«Τα ξεχασμένα Χαμόγελα», ένα ντοκιμαντέρ για την ανθρώπινη διάσταση της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, συστήνονται στο ελληνικό κοινό στην avant premiere της ταινίας την Τετάρτη 20 Ιουνίου (19.00), Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Το ντοκιμαντέρ βασίστηκε σε μαρτυρίες που κατέγραψε η νεαρή καλλιτέχνις Lynda Thalie, πρόσφυγας και η ίδια από την Αλγερία, η οποία ζει και εργάζεται στον Καναδά. Η Lynda Thalie επισκέφθηκε την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2016, και με την κάμερα του φωτογράφου Jeff Malo κατέγραψε τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, και κυρίως των παιδιών, που ζουν σε πρόχειρους καταυλισμούς, σκηνές στην ύπαιθρο και συχνά πίσω από συρματοπλέγματα.

«Τα ξεχασμένα Χαμόγελα» φιλοδοξούν να δείξουν πως πίσω από τους αριθμούς κρύβεται μια προσωπική ιστορία, ανεξερεύνητη σε μεγάλο βαθμό μέχρι σήμερα, αλλά απαραίτητη προκειμένου να κατανοήσουμε την απάνθρωπη όψη της σύγχρονης προσφυγικής κρίσης στις ζωές των ανθρώπων. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση, παρουσία της σκηνοθέτριας.

Info: Ταινιοθήκη της Ελλάδος Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136.

Τηλέφωνο: 210 3609695 Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, 19:00

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

Πηγή: www.lifo.gr