Φεβρουαρίου 17, 2019

Σχέσεις - Σεξ

Πόσο συχνά περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί με τον σύντροφό σας; Πόσο συχνά θα κάτσετε μαζί να περάσετε ένα ρομαντικό βράδυ παίζοντας κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι ή κάνοντας κάτι δημιουργικό; Αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά τότε σας έχουμε κακά νέα…

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, όταν περνάμε ρομαντικές βραδιές παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια ή ζωγραφίζοντας μαζί, αυτό μπορεί να κάνει πιο πικάντικη την ερωτική ζωή μας. Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπέιλορ υποστηρίζουν ότι η δημιουργία τέχνης ή τα επιτραπέζια, όπως τα χαρτιά, το σκάκι και τα παζλ ενισχύουν την παραγωγή της χημικής ουσίας που ονομάζεται ωκυτοκίνη, γνωστή και ως η ορμόνη της αγάπης, που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι άντρες είναι εκείνοι που απελευθέρωναν διπλάσια ωκυτοκίνη, συγκριτικά με τις γυναίκες, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών.

Η Δρ. Κάρεν Μέλτον από το Πανεπιστήμιο Μπείλορ του Τέξας, είπε: «περιμέναμε το αντίθετο. Ότι τα ζευγάρια που παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια θα αλληλεπιδρούσαν περισσότερο επειδή επικοινωνούσαν για το παιχνίδι και τις στρατηγικές ή επειδή λειτουργούσαν ανταγωνιστικά, και με περισσότερη αλληλεπίδραση, θα απελευθέρωναν περισσότερη ωκυτοκίνη».

Η ομάδα περίμενε επίσης ότι τα ζευγάρια που ζωγράφιζαν θα πρόσεχαν περισσότερο τις οδηγίες και τον καμβά και λιγότερο το σύντροφό τους. Αλλά απεδείχθη ότι οι συμμετέχοντες στη ζωγραφική αγγίζονταν περισσότερο από εκείνους που έπαιζαν επιτραπέζια.

Η Δρ. Μέλτον είπε: «τυπικά, ένα μάθημα τέχνης δεν θεωρείται ραντεβού αλληλεπίδρασης με το σύντροφό μας. Αλλά μερικές φορές, τα ζευγάρια επέλεγαν να συνδεθούν με αυτόν τον τρόπο, είτε επιβραβεύοντας ο ένας τον άλλο είτε δίνοντας μία αγκαλιά».

H έρευνα δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό για Γάμο και Οικογένεια και είναι η πρώτη που εξετάζει πώς διαφορετικά είδη δραστηριοτήτων σχετίζονται με την απελευθέρωση της ορμόνης της αγάπης. Κάποια είδη είναι πιο ωφέλιμα για τα αρσενικά και αντίστροφα. Κάτι που άλλο επισημάνθηκε είναι ότι υπήρχε θετικός αντίκτυπος λόγω αλλαγής περιβάλλοντος, μακριά από την οικειότητα του σπιτιού.

Η Δρ. Μέλτον σημείωσε: «αυτό έχει συνέπειες και στην καθημερινότητα της οικογένειας. Να βρίσκουμε μικρά σημαντικά πράγματα, όπως μία αγκαλιά, ένα μασάζ, μία βόλτα στο πάρκο ή ένα όμορφο δείπνο. Το δυσκολότερο όλων είναι να βρίσκουμε το χρόνο για να τον περνάμε με το σύντροφο και την οικογένειά μας».

Με πληροφορίες από το in.gr

Σχέσεις - Σεξ

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με την πάροδο του χρόνου-μη σου πω και των μηνών-ο έρωτας και η καψούρα ανάμεσα στα ζευγάρια φεύγουν και συνήθως μένει η αγάπη και η συντροφικότητα. Βέβαια το ζητούμενο δεν είναι αυτό, εφόσον μία ερωτική σχέση για να μπορέσει να υπάρξει και να επιβιώσει, οφείλει να εμπεριέχει σεξ!

Και τι γίνεται όταν το τέλμα είναι τόσο σημαντικό, που ξεπερνιέται πάρα πολύ δύσκολα; Κι όμως, σύμφωνα με έρευνες υπάρχει κάτι το οποίο βοηθά στη βελτίωση της σεξουαλικής ζωής ενός ζευγαριού και μάλιστα με αποδείξεις.

