Δεκεμβρίου 15, 2018

ΕΞΟΔΟΣ

Ποίος είπε πως το fast food δεν έχει αέρα θαλασσινό; Στο Καπετάν Fishάει θα βουτήξεις στις πιο φρέσκιες και low budget θαλασσινές γεύσεις! Στην Εμμανουήλ Μπενάκη ήρθε και εγκαταστάθηκε ένα νέου τύπου fast food που κάνει την εναλλακτική (και σαφώς πιο υγιεινή) πρόταση στους… πεινασμένους του κέντρου.

Αντί για ακόμη ένα σουβλάκι/burger/hot dog/πίτσες/κλαμπ σάντουιτς, μας προτείνει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, σε ένα υπέροχο και ιδιαίτερα κομψό και designάτο χώρο, που μυρίζει θάλασσα.

Ο καλός ο καπετάνιος στη… Μπενάκη φαίνεται.

Και το συγκεκριμένο hotspot για ψάρι “στο χέρι”, είναι καρπός μιας πρωτότυπης ιδέας που ωρίμαζε για περισσότερο από δέκα χρόνια και απέχει χιλιόμετρα από τα κλασσικά concept ψαροταβέρνας που έχεις συνηθίσει.

Η ιδέα ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη με το Balik Ekmek (σάντουιτς με ψάρι) που εκεί είναι ευρέως διαδεδομένο και ήρθε κι έδεσε με το fish&chips των Άγγλων, πηγαίνοντας την όλη έμπνευση ένα βήμα παραπέρα και προσαρμόζοντάς την στα ελληνικά δεδομένα, σε ένα μαγαζί όπου κυριαρχούν τα ξύλινα τραπέζια, τα τούβλα στους τοίχους, οι μακρόστενοι, παρεΐστικοι πάγκοι (για να συνοδέψεις το πιάτο σου με ουζάκι ή τσιπουράκι) και ο… «Καπετάνιος» που δεσπόζει αγέρωχος στον ξύλινο τοίχο του μαγαζιού.

Στο μενού που σύνταξε με περίσσια φροντίδα και προσοχή ο σεφ Δημήτρης Χιώτης, θα δοκιμάσεις τραγανές γαρίδες σε χωνί, τηγανητό μπακαλιάρο σε κουρκούτι τεμπούρα, με πατάτες και χειροποίητη σος ταρτάρ, μανιτάρια πλευρώτους από την Εύβοια με καραμελωμένο μπαλσάμικο, μύδια μαγειρεμένα με κρασί, με ξερό κρεμμύδι, άνηθο και φέτα και πολλά ακόμη.

Θα τα συνοδέψεις με υπέροχο φρουτώδες κρασί (αξίζει να δοκιμάσεις το «Λημνιός Αμπελουργός») , τσιπουράκι ή ούζο.

Αν θες κάτι για το δρόμο να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το σάντουιτς με φρέσκο φιλέτο από λαβράκι, μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι και σος ταρτάρ.

Κάνει και delivery!

Καπετάν Fishάει, Εμμ. Μπενάκη 27-29

ΕΞΟΔΟΣ

Εκεί που τα συνοικιακά καφέ κλείνουν το ένα μετά το άλλο, το ΚαφεΟίνο ανακαινίστηκε και συνεχίζει να «τραβάει» τον κόσμο του κι ακόμη παραπάνω, μακριά από τα καθιερωμένα hot spots της Αθήνας.

Το ΚαφεΟίνο, κάπου σε μια ήσυχη γειτονιά στα Άνω Πατήσια, λίγο πιο πάνω από την Πατησίων, αποτελεί την «εκδίκηση» του συνοικιακού καφέ: οι θαμώνες του δεν το αλλάζουν με τίποτα και ο κόσμος καταφτάνει από τα περίχωρα μόνο και μόνο για πάρτη του, δημιουργώντας από μόνο του, χωρίς τη βοήθεια πεζόδρομων και μαγαζιών, ένα αξιοπρεπές meeting point.

Από το Σεπτέμβριο, μάλιστα, άλλαξε ριζικά πρόσωπο, έβγαλε τα άσπρα και το γύρισε σε μαύρο σε συνδυασμό με ξύλο, πιάνοντας πιο urban τόνους στη διακόσμηση.

Με τα pop καδράκια στους τοίχους, το συνδυασμό ψηλών και χαμηλών τραπεζιών και τα βιομηχανικά φωτιστικά του μας δείχνει το σύγχρονο προφίλ του, ενώ δεν κρύβει και τον πιο νοσταλγικό του χαρακτήρα, με τις παλιές γραφομηχανές, τα vintage ραδιόφωνα, τηλέφωνα και τηλεοράσεις στολισμένα πάνω από το πλούσιο bar του.

Στους ευφάνταστους καταλόγους του, όπου κάθε ένας είναι εμπνευσμένος και από μια μεγάλη πόλη, από τη Νέα Υόρκη, μέχρι τη Βαρκελώνη και το Ρίο Ντε Τζανέιρο θα βρείτε όλα τα ροφήματα και τους καφέδες που λαχταράτε σε μια κυριακάτικη έξοδο ή το απόγευμα μετά τη δουλειά.

Kι αν το πάτε μέχρι το βράδυ, πλήθος κοκτέιλ από τον Βασίλη Bean σας περιμένει να τα δοκιμάσετε. Ξεχωρίσαμε το sweet jar με raspberry, cranberry, lime, gin και σιρόπι βασιλικού, το spirituous aroma με gin, σιρόπι αγγουριού, σιρόπι elderflower, wasabi, φρέσκο χυμό λεμόνι και σόδα και το πιο... κοριτσίστικο bubble trip με βότκα, σιρόπι bubble gum, chocolate bitters και lime, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, όμως, μέχρι να τα δοκιμάσουμε όλα μέχρι… τελικής πτώσεως.

Κι αν δεν είστε του κοκτέιλ, τα κλασικά ποτά φυσικά και δεν λείπουν, η ποικιλία κρασιών του θα σας βάζει σε διλήμματα και το ρακόμελό του ετοιμάζεται να σας ζεστάνει στα κρύα που έρχονται.

Η έκπληξη, όμως, που μας επιφυλάσσει το νέο ΚαφεΟίνο βρίσκεται στις καινούργιες γευστικές του προτάσεις, γι’ αυτό και θα σας συμβουλεύαμε να το επισκεφτείτε… πεινασμένοι. Ανάμεσα σε μπαγκέτες, σαλάτες, hot dog και ποικιλίες tapas οι επιλογές σας είναι πολλές, ενώ η ιταλική πίτσα με τη λεπτή ζύμη, με ρόκα, παρμεζάνα και προσούτο θα σας κάνει να δημιουργήσετε νέο ρεκόρ στο πόσο γρήγορα αδειάζετε ένα πιάτο.

Μαζί με όλα τα παραπάνω, το συνοικιακό αυτό cafe-bar δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη μουσική του, με ήχους από trip-hop μέχρι nu-disco κι από reggae μέχρι funk, όπου τη μία μπορεί να «ξετρυπώνουν» οι Thievery Corporation από τα ηχεία του και την άλλη ο Gramatik, η Alice Russell ή ο Marvin Gaye.

Γι’ αυτό και συχνά-πυκνά οργανώνει βραδιές με guest djs (Ξυπόλητος Πρίγκιψ, Isnogood, Stelios Basement κ.ά.), ενώ δεν λείπουν και οι βραδιές προσφορών ανά διαστήματα, όπως π.χ. Ladies Nights με τις κυρίες να μπορούν άνετα να… χάσουν τον έλεγχο με τα κοκτέιλ στα 5 ευρώ.

Σε έναν από τους καταλόγους του μαγαζιού, πάνω από τα ρακόμελα αναγράφονται τα διάσημα λόγια του Ernest Hemingway “I drink to make other people more interesting”. Μόλις βρήκαμε ένα μέρος, που δεν χρειάζεται να πιεις για να βρεις ενδιαφέρον σε αυτό και τον κόσμο του.
Πληροφορίες: ΚαφεΟίνο, Γαβριηλίδου 8 & Παλαμά Κωστή, Άνω Πατήσια, 11141, τηλ. 21 3008 7852 

ΕΞΟΔΟΣ

Ένα επερχόμενο ικαριώτικο γλέντι, καινούριες συνταγές και απίστευτες τιμές, στο βραβευμένο από το κοινό μαγαζί που άλλαξε τις νύχτες μας στο Περιστέρι.
Το Αγροτικόν σε λίγες μέρες κλείνει δυο χρόνια ζωής και περάσαμε μια βόλτα για να δοκιμάσουμε τα καινούρια πιάτα που έχουν κάνει τα δυτικά προάστια να παραμιλάνε. Σε ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο-καφενείο σαν κι αυτό, περιμένει κανείς να πιεί καλή ρακή, να διασκεδάσει και να τσιμπήσει κάτι για να συνοδεύσει το ποτό του. Σίγουρα δεν είναι έτοιμος να γευτεί τόσο ευφάνταστους συνδυασμούς σύγχρονης μαγειρικής και παραδοσιακών προϊόντων που καταλήγουν σε πιάτα όπως το λαχταριστό μπιφτέκι με φρέσκο θυμάρι, ξινόμηλο, vinaigrette μουστάρδας και παρμεζάνα.

