Η αρχική χημεία είναι η σπίθα που τροφοδοτεί μια σχέση, αλλά αυτή η σπίθα δεν ανάβει πάντα για όλους τους σωστούς λόγους. Δυστυχώς, η έλξη είναι, για πολλούς από εμάς, ένα μυστήριο. Πολλές φορές μας οδηγεί στους λάθος ανθρώπους και στις λάθος σχέσεις. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να σταματήσετε να ερωτεύεστε με τον λάθος σύντροφο!

1. Ψάξτε μέσα σας
Ο λόγος που συνεχίζετε να ερωτεύεστε άντρες που είναι λάθος για εσάς δεν είναι επειδή είναι πολύ γοητευτικοί, σέξι, έξυπνοι ή ομαλοί. Ο πραγματικός λόγος είστε εσείς. Οι αντιλήψεις σας για το ποιοι είστε, οι πεποιθήσεις σας για το τι σας αξίζει, οι σκέψεις σας για το πώς μια σχέση πρέπει να μοιάζει, είναι οι οδηγοί σας στη λάθος σχέση. Μην εγκαταλείπετε τη δύναμη που έχετε, επιτρέποντας στον εαυτό σας να πιστεύει ότι οι άνδρες ελέγχουν τις σκέψεις και τις συμπεριφορές σας.

2. Σταματήστε να οραματίζεται σχέσεις αλά Hollywood
Ένας λόγος για τον οποίο επιλέγουμε μη ασφαλείς σχέσεις είναι επειδή είμαστε μαγεμένοι από τα ιδανικά αγάπης και γάμου του Hollywood. Προσποιούμαστε ότι όλα είναι καλά στις δικές μας σχέσεις, γιατί είναι πιο εύκολο να πιστέψουμε ότι όλα θα πάνε εντάξει στο τέλος, όπως σε μια ταινία. Ωστόσο, μία υγιής, στοργική σχέση στην πραγματική ζωή είναι ήρεμη, γεμάτη σεβασμό. Εάν σας μαγεύουν οι τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες που απεικονίζουν ρηχές αλλά συναρπαστικές σχέσεις, τότε θα συνεχίσετε να ψάχνετε για λάθος άντρα.

3. Αποδεχτείτε τον φόβο για εγκατάλειψη
Φοβόμαστε όλοι την απόρριψη και ότι θα μείνουμε για πάντα μόνοι. Είναι ένας φυσιολογικός φόβος και ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο επιλέγουμε μη ασφαλείς σχέσεις. Δεν επιλέγουμε υγιείς σχέσεις, γιατί ο φόβος μας να είμαστε μόνοι μας απελπίζει. Μπορεί να ερωτεύεστε τους λάθος συντρόφους διότι ο φόβος σας για εγκατάλειψη σας οδηγεί και είναι φυσιολογικό, ωστόσο πρέπει να βρείτε υγιείς τρόπους αντιμετώπισης αυτού του φόβου εάν θέλετε πραγματικά να σταματήσετε να πέφτετε σε κακές σχέσεις με λάθος άνδρες.

4. Μάθετε πώς να ορίζετε υγιή όρια στις σχέσεις σας
Οι Δρ Henry Cloud και John Townsend τονίζουν ότι ο καθορισμός και η διατήρηση υγιών ορίων θα αλλάξει τη ζωή σας και ότι τα όρια στις σχέσεις θα αυξήσουν την ελευθερία, την ειλικρίνεια και τον αυτοέλεγχο που έχετε. Γιατί πρέπει να μάθετε πώς να ορίζετε όρια; Επειδή ο φόβος για υγιή αντιπαράθεση κρατά πολλές γυναίκες σε ανθυγιεινές σχέσεις. Μας εμποδίζει επίσης να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, ακόμη και όταν ξέρουμε ότι ωθούμε να χρονολογούμε λάθος άνδρες.

5. Αναγνωρίστε την ανάγκη σας να είστε σωτήρες
Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες επιλέγουν μη ασφαλείς σχέσεις επειδή θέλουν να σώσουν το άλλο άτομο. Εάν είστε εσείς τέτοιος τύπος, πρέπει να σταματήσετε να προσπαθείτε να διορθώσετε τη ζωή του και να λύσετε τα προβλήματά του. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και καθίστε πίσω. Χαλαρώστε τον έλεγχο. Παρατηρήστε τον φίλο σας αμερόληπτα, με αντικειμενικά μάτια που βλέπουν καθαρά. Οι άνθρωπος σώζονται ή αλλάζουν μόνο όταν το θέλουν οι ίδιοι.

6. Ακούστε τους φίλους σας
Ένας χρήσιμος τρόπος για να ανακαλύψετε αν το άτομο που σας ενδιαφέρει κάνει για σας είναι να τον γνωρίσετε στους φίλους σας και εκείνοι να κρίνουν αντικειμενικά για εσάς. Ένας αληθινός φίλος ή φίλη μπορεί να σας πει αξίζει να δώσετε μία ακόμα ευκαιρία ή αν το άτομο αυτό είναι εντελώς ακατάλληλο για εσάς και απλώς δεν το βλέπετε.https://glance.gr/