Ιουνίου 25, 2019

Σχέσεις - Σεξ

Μακροχρόνια σχέση: Αυτό είναι το αποτελεσματικό διεγερτικό

Χαράλαμπος Νικόπουλος

Ο πιο σίγουρος δρόμος για να παρακμάσει μια σχέση καταλήγει πάντα μπροστά στον αναπαυτικό καναπέ του σαλονιού. Η ασφάλεια και η θαλπωρή του σπιτιού, έχουν σίγουρα κάποια θετικά, συνήθως όμως οι σπιτόγατοι είναι αφόρητα βαρετοί τύποι. Καθότι, ο έρωτας απαιτεί ρίσκο - όντας από μόνος του, άλλωστε, ένα ρίσκο

Βαριέστε γρήγορα; Πλήττετε εύκολα; Θέλετε μια αυθόρμητη, συναρπαστική, γεμάτη εναλλαγές σχέση; Τότε δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε μαζί να κάνετε ορισμένα πράγματα έξω από τη νόρμα και τους συμβατικούς κανόνες. Δεν το λέμε εμείς, το λένε οι έρευνες. Μία τέτοια ([Malouff, John M., Susan A. Mundy, Tamika R. Galea, and Vicole N. Bothma. «Preliminary Findings Supporting a New Model of How Couples Maintain Excitement in Romantic Relationships», American Journal of Family Therapy 43, no.3 (2015): 227–37»]) εξέτασε τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους τα ζευγάρια μπορούν να διατηρήσουν και να εμπλουτίσουν τον αρχικό ενθουσιασμό στη σχέση τους. Αυτό που ανακάλυψε ήταν ότι τα ζευγάρια που κάνουν κάποιες περιπετειώδεις δραστηριότητες μαζί -δεν είναι ανάγκη ας μην είναι ληστεία τραπέζης ή η αναρρίχηση στο Έβερεστ- εντείνουν τους συναισθηματικούς τους δεσμούς και δένονται περισσότερο. Ο ενθουσιασμός που μοιράζεται ένα ζευγάρι, αυτό το μικρό ανέβασμα της αδρεναλίνης, φαίνεται ότι δένει το ζευγάρι και το διεγείρει συναισθηματικά.

Η έρευνα που είχε ως δείγμα σημαντικό αριθμό ζευγαριών, βρήκε ότι οι «συναρπαστικές δραστηριότητες που είναι παθιασμένες, περιπετειώδεις, παιχνιδιάρικες, σεξουαλικές, αυθόρμητες και ρομαντικές, μαζί με καλή επικοινωνία, κοινές δραστηριότητες αλλά και αυτονομία» είναι τα εχέγγυα μιας μακρόχρονης ευτυχισμένης σχέσης.

Τα καλά νέα είναι ότι τα ζευγάρια δεν χρειάζεται να πηδήξουν με αλεξίπτωτο ή να ανέβουν σε snowboard για να διεγείρουν τις σχέσεις τους. Μερικές φορές αρκεί να δείτε μαζί, μια πολύ καλή ταινία ή να πάτε σε μια συναυλία. Ακόμη και το να πάτε σε έκθεση Τέχνης. Το σημαντικό εδώ δεν είναι απλώς να πάτε μαζί, αλλά να αλληλεπιδράσετε. Η μετέπειτα συζήτηση για αυτό που παρακολουθήσατε, ένα παιχνίδι γνώσεων για το που είχατε δει ξανά εκείνον τον ηθοποιό ή για την σκηνική παρουσία του frontman της μπάντας, αποτελούν στοιχεία τέτοιας αλληλεπίδρασης. Περνώντας σε extreme sports που γίνονται από κοινού, η διέγερση αυτή αυξάνεται, ειδικά όταν ο κίνδυνος δεν υπερισχύει του έντονου συναισθήματος χαράς.

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η δυναμική έλξη δεν περιορίζεται στα άτομα που έχουν σχέση. Το αίσθημα ενθουσιασμού μπορεί επίσης να ενισχύσει την έλξη για τους ξένους, αρκεί να βρεθείτε σε κοινό χωροχρόνο. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας άλλης, παλαιότερης, έρευνας, με τον εξόχως χαρακτηριστικό τίτλο «Love in First Fright» (Έρωτας με την πρώτη τρομάρα) που υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που βγαίνουν από το roller coaster για παράδειγμα είναι πολύ πιο πιθανό να μεταβιβάσουν τη διέγερσή τους σε κάποιον κοντινό τους από ότι όταν μετακινούνται με το Μετρό. «Ο υπολειπόμενος ενθουσιασμός από ένα προηγούμενο ερέθισμα διέγερσης ή κατάστασης μπορεί να χρησιμεύσει στην ενδυνάμωση μιας μεταγενέστερης συναισθηματικής κατάστασης», αναφέρεται στη έρευνα.

Προφανώς η αδρεναλίνη και ο ενθουσιασμός διεγείρουν την έλξη, καθώς και την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης. Αν έχετε ταίρι, ξέρετε τον τρόπο για να ενισχύσετε τη μεταξύ σας σχέση, αν όχι σε ένα extreme sport, σε μια διαδήλωση ή σε μια απλώς όχι βαρετή κατάσταση, υπάρχει ενδεχόμενο να γνωρίσετε έναν μεγάλο έρωτα.

ygeiamou.gr

 

Σχέσεις - Σεξ

Ετσι θα καταλάβεις μέσα σε 5 λεπτά έναν τοξικό άνθρωπο
Στην ζωή σου θα συναντήσεις αμέτρητους ανθρώπους.

Κάποιοι από αυτούς θα έχουν θετική επίδραση πάνω σου, θα σου ανεβάζουν την διάθεση, θα περνάς ευχάριστα μαζί τους, κάποιοι άλλοι θα είναι ουδέτεροι και τέλος, κάποιοι θα επιδρούν πάνω σου με αρνητικό τρόπο.

Στο σύμπαν των ανθρώπινων σχέσεων τα άτομα που βρίσκονται γύρω μας μπορούν τα λειτουργήσουν με δύο τρόπους: είτε θετικά, είτε αρνητικά.

Η πρώτη κατηγορία είναι οι άνθρωποι που ασκούν απόλυτα θετική επίδραση επάνω μας. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν εκείνα τα άτομα που όπου και αν πηγαίνουν «ρουφάνε» από τους γύρω τους την καλή ενέργεια, την αισιοδοξία και την αυτοεκτίμηση. Είναι οι λεγόμενοι τοξικοί άνθρωποι και βρίσκονται παντού ανάμεσά μας.

Τοξικός δεν είναι μόνο ένας υπερβολικά ανταγωνιστικός ή εχθρικός μαζί σου συνάδελφος στο γραφείο, αλλά μπορεί να είναι και η φίλη που σου αραδιάζει τα ψυχολογικά της και μετά δεν ρωτάει τίποτα για εσένα.

Οι τοξικοί άνθρωποι έχουν τον τρόπο (την μαεστρία θα έλεγαν κάποιοι άλλοι) να βλάπτουν ψυχικά τους γύρω τους. Συχνά, αυτοί οι άνθρωποι (άνδρες και γυναίκες) δεν εντοπίζονται εύκολα.

Συνήθως, λειτουργούν με τρόπο που δεν το παίρνεις χαμπάρι εύκολα, αλλά υπάρχουν και οι φορές που επαναλαμβάνουν έντονα την ίδια συμπεριφορά (ευτυχώς για εμάς).

Βρίσκονται παντού γύρω μας και ζουν μέσα από τις ζωές μας. Τίποτα δεν είναι αρκετό για αυτούς και πάντα θα βρουν κάτι για να σου διαλύσουν την ψυχολογία.

