Αν λέτε «ναι» σε αυτές τις 5 ερωτήσεις, η επιστήμη λέει ότι παίρνετε πιο έξυπνες αποφάσεις από το μέσο όρο
Οι επιλογές και οι αποφάσεις μας μάς ακολουθούν στο υπόλοιπο της ζωής μας.

Αυτό και μόνο προκαλεί ένα άγχος και μια δυσκολία σε αυτόν που πρέπει να πάρει μια απόφαση και ιδίως όταν είναι σημαντική για τη ζωή του.

Η ζωή μας βάζει πολλές φορές σε σταυροδρόμια και διλήμματα. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να επιλέξουμε έναν από δύο δρόμους, υπολογίζοντας προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά, ακούγοντας το ένστικτό μας και μην αφήνοντας άλλους να μας επηρεάσουν.

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν αναστάτωση στην πιθανότητα μιας λανθασμένης επιλογής με αποτέλεσμα να μην προβαίνουν σε καμία. Βασανίζουν το μυαλό τους και αισθάνονται μια σύγχυση με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε μια κατάσταση στασιμότητας εξαιτίας ενός αισθήματος αναποφασιστικότητας που κυριαρχεί.

Η λήψη αποφάσεων είναι μια ιδιαίτερα σημαντική δεξιότητα που όλοι πρέπει να ενδυναμώσουμε και να κατακτήσουμε, τόσο στα επαγγελματικά μας όσο και στη ζωή γενικότερα.

Οπως διαβάζουμε στο Inc.com η επιστήμη βρήκε 5 ερωτήσεις που αν τις απαντήσει κάποιος θετικά, σημαίνει ότι παίρνει σωστές και έξυπνες αποφάσεις σε σχέση με τον μέσο όρο.

Ας τις δούμε ποιες είναι:

1. Επικεντρώνεσαι περισσότερο στα πιθανά κέρδη παρά στις απώλειες;

2. Δεν αφήνεις του άλλους να σου βάζουν κανόνες και πλαίσια;

3. Δεν πιστεύεις μόνο την μία πλευρά για να μάθεις όλη την ιστορία;

4. Δεν δίνεις σημασία ποιος είχε την ιδέα;

5. Εχεις ισχυρή άποψη, αλλά είσαι ανοιχτή να ακούσεις και την άλλη πλευρά;

Αν οι απαντήσεις σου είναι θετικές, τότε αυτό σημαίνει ότι παίρνες σωστές και έξυπνες αποφάσεις, σύμφωνα με την επιστήμη.

Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά είναι πιο ελκυστικά σε μια προσωπικότητα σύμφωνα με την επιστήμη

bovary.gr

Tags: