Διαβάστε ποια τα αντικείμενα δεν πρέπει να έχει ο εξεταζόμενος στην αίθουσα κατά την διάρκεια των εξετάσεων.

Τα αντικείμενα που απαγορεύονται στις αίθουσες που διενεργούνται οι Πανελλήνιες 2019. Στη σχετική εγκύκλιο τονίζεται ότι οι μαθητές κατά την είσοδο τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους τα εξής αντικείμενα:

-Βιβλία
-Τετράδια
-Σημειώσεις
-Κινητά τηλέφωνα
-Υπολογιστηκές μηχανές (Κομπιουτερακι)
-Ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών
-διορθωτικό (blanco)

-Το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι τα μόνα αντικείμενα που επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κατά την εξέταση είναι όσα ορίζει ο οικείος Σύλλογος Διδασκόντων.

- Πότε μηδενίζεται το γραπτό του εξεταζόμενου

Στο υπουργείο Παιδείας για τις Πανελλήνιες 2019 επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπονται τα εξής:

-Να αντιγράφει από το γραπτό άλλου εξεταζόμενου
-Να αντιγράφει από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις
-Να θορυβεί και να μη συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών
-Να εμποδίζει την εξέταση άλλων εξεταζόμενων
-Να δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του
-Για κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει ότι «ο εξεταζόμενος απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση του Διευθυντή του Λυκείου, των επιτηρητών και των διδασκόντων».

Σε περίπτωση που ο μαθητής κάνει κάτι από τα παραπάνω τότε είναι στην δικαιοδοσία του διευθυντή του Λυκείου, των επιτηρητών και αυτών που διδάσκουν το εξεταζόμενο μάθημα καλούν σε προφορική απολογία τον υποψήφιο των Πανελληνίων και συντάσσουν σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από τους ανωτέρω. Τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία επισυνάπτονται στο πρακτικό.

https://www.akappatou.gr/index.php/2016-12-21-21-06-48/themata-ekpaidefsis/19634-panellinies-2019-poia-apagorevmena-antikeimena-kai-symperifores-midenizoun-to-grapto