Ο σεφ, Δημήτρης Παλαιοπάνος, παρέα με τον μάγειρα, Βαγγέλη Σακκή περνάνε πολλές ώρες σε γαστρονομικούς πειραματισμούς και συναποφασίζουν για τα νέα πιάτα και τις αλλαγές του μενού. «Όταν παρουσιάσαμε πρώτη φορά αυτό το πιάτο πριν είκοσι μέρες περίπου, μας έλεγαν παιδιά που έρχονται συνέχεια στο μαγαζί, «-Καλά μπιφτέκι με μήλο;» Τους πείθαμε να το δοκιμάσουν και αυτοί μετά έπαιρναν κι άλλο. Λίγα χρόνια πριν αν πήγαινε κάποιος για ρακή και διάβαζε στον κατάλογο μπιφτέκι με μήλο θα γέλαγε ή θα έφευγε. Τώρα μπορεί να είναι διστακτικός αλλά είναι και περίεργος σε νέες γεύσεις». Εν τω μεταξύ παραγγέλνω μια χειροποίητη σκοπελίτικη τυρόπιτα και τηγανιά κοτόπουλο με φρέσκα μανιτάρια και πιπεριές. Ο Δημήτρης δεν αποκαλύπτει περισσότερα και ο Βαγγέλης κάθε φορά που τον κοιτάω μου δείχνει τον σεφ κάνοντας νόημα ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τίποτα.

«Η κουζίνα κλείνει καθημερινά στις δύο το βράδυ ή δύο το πρωί, όπως θέλεις πες το. Εμείς αυτό που προσπαθούμε είναι να συνδυάζουμε τις παραδοσιακές γεύσεις με μοντέρνες πινελιές χωρίς το αποτέλεσμα να είναι υπερβολικό. Είναι επίσης σημαντικό να εξελίσσεσαι και να αλλάζεις γιατί στο Αγροτικόν έρχεται κόσμος απ’ όλη την Αθήνα αλλά και αρκετοί φανατικά. Είναι το στέκι τους αυτό το μαγαζί κι εμείς τους βλέπουμε κάθε βράδυ, δεν μπορούμε να τους σερβίρουμε τα ίδια πιάτα για πολύ καιρό», λέει ο Βαγγέλης και προσθέτει ότι η ελληνική κουζίνα έχει τόσο ιδιαίτερα και γευστικά μυρωδικά που και το πιο απλό πιάτο είναι ταυτόχρονα gourmet.


Ο ιδιοκτήτης του Αγροτικού, Νίκος Όσπιτσης γεμίζει ξανά τα ποτήρια μας με την κρητική ρακή που προμηθεύεται από τον Κρούσωνα Ηρακλείου. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω τη σημαία της Ικαρίας που κρέμεται στον τοίχο μπροστά από μια μεγάλη αφίσα του Σωκράτη Μάλαμα. « Στην Ικαρία κάνω διακοπές, έχω φίλους απ’ το νησί που γνώρισα εκεί και γίναμε αχώριστοι. Κατά κάποιο τρόπο το νιώθω σαν μέρος μου γι’ αυτό και κάνουμε στο μαγαζί ικαριώτικα γλέντια. Όλοι εδώ μέσα νιώθουμε λίγο Ικαριώτες. Μετά το πρώτο γλέντι που κάναμε πέρυσι και κράτησε μέχρι το πρωί με κόσμο να χορεύει μέχρι και στην πλατεία, καθιερώθηκε για μας σαν θεσμός. Τέλος του μήνα θα κάνουμε άλλο ένα τέτοιο γλέντι για τα δύο χρόνια λειτουργίας μας. Όσο για την αφίσα του Σωκράτη, είναι δώρο από κάποιους φίλους που έρχονται στο μαγαζί και ξέρουν πόσο θα ‘θελα να τον έβλεπα να παίζει ζωντανά εδώ. Μέχρι τότε ας τον έχω στην αφίσα».

