Τέσσερις πολύτιμες συμβουλές που καλό είναι να τις λάβουμε υπ' όψιν.

Τα πρώτα ραντεβού μοιάζουν πολλές φορές να είναι προορισμένα για καταστροφή. Το ραντεβού μας μπορεί να μιλάει πολύ για τον εαυτό του, να μασάει με το στόμα ανοιχτό, να είναι αγενής ή απλά να είναι απίστευτα βαρετός/ή. Και η πανδημία δεν φαίνεται να βοηθάει τα πράγματα...

Δεν κοινωνικοποιούμαστε και συναθροιζόμαστε όπως κάναμε πριν από τον COVID -19. Και, δεδομένου ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί ασυμπτωματικά, κάθε νέα συνάντηση θα πρέπει, θεωρητικά, να περιλαμβάνει ανάκριση σχετικά με το πόσο σοβαρά έχει υπάρξει κοινωνική απομάκρυνση. «Παρ′ όλα αυτά, είναι σημαντικό να υποδεχτούμε την αγάπη στην ζωή μας», λέει η Μαρία Σάλιβαν, αντιπρόεδρος του Dating.com,η οποία μαζί με την δρ. Μελίσσα Ρόμπινσον - Μπράουν δίνουν συμβουλές για τα πρώτα ραντεβού τον καιρό της πανδημίας.

Καλύτερα να μην ξεκινήσουμε κουβέντα για την πανδημία
Σύμφωνα με την Σάλιβαν, η πανδημία δεν πρέπει να αλλάξει τη βασική δομή του πρώτου μας ραντεβού. Το θέμα είναι να γνωρίσουμε το πρόσωπο μπροστά μας - ψηφιακά ή αυτοπροσώπως - και να δούμε αν μας ταιριάζει. Ποια είναι τα ενδιαφέροντά του; Ας κάνουμε τις ερωτήσεις που πρέπει για να δούμε αν οι δύο μας ταιριάζουν.

Να μην φοβόμαστε να μιλήσουμε για το πώς αισθανόμαστε για την κατάσταση

Ενώ η πανδημία μπορεί να αισθανόμαστε ότι είναι ένα ζήτημα βαρύ να το αναλύσουμε, η κατανόηση της άποψης του άλλου για τα πράγματα και πώς τα έχουμε αντιμετωπίσει τους τελευταίους μήνες μπορεί να μας φέρει πιο κοντά.

Η εκμάθηση των δεξιοτήτων αντιμετώπισής τους και ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούν στην πίεση ή το άγχος μπορούν να μας πουν πολλά για το αν και οι δύο μας θα έχουμε αγαστή συνύπαρξη.

″Είναι σημαντικό να μιλάς και να είσαι αληθινός για το πώς αισθάνεσαι”, είπε ο Sullivan. ″Εάν ο/η συνοδός μας ενδιαφέρεται πραγματικά να συνεχίσει τη σύνδεσή του/της μαζί μας, θα θέλει να γίνει μέρος του συστήματος υποστήριξής μας.”

Να είμαστε ανοιχτοί για τις σκέψεις μας σχετικά με την κοινωνική απόσταση και την ασφάλεια

Είναι σημαντικό να συζητήσουμε πώς πλησιάζουμε την πανδημία.

Εάν οι απόψεις μας σχετικά με την ασφάλεια και την κοινωνική απόσταση διαφέρουν, (αυτό) μπορεί να σημαίνει ότι η σχέση δεν προορίζεται να είναι για πολύ και πρέπει να μειώσουμε τις απώλειες νωρίτερα παρά αργότερα. Αυτή η συνομιλία είναι πραγματικά ιδανική για γνωριμίες επειδή μπορεί να μας πει πώς καθορίζουν τα όρια οι συνομιλητές και προσεγγίζουν σοβαρά ζητήματα όπως η συγκατάθεση.

″Ολοι έχουν επηρεαστεί από το COVID-19, οπότε το να ρωτάμε για τις πρακτικές κοινωνικής απόστασης δεν είναι αυτό που δεν είναι σύνηθες”, δήλωσε ο Ρόμπινσον - Μπράουν στο Insider.

Είπε ότι συνιστά στους ανθρώπους να ξεκινήσουν τη συνομιλία με ο εξής: ”Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα σε γνωρίσω προσωπικά, αλλά νομίζω ότι πρέπει να μοιραστούμε τις κοινωνικές μας αποστάσεις, ώστε να μπορούμε και οι δύο να πάρουμε μια τεκμηριωμένη απόφαση για το αν αισθανόμαστε άνετα να συναντηθούμε ″.

Ισως τελικά να μην υπάρχει χημεία...
Ίσως και οι δύο να μην έχετε χημεία.

Η πανδημία μας έχει στερήσει όλες τις τακτικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, οπότε είναι φυσικό να αισθανόμαστε λίγο σκουριασμένοι σε ζωντανές συζητήσεις.

″Εάν έχετε εξαντλήσει τα πράγματα για να μιλήσετε, μην κατηγορείτε την πανδημία - πιθανότατα είναι αποτέλεσμα έλλειψης σύνδεσης ή αρχικής χημείας”, λέει η Σάλιβαν και καταλήγει:

¨Μην φοβάστε να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και μην προγραμματίσετε συνάντηση σε μια δεύτερη ημερομηνία”.

ΠΗΓΗ: Insider

https://www.huffingtonpost.gr/