Οταν δεν μπορείς να αποφασίσεις ανάμεσα στο καλοκαιρινό fling και την κανονική σου σχέση
Δανάη Χριστοπούλου 

Είναι παλιά η ιστορία. Τόσο παλιά που ακόμα και το Χόλιγουντ αποφεύγει να τη χρησιμοποιεί πλέον ως trope σε ρομαντικές κομεντί. Ξέρετε σε ποια ιστορία αναφερόμαστε: αγόρι γνωρίζει κορίτσι, κορίτσι ερωτεύεται αγόρι, κορίτσι και αγόρι ζουν ζωή χαρισάμενη. Μέχρι που, επειδή υπάρχει εμπιστοσύνη στη σχέση (κι επειδή πρέπει να υπάρχει ένα plot twist), κορίτσι πάει διακοπές με φίλες.

Kαι γνωρίζει τον «άλλον». Ο άλλος, τελείως διαφορετικός από το αγόρι, κάνει το κορίτσι να επανεξετάσει τη ζωή, το σύμπαν και τα άπαντα του Κάμα Σούτρα – αλλά είναι έτοιμο το κορίτσι να τα αφήσει όλα πίσω του; Ναι, η ιστορία είναι όντως παλιά. Πολυπαιγμένη. Πιο προβλέψιμη και από σεζόν του «Grey’s Anatomy» (οποιαδήποτε σεζόν, απλά διαλέξτε μία στην τύχη).

Αλλά τι να κάνουμε τώρα που σας συνέβη;

Πάρτε μια βαθιά ανάσα. Εδώ δεν είναι Χόλιγουντ ή το ABC Network: μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε ποια θα είναι η κατάληξη της δικής σας ιστορίας. Εμείς είμαστε απλά εδώ για να σας παρουσιάσουμε μερικά πιθανά σενάρια. Εμπνευστείτε και πράξτε υπεύθυνα.

Σενάριο 1: Η σιωπή των αμνών

Κορίτσι ζει το fling με τον άλλον για όσο κρατάνε οι διακοπές. Κορίτσι γυρίζει πίσω στο αγόρι της και δεν λέει ποτέ τίποτα για τα γεγονότα του καλοκαιριού. Οταν ένα βράδυ το αγόρι τη ρωτάει πού έμαθε εκείνη τη νέα στάση στο σεξ, το κορίτσι απλώς χαμογελάει σατανικά. Τίτλοι τέλους.

Λειτουργεί αν: Εχετε ξεκαθαρίσει τα θέλω σας. Θέλατε να ξεδώσετε, να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό και να θυμηθείτε γιατί στην πραγματικότητα προτιμάτε το αγόρι σας. Ξέρετε ότι το να πείτε οτιδήποτε, είναι στην πραγματικότητα εγωιστικό: θα σας απαλλάξει από τις ενοχές, αλλά θα καταστρέψει εκείνον και ίσως και τη σχέση σας. Κυρίως ξέρετε ότι το «παράπτωμά» σας δεν σας κάνει κακό άνθρωπο, απλώς άνθρωπο.

Δεν λειτουργεί αν: Νιώθετε κακός άνθρωπος. Δυστυχώς, αν η απιστία είναι κωδικοποιημένη στο DNA σας ως κάποιο θανάσιμο αμάρτημα, ό,τι και να πούμε εμείς δεν πρόκειται να σας αλλάξει γνώμη. Θα ζείτε με τις τύψεις, οι οποίες θα γιγαντώνονται με κάθε καλή πράξη που θα κάνει το αγόρι (και εικάζουμε ότι μάλλον κάνει αρκετές, για να θέλετε να είστε μαζί του). Καλύτερα να διαλέξετε το παρακάτω σενάριο.

Σενάριο 2: Ο ορός της αλήθειας

Κορίτσι ζει το fling με τον άλλον για όσο κρατάνε οι διακοπές. Κορίτσι γυρίζει πίσω στο αγόρι της και κάνει μια de profundis εξομολόγηση των αμαρτιών της και ζητάει συγχώρεση. Το αγόρι το σκέφτεται αν θα τη συγχωρήσει. To be continued.

Λειτουργεί: Αν όντως δεν μπορείτε να ζήσετε με τον εαυτό σας κρατώντας το μυστικό. Κι αν όντως είστε έτοιμη για οποιαδήποτε απόφαση πάρει το αγόρι σας μετά την αποκάλυψη. Κυρίως λειτουργεί αν το αγόρι σας είναι συζητήσιμο και καταλαβαίνει από δεύτερες ευκαιρίες.

Δεν λειτουργεί αν: Η ιδέα να χαλάσει η σχέση σάς τρομοκρατεί και απλώς θέλετε να είναι όλα όπως πριν (να προτείνουμε το σενάριο 1, μαζί με μερικά ήπια ηρεμιστικά). Γιατί ακόμα κι αν η σχέση δεν διαλυθεί, οι ισορροπίες θα αλλάξουν σίγουρα. Το αγόρι σας μπορεί να είναι καλός άνθρωπος, αλλά είναι βασικά άνθρωπος – και οι ανασφάλειες, η καχυποψία και η ζήλεια μοιραία θα του χτυπήσουν την πόρτα κάποια στιγμή. Ευχόμαστε να μην τους ανοίξει.

