Το «Ανκόρ», σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, με τη Σοφία Χιλλ και τον Αντώνη Μυριαγκό, επιστρέφει στο Θέατρο Άττις. Μετά το «Alarme» και το «Amor», το «Ανκόρ», βασισμένο σε ποίηση του Θωμά Τσαλαπάτη, ολοκληρώνεται ένα τρίπτυχο με κοινή θεματολογία. Στον πυρήνα του, η σύγκρουση ως μυθική αρχή της δημιουργίας και του χρόνου. Η πυκνή δύναμη της συνάντησης των σωμάτων επί σκηνής και η σαδιστική κατανάλωση του ενός από τον άλλον αφανίζει στο τέλος και τους δύο. (Από 15/12)


Στο Θέατρο Πόρτα, ο Θωμάς Μοσχόπουλος επαναλαμβάνει την πρόσφατα βραβευμένη από το κοινό του «α» (Θωμας Μοσχόπουλος-3ο βραβείο σκηνοθεσίας και Ευαγγελία Θεριανού 3ο βραβείο σκηνογραφίας)«Δίκη του Κ.» με μια ομάδα νέων ηθοποιών που πέρσι κέρδισε τις εντυπώσεις. Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Φραντς Κάφκα «Η Δίκη» διασκευάζεται στη σκηνή σε μια εξαντλητικά δουλεμένη και άρτια παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούν ηθοποιοί που αξίζουν την προσοχή σας, καθώς σίγουρα θα μας απασχολήσουν στο μέλλον: Κίττυ Παϊταζόγλου, Θάνος Λέκκας, Παντελής Βασιλόπουλος, Ειρήνη Μπούνταλη, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Ελένη Βλάχου, Φοίβος Συμεωνίδης. (Από 18/12)

«Ορφέας και Ευρυδίκη»

Η λυπητερή ερωτική ιστορία ζωντανεύει σε μια σπαρακτική ποιητική αφήγηση για την ατόφια, οικουμενική παντοτινή αγάπη. Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Μπογδάνου και στην παράσταση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου πρωταγωνιστούν οι Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης κι Ευθαλία Παπακώστα. (Δώμα, πρεμιέρα 18/12)

«Women selfies»

Η Ρούλα Πατεράκη φιλοτεχνεί πορτρέτα γυναικών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά βασισμένη σε ποίηση του Γιώργο Βέλτσου. Όπως λέει ο ίδιος: «Οι “Γυναίκες” είναι ένα μακρύ ποίημα σε 24 “σκηνές”, όσα και τα γράμματα του αλφαβήτου. Είναι όχι απλώς όλες οι γυναίκες της ζωής, αλλά όλες οι γυναίκες της ζωής ενός άντρα». (Από 18/12)

«Εξω χιονίζει»

Στο Black Box του Θεάτρου Επί Κολωνώ ανεβαίνει, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Αιγινίτου, το «Έξω χιονίζει» του Γιώργου Σερέφα. Σύμφωνα με την υπόθεση, εκατό χρόνια μετά τον Α΄ Παγκόσμιο ένα μέντιουμ καλεί στη σκηνή γνωστού κινηματοθεάτρου τα εκτοπλάσματα έξι ξένων στρατιωτών που είχαν βρεθεί στο μέτωπο της Θεσσαλονίκης. (Από 16/12)

«Splinters»

Το «Splinters» είναι το νέο έργο της Ν. Ράπη, που θα παρουσιαστεί στη Σκηνή A Small Argo full of Αrt του Θεάτρου Αργώ, σε σκηνοθεσία Α. Μιχαήλ. Επίκαιρα και διαχρονικά, επτά μονόπρακτα για όλα αυτά που (δεν) τολμάμε: επιθυμίες και όρια, ελευθερία, σχέσεις ερωτικές, ανθρώπινες, εξουσιαστικές, ελπίδες που δεν πεθαίνουν... (Από 18/12)

«Ο Συλλέκτης»

Ο Έν. Φεζολάρι σκηνοθετεί τον «Συλλέκτη» του Τζ.Φόουλς στο Vault, με τους Γ. Παπαπαύλου και Π. Μυλωνά. Το μυθιστόρημα, που καθιέρωσε τον συγγραφέα του ως έναν από τους κορυφαίους σύγχρονους πεζογράφους διεθνώς, έχει μεταφερθεί στο σινεμά και το θέατρο και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα θρίλερ της μεταπολεμικής λογοτεχνίας. (Από 18/12)

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου
Μήδεια
Μήδεια
Κωμωδία
του Μποστ | Διάρκ. 120'

Ορφέας και Ευρυδίκη
Ορφέας και Ευρυδίκη
Σκηνική Σύνθεση
Διάρκ. 80'

Vivawww.viva.gr
Έξω χιονίζει
Έξω χιονίζει
Δραματοποιημένη Νουβέλα
του Σάκη Σερέφα | Διάρκ. 75'

Splinters
Splinters
Σκηνική Σύνθεση
| Διάρκ. 60'

Ο συλλέκτης
Δράμα
του Τζον Φόουλς | Διάρκ. 80'

Women Selfies
Women Selfies
Σκηνική Σύνθεση
| Διάρκ. 80'