Και πώς να μην είναι γεμάτο φίλους ένα μαγαζί που αγαπάει τον Σωκράτη, το ξενύχτι, το καλό φαγητό, την παραδοσιακή μουσική, την καλή ρακή και έχει έναν τιμοκατάλογο που ξεκινάει από δύο ευρώ και κορυφώνεται στα έξι με το ακριβότερο πιάτο; Καθόλου τυχαίο που κέρδισε το βραβείο κοινού στα φθηνά ποτά 2013 και εμάς θαμώνες.

Αγροτικόν, Καρπενησίου 52 Περιστέρι, 210 5729629

popaganda.gr

ΕΞΟΔΟΣ

Εχω χρόνια να διασκεδάσω με ρεμπέτικα. Και παρ’ ότι η συγκεκριμένη κομπανία είχε πολλά εχέγγυα για να είναι κάτι διαφορετικό, αρχικά είχα τις επιφυλάξεις μου.

Προορισμός, «Αγία Φιάλη», Πανόρμου 115Γ, στην έξοδο προς Κηφισίας.

Ενας πολύ ζεστός χώρος, μικρός, παρεϊστικος εντελώς, με γκαρσόνια που νομίζεις ότι είναι φίλοι και σε έχουν υποδεχτεί στο σπίτι τους. Σε μια γωνιά αυτού του χώρου κάθε Παρασκευή βράδυ, από τις 10 και μετά, τραγουδάει μια διαφορετική κομπανία: είναι οι «Ραστ Χιτζάζ», η κομπανία που έστησε ο ταλαντούχος ηθοποιός Γιάννος Περλέγκας, έχοντας δίπλα δύο μουσικούς με σπουδαίες λαϊκές φωνές: τον Στράτο Γκρίντζαλη και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Η κυρία της κομπανίας είναι μια ανήσυχη, ανατρεπτική, «αυθάδης» για πολλούς νεαρή κυρία του θεάτρου: η Λένα Κιτσοπούλου. Ηξερα ότι έχει ωραία φωνή.

Σε αρκετές από τις παραστάσεις της τραγουδάει η ίδια (από άριες μέχρι Χατζιδάκι). Αλλά αυτό που ζήσαμε όσοι πήγαμε ήδη στην «Αγία Φιάλη» ήταν μια άλλη επαφή με τραγούδια γνωστά ή λιγότερο γνωστά.

Που δεν είχαν ακριβώς την πατίνα του ρεμπέτικου, αλλά δεν την πρόδιδαν. Κι όχι μόνο ρεμπέτικα. Το «Ενα βράδυ που ’βρεχε», ένα ελαφρολαϊκό του 1953 που πρωτοτραγούδησε ο Νίκος Γούναρης, η Λένα Κιτσοπούλου το είπε με τρόπο που καθήλωνε. Με τον ίδιο τρόπο, άλλωστε, ερμήνευσε όλα τα τραγούδια μέχρι τις 4 το πρωί. Σαν παρλάτα περισσότερο, σαν μονόλογο, με ηχόχρωμα που συνομιλούσε με το παλιό και έφερνε μπροστά μας το σήμερα και τη σφραγίδα της.

Κι ήταν αυτό ακριβώς που έκανε ξεχωριστή αυτή τη βραδιά των ίδιων ρεμπέτικων που ακουγαμε στα φοιτητικά μας χρόνια -σε άλλους χώρους τότε, με κακούς ήχους, με πολύ κάπνα και κακό χύμα κρασί: ήταν πρώτα πρώτα η επιλογή των τραγουδιών. Ηταν, ύστερα, ο τρόπος ερμηνείας αυτών των ίδιων παλιών τραγουδιών (σαν πειραγμένο κλασικό έργο), χωρίς όμως να πειράζεται καθόλου η αυθεντικότητα και η συγκίνησή τους. Ηταν τα ίδια και η μετεξέλιξή τους.

Γι’ αυτό και υπήρξαν στιγμές, πολλές στιγμές, που δεν συνόδευαν τα τραγούδια ρυθμικά παλαμάκια και οι ακατέργαστες φωνές των θαμώνων.

Υπήρχε μόνο σιωπή, περισυλλογή, δέος.

Σαν προσευχή, σαν ενδοσκόπηση.

kathimerini.gr

 

ΕΞΟΔΟΣ

Ένα υπέροχο στέκι συνάντησα πριν μερικές μέρες στο κέντρο της Αθήνας πίσω από το γήπεδο του Παναθηναικού..