Σύντροφοι λοιπόν που διατηρούν τη σπίθα ανάμεσά τους, δήλωσαν ότι καθημερινά δείχνουν ευγνωμοσύνη στο σύντροφό τους, ενώ προσπαθούν να τον κάνουν να νιώθει ξεχωριστός, γεγονός που ενισχύει τη σεξουαλική επιθυμία.

Σε περίπτωση που περίμενες κάτι μαγικό μάλλον σε απογοήτευσα. Αλλά με λίγη προσπάθεια, όλα γίνονται!

.queen.gr

Σχέσεις - Σεξ

Όλες οι σχέσεις έτσι ξεκινούν: ντροπαλές ματιές, δειλές προσπάθειες να κρατήσετε το χέρι, να πλησιάσετε ο ένας τον άλλον …

Ή αντίστροφα – είστε καιρό μαζί, αλλά για κάποιο λόγο εκείνη αποφεύγει να σας αγκαλιάζει και σας κοιτάζει στα μάτια.

Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε πώς να κατανοήσετε χωρίς λόγια τι συμβαίνει στη σχέση σας.

Όλα είναι καλά – αρέσει ο ένας στον άλλον

Παρατηρήστε αν ο σύντροφός σας συναντάει το βλέμμα σας και το καθυστερεί για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου περισσότερο από το συνηθισμένο. Αν μετά από λίγο καιρό η πρακτική αυτή επαναλαμβάνετε, τότε μην αμφιβάλλετε, του/της αρέσετε.

Αν σε μια συνομιλία ή σε μια βόλτα ο σύντροφός σας προσπαθεί πάντα να στρέφει σε σας τον κορμό του – αυτό είναι ένα προφανές σημάδι ενδιαφέροντος. Και ακόμα και όταν κάθεται σταυροπόδι – τα δάκτυλα των ποδιών του/της θα είναι στραμμένα πάνω σας.

Αν μια γυναίκα νιώσει ενδιαφέρον προς έναν άντρα, τότε ακόμα και ασυνείδητα, έρχεται πιο κοντά και ισιώνει την πλάτη της, εκθέτοντας έτσι τον εαυτό της στο καλύτερο δυνατό φως.

Οι άνδρες σε αυτή την περίπτωση προσπαθούν να φαίνονται πιο μεγάλοι και πιο αρρενωποί. Ισιώνουν την πλάτη, τοποθετούν τα χέρια στους γοφούς. Όταν μιλάνε, μπορούν να ακουμπήσουν το χέρι σας σε έναν τοίχο για να δηλώσουν τον προσωπικό τους χώρο.

Αν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι τα χέρια σας αγγίζονται συχνά (ακόμη και αν δεν υπάρχει προφανής λόγος), ή πάνω στα ρούχα σας εμφανίζεται κάποιο χνούδι που πρέπει απαραίτητα να αφαιρεθεί από το άτομο με το οποίο έχετε βγει ραντεβού – αυτό είναι μια σαφής ένδειξη ενδιαφέροντος του ατόμου που κάθεται απέναντί σας.

Παρατηρήστε όταν κάποιος πει ένα αστείο στην παρέα και πρώτους απ’ όλους κοιτάζει εσάς, για να δει την αντίδρασή σας. Αυτό είναι ένα από τα πιο προφανή σημάδια ενδιαφέροντος – στην τελική, το είπε για να γελάσετε εσείς.

Οι άνδρες σταματούν να χαμογελούν «παντού» περίπου στην ηλικία των 5-6 ετών. Αν παρατηρήσετε ότι ο άντρας δίπλα σας χαμογελάει συνεχώς, αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα, λέει η ψυχολόγος Patty Wood, ότι ήταν πολύ χαρούμενος.

Αν παρατηρήσετε ότι ένα άτομο κάνει παρόμοιες κινήσεις με σας, τότε το πιο πιθανό είναι ότι του αρέσετε και αντιγράφει τις χειρονομίες ασυνείδητα.

Όταν κάτι πηγαίνει στραβά, πρέπει να μιλήσετε

Προσπαθείτε να πείτε κάτι στον σύντροφό σας, αλλά όλη την ώρα νιώθετε άβολα να μιλήσετε – δεν έχει γυρίσει προς το μέρος σας, αποφεύγει οπτική και προσπαθεί να απομακρυνθεί λίγο περισσότερο. Όλα αυτά είναι ένα ανεπιφύλακτο σημάδι προβλημάτων και αντιπάθειας.

