Καρναβάλι σε κάθε γειτονιά της Αθήνας: δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Οι Απόκριες έφτασαν και οι καρναβαλιστές… είναι παντού! Από το Χαλάνδρι μέχρι τη Νίκαια και από του Ρέντη μέχρι τον Ταύρο, οι Δήμοι γεμίζουν χρώματα και μουσικές και …μπαίνουν στο χορό! Σημειώστε ότι όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις είναι δωρεάν και ετοιμαστείτε για ένα ξέφρενο… ταξίδι μασκέ εντός Περιφέρειας!

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου ποικίλουν και κορυφώνονται με δύο μεγάλες παρελάσεις -την νυχτερινή στον Ταύρο (Σάββατο 18/2 ) και την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής 19/2 στο Μοσχάτο- αλλά και με τα παραδοσιακά κούλουμα στην παραλία του Μοσχάτου και στο Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Δήμος Χαλανδρίου

Διαδραστικά εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών, παραδοσιακές μουσικές από το Ιόνιο και την Ήπειρο μέχρι τη μακρινή Ρωσία, αλλά και πολλά κεράσματα πρωταγωνιστούν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Χαλανδρίου. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Δήμος Καλλιθέας
Μουσικές παρελάσεις, καντάδες, παιδικές παραστάσεις, συναυλίες, αποκριάτικη ποδηλατοδρομία αλλά και παραδοσιακό γλέντι απολαμβάνουν οι καρναβαλιστές του Δήμου Καλλιθέας. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού
Δύο Κυριακάτικα μασκέ πάρτι ετοιμάζει ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ ) του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, στις 19 και 26/2, με live μουσικές, dj sets και διασκεδαστικές παιδικές δραστηριότητες, ενώ τα Κούλουμα θα εορταστούν στη Φιλοθέη με παραδοσιακούς χορούς και σαρακοστιανούς μεζέδες. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Ο Δήμου Νίκαιας - Αγ.Ι. Ρέντη οργανώνει για 23η χρονιά αποκριάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους και φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποκριάτικες μουσικές, μπαλονοκατασκευές, ζογκλέρ, καντάδες, καλλιτεχνικά εργαστήρια και δραστηριότητες και φυσικά την μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων.
Ακολουθεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων:
Τρίτη 14/2, 17:30
Καντάδες και αποκριάτικα τραγούδια από τα μέλη των ΚΑΠΗ. Διαδρομή: Πλατεία Κουμπάκη-Ελλησπόντου-πλ. Κρήνης-Π. Τσαλδάρη-Καισσαρείας-7ης Μάρτη ( Κονδύλη )-Βρυούλων –Π. Τσαλδάρη- Δημαρχείο.
Σάββατο 18/2 , 11:00
Η πλατεία Ρέντη γεμίζει κλόουν, face painting, μπαλονοκατασκευές, παραδοσιακά παιχνίδια, ζογκλέρ, φουσκωτά παιχνίδια και εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών από τα ΚΑΠΗ του Δήμου. Επίσης, στη πλατεία Χαλκηδόνας θα γίνει μια ανάλογη παιδική εκδήλωση στις 11.00.
Κυριακή 19/2, 11.00
Κεντρική παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων στη Νίκαια στην οδό 7ης Μάρτη 1944 (Κονδύλη ). Θα ακολουθήσει γλέντι στην πλατεία Δαβάκη.
Σάββατο 25/2 , 11:00-17:00
Village Shopping and more με Open day στον υπαίθριο παιδότοπο Family Park. Είναι όλοι προσκεκλημένοι σε έναν ανοιχτό παιδότοπο με ελεύθερη είσοδο. Και στη πλατεία Κουμπάκη στις 18.00, παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή των τμημάτων παραδοσιακών χορών της Διεύθυνσης Αθλητισμού και χορευτικών συλλόγων της πόλης.
Κυριακή 26/2 , 11:00
Κεντρική παρέλαση αρμάτων στο Ρέντη στην οδό Φλέμινγκ.