Σενάριο 3: Οσα παίρνει ο άνεμος

Κορίτσι ζει το fling με τον άλλον για όσο κρατάνε οι διακοπές και αποφασίζει ότι θέλει να συνεχίσει να το ζει και μετά τη λήξη της σεζόν. Κορίτσι χωρίζει με το αγόρι και ακολουθεί το κάλεσμα του πάθους με τον άλλον. Πιθανότατα καβάλα σε μια μηχανή στο ηλιοβασίλεμα, ελπίζουμε φορώντας κράνος. Αργό zoom out.

Λειτουργεί: Αν ξεκάθαρα προτιμούσατε τον Ντίλαν από τον Μπράντον όταν βλέπατε «Beverly Hills» μικρή (ή τον Ντέιμον από τον Στέφαν όταν βλέπατε «Vampire Diaries», για να μιλήσουμε με όρους millennial). Αν εκτός από συναρπαστικό σεξ κάνατε και αρκετές συναρπαστικές συζητήσεις με τον άλλον ώστε να είστε σίγουρη ότι το connection που έχετε θα συνεχίσετε να το έχετε και μόλις πέσουν τα πρώτα κρύα και θα πρέπει να παίρνετε κοινές αποφάσεις για τις βραδιές Netflix σας.

Δεν λειτουργεί: Αν δεν είστε διατεθειμένη να δοκιμάσετε νέα πράγματα και εναλλακτικές συμπεριφορές. Γιατί, εν ολίγοις, δεν γίνεται να αντικαταστήσετε απλά το αγόρι σας με τον άλλον και να συνεχίσετε να συμπεριφέρεστε με τον ίδιο τρόπο και να περιμένετε τα ίδια πράγματα. Το δοκίμασε και η Κέλι στο «Beverly Hills» και τα είδαμε τα αποτελέσματα.

Σενάριο 4: Φτου ξελευθερία

Κορίτσι ζει το fling με τον άλλον για όσο κρατάνε οι διακοπές και αποφασίζει ότι δεν υπάρχει λόγος να διαλέξει. Κορίτσι κάνει μια ειλικρινή κουβέντα με το αγόρι και καταλήγουν ότι δεν είναι κακό να ανοίξουν τη σχέση τους και σε άλλα άτομα. Κορίτσι, αγόρι και άλλος βρίσκουν τις δικές τους, ιδιαίτερες ισορροπίες. Ο Γούντι Αλεν κλαίει από συγκίνηση.

Λειτουργεί: Αν και το αγόρι σας αντιλαμβάνεται ότι η μονογαμία είναι μια επινοημένη ανάγκη και ότι αυτό που έχετε μπορεί να συνεχίσει να είναι ξεχωριστό ακόμα κι αν προσθέσετε άλλους ανθρώπους στο mix. Αν είστε απόλυτα ειλικρινής ο ένας απέναντι στον άλλον και οποιαδήποτε «εξωσχεσική» δραστηριότητα γίνεται κατόπιν συμφωνίας και των δύο, καθώς και όλων των άμεσα ενδιαφερόμενων. Ενδέχεται να χρειαστείτε μια γραμματέα για να τα συντονίζει όλα αυτά, αλλά αν λειτουργήσει ίσως να είστε πιο ευτυχισμένη απ’ όλα τα παραπάνω σενάρια.

Δεν λειτουργεί: Αν εκείνες οι ανασφάλειες, η καχυποψία και η ζήλεια που θα χτυπούσαν την πόρτα του αγοριού σας στο σενάριο 2, χτυπούν τώρα τη δική σας κάθε φορά που εκείνος ασχολείται με κάποια άλλη. Κτητικότητα και ελεύθερη σχέση δεν πάνε μαζί, ρωτήστε και τον Γούντι Αλεν.

Σενάριο 5: Κάψτε το σενάριο

Κορίτσι ζει το fling με τον άλλον για όσο κρατάνε οι διακοπές και συνειδητοποιεί ότι κανένας από τους δύο άνδρες στη ζωή της αυτή τη στιγμή δεν είναι αρκετός για να κρατήσει αποκλειστικά το ενδιαφέρον της. Κορίτσι χωρίζει και από τους δύο και ξεκινάει ένα ταξίδι για να ανακαλύψει τον εαυτό της και τι πραγματικά θέλει. Στην πορεία βρίσκει μια vegan πιτσαρία κάπου στην ιταλική εξοχή, μερικά θιβετιανά μπολ διαλογισμού και την Τζούλια Ρόμπερτς, που ενδιαφέρεται να την υποδυθεί στη μεγάλη οθόνη.

Λειτουργεί: Αν σας άρεσε το «Eat Pray Love». Αλλά εδώ που τα λέμε, σε ποιον άρεσε το «Eat Pray Love»;

Δεν λειτουργεί: Αν έχετε μια κανονική δουλειά, που δεν σας επιτρέπει sabbaticals αυτοεξερεύνησης. Και ΟΚ, ανά πάσα στιγμή μπορείτε να διακόψετε και με τους δύο και να μείνετε μόνη σας να σκεφτείτε. Απλώς να, αυτή η διαδικασία συνήθως είναι πιο fun με φόντο την ιταλική εξοχή απ’ ό,τι με φόντο τον καναπέ σας. Οταν την κάνετε με φόντο τον καναπέ σας, είναι εύκολο να ξανακυλήσετε σε κάποιον από τους δύο από βαρεμάρα – συνήθως εκείνον που ταιριάζει καλύτερα με το σχήμα του καναπέ σας. Ισως όντως ένα μικρό ταξιδάκι ή μια αλλαγή στη ρουτίνα σας να βοηθήσει. Η Τζούλια Ρόμπερτς και εμείς πιστεύουμε σε εσάς.

https://www.marieclaire.gr