Αν o σύντροφός σας δε θέλει να τον αγκαλιάζετε, τα φιλιά έγιναν γρήγορα και τυπικά, και όταν θα πάτε για ύπνο μαζί, αυτός / αυτή γυρίζει την πλάτη του σε σας, κοιμάται σε εμβρυακή θέση – όλα αυτά είναι πολύ ανησυχητικό σημάδι για τη σχέση σας.

Αν στο αστείο σας παρατηρήσετε ανειλικρινές, βεβιασμένο χαμόγελο (και σε κάθε πρωτοβουλία σας ανταποκρίνεται με αρκετά υποτονική ενθουσιασμό) – αυτό σημαίνει ότι ο σύντροφός σας δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα και μην σπαταλάτε άδικα την ενέργειά σας.

Ο σύντροφός σας σας «μπλοκάρει» με το σώμα του κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης. τα χέρια είναι σταυρωμένα στο στήθος, τα πόδια σταυροπόδι – να είστε σε επιφυλακή – δεν πάνε όλα καλά στη σχέση σας. Αξίζει επίσης να δώσετε σημασία αν ο σύντροφός σας μιλάει απότομα, η φωνή ακούγεται υποτονική, και το βλέμμα είναι στο κενό.

Αξίζει να παρατηρήσετε αν ο σύντροφός σας δεν τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες της εθιμοτυπίας: δεν σας ανοίγει την πόρτα, δεν σας αφήνει να μπείτε πρώτο. Το ίδιο ισχύει για τις γυναίκες – μιλάει ατελείωτα στο τηλέφωνο, ξεχνάει εσάς.

Εάν βρίσκεστε πίσω όταν περπατάτε και ο σύντροφός σας δεν κοιτάζει καθόλου και δεν επιβραδύνει το ρυθμό – πιθανότατα, δεν τρέφει αισθήματα για σας.

Τα αγαπημένα ζευγάρια τείνουν να φροντίζουν τον σύντροφό τους. Αν αντί να απομακρύνει τα χνούδια από τα ρούχα σας ή να διορθώνει τα μαλλιά σας, περιορίζεται στην ενημέρωση: «Τα μαλλιά σου είναι ανακατεμένα» – αξίζει να αξιολογηθεί η αρμονία της σχέσης σας.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι οποιαδήποτε τέτοια «συμπτώματα» δεν είναι ετυμηγορία. Αυτά είναι μόνο σημάδια ανισορροπίας στις σχέσεις, τα οποία είναι πολύ σημαντικά να τα παρατηρήσετε, για να μπορέσετε να διορθώσετε την κατάσταση εγκαίρως!


fanpage.gr

Σχέσεις - Σεξ

Το σώμα της γυναίκας φαίνεται να λειτουργεί με το δικό του τρόπο

Ποιο είναι το όφελος του να κάνεις σεξ ενώ διανύεις τις ευαίσθητες μέρες του μήνα;

Το σεξ ,κατά τη διάρκεια της περιόδου, είναι ένα θέμα που αποτελεί debate ανάμεσα στις γυναίκες, με μερικές να μην μπορούν καν την ιδέα κι άλλες να μην έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα, αντιμετωπίζοντάς το σχεδόν όπως οποιαδήποτε άλλη μέρα. Ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία γυναικών ανήκεις εσύ, το να γνωρίζεις και κάποιο πιθανό του όφελος μπαίνει σίγουρα στα υπέρ, αφού η ενημέρωση αποτελεί πάντα κέρδος.

Πολλοί, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι, όταν κάνεις σεξ τις ημέρες της περιόδου σου, ανακουφίζεσαι από τους πόνους και τις κράμπες που σου προκαλούνται

Η αλήθεια είναι ότι σε μερικές γυναίκες αυτό είναι κάτι που ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα και δηλώνουν ότι, ειδικά αν φτάσουν σε οργασμό, λόγω των συσπάσεων της μήτρας, νιώθουν να ανακουφίζονται από τον πόνο. Την ώρα του οργασμού, δε, το σώμα παράγει ντοπαμίνη και οξυτοκίνη, ορμόνες που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του πόνου που σχετίζεται με την περίοδο.

