Τριάντα. Δηλαδή 30, σε αριθμούς. Δηλαδή, διανύεις την τέταρτη δεκαετία της ζωής σου. Δηλαδή, μπήκε το «3» μπροστά στα κεράκια.!

Όπως και να το πεις, συνεπάγεται μία μικροκαταστροφή στην ψυχολογία σου. Κάποιες, μέχρι να πατήσουν τα 30, δεν ξεκολλάνε από το 29. Συχνά, κι από το 29 «μισό»!

Μετά λένε είμαι «στα» 30. Και μετά από μήνες, ο αριθμός αυτός συνοδεύεται από ένα «αχ!» (της νοσταλγίας) ή ένα «άστα»… (βρε πού καταντήσαμε!) φτάσαμε και τα 30!

Κι αν είσαι single, το «βάρος» γίνεται μεγαλύτερο... Είτε έχεις κέφια και δε θεωρείς έναν αριθμό ικανό deadline για να ορίσεις την προσωπική σου ζωή και χορεύεις ξέφρενα μπροστά στον καθρέφτη «All the single ladies», είτε σε πιάνει η μελαγχολία σου και κλαις που βλέπεις το «The Notebook» μόνη σου αγκαλιά με το μαξιλάρι, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα φροντίσει να στο κάνει χειρότερο!

Κάπως έτσι λοιπόν, είσαι υποχρεωμένη να υποστείς την κατάρα του να είσαι Single μετά τα 30 (τι κι αν θεωρούνται τα νέα «20», σε μία κοινωνία που το αίμα όλων βράζει!). Ας αναλύσουμε από πού προέρχονται αυτά τα δεινά:

1. Μαμά – μπαμπάς-θείες-γιαγιάδες και λοιποί συγγενείς: Οι ευχές σε γενέθλια, γιορτές, Χριστούγεννα και πρωτοχρονιές, συμπεριλαμβάνουν πάντα την ατάκα «άντε, και με ένα καλό παιδί!».

2. Όταν οι φίλες σου - καλώς ή κακώς - παντρεύονται, κι εσύ παραβρίσκεσαι στο γάμο τους ασυνόδευτη, τότε τα σόγια τους, σου κουνάνε το χέρι και σε κοιτούν με νόημα (και λίγη συμπόνια) ευχόμενοι «Και στα δικά σου, κορίτσι μου!»...

3. Η μανία των φίλων και φιλενάδων σου να σου γνωρίσουν «ένα καλό παιδί, και μόνο του που ξέρουν». Όλοι έχουν από έναν (τουλάχιστον!)

4. Τα πράγματα σοβαρεύουν όταν ακούς σε έντονο τόνο πια τη φράση «άντε, τι θα κάνεις, περνάνε τα χρόνια»… ή «όλες ανοίξανε σπίτι, εσύ ακόμα;»… ή «θα μείνεις ανοικοκύρευτη μια ζωή; Στο ράφι;». Εκεί οραματίζεσαι ότι είσαι πάνω στο άλογο του Κολοκοτρώνη κι αρχίζεις να παίρνεις κεφάλια με την ξιφολόγχη σου… (Μα καλά, χώρο τούς πιάνεις;)

5. Εκνευριστικά νάζια, του στιλ «αχ να σε καμαρώσουμε νυφούλα» ή «να μου φέρεις ένα ωραίο λεβέντη μες στο σπίτι μας», κάνουν το γύρο του… εγκεφάλου σου.

6. Η καταραμένη αυτή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου ήρθε και η κατάσταση ξέφυγε... είτε εύχεσαι να μην τολμήσει ο έρωτας να σε χτυπήσει ξανά με το βέλος του, είτε κλαις ακόμη απ' τον τελευταίο χωρισμό.

7. Πάντα υπάρχουν ειδικοί σύμβουλοι εύρεσης άντρα. Σου λένε πώς να ντυθείς, πώς να μακιγιαριστείς, τι να πεις, πώς να του ριχτείς –ακόμα και πώς να φτάσεις σε οργασμό! (Έλεος)!

8. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλές πολλές κουβέντες. Δεν ξεκινάς ποτέ με την προοπτική να κάνεις γάμο, έπειτα από 5 ή 10 χρόνια σχέσης. Βιαστικά-βιαστικά, αποφασίζεις πάνω στον χρόνο αν ταιριάζεις ή τον σουτάρεις. Δε χάνουμε καιρό τώρα! Ξαφνικά οι μέρες θυμίζουν δευτερόλεπτα. Τόσο σε άγχωσαν… που άρχισες τα κάστινγκ, ξεκινώντας από Facebook και Skype!

mediasoup.gr