Από μόνη της η λέξη αυνανισμός αποτελεί θέμα ταμπού, παρά τη σεξουαλική απελευθέρωση των τελευταίων ετών. Παρόλα αυτά η αυτοϊκανοποίηση έχει πολλά οφέλη, τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες. Σύμφωνα με μελέτες περισσότερο από το ήμισυ των γυναικών στην Αμερική αυτοϊκανοποιούνται τουλάχιστον μια φορά κάθε 3 μήνες και κυρίως οι ανύπαντρες.

Όμως για να καταφέρουμε να φτάσουμε στην κορύφωση κατά τη διάρκεια του αυνανισμού χρειάζεται να πειραματιστούμε και να κάνουμε αρκετές δοκιμές. Και επειδή οι περισσότερες γυναίκες κάνουν κάποια κοινά λάθη, αποφασίσαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας ώστε την επόμενη φορά να τα αποφύγετε.

Λάθος 1: Έχετε άγχος. Η αυτοϊκανοποίηση είναι ένας καλός τρόπος για να ανακουφιστείτε από το στρες και να γνωρίσετε καλύτερα το σώμα σας. Αντί λοιπόν να είστε αγχωμένες για το εάν θα φτάσετε ή όχι σε οργασμό, προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη διαδικασία.

Λάθος 2: Δεν αφιερώνετε αρκετό χρόνο. Ίσως είστε ντροπαλές ή πάλι δεν έχετε χρόνο, παρόλα αυτά πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας τη χαρά που του αξίζει. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον ευχάριστο και άνετο. Έτσι λοιπόν την επόμενη φορά προσπαθήστε να έχετε άπλετο χρόνο και να το ευχαριστηθείτε.

Λάθος 3: Χρησιμοποιείτε μόνο τα δάχτυλά σας. Εάν δεν έχετε αγοράσει δονητή τότε έφτασε η στιγμή να το κάνετε. Οι δονητές προσφέρουν πιο έντονη διέγερση που μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλούς οργασμούς.

Λάθος 4: Χρησιμοποιείτε πάντα τον ίδιο δονητή που είχατε για χρόνια. Δοκιμάστε νέα προϊόντα. Υπάρχουν στην κυριολεξία εκατοντάδες sex toys με διαφορετικό σχήμα, χρώμα και μέγεθος. Το σώμα σας αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και μαζί του αλλάζει και η σεξουαλική σας επιθυμία.

Λάθος 5: Δεν χρησιμοποιείτε λιπαντικό. Όσο πιο υγρός είναι ο κόλπος τόσο καλύτερα. Τα λιπαντικά δεν είναι μόνο για τη σεξουαλική επαφή αφού μπορούν να σας προσφέρουν μεγαλύτερη ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του αυνανισμού.

Λάθος 6: Μένετε πάντα στο κρεβάτι. Δοκιμάστε να αυτοϊκανοποιηθείτε και σε άλλα μέρη του σπιτιού εκτός από το κρεβάτι. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο βοήθημα όπως ένα μαξιλάρι.