Δυστυχώς, επειδή πλέον πολλοί είναι εκεί έξω που κουβαλούν μαζί τους αρκετά «θέματα» και σίγουρα δεν έχουν κάποια ταμπέλα που να γράφει «μακριά γιατί είμαι πρόβλημα», καλό θα ήταν να αναγνωρίζεις κάποια χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι αυτή η συναναστροφή μαζί τους μόνο κακό θα σου κάνουν.

Ας δούμε πώς μπορείς να εντοπίσεις έναν τοξικό άνθρωπο μέσα σε 5 λεπτά, όπως διαβάζουμε στο Inc.com.

1. Μιλούν πάντα άσχημα για τους άλλους

Αν συναντήσεις κάποιον και αμέσως αρχίσει να σου λέει κάτι άσχημο για κάποιον άλλον, τότε πρέπει να μην το περάσεις έτσι. Οι τοξικοί άνθρωποι πάντα έχουν να πουν κάτι κακό για όλους και είναι με την κακή κουβέντα στο στόμα. Σε ανύποπτο χρόνο να θίξουν και θα προσβάλουν κάποιον με έμμεσο ή άμεσο τρόπο. Γενικά θα βρουν κάτι κακό να πουν.

2. Γκρινιάζουν

Γκρινιάζουν και παραπονιούνται ακατάπαυστα για τα πάντα. Δεν χαίρονται με τίποτα και έχουν μόνο κάτι δυσάρεστο να πουν για όλους και για όλα. Είναι μόνιμα αρνητικοί και για αυτούς ό, τι καλό και να συμβαίνει στην ζωή τους ή στην ζωή των άλλων πάντα «κάποιο λάκκο θα έχει η φάβα». Δεν ευχαριστιούνται με τίποτα και έχουν συνεχώς ένα αρνητικό σχόλιο να επισημάνουν.

3. Ζητούν προσοχή

Το δικό τους πρόβλημα είναι πάντα πιο σημαντικό και η προσοχή πρέπει να είναι μόνιμα στραμμένη πάνω τους. Είναι νάρκισσοι και τους ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός τους.

4. Είναι ανικανοποίητοι

Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι. Πάντα κάτι τους λείπει και κάτι τους φταίει. Δεν ηρεμούν, γκρινιάζουν, συνεχώς αναζητούν κάτι, που δεν ξέρουν ούτε και οι ίδιοι τι μπορεί να είναι.

5. Δεν ενδιαφέρονται για τις επιθυμίες σου και τα συναισθήματά σου

Δεν έχουν αίσθηση των ορίων και δεν σέβονται τα συναισθήματα των άλλων. Μπορούν εύκολα να πουν ψέματα ή να προσποιηθούν. Αρκεί να εξυπηρετούνται οι ίδιοι. Δεν τους νοιάζει πώς αισθάνεσαι, τι επιθυμείς ή τι σε κάνει χαρούμενη. Το μόνο που τους νοιάζει είναι ο εαυτός τους.

6. Είσαι πάντα σε άμυνα μαζί τους

Εχουν τον τρόπο να βρίσκεσαι συνεχώς σε απολογητική θέση και άμυνα.

7. Δεν σε κάνουν να νιώθεις όμορφα

Κάνε ένα πείραμα. Μετά την συζήτησή σας, πώς αισθάνεσαι; Είσαι μπερδεμένη; Νιώθεις καλά ή έχεις ένα περίεργο συναίσθημα; Αν έχεις δεύτερες σκέψεις, τότε ακολούθησε το ένστικτό σου. Τις περισσότερες φορές είναι αλάνθαστο.

8. Περηφανεύονται για τα επιτεύγματά τους

Αν μέσα στα πρώτα μόλις 5 λεπτά αρχίζει να σου λέει για το πόσο καλός είναι στη δουλειά του ή να περηφανεύεται γενικότερα για κάτι που τον αφορά, τότε μείνε μακριά του.

.bovary.gr

Σχέσεις - Σεξ

Μερικές έρευνες γίνονται για ν'αποδείξουν το ...;αυτονόητο. Ότι δηλαδή άνδρες και γυναίκες σκέφτονται διαφορετικά! Μπορεί βέβαια αυτό εμείς να το βιώνουμε καθημερινά, αλλά τώρα πλέον τεκμηριώνεται και επιστημονικά. Το συμπέρασμα ότι ο ανδρικός και ο γυναικείος εγκέφαλος έχουν διαφορές προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης, με επικεφαλής τον καθηγητή Χαβιέ ΝτεΦελίπε.

Οι ερευνητές που έλαβαν μέρος, λοιπόν, διαπίστωσαν ότι υπάρχουν διαφορές στην πυκνότητα των συνάψεων που συνδέουν τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου και τους επιτρέπουν να επικοινωνούν μεταξύ τους, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει τις διαφορές στον τρόπο σκέψης των δύο φύλων.

Σύμφωνα με άρθρο στο περιοδικό «Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών» των Ηνωμένων Πολιτειών, ακόμα και όταν επιδεικνύουν το ίδιο επίπεδο εξυπνάδας δύο άτομα διαφορετικού φύλου, συχνά ξεχωρίζουν σε διαφορετικές νοητικές λειτουργίες (π.χ. οι άνδρες υπερτερούν στην αντίληψη του χώρου και οι γυναίκες στη λεκτική μνήμη). Οι νευροεπιστήμονες εξετάζουν συνεχώς εγκεφάλους αναζητώντας δομικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα.

Όμως, μολονότι έχει βρεθεί ότι το μέγεθος του εγκεφάλου και η πυκνότητα των νευρώνων διαφέρουν στα δύο φύλα, οι διαφορές αυτές δεν φαίνεται να συσχετίζονται με τις διαφορές στις νοητικές λειτουργίες.

Οι Ισπανοί ερευνητές προτίμησαν να μετρήσουν τον αριθμό των συνάψεων στον εγκέφαλο, αναλύοντας υγιή ιστό από την περιοχή του αριστερού κροταφικού φλοιού (που εμπλέκεται στις συναισθηματικές και κοινωνικές διεργασίες) τεσσάρων ανδρών και τεσσάρων γυναικών με επιληψία, ο οποίος αφαιρέθηκε με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σε χειρουργική επέμβαση.

Οι άνδρες βρέθηκαν με περισσότερες συνάψεις (μέχρι 52%) ανά εγκεφαλικό "στρώμα" σε σχέση με τις γυναίκες. Η συνέπεια αυτής της διαφοράς είναι προς το παρόν άγνωστη, αλλά οι Ισπανοί επιστήμονες δήλωσαν πως είναι πιθανό σε άλλες εγκεφαλικές περιοχές οι συνάψεις των γυναικών να είναι, αντίστροφα, περισσότερες από αυτές των ανδρών και τόνισαν ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να καταστεί δυνατό να συσχετιστούν αυτές οι διαφορές με επιμέρους λειτουργίες του εγκεφάλου.

Σχέσεις - Σεξ

Όταν οι σύντροφοι πάψουν να σέβονται και να εκτιμούν τις συ­μπληρωματικές τους διαφορές, χάνεται ο ηλεκτρισμός, δηλαδή δεν ξετρελαίνονται πια ο ένας για τον άλλο. Και χωρίς την αυ­τόνομη λειτουργία των δύο πόλων χάνεται η έλξη.

Το χάσιμο της έλξης μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Eίτε καταπιέζοντας τον εαυτό μας για να ευχαριστήσουμε το σύ­ντροφό μας, είτε προσπαθώντας να τον ισοπεδώσουμε για να ταιριάζει με την εικόνα μας. Η στρατηγική να καταπιεστούμε οι ίδιοι ή να αλλάξουμε το σύντροφό μας, σαμποτάρει τη σχέση.

Kείμενο του συγγραφέα και ψυχοθεραπευτή John Gray.
Αν καταφέρουμε να αλλάξουμε το σύντροφό μας, ίσως νιώ­θουμε μια πρόσκαιρη ικανοποίηση, τελικά όμως το πάθος θα χαθεί.

