Έρευνα υποστηρίζει πως οι γυναίκες κοιμούνται καλύτερα με τον σκύλο τους παρά με τον σύντροφό τους
Το μυστικό για τους καλύτερους ύπνους της ζωής σας αποκαλύφθηκε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διώξετε το σύντροφό σας από το κρεβάτι και να κάνετε αγκαλιές με τον σκύλο σας.

Μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Canisius στο Buffalo, υποδεικνύει ότι οι γυναίκες κοιμούνται καλυτερα όταν κοιμούνται δίπλα σε σκυλιά από ότι όταν κοιμούνται δίπλα σε ανθρώπους (ή σε γάτες).

Οι ερευνητές εξέτασαν ένα δείγμα γυναικών, από τις οποίες κάποιες μοιράζονταν το ίδιο κρεβάτι με τουλάχιστον έναν σκύλο, και κάποιες άλλες με τουλάχιστον μια γάτα. Από όλες αυτές, το 57% κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι και με ανθρώπινο σύντροφο. Οι συμμετέχουσες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια με τα οποία αξιολογήθηκε η ποιότητα του ύπνου σε κάθε περίπτωση, και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τόσο οι γάτες όσο και οι άνθρωποι, είναι εξίσου διασπαστικοί για τον γυναικείο ύπνο.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους μπορεί αυτό να συμβαίνει, είναι επειδή οι ιδιοκτήτες σκύλων τείνουν να έχουν γενικώς αυστηρότερα και καλύτερα ωράρια από τους ανθρώπους που δεν έχουν σκύλους. Ταυτοχρόνως, τα σκυλιά μπορεί να προσαρμόσουν πιο εύκολα το ωράριο του ύπνου τους για να συνδυάζεται με του ιδιοκτήτη τους, σε σχέση με τους ανθρώπους. Τέλος, ίσως οι άνθρωποι που κοιμούνται με σκύλους, απολαμβάνουν μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας, ξέροντας ότι τα σκυλιά μπορούν να ανταποκριθούν σε μια περίπτωση ανάγκης, τουλάχιστον σε σχέση με τις γάτες.