Από την άλλη, βέβαια, αυτό δε φαίνεται να είναι κάτι που ανταποκρίνεται σε όλες τις γυναίκες, με μερικές να έχουν και αρνητικά αποτελέσματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί κάποια γυναίκα που ενδεχομένως πάσχει κι από κάποια πάθηση, όπως η ενδομητρίωση, να νιώσει δυσάρεστα την ώρα του σεξ, ακόμη και να χειροτερέψει το μέγεθος του πόνου.

Οπότε, το κατά πόσο και με ποιον τρόπο θα επηρεάσει το σεξ τους πόνους σου είναι κάτι που εξαρτάται καθαρά από εσένα και το σώμα σου. Αν θες να μάθεις, θα χρειαστεί να το δοκιμάσεις και να το δεις μόνη σου.

Υ.γ Μην ξεχνάς τέτοιου είδους θέματα να τα συζητάς και με τον γυναικολόγο σου.

Σχέσεις - Σεξ

Έχε βέβαια στο μυαλό σου, ότι στον έρωτα και τον χωρισμό δεν υπάρχουν... παρακάμψεις. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή που θα σε αποτρέψει από το να περάσεις όλα τα επώδυνα στάδια. Υπάρχουν όμως τρόποι να αποδεχτείς, τουλάχιστον, τη νέα σου ελευθερία, μέχρι να νιώσεις έτοιμη να την... γιορτάσεις!

Δες παρακάτω τα βήματα για περάσεις από τον πόνο στην χαρά!

#1 Μην προσπαθήσεις να γεμίσεις το κενό

Ναι, είτε μιλάμε για έναν μικρό καλοκαιρινό έρωτα ή για μία σχέση χρόνων, κάποιος έφυγε από τη ζωή σου και τώρα στη θέση του έχει μείνει ένα... κενό. Μην βιαστείς να το γεμίσεις με τον πρώτο... τυχόντα. Άφησε να περάσει τουλάχιστον ο μισός χρόνος από τη συνολική διάρκεια της σχέσης, πριν να μπεις σε μία ακόμα σχέση, προκειμένου να δώσεις στον εαυτό σου τον χρόνο να θυμηθεί ποιος είναι.

#2 Βρες τη δύναμή σου

Δεν είναι κακό να γίνεις τώρα λίγο πιο εγωίστρια. Ανακάλυψε ξανά τις δυνάμεις σου, αντί να στραφείς ενάντια στον εαυτό σου. Απόφυγε τα συναισθήματα αυτολύπησης και γνώρισε ξανά αυτόν τον ξένο, τον εαυτό σου.

#3 Βρες ξανά τις παρέες σου

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που θα συμβούν μετά τον χωρισμό, είναι πως θα ξαναβρείς τους φίλους σου και πως θα κάνεις και νέους! Τώρα είναι η ώρα να ανοίξεις τον κύκλο σου και να γνωρίσεις εκ νέου όλους σου τους φίλους. Οργάνωσε ταξίδια, βγες για ένα καφέ, πήγαινε σε συναυλίες, βρες νέα χόμπι και άρχισε, επιτέλους, να το διασκεδάζεις...

#4 Ασκήσου!

Είναι το καλύτερο και πολλαπλά ωφέλιμο "αντικαταθλιπτικό" της φύσης. Κάθε φορά που επιλέγεις να πας στο γυμναστήριο αντί να λιώσεις στον καναπέ σου, δίνεις μια γερή "δόση" ενδορφινών στον οργανισμό σου ενώ παράλληλα φροντίζεις το σώμα σου. Μπορείς να σκεφτείς τίποτα καλύτερο από αυτό;

#5 Ξεκίνα ξανά

Αν έχεις φτάσει μέχρι εδώ και έχεις αρχίσει να περνάς και πάλι καλά ανεξαρτήτου ερωτικής κατάστασης, είσαι έτοιμη να κάνεις το επόμενο βήμα. Ξεκίνα ένα νέο χόμπι, βγες και ταξίδεψε με νέες παρέες και αργά ή γρήγορα θα βρεις άτομα που σου τραβούν το ενδιαφέρον. Φρόντισε να αξίζουν τον νέο, βελτιωμένο, υπέροχο εαυτό σου!

Σχέσεις - Σεξ

6 επικίνδυνα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις σε μια νέα σχέση


Οι dating experts προειδοποιούν!
Μια από τις δυσκολίες που έχουν οι νέες σχέσεις είναι ότι πολλές φορές, οι άνθρωποι προβάλουν μια εκδοχή του εαυτού τους που δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα. Έτσι, μπορεί να αρχίσεις να βγαίνεις με κάποιον που σου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση και πιστεύεις ότι είναι το ιδανικό ταίρι για εσένα, και μερικούς μήνες αργότερα να ανακαλύψεις πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

1. Αν έχει φίλους που δε συμπαθείς, τα νέα μάλλον δεν είναι καλά.

