Γλυκόπικρη και αληθινή ως ένα σημείο δραμεντί πάνω στην απώλεια και τη δεύτερη ευκαιρία, η οποία προδίδεται από τον εκβιαστικό τρόπο που κορυφώνεται το δράμα και την ευκολία με την οποία επιλέγεται το χάπι εντ.

Ταινία σεναρίου και ηθοποιών, η δεύτερη σκηνοθετική προσπάθεια του σεναριογράφου Κερτ Βόλκερ («Γλυκός Νοέμβρης», «Μπάντι, ο Ροκ Σταρ») είναι μια ενδιαφέρουσα ματιά πάνω στην απώλεια και τη δεύτερη ευκαιρία, τουλάχιστον ως εκείνο το σημείο που η πλοκή κρατιέται μακριά από τις υψηλότονες δραματικές κορόνες. Μέχρι αυτές να διαταράξουν την cool, γλυκόπικρη αίσθηση μιας ιστορίας βγαλμένης από την αληθινή ζωή, παρακολουθούμε την προσπάθεια ενός καθηγητή μαθηματικών (ο οποίος βρίσκεται σε κατάθλιψη μετά τον πρόσφατο χαμό της συζύγου του) μαζί με τον έφηβο γιο του να ξεκινήσουν μια νέα ζωή μετακομίζοντας στο Λος Άντζελες.

Δύο γυναίκες, μια ανοιχτόκαρδη καθηγήτρια γαλλικών και μια εσωστρεφής συμμαθήτρια του εφήβου, είναι πρόθυμες να τους βοηθήσουν, ενοχές, ανασφάλειες και μικρά μυστικά εντείνουν την ερωτική και συμφιλιωτική εκκρεμότητα, όλα όμως χάνουν τη ρεαλιστική αύρα τους όταν το δράμα κορυφώνεται εντελώς εκβιαστικά και το χάπι εντ επιβάλλεται με τον πιο αυθαίρετο τρόπο. Αλλά ακόμη και υπό αυτές τις άτολμες σεναριακές συνθήκες, η ερμηνευτική ζεστασιά του Τζέι Κέι Σίμονς χαρίζει πολύτιμους πόντους στο άνισο φιλμ, καθώς τυλίγει στοργικά τον ρόλο του ρομαντικού κι ευάλωτου Μπιλ.
ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 99΄.

Χρήστος Μήτσης

athinorama.gr