Παράδειγμα: Ο Τομ λέει στη Τζέιν, «Μην είσαι τόσο ευαί­σθητη, αναστατώνεσαι με το παραμικρό». Αν η Τζέιν καταπιέσει τα δικά της συναισθήματα για να ευχαριστήσει τον Τομ και να συμβιβαστεί, θα υπάρχουν λιγότερες προστριβές μαζί του και θα κερδίσει την αγάπη του. Το προσωρινό αποτέλεσμα φαίνεται πως είναι μια καλή και αρμονική σχέση, σίγουρα όμως μεταξύ τους θα υπάρχει λιγότερο ενδιαφέρον, ενθουσιασμός ή έλξη.

Σιγά σιγά, καθώς η διαδικασία καταπίεσης του πραγματι­κού εαυτού τους θα συνεχίζεται, όλο και πιο πολύ το πάθος και το ενδιαφέρον θα χάνονται, μέχρι να καταλήξουν στο σημείο να μη νιώθει τίποτα ο ένας για τον άλλο. Ίσως, γίνουν καλοί φί­λοι, αλλά το πάθος θα... “βγάλει φτερά”. Το ενθαρρυντικό είναι ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να αλλάξει. Μπορούμε να μάθου­με να ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας χωρίς να πρέπει οπωσδή­ποτε ν’ αλλάξουμε σύντροφο.
Όταν ο ένας από τους δύο αναγκαστεί να καταπιέσει τον εαυτό του, τα αισθήματα και τη σκέψη του -δεν έχει σημασία σε ποιο βαθμό- για να πάρει αγάπη ή να νιώσει σιγουριά στη σχέση του, τότε το πάθος θα χαθεί. Καθώς προσαρμοζόμαστε ή αλλάζουμε προς αυτή την κατεύθυνση, δεν ελαττώνεται μόνο το πάθος αλλά και η αγάπη.
Κάθε φορά που καταπιέζεστε, συσπειρώνεστε, ή απαρνείστε τον εαυτό σας για να σας αγαπούν, εκείνη τη στιγμή, εσείς οι ίδιοι δεν αγαπάτε τον εαυτό σας.

Του δίνετε το μήνυμα ότι δεν είναι αρκετά καλός έτσι όπως είναι. Κάθε φορά που προσπα­θείτε ν’ αλλάξετε το σύντροφό σας, του δίνετε το μήνυμα ότι δεν αξίζει να τον αγαπούν έτσι όπως είναι. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες η αγάπη Βεβαίως πεθαίνει. Όταν προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη μαγεία της αγάπης, αλλάζοντας τον εαυτό μας ή τον άλλο, χειροτερεύουμε τα πράγματα.

Κάθε φορά που, στο όνομα της αγάπης, προσπαθείτε να καταπιεστείτε ή να αλλάξετε το σύντροφό σας, ρίχνετε πέτρες αντί νερό στο μύλο της αγάπης.

Για Ποιους Λόγους Αλλάζουμε και Συμβιβαζόμαστε
Όταν ένας άντρας έλκεται από μία γυναίκα, δημιουργείται μια ένταση. Και οι δύο, ο καθένας ξεχωριστά, προσπαθούν να ταιριάξουν. Με τη σχέση τους, πλησιάζουν ο ένας τον άλλο, είναι μαζί, κάνουν πράγματα μαζί, επικοινωνούν, μοιράζονται χαρές και λύπες, αγγίζονται και κάνουν έρωτα, κι έτσι η ένταση φεύ­γει και τη διαδέχεται η ευδαιμονία, η ευτυχία, η γαλήνη, η έμπνευση, η ελευθερία, η εμπιστοσύνη, η ολοκλήρωση.

Αυτά τα θαυμάσια συναισθήματα είναι το αποτέλεσμα εγρή­γορσης στις εσωτερικές μας ιδιότητες, που, σε ανταπόδοση, μας κάνουν να νιώθουμε ολοκληρωμένοι. Δυστυχώς, αυτή η μα­γεία δεν κρατάει πολύ, βίναι μόνο μια αναλαμπή που μας δεί­χνει πώς θα νιώθουμε όταν είμαστε πραγματικά ολοκληρωμένοι και εξισορροπημένοι.

Για να ολοκληρωθεί κανείς πραγματικά, πρέπει αυτές οι δυναμικές ιδιότητες ν’ αρχίσουν να αναδύονται στο συνειδητό. Όσο αντιστεκόμαστε, ασυνείδητα βέβαια, σ’ αυ­τές τις ιδιότητες για να μην έρθουν στην επιφάνεια, τόσο χά­νουμε την ευχαρίστηση, και ίσως βιώσουμε το αντίθετο.

Παράδειγμα: Όταν ο Τομ αγαπάει τη Τζέιν γίνεται πιο περι­ποιητικός, ευγενικός, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον και πιο συ­ναισθηματικός. Στην αρχή είναι ευχαριστημένος και νιώθει εμπιστοσύνη. Αλλά οι παλιές του εμπειρίες τού λένε: “Δεν εί­ναι σωστό οι άντρες να είναι συναισθηματικοί ή περιποιητικοί”. Έτσι, αυτόματα, το υποσυνείδητό του αντιστέκεται στις ανα- δυόμενες θηλυκές του ιδιότητες.
Ένας εσωτερικός συναγερμός αρχίζει να χτυπάει προειδο­ποιώντας: “Κίνδυνος, κίνδυνος! Κοντεύεις να γίνεις λαπάς. Πρόσεξε πώς λειτουργείς. Συγκρατήσου....”. Η εσωτερική αυτή αντίσταση γεννάει διάφορα αρνητικά συμπτώματα. Μπορεί, ξαφ­νικά, να νιώσει τη διάθεση ν’ αντισταθεί στη σύντροφό του, να αισθάνετα ανικανοποίητος, δυστυχισμένος, λυπημένος, κατα­πιεσμένος, να πνίγεται, να νιώθει ανήσυχος ή κενός.

Ό,τι υπήρξε τόσο όμορφο, τώρα γίνεται επώδυνο. Για να ξεφύγει απ’ αυτά τα -αναπόφευκτα όταν ωριμάζουμε- οδυνηρά συμπτώματα, ο Τομ θα προσπαθήσει να “αποφύγει τη σχέση” ή θα προσπαθήσει ν’ αλλάξει την σύντροφό του, ή θα πάψει να είναι ο εαυτός του. Το πιθανότερο είναι να βρει κάποια προ­σωρινή ανακούφιση. Μακροπρόθεσμα όμως η σχέση θα γίνει λιγότερο ερωτική, λιγότερο θερμή.

Όταν ένας άντρας έλκεται από μια γυναίκα, σ’ ένα Βαθμό αντιστέκεται στην επίδρασή της. Κι αυτή η αντίστασή του εκ­φράζεται με δύο τρόπους: ή προσπαθεί να την αλλάξει ή απαρ- νιέται τον εαυτό του για να βρεί ανακούφιση. Υπάρχουν ασφα­λώς κι άλλοι τρόποι για να νιώσει κανείς καλύτερα: ν’ αλλάζει συνέχεια σύντροφο, να δημιουργεί κρυφές σχέσεις, ή να ανα­πτύξει κάποια εξάρτηση που θα μουδιάσει λίγο τον πόνο της αντίστασης που όλο και μεγαλώνει.

Σε κάθε περίπτωση, σ’ όποιο Βαθμό κι αν αντιστέκεται στην πλημμυρίδα των πραγμα­τικών λόγων που τον τράβηξαν σ’ αυτή τη γυναίκα, θα προ­σπαθήσει ν’ αποφύγει την ουσιαστική σχέση.

