Το φετίχ με τα πόδια είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα. Στην πραγματικότητα, έχει βρεθεί ότι είναι το πιο σεξουαλικό μέρος του σώματος, εξαιρουμένων των γεννητικών οργάνων.

Τι θεωρείτε όμως κάτι φετίχ;

Ένα φετίχ είναι όταν κάποιος έχει σεξουαλική έλξη είτε σε ένα άψυχο αντικείμενο είτε σε ένα τμήμα του σώματος που δεν έχει άμεση σχέση με το σεξ. Και ενώ αυτοί που έχουν ένα φετίχ μπορούν να έχουν μια φυσιολογική και υγιή ζωή, αυτοί που δεν διεγείρονται χωρίς το φετίχ, θα μπορούσαν να διαγνωστούν με διαταραχή.

Μια διαταραχή φετιχισμού, σύμφωνα με το DSM, είναι όταν ένα άτομο έχει εξάρτηση από αντικείμενα (εσώρουχα, κάλτσες κλπ.) ή από ένα συγκεκριμένο τμήμα του σώματος (κοιλιά, πόδια κλπ.). Και έχει ανάγκη από αυτό για να φτάσει σε σεξουαλική ικανοποίηση. Είναι ενδιαφέρον επίσης το γεγονός ότι τα φετίχ αφορούν σχεδόν αποκλειστικά τους άντρες.

Ένα άτομο με φετίχ θα μπορούσε να αυνανίζεται και παράλληλα να κρατάει, να μυρίζει ή να τρίβει το αντικείμενο που του προκαλεί διέγερση. ΄Η μπορεί ακόμα να ζητήσει από την/τον σύντροφό του να το φορέσει ή να το χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια του σεξ.

Υπάρχουν πολλοί άντρες που έλκονται από τα γυναικεία πόδια, όμως εκείνοι δεν ταξινομούνται στους φετιχιστές. Και αυτό γιατί όσοι έχουν φετίχ με τα πόδια, κοιτάζουν τα εξής παρακάτω.

Το μέγεθος του ποδιού: το μήκος, τα δάχτυλα των ποδιών και το τακούνι.

Το σχήμα του ποδιού: επίπεδο, τοξωτό κλπ.

Αξεσουάρ ποδιών και διακόσμηση : τατουάζ, κοσμήματα , πεντικιούρ νύχια με βερνίκι νυχιών κλπ.

Πώς το μυρίζει το πόδι

Υποδήματα

Το γυμνό πόδι

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο φετιχισμός των ποδιών συνδέεται με την υποταγή και την ταπείνωση. Για πολλούς, ιδιαίτερα τους άνδρες, η απόλαυση σε αυτό το φετίχ είναι ένα μέσο για να υποταχθούν και να «παραδοθούν» σε μια γυναίκα. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν διάφορες όψεις στο φετιχισμό των ποδιών, όπως η λατρεία των αισθησιακών ποδιών, η οποία δεν συσχετίζεται πάντοτε με υποταγή και ταπείνωση.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, οι περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με τα γεννητικά όργανα και αυτές των δακτύλων των ποδιών βρίσκονται δίπλα-δίπλα. Έτσι εξηγείται ότι τα γυναικεία πόδια αφυπνίζουν τη λίμπιντο των ανδρών αντανακλώντας την γοητεία της αισθητικής.

https://jenny.gr