Έκπληξη για μένα ήταν η ονομασία αυτού  "ερως - ήρως."...Ναι...τίτλος από τα πιο γνωστά διηγήματα του Παπαδιαμάντη όπου διακρίνει κανείς την μεγάλη ευαισθησία του, να μετάφέρει στο χαρτί τα κοινωνικά χαραχτηριστικά της εποχής του αλλά και μια πληθώρα έντονων συναισθημάτων.
Επομένως ξεκινάμε καλά..

Μπαίνοντας μέσα όλο το μαγαζί μοιάζει με σκηνικό θεάτρου...Παντού το γούστο και το μεράκι της κυριας Αντωνίας είναι υπαρκτό.Δεν υπάρχει γωνιά που να μην μπορεί κάποιος να θαυμάσει...

Το καλωσόρισμα της ίδιας και των συνεργατών της από την πρώτη στιγμή σε εντυπωσιάζει.Όλοι έχουν ένα γλυκό τρόπο να σε υποδεχτούν.

Η εξυπηρέτηση είναι άριστη.Εχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σπίτι σου με παρέα...

Ακούραστη η κυρία Αντωνία και πρόθυμη πιάνει κουβεντούλα με τους πελάτες της και τους ενημερώνει για τα καλούδια που η ίδια μαγειρεύει στη κουζίνα.

Κρητικές-Χανιώτικες γεύσεις με υλικά που έρχονται από την πατρίδα της..

Τα φαγητά της υπέροχα,τα γλυκά της το ίδιο..Η αγάπη και το μεράκι της φαίνονται παντού.Στο μαγαζί που έστησε,στη κουζίνα,στην επιλογή των πιάτων,στους πελάτες της....

Από το πρωί σερβίρει καφεδάκι συνοδεία γλυκού (εγώ πήρα μια υπέροχη ζεστή σοκολάτα) και προς το μεσημέρι ανοίγει η κουζίνα μέχρι αργά το βράδυ.

Κυριακές επίσης είναι ανοικτό. Φεύγοντας σκέφτεσαι πότε θα ξαναπεράσεις για να δοκιμάσεις και τα υπόλοιπα πιάτα που άφησες...Άσε που έχεις αποκτήσει μια καλή παρέα εκεί. Γιατί όλοι μια παρέα γινόμαστε στο μαγαζί....Φιλικό σαν το σπίτι σου....Η μουσική δε, υπέροχη ...
Κυρία Αντωνία καλό χειμώνα στο "Eρως-Ηρως"
Στο επανιδείν!!!

Τσόχα 41 και Π.Κυριακού 7
πίσω από το γήπεδο Παναθηναικού
τηλ:210 6463820

ΕΞΟΔΟΣ

Αν είσαι φίλος του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, θα θυμάσαι σίγουρα τα ραντεβουδάκια των παράνομων ζευγαριών στο ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς. Μια πάστα, μια νουγκατίνα, ένα προφιτερόλ ήταν η πρόφαση για να συναντηθούν οι δυο ερωτευμένοι και να περάσουν λίγες στιγμές μαζί. Ρομαντικές εποχές. Τότε που τα ζαχαροπλαστεία ήταν τόπος συνάντησης και όχι απλής αγοράς προϊόντων.

Στις μέρες μας τα ζαχαροπλαστεία έχουν χάσει αυτόν τον χαρακτήρα τους. Δεν βρίσκεσαι εκεί με τους φίλους σου να απολαύσετε το γλυκό σας και να πείτε μια κουβέντα. Το παίρνεις σπίτι και το απολαμβάνεις μόνος σου. άλλη γλύκα έχει όμως όταν βρίσκεσαι μεταξύ φίλων. Ευτυχώς επιβιώνουν ακόμα μερικά «ρομαντικά» ζαχαροπλαστεία για να σου ξυπνούν αυτές τις παλιές μνήμες του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου. Όταν ο κόσμος δεν ήταν τόσο απομονωμένος. Όταν η βόλτα στο ζαχαροπλαστείο ήταν διασκεδαστική.

Το πιο γνωστό του είδους του είναι ο Βάρσος στην Κηφισιά. Ο χρόνος φαίνεται να έχει μείνει στάσιμος σε αυτό το μέρος.

Τα παλιά ψυγεία, οι βιτρίνες, το κλασικό τρίπτυχο εκλέρ – κοκ – πάστα αμυγδάλου, το άρωμα. Σε περιμένει μια σάλα με δερμάτινα 70’s καθίσματα για να κάτσεις και να αφεθείς στις μεθυστικές μυρωδιές που κατακλύζουν τον χώρο και στις μαγευτικές γεύσεις των γλυκών.