Μία από τις συνηθισμένες μεθόδους για ν’ αποφύγει κανείς τον πόνο που φέρνει η εσωτερική αντίσταση, είναι η διαρκής αυξανόμενη απαίτηση να αλλάξει η σύντροφός του, να γίνει όπως αυτός. Έχει την απαίτηση να θέλει κι εκείνη ό,τι θέλει αυτός, να αισθάνεται όπως αυτός και να αντιδρά με τον ίδιο τρόπο. 6κτός από την ανάγκη του να την ελέγχει ή να την αλ­λάξει, άθελά του την πληγώνει και μειώνει την αρχική έλξη και “χημεία” που είχε δημιουργηθεί.
Eκείνη, μπορεί να συμβάλει εξίσου σ’ αυτή τη διαδικασία! Δεν είναι όλο το λάθος δικό του. Όπως λέει κι η παροιμία, “μονός καβγάς” δεν γίνεται. Καθώς αρχίζει να εμφανίζεται η δική της αντίδραση στη στενή σχέση, ίσως προσπαθήσει να δι­ευκολύνει την αμηχανία της, απαρνούμενη τον εαυτό της.

Οι γυναίκες που έχουν την τάση να ελέγχουν και να αλλά­ξουν τους άντρες είναι εξίσου ικανές να προσαρμόζονται, να υποχωρούν και να απαρνούνται τον εαυτό τους. Εξαρτώνται υπερβολικά από το σύντροφό τους για να βρουν μια αίσθηση ταυτότητας. Με τη θέλησή τους προσφέρουν στο σύντροφό τους ακόμα και τον εαυτό τους, προκειμένου να κερδίσουν την αγάπη του και να δημιουργήσουν αρμονία.

Παράδειγμα: Αν ο Τομ πιστεύει ότι η Τζέιν είναι εγωίστρια ή ανίκανη, εκείνη απαρνείται την προσωπικότητά της και συμ­φωνεί μαζί του. Αν αυτός θέλει να της αρέσουν τα έργα που αρέσουν σ’αυτόν, εκείνη εγκαταλείπει τις προσωπικές της προ­τιμήσεις. Αν εκείνος πιστεύει ότι δεν είναι ρεαλίστρια ή ότι εί­ναι απαιτητική, αυτή συμφωνεί μαζί του, χάνοντας έτσι την επαφή με τις δικές της ανάγκες και αξίες. Αν προσπαθεί να την αλλάξει, αυτή ενδίδει στον έλεγχό του για να τον κάνει να την αγαπάει και να νιώσει αξιαγάπητη.

Μπορεί, όμως, να συμβεί και το αντίθετο. Ένας άντρας με αναπτυγμένα θηλυκά χαρακτηριστικά μπορεί να ενδώσει από­λυτα στις επιθυμίες της συντρόφου του. Αυτός ο τύπος του άντρα θεωρείται γενικά “ευαίσθητος”. Το συνηθισμένο πρόβλη­μα τέτοιων ανδρών είναι ότι οι γυναίκες τούς “αγαπούν” αλλά δεν νιώθουν έλξη γι’ αυτούς. Γίνονται πολύ καλοί φίλοι, οι γυ­ναίκες, όμως, δεν τους προτιμούν για στενές σχέσεις.

Μια γυναίκα που αρχικά έλκεται απ’ αυτό τον τύπο του άντρα έχει περισσότερο αναπτυγμένη την αντρική της πλευρά. Υποσυνείδητα, αρχίζει να τον εξουσιάζει και να τον ελέγχει και σιγά σιγά, ενώ αυτός συμρορφώνεται, εκείνη χάνει το ενδιαφέρον της γι’ αυτόν.

Όταν ο ανεξάρτητος τύπος γυναίκας αρχίσει μια σχέση μ’ έναν ευαίσθητο άντρα, μετά από λίγο η καταπιεσμένη γυναικεία της πλευρά αρχίζει να προβάλει. Όσο έχει απορρίψει τη γυναι­κεία της πλευρά, τόσο θα προσπαθήσει να απορρίψει και τον σύντροφό της. Ίσως αρχίσει να σκέφτεται: «Χρειάζομαι έναν πραγματικό άντρα», ενώ εκείνο που στην πραγματικότητα χρει­άζεται είναι ν’ αρχίσει ν’ αναπτύσσει τη δική της γυναικεία πλευρά. Δεν απορρίπτει εκείνον, αλλά τη δική της γυναικεία πλευρά, που εκείνος έχει ήδη αναπτύξει.

Με τον ίδιο τρόπο, όταν ένας ευαίσθητος άντρας απορρί­πτει μια επιθετική γυναίκα, εκείνο που χρειάζεται είναι να ανα­πτύξει περισσότερο την αντρική του πλευρά. Απορρίπτοντάς την ίσως να λέει ότι του χρειάζεται μια γλυκειά κι ευαίσθητη γυναίκα. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται μια γυναίκα για να νιώσει άντρας, του χρειάζεται δουλειά για να αναπτύξει τον αντρισμό του που θέλει να βγει στην επιφάνεια, και εκείνη, με την παρουσία της, τον βοηθάει να ανακαλύψει.

Σχέσεις - Σεξ

Το μυαλό σας οδηγείται από θετικές σκέψεις, ή αφήνετε αρνητικές εικασίες να παίρνουν τον έλεγχο; Μπορείτε να παρακολουθείτε τις σκέψεις σας, σαν να βλέπετε μία ταινία στην τηλεόραση; Ο τρόπος που ο εγκέφαλός μας είναι σε θέση να καταλάβει γρήγορα μια πληροφορία, να την αναλύσει, και να αξιολογήσει τι πρέπει να κάνουμε ή να πούμε σε μια δεδομένη στιγμή είναι φοβερός! Ωστόσο, είναι στο χέρι μας να είμαστε προσεκτικοί και να αλλάζουμε τον τρόπο σκέψης και τις προγραμματισμένες αντιδράσεις μας με την πάροδο του χρόνου.

Είτε έχετε επίγνωση γι’ αυτό το θέμα, είτε όχι, η θετική (ή αρνητική) σας σκέψη επηρεάζει τις καθημερινές σας εμπειρίες. To πως ερμηνεύουμε τα γεγονότα της ζωής μας επηρεάζουν τη διάθεσή μας. Αν αφήσουμε παλιά εγκλωβισμένα συναισθήματα να “τρέχουν”, μπορεί να χρησιμοποιούμε την ενέργειά μας με έναν μη παραγωγικό τρόπο, ο οποίος θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε μικρότερη αυτοεκτίμηση, κυνισμό, απαισιοδοξία και αρνητικότητα.

Μην παγιδεύεστε στις ιστορίες του παρελθόντος ή στο φόβο σας ότι θα επαναληφθούν. Εσείς έχετε τον έλεγχο και είναι καιρός να πάρετε πίσω τη δύναμή σας! Ο εσωτερικός σας κόσμος δημιουργεί τον εξωτερικό. Έτσι, είτε πρόκειται για ένα παλιό μοτίβο που σας λέει ότι δεν είστε αρκετά καλοί, αρκετά ευφυής, ή αρκετά ελκυστικοί, αυτές οι παλιές σκέψεις και τα παλιά συστήματα πεποιθήσεων θα αντανακλούνται στην ενέργεια που βγάζετε έξω στον κόσμο με τον προφορικό λόγο και τις πράξεις σας, και να επιστρέφουν πίσω σε σας, κυρίως από τους κοντινούς σας ανθρώπους.

Αρνητικές σκέψεις μπορούν να δημιουργούνται στην παιδική χαρά ενός δημοτικού σχολείου, στα αποδυτήρια μετά το μάθημα της γυμναστικής, στο σπίτι σας, στο περιβάλλον εργασίας σας ή οπουδήποτε αλλού. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι μπορείτε να είστε γνώστες όλων αυτών και συμπονετικά να τα αλλάξετε σε θετικές σκέψεις. Πώς μπορεί κάποιος να αλλάξει τον παλιό αρνητικό τρόπο σκέψης σε μια θετική και υγιή σκέψη;

Με το να κολλήσετε σε εμφανή σημεία κάποιες θετικές επιβεβαιώσεις-μηνύματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσει. Κολλήστε μερικά αισιόδοξα μηνύματα στον καθρέφτη του μπάνιου, στο ψυγείο, στο αυτοκίνητο και στο γραφείο σας. Αυτές οι επιβεβαιώσεις είναι υπενθυμίσεις ότι έχετε τον έλεγχο των σκέψεών σας και ότι οι σκέψεις μπορούν να αλλάξουν.

