Από Βασιλική Γερονίκου

Αυτήν την κινηματογραφική εβδομάδα επιβιβαζόμαστε στο Μιλένιουμ Φάλκον και ετοιμαζόμαστε για ακόμη ένα ταξίδι στο μακρινό γαλαξία του Star Wars.

Solo: A Star Wars Story

Δεύτερο spin off του «Star Wars», που αφιερώνεται στον πιλότο του Μιλένιουμ Φάλκον, τον Χαν Σόλο. Σε έναν σκοτεινό και επικίνδυνο εγκληματικό υπόκοσμο, ο Χαν Σόλο γίνεται φίλος με τον πελώριο μελλοντικό του συν-πιλότο, τον Τσουμπάκα και συναντά τον περιβόητο τζογαδόρο Λάντο Καλρίσιαν, σε ένα ταξίδι που θα καθορίσει την πορεία ενός από τους πιο γνωστούς ήρωες του σύμπαντος του Star Wars.

 

Τερματικός Σταθμός
Νεο-νουάρ φιλμ εκδίκησης με πρωταγωνίστρια τη Μαργκό Ρόμπι. Σε μια άναρχη πόλη, οι ζωές δύο πληρωμένων δολοφόνων, ενός δασκάλου που δίνει μάχη με μια θανατηφόρα ασθένεια, ενός αινιγματικού επιστάτη και μιας σερβιτόρας που ζει μια επικίνδυνη διπλή ζωή, διασταυρώνονται φέρνοντας δολοφονικές συνέπειες.

 

Ταξίδι Αναψυχής
Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα δραμεντί του Πάολο Βίρτζι, με τους Ντόναλντ Σάδερλαντ και Έλεν Μίρεν. Ο Τζον και η Έλα έχουν μοιραστεί περισσότερα από πενήντα χρόνια υπέροχης κοινής ζωής. Στα ογδόντα τους, λαχταρώντας μια τελευταία περιπέτεια μαζί, αποφασίζουν να ξεφύγουν μακριά από τα ενήλικα παιδιά τους και τους γιατρούς, σε ένα απαγορευμένο ταξίδι.

 

Taxi 5
Τέταρτο σίκουελ του γαλλικού franchise ταινιών δράσης σε τέσσερις τροχούς. Ένας επιτυχημένος Παριζιάνος αστυνομικός και άσος στην οδήγηση, μετατίθεται παρά τη θέλησή του στο αστυνομικό τμήμα της Μασσαλίας. Εκεί, ο δήμαρχος της πόλης τού αναθέτει να σταματήσει τη δράση της «Ιταλικής Συμμορίας» που ληστεύει κοσμηματοπωλεία και καταφέρνει να ξεφεύγει χάρη σε μια γρήγορη φεράρι.

Ξυπόλητοι το Παρίσι
Τρυφερή γαλλική κομεντί με τη σπουδαία Εμανουέλ Ριβά. Η Φιόνα, μια βιβλιοθηκάριος από μια μικρή καναδική πόλη, λαμβάνει γράμμα απελπισίας από την ηλικιωμένη θεία της που ζει στο Παρίσι και αποφασίζει να ταξιδέψει μέχρι εκεί για να τη συναντήσει. Όταν ανακαλύπτει ότι η θεία της είναι εξαφανισμένη, ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι στην πόλη του φωτός για να την βρει