Ο κήπος με τα αγάλματα και τα πλατάνια θα διευκολύνει κατά πολύ το νοητό ταξίδι σου στον χρόνο. Κάθε λιχουδιά που θα βρεις εκεί θυμίζει έντονα την παλιά αστική Αθήνα. Παράγγειλε το γλυκό της αρεσκείας σου και ένα καφεδάκι και άσε τον ουρανίσκο σου να αναλάβει δράση.


Πεντανόστιμο ριζόγαλο, τσουρέκι με σοκολάτα, μπακλαβάς, σπιτικό παγωτό, κρέμες, ό, τι τραβάει η όρεξή σου. Είναι σίγουρα must.
Ένα από τα πιο κλασσικά στέκια της περιοχής είναι και ο Μιχαήλ, δίπλα στον σταθμό του ΗΣΑΠ, επίσης στην Κηφισιά. Το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό από τον Βάρσο. Το περιβάλλον είναι μοντέρνο και φωτεινό, έτοιμο να σε υποδεχτεί.

Δοκίμασε το millefeuilles του, που παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό γαλλικό τρόπο (βελούδινη κρέμα και crunchy φύλλο), τη μηλόπιτά του με τάρτα, φρέσκα μήλα, κρέμα και καραμέλα, το προφιτερόλ του (δύο σοκολάτες στο μείγμα) και το cheese cake, η γέμιση του οποίου γίνεται από τρεις διαφορετικές κρέμες και περιχύνεται με αγριοκέρασο. Σημείωσε ότι σερβίρονται και αλμυρά σνακς, αν και επικρατεί η ζαχαροπλαστική του.


Για κάτι εντελώς διαφορετικό κατευθύνσου προς το Αιγάλεω στο Cap Cap. Πρόκειται για μια νεοπατισερί με καθαρά παραμυθένιο χαρακτήρα. Είναι ένας χώρος που δεν μπορείς να περιγράψεις εύκολα και διαφέρει απ' ό,τι έχεις δει μέχρι σήμερα.

Στις προθήκες του θα δεις φιγούρες από το Λαγό της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων μέχρι τους 7 Νάνους. Η κουζίνα του είναι ανοιχτή και σου δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσεις όλα τα στάδια στην διαδικασία παραγωγής. Θα σου κάνουν εντύπωση τα πρωτότυπα ονόματα των ροφημάτων, όπως «το τσάι που ήθελε να γίνει κέικ» και το ρόφημα του Μικρού Πρίγκιπα, ενώ αν είσαι παραδοσιακός υπάρχει και ελληνικός στη χόβολη.Μια επιλογή για να ξαναγίνεις παιδί.


Στο Αιγάλεω θα βρεις και το Gallery Sweets. Από σοκολατάκια, τυλιχτά και πάστες μέχρι και οι πιο ευφάνταστες τούρτες συγκαταλέγονται στην γκάμα των επιλογών σου. Σχετικά με τις τούρτες, θα βρεθείς σε μεγάλο δίλλημα. όλοι οι εντυπωσιακοί σχεδιασμοί και τα αμέτρητα χρώματα φαντάζουν εξίσου ελκυστικά. Σε καμία περίπτωση δεν θα φύγεις δυσαρεστημένος. Κάτσε σε κάποιο από τα τραπεζάκια του και δοκίμασε νέες γεύσεις. Μάτια και ουρανίσκος θα ευχαριστηθούν το ίδιο.

koolnews.gr

ΕΞΟΔΟΣ

Ένα μικρό σπίτι με ήσυχα και ζεστά χρώματα στους τοίχους και τα έπιπλα, γλυκιά διακόσμηση και ένα πικάπ να δίνει νότες και μελωδίες στην ατμόσφαιρα.

Μυρωδιές γνώριμες και οικείες που έρχονται από τη κουζίνα και πλανιούνται στον χώρο, προκαλώντας τον κόσμο να κάτσει χωρίς να υπάρχει καμία βιασύνη, κανένα άγχος ή προβληματισμός.

Όλα κυλούν ήρεμα, και αβίαστα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των διάφορων μουσικών όπως του Duke Ellinghton και του Frank Sinatra.

 Καφές, τσάι ,κρασί, κοκτέιλ μα και φρέσκα γλυκά - όλα με βιολογικά υλικά- είναι τα προϊόντα του καταλόγου, προσεγμένα και με πολύ φροντίδα, με κύρια έμφαση στο ατού του μαγαζιού που δεν είναι άλλο από τη ζεστή σοκολάτα.