Θα πρέπει να προσέχετε τις σκέψεις σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, γνωρίζοντας ότι είστε ανώτεροι από το μυαλό σας και να αναγνωρίζετε κάθε σκέψη ως ένα αντικείμενο χωρίς να ταυτίζεστε με αυτές. Οι θετικές επιβεβαιώσεις μπορούν να πάρουν διάφορες μορφές, αλλά το καλύτερο θα ήταν να πλαισιώνονται με θετικά μηνύματα, σε χρόνο ενεστώτα.

Δηλώσεις που ξεκινούν με τη λέξη “Είμαι” είναι υπέροχες! “Είμαι” δυνατός, όμορφος, σίγουρος, έξυπνος, δημιουργικός, κλπ. Συνδυάστε το μήνυμα “Είμαι” με συγκεκριμένους τομείς της ζωής σας, όπου επιθυμείτε να μετατοπίσετε συνειδητά τον τρόπο σκέψης σας. Επίσης, πολύ χρήσιμα είναι και τα μηνύματα που ξεκινούν με τη λέξη “Μπορώ”, χωρίς όμως να γίνεται χρήση πολλών μελλοντικών καταστάσεων (πχ. μηνύματα που ξεκινούν με “Θα”). Γιατί χρησιμοποιώντας ενέργεια σε μελλοντικά αποτελέσματα, πάντα η ενέργεια βρίσκεται εκεί έξω, στο μέλλον.

Οπότε να γράφετε σε ενεστώτα χρόνο και να επιβεβαιώνετε ότι έχετε ήδη αυτό που θέλετε, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ της επιθυμίας και της πραγματικότητας. Για παράδειγμα, αντί να λέτε στον εαυτό σας “Θα έχω ένα όμορφο, ήσυχο σπίτι”, να λέτε “Έχω ένα όμορφο, ήσυχο σπίτι”. Μπορείτε να αισθανθείτε τη διαφορά όταν λέτε το καθένα από αυτά; Αφήνοντας την ενέργειά σας να βρίσκεται σε παρόντα χρόνο, τότε λειτουργεί κιόλας στο παρόν, όπου θέλετε οι δημιουργίες σας να υλοποιηθούν. Είναι πολύ ισχυρό ο καθένας να γράψει τις δικές του δηλώσεις που έχει βαθιά μέσα του, αλλά εδώ είναι μερικά παραδείγματα για να ξεκινήσετε: Αγαπώ και εκτιμώ τον εαυτό μου ακριβώς όπως είμαι.

Η ζωή μου λειτουργεί υπέροχα. Είμαι δυνατός και υγιής. Η ζωή μου ανθίζει σε συνολική τελειότητα. Τα πάντα δουλεύουν για το ευρύτερο καλό μου. Λατρεύω να είμαι γεμάτος ενέργεια. Μου αξίζει το καλύτερο και αποδέχομαι το καλύτερο τώρα. Τα πάω περίφημα σε ότι και αν κάνω. Εκτιμώ αυτό που είμαι. Αγαπώ και λατρεύω όλες τις πτυχές του εαυτού μου. Εκπέμπω υγεία μέσα από κάθε κύτταρο και σύστημα του σώματός μου.

Έχω το κουράγιο και την αυτοπεποίθηση που είναι απαραίτητα για να μετατρέψω τις λύσεις των προβλημάτων μου σε πράξεις. Τιμώ τον εαυτό μου με σεβασμό. Είμαι ο κύριος υπεύθυνος για τη λήψη αποφάσεων στη ζωή μου. Εμπιστεύομαι τα συναισθήματά μου και τις ασυνείδητες σκέψεις μου. Όπως έχω τη δική μου δύναμη, αναγνωρίζω τη δύναμη και την ομορφιά του ποιος είμαι. Αποδέχομαι την ευθύνη για όλες τις αποφάσεις που κάνω στη ζωή μου.

Αντιμετωπίζω κάθε καινούργιο πρόβλημα σαν μια νέα πόρτα που ανοίγει, και σαν μια καινούργια δημιουργική ευκαιρία. Αγαπώ να δημιουργώ χαρούμενες, δημιουργικές σχέσεις. Υπάρχουν όμορφα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μου καθημερινά. Και γιατί οι επιβεβαιώσεις και τα μεταβαλλόμενα πρότυπα σκέψης από αρνητικά σε θετικά λειτουργούν;

Επειδή αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Είστε τέλειοι ακριβώς όπως είστε! Μην αφήσετε παλιά αρνητικά μοτίβα σκέψης να ελέγχουν εσάς και τη ζωή σας.

Αξίζετε το καλύτερο και είναι καιρός να αποδεχτείτε το καλύτερο τώρα! Αγαπάτε τον εαυτό σας αρκετά για να συνειδητοποιήσετε αυτό που σας λέει και συμπονετικά αλλάξτε τα παλιά, δυσάρεστα σενάρια σε όμορφα και εποικοδομητικά!

Πηγές: odewire.com, ethernews.com

healingeffect.gr

https://www.awakengr.com

Σχέσεις - Σεξ

Είναι δυνατόν να «νιώσουμε» τις επιθυμίες κάποιου, να καταλάβουμε την στενοχώρια ή την χαρά του, να «δούμε » τον κίνδυνο που μπορει να αντιμετωπίζει, χωρίς να μιλήσουμε μαζί του, ακόμη κι αν βρίσκεται εκατοντάδες μίλια μακρυά μας; Η απάντηση είναι «ναι», αρκεί να αγαπιόμαστε δυνατά και αληθινά.

Ο Rupert Sheldrake – βιολόγος που ερευνά πειραματικά τα «ανεξήγητα» φαινόμενα»-μιλώντας στο pyles.tv, εξηγεί:

«Η τηλεπάθεια εξαρτάται από τους στενούς κοινωνικούς δεσμούς. Τα σκυλιά γνωρίζουν πότε επιστρέφουν οι ιδιοκτήτες τους στο σπίτι, αλλά δεν κάνουν το ίδιο με κάποιον ξένο, τον γείτονα παραδείγματος χάρη


Στην περίπτωση της τηλεφωνικής τηλεπάθειας έχουμε παρατηρήσει οτι συμβαίνει εντονότερα μεταξύ ανθρώπων που είναι στενά συνδεδεμένοι μεταξύ τους , όπως μάνα – παιδί, εραστής – ερωμένη, παιδικοί φίλοι κλπ. Συμβαίνει σπανιότερα ανάμεσα σε ξένους εκτός αν έχουμε να κάνουμε με κάποιο άτομο που έχει έντονο τηλεπαθητικό χάρισμα.

Η τηλεπάθεια μεταξύ μητέρας και νεογέννητου!

«Η τηλεπάθεια βασίζεται κατά μεγάλο βαθμό στη δύναμη του δεσμού. Εξαρτάται από το δέσιμο που υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων. Έχω πράγματοποιήσει μια έρευνα τηλεπάθειας μεταξύ μητέρας και μωρού.

Διαπίστωσα οτι πολλές μητέρες γνωρίζουν αν τους χρειάζεται το μωρό τους ακόμη και από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά. Εκείνες μάλιστα που θηλάζουν, όταν βρίσκονται μακριά από τα μωρά τους, κάποιες στιγμές παρατηρούν οτι παράγεται γάλα από τις θηλές τους ! Την ίδια στιγμή εαν τηλεφωνήσουν στο σπίτι τους , ενημερώνονται ότι το μωρό τους κλαίει ή είναι ανήσυχο. Πιστεύω οτι το σώμα της μητέρας εκείνη τη στιγμή ανταποκρίνεται τηλεπαθητικά στο κάλεσμα του μωρού ακόμα και όταν είναι χιλιόμετρα μακριά. »

Η τηλεπάθεια μεταξύ των ερωτευμένων!

