facebook_page_plugin

Κύμα, ηφαίστειο ή χιονοστιβάδα; Οι τρεις μορφές οργασμού

Μπορεί η σύνδεση των τριών λέξεων με τον γυναικείο οργασμό να φαντάζει περίεργη, όχι όμως και για τους ερευνητές που τις επέλεξαν για να περιγράψουν τις κινήσεις του πυελικού εδάφους κατά την κορύφωση.

Ογυναικείος οργασμός έχει αποτελέσει ιδιαίτερο πεδίο του επιστητού που πλήθος ερευνών έχει επιχειρήσει να προσεγγίσει, αναλύσει και εξηγήσει, φτάνοντας σήμερα να μετράμε λίστες επί λιστών με τα οφέλη, τους τρόπους επίτευξης και είδη του οργασμού. Ιδίως η τελευταία θεματική ενισχύεται πλέον από μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Τσεχία που δημοσιεύεται στο Journal of Sexual Medicine και η οποία αποκαλύπτει ότι υπάρχουν τρεις τύποι γυναικείου οργασμού.

Η νέα κατηγοριοποίηση βασίστηκε στα μοτίβα που κινούνταν οι μύες του πυελικού εδάφος κατά τη διάρκεια της κορύφωσης των εθελοντριών που, όπως εξηγεί ο καθηγητής νευροεπιστήμης James Pfaus, διακρίθηκαν σε τρεις τύπους:

το «κύμα» που μοιάζει με κυματισμούς ή διαδοχικές συσπάσεις έντασης και απελευθέρωσης στον οργασμό
το «ηφαίστειο» που περιγράφει τη χαμηλότερη ένταση στους μύς του πυελικού εδάφους η οποία εξελίσσεται σε «έκρηξη» και έντονο αίσθημα απελευθέρωσης κατά τη διάρκεια του οργασμού
τη «χιονοστιβάδα» που περιγράφει τη μεγαλύτερη ένταση του πυελικού εδάφους με τις συσπάσεις να μειώνουν την ένταση προς τα κάτω κατά τη διάρκεια του οργασμού.
Στο πλαίσιο του πειράματος, 54 γυναίκες έκαναν στο σπίτι χρήση εξ αποστάσεως ελεγχόμενων με Bluetooth δονητών, οι οποίοι ανισχνεύουν την ένταση των συσπάσεων του πυελικού εδάφους με δύο αισθητήρες στις πλευρές τους και αποστέλλουν τα δεδομένα σε έναν αξιόπιστο διακομιστή στο διαδίκτυο. Η οδηγία ήταν να φτάσουν μόνες τους σε οργασμό και στη συνέχεια να απενεργοποιήσουν τη συσκευή δύο λεπτά αφότου επήλθε η κορύφωση, διαδικασία που επανέλαβαν αρκετές ημέρες. Έπειτα, οι συμμετέχουσες κλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν ξανά τους δονητές, χωρίς όμως να αυνανιστούν.

Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι οι μισές περίπου γυναίκες (26) είχαν οργασμούς «κύματα», 17 «χιονοστιβάδες» και 11 «ηφαίστεια».

«Διεξάγουμε μια μακροχρόνια μελέτη σε γυναίκες που χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες συσκευές για να κατανοήσουμε πώς βιώνει καθεμία ξεχωριστά αυτά τα διαφορετικά μοτίβα ως οργασμούς, ως επίπεδα ευχαρίστησης και ποια είναι η κύρια πηγή της διέγερσης που τα προκαλεί» σχολίασε ο Δρ Pfaus και πρόσθεσε ότι τα ευρήματα επιβεβαιώνουν τους πρωτοπόρους ερευνητές της ανθώπινης σεξουαλικής απόκρισης, William Masters και Virginia Johnson, οι οποίοι παρατηρούσαν στα μέσα της δεκαετίας του ’50 ότι οι γυναίκες είχαν έναν «κυρίαρχο» τύπο σεξουαλικής απόκρισης.

«Κατά κάποιον τρόπο, αυτό είναι λογικό. Πρόκειται για ενήλικες γυναίκες που έχουν βιώσει οργασμούς πολλές φορές στο παρελθόν και, όπως η οδήγηση ποδηλάτου ή το κολύμπι, υπάρχουν κινητικά μοτίβα που έχουν αποκρυσταλλωθεί μέσω της εμπειρίας και συνδέονται με αυτό» συμπλήρωσε, εξηγώντας πως οι ειδικές συσκευές βιοανάδρασης (Βιολογικής Επανατροφοδότησης ή biofeedback) εξάσκησης των μυών του πυελικού εδάφους μπορούν να υποδείξουν στις γυναίκες το κινητικό μοτίβο που συνοδεύει τον οργασμό τους.

Πηγή: ygeiamou.gr

https://www.marieclaire.gr/

forwoman

Μείνετε ενημερωμένοι. Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Ζώδια - Σχέσεις

Υγεία

Παιδί

Τέχνες

Επικαιρότητα

Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.