Τι είναι πάλι αυτός ο ορισμός; Ποιος τύπος προσωπικότητας αντιστοιχεί στο «nutric» και ποια είναι τα κύρια γνωρίσματά του;

Μερικές φορές μπορεί να αναρωτιέσαι αν είσαι καλός άνθρωπος. Αν ο τύπος προσωπικότητάς σου είναι ο σωστός. Οι ψυχολόγοι αναφέρουν πως ο τύπος «nutric» είναι αυτός που πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να πετύχουμε…

Και κάποιος με αυτόν τον τύπο προσωπικότητας είναι ακριβώς το αντίθετο από το τοξικό. Δεν είναι σίγουρα ένας τοξικός άνθρωπος, είναι ο άνθρωπος που θέλεις να γίνεις αλλά και αυτός που θέλεις στη ζωή σου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας «nutric» άνθρωπος είναι ένας άνθρωπος υποστηρικτικός και ενισχύει τη δική τους ανάπτυξη. Ουσιαστικά, βοηθά τους άλλους να συνειδητοποιήσουν τα όνειρά τους και να τα υποστηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούν.

Δεν είναι μόνο καλό να είσαι «nutric» ως άνθρωπος αλλά πρέπει να έχεις ανθρώπους σαν κι αυτούς. Τους έχεις ανάγκη. Η ευτυχία και η επιτυχία κάποιου συχνά συνδέεται με το να έχεις και κάποιον που να σε υποστηρίζει, να πιστεύει σε σένα, να υποστηρίζει τα όνειρα και τις ελπίδες του και κυρίως να έχεις κάποιον που να σε κάνει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου.

Αυτό που υποτιμάς κάθε μέρα, σου στερεί την ευτυχία!

Αρκετές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι οι θετικές κοινωνικές συνδέσεις είναι καθοριστικές για μια ευτυχισμένη ζωή αλλά και για να έχεις μεγαλύτερη αντοχή σε όλα αυτά που μπορεί να φέρει η ζωή.

Ποια χαρακτηριστικά, λοιπόν, έχει αυτός ο τύπος προσωπικότητας;
Υποστηρικτικός: Είναι ο άνθρωπος που σε υποστηρίζει και σε ενθαρρύνει. Δεν απαιτεί αλλά σε κινητοποιεί, σου δίνει τα κίνητρα για να κάνεις κάτι. Γιατί θέλει πραγματικά κι αυθεντικά να σε ανυψώσει και να σε κάνει να συνειδητοποιήσεις όλες τις ικανότητές σου.

Έχει κατανόηση: Μπορεί να κατανοήσει πλήρως τους άλλους και τα συναισθήματά τους. Κι αυτό σημαίνει πως τους ακούει κιόλας!

Αξιόπιστος: Η προδοσία δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του και μπορείς να τον εμπιστευτείς απόλυτα. Είσαι πάντα συνεπής και ποτέ δεν θα κάνεις κάτι απρόβλεπτο. Κάτι που ενισχύει την αξιοπιστία σου κι άλλο.

Ακεραιότητα: Η ηθική είναι το Α και το Ω και πάντα πορεύεται με αυτήν.

Αυτοπεποίθηση: Έχει αυτοπεποίθηση αλλά δεν είναι ναρκισσιστής.

Θέλεις να είσαι αυτός ο άνθρωπος και θέλεις τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σου. Κι ένας απ’ τους καλύτερους τρόπους για να έχεις τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σου είναι να είσαι αυθεντικός, να είσαι απλά ο εαυτός σου.

Κι όταν εσύ έχεις αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε αυτούς τους ανθρώπους θα προσελκύσεις. Κι έτσι, θα απομακρύνεις όλους τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου που σε γεμίζουν με ανασφάλειες αλλά και σε εξαντλούν συναισθηματικά.

https://ipop.gr