Η τηλεπάθεια μεταξύ των ερωτευμένων ανθρώπων αποτελεί ένα ακόμη πεδίο έρευνας. Κάποιοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορούμε να «νιώσουμε» τι ακριβώς σκέφτεται για εμάς ο άλλος , μόνο όταν έχουμε περάσει στο στάδιο της βαθιάς και ουσιαστικής αγάπης. Ανθρωποι που έχουν έντονο συναισθηματικό δέσιμο μπορούν να «λάβουν» τηλεπαθητικά μήνυμα από τον αγαπημένο τους ακόμη και από μεγάλη απόσταση. Εχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις όπου ο ένας από τους δύο κινδυνεύει, ή περνάει μια δυσκολία και ο άλλος την λαμβάνει ως σήμα στονμ εγκεφαλό του.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε να «διαβάσουμε » τα σήματα αυτά και τα ερμηνεύουμε άλλοτε ως «κακό προαίσθημα», άλλοτε ως «σφίξιμο στο στομάχι», ενώ στην παραγματικότητα είναι μια τηλεπαθητική επαφή με τον ανθρωπό μας.

Τα πράγματα είναι διαφορετικά όταν πρόκειται για εραστές που βρίσκονται στην φάση της έντονης σωματικής έλξης. Εκεί το ζωώδες ερωτικό ένστικτο δεν επιτρέπει καμμία άλλη επικοινωνία πέρα της σωματικής. Η τηλεπάθεια είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρξει αφού απαιτεί μια βαθιά και αληθινή ψυχική και πνευματική επικοινωνια. Έτσι είναι πιθανότερο να λάβουμε τηλεπαθητικά μια σκέψη από έναν παιδικό μας φίλο που έχουμε καιρό να συναντήσουμε , αλλά αγαπάμε ουσιαστικά , παρά από τον άνθρωπο με τον οποίο νιώθουμε τρελά ερωτευμένοι και εξαρτημένοι σεξουαλικά από αυτόν!

newsbomb.gr via pyles.tv

Σχέσεις - Σεξ

Αυτές είναι οι κουβέντες που απογειώνουν τη σεξουαλική ικανοποίηση

Χαράλαμπος Νικόπουλος
Κάθε σχέση μπορεί να γίνει καλύτερη από τις ανοικτές και ειλικρινές συζητήσεις, τις ξεκάθαρες αρνήσεις («δεν μου αρέσει/δεν θέλω») ή τις ακόμη πιο ξεκάθαρες καταφάσεις («θέλω»). Ιδιαίτερα μεταξύ των συντρόφων η καλύτερη επικοινωνία δεν εδραιώνει μόνο τη μεταξύ τους συναισθηματική σχέση, αλλά μπορεί να αυξήσει και τη σεξουαλική ικανοποίηση

Η συμβουλή ότι πρέπει να μιλάμε πιο ανοιχτά και ειλικρινά με τον/τη σύντροφό μας για όλα τα θέματα από τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας μέχρι τις ερωτικές επιθυμίες και τις ανάγκες μας δεν είναι καινούργια. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο να γίνει πράξη, καθώς μια σειρά παραγόντων που έχουν σχέση με την προσωπικότητα, το άγχος, τις θρησκευτικές και κοινωνικές πεποιθήσεις επιδρούν καταλυτικά στο επικοινωνιακό προφίλ του καθενός. Λάβαμε υπόψη διάφορες πρόσφατες έρευνες και σας παρουσιάζουμε ορισμένα βασικά συμπεράσματα που θα σας βοηθήσουν να μιλήσετε τη γλώσσα του συντρόφου σας.

Επικοινωνία σημαίνει σεξουαλική ικανοποίηση
Μία νέα έρευνα αποδεικνύει ότι τα ζευγάρια που έχουν υψηλά επίπεδα επικοινωνίας μεταξύ τους απολαμβάνουν πολύ περισσότερο το σεξ. Σε μια πολύ μεγάλη μελέτη από άποψη όγκου δείγματος καθώς ερωτήθηκαν περί τους 39.000 ανθρώπους και η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of Sex Research, ο Dr. Fredrick και οι συνεργάτες του διερεύνησαν πώς τα ζευγάρια κατάφερναν να διατηρούν το πάθος και τη σεξουαλική ικανοποίηση σε βάθος χρόνου. Οι ερωτώμενοι ήταν άτομα σε σχέση άνω των τριών ετών και αυτό που διαφάνηκε από τις απαντήσεις τους ήταν ότι εκείνοι που ήταν ικανοποιημένοι από τη μεταξύ τους επικοινωνία ήταν ευχαριστημένοι και από το σεξ σε πολύ μεγάλα ποσοστά.

Φυσικά, ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε ποικίλλει και η επικοινωνία δεν είναι πάντα σαφής. Ξέρουμε περίπου τι αισθάνεται ο σύντροφός μας όταν αποστρέφει το βλέμμα του ή όταν γουρλώνει τα μάτια του σε μια τολμηρή πόζα της συντρόφου του. Τι λέει λοιπόν η σεξουαλική έρευνα για το στυλ επικοινωνίας όσον αφορά το πώς επηρεάζει τη σεξουαλική μας ικανοποίηση;

Σε μια άλλη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex & Marital Therapy, οι ερευνητές διερεύνησαν τη λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία μεταξύ 398 ανδρών και γυναικών (ηλικίας 18 – 55 ετών). Οι επιστήμονες ενδιαφέρθηκαν για το πώς η χρήση της λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας του ατόμου και του συντρόφου του κατά τη διάρκεια του σεξ συνδέεται με τη σεξουαλική ικανοποίηση και κατά πόσο η ικανοποίηση συνδέεται με τη σεξουαλική επικοινωνία (είτε πρόκειται για λεκτική είτε για μη λεκτική). Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το επίπεδο ικανοποίησης των ζευγαριών συνδεόταν με τη μεταξύ τους επικοινωνία κατά τη διάρκεια του σεξ και ήταν μάλιστα καθοριστικός παράγοντας της ευχαρίστησης, είτε η επικοινωνία αφορούσε σε καυτά λόγια είτε σε παθιασμένες κραυγές και βλέμματα όλο νόημα.

Μιλώντας για πιο σκληρά πράγματα
Η συζήτηση για το σεξ μπορεί όμως να είναι δύσκολη ή αμήχανη για πολλούς από εμάς, αλλά όταν υπάρχουν σεξουαλικά προβλήματα (όπως πόνος, στυτική δυσλειτουργία, πρόωρη εκσπερμάτιση ή χαμηλή επιθυμία), η σχετική συζήτηση μπορεί να είναι ακόμη πιο κρίσιμη για την ικανοποίηση και την επίλυση του προβλήματος.

Προσφάτως, σε μια άλλη μελέτη, οι ερευνητές διερεύνησαν τη σεξουαλική επικοινωνία σε δείγμα 107 ζευγαριών στα οποία η γυναίκα πονούσε κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Οι συγγραφείς έδωσαν στις γυναίκες και στους συντρόφους τους ερωτηματολόγια για τον πόνο, την επικοινωνία , την ικανοποίηση, τη σεξουαλική λειτουργία και την κατάθλιψη που πιθανώς τις απασχολούσαν. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας τα ζευγάρια που είχαν καλύτερη επικοινωνία πριν και κατά τη διάρκεια του σεξ, επίλυσαν σε σημαντικό βαθμό τα σχετικά προβλήματα, με την επικοινωνία να θεωρείται κομβική παρέμβαση, όταν υπήρχαν σεξουαλικά προβλήματα.

Στο ίδιο πλαίσιο, ενώ η σεξουαλική επικοινωνία μπορεί να είναι δύσκολη για πολλούς ούτως ή άλλως, εκείνοι που είναι πιο επιρρεπείς στο άγχος μπορεί να δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο να επικοινωνήσουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες και ανάγκες. Σε μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior , οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που αισθάνονται περισσότερο άγχος μπορεί να ανησυχούν για τη σεξουαλική αξιολόγησή τους, ενώ παράλληλα η συζήτηση για το θέμα αυτό να τους κάνει να αισθάνονται ακόμη πιο ευάλωτοι. Με άλλα λόγια οι αγχωτικοί και ανασφαλείς άνθρωποι έχουν λιγότερες πιθανότητες να επικοινωνήσουν ολοκληρωμένα με το ταίρι τους, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση.

Συνολικά, τα ευρήματα των ερευνών υποδηλώνουν ότι υπάρχει αξία στην επικοινωνία, τον διάλογο και τη συζήτηση, τόσο σε σχέση με την αποφυγή των σεξουαλικών προβλημάτων όσο και με την αύξηση της ικανοποίησης.

ygeiamou.gr

Σχέσεις - Σεξ

Τρεις ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε στον/στην σύντροφό σας για να ξεπεράσετε τα «δύσκολα σημεία» που στέκονται εμπόδιο σε κάθε ζευγάρι και να ανακαλύψετε αυτό που πραγματικά τους διεγείρει

Όταν βρισκόμαστε σε μια σχέση από την οποία απουσιάζει το σεξ, οι περισσότεροι από εμάς «στίβουμε» το μυαλό μας για να βρούμε τι φταίει και πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Προσπαθούμε να φανταστούμε τι μπορεί να σκέφτεται ο σύντροφός μας ή υποκύπτουμε στα στερεότυπα που αναλογούν στο κάθε φύλο, βγάζοντας αυθαίρετα συμπεράσματα που -τις περισσότερες φορές- δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι πως ένας κρίσιμος παράγοντας που κάνει το σεξ να αναβάλλεται διαρκώς είναι το γεγονός ότι σχεδόν κανείς δεν σκέφτεται το πώς ξεκινά όλη αυτή η διαδικασία. Με λίγα λόγια, το πρώτο βήμα που θα οδηγήσει στην ερωτική απόλαυση.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, στόχος δεν είναι μόνο να κάνουν σεξ με το σύντροφό τους, αλλά και ο σύντροφός τους να το επιθυμεί εκείνη την στιγμή. Για να το πετύχουμε αυτό, όμως, πρέπει να γνωρίζουμε τι ανάβει την ερωτική φλόγα.

Έχετε σκεφτεί ότι ο/η σύντροφός σας μπορεί να απορρίπτει μια πρόταση για σεξ, όχι επειδή δεν σας επιθυμεί ερωτικά, αλλά γιατί δεν του/της αρέσει ο τρόπος με τον οποίο τον προσεγγίζετε.

Για παράδειγμα, δεν ισχύει για όλες τις γυναίκες το στερεότυπο του ρομαντισμού για την έναρξη του σεξ, αλλά ούτε και για όλους τους άντρες αυτό του οπτικού ερεθίσματος. Σε μια γυναίκα μπορεί να προκαλεί σεξουαλική διέγερση μια παθιασμένη κίνηση της στιγμής από το σύντροφό της, ενώ σε έναν άντρα ένα ρομαντικό χάδι ή μια ωραία συζήτηση.

Πώς καταλαβαίνουμε, λοιπόν, τι τύπος είναι ο σύντροφός μας; Σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε χιλιάδες ανθρώπους σχετικά με τις προτιμήσεις τους όσον αφορά στην έναρξη της σεξουαλικής πράξης, οι ερευνητές έχουν βρει τρία δύσκολα σημεία που συνήθως δυσκολεύουν τα ζευγάρια.

Παρακάτω ακολουθούν τρεις ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε στον/στην σύντροφό σας για να ξεπεράσετε αυτά τα «δύσκολα σημεία» και να ανακαλύψετε αυτό που πραγματικά τους αρέσει πριν το σεξ.

«Προτιμάς να σου μιλάω ή να σε αγγίζω;»
Ο διαχωρισμός μεταξύ αυτών που αρέσκονται στην ομιλία και εκείνων που ερεθίζονται με το άγγιγμα είναι σαφής. Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει να έχουν μια ξεκάθαρη, λεκτική πρόσκληση για σεξ. Το να τους μιλάς αντιπροσωπεύει για αυτούς το ερωτικό παιχνίδι. Για άλλους, όμως, αυτό αποτελεί κάτι σαν «ερωτικό εμπόδιο», καθώς προτιμούν ένα πονηρό άγγιγμα, μια σφιχτή αγκαλιά ή ένα παρατεταμένο φιλί.

«Θέλεις να σου το δείξω άμεσα ή έμμεσα;»
Ορισμένα άτομα προτιμούν να δείχνουν τα χαρτιά τους εξαρχής, με μια άμεση πρόταση ή πρόσκληση που δεν αφήνει κανένα υπονοούμενο, ενώ άλλα βρίσκουν μια τέτοια αντιμετώπιση ψυχρή και απότομη. Αντιθέτως, χρειάζονται αυτό που πολλοί αποκαλούν το «παιχνίδι της αποπλάνησης», με υπόγειους υπαινιγμούς, πειράγματα και φλερτ που τους βάζει σταδιακά στη διάθεση για ερωτικό παιχνίδι.

«Να σε εκπλήξω ή να σε προειδοποιήσω;»
Κάποιοι λατρεύουν την αναμονή, τη σκέψη και το σχεδιασμό της σεξουαλικής πράξης καθώς η έξαψή τους ανεβαίνει. Άλλοι, αυτοί που συνήθως είναι υπέρμαχοι του αυθορμητισμού, νιώθουν την απόλυτη διέγερση όταν έρχονται προ εκπλήξεως από τον ερωτικό τους σύντροφο.

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε εσείς, καλό είναι να συζητήσετε με το σύντροφό σας αυτά τα ενδεχόμενα για να δείτε τι είναι αυτό που πραγματικά του αρέσει και θα τον κάνει να μη μπορεί να σας αντισταθεί. Άλλωστε, οι διαφορετικές προτιμήσεις σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προσθέσουν το… αλάτι που χρειάζεται η σεξουαλική σας ζωή για να απογειωθεί!

ygeiamou.gr

Σχέσεις - Σεξ

Όνειρα… περπατώντας για ακόμα μια φορά στους δρόμους της πόλης, παρατηρώντας τους ανθρώπους γύρω μου , έχω αυτή την συνήθεια…. αναρωτιέμαι ποιες να είναι οι σκέψεις τους, ποιες οι αγωνίες τους, ποια τα όνειρα τους; Μήπως τα όνειρα είναι μια διέξοδος του μυαλού για να μην τρελαθούμε… μια άμυνα του οργανισμού μας για να μπορέσουμε να ζήσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε, να προχωράμε , μέχρι που; μέχρι πότε;

Και εσύ ονειρεύεσαι μια ζωή παραμυθένια, μια ζωή μοναδική, εκεί που όλα θα είναι όπως τα φαντάζεσαι, με την αγάπη σου, τη δουλειά σου, τα οικονομικά σου, και μετά τι; Θα σταματήσεις να ονειρεύεσαι; Δεν το πιστεύω… τότε τι όνειρα θα κάνεις; Μάλλον, τελικά, γι αυτό τα λένε όνειρα γιατί πάντα θα υπάρχουν πάντα θα ταξιδεύουν μαζί σου… Και όσο πιο πολλά όνειρα πραγματοποιήσεις τόσο ποιο πολλά θα κάνεις…

Όνειρο είναι εκείνο το άπιαστο που πάντα κυνηγάς και αν τύχει κάποιο να πραγματοποιήσεις, τα υπόλοιπα θα χαθούν σα φυσαλίδες και θα πάνε ακόμα πιο ψηλά. Και έτσι εσύ πάντα θα ‘χεις ένα λόγο, ένα σκοπό, για να ζεις για να κυνηγάς το όνειρο!

