Όσο σκληρός κι αν είναι ένας άνθρωπος, όσο δυναμικός κι αν είναι, όσο και να μην έχει την ανάγκη να τον επιβεβαιώσεις, έναν καλό λόγο θέλει να τον ακούσει μία στο τόσο. Κι αν εσύ δεν ξέρεις τι να πεις, αλλά και πώς να το πεις, έχουμε μερικές προτάσεις.

«Πιστεύω σε εσένα»

Υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για έναν άνθρωπο από το να πιστεύει ο σύντροφός του σε εκείνον; Ίσως και όχι. Μολονότι η κριτική είναι απαραίτητη για να βοηθήσεις το ταίρι σου να βελτιωθεί, η στήριξη είναι κι αυτή ζωτικής σημασίας. Την επόμενη φορά που θα ακούσεις προβληματισμένο τον σύντροφό σου, πες του ότι πιστεύεις σε εκείνον/η και ότι είσαι σίγουρος/η πως θα τα καταφέρει. Θα το εκτιμήσει δεόντως και το πιο πιθανό είναι ότι θα σε πάρει και μια μεγάλη αγκαλιά.

Να είσαι επιλεκτικός/ή

Ξέρει ποια είναι τα καλύτερα κομπλιμέντα; Τα ειλικρινή. Ναι, ένα κομπλιμέντο όπως «μου αρέσουν τα μάτια σου» φαίνεται να ταιριάζει σε όλους, αλλά πίστεψέ μας, αν κάποιος δεν έχει κάτι ιδιαίτερο στα μάτια του, το ξέρει ήδη. Κοίταξε λοιπόν το ταίρι σου από πάνω μέχρι κάτω, ξέχνα για λίγο ότι σου αρέσουν τα πάντα πάνω του/ης και βρες το πιο δυνατό του σημείο. Θα σε αγαπήσει λίγο περισσότερο.

«Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι»

Στην εποχή της πληροφορίας και ποιος δεν θέλει να ακούσει ότι έχει ωραίο τρόπο σκέψης; Και πέραν αυτού, έναν άνθρωπο δεν τον ερωτεύεσαι μονάχα επειδή είναι όμορφος, αλλά επειδή εκτιμάς την προσωπικότητα και τον τρόπο σκέψης του. Εντόπισε εκείνο το συγκεκριμένο πράγμα στο οποίο έχει ταλέντο και τόνισέ το. Μπορεί να είναι πρακτικός/ή, μπορεί να έχει φαντασία· εσύ το ξέρεις.

«Είσαι καλός/ή στη δουλειά σου»

Αν ο σύντροφός σου είναι από εκείνους του ανθρώπους που μένουν μέχρι αργά στο γραφείο, ενίοτε, θέλει να ακούσει ένα θετικό σχόλιο για την επαγγελματική ηθική του. Θύμισε του/ης ότι αυτό που κάνει είναι προς τιμή του και ότι σπανίζουν τέτοιοι άνθρωποι.

Πες κάτι για τα μαλλιά (ή τα μούσια)

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της σχέσης, έστω μία φορά ο/η σύντροφός σου θα έχει περιποιηθεί τα μαλλιά του/ης ή τα μούσια. Την επόμενη φορά που θα το ξανακάνει, θυμήσου να του/ης πεις έναν καλό λόγο –ίσως αρχίσει να το κάνει συχνότερα.

Πες και κάτι για το χιούμορ

Όσο απαίσιο χιούμορ κι αν έχει ένας άνθρωπος, για να είσαι μαζί του, σημαίνει ότι έστω και λίγα από τα αστεία που κάνει σου αρέσουν. Όταν σε ξανακάνει να γελάσεις, βρες ένα τρόπο να αναφέρεις ότι σου αρέσει το χιούμορ του/ης, ή τουλάχιστον στο αστείο που σε έκανε να ξεκαρδιστείς.

«Μου αρέσει το σεξ μαζί σου» / «Το σεξ γίνεται όλο και καλύτερο» / [κάτι σχετικό με το σεξ]

Αν μη τι άλλο, αυτό είναι ένα κομπλιμέντο που δεν πρέπει να αμελείς να αναφέρεις. Ειδικά αν είναι από εκείνους του ανθρώπους που κάνουν τα πάντα για να σε ικανοποιήσουν. Αν θέλεις να συνεχίσει έτσι, πρέπει να τον/ην επιβραβεύσεις.