Σίγουρα το κάθε άτομο είναι διαφορετικό, και ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου δεν συμπτίπτει απόλυτα με το χαρακτήρα κάποιου άλλου, ακόμα κι όταν πρόκειται για καλούς φίλους. Η αλήθεια όμως είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι είναι τα «προϊόντα» του συνδυασμού των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνούν τον περισσότερο χρόνο τους. Θα έχεις παρατηρήσει και εσύ πως όσο περισσότερο χρόνο περνάς με κάποιον ή κάποια, τόσο περισσότερο η συμπεριφορά σας αρχίζει να μοιάζει. Αν ο σύντροφος σου έχει φίλους που δε συμπαθείς, αλλά πιστεύεις ότι δεν υπάρχει κάνενα κοινό στοιχείο χαρακτήρα μεταξύ τους, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς: Μήπως όταν είσαστε μαζί κρύβει στοιχεία του χαρακτήρα του, και είναι 100% ο εαυτός του όταν είναι με την παρέα του;

2. Η άσχημη συμπεριφορά σε τρίτους.

Αν αναρωτιέσαι πώς θα σου φέρεται όταν η σχέση σας προχωρήσει, όταν δε θα νιώθει πλέον την ανάγκη να σε εντυπωσιάσει και όταν ενδεχομένως τα πράγματα θα δυσκολέψουν, παρατήρησε το πώς φέρεται σε ανθρώπους που μπορεί εκείνος να αισθάνεται πως έχουν χαμηλότερη εξουσία ή που δεν έχει ανάγκη. Αν παρατηρήσεις πως μιλάει απότομα ή άσχημα σε σερβιτόρους ή σε άτομα που τον εξυπηρετούν, είναι πολύ πιθανό μερικούς μήνες αργότερα να δεχθείς και εσύ την ίδια συμπεριφορά.

3. Πρόσεξε τα μυστικά που σου αποκαλύπτει.


Αν κατά τη διάρκεια της συζήτησης σας σου πει «Μη το πεις πουθενά αλλά…», και συνεχίσει αποκαλύπτοντας το μυστικό κάποιου άλλου, πρόκειται για ένα ξεκάθαρο σημάδι πως έχει προδώσει την εμπιστοσύνη κάποιου, ο οποίος του ζήτησε να κρατήσει κάτι κρυφό. Αναρωτήσου μήπως είσαι εσύ το επόμενο θύμα του.

4. Η εμμονή του με τα social media και την εμφάνιση.

Όλοι μας πλέον είμαστε καθημερινοί χρήστες των social media και φαίνεται να έχουμε αναπτύξει μια ανθυγιεινή σχέση με τα κινητά μας. Αυτό που όμως αξίζει να θυμάσαι, είναι πως όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύει στο να δημιουργεί τη διαδικτυακή του περσόνα και στο να αναπτύσσει το προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο λιγότερο χρόνο θα περνάει προσπαθώντας να εξελίσσει τον εαυτό του και το χαρακτήρα του. Αν λοιπόν παρατηρείς πως έχετε πολύ διαφορετική διαχείρηση στα προφίλ σας, είναι πολύ πιθανό να έχετε διαφορετικές αξίες και στη ζωή.

5. Έχει χαλάσει τις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους του.

Πολλές γυναίκες, όταν ακούν πως ο άντρας που τους ενδιαφέρει έχει περάσει δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις ή πως έχει πληγωθεί και προδοθεί από φίλους του, πέφτουν στην παγίδα της «σωτηρίας», πιστεύοντας πως θα καταφέρουν να τον θεραπεύσουν ψυχολογικά. Μήπως όμως στην πραγματικότητα εκείνος που φταίει είναι ο σύντροφος σου; Μήπως η πραγματική ιστορία διαφέρει και παίζει το θύμα;

6. Κατηγορεί τις πρώην του και ποτέ τον εαυτό του.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι άντρες αρνούνται να μιλήσουν για τις παλιές τους σχέσεις. Αν όμως έχεις ακούσει τις ιστορίες για τις πρώην συντρόφους του, τις κατηγορεί για τα πάντα, και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τίποτα, είναι ένα πολύ κακό σημάδι. Μάλλον σημάινει πως δε μπορεί να κάνει αυτοκριτική, μπαίνει συνεχώς στη θέση του θύματος και πιθανότατα θα το κάνει και με εσένα.

