Άποψη: Ο Gerardo Herrero, Iσπανός σκηνοθέτης με έφεση στα θρίλερ, επιστρέφει με ένα ακόμα αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου (όχι κάτι περισσότερο από τον μέσο όρο των καλοκαιριών ισπανικών θρίλερ), αυτή την φορά εντάσσοντας μέσα τον κόσμο της τέχνης και έναν από τους σπουδαιότερους Iσπανούς καλλιτέχνες όλων των εποχών, τον Γκόγια. Δύο γυναίκες αστυνομικοί, μια παλιά στο χώρο και αρκετά κυνική στην αντιμετώπισή της αλλά και στις σχέσεις της, η Carmen (Maribel Verdu), που λίγο πολύ έχει απηυδύσει πλέον από τα όσα γίνονται και μία νεότερη, η Εύα (Aura Garrido) που έχει διάθεση να δουλέψει, όσο όμως την αφήνει η συνεργάτιδά της, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανακαλύψουν τον φιλότεχνο δολοφόνο.

Επιρροή τα Los Caprichos του Goya, μια σειρά χαρακτικών που δίνουν έμπνευση να δηλητηριάσει μια γυναίκα, να απαγχονίσει ένα άνδρα με κοινό στοιχείο ότι όλοι με κάποιο τρόπο συνδέονται με τα χαρακτικά καθώς είχαν ή έχουν κάποιο στην συλλογή τους. Ο κόσμος της τέχνης συχνά εμπλέκεται στο σινεμά με το αστυνομικό μυστήριο, άλλοτε αφορώντας κλοπές έργων τύπου Thomas Crown Affair, άλλοτε με φόνους τύπου Βελούδινο Πριόνι στο Netflix.

Εδώ χρησιμοποιείται ένα ενδιαφέρον μοτίβο που ωστόσο καταλήγει να γίνει απολύτως αναμενόμενο και προβλέψιμο. Το πώς θα αρχίσουν να εμπλέκονται συλλέκτες έργων που μάχονταν σε δημοπρασίες και άνθρωποι του χώρου δίνει ήδη το στίγμα του τι μέλλει γενέσθαι με αποτέλεσμα να εξαλείφεται κάθε στοιχεία αγωνίας και έντασης. Παραμένει ενδιαφέρον όσον αφορά την πλοκή, ιδίως για όσους τους αρέσει το έργο του Goya και πώς η δική του σατιρική και κριτική ματιά στην κοινωνία της εποχής καταλήγει να μετατραπεί σε όπλο στα χέρια εγκληματιών αλλά πέραν αυτού αδυνατεί να χτίσει ένα ολοκληρωμένο μυστήριο που θα σε κρατήσει από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ακόμα και τα πρόσωπα είναι μέσα στα κλισέ, η μονήρης αστυνομικός που δεν της αρέσουν πολύ οι κοινωνικές συναναστροφές και μόνη της προσπαθεί να λύσει το μυστήριο (κλασικό σε πολλές αστυνομικές ταινίες αλλά και γουέστερν, συνήθως με άνδρα ήρωα) και οι άνθρωποι της τέχνης ως μυστηριώδη πλάσματα που πρέπει να έχεις μια επιφύλαξη για τα πάντα. Οι δύο πρωταγωνίστριες έχουν πολύ καλή χημεία μεταξύ τους και δημιουργούν ένα ωραίο ντουέτο που όμως δεν το βοηθά το σενάριο ώστε να αναδειχθεί σε κάτι καλύτερο.

Αίγλη Ζαππείου Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 21.00
Τρία Αστέρια 3D Digital / Αίθουσα 3 Πέμ.-Τετ.: 22.15  Θερινός
Cine Βοτσαλάκια Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 20.45
Village Shopping And More / Αίθουσα 12 Πέμ.-Τετ.: 20.45 / Αίθουσα 3 Πέμ.-Τετ.: 21.45
Village 9 Cinemas @ Faliro / Αίθουσα 2 Πέμ.-Τετ.: 19.50 / Αίθουσα 6 Πέμ.-Τετ.: 21.30
Αριάν Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 22.00
Βάρκιζα / Αίθουσα 3 Πέμ.-Τετ.: 22.20  Θερινός
Μαργαρίτα Cinema Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 20.50/ 22.50
Cine Φιλοθεη Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 23.00
Ρία Θερινός / Πέμ.-Τρ.: 21.00
Φλωρίδα Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 21.00/ 23.00
Διονύσια Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 20.45/ 22.30
Mariel Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 21.00
Κοράλι Cinemax Θερινός / Πέμ.-Τετ.: 21.00/ 23.00

https://www.moveitmag.gr/

Τα Χρόνια της Αθωότητας Cinemax Θερινός / Πέμ.-Κυρ., Τετ.: 22.30, Τρ. 23.00