Δύσκολα μπορεί να αντικρούσει κανείς την καθολική αυτή άποψη. Είναι εντελώς κατακριτέο να βγαίνεις με κάποιον που έχει σχέση, όπως είναι εξίσου κατακριτέο να έχεις σχέση και να βγαίνεις με άλλους. Ωστόσο, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει τη συνήθεια να απατάει, δεν θα επηρεαστεί και πολύ από άλλη μία του παρασπονδία. Αυτός που πληγώνεται είναι το τρίτο πρόσωπο. Μήπως είσαι εσύ το τρίτο πρόσωπο και γι’ αυτό έκανες κλικ εδώ;

Δεν υπάρχουν ποτέ αρκετά καλές δικαιολογίες
Μπορεί να μπεις στη διαδικασία να ρίξεις στάχτη στα μάτια σου με δικαιολογίες όπως «Έχουμε χημεία», «Υπάρχει κάτι ξεχωριστό». Πιθανώς να είναι κάποιος μηχανισμός άμυνας ενάντια στις ενοχές σου. Σχεδόν ποτέ δεν υπάρχει κάποιος καλός λόγος για να βγεις ραντεβού με τον σύντροφο κάποιου άλλο ανθρώπου.

Δεν είναι συναρπαστικό
Μπορεί να σου δίνει την εντύπωση περιπέτειας και να σου προκαλεί έξαψη, αλλά στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πιο απογοητευτικά. Σύντομα θα σε κυνηγούν οι Ερινύες επειδή θα πρέπει να το κρατάς μυστικό. Καθόλου καλή φάση.

Δεν έχει νόημα
Πιθανότατα αυτό που ζητάει είναι περισσότερη προσοχή. Επίσης πολύ πιθανό είναι να μην είσαι η μόνη/ο μόνος που βγαίνει. Πέρα από το σασπένς κομμάτι της σχέσης, σύντομα θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.

Δεν θα κερδίσεις τίποτα
Δεν θα γίνεις ποτέ προτεραιότητα ενός τέτοιου ανθρώπου. Δεν θα μπορεί να σε συνοδεύσει πουθενά. Δεν θα μπορεί να σου δώσει ποτέ την αμέριστη προσοχή του γιατί η μισή θα βρίσκεται στο κινητό του, μήπως και τον καλέσει η πραγματική του σχέση. Δεν θα μπορέσεις να τον γνωρίσεις στους φίλους σου, να μιλήσεις ελεύθερα γι’ αυτόν, να γίνετε και φίλοι.

Είσαι στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή
Μάλλον κάτι άλλο ψάχνεις για να βρίσκεσαι σε αυτήν τη θέση. Ίσως έχει πέσει η αυτοεκτίμησή σου, ίσως θέλεις κι εσύ απλώς μία επιβεβαίωση. Με την αυτοεκτίμηση χαμηλά δεν μπορείς να κρίνεις με καθαρή ματιά τα γεγονότα, με αποτέλεσμα να σε χρησιμοποιούν.

Δεν θα ήθελες να σου κάνουν το ίδιο
Είτε γυναίκα, είτε άντρας, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα ήθελες να είσαι στη θέση του απατημένου. Ίσως όμως βρέθηκες κάποια στιγμή στη θέση του. Πώς ένιωσες; Δεν ένιωσες ότι προδόθηκες από το φύλο σου; Θυμήσου, bros before hoes και sisters before misters.

Σπάνια το ζευγάρι «δεν τα πηγαίνει καλά»
Αυτή είναι μία κλασική δικαιολογία που θέλουν να λένε στον εαυτό τους και στο θύμα τους, όσοι άνθρωποι ψάχνονται για παράλληλη σχέση. Συνήθως οι σχέσεις έχουν προβλήματα, τα οποία ξεπερνιούνται και μετά προκύπτουν άλλα. Θεωρητικά σου λέει αλήθεια, ότι δεν τα πάνε καλά αυτό τον καιρό, αλλά πρακτικά αυτό σπάνια οδηγεί σε χωρισμό.

Μετά τι γίνεται;
Η χειρότερη φάση ίσως να είναι το μετά. Τι συμβαίνει στην ψυχολογία σου μετά από μία τέτοια εμπειρία; Πρώτο και κυριότερο: τύψεις. Έπειτα, αφού «ξεμεθύσεις» από τον ενθουσιασμό και έχει πλέον η «σχέση» σπάσει, η αυτοεκτίμηση πιάνει πάτο. Τέλος, η εμπιστοσύνη σου μετά για τους ανθρώπους που δυνητικά θα μπορούσες να κάνεις σχέση, κλονίζεται. Αφού το έκανε αυτός στην κοπέλα του και κρυβόταν τόσο αριστοτεχνικά, πώς θα καταλάβεις αν το κάνουν και σε εσένα;

in2life.gr