Από Μαρία Κρύου 
Κωμωδία ηθών του 20ού αιώνα διαβασμένη με σύγχρονο τρόπο, αμερικάνικη πρωτοπορία των ’70s ή ευρωπαϊκές αναζητήσεις στα όρια του περιθωρίου; Η θεατρική εβδομάδα που ξεκινά έχει απ’ όλα.
«Ο γάμος της Μαρίας Μπράουν»

Η κινηματογραφική επιτυχία του Φασμπίντερ ­μεταφέρεται στο θέατρο από τον Γιώργο Σκεύα, με πρωταγωνιστές τους Λ. Παπαληγούρα, Μ. Μουμούρη, Γ. Νταλιάνη κ.ά. Θέμα του το πορτρέτο της τσακισμένης ζωής των ανθρώπων του αστικού περιθωρίου σε μια κοινωνία που βιώνει την παρακμή λίγο πριν από την άνοδο του Γ΄ Ράιχ. (Οδού Κυκλάδων, από 18/11)
«Το φιντανάκι»

Ένα έργο χωρίς καμία ρυτίδα, γραμμένο πριν από σχεδόν εκατό χρόνια, έχει επιβεβαιώσει τη διαχρονικότητά του μέσα από ποικίλα ανεβάσματα. Ο Ανέστης Αζάς σκηνοθετεί την κωμωδία ηθών του Παντελή Χορν στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Στη σκηνική του πρόταση διατηρεί ανάγλυφους τους χαρακτήρες με τις αντιφάσεις τους κι επικεντρώνεται σε δύο θεματικά μοτίβα: τον έρωτα και το χρέος που εκτυλίσσονται παράλληλα και, μοιραία, επηρεάζουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων. (Από 18/11)
«Fool for love»

Το έργο του πρωτοπόρου Αμερικανού πειραματιστή της off off Broadway σκηνής των ’60s και των ’70s Σαμ Σέπαρντ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούλιο, αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας Family Plays. Ο σκηνοθέτης Γιώργος Οικονόμου φωτίζει την αμερικανική οικογένεια της υπαίθρου, του West που βίωσε και λάτρεψε ο συγγραφέας. Πρωταγωνιστούν ο Γ. Κέντρος, η Τζ. Θεωνά, ο Γ. Τσαμπουράκης και ο Β. Παλαιολόγος. (Άλμα - Β’ Σκηνή, από 17/11)
«Λαμπρά παράσιτα»

Ο Βρετανός Φίλιπ Ρίντλεϊ, με βασικότερο όπλο το χιούμορ, γράφει έργα ανθρώπινα και ταυτόχρονα πολιτικά αγγίζοντας ευαίσθητα, καθημερινά θέματα. Ένα ζευγάρι της διπλανής πόρτας αφορά και το έργο που ανεβάζει ο Χ. Αττώνης. Ο ίδιος ερμηνεύει κι έναν από τους ρόλους μαζί με τους Κ. Λάττα και Φ. Παυλόπουλο. (Tempus Verum - Εν Αθήναις, από 18/11)
Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου
Fool for Love

Κοινωνικό
του Σαμ Σέπαρντ | Διάρκ. 80'

Το φιντανάκι

Κωμωδία Ηθών
του Παντελή Χορν
Ο γάμος της Μαρίας Μπράουν

Δράμα
του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ | Διάρκ. 105'
Λαμπρά Παράσιτα

Μαύρη Κωμωδία
του Φίλιπ Ρίντλεϊ | Διάρκ. 90'