Από Χρήστο Μήτση 
Η ιδιότυπη φιλία των δύο γυναικών εξιστορείται με μπανάλ τρόπο, αν και στηρίζεται στην ερμηνεία δύο σπουδαίων ηθοποιών.

Η Κλερ είναι μια μαία αφοσιωμένη στη δουλειά της, η οποία έχει μεγαλώσει μόνη της ένα αγόρι που ενηλικιώθηκε λίγο καιρό νωρίτερα. Η ταινία του βραβευμένου με Σεζάρ («Το Χάρισμα της Σεραφίν» ) Μαρτέν Προβόστ την παρακολουθεί στην καθημερινότητά της, τη ρουτίνα και τα μικρά απρόοπτά της, συστήνοντάς μας με σχεδόν ντοκιμαντερίστικη ζεστασιά έναν δοτικό αλλά συνεσταλμένο, χαμηλότονο χαρακτήρα, που δεν νιώθει άνετα με τις αλλαγές των καιρών. Όπως το κλείσιμο του κρατικού νοσοκομείου στο οποίο δουλεύει χρόνια και η ανάγκη να πιάσει δουλειά σε μια μοντέρνα ιδιωτική μαιευτική κλινική-«εργοστάσιο βρεφών». Την ίδια στιγμή η παλιά ερωμένη του πατέρα της Μπεατρίς, μια απενοχοποιημένη, εξωστρεφής γυναίκα που ζει με δανεικά και (προσωρινά ) κέρδη από τον τζόγο, εισβάλλει στη ζωή της, την οποία αναστατώνει με ενοχλητικό όσο και απελευθερωτικό τρόπο.

Ένα σοφό κάστινγκ φέρνει σε απολαυστική ερμηνευτική αντιπαράθεση την ευαίσθητη, άψογη για άλλη μία φορά Κατρίν Φρο («Το Κορίτσι που Γύριζε τις Σελίδες», «Υψηλή Μαγειρική» ) με την Κατρίν Ντενέβ, σε έναν από τους καλύτερους πρόσφατους ρόλους της, καθώς δύο εντελώς αντίθετες γυναίκες, περικυκλωμένες από τις έννοιες της ζωής και του θανάτου (το επάγγελμα της μαίας, ο καρκίνος της Μπεατρίς ), προσπαθούν να «απελευθερωθούν», η καθεμία με το δικό της τρόπο.


Το πρόβλημα είναι πως αυτός είναι σεναριακά εντελώς μπανάλ, με ελάχιστο βάθος και στοιχειώδες σασπένς, ανίκανος να προσδώσει πραγματικό ενδια­φέρον σε αυτήν τη δραματικά χιου­μοριστική μελέτη χαρακτήρων. Η προσθήκη του φορτηγατζή Ολιβιέ Γκουρμέ είναι δραματουργικά διακοσμητική, το φινάλε κορυφώνεται με (υποτίθεται ) υπόγεια ένταση και η αρχική υπόσχεση για μια ενήλικη, τρυφερή δραμεντί μένει τελικά ανεκπλήρωτη.
Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 117΄. Διανομή: SEVEN FILMS