Οι άνθρωποι είμαστε οι επιλογές μας, οι αποφάσεις μας, οι πράξεις μας και λιγότερο οι σκέψεις και οι λέξεις μας, αν όχι καθόλου αυτές. Πάμε λοιπόν να δούμε μερικές από τις φορές που ενώ είχαμε την πρόθεση κι όλη την καλή διάθεση να κάνουμε όσα είπαμε πράξη τελικά δεν τα τηρήσαμε και γίναμε ρόμπα σε σχέσεις, φίλους ή ακόμα και στον εαυτό μας!

1. «Θα σ’ αγαπώ για πάντα.»

Το έχεις δει σε ταινίες, το έχεις πει, σου το έχουν πει. Το έχεις αθετήσει. Ο πιο χιλιοειπωμένος ερωτικός όρκος βρίσκεται πρώτος στη λίστα. Και δικαίως. Γιατί ακόμα κι αν ο έρωτας μαζί με την υπόσχεση είναι θνησιγενείς, βγαίνουν μέσα από την ψυχή δύο αληθινά ερωτευμένων που το νιώθουν εκείνη τη στιγμή που το λένε . Κι αυτό είναι η μοναδική αιώνια αλήθεια.

2. «Δεν ξανά στέλνω μήνυμα.»

Εσύ σε έξαλλη κατάσταση, κάπου ανάμεσα σε σκέψεις δικές σου κι υποσχέσεις που σου δόθηκαν αλλά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ αποφασίζεις να μην προσπαθήσεις άλλο. Αν σε θέλει ας στείλει. Τι είσαι εσύ για να υποτιμάς τον εαυτό σου, ζητιανεύοντας λίγη προσοχή; Όχι, δεν ξανά στέλνεις τέλος. Κι έστειλες.

3. «Δε θα ξαναβρεθούμε.»

Ωραία υπόσχεση αυτή. Ωραία γιατί είναι κοινή. Είχατε τη σχέση σας, καλά περνούσατε κι όταν αυτό άλλαξε, αλλάξατε πορεία. Ώριμα και πολιτισμένα. Όμως το ερωτικό κομμάτι ήταν στο ζενίθ του και δε σας αφήνει να χωρίσετε. Κι όλο προσπαθείτε, μια να είστε μαζί, μια να κρατηθείτε χώρια. Έλα όμως που κάθε, τελευταία φορά που βρίσκεστε είναι και καλύτερη. Στις πόσες καίγεστε, είπαμε;

4. «Εγώ δεν ξαναπίνω.»

Πότε των ποτών. Ωραίο όμως ποτό η βότκα. Κι αυτό το σφηνάκι τεκίλα συνοδευόμενο από τη φέτα λεμονιού και το αλατάκι, τα άτιμο σου κλείνει το μάτι πονηρά. Ε, ένα ποτό σιγά τη διαφορά. Το πίνεις και τελικά σε πίνει εκείνο γιατί το ένα έγινε ακόμα ένα. Κι εσύ πάλι την επόμενη μέρα ορκίζεσαι πως δε θα ξανά πιεις, ή έστω τόσο. Γιατί όπως όλοι ξέρουμε τελικά, δε φταίει το ποτό γενικά, φταίει εκείνο το τελευταίο ποτό για όλα!

5. «Από αύριο διατροφή.»

Λίγο οι διακοπές, λίγο τα cocktails, λίγο τα ψαράκια με τα μεζεδάκια, αναστέναξαν το τζιν, η ζυγαριά κι εσύ μαζί τους. Εαυτέ μου από αύριο θα σε φροντίζω. Ασ’ το μην ορκίζεσαι, που λέει και το άσμα γιατί θα βρεθείς πάλι σε μια ωραία ταβέρνα και στο ένα χέρι θα κρατάς πιρούνι με πέντε έξι τηγανητές πατάτες και στο άλλο μια μπίρα παγωμένη, τη μεγάλη εννοείται. Βατερλό το σχέδιο διατροφής. Ε και; Καλοκαίρι είναι μωρέ, καλά κάνεις. Ποιος ξεδιψάει με νερό; Εγώ πάντως σίγουρα, όχι.

6. «Θα κόψω το τσιγάρο.»

Θα; Άρα στο μέλλον; Γιατί όχι τώρα, μου λες; Πέτα το αφού σε χαλάει. Είναι η παρέα σου ε; Και που ο καφές γίνεται πιο απολαυστικός μαζί του. Όσες φορές κι αν ειπωθεί άλλες τόσες αθετείται. Εξάρτησης η σχέση σου μαζί του και κόβεται μόνο αν το θες πραγματικά. Κόβεται μόνο με γεμάτο το πακέτο.

7. «Δε θα το πω πουθενά.»

Ναι εσύ φερμουάρ, μόνο που χάλασε. Βέβαια, εσύ το είπες σε ένα άτομο που εμπιστεύεσαι. Κι εκείνο θα το πει σε ένα άτομο που εμπιστεύεται και σύντομα θα ακουστεί και στις ειδήσεις των οχτώ! Πιπέρι στο στόμα. Ξέρεις πώς καταλήγει η αθέτηση της omerta στην ιταλική μαφία, έτσι;

8. «Εμείς οι δύο θα γεράσουμε μαζί.»

Υπόσχεση συνοδευόμενη ενίοτε και με συγκαταβατικό χτύπημα του ώμου, μιας κι αφορά φίλο. Το είπες κάποια στιγμή και τότε το ένιωθες οκ. Όμως παραδέξου το, δεν ήταν ποτέ στ’ αλήθεια αυτό που πραγματικά ήθελες. Ωστόσο όντας για καιρό στο club των singles κι αφού τα κάνατε όλα παρέα, παρασύρθηκες κι εσύ. Άνθρωπος είσαι. Μετά βρήκες νέο ταίρι κι όχι μόνο αραίωσες, πάρα αραίωσες. Κάπως έτσι η κάρτα μέλους στην παρέα έληξε, μιας και πρώτα εσύ έληξες εντελώς ανορθόδοξα την παράδοξη υπόσχεσή σου.

9. «Αύριο θα πω ότι μου αρέσει.»

Στο άτομο εννοείται. Κι έρχεται το αύριο κι εσύ πάλι μούγκα κι έτσι κυλάει ο καιρός με σένα να δίνεις την υπόσχεση μιας τρελής ερωτικής εξομολόγησης το βράδυ, την οποία και ξεχνάς το πρωί.

Τόσα κι άλλα τόσα αποφασίζουμε καθημερινά οι άνθρωποι. Μερικά τα ανακοινώνουμε, μερικά τα κρατάμε για τον εαυτό μας. Τα πολύ σημαντικά πάντως, ξέρεις, εκείνα που πραγματικά μας ενδιαφέρουν τα τηρούμε. Άλλωστε όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Εσύ τι άνθρωπος είσαι; Δίνεις υποσχέσεις ή όχι; Αν ναι και τις τηρείς, συγχαρητήρια. Είσαι σπάνιος. Όμως ακόμα πιο σπάνιοι είναι εκείνοι που δε δίνουν καμία υπόσχεση μα είναι πίστα κάπου εκεί, κοντά σου.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Ραυτοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

pillowfights.gr/