Η εμπιστοσύνη λένε ότι είναι ένα από τα κύρια συστατικά που πρέπει να έχει μία σχέση για να πετύχει και θαρρώ πως έχουν δίκαιο. Αν δεν εμπιστεύεσαι τον άλλο, δε θα μπορέσεις ποτέ να του δείξεις τον πραγματικό σου εαυτό και δε θα αφεθείς ποτέ ολοκληρωτικά μπροστά στα μάτια του -κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Αν δεν εμπιστευτείς το σύντροφό σου, δε θα ανυπομονείς να ανακαλύψεις κρυφές πτυχές του εαυτού του και δε θα τον γνωρίσεις, γιατί ποτέ δε θα δεις αυτό που πραγματικά είναι.

Το θέμα της εμπιστοσύνης όμως σχετίζεται και με την ερωτική ζωή ενός ζευγαριού. Πόσο εύκολα μπορούμε να εμπιστευτούμε ένα νέο σύντροφο στον συγκεκριμένο τομέα; Πόσο εύκολα μπορούμε να νιώσουμε άνετα μαζί του και να ανοίξουμε όλα μας τα χαρτιά; Να εκφράσουμε τις προτιμήσεις μας και να κάνουμε στην άκρη τα ταμπού μας; Να ξεχάσουμε να σβήσουμε το φως όταν τα ρούχα μας θα είναι πεταμένα στο πάτωμα και τα βλέμματά μας θα πέφτουνε πάνω στα γυμνά κορμιά μας;

Πιστεύω πως αυτό εξαρτάται από το κατά πόσο αυτό που συμβαίνει είναι αμοιβαίο και πόσο άνετα νιώθεις με το νέο σου σύντροφο. Αν δε γίνει από την αρχή της σχέσης σας δε χρειάζεται να αγχωθείς ή να πιστέψεις πως η σχέση βρίσκεται σε αδιέξοδο. Ένα από τα πιο δύσκολα στοιχεία που αποκτούν οι σύντροφοι σε μία σχέση είναι η εμπιστοσύνη, συνεπώς μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να το πετύχετε.

Την πρώτη φορά που θα έρθετε σε επαφή, ίσως όλα να είναι αμήχανα και όσο κι αν υπάρχει συναίσθημα, να είσαι αγχωμένος, να αναρωτιέσαι αν ήσουν καλός, αν άρεσε στο σύντροφό σου, αν έδωσες το εκατό τις εκατό των δυνατοτήτων σου, αν ήσουν ο εαυτός σου. Εκεί θα είναι και η στιγμή που θα αρχίσεις να προβληματίζεσαι και να διερωτάσαι πώς θα αντιδράσει η άλλη πλευρά αν εκφράσεις όσα έχεις στο μυαλό σου, τις προτιμήσεις και όσα δε σου αρέσουν κατά τη διάρκεια της επαφής.

Μην το πολυσκέφτεσαι και μην υπεραναλύεις την κατάσταση, γιατί θα χάσεις την ουσία. Σε μία νέα σχέση όλα γίνονται βήμα-βήμα και αν βιάζεσαι να φτάσεις στο τέλειο θα χάσεις όλα τα απλά που θα σε συνόδευαν στην πορεία για τον προορισμό σου.

Η εμπιστοσύνη συνδέεται με τον έρωτα μιας και αν νιώθεις άνετα με το σύντροφό σου δε θα ντρέπεσαι και δε θα διστάζεις να είσαι ο εαυτός σου μαζί του. Δε θα σε νοιάζει αν θα σε δει χωρίς ρούχα με τα φώτα αναμμένα, αφού πλέον θα νιώθεις ότι σε έχει αποδεχτεί για αυτό που είσαι και πως θα του αρέσει αυτό που βλέπει μπροστά του, αληθινό, χωρίς φίλτρα και ρετούς. Δε θα φοβάσαι μήπως παρεξηγήσει κάτι που θα ζητήσεις να σου κάνει, αφού θα μπορεί να σου πει αν συμφωνεί ή όχι χωρίς να υπάρχει ο φόβος της απόρριψης. Το να μπορείς να εμπιστευτείς έναν άνθρωπο δε σημαίνει απλώς να του πεις ένα μυστικό. Σημαίνει να κάτσεις μαζί του σε ένα τραπέζι, να πέσουν οι μάσκες και να μη σας νοιάζει τι κρύβεται πίσω από αυτές. Να εμπιστεύεσαι σημαίνει να είσαι αληθινός, να μη λες ψέματα και να μην παρουσιάζεις κάτι που δεν είσαι μόνο και μόνο για να αρέσεις περισσότερο.

Να είστε ο εαυτός σας, λοιπόν, χωρίς ταμπού και ανασφάλειες. Η εμπιστοσύνη δεν είναι κάτι δεδομένο, κερδίζεται με την πάροδο του χρόνου και αν καταφέρεις να την κερδίσεις ή αν κάποιος καταφέρει να κερδίσει τη δική σου τότε είτε είστε για καφέ, είτε είστε μόνοι, είτε με παρέα, είτε στο κρεβάτι, τα πάντα θα είναι αληθινά και φυσικά.

Συντάκτης: Ραφαήλια Πολυδώρου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

https://www.pillowfights.gr/