Στους χαλεπούς καιρούς το όνειρο είναι το καινούριο, ο στόχος που βάζουμε…Τι νόημα θα είχε η ύπαρξη αν τα είχαμε όλα; Κάποιος ρώτησε: Γιατί να πεθαίνουμε; Και η απάντηση ήταν «γιατί να μην ζούμε, γιατί να μην ονειρευόμαστε»; Στα όνειρα δεν υπάρχει φορολογική επιβάρυνση! Στο κυνήγι του ανεξερεύνητου οφείλεις να χάνεσαι και να ανεβαίνεις σκαλί σκαλί το δρόμο που χάραξες μέσα από το όνειρο. Και μην ξεχνάς: ακόμα και πιο δύσβατος δρόμος ανοίγει προχωρώντας.

Πεθύμησε αυτό που λες «ανύπαρκτο» και τούτο θα πάρει σάρκα και οστά! Άνοιξε το παράθυρο και μη φοβηθείς, δε θα φύγουν τα όνειρα, θα τα χεις πάντα μαζί σου. Κάποια από αυτά θα γίνουν πραγματικότητα στη ζωή σου κάποια άλλα όχι. Μα μη λυπάσαι, η σκέψη τους θα σου δίνει δύναμη να ζεις.

Κάποτε ρώτησαν ένα παιδί γιατί ήταν δυστυχισμένο, και εκείνο είπε ότι είχε παλιά παπούτσια, ώσπου μια μέρα περπατώντας συνάντησε κάποιον που δεν είχε πόδια και τότε κατάλαβε πόσο τυχερό ήταν. Συνεπώς, τα όνειρα είναι στο μυαλό μας, και είναι αυτό που μας λείπει, αυτό που ποθούμε. Αλλά θα πρέπει να είμαστε συνετοί, τόσο στις απαιτήσεις όσο και στα όνειρα! Και προς θεού, μη κάνετε το λάθος να ονειρεύεστε το μέλλον σας, ξεχνώντας να ζείτε το παρόν.

Στο σταυροδρόμι των ονείρων μη χαθείτε …. το καλύτερο όνειρο είναι το τώρα ! Το σήμερα είναι το όνειρο που κάνατε χτες! Ζήστε, λοιπόν, το όνειρό σας χωρίς διαπραγμάτευση και γκρίνιες, η γέφυρα της ζωής περπατείται μόνο μια φορά! O καθένας μας έχει ένα ζευγάρι φτερά, αλλά μόνο όσοι ονειρεύονται μαθαίνουν να πετάνε!

 

Ι.  Χαρμπέα

Πηγή: aixmi.gr

antikleidi.com

Σχέσεις - Σεξ

Εδώ και κάμποσες εβδομάδες η Ελένη έδειχνε ανήσυχη, ένα περίεργο προαίσθημα την είχε βρει απροετοίμαστη. Χοντρές στάλες ιδρώτα είχαν εδώ και ώρα θρονιαστεί στο ρυτιδιασμένο μέτωπό της, ποτέ δεν τον συμπάθησε τον καύσωνα και την υπερβολή του! Το ελαφρύ αεράκι που εισχώρησε με το έτσι θέλω από την χαραμάδα του παραθύρου λειτούργησε ανακουφιστικά σχεδόν λυτρωτικά. Μαύρες σκέψεις την εμπόδισαν για άλλη μια φορά να χαρεί αυτή την τόση μικρή απόλαυση της δροσιάς, το συρτάρι έπρεπε να ανοιχτεί, ο κόσμος να χαλούσε!

Όταν το είχε επιχειρήσει κάποτε στα είκοσί της, τότε που είχε παντρευτεί τον Θάνο, εκείνος της έκανε μια σοβαρή επίπληξη χαρακτηρίζοντάς την χωριάτισσα κι αδιάκριτη. Δεν μπορούσε να καταλάβει για ποιό λόγο ο σύζυγός της απέκρυπτε κάποιο κομμάτι της ζωής του από εκείνη. Γενικότερα θεωρούσε ότι ζούσε δίπλα σε έναν άνθρωπο με πολλά μυστικά, ίσως κι επικίνδυνα, σαν δικηγόρος που ήταν.

Αναγκάστηκε λοιπόν να τιθασεύσει περιέργεια κι εκρηκτικότητα και να παραχωρήσει την θέση τους σε σιωπή και συχνά προσποιητή ηρεμία. Το όνειρο όμως που είχε δει την ταρακούνησε και μια μικρή κραυγούλα μέσα της πρόσταζε το άνοιγμα του συρταριού, έστω και ύστερα από σαράντα περίπου χρόνια.

Το συρτάρι άνοιξε με δυσκολία καθώς το έπιπλο είχε “φουσκώσει” από την υγρασία τόσων ετών. Έμοιαζε τόσο κενό αφού περιείχε μονάχα έναν λευκό φάκελο. Η Ελένη τον έσκισε προσεκτικά σχεδόν ευλαβικά .Ήταν ο γραφικός χαρακτήρας του νεκρού πλέον συζύγου της, δεν υπήρχε αμφιβολία.

“Ελένη μου, δεν είναι λίγες οι φορές που σε έχω απογοητεύσει ως σύντροφος. Απιστίες,ψέματα ακόμη και περιφρόνηση όταν με εκνεύριζε η απίστευτη προσκόλληση που είχες επάνω μου. Προσπάθησα πολλές φορές να σου αποκαλύψω με “μαλακό” τρόπο την αλήθεια που έκαιγε τα στήθη μου εδώ και χρόνια. Σκέφτηκα λοιπόν να το φυλάξω εδώ μέσα σε αυτό το συρτάρι κι αν διαβώ πρώτος ίσως και να το ανακαλύψεις.

Μια ζωή ψάχναμε τις ρίζες μας, καθώς και οι δυό μας μεγαλώσαμε σε ορφανοτροφείο στο οποίο μεγαλώσαμε μαζί από παιδιά. Ερωτευτήκαμε και παντρευτήκαμε.

O Θεός μας προστάτευσε και δεν κάναμε ποτέ παιδιά αφού και οι δύο είχαμε ιατρικό πρόβλημα. Ένα πρωί του Απρίλη ανήμερα των γενεθλίων σου οι έρευνες που έκανα τόσον καιρό έφεραν αποτέλεσμα. Ελένη μου δυστυχώς είμαστε αδέλφια και μάλιστα δίδυμα γι’αυτό κι είχαμε το ίδιο σχήμα ματιών,αυτό το τόσο σπάνιο. Τα στοιχεία που είχε το ορφανοτροφείο δεν ήταν τα πραγματικά, πού να ξέραμε; Η μεγαλύτερη καταστροφή θα ήταν για μένα να σε χάσω από δίπλα μου, απλά δεν γινόταν! Άρχισα να απομακρύνομαι σαρκικά από κοντά σου, δημιουργώντας σου υποψίες για άλλα θηλυκά. Σε εγκατέλειψα σωματικά γιατί έπρεπε, συγχώρεσέ με!”

Η Ελένη κράτησε το χαρτί τόσο σφιχτά στο εσωτερικό της παλάμης της που κοκκίνησαν τα δάχτυλά της. Δάκρυα μαζεύτηκαν σαν σβώλοι στην άκρη των ματιών ....Αυτό το συρτάρι είχε δυστυχώς ανοιχτεί πολύ αργά.

Γράφει η Χριστίνα Καρρά

https://www.forwoman.gr/index.php

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή