Οι ευαισθησίες σου συνάντησαν τη σοκολάτα, η αγάπη ταξίδεψε με τη μουσική σου, το σώμα σου προσπάθησε να χαλαρώσει μ’ ένα ζεστό μπάνιο, έκλεψες στιγμές περπατήματος για ν’ ανακουφιστείς απ’ τις σιωπηλές σκέψεις σου και λίγο πριν κοιμηθείς αφέθηκες στη μαγεία των αρωματικών κεριών σου.

Ξεκίνησες να γράφεις, να μαγειρεύεις και ν’ ανακαλύπτεις ικανότητές που δεν είχες φανταστεί. Και κάπου εκεί, συνειδητοποίησες, ότι το άγχος από μόνο του δεν είναι πρόβλημα αλλά ένα βήμα για να γίνεις πιο δυνατός, πιο ανθεκτικός και πιο υγιής. Γιατί απλώς, βρήκες τρόπο να διαλογιστείς με τον εαυτό σου, χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις.

Όμως η αγάπη είναι ένα κομμάτι μέσα σου που ήθελε και θέλει τη μεγαλύτερη φροντίδα. Για να φέρει μαζί της κι όλα εκείνα τα στοιχεία αυτο- φροντίδας που χρειάζονται για να ενισχύσουν την ευεξία σου, τη στοργική διάθεσή σου, την καλοσύνη σου, τη συγχώρεσή σου και τη σύνδεσή σου με τους ανθρώπους που είναι μακριά και γύρω σου. Κι αν αναρωτιέσαι αν υπάρχει κάποια τεχνική που θα μπορούσες να στείλεις αγάπη -με τον δικό σου τρόπο- στο σώμα σου και στους άλλους, θα σου πως ναι, υπάρχει. Είναι ο διαλογισμός αγάπης.

Δεν είναι εύκολος και χρειάζεται πρακτική. Είναι σαν τους μύες του σώματός σου. Θέλουν εξάσκηση για να πάρουν μορφή. Αλλά και ανάρρωση, για να μην τραυματιστούν. Εν ολίγοις, να επιτρέψεις τον εαυτό σου να λάβει τη δική σου αγάπη για να μπορέσει μετά να τη στείλει και κάπου αλλού. Όχι τηλεπαθητικά, ουσιαστικά και αληθινά.

Χάρισε λίγο χρόνο στον εαυτό σου –ακόμα κι λίγα λεπτά είναι αρκετά– και κάθισε αναπαυτικά. Κλείσε τα μάτια σου, χαλάρωσε τους μύες σου και πάρε μερικές βαθιές αναπνοές. Φαντάσου τον εαυτό σου να αισθάνεται μία πλήρη σωματική και συναισθηματική ευεξία και εσωτερική ηρεμία. Φαντάσου να λαμβάνεις την τέλεια αγάπη γι’ εσένα, ευχαριστώντας τον εαυτό σου για όλα όσα είσαι. Για όπως ακριβώς είσαι. Μείνε σ’ αυτό το αίσθημα εσωτερικής αγάπης και ανάπνεε μ’ ένταση, όπως θ’ ανέπνεες, σ’ ένα έντονο συναίσθημα.

Δημιούργησε τις δικές σου εκφράσεις και τα δικά σου μηνύματα. Αν είσαι χαρούμενος, αν είσαι ασφαλής, υγιής, δυνατός, μπορείς να δώσεις και να λάβεις εκτίμηση και αγάπη σήμερα, πρέπει να το πεις. Απόλαυσε συναισθήματα ζεστασιάς και αυτοσυγκέντρωσης για λίγες στιγμές. Κι αν η προσοχή σου παρασυρθεί, δεν πειράζει. Επίστρεψε στις σκέψεις σου κι άρχιζε να εστιάζεις με προσοχή σ’ ένα αγαπημένο πρόσωπό σου.

Νιώσε την αγάπη σου γι’ αυτό το πρόσωπο και προσπάθησε να σκεφτείς όλα εκείνα τα συναισθήματα που σε συνδέουν μαζί του. Ακόμα και μία διάνοιξη να υπάρχει μεταξύ σας, μη μείνεις σ’ αυτή την ένταση και προσπάθησε να βρεις την ειρήνη και τη συγχώρεση μέσα σου. Κι όταν αισθανθείς πλήρης άνοιξε τα μάτια σου και πάρε μερικές βαθιές αναπνοές.

Να θυμάσαι πως τίποτα δεν είναι εύκολο. Αυτό απλώς είναι ένα δείγμα κι ένα βήμα. Ο διαλογισμός αγάπης έχει μία δική του ενέργεια. Έχει τη δικιά σου ενέργεια και τη δική σου αγάπη. Η ψυχολογία το μελετάει και πολλές έρευνες αποκαλύπτουν ευεργετικά στοιχεία για τη διαχείριση άγχους, ερωτικής σύγκρουσης- ακόμα κι όταν υπάρχουν στιγμές μεγάλου αρνητισμού. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Συντάκτης: Αναστάσιος Καλλίας
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

https://www.pillowfights.gr/