πηγή : womenonly , ΠΗΓΗ: Fumara.gr

truelife.gr

Σχέσεις - Σεξ

Τα οφέλη του σεξ δεν έχουν να κάνουν μόνο με την απόλαυση. Κάνει καλό τόσο στην ευεξία του σώματος όσο και του πνεύματος.

Οι παρακάτω λόγοι θα σας πείσουν γιατί «μια… συνεύρεση την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα».

Θωρακίζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και όσο πιο συχνό σεξ κάνετε, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να αρρωστήσετε.

Σας βοηθά να χάσετε βάρος. Το επίσημο συμπέρασμα είναι ότι χάνετε 5 θερμίδες κάθε λεπτό που κάνετε σεξ. Επιπλέον, δυναμώνει τους κολπικούς μυς.

Το τακτικό σεξ δυναμώνει τους μυς της καρδιάς και αποτρέπει την εκδήλωση παθήσεων που συνδέονται με αυτή.

Το συχνό σεξ αυξάνει και την επιθυμία. Συγκεκριμένα, τόσο στην επιθυμία για ερωτική επαφή, όσο και στην επιθυμία για τον ίδιο το σύντροφό σας, κάτι που σας κάνει να παραμένετε μαζί και να έχετε μία υγιή σεξουαλική ζωή.

Σας γεμίζει λάμψη (κυριολεκτικά). Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το σεξ συνδέεται άμεσα με την ομορφιά του προσώπου. Απελευθερώνονται οι ορμόνες οιστρογόνων και τεστοστερόνης, που κάνουν το δέρμα πιο σφριγηλό. Ειδικά τα οιστρογόνα συμβάλλουν και στη λάμψη των μαλλιών.

Βοηθά στην αποσυμπίεση. Μετά από μία κουραστική μέρα ή εβδομάδα, οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται σας προκαλούν χαρά και ξεκούραση.

Θεραπεύει τον πονοκέφαλο. Το σεξ είναι το παυσίπονο της φύσης λόγω των ενδορφινών.

Σας στέλνει για ύπνο μετά. Η προλακτίνη είναι η ουσία που βοηθά στο να έχετε έναν καλό και ποιοτικό ύπνο μετά το σεξ.

Λειτουργεί κατά της ακράτειας. Οι συχνές κολπικές συσπάσεις, που σημειώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ, ενδυναμώνουν τους μυς της περιοχής κι έτσι αποφεύγεται το φαινόμενο της ακράτειας.

Αντίο κατάθλιψη. Ακούγεται προβλέψιμο, αλλά αν έχετε μία συχνή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, επηρεάζεστε ψυχικά και στους υπόλοιπους τομείς μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.

Σχέσεις - Σεξ

Έρευνα: Αυτός είναι ο τύπος άνδρα που ερωτεύονται οι γυναίκες!

Και ναι, έχει μια βάση!
Οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων είναι ένα περίπλοκο πράγμα που μας απασχολεί και θα συνεχίσει να μας απασχολεί όσο έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον.

Τι θέλουν οι γυναίκες από τους άνδρες; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τύπος που προκαλεί τη μεγαλύτερη έλξη στο γυναικείο φύλο;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, φαίνεται πως υπάρχει ένας παράγοντας που παίζει καθοριστικό ρόλο, τόσο στις κατακτήσεις που έχει ένας άντρας, όσο και στο ερωτικό σκίρτημα που προκαλεί σε πολλές γυναίκες.

Σε έρευνα, λοιπόν, Πανεπιστημίου στην Αμερική, όπου συμμετείχαν τουλάχιστον 3.770 γυναίκες, αποδείχτηκε το εξής: Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών αναφέρεται πως έχει την τάση να ερωτεύεται μεγαλύτερους ηλικιακά άνδρες, πράγμα που αυτόματα μας παραπέμπει σε διαχρονικά γοητευτικές φιγούρες, τύπου George Clooney, John Stamos ή Viggo Mortensen, και μιλάμε για πραγματικά συναισθήματα και έρωτα.