Υπέροχη, παχύρρευστη, αυθεντική σοκολάτα Valrhona, την οποία μπορεί κανείς να τη συνδυάσει με πορτοκάλι, με ροζ πιπέρι ή με φυσικό απόσταγμα βανίλιας (και όχι τα διάφορα τυποποιημένα σιρόπια του είδους που απλά δε προσφέρουν τίποτα πέρα από παραπάνω ζάχαρη), και να δώσει μια διαφορετική νότα στην αίσθηση της γεύσης του.

Οι συνταγές καλύπτουν όλα τα γούστα και συστήνονται ανεπιφύλακτα για όλες τις ώρες και εποχές του χρόνου.

Petit Fleur Πλατεία Ελευθερωτών 2, Χαλάνδρι, 210 6814825

popaganda.gr

 

ΕΞΟΔΟΣ

Μαλλιά-κουβάρια θα γίνουμε στις 25-28/9 στο μετρό στο Σύνταγμα και να δεις που θα μας αρέσει κιόλας.

Το πρώτο Plexis Fashion Party έρχεται στην καρδιά της πόλης για να μας μάθει βελονιές (από την καλή και την ανάποδη ) για πλεκτά και κεντήματα, καθώς και νέες τεχνικές, υλικά και αξεσουάρ δημιουργίας.

Easy knit και οικολογικά νήματα, νήματα που πλέκονται χωρίς βελόνες αλλά με τα χέρια ή με τα δάχτυλα, αξεσουάρ για πλεκτά, χειροποίητες βελόνες, gadget που θα κάνουν το πλέξιμο ακόμα πιο εύκολο, αλλά και επιδείξεις με τις τελευταίες τάσεις της μόδας του πλεκτού θα κατακλύσουν για τέσσερις ημέρες τον πλέον κομβικό σταθμό της πόλης, αλλά όχι μόνο.

Γιατί οι πιστοί του είδους έχουν διάθεση να σπείρουν υπόγεια τον ιό της πλεκτικής σε όλη την πόλη. Με αφορμή το Plexis Fashion Party, η ομάδα του Ftiaxto.gr διοργανώνει το πρώτο «Πλέκω στο τρένο».

Το Σάββατο 27/9, στις 12 μ. μας δίνουν ραντεβού στους σταθμούς Κηφισιά, Πειραιάς, Αγ. Αντώνιος, Αγ. Δημήτριος, Αιγάλεω και Δουκίσσης Πλακεντίας για να πλέξουμε παρέα στο πρώτο βαγόνι καθώς οι συρμοί θα κατευθύνονται προς το Σύνταγμα.

Το νου σας για την κυρία με τις βελόνες στο χέρι!

ΕΞΟΔΟΣ

Η νέα σεζόν ξεκινά με μια μεγάλη ανανέωση τίτλων στα ράφια του βιβλιοπωλείου. Στο βάθος του Floral ένας μικρός θησαυρός σάς περιμένει να τον ανακαλύψετε. Μια μεγάλη ποικιλία βιβλίων για μικρούς και μεγάλους σε ασυναγώνιστες τιμές που ξεκινούν από 1 €, θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες.

Βρείτε τίτλους κλασικής λογοτεχνίας και νομπελίστες, πολιτικά δοκίμια, λογοτεχνία τρόμου και φαντασίας, αστυνομικά μυθιστορήματα, ταξιδιωτικούς οδηγούς, φωτογραφικά λευκώματα, μουσικές βιογραφίες, βιβλία μαγειρικής και τέχνης, παιδικά, οδηγούς για το ευ ζην, και όλο τον κατάλογο από τις εκδόσεις Οξύ.
Το φθινόπωρο ξεκινά με παρέα ένα καλό βιβλίο.

Info

Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων, τ. 2103800070

athensmagazine.gr

ΕΞΟΔΟΣ

Ένα bistrot cafe στους Αμπελόκηπους που θα σε κάνει να νιώσεις λίγο Ethan Hawke.Θυμάσαι τον Ethan Hawke στο Before Sunset όταν είδε απρόσμενα μπροστά του την Julie Delpy στο Παρίσι και άρχισαν να περπατάνε στα στενά τριγύρω από τον Σικουάνα;

Θυμάσαι που κάποια στιγμή φτάνουν έξω από ένα γαλλικό cafe μπαίνουν μέσα και μιλούν με τις ώρες για την ζωή τους;

Το μαγαζί που ήπιαν τον καφέ τους ονομαζόταν -και ονομάζεται- Le Pure Café και αν νομίζεις ότι δεν έχουμε στην Αθήνα παρόμοιο τότε δεν έχεις πάει ακόμα στο Espressaki.
Δεν θα το δεις πάνω σε κάποιον κεντρικό, ούτε είναι μέρος κάποιας πιάτσας. Για να το βρεις ψάξε ή πίσω από τον πύργο των Αθηνών ή απέναντι από το Ιπποκράτειο.

