Η Βιβέτα Τσιούνη σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και από το ’55 έως το ’93 έλαβε μέρος σε 35 παραστάσεις στις καλύτερες στιγμές της καριέρας της

΄Εφυγε διακριτικά και χαμηλότονα όπως έζησε στη ζωή της. Η αριστοκρατική και γλυκιά Βιβέτα Τσιούνη που συνέδεσε την καλλιτεχνική της πορεία με μια σειρά παραστάσεων και ταινιών έφυγε «αθόρυβα» από τη ζωή το προπερασμένο Σαββατοκύριακο σε ηλικία 85 ετών, ενώ η κηδεία της έγινε σε στενότατο οικογενειακό κύκλο την περασμένη Δευτέρα 6 Μαΐου στο πρώτο Νεκροταφείο. Την αποχαιρέτησαν η πολυαγαπημένη της αδερφή, Πόπη Τσιούνη, η ανιψιά της Ελιάνα κι ο σύζυγός της τελευταίας, Βασίλης Ρεμέντζης.

Το ζωντανό πτώμα (1956): Ρίτα Μυράτ (Ελισαβέτα Αντρέγεβνα Προτάσοβα), Θάνος Κωτσόπουλος (Βίκτωρ Μιχαήλοβιτς Καρένιν). Πίσω: Χριστίνα Καλογερίκου (Άννα Παύλοβνα), Βιβέτα Τσιούνη (Σάσσα).
Το ζωντανό πτώμα (1956): Ρίτα Μυράτ (Ελισαβέτα Αντρέγεβνα Προτάσοβα), Θάνος Κωτσόπουλος (Βίκτωρ Μιχαήλοβιτς Καρένιν). Πίσω: Χριστίνα Καλογερίκου (Άννα Παύλοβνα), Βιβέτα Τσιούνη (Σάσσα).
Η Βιβέτα Τσιούνη σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και από το ’55 έως το ’93 έλαβε μέρος σε 35 παραστάσεις του σε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας της.

Ανατρέχοντας κανείς στο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου μπορεί να δει εικόνες από πολλές της συμμετοχές στις παραστάσεις του: Ξεχωρίζουν «Το ζωντανό πτώμα» (1956), όπου κοριτσάκι 22 ετών συμπρωταγωνίστησε στο πλευρό της Ρίτας Μυράτ, του Θάνου Κωτσόπουλου, του Γιώργου Παππά, της Τζένης Καρέζη κι άλλων, η παράσταση «Βασιλεύς ο Ροδολίνος» (1962) όπου έπαιξε μαζί με τον Πέτρο Φυσσούν, την Ελένη Χατζηαργύρη και την Αντιγόνη Βαλάκου, η «Φλαντρώ» (1979) με την Αλέκα Κατσέλη και τον Γιάννη Αργύρη, η παράσταση «Σκοτεινιά στον Έπαχτο» (1980) με την Κάκια Παναγιώτου και τον Γιάννη Αργύρη, αλλά και τα έργα: «Στο βυθό» (1981), «Ο εισαγγελέας» (1982), «Συμβιβαστήκαμε» (1992) κ.α.

.
Η Βιβέτα Τσιούνη ξεχώρισε και σε μια σειρά ταινιών όπως οι «Μικροί και μεγάλοι εν δράσει», «Οργή», «Αμφιβολίες», «Ο θαυματοποιός», αλλά και σε σειρές όπως το «Ξενοδοχείο ο 7ος ουρανός», «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα», «Μαύρο κλειδί»και «Τρεις Χάριτες».

Δείτε όλη τη φιλμογραφία της αξέχαστης ηθοποιού:

Ο θαυματοποιός (1969)
Ξεχασμένοι ήρωες (1966)
Και οι 14 ήταν υπέροχοι (1965)
Αμφιβολίες (1964) [Λένα Κορωνέλου]
Αυτό το κάτι άλλο! (1963) [Έλλη Σπαρτάλη]
Μικροί και μεγάλοι εν δράσει... (1963) [Ελίνα Ζορμπά]
Οργή (1962) [Τερέζα Βενιέρη]

Η εικόνα της γλυκομίλητης κι αέρινής της παρουσίας θα συντροφεύει όσους την έζησαν και τη γνώρισαν από κοντά. Καλό της ταξίδι!