Πρόκειται για μια ερώτηση/απορία που αργά ή γρήγορα προκύπτει σε όλες σχεδόν τις σχέσεις- με πόσα άτομα έχει κοιμηθεί στο παρελθόν ο σύντροφός μας;

Αν και δεν υπάρχει κανένας ακριβής τρόπος υπολογισμού αφού έγκειται καθαρά και μόνο στην ειλικρίνεια ανάμεσα στα ζευγάρια, οι επιστήμονες κατάφεραν ωστόσο να υπολογίσουν τον «ιδανικό» αριθμό. Σύμφωνα έρευνα που πραγματοποίησαν από κοινού τα Πανεπιστήμια των Nottingham, Bristol και Swansea, ο «μαγικός» αριθμός είναι το «τρία» και είναι ίδιος και για τα δύο φύλα. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex Research, αποκάλυψε πως τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί στο να εμπλακούν με κάποιον παρθένο αλλά δεν ήθελαν να κάνουν και σχέση με κάποιον που στη ζωή του υπήρξε «άτακτος». Όπως προκύπτει, όσο περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους έχει κάποιος, τόσο λιγότερο ελκυστικός γίνεται για πιθανός σύντροφος.

Επίσης, εκείνοι που είχαν μακρά λίστα πρώην θεωρήθηκαν από τους συμμετέχοντες στην έρευνα πιο πιθανοί στο να έχουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα ή να απιστήσουν. Επιπλέον οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι άντρες είναι λιγότερο επιλεκτικοί σχετικά με τον αριθμό των πρώην συντρόφων μιας γυναίκας, μόνο όταν ψάχνουν για ευκαιριακό σεξ.

Όταν θέλουν να κάνουν σχέση, επιθυμούν η κοπέλα να μην έχει μεγάλο σεξουαλικό παρελθόν. Βέβαια, και οι άντρες και οι γυναίκες ανέφεραν πως για μακροχρόνια σχέση θα ήθελαν κάποιον που να έχει κοιμηθεί το πολύ με δύο ή τρία άτομα στο παρελθόν.

Επίσης, σύμφωνα με τα συμπεράσματα, οι γυναίκες έλκονται λιγότερο από άντρες που έχουν κοιμηθεί με περισσότερες από έξι, πριν από εκείνες. Οι άντρες έβαλαν ανώτατο όριο, τους 11 συντρόφους. «Κόντρα στην ιδέα που θέλει να υπάρχει περισσότερη ανοχή στην αντρική "ακολασία" συγκριτικά με τη γυναικεία, διαπιστώθηκε πως τελικά και τα δύο φύλα έδειξαν την ίδια απροθυμία να εμπλακούν με κάποιον που έχει μια μακρά μεγάλη σεξουαλική ιστορία» λέει ο Dr Steve Stewart-Williams.

Στην έρευνα συμμετείχαν 188 άτομα (οι 104 ήταν γυναίκες) ηλικίας μεταξύ 18 και 35 ετών, με μέσο όρο ηλικίας τα 21. Ωστόσο, κανείς από τους ερωτηθέντες δεν προσέγγιζε τα επιθυμητά στάνταρ που ανέφερε. * Με πληροφορίες από Independent

Πηγή: www.lifo.gr