Η έκφραση «Δεν πειράζει, έκανα σεξ» δεν έχει εφαρμογή παντού. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να το μετανιώσεις οικτρά.

Η περίπτωση όπου ένας άνδρας αρνείται σε μία γυναίκα το σεξ, θυμίζει αποκύημα της φαντασίας του Αριστοφάνη. Φυσικά, ούτε ο Αριστοφάνης δεν έχει γράψει κάτι τέτοιο και απορούμε πώς και δεν το είχε σκεφτεί. Και αν πάρει το μάτι σου κάποια σκηνή, σε κάποια ταινία, θα είναι σε κάποια κυριακάτικη μεσημεριανή, όπου ο πρωταγωνιστής είναι το υπερβολικά καλό παιδί που έχει μάτια μόνο για μία. Τίμιο. Ποιες άλλες φορές όμως, θα ήταν καλό ένας άντρας να λέει όχι;

Όταν κάνεις σεξ για να εντυπωσιάσεις
Υπάρχουν άντρες που κάνουν σεξ γιατί έλκονται σαρκικά, υπάρχουν άλλοι που κάνουν σεξ γιατί έλκονται νοητικά (οι λεγόμενοι νοοσεξουαλικοί ή ευφυϊολάγνοι). Υπάρχουν και αυτοί που για πολλούς άλλους λόγους, θέλουν απλά να προβούν σε ερωτική πράξη. Χωρίς να υπάρχει κάποιο συναισθηματικό δέσιμο –έστω και σύντομο-, χωρίς να θεωρούν καν ελκυστική την παρτενέρ τους. Το έχεις κάνει και εσύ, έτσι δεν είναι; Κάποιες φορές είναι κατανοητό, ίσως είναι καλοκαίρι, ίσως έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που συνευρέθηκες με κάποιον ερωτικά. Η περίπτωση όμως του να κάνεις σεξ, απλά για να εντυπωσιάσεις, είναι θλιβερή. Σαν να αγοράζεις Μπελβεντέρε για να βγάλεις φωτογραφίες που θα ανεβάσεις στο Facebook. Κάνε σεξ γιατί το θέλεις, όχι επειδή έχασες ένα στοίχημα.

Μετά από ένα δισταγμό
Θες επειδή την παρακάλεσες με τον τρόπο σου; Θες επειδή είναι πρώην σου και ακόμη την γουστάρεις; Διακρίνεις ένα δισταγμό στην αύρα της, φαίνονται αυτά τα πράγματα.
Η κοπέλα δεν είναι και πολύ σίγουρη αν θέλει να κάνετε σεξ, ίσως και να μη θέλει, απλά να λυπάται να σου ένα ξερό όχι. Οπότε θα κάνει μαζί σου σεξ από λύπηση.
Θες να είσαι η απάντηση στο «Δεν γαμ**ται;» πού σκέφτηκε;

Όταν θέλετε άλλα πράγματα
Έχει συμβεί σε όλους, άντρες γυναίκες. Εσύ θες μία, δύο, τρεις, πέντε, δέκα βραδιές, αλλά εκείνη θέλει δέσμευση. Ξέρεις πώς είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να της δώσεις, γιατί απλά δε τη γουστάρεις τόσο. Ωστόσο, επειδή είσαι ένας ναρκισσιστικός όνος, κάνεις σεξ , σκεπτόμενος πόσο πολύ σε γουστάρει. Μην την ταλαιπωρείς την έρμη, δες την πόσο έχει αγχωθεί, επειδή αυτή σε θέλει και εσύ όχι τόσο. Έχεις υπάρξει στη θέση της, λογικά, για θυμήσου.

Αν το κάνει από υποχρέωση
Στην προκειμένη, μπορεί να είναι και κοπέλα σου. Υπάρχουν φορές που οι γυναίκες λένε «ναι» στο σεξ, επειδή δεν θέλουν να σε χάσουν. Για παράδειγμα, έστω ότι τη γυρνάς σπίτι μετά από μία προβολή ταινίας, πας να τη χαιρετήσεις και σε καλεί μέσα με βλέμμα όλο υποσχέσεις. Σίγουρα, αν παρατηρήσεις, μπορείς να ξεχωρίσεις πότε το κάνει γιατί θέλει το κορμί σου και πότε το κάνει γιατί θέλει να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί. Αν θες, θα κάτσεις. Αν δεν θες, μην το κάνεις και απλά φύγεις μετά.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και άλλος τύπος καταναγκαστικού σεξ. Κάποιες γυναίκες νιώθουν ότι είναι υποχρέωση να κάνουν σεξ με κάποιον που κέρασε τα ποτά ή ένα δείπνο. Δοκίμασε να προτείνεις έναν άλλο προορισμό εξόδου την επόμενη φορά και η απάντηση θα είναι διαφωτιστική.

Βεβαρημένο μητρώο
Δεν σε απασχολεί ούτε με πόσους έχει πάει, ούτε πώς ήταν αυτοί. Αυτό που σε απασχολεί είναι πώς ήταν οι σχέσεις της με αυτούς τους ανθρώπους, σοβαρές και μη. Αν έχει τη φήμη της πρωταγωνίστριας σε φωσκολικό έργο, με θυελλώδεις σχέσεις που κατέληγαν σε αχρείαστο δράμα, τότε καλύτερα να μην ασχοληθείς. Ίσως να έχει ωριμάσει και να θέλει να αλλάξει και η ίδια και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη σχέση με το αντίθετο φύλο. Αν όμως βρίσκεται στο ίδιο μοτίβο, θα το καταλάβεις σύντομα. Και σεξ δηλαδή να κάνεις, θα σου βγει ξινό.
Το τελευταίο που θες είναι ανούσια ίντριγκα, η οποία το μόνο που πετυχαίνει είναι να σου τρώει χρόνο από τη ζωή.