Είναι γεγονός, όταν βρισκόμαστε σε μια σχέση που μετράει πολλά χρόνια δημιουργείται ανασφάλεια αφού δεν έχουμε την ίδια επιθυμία να γοητεύουμε το αντίθετο φύλο, λειτουργώντας όμως έτσι καταστροφικά για την σχέση μας.  Η ανασφάλειά μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη σχέση που έχουμε με τον σύντροφό μας ενώ η αυτοεκτίμηση να την ανανεώσει

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση μας περιορίζει

Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση δύσκολα εκφράζουν τις επιθυμίες τους ή θέτουν τα όριά τους για όσα δεν θέλουν σε μια σχέση.

 Άγχωτική "φαση"

Όσοι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση βιώνουμε μια συνεχή αγχωτική φάση για να ικανοποιήσουμε τους άλλους, για να κρύψουμε τα συναισθήματά μας ή να αποφύγουμε συγκρούσεις.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι αυτοκαταστροφική

Χωρίς αυτοεκτίμηση, οι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι αξίζουν την καλοσύνη και τον σεβασμό των άλλων ενώ συχνά συμβιβάζονται με την κακή συμπεριφορά του συντρόφου τους.

Πάλι συμβιβασμός..

Μια σχέση που δεν βασίζεται στον σεβασμό δύσκολα διαρκεί. Οι άνθρωποι που δεν σέβονται και δεν αγαπούν τον εαυτό τους δύσκολα μπορούν να φερθούν με σεβασμό στους άλλους.

Οι ανασφάλεια δεν είναι ελκυστική...

Πως θα είσαι γοητευτική όταν δεν το αισθάνεσαι; Οι ανασφάλειες μας κάνουν να φαινόμαστε ‘άχαρες’ κάτι που σε υπερβολικό βαθμό δεν είναι καθόλου γοητευτικό.

Φοβία να εμπιστευτείς..

Όσοι δεν έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση συνήθως φοβούνται να εμπιστευτούν τον σύντροφό τους, δημιουργώντας έλλειψη οικειότητας και εμπιστοσύνης στη σχέση τους.

επεξεργασία κειμένου

forwoman.gr