Έχω περάσει από αυτή τη φάση… να μη χτυπάει τηλέφωνο επί μήνες. Πήγαινα στα μπαρ μόνη, έφευγα μόνη, έβλεπα τις φίλες μου ζευγαρωμένες και αναρωτιόμουν γιατί; Είμαι άραγε τόσο άσχημη, τόσο ανίκανη να βρω έναν σύντροφο; Όχι, απλά ήμουν κολλημένη, το σκεφτόμουν συνέχεια, η αυτοπεποίθησή μου είχε πέσει στα πατώματα και όλο αυτό γινόταν ένας φαύλος κύκλος. Μετά από τόση αναμονή για τον κύριο τέλειο και αφού συνειδητοποίησα τα λάθη μου, μπορώ να σου πω γιατί είναι λάθος να περιμένεις τον πρίγκιπα πάνω στο άλογο και πώς μπορείς να βρεις σύντροφο βγαίνοντας από το τέλμα της μοναξιάς.

Από τη Νανά Χατζή

Βγάλ’ το εντελώς από το μυαλό σου:

Το ότι περιμένεις κάτι στη ζωή σου και δεν έρχεται, δεν πρέπει να σε κάνει να παραλύεις. Μια στείρα αναμονή, δεν είναι καθόλου δημιουργική και δεν φέρνει αποτέλεσμα. Όσο περιμένεις κάτι, εννοείται ότι δεν έρχεται. Όταν το βγάλεις από το μυαλό σου και κάνεις focus σε άλλα πράγματα, μόνο τότε προκύπτει. Είναι αυτό που ισχύει με τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί και δεν μπορούν. Μόλις χαλαρώσουν και το βγάλουν από το μυαλό τους… ως εκ θαύματος γίνεται!

Βρες τη χαρά σε άλλες δραστηριότητες:

Το να πηγαίνεις στα μπαρ (όπως έκανα εγώ) και να περιμένεις κάποιος να σε πλησιάσει και να μην γίνεται τίποτε δεν μπορεί να συμπαρασύρει αρνητικά όλη σου τη διάθεση. Ξεκίνα τένις, ιστιοπλοΐα, τρέξιμο, κολύμπα στη θάλασσα. Θυμήσου τι σε κάνει χαρούμενη και κυνήγα το. Ξεδίπλωσε την προσωπικότητά σου σε πράγματα που σε ενδιαφέρουν και μην κάνεις focus μόνο σε αυτό που σου λείπει.

Στο κούτελό σου γράφει I do:

Όταν δείχνεις απελπισμένα ότι θέλεις να κάνεις σχέση, τα αγόρια τρομάζουν ότι θα κρεμαστείς επάνω τους και δεν σε πλησιάζουν. Το μυρίζονται σαν λαγωνικά και στρίβουν.

Φταίνε και τα αγόρια:

Ένα πάρα πολύ σημαντικός λόγος που δεν έχεις σχέση… είναι διότι οι άντρες στην Ελλάδα δεν πλησιάζουν πλέον τις γυναίκες. Όχι τώρα που είναι αγχωμένοι με την κατάσταση, αλλά λόγω νοοτροπίας και μπλαζέ βαρεμάρας. Αν πας ένα ταξίδι στην Ισπανία, στην Τουρκία, στην Ιταλία, στη…

Φταίνε και τα αγόρια:

Ένα πάρα πολύ σημαντικός λόγος που δεν έχεις σχέση… είναι διότι οι άντρες στην Ελλάδα δεν πλησιάζουν πλέον τις γυναίκες. Όχι τώρα που είναι αγχωμένοι με την κατάσταση, αλλά λόγω νοοτροπίας και μπλαζέ βαρεμάρας. Αν πας ένα ταξίδι στην Ισπανία, στην Τουρκία, στην Ιταλία, στη Γαλλία, θα δεις πως οι άντρες σε πλησιάζουν και σου μιλάνε χωρίς να σε ξέρουν, πως σου ζητάνε να βγείτε ραντεβού, να χορέψετε, να σε κεράσουν ένα ποτό. Εμείς αυτά τα έχουμε ξεχάσει…

Ασχολήσου με τη δουλειά σου:

Τις εποχές που είμαστε μόνες, η εργασία (αν έχεις) είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία. Η χαρά μιας επαγγελματικής επιτυχίας, έστω μιας μικρής νίκης στη δουλειά θα δώσει φτερά στην αυτοπεποίθησή σου.
Μην ξεχνάς τους φίλους σου: Αν έχεις βαρεθεί να βγαίνεις συνέχεια με φίλες, τότε δοκίμασε με φίλους και πού ξέρεις, μπορεί ανάμεσά τους και να κρύβεται κάποιος που έχει ενδιαφέρον.
Οργάνωσε καλά τα οικονομικά σου και μη στηρίζεσαι σε κανέναν: Είναι μέγα λάθος αυτό που κάνουν πολλές κοπέλες να περιμένουν τον ευκατάστατο σύζυγό να τους βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο και να τους προσφέρει μια καλύτερη ζωή. Τέλειωσε τις σπουδές σου , προσπάθησε να βρεις δουλειά, οργανώσου μόνη σου και κάνε τα κουμάντα σου. Αν έχεις μάθει να στηρίζεσαι στον εαυτό σου και να μην εξαρτάσαι από κανέναν αυτό είναι η καλύτερη επένδυση, το μεγαλύτερο εφόδιο στη ζωή.
Σιγά τα λάχανα: Δεν είναι ανάγκη να το παίρνεις όλο τόσο σοβαρά γιατί θα δεις ότι και οι κοπέλες που έχουν συζύγους και συντρόφους μέσα σε ένα δυο χρόνια τους βαριούνται και θέλουν να τους ξεφορτωθούν.

Μην πιστεύεις αυτά που βλέπεις: Το ότι οι φίλες σου κάνουν τις ευτυχισμένες, κάνουν παιδιά, παντρεύονται ή βγαίνουν ραντεβού δεν σημαίνει ότι περνάνε και καλά ή ότι θα ζήσουν καλά. Όλο αυτό που βλέπεις δεν είναι πάντα αληθινό και η καθεμία μέσα της ξέρεις τι προβλήματα έχει. Μη ζηλεύεις κανένα και προχώρησε στο χτίσιμο της δικής σου μοναδικής ευτυχίας.
H απόλυτη αλήθεια είναι η εξής: Στην αρχή φαίνονται όλα τέλεια και είναι. Μετά από ένα δυο χρόνια συμβίωσης πέφτουν οι μάσκες και ανακαλύπτεις ότι ο πρίγκιπας είναι σκέτος βάτραχος γιατί είναι τελικά τεμπέλης, λίγος βαρετός, μαμάκιας, προβληματικός, κοιτάει άλλες, σου μιλάει άσχημα, δεν σε εκτιμάει, δεν θέλει να δεσμευτεί, πίνει και παραφέρεται κλπ. κλπ . Σε περίπτωση που σου βγει μια χαρά παιδί, σε κοιτάζει στα μάτια και σε λατρεύει τότε βαριέσαι, χασμουριέσαι, και θέλεις να τα βροντήξεις εσύ!
Φτιάξε πολύ καλά τη ζωή σου χωρίς εκείνον: Έτσι όταν έρθει δεν θα είναι ο σωτήρας σου, αλλά απλά ένα συν στη ζωή σου!