Από Χρήστο Μήτση 
Ακόμη μία άκρως περιγραφική, μονοδιάστατη και… by the book βιογραφία ιδιόρρυθμου καλλιτέχνη, αυτήν τη φορά του διάσημου, αλλά διαβόητου για την αντικοινωνικότητά του Τζέι Ντι Σάλιντζερ, συγγραφέα του «Φύλακα στη Σίκαλη».

Τηλεοπτικός («Empire») και κινηματογραφικός σεναριογράφος («Ο Μπάτλερ», «The Hunger Games: Επανάσταση»), ο Ντάνι Στρονγκ περνάει για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα για να βιογραφήσει ένα λογοτεχνικό θρύλο κι ένα μεγάλο καλλιτεχνικό μυστήριο.
Τον συγγραφέα Τζέι Ντι Σάλιντζερ, διάσημο τόσο για το διαχρονικής επιρροής μυθιστόρημά του «Ο Φύλακας στη Σίκαλη» όσο και για την πλήρη απομόνωσή του από τα κοινά για πάνω από μισό αιώνα, από την εποχή της μεγάλης επιτυχίας του στη δεκαετία του ’50 μέχρι το τέλος της ζωής του. By the book κυριολεκτικά και μεταφορικά, το φιλμ του Στρονγκ παραθέτει περιγραφικά τα γνωστότερα περιστατικά της ζωής του ιδιόρρυθμου λογοτέχνη, αναζητώντας τα ερεθίσματα που τον μετέτρεψαν από έναν ταλαντούχο γραφιά στην επαναστατική φωνή μιας ολόκληρης γενιάς.

Οι απαντήσεις είναι κοινότοπες (ο ασυμβίβαστος ήρωας του βιβλίου Χόλντεν Κόλφιλντ δεν είναι παρά ο ίδιος ο Σάλιντζερ) και η όλη προσέγγιση μάλλον μονοδιάστατη, σε μια προσεγμένη παραγωγή που, παρά τις πειστικές ερμηνείες, μένει μέχρι τέλους προσκολλημένη σε μια άτολμη, διεκπεραιωτική κινηματογραφική λογική.
ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: ODEON.