Η σχέση σου περνάει από δοκιμασίες που δεν πρέπει να αγνοείς;

Άρτεμις Σκούφου

Κάθε σχέση περνάει καθημερινά από δοκιμασίες, στις οποίες πρέπει να δίνεις σημασία για να διατηρείς τη σχέση σου. Οι δυσκολίες στη σχέση είναι φυσιολογικές αρκεί να ξεπερνιούνται.

Βέβαια, μιλάμε για τις πιο συνηθισμένες δυσκολίες στη σχέση που μπορούν να λυθούν. Όχι για το κέρατο, τα ψέματα κι άλλα τέτοιου είδους θέματα που μπορεί να έχει ένα ζευγάρι. Αυτά είναι προβλήματα, που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στον χωρισμό, ενώ οι δυσκολίες και οι δοκιμασίες που περνάει μια σχέση είναι πιο ανώδυνες και είναι λογικό να προκύπτουν σ’ ένα ζευγάρι.

Σχέση από απόσταση
Δεν είναι εύκολο να έχεις σχέση από απόσταση, ειδικά αν κρατάει για πολύ καιρό. Ωστόσο, με σωστή επικοινωνία, εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια όλα καλά μπορούν να πάνε και οι δυσκολίες στη σχέση να αποφευχθούν. Άλλωστε, μια υγιής σχέση δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και από απόσταση.

Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στη σχέση από απόσταση!

Ζήλεια
Ζηλεύεις ή ζηλεύει; Το καταλαβαίνω, όμως μέχρι ένα σημείο. Στη σχέση πρέπει να υπάρχει πάνω απ’ όλα εμπιστοσύνη και η ζήλεια να αποφεύγεται όσο γίνεται. Όλα με μέτρο έχουμε πει.

δυσκολίες στη σχέση

Έλλειψη χρόνου
Η πολλή δουλειά και οι πιέσεις της καθημερινότητας δημιουργούν πολλές φορές έλλειψη χρόνου στο ζευγάρι. Δεν είναι περίεργο αν δεν βρίσκετε πάντα χρόνο για τη σχέση σας, όμως αυτή η δυσκολία πρέπει να ξεπερνιέται και να αφιερώνετε χρόνο ο ένας στον άλλο, τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα.

Συγκατοίκηση
Ναι, η συγκατοίκηση δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Χρειάζεται θυσίες και από τις δύο πλευρές, όμως αν υπάρχει καλή θέληση, θα περάσετε και οι δύο καλά στο κοινό σας σπίτι και θα έχει ο καθένας τον χώρο και τον χρόνο του για τον εαυτό του. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να “σπάσεις” τη ρουτίνα της συγκατοίκησης.

Έλλειψη εμπιστοσύνης
Μια σχέση πρέπει να στηρίζεται πάνω απ’ όλα στην εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια για να μπορέσει να εξελιχθεί χωρίς προβλήματα

https://ipop.gr