Συμβουλές που δεν πρέπει ποτέ να δίνεις σ’ ένα single άτομο!

Αγγελίνα Μάνου

Όλοι είμαστε καλοί στις συμβουλές και όλοι θέλουμε να συμβουλεύουμε τους άλλους μάλλον για να τα ακούμε κι εμείς. Επειδή, όμως, πολλές φορές δεν είμαστε ειδικοί, οι συμβουλές μας όχι μόνο δεν βοηθάνε αλλά επιδεινώνουν την κατάσταση. Συμβουλές για single που δεν θα έπρεπε να ειπώνονται!

Το να περιμένεις για το άλλο σου μισό μπορεί να είναι δύσκολο, να σε κάνει να νιώθεις μοναξιά, να σε φέρνει σε απόγνωση. Είναι ένας δύσκολο δρόμος αλλά μερικές φορές οι άλλοι δεν το αντιλαμβάνονται.

Προσπαθούν να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα αλλά οι συμβουλές τους σε μπερδεύουν ακόμη περισσότερο. Οι προσθέσεις τους είναι αγνές αλλά ορισμένες φορές αποτυγχάνουν παταγωδώς.

Ποιες συμβουλές για single… δεν βοηθούν;
Θα συμβεί όταν δεν το περιμένεις
Είναι ένα κλισέ που ακούς συχνά και ίσως να το έχεις πει κι εσύ. Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, δεν είναι πολύ βοηθητικό.

Πώς γίνεται να μην το περιμένεις και να μην ελπίζεις; Αυτή η συμβουλή ουσιαστικά σου λέει να σταματήσεις να το σκέφτεσαι και να σταματήσεις να προσπαθείς. Αλλά πόσο εύκολο και εφικτό είναι αυτό; Όταν όλοι σου λένε πως κάποια στιγμή θα παντρευτείς αλλά αυτό δεν συμβαίνει σε όλους;

Αυτό σε γεμίζει με περισσότερο άγχος και πίεση.

Είσαι πολύ νέα, μην σε ανησυχεί!
Είτε είσαι στα 20 είτε στα 45, αυτή η συμβουλή είναι… «άκυρη»!

Ασφαλώς και η συγκεκριμένη συμβουλή, έχει καλές προθέσεις αλλά μάλλον δεν βοηθά. Καθώς κάθε γυναίκα θέλει να συναντήσει τον έναν και να κάνει μια ρομαντική σχέση, είτε καταλήξει με αυτόν και κάνει παιδιά, είτε όχι.

Κι αυτό συμβαίνει σε κάθε ηλικία. Ακόμη και οι νεότερες γυναίκες σκέφτονται τον γάμο και θέλουν να κάνουν παιδιά μεγαλώνοντας.

Πολύ περισσότερο, αυτή η συμβουλή υποδηλώνει ότι υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα ή μια ημερομηνία λήξης για το πότε μπορείς να γνωρίζεις το άλλο σου μισό ενώ η ζωή έχει αποδείξει πολλές φορές το αντίθετο.

Ξέρω έναν φίλο που γνώρισε τη σύζυγό του…
Μιλούν με παραδείγματα! Προσπαθώντας να σε παρηγορήσουν σου λένε για εκείνον τον φίλο, τον δεύτερο ξάδερφο, τον γείτονα που ήταν μόνος και τελικά η ιστορία τελειώνει με happy end.

Αλλά πώς μπορεί να σου χρησιμεύει αυτό το παράδειγμα; Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα και οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσεις και η κάθε περίπτωση, ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Αυτό που «δούλεψε» για το ένα άτομο, μπορεί να μη λειτουργήσει για σένα.

Επίσης, επειδή είσαι single δεν σημαίνει ότι εσύ κάτι δεν κάνεις καλά, ότι δεν είσαι αρκετός ή ότι δεν το αξίζεις.

https://ipop.gr