Πώς θα καταλάβεις ότι ήρθε η στιγμή να κάνεις μια σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της σχέσης σου

Μαργαρίτα Νικολάου

Είσαι πολλά χρόνια σε μια σχέση, αλλά τον τελευταίο καιρό αισθάνεσαι ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά; Μήπως νιώθεις ότι πλέον είστε περισσότερο φίλοι παρά σύντροφοι ή ότι θέλετε άλλα πράγματα; Όλα αυτά μπορεί να συμβούν. Κι όταν αρχίζεις και αισθάνεσαι κάτι τέτοιο, έχει έρθει η στιγμή να κάνεις μια σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της σχέσης σου.

Δεν κρατάνε όλες οι σχέσεις για πάντα και μέχρι να βρεις έναν άνθρωπο με τον οποίο θα είσαι καλά “για πάντα” όπως λέμε, θα πρέπει να αποδεχτείς ότι θα περάσεις από διάφορες άλλες σχέσεις που θα λήξουν. Άλλες με στεναχώρια και νεύρα, κι άλλες με ηρεμία και κατανόηση.

Όλες αυτές οι σχέσεις θα σου δώσουν πράγματα, πολύτιμα εφόδια. Θα πάρεις μαθήματα, θα δώσεις και θα πάρεις αγάπη και θα είσαι έτοιμη όταν έρθει η στιγμή που θα γνωρίσεις το αληθινό “άλλο σου μισό”, να το αναγνωρίσεις και να μπορέσεις να δεθείς μαζί του. Εάν έρθει σε λάθος στιγμή, τότε ίσως και να το χάσεις. Το timing παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις σχέσεις!

Γιατί στα λέμε όλα αυτά; Για να καταλάβεις πως όταν νιώσεις ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου, θα πρέπει να το συζητήσεις κι όχι ν’ αφήνεις απλά τον χρόνο να περνάει. Κανένας δεν ζει αιώνια και σε κανέναν δεν αξίζει να είναι σε μια δυστυχισμένη σχέση.

Δεν επικοινωνείτε πια
Και δεν εννοούμε ότι δεν μιλάτε καθόλου, αλλά έχετε χάσει τον κώδικα επικοινωνίας που είχατε. Μιλάτε για τα βασικά κι απαραίτητα κι έχετε ξεχάσει πώς είναι να μιλάτε για ώρες. Δεν μοιράζεστε πια τα συναισθήματά σας και δεν συζητάτε μαζί τις ανησυχίες σας.

Δεν έχετε σωματική επαφή
Και δεν μιλάμε μόνο για το σεξ! Μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση, η σωματική επαφή περνάει από διάφορες φάσεις. Συνήθως στην αρχή της σχέσης, τα δύο μέλη της είναι κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο, ενώ με την πάροδο του χρόνου αυτή η σωματική επαφή αλλάζει. Το σεξ μπορεί να περάσει σε δεύτερη μοίρα ανά περιόδους και μετά να ξαναφουντώσει. Το ίδιο και τα χάδια. Αλλά εάν πλέον κάθεστε ο ένας μακριά απ’ τον άλλον, έχεις ξεχάσει πώς είναι το άγγιμα του συντρόφου σου και δεν παίρνετε ο ένας τον άλλον αγκαλιά, έχει έρθει η στιγμή για μια σοβαρή συζήτηση.

Τσακώνεστε συνέχεια
Και δεν εννοούμε τα φυσιολογικά μικρά καβγαδάκια που διατηρούν ενίοτε και το ενδιαφέρον ζωντανό. Μιλάμε για εκείνους τους τσακωμούς που πληγώνουν βαθιά. Που η ένταση αιωρείται για μέρες ίσως και εβδομάδες. Για εκείνους τους τσακωμούς όπου ειπώνονται βαριά λόγια. Αν αυτού του είδους οι τσακωμοί έχουν ενταθεί, επιβάλλεται να πιάσεις τον σύντροφό σου και να μιλήσετε για τη σχέση σας.

Και να ξέρεις πως αυτή η συζήτηση είναι στο πλαίσιο των θετικών αλλαγών που μπορείς να κάνεις στη ζωή σου!

https://ipop.gr/