Άνοιξε το 2011 και η διακόσμηση του αλλά και η αύρα του άνετα σε ταξιδεύει όχι μόνο μέχρι το Παρίσι αλλά και σε κάποια άλλη εποχή. Σαν το Midnight in Paris του Woody ένα πράγμα.

Στο Espressaki θα πιεις τον καφέ σου ήρεμα, χωρίς βαβούρα και φασαρία. Θα δεις τριγύρω σου είτε γιατρούς από το νοσοκομείο, είτε ανθρώπους που διαβάζουν την εφημερίδα τους κάνοντας διάλειμμα από τις δουλειές τους. Μπορεί να δεις και κάποιον να έχει φέρει την κοπέλα του για να την εντυπωσιάσει είτε κάποια με ρομαντική ψυχή να έχει σύρει το αγόρι της εκεί και εκείνος να το παίζει μπουνταλάς.

Εκτός από τον πολύ καλό καφέ -αν πάρεις cappuccino έχει δώρο σχεδιάκι πάνω στην κρέμα- πρέπει να δοκιμάσεις κάποιο από τα εντυπωσιακά σε γεύση και ονομασία τσάι. “Λευκός άγγελος”, Θεϊκό θαύμα”, “Έναστρος ουρανός”. Κι όμως κάθε ένα είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο μείγμα από βότανα που όταν έξω κάνει κρύο τον χειμώνα θα σε ζεστάνει με τον καλύτερο τρόπο. Εμείς δοκιμάσαμε τον “Μικρό πρίγκιπα” με κομμάτια ιβίσκου, σταφυλιού, φράουλας μήλου και τριανταφυλλιάς.



Αν σου έρθει μιά λιγούρα την ώρα που πίνεις τον καφέ ή το τσάι σου τότε έχει και για σένα. Από σνακ και τυροπιτοειδή μέχρι φρέσκα σάντουιτ. Σου προτείνουμε εκείνο με προσούτο, ρόκα και παρμεζάνα. Αν πάλι θες κάτι γλυκό τότε θα λατρέψεις αυτό το μαγαζί. Ποικιλία σε cupcakes -οι γυναίκες γουρλώνουν τα μάτια τους μπροστά από το red velvet- αλλά και εκπληκτικό carrot cake αν ντρέπεσαι τα cupcakes.

Όλα αυτά ισχύουν μέχρι να βραδιάσει. Το Espressaki όμως δεν σταματάει. Συνεχίζει και το βράδυ όπου αλλάζει, και απο jazz βάζει μουσική που το μετατρέπει σε ένα bar που σε κρατάει να πιεις το ποτό σου ή το κοκτέιλ σου. Ακολουθεί συμβουλή: Στην δικιά σου να προτείνεις Sangria και να της πεις πως είναι σπιτικιά. Θα κερδίσεις πόντους. Μπορεί να κάθεσαι δίπλα σε κάποιον από τους γιατρούς που εφημέρευαν απέναντι και να σου που κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία από το προηγούμενο βράδυ. Μην περιμένεις τίποτα Grey’s Anatomy αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Σίγουρα όμως αν κάτσεις και για δεύτερο ή τρίτο ποτό θα νιώσεις τόσο οικεία σαν να είναι το στέκι σου και το μαγαζί ανήκει στην παρέα σου.

Αυτό το cosy, φιλόξενο και γεμάτο αέρα Παρισιού μαγαζί θα γίνει η επιλογή σου αν είσαι εκεί τριγύρω για δουλειές ή βόλτα.

Θα το αγαπήσεις και αν πας με την δική σου Σελίν και αρχίσεις ατέλειωτες κουβέντες για την ζωή και τις σχέσεις, τότε ίσως νιώσεις λίγο και τον ρομαντισμό που έβγαζε το Before Sunset.

Σίγουρα όμως θα περάσεις τέλεια ότι ώρα και για όποιο λόγο κι αν πας στο Espressaki.
Espressaki Cafe Bistro: Πυρρή Άγγελου 3, Αμπελόκηποι τηλ. 211-012 676

oneman.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή