμίνες και τα αμινοξέα, υαλουρονικό οξύ.

Η τρίτη και τελευταία περίπτωση μεσοθεραπείας προσώπου, θεωρείται η πιο αποτελεσματική μορφή της και ονομάζεται PRP. Κατά τη διαδικασία αυτή, παίρνουμε πλάσμα από τον ασθενή κι έπειτα του το χορηγούμε με λεπτές βελόνες στο δέρμα του προσώπου. Το πλάσμα έχει την ιδιότητα να πολλαπλασιάζει τους ινοβλάστες στην επιδερμίδα, καθώς και να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη.
Συνδιαστικά με το πρόσωπο σε ηλικίες άνω των 40 ετών μπορούμε να εφαρμόσουμε τη θεραπεία σε λαιμό και ντεκολτέ.

Μεσοθεραπεία στο σώμα

Η Μεσοθεραπεία σώματος εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε σημείο εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε σημείο αντιμετωπίζει πρόβλημα με κυτταρίτιδα ή τοπικό λίπος. Πολλά προβλήματα του δέρματος και μικρές ατέλειες στο σώμα αντιμετωπίζονται με τη διαδικασία αυτή. Η θεραπεία είναι ενέσιμη όπως και στο πρόσωπο. Στόχος της είναι να ρευστοποιηθεί το λίπος και στη συνέχεια το σώμα να το αποβάλλει.

Πώς μας οφελεί η μεσοθεραπεία στο σώμα;

Μειώνεται σημαντικά το λίπος στο σημείο που εφαρμόζεται, καθώς ρευστοποιείται και αποβάλλεται από τον οργανισμό
Η κυτταρίτιδα μειώνεται σε τέτοιο βαθμό που αποτελεί σχεδόν παρελθόν
Οι ιστοί του δέρματος οξυγονώνονται καλύτερα
Βελτιώνεται σημαντικά η υφή του δέρματος

Τι ουσίες περιέχει το διάλυμα της θεραπείας;

Βιταμίνη Ε, η οποία προστατεύει την μεμβράνη των κυττάρων και βοήθα την μικροκυκλοφορία
Βιταμίνη Β, η οποία ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου
Βιταμίνη C που ενυδατώνει, βοηθά στην προστασία των ινών του κολλαγόνου και κάνει τον έλεγχο στην παραγωγή της μελανίνης
Βιταμίνη Α που βοηθά τα κύτταρα της επιδερμίδας να παραχθούν γρηγορότερα και έχει αντιγηραντική ιδιότητα
Βιταμίνη D που είναι πολύ σημαντική για να συνθέσει ο οργανισμός ασβέστιο
Υαλουρονικό οξύ που ενυδατώνει βαθιά, δεσμεύοντας χιλιαπλάσια ποσότητα νερού από το βάρος του
Αμινοξέα που αποτελούν σημαντικό συστατικό για τη σύνθεση της ελαστίνης και του κολλαγόνου
Ιχνοστοιχεία και μέταλλα τα οποία είναι σημαντικά για να λειτουργούν σωστά τα ένζυμα

Πότε πρέπει να αποφύγεις τη μεσοθεραπεία;
Εάν γνωρίζεις ότι έχεις ευαισθησία στα υλικά που εισάγονται κατά τη μεσοθεραπεία
Εάν νοσείς από ασθένεια μεταδιδόμενη όπως ηπατίτιδα ή το AIDS
Εάν διανύεις τους μήνες της εγκυμοσύνης ή ακόμα κι αν θηλάζεις

Τι είναι οι ινοβλάστες, τι οι ινοκλάστες και ποια είναι η σχέση τους με τη μεσοθεραπεία;

Οι ινοβλάστες και οι ινοκλάστες είναι οι υπεύθυνοι μηχανισμοί για την ανάπλαση και τη διάσπαση του δέρματος αντίστοιχα. Βρίσκονται στο χόριο, το μεσαίο στρώμα δηλαδή του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα οι ινοβλάστες παράγουν το κολλαγόνο, το υαλουρονικό οξύ και την ελαστίνη, και αυτά με τη σειρά τους δημιουργούν μία πρωτεϊνική αλυσίδα που έχει ως τελικό αποτέλεσμα το δέρμα μας. Από την άλλη μεριά, οι ινοκλάστες αποσυνθέτουν τα μόρια του δέρματος. Ινοκλάστες και ινοβλάστες λοιπόν δουλεύουν σαν ζευγάρια και η αλληλεπίδρασή τους έχει ως αποτέλεσμα την ανανέωση του δέρματος. Μεγαλώνοντας όμως, η μείωση του αριθμού των ινοβλαστών κάνει την ανάπλαση του δέρματος πιο αργή κι έτσι γίνεται πιο λεπτό και χάνεται η σφριγηλότητα του.
Με τη μεσοθεραπεία λοιπόν τοποθετούμε στο χόριο ειδικά στοιχεία που δεν προλαβαίνουν οι ινοβλάστες να παράξουν Με τον τρόπο αυτό εξισορροπούμε τη δράση των ινοκλαστών και κάνουμε το δέρμα να δείχνει λαμπερό και νέο.

Συχνές ερωτήσεις – FAQS

Είναι ακριβή η μεσοθεραπεία προσώπου και σώματος;
Το κόστος της θεραπείας ποικίλλει, όμως ανήκει σίγουρα στις πιο προσιτές αισθητικές επεμβάσεις. Η τιμή διαμορφώνεται πάντα ανάλογα με το πρόβλημα του ασθενή αλλά και το διάλυμα που θα χρησιμοποιηθεί.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Για να έχετε τη μέγιστη διάρκεια στα αποτελέσματά σας είναι καλό να ολοκληρώσετε τον κύκλο των 3 συνεδριών που συνήθως προτείνουμε. Οι θεραπείες πρέπει να απέχουν χρονικά 15 ημέρες έως και 1 μήνα. Μετά τον πρώτο κύκλο θα χρειάζεται να επαναλάβετε τη θεραπεία κάθε 3 μήνες. Από ασθενή σε ασθενή βέβαια η συχνότητα αυτή διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος ή την εικόνα που θέλει να έχει.

Υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου;
Η μεσοθεραπεία δεν αποτελεί τεχνική που αλλάζει το σχήμα ή το μέγεθος των χαρακτηριστικών μας. Ακόμη και όταν αποφασίσεις να μην εφαρμόσεις ξανά τη θεραπεία, το δέρμα σου δεν θα έχει κανένα άλλο πρόβλημα εκτός του ότι θα χάσει τις ευεργετικές ιδιότητες της.

Υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να προβώ στη θεραπεία αυτή;
Η ηλικία δεν αποτελεί κριτήριο για να επιλέξει κάποιος τη μεσοθεραπεία, αφού προβλήματα όπως η κυτταρίτιδα φαίνονται αμέσως μετά την εφηβεία. Επομένως, η θεραπεία είναι κατάλληλη ανεξαρτήτως ηλικίας.

Είναι κάποια εποχή καταλληλότερη;
Οι πρώτες θεραπείες που διαρκούν περίπου 2 μήνες, είναι προτιμότερο να μη γίνονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Αυτό προτείνεται συνήθως λόγω του ότι οι μικρές μελανίες που θα υπάρξουν θα φαίνονται στην παραλία με το μαγιό σας. Πέραν αυτού, αν χρησιμοποιείτε σωστά την αντηλιακή προστασία όπως το σύστησε ο γιατρός δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Θα πονέσω κατά την ενέσιμη θεραπεία;
Στην περιοχή που θα επιλέξουμε να θεραπεύσουμε, τοποθετείται τοπική αναισθησία σε μορφή κρέμας πριν ξεκινήσει η θεραπεία. Η βελόνα επιπλέον που χρησιμοποιείται είναι πολύ λεπτή. Όταν όμως η θεραπεία εφαρμόζεται σε μεγάλο μέρος και εξαιτίας του βάθους που εγχύεται το υλικό θα αισθανθείτε μικρά τσιμπήματα σε ανεκτό βαθμό πόνου.

Υπάρχουν παρενέργειες που πρέπει να γνωρίζω;
Όλες οι παρενέργειες σχετίζονται με την εισαγωγή της βελόνας και είναι η μελανιά, ο κνησμός ή καποιο οίδημα τοπικά. Όλες οι παρενέργειες που αναφέρθηκαν εξαφανίζονται λίγες ώρες μέτα τη θεραπεία. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την μεσοθεραπεία θα βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους.

https://www.tsakonis.gr/enesimes-therapies/mesotherapia-prosopou-somatos

https://plastikos-xeirourgos.com/mesotherapeia