Οι ψυχολόγοι αναφέρουν πως αυτό συμβαίνει, σε μεγάλο βαθμό κυρίως, λόγω της συναισθηματικής ασφάλειας που προσφέρει ένας πιο ώριμος άνδρας, πράγμα που κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται άνετα γύρω του.

Δεν είναι καθόλου παράλογο, ούτε ασυνήθιστο βέβαια!

Σχέσεις - Σεξ

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού αναλύει τα συμπτώματα.

Ως κρίση μέσης ηλικίας περιγράφεται η κρίση που περνούν άντρες και γυναίκες γύρω στα 40 έτη.
O όρος αυτός πρώτη φορά ειπώθηκε από τον Elliot Jaques το 1965 και έχει γενικά αμφισβητηθεί από τους επιστήμονες. Μάλλον ως κρίση ονομάζουμε την φάση αυτή της μετάβασης από το ένα στάδιο στο άλλο και της δυσκολίας προσαρμογής σε αυτό.

Γενικά, όπως αναφέρεται από τον E.Jaques, η κρίση αυτή συνοδεύεται από σωματικές και ψυχικές μεταβολές. Ενώ παλαιότερα σχετιζόταν κυρίως με τους άντρες, πλέον η εμφάνισή της παρατηρείται εξίσου έντονα και στις γυναίκες.

Κοινά συμπτώματα της κρίσης στους άντρες είναι τα παρακάτω:
⦁ Συχνές εναλλαγές διάθεσης
⦁ Αδυναμία συγκέντρωσης
⦁ Αϋπνία και κόπωση ή υπερδραστηριότητα και ανησυχία
⦁ Εμμονή με την εικόνα και την εμφάνιση
⦁ Αίσθημα αποτυχίας
⦁ Επαναστατική συμπεριφορά και τάση φυγής από την οικογένεια
⦁ Ανάγκη για εξωσυζυγικές σχέσεις και αναζήτηση επιβεβαίωσης
⦁ Υποτίμηση της αξίας της οικογένειας
Συνήθη συμπτώματα της κρίσης μέσης ηλικίας στις γυναίκες
Η σκέψη που συνοδεύει την κρίση της μέσης ηλικίας είναι η σκέψη αυτό ήταν όλο;.
Το άτομο χάνει το νόημα της ζωής και το ενδιαφέρον του για δραστηριότητες που μέχρι πρότινος τον ικανοποιούσαν.
Επίσης, κάνει ανασκόπηση και εστιάζει σε όλα όσα δεν έκανε και σε ό, τι στερήθηκε για να πετύχει τους στόχους του, τους οποίους πλέον υποτιμά.
Οι γυναίκες που περνούν την κρίση αυτή, αποφασίζουν να κάνουν ριζικές αλλαγές στη ζωή τους. Κάποιες αποφασίζουν να ακολουθήσουν έναν τελείως διαφορετικό δρόμο από εκείνον που ακολουθούσαν μέχρι τώρα. Αλλάζουν νοοτροπία και έχουν τη διάθεση να ξεκινήσουν τη ζωή τους ξανά από την αρχή.
Σε αυτό το σημείο μπορεί να σκέφτεστε και γιατί αυτό είναι κρίση και όχι εξέλιξη ή ωριμότητα;
Μπορεί και αυτό να συμβαίνει, όμως συνήθως, οι αποφάσεις αυτές πηγάζουν από φόβο, ανασφάλεια και αντίδραση σε κάποια καταπιεστική συμπεριφορά που είχε δεχτεί το άτομο. Οπότε οι απότομες αυτές αλλαγές δεν είναι αποτέλεσμα συνειδητοποιημένης σκέψης και ουσιαστικής ανάγκης, αλλά σπασμωδικές συμπεριφορές όπου έρχονται να ανακουφίσουν την δυσκολία μετάβασης τoυ ατόμου από ένα στάδιο στο άλλο.
Η Λ. λέει για τη μητέρα της : Άρχισα να μην την αναγνωρίζω. Δυσκολευόμουν να την φωνάζω ‘μαμά’ γιατί μου φαινόταν μια άλλη. Αισθανόμουν ότι πλέον η οικογένειά μας δεν της αρκεί και ότι προσπαθεί να καταρρίψει οποιαδήποτε αξία είχε μέχρι τώρα.
Κρίση μέσης ηλικίας: πώς την περνάνε οι γυναίκες
Ίσως περνάς κι εσύ μια τέτοια κρίση εάν αναγνωρίζεις στον εαυτό σου τα παρακάτω συμπτώματα:
1. Κάνεις πολλές βαθυστόχαστες ερωτήσεις
2. Παίρνεις βιαστικές αποφάσεις
3. Νομίζεις ότι χάνεις το μυαλό σου
4. Έχεις αϋπνίες
5. Είσαι απαισιόδοξη
6. Νιώθεις ότι έχεις χάσει το νόημα
7. Έχεις μια αίσθηση αποτυχίας ή απώλειας
8. Ασχολείσαι πολύ με την εμφάνισή σου
9. Δεν έχεις διάθεση για σεξ ή το αντίθετο
10. Νιώθεις πολύ μεγάλη ηλικιακά
11. Νιώθεις ότι τα καλύτερά σου χρόνια πέρασαν
Πιστεύω ότι αυτή η κρίση μπορεί να χρησιμοποιηθεί θετικά και προς όφελος τελικά του ατόμου. Μπορεί να εστιάσει σε ότι δεν λειτουργεί για εκείνο πλέον στη ζωή του και να πάρει τη ζωή στα χέρια του για να επιτύχει ουσιαστικές αλλαγές. Οι γυναίκες πλέον αναλαμβάνουν πολλαπλούς ρόλους και επιδεικνύουν τρομερή δύναμη. Οπότε εάν περνάς μια τέτοια φάση πες ότι δεν θα την αφήσεις να σε ρίξει. Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου και κάνε τις αλλαγές σου με ψυχραιμία, συνειδητότητα και ευθύνη.
missbloom.gr

