Κλείστε θέση σε μια συναρπαστική ιστορία
Από Χρύσα Πασιαλούδη

Ξεκίνησε η προπώληση για την «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς που θα ανέβει την χειμερινή σεζόν 2018-2019, στο Θέατρο Διάνα. Η θεατρική μεταφορά του έργου, μένοντας πιστή στο πρωτότυπο, μιλάει απευθείας στις καρδιές μας και συνεχίζει να συγκινεί όλες τις γενιές, από 8 έως 108 ετών, με τη διαχρονικότητα της θεματικής του. Το κλασικό μυθιστόρημα εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 1843 και μέχρι σήμερα βρίσκεται στο top shelf των βιβλιοπωλείων, καθώς έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχει διασκευαστεί ξανά και ξανά για το θέατρο, τον κινηματογράφο, ακόμη και σε δημοφιλή εκδοχή κινουμένων σχεδίων που έχει κατακτήσει τον αέρα του κλασικού.

Διακεκριμένοι συντελεστές υπογράφουν την πιο διαχρονική «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» όλων των εποχών, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, η οποία έρχεται μετά από τέσσερα χρόνια μεγάλης επιτυχίας με την παράσταση «12 Ένορκοι». Στον απαιτητικό ρόλο του τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο εξαιρετικός ηθοποιός Θανάσης Κουρλαμπάς, μαζί με τους Ορέστη Τρίκα, Κωνσταντίνο Μουταφτσή, Τατιάνα Μελίδου, Νίκο Βατικιώτη, Κωνσταντίνο Μπάζα και οκτώ ακόμα ταλαντούχους ηθοποιούς. Τον τριπλό ρόλο-κλειδί ερμηνεύει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, καθώς μεταμορφώνεται στα τρία Πνεύματα των Χριστουγέννων, μέσα από μία «υπερφυσική» βιντεοπροβολή. Μία ιστορία για μικρούς και μεγάλους που συνδυάζει τη λογοτεχνία και το θέατρο με τον πιο ιδανικό τρόπο. Κι όπως επισημαίνει και ο συγγραφέας στον πρόλογο του βιβλίου, μία ιστορία που «Μακάρι να μας στοιχειώνει για πάντα».


Μέρος των εσόδων διατίθεται στην Κιβωτό του κόσμου.

Προπώληση εισιτηρίων: Θέατρο ΔΙΑΝΑ και ηλεκτρονικά μέσω viva.gr. Από εδώ, μπορείτε να αξιοποιήσετε την καλοκαιρινή προσφορά προπώλησης της viva στα €10.