Λούβρο: Όλο το Μουσείο σε μία ψηφιακή πλατφόρμα - Δωρεάν περιήγηση σε 485.000 έργα τέχνης
Ακόμη και όσα δεν εκτίθενται στις αίθουσες, αλλά βρίσκονται στις αποθήκες.

Για πρώτη φορά στην πολυετή ιστορία του το Μουσείο του Λούβρου διαθέτει online το σύνολο των συλλογών του -485.000 έργα τέχνης- μέσα από μία νέα πλατφόρμα και μία ανανεωμένη, πιο σύγχρονη, άρα περισσότερο φιλική προς τον χρήστη ιστοσελίδα.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται, πέρα από τα έργα που εκτίθενται στα οκτώ τμήματα, μακροπρόθεσμα δάνεια αλλά και όσα βρίσκονται στις αποθήκες του Μουσείου, το οποίο παραμένει κλειστό -η Γαλλία βρίσκεται για τρίτη φορά σε πανεθνικό lockdown με ισχύ τουλάχιστον ενός μήνα.

Μέχρι πρότινος, η ψηφιακή περιήγηση στους θησαυρούς του Λούβρου αφορούσε τα 30.000 έργα που βρίσκονται στις αίθουσες.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Λούβρου Ζαν Λικ Μαρτινέζ «το Λούβρο ξεσκονίζει τους θησαυρούς του, ακόμη και τους λιγότερο γνωστούς. Για πρώτη φορά έχουν όλοι δωρεάν πρόσβαση στο σύνολο των συλλογών, από υπολογιστή ή smartphone, είτε πρόκειται για έργα που εκτίθενται στο μουσείο, είτε για δάνεια, ακόμη και έργα που βρίσκονται στις αποθήκες. Η εκπληκτική πολιτιστική κληρονομιά του Λούβρου είναι τώρα μόνο ένα κλικ μακριά!».

Μεταξύ άλλων, οι ψηφιακοί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το μουσείο ανά όροφο και ανά αίθουσα με τη βοήθεια ενός διαδραστικού χάρτη.

Η πανδημία κρατά κλειστό το Λούβρο -το μουσείο με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο- από τον περασμένο Οκτώβριο, γεγονός που ωστόσο έδωσε τη δυνατότητα στη διοίκηση για ευρείας κλίμακας εργασίες ανακαίνισης.

Με πληροφορίες από cnn.com

https://www.huffingtonpost.gr/