Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας
Mikko Franck, Κάτια Μπουνιατισβίλι,
Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης

7 & 8 Μαρτίου 2018
Η προπώληση αρχίζει στις 14 Φεβρουαρίου

H Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας έχει ογδόντα χρόνια παρουσίας στο ευρωπαϊκό συμφωνικό τοπίο, με μουσικούς που μπορούν να προσεγγίζουν με την ίδια άνεση την κλασική εργογραφία, τις μεγάλες ρομαντικές συνθέσεις αλλά και τη σύγχρονη μουσική. Η Ορχήστρα έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους μαέστρους της εποχής μας. Στις δύο εμφανίσεις της στο Μέγαρο υπό τον Μίκκο Φρανκ, ερμηνεύει έργα Ντεμπυσσύ, Ραχμάνινοφ, Σιμπέλιους, Μπερλιόζ, Ραβέλ και Φρανκ και συμπράττει με δυο εξαιρετικούς σολίστ, την Κάτια Μπουνιατισβίλι στις 7 Μαρτίου και τον Γιώργο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη στις 8 Μαρτίου.

Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας
Μουσική διεύθυνση: Mikko Franck

Η σούπερ σταρ του πιάνου Κάτια Μπουνιατισβίλι, που μαγεύει τα πλήθη παγκοσμίως όπου εμφανίζεται και μας είχε μαγέψει το 2011 ως Rising Star, ερμηνεύει, την Τετάρτη 7 Μαρτίου, το περίφημο Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 2 του Ραχμάνινοφ στην πρώτη συναυλία της Φιλαρμονικής της Γαλλικής Ραδιοφωνίας.

Claude Debussy: Συμφωνία σε σι ελάσσονα
Σεργκέι Ραχμάνινοφ: Κοντσέρτο αρ. 2
Jan Sibelius: Συμφωνία αρ. 3

Κάτια Μπουνιατισβίλι, πιάνο

Το Κοντσέρτο για το αριστερό χέρι του Ραβέλ ερμηνεύει, την Πέμπτη 8 Μαρτίου, ο διεθνής Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, ο οποίος έχει δώσει ερμηνείες «τόσο ξεχωριστές, ώστε να είναι υπεράνω σύγκρισης ακόμη και όταν αναλογιστούμε σπουδαίες ηχογραφήσεις των Άργκεριχ, Χόροβιτς, Μπρέντελ, Τσίμερμαν» (Gramophone Music Magazine).

Hector Berlioz: Βεατρίκη και Βενέδικτος (Εισαγωγή)
Maurice Ravel: Κοντσέρτο για το αριστερό χέρι
César Franck: Συμφωνία σε ρε ελάσσονα

Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, πιάνο
περισσότερα...

Τον κύκλο Vive La France υποστηρίζει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας