Πώς μπορεί το ερωτικό μασάζ να απογειώσει τη σεξουαλική ζωή και τη σχέση σου;

 

To μασάζ μπορεί να γίνει ένα δυνατό εργαλείο για όσους νιώθουν πως έχουν απομακρυνθεί από τον εαυτό τους ή το ταίρι τους. Ειδικά το ερωτικό μασάζ περιλαμβάνει αγγίγματα σε όλο το σώμα, άρα και στις ερωτογενείς ζώνες και βοηθά στο να συγκεντρωθούμε περισσότερο στις αισθήσεις μας και στην απόλαυσή μας.

Τα οφέλη του, όμως, δεν σταματούν μόνο εκεί. Πώς μπορεί το ερωτικό μασάζ να απογειώσει τη σεξουαλική ζωή σου και τη σχέση με το ταίρι σου;

Κατανοείς βαθύτερα τη διέργεση
«Με το δέρμα μας να είναι το μεγαλύτερο σεξουαλικό μας όργανο, το σεξουαλικό μασάζ μπορεί να εμβαθύνει την εμπειρία της απόλαυσης ενός ατόμου, καθώς και να προκαλέσει σεξουαλική σχέση για ένα ζευγάρι», λέει η Irene Fehr, sex και relationship coach. «Όταν γίνεται για την ευχαρίστηση σας (και όχι μόνο για να φτάσει το άλλο άτομο στην κορύφωση) το μασάζ μπορεί να οδηγήσει τον δέκτη και τον δωρητή σε υψηλότερα επίπεδα σύνδεσης, πάθους και διέγερσης».

Χαλαρώνεις και απολαμβάνεις
Η πίεση για την καλύτερη απόδοση στο σεξ, την τέλεια εμφάνιση ή τις πιο σεξουαλικές κινήσεις μπορεί να σε αποσπάσει και τελικά να χαλάσει τη διάθεσή σου ή να σε κρατήσει μακριά από τον στόχο σου, την κορύφωση. «Επειδή το σεξουαλικό μασάζ γίνεται συνήθως από ένα άτομο κάθε φορά (το ένα άτομο δίνει και το άλλο λαμβάνει), δημιουργεί μια συνειδητή σύνδεση μεταξύ του δωρητή και του δέκτη. Μπορεί, μάλιστα, να γίνει με αναμμένα φώτα, κάτι που καθιστά τα μέλη του ζευγαριού πιο ‘ευάλωτα’ και την όλη διαδικασία πιο συναρπαστική», προτείνει η Fehr.

Βελτιώνεται η επικοινωνία
Το σεξουαλικό μασάζ επιτρέπει στο ζευγάρι να εκφράσει με λόγια τις ανάγκες του, χωρίς να σκέφτεται τι θα πει ο άλλος. «Χρειάζεται χρόνος για να λειτουργήσει το μασάζ. Χρόνος (από 45 λεπτά έως μία ώρα), που επιτρέπει βαθιά χαλάρωση και αυξάνει την αίσθηση ασφάλειας στο ζευγάρι», λέει η Fehr. «Στη διάρκειά του αυξάνεται η έκκριση της ωκυτοκίνη, μιας ισχυρής χημικής ουσίας που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού και είναι υπεύθυνη για συναισθήματα όπως η ευφορία, η ευχαρίστηση».

Ενδυναμώνεται η σχέση
«Η οικειότητα που δημιουργείται μέσω του σεξουαλικού μασάζ, κάνει τη σχέση μας πιο δυνατή. “Μας επιτρέπει να περνάμε χρόνο μαζί, σε κοντινή απόσταση, εξερευνώντας και εκτιμώντας ο ένας το σώμα του άλλου», λέει η Tatyana Dyachenko, ειδικός πάνω στο σεξ και στις σχέσεις. «Το να είσαι ευάλωτος απέναντι στον σύντροφό σου (τις περισσότερες φορές είσαι εντελώς γυμνή απέναντι στο ταίρι σου) με τον σύντροφό σου δείχνει ένα καλό επίπεδο συναισθηματικής σταθερότητας και εμπιστοσύνης».

Συμβάλλει στην καλή υγεία
Το μασάζ ως τακτική εν γένει έχει θετικές επιδράσεις πάνω στο σώμα, το μυαλό και την ψυχή. «Ένα μασάζ οποιουδήποτε τύπου είναι καλό για τη γενική ευημερία ενός οργανισμού», λέει η Dyachenko. «Τα λεμφικά συστήματα στο σώμα μας συχνά μπλοκάρονται λόγω της διατροφής, του γρήγορου τρόπου ζωής και του άγχους. Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση τυχόν μπλοκαρισμένων σημείων και στη μείωση της έντασης. Όταν δέχεσαι ένα μασάζ, βελτιώνεται η κυκλοφορία σου και ανακουφίζεσαι από τυχόν πόνους. Το μασάζ απελευθερώνει, επίσης, τις ορμόνες της χαράς στο σώμα μας, όπως η σεροτονίνη. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι και υγιείς, και όταν νιώθουμε έτσι, είναι πιο πιθανό να θέλουμε να κάνουμε σεξ».

https://www.marieclaire.gr/