Από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή, η εβδομάδα μπορεί να είναι πιεστική, γεμάτη υποχρεώσεις και δουλειές. Τα Σαββατοκύριακα όμως, είναι ευκαιρία για όλους να ξαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους.

Η HuffPost US μίλησε με ειδικούς σχέσεων και παρακάτω παρουσιάζουμε τις προτάσεις τους για το πως αξίζει να περνά ένα ζευγάρι το Σαββατοκύριακο του για να είναι ευτυχισμένο:

1. Βρίσκουν μια ισορροπία μεταξύ του προσωπικού και του κοινού χρόνου

«Επειδή η καθημερινή πίεση μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε συγκάτοικοι παρά ζευγάρι, είναι καλό να θυμάστε ότι δεν πρέπει να τα κάνετε όλα παρέα - το γυμναστήριο, το μαγείρεμα ή το διάβασμα είναι προσωπικές υποθέσεις», λέει η Winifred M. Reilly.

2. Σχεδιάζουν πράγματα που και οι δύο μπορούν να απολαύσουν

«Λίγη παραπάνω οργάνωση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Δεν χρειάζεται να είναι μια φαντεζί και ακριβή εκδρομή, μπορεί να είναι και ένα σεμινάριο μαγειρικής ή μια έξοδος. Τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι αυτά που ξέρουν να αναλαμβάνουν τις σωστές πρωτοβουλίες», λένε οι Celeste Hirschman και Danielle Harel.

3. Κάνουν έρωτα και αγκαλιάζονται

«Αν είναι δύσκολο να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα μέσα στην εβδομάδα, το να βρείτε χρόνο για σωματική επαφή το Σαββατοκύριακο είναι σημαντικό, γιατί είναι κάτι που συχνά αμελείται ενώ είναι απαραίτητο για την υγιή εξέλιξη της σχέσης», λέει η Kari Carroll.

4. Συνεργάζονται στην οργάνωση της εβδομάδας

«Είναι σπάνιο να βρει κανείς ανθρώπους που χαίρονται να κάνουν βαρετές αγγαρίες όπως το πλύσιμο των πιάτων ή την πληρωμή λογαριασμών. Τα υγιή ζευγάρια όμως, μοιράζονται τις δουλειές γιατί έχουν επίγνωση της πραγματικότητας - έτσι, βρίσκουν και χρόνο για την απόλαυσή τους», λέει ο Ryan Howes.

5. Ορίζουν σαφή όρια μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

«Αντί να απαντάτε τα e-mail σας από το κρεβάτι, καλύτερα να βάλετε τις επαγγελματικές δουλειές για άλλες ώρες και αν κρατήσετε τον ποιοτικό σας χρόνο για τον σύντροφό σας», λέει η Winifred M. Reilly.

6. Βγαίνουν έξω και εξερευνούν

«Τα ζευγάρια που βγαίνουν έξω και εξερευνούν τον κόσμο παρέα, σπάνε την καθημερινή ρουτίνα. Το να πειραματίζεστε με νέες γεύσεις, περιβάλλοντα ή εμπειρίες θα λειτουργήσει ευεργετικά στη σχέση σας», λέει η Kari Carroll.

7. Μοιράζονται όνειρα για το κοινό τους μέλλον

«Οι καλές σχέσεις αφορούν και την φροντίδα των βαθύτερων αναγκών. Η φαντασία βελτιώνει και την καθημερινότητα αλλά και την σχέση. Αν ονειρεύεστε ότι όταν βγείτε στη σύνταξη θέλετε να αποσυρθείτε στα βουνά για να γράψετε ποίηση, ή αν θέλετε να ταξιδέψτε στον κόσμο, θα δώσουν μεγαλύτερο νόημα στη ζωή σας», λέει η Kari Carroll.

huffingtonpost.gr