5 Παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα και αξίζουν
Από Γιώτα Δημητριάδη 

«Παράξενο ζευγάρι»

Το αστείο, τρυφερό και συγκινητικό έργο του Νιλ Σάιμον ανεβαίνει στο Θέατρο Ζίνα (από 10/11), σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Στη σκηνή απολαμβάνουμε τον ίδιο τον σκηνοθέτη μαζί με τον ανατρεπτικό Γιάννη Ζουγανέλη σε ένα κωμικό ντουέτο που θα συζητηθεί. Τον θίασο συμπληρώνει μια δυνατή ομάδα ηθοποιών.
«Hair»

Το διάσημο tribal rock μιούζικαλ ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και κάνει πρεμιέρα στις 15/11 στο Θέατρο Χώρα, ενώ παρουσιάζεται ταυτόχρονα και στο Λονδίνο. Ανάμεσα στους νέους ηθοποιούς και τραγουδιστές που πρωταγωνιστούν είναι οι Αιμιλιανός Σταματάκης, Μαίρη Συνατσάκη, Ίαν Στρατής και Άρης Πλασκασοβίτης, με τον Δημήτρη Μαλισσόβα να σκηνοθετεί.

«Μια πορνογραφική σχέση»

Η Χ. Δενδρινού και ο Β. Παπαδάκης ζουν στο Από Μηχανής Θέατρο (από 15/11) «Μια πορνογραφική σχέση», έργο που έγινε γνωστό από την ταινία του Φ. Φοντέιν. Ένας άντρας και μια γυναίκα συναντιούνται, μέσω αγγελίας, στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Το μόνο που επιθυμούν είναι μια σαρκική σχέση. Όμως η μία συνάντηση διαδέχεται την άλλη...

«Άννα Φράνκ - Το ημερολόγιο»

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» σκηνοθετεί η Β. Παναγοπούλου στο Χυτήριο. Την έφηβη Γερμανοεβραία υποδύεται η Κωνσταντίνα Δαούτη. Παίζουν οι Αλ. Εσκενάζη, Φ. Γέμτου, Γ. Μπουραζάνας, Δ. Μάριζας κ.ά.

«Περί εκτός ορίων Έρωτος»

Η ομάδα Ro.cooperativa παρουσιάζει στο Από Μηχανής Θέατρο (από 9/11) μια σκηνική σύνθεση σε σκηνοθεσία του Μάνου Παπαδά. Τρεις γυναίκες κι ένας άντρας αφηγούνται την ιστορία τους, που έχει σχέση με τον έρωτα και είναι αφιερωμένη σε αυτούς που ξεπέρασαν τα όρια της λογικής και μεταπήδησαν στη σφαίρα της παραφροσύνης.