Σχέσεις - Σεξ

Γυναικείος οργασμός: Με αυτή την στάση είναι (πολύ) πιο πιθανός…
Από Μιχάλης Θερμόπουλος 
Είναι ένα από τα θέματα που έχουν αναλυθεί πάρα πολύ όσον αφορά το σεξ και παρόλα αυτά εξακολουθεί να αποτελεί επί της ουσίας ένα... μυστήριο.
Ο γυναικείος οργασμός είναι μια τόσο πολυσύνθετη διαδικασία, ώστε κανείς δεν μπορεί να πει ότι προκαλείται από κάποιον συγκεκριμένο και μοναδικό παράγοντα.

Μια επιστημονική ομάδα δημιούργησε την εφαρμογή Glow για smartphones, που έρχεται να ρίξει λίγο περισσότερο “φως” σε αυτό το ζήτημα. Η συγκεκριμένη εφαρμογή απευθυνόταν κυρίως σε γυναίκες που επιθυμούσαν/προσπαθούσαν να μείνουν έγκυες.

Η έρευνα έδειξε -μεταξύ άλλων- ότι οι γυναίκες κάνουν περισσότερο σεξ τις ημέρες μεταξύ της 12ης και 15ης μέρας του έμμηνου κύκλου τους. Αυτό είναι λογικό καθώς οι γυναίκες είναι πιο γόνιμες τις ημέρες γύρω από την ωορρηξία τους, η οποία συμβαίνει συνήθως περίπου στα μισά ενός κύκλου 28 ημερών.

Διαβάστε επίσης: Γόνιμες μέρες: Βρείτε τις δικές σας με το online εργαλείο του Iatropedia.gr
Η έρευνα έδειξε ότι οι περισσότερες γυναίκες έχουν οργασμό στις δύο με τρεις ημέρες γύρω από την έναρξη ενός κύκλου. Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει, επειδή τα επίπεδα των ορμονών τους “εκτοξεύονται” εκείνες τις ημέρες και, συνήθως οι γυναίκες έχουν αντίστοιχα αυξημένη σεξουαλική διάθεση.

Επίσης, στο δείγμα των 2.400 γυναικών που μέσω της εφαρμογής Glow συμμετείχαν στην έρευνα, διαπιστώθηκαν και τα παρακάτω ποσοστά στις πιθανότητες που έχει μια γυναίκα να φτάσει σε οργασμό, όσον αφορά τις πιο συνήθεις στάσεις στο σεξ. Ο... νικητής είναι ξεκάθαρος...

Η γυναίκα από πάνω: 43,1%
Ο άνδρας από πίσω και η γυναίκα “στα τέσσερα”: 28,6%
Ιεραποστολική στάση: 18,8%
Άλλη στάση: 9,5%
Μετάφραση/απόδοση από Iatropedia.gr με πληροφορίες από το http://www.bustle.com

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή